فهرست مطالب

نشریه مدیریت سبز
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/11/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • غلامرضا تیزفهم فرد*، حسن اسماعیل پور، فریز طاهری کیا، لیلا آندرواژ صفحات 1-17

    بازاریابی اجتماعی، در سالیان اخیر سهم بالایی از پژوهش های این حوزه را شامل می شود. لذا پژوهش حاضر، باهدف بررسی مقوله نگرش مشتری به برند در بازاریابی اجتماعی به منظور ارائه تصویر و نگرشی جامع از این حوزه انجام گرفت. رویکرد این پژوهش از نوع کیفی و روش سنتز پژوهی است. جامعه پژوهش کلیه مقالاتی هستند (113 مقاله) که در فاصله دهه اخیر در مورد بازاریابی اجتماعی مبتنی بر نگرش به برند و زمینه های مرتبط در پایگاه های تخصصی و علمی ارائه شده اند. نمونه پژوهش 25 مقاله است که این تعداد بر اساس پایش موضوعی، اشباع نظری داده ها و به صورت هدفمند انتخاب شده اند. داده های پژوهش از تحلیل کیفی اسناد موردمطالعه، گردآوری شده اند. با تجزیه وتحلیل داده ها، شاخص های بازاریابی اجتماعی مبتنی بر نگرش مشتریان به برند در 4 بعد، 9 محور و 56 مقوله شامل بعد مولفه های اشاعه محصولات (مشتمل بر فرهنگ استفاده بهینه، توجه به فرهنگ بومی، بازاریابی در دسترس و تعاملی، مدیریت تامین و تحلیل نگرش مشتریان)؛ مولفه های قیمت گذاری و رقابت پذیری (مشتمل بر ایجاد مزیت های رقابتی پایدار، قیمت گذاری اخلاقی- اجتماعی، رقابت پذیری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی)؛ مولفه های هدف گذاری در ارائه خدمات (مشتمل بر تاکید بر منافع بلندمدت، توجه به سودمندی درک شده، تلفیق اهداف سازمانی با مسئولیت اجتماعی)؛ مولفه های برندینگ و تبلیغات (مشتمل بر کمپین های تبلیغاتی- آموزشی، شبکه سازی تبلیغاتی، خلاقیت و نوآوری) مورد سازمان دهی قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، نگرش، برند
  • احمد بهشتی، علی فرهادی محلی *، مجتبی طبری، علیرضا معطوفی صفحات 18-38

    این مقاله با هدف ارائه مدل اجرای خط مشی های مدیریت منابع انسانی سبز در دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام گرفت. مطالعه حاضر از نظر هدف، یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است و از منظر روش گردآوری داده ها، یک پژوهش پیمایشی-مقطعی است. برای دستیابی به هدف پژوهش از طرح پژوهش آمیخته اکتشافی (کیفی-کمی) استفاده گردید. جامعه مشارکت کنندگان در بخش کیفی شامل اساتید و مدیران دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است. نمونه گیری به روش نمونه گیری نظری انجام شد و با 10 نفر به اشباع نظری دست پیدا شد. جامعه آماری بخش کمی نیز شامل مدیران و کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است. حجم نمونه با فرمول کوکران 384 نفر برآورد گردید و نمونه گیری با روش تصادفی ساده انجام شد. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیم ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تحلیل کیفی مصاحبه های تخصصی با روش تحلیل مضمون انجام شد و مدل نهایی با روش حداقل مربعات جزئی اعتبارسنجی گردید. تحلیل داده های کیفی با نرم افزار Maxqda و بخش کمی با Smart PLS انجام شد. یافته های پژوهشی نشان داد رهبری معنوی بر قوانین اخلاقی ناظر، معنویت در محیط کار و فرهنگ اخلاق مداری تاثیر دارد. این عوامل نیز بر خط مشی مدیریت منابع انسانی سبز تاثیر می گذارد و خط مشی های مذکور نیز به نوبه خود بر مسئولیت اجتماعی، مسئولیت اخلاقی و مسئولیت قانونی تاثیر می گذارند. در پایان از طریق مسئولیت اجتماعی، مسئولیت اخلاقی و مسئولیت قانونی دستیابی به منابع انسانی سبز میسر می شود.

