فهرست مطالب

نشریه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/09/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناهید نجفی، علیرضا رحمن *، فاطمه حسینمردی صفحات 1-14

    فیبر یک ماده غذایی مفید برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و روند هضم غذا است که در صورت عدم مصرف و یا کمبود آن در رژیم غذایی ممکن است فرد دچار مشکلات گوارشی مانند یبوست و نفخ شکم شود. کمبود فیبر می تواند نشانه هایی از بالارفتن کلسترول خون و نوسان در قندخون را به همراه داشته باشد با توجه به ترکیبات گوشت که ازنظر فیبر فقیر می باشد، در این تحقیق اثر استفاده از آرد پوست هندوانه به عنوان منبع فیبر بر خواص رئولوژیکی، بافت و فیزیکوشیمیایی همبرگر، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد به کارگیری پودر پوست هندوانه به عنوان منبع فیبر رژیمی می تواند در فرمولاسیون همبرگر به کار گرفته شود و بدین ترتیب فرآورده های جدید، با ارزش غذایی قابل توجه، خواص بافتی و حسی قابل قبول تولید گردد. به کارگیری آرد پوست هندوانه در فرمولاسیون همبرگر سبب کاهش معنی دار مقدار پروتئین و چربی در نمونه های همبرگر و کاهش میزان خاکستر آن شد. همچنین تاثیر معنی داری بر روی رطوبت محصول، نداشت (05/0 ≤ p). مقایسه نتایج میانگین داده ها نشان داد که افزودن آرد پوست هندوانه به طور معنی داری سبب افزایش پارامترهای سفتی، قابلیت جویدن نمونه های تولیدشده گردید تجزیه واریانس نشان داد که افزودن آرد پوست هندوانه به طور معنی داری سبب کاهش میزان درصد چروکیدگی پخت، کاهش قطر و افزایش ضخامت محصول نسبت به نمونه شاهد شد. همچنین در سطح 12 درصد سبب افزایش میزان افت پخت محصول گردید. نتایج حاصل از مقایسه داده ها نشان داد که با افزایش سطح جایگزینی به جز شکل ظاهری به طور معنی داری از امتیاز خواص حسی کاسته شد. با توجه به نتایج تجزیه داده ها، اثر اضافه شدن آرد پوست هندوانه بر نمونه های همبرگر، سبب افزایش میزان pH  نسبت به نمونه شاهد شد و این افزایش معنی دار ارزیابی شد. با توجه به نتایج حاصل تیمار حاوی 8 درصد پودر پوست هندوانه به عنوان تیمار برتر تشخیص داده شد.

    کلیدواژگان: همبرگر، خواص فیزیکوشیمیایی، فیبر، پودر پوست هندوانه، موادغذایی
  • زهره زمانیان، الهه تاج بخش*، نازیلا ارباب سلیمانی صفحات 15-26

    بیماری سل، ازجمله مشکلات بهداشتی عمده در سراسر جهان است. هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی اثر ضدمیکروبی عصاره ی سیر و گون حاوی نانوذره اکسید مس بر مایکوباکتریوم توبر کلوزیس در مدل موشی بود. این مطالعه، در بازه زمانی شش ماهه در سال 1401، در شرکت سبلان دارو و آزمایشگاه سل شهرستان نهاوند، انجام شد. پس از عصاره گیری و سنتز نانوذرات، حساسیت سویه ها نسبت به مخلوط مورد مطالعه با استفاده از حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی، سنجیده شد. پس از اطمینان از القای بیماری، 20 موش نژاد ویستار تحت درمان، به مدت 21 روز، مخلوط عصاره ی سیر و گون حاوی نانوذرات اکسید مس را به میزان 25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن موش، دریافت کرده و با تست توبرکولین ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که باکتری نسبت به مخلوط عصاره سیر و گون حاوی نانوذره ی اکسید مس حساسیت مطلوبی دارد و در گروه دریافت کننده مخلوط عصاره های مورد استفاده، در نیمی از موش ها، تست توبرکولین منفی گردید. بر اساس یافته های حاصله، خاصیت سینرژیستی ترکیب عصاره سیر و گون که حاوی نانوذرات اکسید مس است، اثربخشی امیدوارکننده ای در کاهش عفونت سل نشان داد و به عنوان یک راهکار بالقوه برای مداخلات ضدسل مطرح می گردد.

