فهرست مطالب

مدیریت اطلاعات سلامت - سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 92، بهار 1403)

نشریه مدیریت اطلاعات سلامت
سال بیست و یکم شماره 1 (پیاپی 92، بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعیده راستجو، حامد فلاح تفتی*، سید جواد طباطبایی صفحات 1-9
    مقدمه
    فناوری های نوین اطلاعاتی و نوآوری به عنوان محرک اصلی پیشرفت سازمان ها عمل می کنند. این فناوری ها با ارائه ابزارها و روش های جدید، به سازمان ها کمک می کنند تا بهره وری را افزایش دهند، ارتباطات را تسهیل کنند وتصمیم گیری ها را بهبود بخشند. از این رو پزوهش حاضر سعی دارد به شناسایی شاخص های کلیدی نوآوری در حوزه درمان بپردازد.
    روش بررسی
    تحقیق حاضر کاربردی است که با روش ترکیبی انجام شده است. روش جمع آوری اطلاعات اسنادی و پیمایشی است و برای مدل سازی از نقشه شناختی فازی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را درمانگاه های منتخب یزد تشکیل می دهد. نمونه آماری تحقیق به روش گلوله برفی انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله رویکرد فازی توسط نرم افزارهای FCMapper, Excel, Ucinet انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه، 16 شاخص کلیدی موثر بر عملکرد نوآوری ها شناسایی شدند که  سه عامل افزایش استفاده از فناوری های پزشکی از راه دور، بهبود راندمان گردش کار و بهبود در دسترسی به خدمات مراقبت های بهداشتی نسبت بقیه عوامل از مرکزیت و اهمیت بیشتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    شناسایی شاخص های کلیدی نوآوری در فناوری اطلاعات و سرمایه گذاری بر شاخص های مهم در کاهش هزینه ها، ارتقای رضایت ذینفعان مختلف و بهبود کیفیت خدمات و افزایش بهره وری، از جمله نتایج کلیدی پیاده سازی نوآوری های فناوری اطلاعات در حوزه سلامت می باشند.
    کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات سلامت، فناوری اطلاعات، عملکرد کاری، درمان
  • سلیم کریمی تکلو*، احسان بخشی خورده بلاغ صفحات 10-19
    مقدمه

    مدیریت خدمات بیمارستانی پایدار ضمن اینکه به مراقبت از بیمار اهمیت می دهد، مسائل اقتصادی و زیست محیطی را نیز در نظر می گیرد. هدف پژوهش حاضر، شناسایی، تحلیل سناریو و واکاوی محرک های اثرگذار و اثرپذیر مدیریت خدمات پایدار در بیمارستان های شهر کرمان است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع ترکیبی است که در سال 1402 انجام شد. جامعه ی آماری این پژوهش خبرگان بیمارستان های شهر کرمان (شامل پزشکان، مدیران بیمارستان، معاونین توسعه وپشتیبانی و معاونین اداری) با حداقل 10 سال سابقه کار و سابقه  فعالیت به عنوان مدیر یا مشاور در بیمارستان های شهر کرمان است که با روش گلوله برفی 10 نفر از خبرگان به عنوان نمونه انتخاب شدند. بر این اساس در ابتدا طبق ادبیات پژوهش با بررسی 19 مقاله مرتبط و نظرخواهی از خبرگان بیمارستانی، محرک های مدیریت خدمات پایدار در حوزه سلامت شناسایی شد. سپس با روش نقشه شناختی فازی داده ها تحلیل شد و در ادامه سناریو رو به جلو و عقب انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 18 محرک در مدیریت خدمات پایدار در حوزه سلامت وجود دارد که محرک اصلاح ساختار سازمانی با وزن 90/5 از تاثیرگذاری بالا و محرک سیستم مدیریت پسماند بیمارستانی با وزن 40/2 از تاثیرپذیری بالا برخوردار هستند. همچنین سناریو رو به جلو نشان داد اصلاح ساختار سازمانی منجر به افزایش شهرت درک شده بیمارستان خواهد شد و در سناریو رو به عقب برای رسیدن به مدیریت پسماند بیمارستانی باید ابتدا به  استقرار مفهوم بیمارستان سبز توجه شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود که به محرک اصلاح ساختار سازمانی در بیمارستان ها توجه ویژه شود. زیرا زمینه پایداری را در زنجیره تامین و خدمات بیمارستان مهیا می کند و نتیجه آن ایجاد تصویر مثبت از بیمارستان است. همچنین با استقرار مفهوم بیمارستان سبز سیستم مدیریت پسماندهای بیمارستانی بهبود خواهد یافت.