    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، مدیریت منابع انسانی سبز، رهبری معنوی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
  • اصغر عربی، حجت نبوتی * صفحات 39-65

    در این پژوهش، مدلی در راستای بهینه سازی مسیر حمل و نقل پیشنهاد داده شده است. مدل حاضر با در نظر گرفتن، مشتریان مختلف، تقاضاهای مختلف، در نظر گرفتن نقاط توزیع مختلف، در نظر گرفتن محصولات مختلف و زمان فرآیند تولید متفاوت محصولات، توانسته مبحث مسیریابی وسایل نقلیه را از جهات متفاوتی مورد بررسی قرار دهد. این موارد در مطالعات قبلی موجود نبوده و سایر مدل سازی ها تنها به صورت کلی به افزایش سود پرداخته اند. پس از حل مدل توسط دو روش نتایج گویای این موضوع بوده اند که برنامه ریزی انجام شده جهت مسیریابی وسایل نقلیه، سهم بسزایی در کاهش هزینه های عملیاتی، مسیر پیموده شده و در عین حال کاهش مصرف سوخت های فسیلی داشته است، بگونه ای که تحویل مرسوله به مشتریان در محدوده زمانی درخواستی مشتریان و دقیقا متناسب با محدودیت زمانی بوده است و محصولات قبل از پایان موعد مورد انتظار به مشتریان تحویل داده شده است. از این رو، تقاضا مشتریان در کوتاه ترین مسیر ممکن، کمترین هزینه، کمترین آلایندگی و بدون کمبود به مشتریان تحویل داده شده است. همچنین نتایج حاصل از الگوریتم های حل دقیق و فراابتکاری نشان دهنده انطباق بالای مدل سازی و محدودیت های مدل بوده است؛ بگونه ای که تمامی محدودیت های سیستم پیشنهادی شدنی شده و مسئله در مدت زمانی مطلوب توانسته به پاسخی بهینه دست یابد.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی و زمان بندی تولید و توزیع سبز، مکان یابی، الگوریتم MOSEO
  • علیرضا صالحی، حسین وظیفه دوست*، پرویز سعیدی، عبدالعزیز پقه صفحات 66-97

    امروزه در حوزه ارایه خدمات (بانکی) با توجه به مشابهت ویژگی محصولات، رقابت بسیار زیادی وجود دارد، لذا سازمان ها برای ایجاد مزیت رقابتی به رویکرد جدید مدیریت ارتباط با مشتری اجتماعی که فلسفه آن استفاده از قابلیت رسانه های اجتماعی برای جذب و نگهداشت مشتریان می باشد، روی آورده اند. همچنین با کمک ابزارهای بازاریابی مرتبط با علت و با تاکید بر بازاریابی سبز در چارچوب مسئولیت های اجتماعی، بانک می تواند با بالا بردن اعتبار نام و نشان تجاری خود تعامل با مشتریان، با هدف افزایش وفاداری ایشان را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهد. هدف این پژوهش تبیین و طراحی الگوی مدیریت ارتباط با مشتری در شبکه های اجتماعی مبتنی بر بازاریابی سببی با تاکید بر مدیریت سبز درچارچوب مسئولیت های اجتماعی بر رویکرد کیفی مبتنی بر نظریه داده بنیاد است. این پژوهش با استفاده از روش پژوهش کیفی و بر اساس نظریه داده بنیاد انجام گرفت. از روش گلوله برفی برای گزینش کارشناسان صاحب نظر استفاده شد. نتیجه تجزیه و تحلیل اطلاعات در قالب شش مقوله شرایط علی، پدیده محوری، شرایط زمینه ای، راهبرد ها، شرایط مداخله گر و پیامد ها و در قالب 19 زیر مقوله و 77 شاخص به دست آمد. نتایج این مقاله می تواند برای بهره وری پویا در بانک سینا مفید بوده و زمینه خوبی را برای دیگر پژوهش گران به وجود آورد.

