فهرست مطالب

نشریه صنعت و دانشگاه
سال شانزدهم شماره 59 (بهار و تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/12/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پرویز سالاری سردری، اباذر اشتری مهرجردی*، اکبر اشرفی صفحات 1-22

    همگرایی اجتماعی به موقعیت یک فرد در توپوگرافی اجتماعی و توانایی ها و فرصت های فرد برای به کارگیری آن قابلیت ها مرتبط است. همچنین، در نظر گرفتن موقعیت یا موقعیتی که فرد در توپوگرافی اجتماعی به خود نسبت می دهد و اینکه چگونه خود را در بافت اجتماعی درک می کند، بسیار مهم است. متغیر همگرایی اجتماعی شامل احساس تعلق و حمایت اجتماعی درک شده است. هدف این مقاله شناخت همگرایی اجتماعی و عوامل موثر بر آن است که با وجود حجم کثیری از مقاله ها، کتب و نوشته ها درباره سیاستگذاری و مدیریت قومی در ایران، تاکنون تحلیل کلی بر این پژوهش ها صورت نگرفته است. بر همین اساس روش مقاله، فراتحلیل-کمی است. هدف این روش، انسجام بخشی، مرور نظام مند و یکدست سازی مطالعات صورت گرفته در یک حوزه معین پژوهشی است. جامعه آماری آن 46 پژوهش که 37 نمونه سند پژوهشی باهدف ترکیب و شناسایی میزان تاثیر آن انتخاب شدند.تجزیه و تحلیل دادها در قالب شاخص همگرایی اجتماعی و 9 بعد نشان داد، متغیرهای دارای تاثیر معنی دار شامل دینداری و انسجام ملی، -مناسبات قومی و امنیت ملی، -عوامل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی، -سرمایه اجتماعی، -واگرایی قومی و مذهبی، -وضعیت گردشگری، -هویت جمعی، وحدت ملی و متغیرهای فاقد تاثیر معنی دار شامل وضعیت طرد اجتماعی زنان و موانع همگرایی، -مباحث نظری همگرایی بوده است.

    کلیدواژگان: همگرایی اجتماعی، فراتحلیل، سرمایه اجتماعی، واگرایی قومی و مذهبی، همگرایی قومی و مذهبی
  • الهام زینلو، محمود محمدی*، حسن مهرمنش صفحات 23-40

    امروزه تکنولوژی رایانش ابری در حال گسترش و پیشرفت است و روز به روز سرویس های بیشتری به این تکنولوژی افزوده می شوند. هدف از تحقیق حاضر ارائه چهارچوبی برای جذب تکنولوژی مبتنی بر رایانش ابری است. پژوهش حاضر از نظر هدف توسعه ای - کاربردی و  از لحاظ روش پژوهش، از نوع روش آمیخته اکتشافی می باشد نمونه های آماری تحقیق جهت مصاحبه ی عمیق از مدیران، صاحبنظران و اساتید حوزه مدیریت تکنولوژی دانشگاه های شهر تهران انتخاب شدند. در این  پژوهش، محقق داده های مورد نیاز خود را با انجام مصاحبه عمیق و نیمه ساختار یافته با 15 نفر از اعضای جامعه به جمع آوری نمود.  پس از انجام تحلیلی جامع از داده ها، در مجموع تعداد19 مولفه اصلی (مقوله کلان) و 77 زیرمولفه (مقوله فرعی) و با ابتنا به الگوی پارادایمی نظریه داده بنیاد با تعقیب رویکرد سیستماتیک (نظام مند) در قالب شرایط علی، پدیده اصلی (محوری)، راهبردها، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر (واسطه ای) و پیامدها از طرف محقق استحصال و تمامی مقولات کلان حاصله در قالب جدول ذیل ارائه و تلخیص گردید. یافته های تحقیق نشان داد که "جذب تکنولوژی" به عنوان مقوله محوری بر مبنای شرایط علی " ساختار سازمانی، توجه به شفاف سازی، عوامل رفتاری، مالکیت فکری، چرخه نوآوری و توانمندسازی" و از طریق راهبردهای پاسخ گویی، انتقال اطلاعات، رهبری تکنولوژی، مدیریت امنیت اطلاعات و هدفگزینی و با در نظر گرفتن  (به عنوان زمینه ی الگو) محقق می شود و منجر به تحقق پیامدهای بهره وری سازمانی، ارتقای کیفیت خدمات و رضایت ارباب رجوع می گردد.