    کلیدواژگان: مدیریت خدمات، خدمات پایدار، بخش سلامت، بیمارستان
  • ناهید زرین صدف، مژگان درخشان*، امین نیک پور، حمیدرضا ملائی صفحات 20-27
    مقدمه
    با توجه به اهمیت تحلیل گری منابع انسانی و نیازی که سازمان ها و بالاخص نظام سلامت به تجزیه وتحلیل داده ها در این حوزه دارند تا بتوانند به خوبی آن را مدیریت کرده و نتایج را برای برنامه ریزی و تصمیم گیری های مبتنی بر شواهد به کارگیرند، پژوهش حاضر باهدف شناسایی موانع و ارائه راهکارهای تحلیل گری منابع انسانی در نظام سلامت انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه کیفی حاضر به روش تحلیل محتوا در سال 1402 از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 14 نفر از خبرگان شامل اساتید و مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی کرمان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به شکل گلوله برفی تا رسیدن به اشباع نظری انجام شد. سپس با کمک نرم افزار MAXQDA2020 کدگذاری و تحلیل انجام گردید و اعتبار و قابلیت یافته ها بر اساس معیارهای باورپذیری، اطمینان پذیری، تایید پذیری تایید شد.
    یافته ها
    در این پژوهش تعداد 109 کد باز حاوی موانع و راهکارها استخراج گردید و پس از تجمیع کدها موانع در 8 مقوله فرعی و همچنین راهکارها در 6 مقوله فرعی شناسایی شدند.
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می گردد برنامه ریزی ها و سیاست گذاری هایی در جهت بهبود وضعیت و فرآیند تحلیل گری منابع انسانی نظام سلامت با نگاهی سیستمی و تحول آفرین به کل سیستم نظام سلامت و تجزیه وتحلیل اطلاعات آن صورت گیرد و با به کارگیری راهکارهای ارائه شده تدابیری برای چالش های پیش رو اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: تحلیل گری داده، نیروی کار سلامت، مدیریت کارکنان، موانع
  • مهدیه مظفری، رضا سلیمانی دامنه*، سلیم کریمی تکلو صفحات 28-36
    مقدمه

    نوآوری سبز (Green Innovation) باعث کسب مزیت رقابتی پایدار برای بیمارستان ها می شود و در مدل های کسب و کار جدید مورد توجه دانشگاهیان و مدیران قرار گرفته است. هدف این پژوهش شناسایی و سطح بندی موانع نوآوری سبز در بیمارستان ها است.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که با مشارکت 18 نفر از خبرگان بیمارستان های شهر رفسنجان در سال 1400 انجام شد. خبرگان به صورت هدفمند با روش گلوله برفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه ساختار یافته استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش دلفی فازی و مدلسازی ساختاری تفسیری و نرم افزار Excel استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 11 مانع در نوآوری سبز بیمارستان ها شامل موانع مدیریتی، مشتریان، قوانین و مقررات، سازمانی، سرمایه انسانی سبز، اطلاعاتی، مالی، شرکای زنجیره تامین، رقبا، فناوری و تحقیق و توسعه ضعیف وجود دارد که از این بین موانع قوانین و مقررات، رقبا و مشتریان تاثیرگذارترین موانع در حرکت به سمت نوآوری سبز هستند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، موانع سازمانی، شرکای زنجیره تامین، قوانین و مقررات، مشتریان و رقبا جزء موانع مستقل هستند که بر سایر موانع تاثیر دارند و باید در اولویت جهت برطرف شدن قرار گیرند. مدیران می توانند با رفع موانع شناسایی شده در این پژوهش به ترتیب اولویت، به بهبود وضعیت نوآوری سبز بیمارستان ها در جهت کاهش مخاطرات زیست محیطی و افزایش پایداری کمک کنند.