    کلیدواژگان: مدیریت ارتباط با مشتری در شبکه های اجتماعی، بازاریابی مرتبط با علت، مسئولیت اجتماعی شرکت، مدیریت سبز، نظریه داده بنیاد (گراندد تئوری)
  • امین بشارت فر، حسن فهیم دوین*، حسین پیمانی زاد، مجتبی احمدی صفحات 98-117

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل مدیریت اثربخش در ورزش معلولین کشور مبتنی بر توسعه سلامت بود. این تحقیق ازنظر هدف کاربردی، و ازنظر روش تحلیل اکتشافی و ازنظر نوع داده ها از نوع آمیخته بود. جامعه آماری این پژوهش شامل اساتید و خبرگان مدیریت ورزش معلولین و اماکن ورزشی و مسئولین فدراسیون و هیئت های استانی جانبازان و معلولین کشور بودند. روش نمونه گیری مورد استفاده برای تکمیل پرسشنامه کیو به صورت هدفمند بود که 31 پرسشنامه به صورت صحیح بازگردانده شد. نمونه گیری در بخش کمی به صورت تصادفی ساده و با استفاده از فرمول جدول مورگان تعداد 150 نفر تعیین گردید. در این پژوهش داده‏های حاصل از مرتب‏سازی عبارات کیو در نرم افزار اس.پی.اس.اس نسخه 22 وارد و از طریق چرخش واریمکس، آزمون رتبه بندی فریدمن و مدل سازی معادلات ساختاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد درمجموع 11 الگوی ذهنی در مورد شاخص های مدیریت اثربخش در ورزش معلولین کشور مبتنی بر توسعه سلامت شناسایی شد که این 11 عامل درمجموع 90 درصد از واریانس‏ها را تبیین کرده و پوشش می‏دهند. با استفاده از آزمون رتبه بندی فریدمن، الگوهای ذهنی به ترتیب شامل مدیریت گرایان، طرفداران برنامه ریزی، اقتصادگرایان، رسانه گرایان، عوامل شخصی، تاثیر خانواده و دوستان، سخت افزارگرایان، عوامل شهری و دسترسی، قانون گرایان، عوامل اجتماعی-فرهنگی و نرم افزارگرایان بود، درنهایت نتایج آزمون مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مدل تحقیق از برازش خوبی برخوردار است و تمامی مسیرها معنادار می باشند و درنتیجه الگوهای شناسایی شده، تبیین کننده مدیریت اثربخش در ورزش معلولین مبتنی بر توسعه سلامت هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت اثربخش، ورزش معلولین، روش شناسی کیو، الگوهای ذهنی، خبرگان
  • فهیمه رمضانی، مهدی محمودزاده واشان، حمید رضایی فر، حسین حکیم پور * صفحات 118-143

    بازاریابی اینفلوئنسر سبز در خرید خدمات گردشگری یکی از رویکردهای نوین در دنیای امروز به شمار می آید. اینفلوئنسرها، افرادی با تعداد زیادی دنبال کننده در شبکه های اجتماعی ، به واسطه تاثیرگذاری بر نگرش ها و رفتارهای مشتریان، نقش بسیار مهمی در تبلیغ محصولات و خدمات ایفا می کنند. صنعت گردشگری نیز از این پتانسیل استفاده کرده است . هدف این تحقیق طراحی مدل بازاریابی اینفلوئنسر سبز در خرید خدمات گردشگری می باشد. روش تحقیق از نوع کیفی و استراتژی تحقیق از نوع نظریه پردازی داده بنیاد می باشد. مشارکت کنندگان شامل اساتید دانشگاه، پژوهشگران و خبرگان فعال در زمینه گردشگری و بازاریابی می باشند که با روش نمونه گیری قضاوتی از نوع گلوله برفی با توجه به اشباع نظری، 12 نفر انتخاب شده اند.برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه های عمیق و از نوع مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده است. برای محاسبه ی پایایی مدل از روش ضریب توافق درصدی یا ضریب کاپای کوهن استفاده شده است که مقدار آن 0.85 محاسبه شده است. یافته های تحقیق شامل 6 مقوله بوده است. شرایط علی شامل تحولات رسانه های اجتماعی و تحولات فناورانه می باشد. مقوله محوری مقوله محوری(بازاریابی اینفلوئنسر سبز) شامل اشتراک تجربه از مقصد گردشگری و بازنمایی ذهنی برند مقصد می باشد.استراتژی ها شامل استراتژی ایجاد نقشه راه ذهنی، استراتژی تولید محتوای متقاوت، استراتژی خدمات گردشگری آنلاین می باشد. پیامدها شامل بهبود عملکرد گردشگر، بهبود عملکرد صنعت گردشگری می باشد.مداخله گرها شامل ویژگی های فردی اینفلوئنسرها، عوامل محیطی کلان می باشد.زمینه ها شامل برندسازی شخصی و زیرساختها می باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، اینفلوئنسر سبز، گردشگری، خدمات گردشگری
  • امین روستایی، رضا زارعی*، نادر شهامت، مژگان امیریان زاده صفحات 144-164