    کلیدواژگان: سل، عصاره سیر، عصاره گون، مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، نانوذرات اکسید مس
  • مهدی پورهاشمی، مهناز هاشمی روان*، نازنین زند، علیرضا شهاب لواسانی صفحات 27-41

    پلاسمای سرد به عنوان یک فناوری نوین در صنایع غذایی، توانایی عامل در افزایش عمر ماندگاری میوه ها را دارد. این فناوری به دلیل قابلیت کشتن میکروارگانیسم ها و غیرفعال کردن آنزیم های فساد، می تواند به طور موثری عمر ماندگاری میوه ها را افزایش دهد. این تحقیق به بررسی تاثیر پلاسمای سرد با گاز آرگون بر ماندگاری میوه گواوا توسرخ (Psidium guajava L.)، پرداخته است. میوه های گواوا با سویه میکروبی آسپرژیلوس نایجر آلوده شده و سپس تحت تیمارهای مختلف پلاسمای سرد به مدت های متفاوت (از 150 تا 1200 ثانیه)، قرار گرفتند. یافته ها نشان داد که استفاده از پلاسمای سرد به طور معنی داری تعداد کپک ها را کاهش می دهد و باعث بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی میوه می شود. همچنین، ارزیابی حسی نشان دهنده افزایش مقبولیت میوه های تحت تیمار پلاسمای سرد بود. تغییرات pH و سفتی بافت میوه ها نیز بهبود یافته و حاکی از کیفیت بهتر میوه های درمان شده بود. بر اساس نتایج حاصله، چنین استنتاج می گردد که پلاسمای سرد، یک روش موثر و غیرحرارتی برای حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری گواوا توسرخ است و می تواند به عنوان روشی جایگزین در مدیریت پس از برداشت محصولات باغی مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از پلاسمای سرد، در راستای توسعه فناوری های جدید در حفظ و نگهداری محصولات کشاورزی، به ویژه در بازارهای بین المللی، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: پلاسمای سرد، گواوا، میکروارگانیسم، عمر ماندگاری، گاز آرگون
  • سکینه واثقی *، مریم ولی نژاد صفحات 42-50

    آرد و نان سهم زیادی از سفره و رژیم غذایی ایرانیان را تشکیل می دهد؛ اما ضعیف بودن گندم های تولیدی کشور، از مشکلات همیشگی صنعت آرد و نان می باشد که عامل مشکلات فراوانی در این صنعت شده است و اختلاط آرد همواره به عنوان راهکار اصلی اجرا می شود. در تحقیق حاضر، اختلاط آرد قوی با آرد ضعیف در نسبت های مختلف و اثر آن بر شاخص های مختلف کیفی آرد و نان تولیدی، بررسی گردید. ابتدا نمونه های آرد 18 درصد از واریته گندم سرداری که از ارقام ضعیف گندم می باشد، تهیه و به نسبت های 20-80، 30-70، 50-50، 70-30 و 80-20 درصد با آرد 18 درصد با نمونه گندم قوی رقم 19-80N اختلاط شده و شاخص های رئولوژیکی و کیفی (شامل درصد گلوتن مرطوب، درصد گلوتن خشک، اندیس گلوتن، آزمون زلنی، فالینگ نامبر، درصد خاکستر، درصد رطوبت، اندازه گیری رنگ آرد با تکنیک پردازش تصویر) بررسی شد. نتایج نشان داد که تیمار اختلاط 70 درصد آرد ضعیف با 30 درصد آرد قوی، به دلیل بالا بودن کلیه شاخص های مربوط به آرد و نان شامل: درصد گلوتن خشک و مرطوب، اندیس گلوتن، عدد زلنی و فالینگ، درصد خاکستر و رطوبت و پروتئین، بافت، عطر و بو، قابلیت جویدن، تخلخل، شکل ظاهر و شاخص های رنگ نان، نسبت به سایر اختلاط ها و نیز عدم اختلاف معنی دار نسبت به اختلاط های با درصد آرد قوی بالاتر، می تواند به عنوان بهترین اختلاط پیشنهاد گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت آرد، اختلاط آرد، آرد ضعیف، آرد قوی
  • زهرا نیکبخت، درنا رفیقی، جاوید تقی نژاد * صفحات 51-59