    کلیدواژگان: نوآوری سبز، موانع نوآوری، بیمارستان سبز، دلفی فازی، مدلسازی ساختاری تفسیری
  • سمانه حسین نژاد، مرضیه محمودی، رضا بصیریان جهرمی* صفحات 37-42
    مقدمه
    یکی از پیامدهای فراوانی اطلاعات، شکل گیری اطلاعات بدون مبنا و غیرمعتبر می باشد که خود عامل مهمی در شکل گیری بی اشتهایی اطلاعاتی، حتی نسبت به اطلاعات معتبر تولیدشده از طریق فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی است. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین رابطه بین بی اشتهایی اطلاعاتی و پذیرش فناوری های اطلاعاتی در بین کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سال 1402 می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی است که بر روی 200 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شد . نمونه ها به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از دو پرسشنامه بی اشتهایی اطلاعاتی و پذیرش فناوری اطلاعاتی استفاده شد. از آمار توصیفی شامل میانگین، فراوانی و انحراف معیار و از آمار استنباطی شامل آزمون t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل واریانس یکطرفه برای پاسخ به پرسش های پژوهش استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان داد که به طور کلی بین بی اشتهایی اطلاعاتی کارکنان و آمادگی آنان در راستای پذیرش فناوری اطلاعاتی رابطه معناداری وجود ندارد (P-value> 0/05)، اما بین ابعاد بی اشتهایی اطلاعاتی و پذیرش فناوری اطلاعات رابطه معناداری دارد (P-value< 0/05). بدین صورت که بین خرده مقیاس های کمبود مزمن زمان و عملکرد مورد انتظار (020/=0P-value) ، خستگی اطلاعاتی و تلاش مورد نیاز(012/=0P-value)، کمبود مزمن زمان و تاثیر اجتماعی (006/=0P-value)، و کمبود مزمن زمان با نمره کل آمادگی پذیرش فناوری اطلاعاتی (033/0P-value=) ارتباط مستقیم و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج نشان داد که بی اشتهایی اطلاعاتی کارکنان متوسط رو به بالا می باشد. به علاوه، بین متغیر سن و جنسیت با بی اشتهایی اطلاعاتی رابطه معناداری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن بی اشتهایی اطلاعاتی کارکنان مجموعه، با تقویت مهارت هایی همچون سواد اطلاعاتی، مدیریت زمان، مدیریت اطلاعات شخصی، مدیریت و کنترل احساسات و اضطراب در بین کارکنان تدابیری اتخاذ نمود تا نیروی انسانی در مواجهه با اطلاعات ارائه شده از طریق فناوری های اطلاعاتی و ارتباطاتی با چالش های کمتری روبه رو شوند.
    کلیدواژگان: بی اشتهایی اطلاعاتی، اجتناب از اطلاعات، فناوری اطلاعات، کارکنان
  • حسین قلاوند*، پریا امیری، یسرا علوان نصاری صفحات 43-49
    مقدمه
    در عصر حاضر کتابخانه های دیجیتال موجب تغییر در رفتار اطلاع یابی کاربران شده اند. این مطالعه با هدف بررسی عوامل موثر بر رفتار اطلاع یابی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آبادان در استفاده از کتابخانه دیجیتال انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی -تحلیلی، با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده 234 دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی آبادان جهت شرکت در مطالعه انتخاب شدند. برای گرداوری داده ها از پرسشنامه بررسی رفتار اطلاع یابی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که جریان تجربه، سودمندی و استفاده آسان به ترتیب دارای بیشترین میانگین بودند. میانگین رفتار اطلاع یابی دانشجویان 38/3 با انحراف معیار 68/0 حاصل شد. بین سه مولفه شامل خودکارآمدی در گرفتن اطلاعات، اطلاع جویی و نیاز اطلاعاتی با رفتار اطلاع یابی دانشجویان در کتابخانه دیجیتال تفاوت معنادار بدست آمد. بین جنسیت، سن و رشته تحصیلی دانشجویان با نگرش آنها نسبت به رفتارهای اطلاع یابی در کتابخانه دیجیتال تفاوت معنی داری حاصل نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده دانشجویان از درگاه کتابخانه دیجیتال در حال توسعه است. برای کارایی بهتر لازم است که کتابخانه های دیجیتال خود را با نیازهای اطلاعاتی و رفتار اطلاع یابی کاربران تطبیق دهند. بمنظور بهبود شرایط استفاده باید برنامه ریزی مشخصی برای آگاهی بیشتر از خدمات کتابخانه دیجیتال انجام و کتابداران فعالانه تر در این خصوص اقدام کنند.
    کلیدواژگان: رفتار جستجوی اطلاعات، کتابخانه های دیجیتال، دانشجویان
  • امیر زال پور، محمدرضا هاشمیان، احسان گرایی، فیروزه زارع فراشبندی* صفحات 50-58
    مقدمه
    انتشار سریع و گسترده گونه های مختلف اطلاعات نادرست در حوزه سلامت و در بستر رسانه های اجتماعی و پلتفرم های آنلاین منجر به بروز عارضه اختلال اطلاعاتی سلامت شده که تهدیدهایی جدی برای جامعه به بار آورده است. از این رو هدف پژوهش حاضر، شناسایی اقدامات و راهکارهای لازم جهت مقابله با اختلالات اطلاعاتی سلامت در متون منتشر شده است.
    روش ها
    مطالعه ی حاضر با بهره گیری ازروش مرور حوزه ای و جستجوی کلیدواژ های مرتبط با اختلالات اطلاعاتی سلامت در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، Scopus، Pubmed، Proquest و Embase در پی تحقق هدف شناسایی اقدامات و راهکارهای مقابله با اختلالات اطلاعاتی سلامت است.
    یافته ها
    پس از مطالعه محتوای مقالات و استخراج داده ها، اقدامات و راهکارهای مقالات برای مقابله با اختلالات اطلاعاتی شناسایی و دسته بندی شد. این اقدامات در پنج مضمون اصلی شامل صحت سنجی و ارزیابی، همکاری و تعامل افراد و سازمان ها، پژوهش و آموزش، ارائه و دسترسی منابع اطلاعاتی، کنترل و نظارت دسته بندی شدند.
    نتیجه گیری
    انتظار می رود توجه سیاستگذاران نظام سلامت به این راهکارها، مسیری برای پیشگیری و مقابله با اختلالات اطلاعاتی در حوزه سلامت و افزایش آگاهی جامعه در مقابل چالش های بهداشت عمومی آتی فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اختلالات اطلاعاتی، اطلاعات نادرست، راهکارها، مقابله، پیشگیری، اطلاعات سلامت
  • فریده موحدی*، رسول نوری، محمد علی برومند، محمدرضا هاشمیان، علی نوروزی، مینا طاهری صفحات 59-61