    ساختار سازمانی یکی از بنیادیترین عوامل در کارآمدی سازمان است.هدف پژوهش توسعه و اعتباریابی الگویی برای ساختار سازمانی در شهرداری شیراز بود. روش پژوهش طرح ترکیبی اکتشافی است.در ابتدا به گردآوری و تحلیل داده های کیفی پرداخته و سپس بر مبنای نتایج کیفی به دست آمده، به گردآوری و تحلیل داده های کمی پرداخته شد و در ادامه از نتایج بخش کمی برای تبیین بهتر یافته های بخش کیفی استفاده شد. گردآوری و تحلیل داده های کیفی براساس روش تحقیق مطالعه موردی کیفی انجام شد. در این راستا با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند و براساس معیارهای رشته، تخصص و سابقه اجرایی و تکنیک اشباع نظری، مصاحبه های عمیق با بیست و سه نفر از مدیران و کارکنان شهرداری شیراز انجام شد. سپس داده های به دست آمده از طریق روش تحلیل مضمون مورد تحلیل قرار گرفت و در قالب مضامین پایه، سازمان دهنده و فراگیر دسته بندی و شبکه مضامین سازماندهی شد.براساس نتایج، الگوی ساختار سازمانی در شهرداری شیراز دارای 5 بعد و 46 شاخص می باشد که مشتمل بر ابعاد رسمیت، توسعه پایدار، مسئولیت اجتماعی سازمان، فرایندهای سازمانی، سرمایه انسانی می باشد که هر یک دارای مولفه های چندی می باشند. اعتباریابی داده های بخش کیفی پژوهش از تکنیک های اعتبارپذیری انجام شد.یافته های بخش اول،در بخش کمی در میان مدیران و کارکنان شهرداری شیراز توزیع گردید.اعتبار ساختار در بخش کمی،از روش تحلیل عامل تاییدی و به وسیله نرم افزار Smart Pls تایید شد.همچنین ابعاد رسمیت، توسعه پایدار، مسئولیت اجتماعی سازمان، فرایندهای سازمانی، سرمایه انسانی و مولفه های مربوط به آنها از کفایت و اعتبار لازم برخوردار می باشد.

    کلیدواژگان: ساختار سازمانی، سازمان، رویکرد ترکیبی، تحلیل مضمون
  • موسی الرضا زنگانه، محمودرضا مستقیمی*، علیرضا مزیدی صفحات 165-184