    پنیر سنتی از محبوب ترین انواع پنیر در مناطق غربی ایران است. آلودگی پنیر به میکروارگانیسم های بیماری زا می تواند سلامت انسان را به خطر انداخته و موجب ضررهای اقتصادی قابل توجهی گردد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی حضور باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در پنیرهای سنتی تولید شده در شهرستان جلفا بود. 60 نمونه پنیر سنتی به صورت تصادفی از مغازه های شهرستان جلفا، جمع آوری شد. برای بررسی حضور میکروارگانیسم های موردنظر طبق استانداردهای ملی موادغذایی، از محیط گیولیتی کانتونی براث، بردپارکر، بلاد آگار و مولر هینتون آگار و همچنین برای تایید گونه باکتری از تست های تشخیصی و بیوشیمیایی استفاده شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به شش آنتی بیوتیک تعیین شد. نتایج نشان داد که تمامی نمونه ها آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی بودند. همچنین، در جدایه های استافیلوکوکوس اورئوس، بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی مربوط به آمیکاسین با 67/66 درصد و مقاومت دارویی به سفکسیم با 75 درصد بود. در مورد اشریشیاکلی، بیشترین حساسیت آنتی بیوتیکی مربوط به آمیکاسین با 100 درصد و بیشترین میزان فراوانی مقاومت در این باکتری به آزیترومایسین با 25 درصد، گزارش شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که وضعیت پنیرهای سنتی در شهرستان جلفا بسیار نامطلوب بوده و آگاهی صحیح در زمینه استفاده از فرآورده های سنتی در پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و درمانی ازجمله بیماری های گوارشی بسیار ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، مقاومت دارویی، پنیر سنتی، جلفا
  • مرضیه فیضی پور، ابراهیم فتائی *، شهرزاد خرم نژادیان صفحات 60-79

    استفاده از کمپوست حاصل از پسماندهای گیاهی می تواند به بهبود ساختار خاک و افزایش اثربخشی در مصرف آب و مواد غذایی زمین کمک کرده و همچنین باعث کاهش نیاز به استفاده از کودهای شیمیایی و سموم شود. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر بیوکمپوست تولید و غنی شده با عناصر روی و منگنز بر عملکرد کمی و کیفی توت فرنگی بود. تحقیق حاضر، از نوع توصیفی- تحلیلی و میدانی می باشد. ابتدا ضایعات کشاورزی از سطح گلخانه ها و مزارع کشاورزی جمع آوری و در تابستان به روش ویندوز به محل تولید بیوکمپوست منتقل شد. از بقایای گیاهی جهت نمونه برداری استفاده شد و نسبت کربن به نیتروژن (C/N)، با اندازه گیری درصد کربن آلی و درصد نیتروژن کل، فسفر، پتاسیم و عناصر کمیاب موجود در بقایای گیاهی قبل از پوسیدگی محاسبه شد. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش از آزمون های معنی داری در محیط نرم افزار SAS و برای ترسیم نمودارها از نرم افزار گرافر استفاده شد. یافته ها نشان داد که بیوکمپوست تولید شده با کلزا، بادمجان، خیار و گندم و غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم در مترمربع، بر پارامترهای عملکرد کیفی توت فرنگی مانند pH، ویتامین ث، فنل کل، آنتوسیانین کل، فلاونویید کل، الاژیک اسید، شاخص طعم، فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز عملکرد کمی توت فرنگی مانند: مواد جامد محلول کل، تعداد پنجه، ارتفاع بوته، وزن تر بوته، وزن تر ریشه تاثیر زیادی دارند. این مقدار در تیمار 5 (بیوکمپوست کلزا غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم در مترمربع) بیشتر از سایر تیمارها، بود (01/0p≤). با توجه به نتایج تحقیق، می توان گفت که تیمار 5 (بیوکمپوست کلزا غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم در مترمربع)، تیمار 4 (بیوکمپوست بادمجان غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم/مترمربع)، تیمار 3 (بیوکمپوست خیارسبز غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم در مترمربع)، تیمار 2 (بیوکمپوست گندم غنی شده با روی و منگنز به میزان 1 کیلوگرم در مترمربع) و تیمار 1 (ترکیب برابر بیوکمپوست خیارسبز، گندم، کلزا، بادمجان به میزان 1 کیلوگرم در متر) بر عملکرد کمی و کیفی توت فرنگی تاثیر معنی داری داشت. نتایج نشان دهنده این است که استفاده از بیوکمپوست حاصل از ضایعات کلزا، بادمجان، خیارسبز، گندم غنی شده با روی و منگنز تاثیر بسزایی بر عملکرد کمی و کیفی توت فرنگی در شرایط تنش خشکی دارد.