    با توجه به اهمیت ویژه ای که اعتبار بخشی کتابخانه های بیمارستانی در جهت ارتقاء کیفی کتابخانه و سازمان مادر در بین مدیران و مسوولین بیمارستان ها پیدا کرده است وجود یک استاندارد مدون بومی سازی شده مخصوص کتابخانه های بیمارستانی ایران حایز اهمیت است [1]. لذا کتاب«استاندارد کتابخانه های بیمارستانی» بر اساس پژوهش های ملی و با در نظر گرفتن استاندارد های مرتبط ملی و بین المللی و با ارائه چارچوبی برای راه اندازی، توسعه، اداره و نگهداری کتابخانه های بیمارستانی و ارائه و بهبود خدمات کتابخانه و اطلاع رسانی پزشکی، به کاربران و ذینفعان خود در مراکز دولتی و خصوصی در ایران توسط صاحبنظران معاونت تحقیقات و فن آوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین و بومی سازی شده است [2]. بر این اساس کتاب مذکور به عنوان ابزار ارزیابی کتابخانه های بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1402 مورد استفاده قرار گرفت که در زمان استفاده ارزیابان منتخب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مورد چالش و تفاوت نظر در برداشت مطالب کتاب شدند. ازاین رو نویسندگان این نقد، برآن شدند تا با ارائه برداشت های جمع بندی شده کتابداران بیمارستانی و ارزیابان مذکور در رفع ابهامات موجود در کتاب کمک نمایند.

    کلیدواژگان: کتابخانه بیمارستانی، استانداردها، نقد کتاب
|
  • Saeideh Rastjoo, Hamed Fallah-Tafti *, S Javad Tabatabaee Pages 1-9
    Introduction
    Information Technologies and innovation serve as the primary drivers of organizational progress. The technologies, by providing new tools and methods, help organizations increase efficiency, facilitate communication, and improve decision-making. Therefore, this study seeks to identify key innovation indicators in the healthcare sector.
    Methods
    This is applied study conducted through a mixed methods approach. Data were collected through documentary and survey methods, and a fuzzy cognitive map was employed for modeling. The population consisted of selected clinics in Yazd. The sample was selected using a snowball sampling method. Data analysis was conducted using a fuzzy approach.
    Results
    In this study, 16 key performance indicators affecting innovation performance were identified. Three factors - increased use of telemedicine, improved workflow efficiency, and improved access to healthcare services - were more central and important than the other factors.
    Conclusion
    Identifying key innovation indicators in information technology and investing in important indicators to reduce costs, improve the satisfaction of various stakeholders, and enhance service quality and increase efficiency are among the key results of implementing Information Technology innovations in the healthcare
    Keywords: Health Information Systems, Information Technology, Work Performance, Health Care
  • Salim Karimi Takalo *, Ehsan Bakhshi Khorde Bolagh Pages 10-19
    Introduction