    هدف این پژوهش ارائه الگوی هم آفرینی ارزش با رویکرد منابع انسانی سبز بود. این پژوهش کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد می باشد. مشارکت کنندگان در پژوهش شامل خبرگان حوزه سازمانی، منابع انسانی و اعضای هیات علمی که به روش هدفمند انتخاب گردیدند. داده های پژوهش از طریق مصاحبه عمیق جمع آوری گردید که در مصاحبه 28ام اشباع نظری حاصل شد. متن مصاحبه ها طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شد. یافته های پژوهش نشان داد ساختار سازمانی و رهبری، توسعه منابع انسانی، ارتباطات و همکاری، توجه به تحولات بازار کار، توسعه و نوآوری، اخلاق و مسئولیت اجتماعی، مدیریت مالی و تخصیص منابع و فرهنگ سازمانی مشترک به عنوان عوامل علی؛ زیرساخت های فنی، سیاست ها و استراتژی های سازمانی، مدیریت خدمات فناوری، سیاست های مدیریت مالی پایدار، ظرفیت خیرین در امر تقویت سلامت، فضای کاری مشترک، مدیریت دانش ساختاریافته به عنوان بستر حاکم؛ شرایط سیاسی و مداخله ذینفعان خارج از دانشگاه، محدودیت های مالی و منابع، ناکارآمدی مدیریت برنامه ریزی منابع سازمان، ناکارآمدی سیستم اداری، رفتارهای ضدشهروندی سازمانی و تنوع فرهنگی در دانشگاه به عنوان عوامل مداخله گر؛ راهبردهای اجرای سند تحول راهبردی دانشگاه علوم پزشکی، آسیب شناسی کانون ارزیابی و توسعه منابع انسانی، مدل سازی نقش کانون های هماهنگی دانش و صنعت در توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت، تخصیص منابع و پشتیبانی اداری برای تسهیل در انجام پروژه های مشترک، تدوین و اجرای ظرفیت های منابع انسانی در دستیابی به اهداف یا رسالت سازمان، اهداف و فرایندهای مدیریت استراتژیک منابع انسانی، درگیرسازی ذینفعان در فرآیند خط مشی گذاری دانشگاه منجر به پیامدهای فردی، سازمانی و اجتماعی می شوند

    کلیدواژگان: هم آفرینی ارزش، منابع انسانی سبز، دانشگاه علوم پزشکی
|
  • Gholamreza Tizfahm Fard, Hassan Esmailpour *, Fariz Taheri Kia, Leila Andervazh Pages 1-17

    Social marketing has been a high share of research in this field in recent years. Therefore, the present study was aimed at examining the category of customer attitude to brand in social marketing to present a comprehensive image and view of this area. The approach of this study is the qualitative type and synthesis method. The research population is all articles (113 articles) that have been presented by brand -based social marketing and related areas in specialized and scientific databases over the past decade. The sample of the study is 25 articles, which are based on subject monitoring, theoretical data saturation, and purposefully selected. Research data is compiled from the qualitative analysis of the documents studied. With data analysis, social marketing indicators based on customer attitude to brand in 4 dimensions, 9 axes and 56 categories including product dissemination components; Price and competitiveness components (including sustainable competitive advantages, social-social pricing, social responsibility-based competitiveness); Targeting components in providing services (including emphasizing long -term interests, paying attention to perceived usefulness, integrating organizational goals with social responsibility); Branding and advertising components (including advertising-educational campaigns, advertising networking, creativity and innovation) were organized.

    Keywords: Social Marketing, Attitude, Brand
  • Ahmad Beheshti, Ali Farhadi Mahalli *, Mojtaba Tabari, Alireza Maetoofi Pages 18-38

    This article was done with the aim of presenting a model for the implementation of green human resources management policies in Shahrood University of Medical Sciences. The current study is an applied-developmental research in terms of its purpose, and it is a survey-cross-sectional research from the point of view of the data collection method. To achieve the goal of the research, a mixed exploratory research design (qualitative-quantitative) was used. The community of participants in the qualitative section includes professors and managers of Shahrood University of Medical Sciences. Sampling was done by theoretical sampling method and theoretical saturation was achieved with 10 people. The statistical population of the quantitative part also includes managers and experts of Shahrood University of Medical Sciences. The sample size was estimated to be 384 people using Cochran's formula and sampling was done by simple random method. A semi-structured interview and a researcher-made questionnaire were used to collect data. Qualitative analysis of expert interviews was done with thematic analysis method and the final model was validated with partial least squares method. Qualitative data analysis was done with Maxqda software and quantitative part was done with Smart PLS. The research findings showed that spiritual leadership has an effect on the supervisor's ethical laws, spirituality in the work environment, and ethical culture. These factors also affect the green human resources management policy and the mentioned policies in turn affect social responsibility, moral responsibility and legal responsibility.