    کلیدواژگان: جذب تکنولوژی، رایانش ابری، بانک
  • محسن جمشیدی*، احمد شوهانی صفحات 41-58

    علی رغم اینکه شهرستان یزد خود یکی از شهرهای توسعه یافته و برخوردار از صنعت و مهاجرپذیر ایران است، به چه علت جوانان این شهر تمایل به مهاجرت دارند (بیان مسئله). پژوهش فوق از نوع کاربردی، با ترکیبی از روش پیمایشی و کیفی - تفسیری با رویکرد توصیفی- تحلیلی و با نمونه گیری تصادفی و سیستماتیک می باشد. جامعه ی اماری مورد استفاده نیز 200 نفر از جوانان 18 تا 30 ساله مهاجر شهرستان یزد بصورت تصادفی بوده اند. روش گرداوری اطلاعات و داده ها نیز به شیوه و روش ترکیبی - کتابخانه ای، طرح پرسش نامه و نمونه گیری تصادفی در بین جامعه اماری مورد بحث می باشد (نوع پژوهش، روش پژوهش، نوع نمونه گیری، جامعه اماری پژوهش، روش گرداوری داده ها). گرایش به مهاجرت در بین جوانان 18 تا 30 ساله شهرستان یزد به چه عوامل و پارامترهایی بستگی دارد؟ بنظر می رسد که گرایش به مهاجرت در شهرستان یزد در بین جوانان 18 تا 30 ساله، تابعی از متغیرهای مختلف و زیرسویه های آنها می باشند. گرایش به مهاجرت علاوه بر عوامل و انگیزه های اجتماعی و اقتصادی، به عوامل دیگری همچون انگیزه های فرهنگی، سیاسی، زیست محیطی، ورزشی و... برای رسیدن به اهداف مشخص و ترسیم شده انجام می گیرد (سوال ، فرضیه). یافته های پژوهش  نشان می دهد که علل گرایش به مهاجرت به عوامل و زیرسویه های مورد بحث از جمله: عوامل اقتصادی (وضعیت مالی و...)، عوامل اجتماعی (سن، جنس، وضع تاهل و..) که بیشترین انگیزه را نشان می دهد، عوامل سیاسی (ارمان گرایی، توسعه یافتگی، جامعه و...)، عوامل فرهنگی (توسعه فرهنگی، تحصیلات و..)،عوامل زیست محیطی (آب و هوا، شرایط محیطی و..) که کمترین انگیزه مهاجرت را نشان می دهد، عوامل بهداشتی و درمانی (توریسم بهداشتی، وضعیت بهداشتی و..) عوامل ورزشی(مهاجرت ورزشی و ..) بستگی دارد که در جداول مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. هدف از پژوهش فوق نیز بررسی عوامل تاثیرگذار بر مهاجرت جوانان شهرستان یزد می باشد (یافته ها، هدف).

    کلیدواژگان: مهاجرت جوانان، علل گرایش به مهاجرت، عوامل جاذبه و دافعه، مهاجرت مدرن، شهر یزد.
  • نرجس داوری*، محمدحسن پرداختچی، غلامعلی احمدی صفحات 59-78

    هدف این پژوهش ارائه الگوی تجاری سازی دانش با تاکید بر نقش پارک های علم و فناوری در ارتباط با تعامل دانشگاه و صنعت است. به همین منظور با رویکرد تحقیق اکتشافی آمیخته و از روش گراند تئوری استفاده شده است. جامعه آماری شامل تعدادی از مدیران و کارشناسان شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فن آوری شهر اراک می باشد. در بخش کیفی، تعداد 12 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند و در بخش اعتباربخشی به مدل (بخش کمی) با استفاده از جدول مورگان تعداد 420 نفر آنها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای برگزیده شدند که نهایتا 400 پاسخنامه دخیل در تحلیل گشته اند. ابزارهای گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه های نیمه سازمان یافته و در بخش کمی نیز از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد. روایی مدل تجاری سازی با روایی سازه مدل اندازه گیری انعکاسی و پایایی آن با آزمون های پایایی اشتراکی تایید شد. یافته ها نشان داد که پدید مرکزی پژوهش تجاری سازی دانش بوده است و شرایط علی مشخص شده در این پژوهش عبارت اند از: نگرش کارآفرینانه، نگاه دانشی به صنعت، فضای بکر کسب وکار، منابع غنی و سرشار. شرایط زمینه ای به دست آمده شامل جامعه، دانشگاه، صنعت، شرکت های دانش بنیان عنوان شده اند که  نقش جامعه در تجاری سازی دانش بسیار مهم بود.

    کلیدواژگان: تجاری سازی دانش، پارک های علم و فناوری، تعامل دانشگاه و صنعت، شرکت های دانش بنیان، پارک علم و فناوری.
  • محمدرضا فتحی*، نرگس حسینی امین صفحات 79-96

    مسئله اشتغال به عنوان یکی از موضوعات و مسائل مهم اجتماعی هر کشوری، امری جهان‏ شمول است و بسیاری از کشورهای جهان درگیر این مهم هستند. این مسئله نه تنها در ایران بلکه در جهان دائما رو به وخامت است. وضعیت نابسامان اشتغال و افزایش نرخ بیکاری در جامعه می‏ تواند آسیب ‏های اجتماعی به همراه داشته باشد و جامعه را از حالت تعادل خارج ‏سازد. از این‏رو پرداختن به این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. سوال اصلی مقاله این است که بهترین اقدام برای مقابله با بیکاری و افزایش اشتغال در ایران چیست؟ در این مقاله در ابتدا به وضعیت بیکاری و مشکل اشتغال در سراسر جهان اشاره شده است و پس از مروری بر پیشینه‏ تحقیق، به بررسی اقدامات کوتاه‏مدت اجرا شده برای مقابله با بیکاری در کشورهای آمریکا، آلمان و روسیه که به عنوان نمونه انتخاب شده‏اند، پرداخته شده است. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش، اسنادی می باشد و براساس جمع‏ آوری و ترجمه متون مرتبط صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی و با در نظر گرفتن معیار کاربرد از نوع کاربردی است. نتایج حاکی از آن است که در ایران نیز طرح‎های کوتاه ‏مدتی در حوزه اشتغال مطرح شده است که به آنها اشاره شده است اما بهبود پایدار و عمیقی در وضعیت اشتغال کشور صورت نپذیرفته است.