    کلیدواژگان: توت فرنگی، پسماندهای گیاهی، کمپوست
  • محمدرضا جنتی*، ابراهیم رحیمی صفحات 80-88

    یرسینیا انتروکولیتیکا یک پاتوژن غذایی است که باعث بیماری گاستروانتریت در انسان می شود. این باکتری همراه با مصرف موادغذایی آلوده، وارد بدن شده و تاثیرات مخرب خود را اعمال می کند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین فراوانی یرسینیا انتروکولیتیکا و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها در گوشت مرغ و بوقلمون عرضه شده در شهرستان نجف آباد، اصفهان بود. تعداد 100 نمونه، شامل: 50 نمونه گوشت مرغ و 50 نمونه گوشت بوقلمون، به صورت تصادفی از مراکز عرضه گوشت، جمع آوری و به آزمایشگاه بهداشت موادغذایی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، منتقل شد. باکتری های یرسینیا انتروکولیتیکا با کشت و انجام آزمون های تشخیصی شناسایی و جداسازی شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی به روش انتشار دیسک تعیین شد. نتایج نشان داد که از مجموع 100 نمونه گوشت مرغ و گوشت بوقلمون، 22 درصد به یرسینیا انتروکولیتیکا آلودگی داشتند. بین شیوع آلودگی به یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت مرغ و گوشت بوقلمون، ارتباط معنی داری مشاهده گردید (05/0<p). بیشترین مقاومت به ترتیب نسبت به جدایه های آمپی سیلین، سفالوتین و آموکسی سیلین با مقاومت 20، 18 و 14 درصد و کمترین مقاومت مربوط به سیپروفلوکساسین، جنتامایسین و کلرامفنیکل بود. آنالیز آماری نشان داد که بین بیشترین و کمترین مقاومت ارتباط معنی داری وجود نداشت. با توجه به شیوع بالای مقاومت آنتی بیوتیکی، پیشنهاد می گردد استفاده از آنتی بیوتیک ها، جهت درمان گاستروانتریت ناشی از یرسینیا انتروکولیتیکا محدود گردد.

    کلیدواژگان: گوشت مرغ، گوشت بوقلمون، یرسینیا انتروکولیتیکا، گاستروانتریت
|
  • Nahid Najafi, Alireza Rahman*, Fatemeh Hosseinmardi Pages 1-14

    Fiber is a beneficial nutrient for improving the functioning of the digestive system and the process of food digestion. Insufficient intake or lack of fiber in the diet may lead to digestive problems such as constipation and bloating. Fiber deficiency can also manifest as increased blood cholesterol levels and fluctuations in blood sugar levels. Given that meat is poor in fiber content, this study investigated the effects of using watermelon rind flour as a fiber source on the rheological, textural, and physicochemical properties of hamburgers. The results of the present research indicated that utilizing watermelon rind powder as a dietary fiber source can be incorporated into hamburger formulations, thus producing new products with significant nutritional value and acceptable textural and sensory properties. The incorporation of watermelon rind flour in the hamburger formulation significantly reduced the protein and fat content in hamburger samples and decreased their ash content. Additionally, it had no significant effect on the product's moisture content (p ≤ 0.05). Comparison of the mean data results showed that adding watermelon rind flour significantly increased the hardness and chewiness parameters of the produced samples. Analysis of variance results indicated that adding watermelon rind flour significantly reduced the cooking shrinkage percentage, decreased the diameter, and increased the thickness of the product compared to the control sample. Moreover, at the 12 percent level, it caused an increase in the product's cooking loss. The results from data comparison showed that with increasing substitution levels, except for appearance, the sensory properties scores significantly decreased. According to the data analysis results, the addition of watermelon rind flour to hamburger samples caused a significant increase in the pH compared to the control sample. This increase was considered significant. Based on the obtained results, the treatment containing 8 percent watermelon rind powder was identified as the superior treatment.