    Keywords: The Implementation Of The Policy, Green Human Resources, Management, Spiritual Leadership
  • Asghar Arabi, Hojat Nabovati * Pages 39-65

    In this research, a model has been proposed to optimize the transportation route. By considering different customers, different demands, considering different distribution points, considering different products and, different production process time of products, the current model has been able to examine the topic of vehicle routing from different aspects. These items were not available in previous studies, and other models have only generally increased profits. After solving the model by two methods, the results have shown that the planning done for vehicle routing has made a significant contribution to reducing operating costs, the route traveled, and at the same time reducing the consumption of fossil fuels. that the delivery of the consignment to the customers was within the time limit requested by the customers and exactly according to the time limit, and the products were delivered to the customers before the end of the expected deadline. Therefore, customer demand has been delivered to customers in the shortest possible way, at the lowest cost, with the lowest emissions and without shortages. Also, the results of the exact and meta-heuristic solution algorithms have shown the high adaptation of the modeling and the limitations of the model; In such a way that all the limitations of the proposed system have become feasible and the problem has been able to achieve an optimal answer in the desired period of time.

    Keywords: Production, Green Distribution, Scheduling, MOSEO Algorithm
  • Alireza Salehi, Hossein Vazifehdust*, Parviz Saeedi, Abdolaziz Pagheh Pages 66-97

    Nowadays, there is a lot of competition in the field of providing (banking) services due to the similarity of the product features, so organizations to create a competitive advantage to the new approach of social customer relationship management whose philosophy is to use the capabilities of social media to attract and retain customers. Have turned. Also, with the help of cause related marketing tools emphasizing green management in the framework of social responsibilities, the bank can improve its interaction with customers in the best possible way by raising the credibility of its brand name, with the aim of increasing their loyalty. The purpose of this research is to explain and design the model of customer relationship management in social networks based on causal marketing with an emphasis on green management in the framework of social responsibilities based on a qualitative approach based on data base theory. This research was conducted using qualitative research method and based on grounded theory method. The snowball method was used to select experts. The result of information analysis was obtained in the form of six categories of causal conditions, central phenomenon, contextual conditions, strategies, intervening conditions and consequences, and in the form of 19 sub-categories and 77 indicators. The results of this article can be useful for dynamic productivity in Sina Bank and create a good background for other researchers.

    Keywords: Social Customer Relationshipmanagement, Cause Related Marketing, Social Esponsibility, Green Management
  • Amin Besharat Far, Hasan Fahim Devin *, Hussein Peymanizad, Mojtaba Ahmadi Pages 98-117

    The purpose of this study was to design an effective management model in sports for the disabled in the country based on health development. This research was applied in terms of purpose, heuristic in terms of exploratory analysis method and mixed type in terms of data type. The statistical population of this study included professors and experts in the management of sports for the disabled and sports venues, and officials of the federation and provincial delegations of veterans and the disabled. The sampling method used to complete the Q questionnaire. Sampling in the quantitative part was determined by simple random sampling using the Morgan table formula of 150 people. In this research, the data obtained from sorting Q expressions in SPSS22 were entered and analyzed through Varimex rotation, Friedman ranking test and structural equation modeling. The results showed that a total of 11 mental patterns were identified regarding the indicators of effective management in sports for the disabled in the country based on health development, these 11 factors explain and cover a total of 90% of the variances. Using the Friedman ranking test, mental patterns include managerialists, proponents of planning, economists, mediaists, personal factors, the influence of family and friends, hardwareists, urban and access factors, legalists, socio-cultural and software factors, respectively. Finally, the results of structural equation modeling test showed that the research model has a good fit and all paths are meaningful and the identified patterns explain effective management in sports for the disabled based on health development.