    کلیدواژگان: اشتغال، بیکاری، آمریکا، آلمان، روسیه، ایران
  • حمید حیدری زاد، امیر غفوریان شاگردی*، امید بهبودی صفحات 97-114

    هدف پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر ارزش گذاری استارتاپ های مبتنی بر فناوری شهر مشهد انجام است. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ نوع روش کیفی بوده که با الگوی دلفی انجام شده است. جامعه و نمونه آماری 20 نفر از اساتید و خبرگان با تخصص مدیریت و فعال در زمینه استارت آپ ها به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه دلفی بوده که اعتبار آن نیز مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها هم از روش تحلیل الگوی دلفی بهره گرفته شد. در ابتدا با مطالعه منابع 50 عامل در 8 بعد محوری (داشتن مدیریت متخصص، وجود دانش و تخصص لازم نیروی انسانی، زیرساخت فناورانه و اپلکیشن های کاربردی، امنیت اطلاعات در شبکه استارتاپی، پشتیبانی مالی و قانونی، مالی و اقتصادی و موقعیت بازار) به عنوان عوامل موثر بر ارزش گذاری استارتاپ های مبتنی بر فناوری شناسایی شدند که طی سه مرحله دلفی در نهایت 45 عامل به اجماع خبرگان رسید و اولویت بندی شد. مهمترین عوامل موثر بر ارزش گذاری استارتاپ های مبتنی بر فناوری شهر مشهد عبارتند از قدرت چانه زنی مشتریان، انعطاف در تکنولوژی و فناوری، استفاده از دیتاهای درست در پیشرفت استارتاپ، هزینه تولید مجدد دانش فنی، ترکیب افراد با تخصص های محوری مورد نیاز در تیم تجاری، موقعیت انحصاری بازار، آمادگی فناوری، تکنولوژی بالای بازار پسند، استفاده از دانش و اطلاعات بروز جهانی در ایده پردازی و اجرا، حجم سرمایه گذاری مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: ارزش گذاری، استارتاپ، فناوری، تحلیل دلفی
  • رضا رستمی سرچقا، شهلا کاظمی پور *، محمود مشفق صفحات 115-138

    مهاجرت و جابه جایی جمعیتی، نشان گر پویایی و تلاش انسان بوده و در کنار مرگ ومیر و باروری یکی از سه مولفه اثرگذار بر رشد جمعیت های انسانی است. این پژوهش با هدف بررسی عوامل تعیین کننده مهاجرفرستی در استان خوزستان با تاکید بر توسعه صنعتی انجام شده است و در این راستا، به مشخص کردن وضعیت و نحوه مهاجرت در استان صنعتی خوزستان پرداخته است. جامعه آماری مورد مطالعه پژوهش شامل مهاجران و غیر مهاجران استان خوزستان بر اساس داده های سرشماری و نمونه دو درصد در سال 1395 است. ماهیت این پژوهش از نوع تحقیق کمی و گذشته نگر بوده و روش تحلیل آن، به روش تحلیل ثانویه و توصیفی است نتایج این پژوهش حاکی از آن است که میزان خالص مهاجرت همه شهرستان های استان خوزستان به غیر از یک شهرستان (باوی)، منفی می باشد. مقصد مهاجرتی قریب به 44 درصد مهاجران، استان خوزستان بوده و حدود 56 درصد دیگر مهاجران به سایر استان های کشور مهاجرت کرده اند. همچنین، شهرستان آبادان مهاجرفرست ترین شهرستان این استان است. در ادامه، مهمترین مقصدهای مهاجرتی مهاجران استان خوزستان به ترتیب اصفهان، تهران و البرز هستند. مهمترین عوامل اثرگذار بر مهاجرفرستی استان خوزستان عوامل اقتصادی-صنعتی، بیکاری و در بین عوامل اجتماعی، متغیر جوانی جمعیت بوده است. رابطه بین متغیرهای مستقل با احتمال مهاجرت اعم  از شهری یا روستائی بودن، شهرستان محل اقامت، نوع خانوار، رابطه با سرپرست خانوار، جنس، سن، وضع تاهل، نوع فعالیت، مدرک تحصیلی و داشتن یا نداشتن فرزند با احتمال مهاجرفرستی از استان خوزستان معنادار شد

    کلیدواژگان: مهاجرت، مهاجرفرستی، عوامل اقتصادی- صنعتی، توسعه صنعتی، عوامل اجتماعی- فردی
  • سید امید آذرکسب*، سید حسین خواسته صفحات 139-158