    Keywords: Burger, Physicochemical Properties, Fiber, Watermelon Peel Powder, Foodstuffs
  • Zohreh Zamanian, Elahe Tajbakhsh *, Nazila Arbab Soleimani Pages 15-26

    Tuberculosis (TB) is an infectious disease and one of the major global health concerns. The aim of the present study was to evaluate the antimicrobial effect of garlic and astragalus extracts containing copper oxide nanoparticles on Mycobacterium tuberculosis in a mouse model. This study was conducted over a six-month period in 2022 at Sebalan Darou Company and the Tuberculosis Laboratory in Nahavand city, Iran. After extraction and nanoparticle synthesis, the susceptibility of the strains to the studied mixture was measured using minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). After ensuring the induction of the disease, 20 Wistar rats were treated for 21 days with a mixture of garlic and astragalus extracts containing copper oxide nanoparticles at a dose of 25 mg/kg of body weight, and they were evaluated using the tuberculin test. The results showed that the bacteria exhibited good sensitivity to the garlic and astragalus extract mixture containing copper oxide nanoparticles, and in half of the mice that received the mixture, the tuberculin test was negative. Based on the findings, the synergistic effect of the garlic and astragalus extracts containing copper oxide nanoparticles demonstrated promising efficacy in reducing TB infection and was proposed as a potential approach for anti-TB interventions.

    Keywords: Garlic Extract, Astragalus Extract, Copper Oxide Nanoparticles, Mycobacterium Tuberculosis
  • Mahdi Pourhashemi, Mahnaz Hashemi Ravan, Nazanin Zand, Alireza Shahablavasani Pages 27-41

    Cold plasma is an innovative technology in the food industry that has significant potential for extending the shelf life of fruits. This technology can effectively increase the longevity of fruits due to its capability to kill microorganisms and deactivate spoilage enzymes. This research investigates the effect of cold plasma with argon gas on the shelf life of red guava fruit (Psidium guajava L.). In this study, guava fruits were contaminated with a microbial strain of Aspergillus niger and subsequently treated with various cold plasma treatments for different durations (ranging from 150 to 1200 seconds). The results showed that the use of cold plasma significantly reduced the number of molds and improved the physical and chemical properties of the fruits. Additionally, sensory evaluations indicated an increased acceptability of the cold plasma-treated fruits. The changes in pH and fruit firmness also improved, indicating better quality in the treated fruits. Based on obtained results, cold plasma is an effective, non-thermal method for preserving quality and extending the shelf life of red guava. It can serve as an alternative method in post-harvest management of horticultural products. The application of cold plasma may contribute to the development of new technologies for the preservation and storage of agricultural products, particularly in international markets.

    Keywords: Cold Plasma, Guava, Microorganisms, Shelf Life, Argon Gas
  • Sekine Vaseghi*, Maryam Valinejad Pages 42-50

    Flour and bread make up a large part of the table and diet of Iranians. However, the weakness of wheat production in the country is one of the constant problems of the flour and bread industry, which has caused many problems in this industry, and flour mixing is always implemented as the main solution. In the present study, the mixing of strong flour with weak flour in different proportions and its effect on the quality indicators of flour and bread production were investigated. First, samples of 18% flour from the Sardari wheat variety, which is a weak wheat variety, were prepared and in the ratios of 20-80, 30-70, 50-50, 30-70% and 20-80 with 18% flour and strong wheat sample of variety 19. 80N-mixed and rheological and quality indicators (including wet gluten percentage, dry gluten percentage, gluten index, Zelny test, Falling number, ash percentage, moisture percentage, measurement of flour color with image processing technique) And the results showed that the treatment of mixing 70% of weak flour with 30% of strong flour due to the high level of all indicators related to flour and bread, including dry and wet gluten percentage, gluten index, Zelani and Falling number, ash percentage, moisture and protein, texture, aroma and smell, chewability, porosity, appearance and color indicators of bread, compared to other mixes, and also no significant difference compared to mixes with a higher percentage of strong flour can be suggested as the best mix.