    Keywords: Effective Management, Sports For The Disabled, Q Methodology, Mental Models, Experts
  • Fahimeh Ramezani, Hossein Hakimpoor *, Mahdi Mahmoodzade, Hamid Rezaeifar Pages 118-143

    Green influencer marketing is considered one of the new approaches in today's world in purchasing tourism services. Influencers, people with a large number of followers in social networks, play an important role in promoting products and services by influencing the attitudes and behaviors of customers. The tourism industry has also used this potential. The purpose of this research is to design a green influencer marketing model in purchasing tourism services. The research method is qualitative and the research strategy is based on foundational data theorizing. The participants include university professors, researchers and experts active in the field of tourism and marketing, 12 people have been selected by the judgmental sampling method of the snowball type according to theoretical saturation. To collect data, in-depth interviews and A semi-structured interview was used. To calculate the reliability of the model, the method of percentage agreement coefficient or Cohen's kappa coefficient was used, the value of which was calculated to be 0.85. The research findings included 6 categories. Causal conditions include social media developments and technological developments. The core category of the core category (green influencer marketing) includes the sharing of experience from the tourist destination and the mental representation of the destination brand. The strategies include the strategy of creating a mental road map, the strategy of creating unique content, and the strategy of online tourism services. Consequences include improving tourist performance, improving tourism industry performance. Intervenors include individual characteristics of influencers, macro environmental factors. Areas include personal branding and infrastructure.

    Keywords: Marketing, Green Influencer, Tourism, Tourism Services
  • Amin Roustaei, Reza Zarei*, Nader Shahamat, Mozhgan Amirianzadeh Pages 144-164

    The organizational structure is one of the most important factors of the organization's efficiency. The purpose of the research was to develop and validate a model for the organizational structure in Shiraz Municipality. The research method is exploratory. First, we collected and analyzed qualitative data, and then, based on the qualitative results, we collected and analyzed quantitative data. Next, the results of the quantitative part were used to explain the findings of the qualitative part. Qualitative data collection and analysis was done based on the qualitative case study method. In this regard, using a targeted sampling approach (based on specific criteria), in-depth interviews were conducted with twenty-three managers and employees of Shiraz Municipality. Then, the obtained data were analyzed through thematic analysis method and were organized in the form of basic, organizing and comprehensive themes, categories and network of themes. Based on the results, the model of organizational structure in Shiraz municipality has 5 dimensions and 46 indicators, which include the dimensions of formality, sustainable development, social responsibility of the organization, processes of the organization, and human capital, each of which has components. Validation of the data of the qualitative part of the research was done through reliability techniques. The findings of the first part were distributed among the managers and employees of Shiraz municipality in the quantitative part. The validity of the structure in the quantitative part was confirmed by confirmatory factor analysis and by Smart Pls software. The said dimensions and the relevant components are sufficient and reliable.

    Keywords: Organizational Structure, Organization, Mixed Method Approach, Theme Analysis
  • Musa Al-Reza Zanganeh, Mahmoudreza Mostaghimi*, Alireza Mazidi Pages 165-184

    The aim of the research was to present a value co-creation model with a green human resources approach. This research is qualitative and based on data base theory. The participants include organizational experts, human resources and faculty members who were selected in a purposeful way. Research data were collected through in-depth interviews. The text of the interviews was analyzed through three stages of open, central and selective coding. The findings of the research showed that organizational structure and leadership, human resource development, communication and cooperation, attention to labor market developments, development and innovation, ethics and social responsibility, financial management and allocation of resources, and common organizational culture as causal factors; Technical infrastructure, organizational policies and strategies, technology service management, sustainable financial management policies, donors' capacity in health promotion, joint work space, structured knowledge management as a governing platform; Political conditions and stakeholders' intervention, financial and resource limitations, inefficiency of the organization's resource planning management, administrative system inefficiency, organizational anti-citizenship behaviors and cultural diversity in the university as intervening factors; Strategies for the implementation of the university's strategic transformation document, pathology of the human resources evaluation and development center, modeling the role of knowledge and industry coordination centers in the development of university-industry relations, allocation of administrative resources to facilitate joint projects, formulation and implementation of human resources capacities in achieving goals or The mission of the organization, the processes of strategic human resources management, the involvement of stakeholders in the university's policymaking process lead to individual, organizational and social consequences.

    Keywords: Co-Creation Of Value, Green Human Resources, University Of Medicalsciences