    این مقاله به بررسی موفقیت های هند در پذیرش و توسعه فناوری اینترنت همه چیز (IoE) به عنوان مدلی موفق در رشد اقتصادی و توسعه فناوری می پردازد. هند با بهره گیری از پتانسیل بالای خود در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، توانسته است با اجرای سیاست های نوآورانه دولت، سرمایه گذاری های هدفمند در زیرساخت های دیجیتال و ایجاد بسترهای همکاری عمومی-خصوصی، به توسعه پایدار اقتصادی و اجتماعی خود سرعت بخشد. با توجه به جمعیت گسترده و زیرساخت های محدود، هند در مسیر توسعه فناوری اینترنت همه چیز توانسته است به طور چشمگیری تحولات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی را تسریع کند. این پژوهش به تحلیل عوامل کلیدی موفقیت هند می پردازد و بر تاثیر همکاری با شرکای بین المللی، سیاست های موثر در توسعه این فناوری و بهره برداری از آن در سایر بخش های اجتماعی و امنیتی تاکید دارد. علاوه بر این، مقاله بررسی می کند که چگونه مدل توسعه هند می تواند به عنوان یک الگوی قابل انطباق برای کشورهای دیگر، به ویژه ایران، در جهت تسریع رشد اقتصادی، بهبود شاخص های اجتماعی و فناوری و تقویت همکاری های بین المللی به کار گرفته شود. با استفاده از تجربه هند، ایران نیز می تواند با سرمایه گذاری در فناوری های اینترنت همه چیز، توسعه زیرساخت های دیجیتال، و تقویت سیستم های آموزشی و تبادل دانش، به رشد و نوآوری فناوری دست یابد. هند همچنین با ایجاد پردیس های دانشگاهی در کشورهای دیگر و جذب سرمایه گذاری ها در ارائه خدمات، به جهانی سازی و همگرایی با بازارهای جهانی توجه ویژه دارد. در نهایت، این مقاله چالش ها، راهکارها و راهبردهای بومی سازی اینترنت همه چیز برای ایران را بررسی کرده و پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارائه می دهد.

    کلیدواژگان: توسعه اقتصاد پایدار، اینترنت همه چیز، اینترنت اشیاء، مدل هند، فناوری و تحول دیجیتال، سیاست های نوآورانه.
  • اسماء صبحی*، پروین دشتی زاده صفحات 159-184

    نیروی کار به تعداد افرادی گفته می شوند که بر اساس قانون در سن اشتغال قرار گرفته اند. استاندارد نیروی کار به قراردادهای استاندارد مربوط به کارگران در زمینه حقوق اساسی آن ها، شرایط کار، دستمزد پرداختی و همچنین امنیت شغلی کارگران اشاره دارد. این کار اساسا به منظور بهبود اشتغال نیروی کار در مقیاس جهانی انجام می شود. سازمان اصلی که در جهت توسعه استانداردهای کار و اجرای آن ها کار می کند، سازمان بین المللی کار است. سازمان مذکور، استانداردهایی جهانی کار را در چارچوب مقاوله نامه ها و توصیه نامه هایی که تعیین کننده حداقل استانداردها است، معین می کند. این پژوهش که به روش توصیفی-تحلیلی و استفاده از اطلاعات کتابخانه ای انجام شده است، درصدد پاسخگویی به این سوال است که نیروی کار در صنعت ایران تا میزانی بر اساس استانداردهای جهانی و قوانین سازمان بین المللی کار تدوین و تصویب شده است و استانداردهای نیروی کار بر اساس قوانین سازمان بین المللی کار چیست؛ و در پایان براساس نتایج پژوهش به این نتیجه نائل شده است که نیروی کار دارای استانداردهایی از جمله حقوق اساسی آن ها، شرایط کار، دستمزد پرداختی، حداقل دستمزد و نیز امنیت شغلی کارگران می باشد. نیروی کار در صنعت ایران با استانداردهای جهانی و قوانین سازمان بین المللی کار تا حد زیادی غیر منطبق می باشد و این استانداردها در صنعت ایران اکثرا نادیده گرفته می شود.

    کلیدواژگان: نیروی کار، سازمان بین المللی کار، استاندارد جهانی، قانون کار
  • بهزاد معین * صفحات 185-202

    استفاده از فرآیند مسلح نمودن خاک به عنوان روشی جهت برطرف ساختن ضعف مقاومت کششی خاک به کمک اجزای فلزی یا پلیمری با مقاومت کششی مناسب به عنوان یکی از روش های سریع و اقتصادی پایدارسازی شیروانی ها و احداث دیوارهای حائل شناخته می شود. در این تحقیق با استفاده از مدل سازی فیزیکی با شتاب بالا در دستگاه سانتریفیوژ، رفتار کوله های خاک مسلح با ارتفاع نسبتا بلند تحت اثر سربار خارجی مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور کوله ای به ارتفاع 35 سانتی متر معادل 1050 سانتی متر در واقعیت با مقیاس 1:30 با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ ساخته و تحت بارگذاری در شتاب g30 قرار گرفت. در این تحقیق از خاک دانه ای و شش لایه مسلح کننده ژئوسنتتیکی استفاده گردید. نتایج به دست آمده نشان داد، ظرفیت باربری پی های قرار گرفته بر روی کوله های خاک مسلح ارتباط کاملا مستقیمی با شکل پی داشته و برای پی های با عرض یکسان هرچقدر شکل پی از مربع به شکل مستطیلی تغییر یابد (طول پی افزایش یابد) از میزان باربری نهایی کاسته خواهد شد. با بررسی المان های مسلح کننده خاک در لایه های مختلف به لحاظ گسیختگی و افزایش طول مشخص گردید که گسیختگی و افزایش برای پی نواری بیشترین مقدار و در پی مربعی کمترین مقدار است. به بیان دیگر با افزایش سطح بارگذاری عمق تاثیر تنش بیشتر شده و لایه های مسلح کننده بیشتری در عمق تحت تاثیر بارگذاری قرار خواهند گرفت.