    Keywords: Flour Quality, Flour Mixing, Weak Flour, Strong Flour
  • Zahra Nikbakht, Dorna Rafighi, Javid Taghinejad * Pages 51-59

    Traditional cheese is one of the most popular types of cheese in the western regions of Iran. Contamination of cheese with pathogenic microorganisms can pose a risk to human health and result in significant economic losses. The aim of the present study was to investigate the presence of Escherichia coli and Staphylococcus aureus and to determine their antibiotic resistance patterns in traditional cheeses produced in Jolfa County. 60 samples of traditional cheese were randomly collected from shops in Jolfa County. To examine the presence of the targeted microorganisms according to national food standards, the study utilized Giolitti-Cantoni broth, Baird-Parker agar, blood agar, and Mueller-Hinton agar, as well as diagnostic and biochemical tests for bacterial species confirmation. The antibiotic resistance pattern against six antibiotics was determined. The results indicated that all samples were contaminated with Staphylococcus aureus and Escherichia coli. Additionally, among the Staphylococcus aureus isolates, the highest antibiotic sensitivity was to amikacin at 66.67%, while the highest resistance was to cefixime at 75%. In case of Escherichia coli, the highest antibiotic sensitivity was also to amikacin at 100%, and the highest resistance frequency for this bacterium was reported for azithromycin at 25%. The results of the present study showed that the condition of traditional cheeses in Jolfa County is highly undesirable, and awareness regarding the proper use of traditional products is essential in preventing health and treatment issues, including gastrointestinal diseases.

    Keywords: Staphylococcus Aureus, Escherichia Coli, Antibiotic Resistance, Traditional Cheese, Jolfa
  • Marziyeh Feizipour, Ebrahim Fataei *, Shahrazad Khorramnejadian Pages 60-79

    Yersinia enterocolitica is a foodborne pathogen that causes gastroenteritis in humans. This bacterium enters the body through the consumption of contaminated food and exerts its harmful effects. The aim of the present study was to determine the prevalence of Yersinia enterocolitica and the determination of antibiotic resistance patterns of the isolates in chicken and turkey meat sold in Najafabad County, Isfahan. A total of 100 samples, including 50 chicken meat samples and 50 turkey meat samples, were randomly collected from meat supply centers and transferred to the Food Safety Laboratory of Islamic Azad University in Shahrekord. Yersinia enterocolitica isolates were identified and isolated through culturing and diagnostic tests. The antibiotic resistance pattern was determined using the disk diffusion method. The results showed that out of 100 samples of chicken and turkey meat, 22% were contaminated with Yersinia enterocolitica. A significant relationship was observed between the prevalence of Yersinia enterocolitica contamination in chicken and turkey meat (P<0.05). The highest resistance was observed against ampicillin, cephalothin, and amoxicillin, with resistance rates of 20%, 18%, and 14%, respectively, while the lowest resistance was related to ciprofloxacin, gentamicin, and chloramphenicol. Statistical analysis indicated that there was no significant relationship between the highest and lowest resistance. Given the high prevalence of antibiotic resistance, it is recommended that the use of antibiotics for the treatment of gastroenteritis caused by Yersinia enterocolitica be limited.

    Keywords: Strawberry, Crop Waste, Compost
  • Mohammadreza Janati*, Ebrahim Rahimi Pages 80-88

    Yersinia enterocolitica is a foodborne pathogen that causes gastroenteritis in humans. This bacterium enters the body through the consumption of contaminated food and exerts its harmful effects. The aim of the present study was to determine the prevalence of Yersinia enterocolitica and the determination of antibiotic resistance patterns of the isolates in chicken and turkey meat sold in Najafabad County, Isfahan. A total of 100 samples, including 50 chicken meat samples and 50 turkey meat samples, were randomly collected from meat supply centers and transferred to the Food Safety Laboratory of Islamic Azad University in Shahrekord. Yersinia enterocolitica isolates were identified and isolated through culturing and diagnostic tests. The antibiotic resistance pattern was determined using the disk diffusion method. The results showed that out of 100 samples of chicken and turkey meat, 22% were contaminated with Yersinia enterocolitica. A significant relationship was observed between the prevalence of Yersinia enterocolitica contamination in chicken and turkey meat (P<0.05). The highest resistance was observed against ampicillin, cephalothin, and amoxicillin, with resistance rates of 20%, 18%, and 14%, respectively, while the lowest resistance was related to ciprofloxacin, gentamicin, and chloramphenicol. Statistical analysis indicated that there was no significant relationship between the highest and lowest resistance. Given the high prevalence of antibiotic resistance, it is recommended that the use of antibiotics for the treatment of gastroenteritis caused by Yersinia enterocolitica be limited.

    Keywords: Chicken Meat, Turkey Meat, Yersinia Enterocolitica, Gastroenteritis