    Management of sustainable hospital services, while giving importance to patient care, also considers economic and environmental issues. The aim of the current research is to identify, analyze the scenario and analyze the effective drivers of sustainable service management in the hospitals of Kerman

    Methods

    The present study is a quantitative study that was conducted in 1402. The statistical population of this research is all the experts of Kerman hospitals (including doctors, hospital managers, development and support assistants and administrative assistants) with at least 10 years of work experience and working experience as managers or consultants in Kerman hospitals. 10 experts were selected as samples by snowball method. Based on this, at first, according to the research literature and soliciting opinions from hospital experts, the drivers of sustainable service management in the health field were identified. Then, the data was analyzed with the method of fuzzy cognitive mapping, and then forward and backward scenarios were performed.

    Results

    The results showed that there are 18 drivers in the management of sustainable services in the health field, the driver of reforming the organizational structure with a weight of 5.90 has high effectiveness and the driver of hospital waste management system with a weight of 2.40 has high effectiveness. Also, the forward scenario showed that reforming the organizational structure will lead to the perceived reputation of the hospital, and in the backward scenario, in order to achieve hospital waste management, first attention should be paid to the construction of the green hospital building.

    Conclusion

    According to the results of the research, it is suggested to pay special attention to the incentive to reform the organizational structure in hospitals. Because it provides stability in the supply chain and services of the hospital, and the result is creating a positive image of the hospital. Also, with the construction of the green hospital building, the hospital waste management system will be improved.

    Keywords: Service Management, Sustainable Services, Health Sector
  • Nahid Zarinsadaf, Mojgan Derakhshan *, Amin Nikpour, Hamid Reza Mollaei Pages 20-27
    Introduction
    Considering the importance of human resources analysis and the need that organizations, especially the health system, have to analyze data in this field so that they can manage it well and use the results for evidence-based planning and decision making. Therefore, the current research was conducted with the aim of identification of barriers and providing analytical solutions for human resources in the health system.
    Methods
    The present qualitative study was conducted using the method of content analysis in 1402 through semi-structured interviews with 14 experts including professors and senior managers of Kerman University of Medical Sciences using the purposeful snowball sampling method until reaching theoretical saturation. Then, with the help of MAXQDA2020 software, coding and analysis were done, and the validity and reliability of the findings were confirmed based on the criteria of believability, reliability, and verifiability.
    Results
    In this research, 109 open codes containing obstacles and solutions were extracted and after combining the codes, obstacles were identified in 8 sub-categories and solutions in 6 sub-categories.
    Conclusion
    It is suggested that plans and policies be made in order to improve the situation and the analysis process of the human resources of the health system with a systemic and transformative view of the entire health system and its information analysis, and by applying the presented solutions, measures for the challenges think ahead.
    Keywords: Data Analysis, Health Workforce, Personnel Management, Barriers
  • Mahdiyeh Mozafari, Reza Soleymani-Damaneh *, Salim Karimi Takalo Pages 28-36
    Introduction

    Green innovation provides a sustainable competitive advantage for hospitals and has been the focus of academics and managers in new business models. The purpose of this research is to identify and level the obstacles of green innovation in hospitals.

    Method

    The present study is a descriptive-analytical type that was conducted with the participation of 18 experts from Rafsanjan hospitals in 1400. Experts were selected purposefully by snowball method. A structured questionnaire was used to collect data. Fuzzy Delphi method and interpretive structural modeling and Excel software were used for data analysis.

    Findings

    The results showed that there are 11 obstacles in the green innovation of hospitals, including managerial obstacles, customers, laws and regulations, organizational, green human capital, information, finance, supply chain partners, competitors, technology and weak research and development. Of these obstacles, laws and regulations, competitors and customers are the most effective obstacles in moving towards green innovation.

    Conclusion

    According to the results, organizational barriers, supply chain partners, laws and regulations, customers and competitors are independent barriers that affect other barriers and should be prioritized to be resolved. By removing the obstacles identified in this research in order of priority, managers can help to improve the state of green innovation in hospitals in order to reduce environmental risks and increase sustainability.