    کلیدواژگان: کوله پل، خاک مسلح، ژئوسنتتیک، مدل سازی فیزیکی
  • ابراهیم آریانی قیزقاپان*، روناک شریفی، هیرو سلیمانی صفحات 203-226

    پژوهش حاضر با هدف آزمون الگوی علی تحلیل رفتگی تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر اساس کیفیت خدمات آموزشی با میانجی گری توانمندی های کارآفرینی انجام گرفت. این پژوهش کمی و از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی 1399-1398 بودند. روش نمونه گیری از نوع اتفاقی (در دسترس) بود. حجم نمونه با توجه به مدل کرجسی- مورگان و با در نظر گرفتن خطای 05/0 =α، 120 نفر تعیین گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت خدمات آموزشی پاراسورمان و همکاران (1985) (با پایایی 97/0 =α)، توانمندی کارآفرینی غفاری و یونسی (1390) (با پایایی 88/0 = α) و تحلیل رفتگی تحصیلی مسلش (2002) (با پایایی 74/0 = α) استفاده شد. روایی ابزارها با نظر اساتید علوم تربیتی و روانشناسی تایید گردید. داده ها با دو نرم افزار Spss vs. 22 و   lisrel. 8.50و با روش مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که مدل ارائه شده از برازش مناسب و مطلوبی برخوردار است (94/2= ،x2/df، 93/0= GFI، 92/0= AGFI، 91/0= CFI، 94/0= NFI، 081/0= RMSEA) و مولفه کیفیت خدمات آموزشی به صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق مولفه توانمندی کارآفرینی بر کاهش تحلیل رفتگی تحصیلی دانشجویان تاثیر معنی دار دارد (05/0>p). بهبود کیفیت خدمات آموزشی می تواند گامی موثر در جهت یاری رساندن به بخش تحصیلات تکمیلی دانشگاه ها برای انطباق هر چه بیشتر با انتظارات دانشجویان، برنامه ریزی برای بهبود توانمندی های کارآفرینی آنان و پیشگیری و کاهش تحلیل رفتگی تحصیلی دانشجویان باشد که در نهایت، موجب ارتقای رتبه علمی آن ها در محیط رقابتی دانشگاه ها خواهد شد

    کلیدواژگان: کیفیت خدمات آموزشی، توانمندی کارآفرینی، تحلیل رفتگی تحصیلی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • وحید بیگ محمدلو*، سید عباس علوی صفحات 227-252
    هدف

    با فزونی گرفتن ارزش افزوده بخش صنعت و سهم بالاتر آن در اقتصاد ملی، زمینه دستیابی به نرخ های بالاتر برای رشد اقتصادی جوامع فراهم شده است. بنابراین با توجه به اهمیت استراتژیک بخش صنعت در رشد و توسعه اقتصادی کشور، هدف این پژوهش واکاوی و تحلیل سیاست های کلی نظام در حوزه ی صنعت است. لذا پژوهش حاضر به دنبال این است که پی به بیشترین تاکیدات مقام معظم رهبری در سیاستهای کلی نظام پیرامون صنعت برده و مشخص کند که بیشترین دغدغه رهبر عالی کشور در حوزه صنعت مربوط به چه موضوعاتی است. همچنین مشخص نماید که بیشترین تاکیدات و ضرایب اهمیت سیاست های ابلاغی ایشان مرتبط با بخش صنعت پیرامون چه مواردی است.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش بر مبنای رویکرد کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا صورت گرفته است. داده های موردنیاز برای این پژوهش، با استفاده از جستجوی موضوعی کلید واژه های پژوهش و اعمال پروتکل پژوهش در بین سیاستهای کلی نظام در حوزه صنعت استخراج و سپس به روش آمیخته (کمی- کیفی) تجزیه و تحلیل شده است. جامعه آماری شامل مجموعه سیاست های کلی نظام است؛ بنابراین جامعه و نمونه بر هم منطبق می باشند.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که از بین سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، مقوله های «حمایت از تولید داخلی»، «ارتقاء و رشد بهره وری» و «گسترش اقتصاد و صنایع دانش بنیان» بیشترین سهم و ضرایب اهمیت را داشته اند.

    کلیدواژگان: مقام معظم رهبری، سیاست های کلی نظام، صنعت، تحلیل محتوا
|
  • Parviz Salari Sardari, Abazar Ashtari Mehrjardi *, Akbar Ashrafi Pages 1-22

    Social integration is related to one's position in the social topography and one's capabilities and opportunities to apply those capabilities. Also, it is important to consider the position or position a person ascribes to himself in the social topography and how he perceives himself in the social context. The variable of social integration includes sense of belonging and perceived social support. The purpose of this article is to know the social convergence and the factors affecting it, despite the large volume of articles, books and writings about policy making and ethnic management in Iran, a general analysis of these researches has not been done so far. Accordingly, the method of the article is meta-analysis-quantitative. The purpose of this method is to integrate, systematically review and unify the studies conducted in a specific research field. Its statistical population is 46 studies, of which 37 samples of research documents were selected with the aim of combining and identifying its impact.Data analysis in the form of social convergence index and 9 dimensions showed that the variables with a significant impact include religiosity and national cohesion, - ethnic relations and national security, - social, political, cultural and historical factors, - social capital, - ethnic divergence and religious, tourism situation, collective identity, national unity and variables without significant influence including the social exclusion of women and barriers to integration, theoretical debates on integration.

    Keywords: Social Integration, Meta-Analysis, Social Capital, Ethnic, Religious Divergence, Religious Convergence
  • Elham Zeynaloo, Mahmood Mohammadi * Pages 23-40

    Today, cloud computing technology is expanding and improving, and more services are added to this technology day by day. The aim of the present research is to provide a framework for the absorption of cloud computing based technology. The current research is a developmental-applicative goal and in terms of the research method, it is an exploratory mixed method. The statistical samples of the research were selected from managers, experts and professors in the field of technology management of Tehran universities for in-depth interviews. In this research, the researcher collected the required data by conducting in-depth and semi-structured interviews with 15 members of the community. After conducting a comprehensive analysis of the data, a total of 19 main components (macro category) and 77 sub-components (sub-category) and according to the paradigm model of foundation data theory by following a systematic approach in the form of causal conditions, the main phenomenon central), strategies, background conditions, intervening (intermediary) conditions, and consequences were presented and summarized by the researcher, and all the resulting macro categories were presented and summarized in the form of the table below. The findings of the research showed that "technology absorption" as a central category based on the causal conditions "organizational structure, attention to transparency, behavioral factors, intellectual property, innovation cycle and empowerment" and through response strategies, information transfer, Technology leadership, information security management and target selection are achieved by considering (as a model field) and lead to the realization of the consequences of organizational productivity, improvement of service quality and client satisfaction.

    Keywords: Absorption Of Technology, Cloud Computing, Bank
  • Mohsen Jamshidi *, Ahmad Shohani Pages 41-58

    The above research is of a fundamental type with a combination of survey and qualitative-interpretive methods with a descriptive-analytical approach and with random and systematic sampling, a specific statistical community has been analyzed and compiled in a specific theoretical and conceptual framework. The method of data collection And the data is also discussed in the statistical community in the combined method - library, questionnaire design and random sampling. It seems that the tendency to migrate in Yazd city among 18-30 year olds is a function of different variables and their sub-strains. The findings of the research show that the reasons for the tendency to migrate are the factors and sub-strains under discussion, including: economic factors (financial status, more and higher income, better and more suitable employment or vice versa, etc.), social factors age, sex, marital status, factors related to lifestyle, level of education and opportunities, transportation and communication services, social services and recreational facilities, etc.) that show the most motivation, political factors (idealism, development, civil society) political situation of the origin and destination of the immigrant, etc.) cultural factors (cultural development, education, culture of the origin and destination society, culture of the young immigrant family, etc.), environmental factors (climate, environmental conditions, environmental pollution, environmental diseases, the environmental situation of the Amari community, etc.) which shows the least motivation for migration, health and treatment factors (health tourism, health status, treatment status, medical development of the origin and destination, etc.) (sports factors) internal sports migration , international, temporary, permanent, etc.) that were analyzed in different tables.

    Keywords: Youth Migration, Causes Of Tendency To Migrate, Attractive, Repulsive Factors, Modern Migration, Yazd City
  • Narjes Davari *, Mohamadhasan Pardakhtchi, Gholamali Ahmadi Pages 59-78

    The purpose of this research is to provide a model of commercialization of knowledge with emphasis on the role of science and technology parks in connection with the interaction between universities and industry. For this purpose, the grand theory method has been used. The statistical population includes a number of managers and experts of knowledge-based companies located in Arak Science and Technology Park. In the qualitative part, 12 people were selected by purposive sampling, and in the validation part of the model (quantitative part), 420 people were selected by stratified random sampling, and finally 400 responses were included in the analysis. have been Data collection tools were used in the qualitative part of semi-structured interviews and in the quantitative part, researcher-made questionnaires were used. The validity of the commercialization model was confirmed by the construct validity of the reflective measurement model, and its reliability was confirmed by common reliability tests. The findings showed that the central phenomenon of the research was the commercialization of knowledge and the causal conditions identified in this research are: entrepreneurial attitude, scientific view of the industry, pristine business environment, rich and abundant resources. The obtained background conditions include society, university, industry, and knowledge-based companies. It has been stated that the role of society in the commercialization of knowledge was very important.