    Keywords: Green Innovation, Barriers Of Innovation, Green Hospital, Fuzzy Delphi, Interpretive Structural Modeling
  • Samaneh Hosseinnejad, Marzieh Mahmoodi, Reza Basirianjahromi * Pages 37-42
    Introduction
    Nowadays, with the abundance of information and advancement in information and communication technologies, unawareness of properly utilizing these facilities can lead to baseless and unscientific information. This is a significant factor in the development and growth of information anorexia, even compared to valid information produced through information and communication technologies. This research aims to determine the relationship between information anorexia and acceptance of information technologies among the staff of the Bushehr University of Medical Sciences in the year 2023.
    Methodology
    This study is a descriptive-analytical cross-sectional study conducted on 200 university staff members of the Bushehr University of Medical Sciences selected using a stratified random sampling method. Data collection was done using two questionnaires on information anorexia and acceptance of information technologies. Descriptive statistics including mean, frequency, and standard deviation were used, as well as inferential statistics including independent t-test, Pearson correlation coefficient, and one-way analysis of variance to answer the research questions.
    Findings
    The findings of this study showed that overall, there was no significant relationship between the information anorexia of the staff and their readiness to accept information technologies (P-value > 0.05). However, there was a significant relationship between the dimensions of information apathy and acceptance of information technologies (P-value < 0.05). Additionally, the results indicated that the information anorexia of the staff was moderately high. Furthermore, there was a significant relationship between the variables of age and gender with information anorexia.
    Conclusion
    Considering the high level of information apathy among the staff, measures should be taken to strengthen skills such as information literacy, time management, personal information management, and managing and controlling emotions and anxiety among the staff to help the human resources face the information presented through information and communication technologies with fewer challenges.
    Keywords: Information Anorexia, Information Avoidance, Information Technology, Staff
  • Hossein Ghalavand *, Paria Amiri, Yosra Alvannasari Pages 43-49
    Objective
    Information-seeking behavior of individuals has been greatly influenced by the emergence of digital libraries. The objective of this research was to examine the factor affecting information-seeking behavior of medical students when utilizing the digital library.
    Methods
    This descriptive-analytical study, through the utilization of Morgan table and stratified random sampling techniques, 234 student at Abadan University of medical sciences was chosen to partake in the research. Data collection was carried out using an information seeking behavior. Statistical analysis was conducted using SPSS version 21 software and frequency, one-sample t test, independent t test, and ANOVA analysis of variance calculated at a significance level of 0.05.
    Results
    Highest averages were observed for the flow of experience, usefulness, and ease of use. The average information-seeking behavior of students was calculated to be 3.38, with a standard deviation of 0.68. A notable distinction was observed among the three components, self-efficacy in obtaining information, information seeking, and information need, in relation to the information-seeking behavior of students in the digital library. However, no significant differences were found between gender, age, and field of study of students in terms of their attitude towards information-seeking behavior in the digital library.
    Conclusion
    The advancement in digital library usage depend on adapting to the information needs and information-seeking behaviors of users to maximize productivity. To enhance the usability of digital libraries, customized programs should be developed to increase user familiarity with the services offered, alongside a more proactive involvement of librarians.
    Keywords: Information Seeking Behavior, Digital Libraries, Students
  • Amir Zalpour, Mohammadreza Hashemian, Ehsan Geraei, Firoozeh Zare Farashbandi * Pages 50-58
    Introduction
    The rapid and widespread dissemination of various types of misinformation in the field of health and on social media and online platforms has led to the emergence of health information disorders, which has brought serious threats to society. The aim of this studty is to identify actions and strategies necessary to deal with health information disorders in published literatures.
    Methods
    The present study conducted using scoping review and searching keywords related to health information disorders in electronic databases of Web of Science, Scopus, Pubmed, Proquest, and Embase to realize the goal of identifying actions, strategies and solutions to deal with heath information disorders.
    Results
    After studying the content of the articles and extracting the data, the actions and solutions were identified and categorized to the health information disorders. These actions were categorized into five main themes, including verification and evaluating, provision and access to valid information sources, control and supervision.
    Conclusion
    Health policy makers’ attention to these actions and strategies is expected to provide a pathway to prevent and deal with the health information disorders and to raise public awareness of future public health crises.
    Keywords: Health Information Disorders, Misinformation, Strategies, Solutions, Prevention, Health Information