    Keywords: Commercialization Of Knowledge, Science, Technology Parks, Interaction Between University, Industry, Knowledge-Based Companies, Technology Park
  • Mohammadreza Fathi *, Seyedeh Narges Hoseiniamin Pages 79-96

    The issue of employment as a social issue is global and many countries of the world are involved in this issue. This problem is constantly worsening not only in Iran but also in the world and is not necessarily related to specific periods such as the global crisis of the Corona pandemic. Unsettled employment situation and increase in unemployment rate in the society can bring social damages and make the society out of balance. Therefore, paying attention to this issue is of great importance. In this article the unemployment situation and the employment problem all over the world are mentioned first, and after reviewing the background of the research, the short-term measures implemented have been investigated by the United States of America, Germany and Russia, which have been selected as examples, to deal with unemployment. The method of collecting information in this research is Documentary research and based on the collection and translation of related texts. The research method is descriptive and considering the criterion of application, it is of Applied type. The results indicate that in Iran, short-term plans have been proposed in the field of employment, which have been mentioned but there has not been a deep and stable improvement in the country's employment situation.

    Keywords: Employment, Unemployment, United States Of America, Germany, Russia, Iran
  • Hamid Heydarizad, Amir Ghafourian Shagerdi *, Omid Behboodi Pages 97-114

    The aim of the current research is to identify the factors affecting the valuation of technology-based startups in the city of Mashhad. The current research is applied in terms of purpose and qualitative method in terms of type, which was done with Delphi model. The population and statistical sample of 20 professors and experts with management expertise and active in the field of start-ups were selected by purposeful sampling. The research tool was a Delphi questionnaire, whose validity was also checked and confirmed. The Delphi pattern analysis method was also used to analyze the data. At first, by studying the sources of 50 components in 8 key dimensions (having expert management, the necessary knowledge and expertise of human resources, technological infrastructure and practical applications, information security in the startup network, financial and legal support, financial and economic and market position)  as factors Effective on the valuation of technology-based startups, During three Delphi stages, 45 factors finally reached the consensus of the experts and were prioritized. The most important factors affecting the valuation of technology-based startups in Mashhad include the bargaining power of customers, flexibility in technology and technology, the use of correct data in the development of startups, the cost of reproducing technical knowledge, the combination of people with core expertise needed in the business team, location Market exclusivity, technology readiness, high market-friendly technology, use of global knowledge and information in ideation and implementation, required investment volume.

    Keywords: Valuation, Startup, Technology, Delphi Analysis
  • Reza Rostami Sarchegha, Shahla Kazemipuor *, Mahmoud Moshfegh Pages 115-138

    Population migration and migration is an indicator of human dynamism and effort, and along with mortality and fertility, it is one of the three factors affecting the growth of human populations. This research has been conducted with the aim of investigating the determinants of migration in Khuzestan province with an emphasis on industrial development, and in this regard, it has determined the status and manner of migration in the industrial province of Khuzestan. The statistical population studied in the research includes immigrants and non-immigrants of Khuzestan province based on census data and a two percent sample in 2015. The nature of this research is quantitative and retrospective, and its analysis method is secondary and descriptive analysis. The results of this research indicate that the net migration rate of all the cities of Khuzestan province, except for one city (Bavi), is negative. The immigration destination of nearly 44% of immigrants is Khuzestan province and about 56% of immigrants have migrated to other provinces of the country. Also, Abadan city is the most immigrant city of this province. In the following, the most important immigration destinations of immigrants from Khuzestan province are Isfahan, Tehran and Alborz respectively. The most important factors influencing the emigration of Khuzestan province have been the economic-industrial factors, unemployment, and among the social factors, the youth variable of the population. The relationship between the independent variables with the possibility of migration whether urban or rural, city of residence, type of household, relationship with the head of the household, gender, age, marital status, type of activity, educational qualification and having or not having children with the probability of sending a migrant from Khuzestan province is significant.

    Keywords: Immigration, Emigration, Economic-Industrial Factors, Industrial Development, Social-Individual Factors
  • Seyed Omid Azarkasb *, Seyed Hossein Khasteh Pages 139-158

    The rapid evolution of the Internet of Everything (IoE) presents unprecedented opportunities for technological advancement and economic growth. This study focuses on India’s strategic adoption of IoE and examines its multifaceted impacts on various sectors, including agriculture, urban infrastructure, and industrial development. By analyzing India's current trajectory, the research highlights the potential of IoE to reshape economic structures, optimize resource allocation, and foster sustainable development. The methodology encompasses a mixed approach of quantitative data analysis and case studies to assess the impact of IoE applications on productivity, employment, and the digital economy. Findings indicate that IoE adoption drives significant gains in operational efficiency and economic resilience, though challenges in infrastructure, policy, and cybersecurity must be addressed. These insights provide actionable recommendations for policymakers to foster a robust IoE ecosystem, positioning India as a leader in the global IoE landscape

    Keywords: Internet Of Everything, India, Economic Growth, Ioe Adoption, Digital Infrastructure
  • Asma Sobhi *, Parvin Dashtizadh Pages 159-184

    The workforce is defined as the number of people who are of working age according to the law. The labor standard refers to standard contracts related to workers in terms of their fundamental rights, working conditions, wages paid, and also workers' job security. This work is basically done in order to improve the employment of the workforce on a global scale. The main organization that works towards the development of labor standards and their implementation is the International Labor Organization. He mentioned organization determines global work standards in accordance with the agreements and recommendations that determine the minimum standards. The current research, which was carried out by descriptive-analytical method and using library resources, tries to answer the question that the labor force in Iran has been developed and approved to some extent based on international standards and the rules of the International Labor Organization, and the labor force standards What is work based on the rules of the International Labor Organization? And finally, based on the findings of the research, it has been concluded that the workforce has standards, including their basic rights, working conditions, wages paid, minimum wages, and job security of workers. The labor force in Iran is largely inconsistent with international standards and the laws of the International Labor Organization, and these standards are mostly ignored in Iran

    Keywords: Labor, International Labor Organization, International Standard, Labor Law
  • Behzad MOEIN * Pages 185-202

    Using the reinforced soil method as a method to overcome the weak tensile strength of the soil with the help of metal or polymeric components with appropriate tensile strength is known as one of the fast and economical methods of stabilizing the slopes and building retaining walls. In this research, using physical modeling with high acceleration in a centrifuge, the behavior of reinforced soil abutments with a relatively high height under the effect of external overhead was evaluated. For this purpose, a reinforced soil slope with a height of 35 cm, equivalent to 1050 cm, was made in reality with a scale of 1:30 using a centrifuge and was subjected to loading at an acceleration of 30g. In the construction of reinforced soil walls, sandy soil and 6 layers of geosynthetic reinforcement with a thickness of 0.25 cm were used. The obtained results showed that the bearing capacity of foundations placed on reinforced soil abutments  has a direct relationship with the shape of the foundation, and for foundations with the same width, the more the shape of the foundation changes from square to rectangular (the length of the foundation increases), the greater the bearing capacity. The final will be reduced. By examining soil reinforcement elements in different layers in terms of rupture and length increase, it was found that the rupture and increase is the highest for strip foundation and the lowest for square foundation. In other words, with an increase in the depth of the loading level, the impact of stress will increase and more reinforcing layers in depth will be affected by the loading

    Keywords: Bridge Abutment, Reinforced Soil, Geosynthetics, Physical Modeling
  • Ebrahim Aryani Ghizghapan *, Rounak Sharifi, Hiro Soleimani Pages 203-226

    The purpose of this study was Examining the Causal Model of Academic Burnout Decrease of Higher Education Students Based on Quality of Educational Services by Entrepreneurship Capabilities Mediation. Methodology of the research was quantitative, in terms descriptive-Correlation. The statistical population was postgraduate students at Mohaghegh Ardabili University in the academic year of 2019-2020. The sampling method was available method. The sample size according to the Kregci-Morgan model and with error α = 0/05, was considered 120 persons. To collect data, Quality of Educational Services Questionnaire of Parasouraman and et al (1985) (with reliability α = 0/97), Entrepreneurship Capabilities Questionnaire of Ghafari and Younesi (1390) (with reliability α = 0/88) and Academic Burnout Decrease of Maslach (2002) (with reliability α = 0/74) was used. Validity of the tools was confirmed by the professors of education and psychology. Data were analyzed using two software’s Spss vs. 22 and lisrel. 8/50 and analyzed by structural equation modeling. The results showed that the proposed model had suitable fit (x2/df=2/94, GFI=0/93, AGFI=0/92, CFI=0/91, NFI=0/94, RMSEA=0/081) and the component of quality of educational services has a direct and indirect effect through the component of entrepreneurship capabilities on academic burnout decrease (P<0/05). Improving the quality of educational services can be an effective step to help graduate part of universities to better meet student expectations, plan to improve their entrepreneurial skills and reduce academic burnout of students. Finally, students will be promoted to a competitive edge in universities

    Keywords: Quality Of Educational Services, Entrepreneurship Capability, Academic Burnout, Higher Education Students
  • Vahid Beyg Mohammadloo *, Seyed Abbas Alavi Pages 227-252

    As the added value of the industry sector increases and industries gain a higher share in the national economy, the ground is provided for higher rates of economic growth in societies. Therefore, considering the strategic significance of the industrial sector in the economic growth and development of the country, in the present study attempts are made to analyze the general industrial policies adopted by the ruling system of Iran. Thus, the present study seeks to discover the areas related to general industrial policies of the ruling system on which the supreme leader has laid greatest emphasis and determine the industrial matters that most concern the country's supreme leader. The present study also seeks to specify the most emphasized and important factors associated with industrial policies put forward by the supreme leader of the country. The present study falls into the category of qualitative studies and is conducted using content analysis method. The required data were collected through thematic search for research keywords and applying the research protocol on the general industrial policies adopted by the ruling system. The collected data were analyzed using a mixed (quantitative-qualitative) method. The population of the study includes general policies of the ruling system; therefore, the population and the sample size completely match each other. The results indicate that among the policies put forward by the Supreme Leader, "support for domestic production", "enhancement and growth of productivity" and "expansion of the economy and knowledge-based industries" have the largest shares and coefficients of importance.

    Keywords: Supreme Leader, General Policies Of The Ruling System, Industry, Content Analysis