فهرست مطالب
مجله آموزش عالی ایران
سال شانزدهم شماره 2 (پیاپی 62، تابستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/11/16
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 1-15
افزایش مستمر پیچیدگی های دانش، نوآوری ها و انتظارات جوامع از دانشگاه ها بر نحوه ی آموزش استادان رشته های مهندسی و تفکر آن ها برای پرورش دانشجویان تاثیر گذاشته است. از آموزش، همواره به عنوان یک فضیلت شامل فضیلت ایجاد انضباط ذهنی، فضیلت انتقال دانش، فضیلت، کاربردی کردن دانش، فضیلت کارورزی قابلیت ها و مهارت های عملی به فراگیران یاد شده است. برای دستیابی به این فضیلت ها، استادان با استفاده از روش های گوناگون بر انتقال حجم وسیعی از اطلاعات، همراه با مجموعه ای از ایده ها و اصول پذیرفته شده، اهتمام ورزیده اند. دانشجویان نیز با دریافت حجم وسیعی از اطلاعات، بیشتر به قدرت حافظه ی خود برای موفقیت در دانشگاه متکی هستند و به ندرت در رویارویی عملی با ارزش ها و ایده های متضاد به چالش کشیده می شوند. دانشجویان پس از ورود به بازار کار نیز با مسائلی روبرو می شوند که به احتمال زیاد قابلیت های لازم برای حل آن ها را ندارند.
هدف از این مطالعه تحلیل واقعیت ها و انتظارات در آموزش مهندسی بود. این مطالعه ضمن بررسی اجمالی دو فلسفه ی معرفت شناختی و سیاسی و ارتباط آن ها با قابلیت های حرفه ای اشتغال دانش آموختگان، به واقعیت ها، انتظارات، تحلیل های و پیشنهادهای پژوهشگران درباره ی آموزش مهندسی را بررسی می کند؛ در این میان، با اشاره به برخی از سیاست ها، توصیه های ذینفعان و پژوهشگران درباره ی وضعیت آموزش مهندسی، به تحلیل پنداشته های آن ها در آموزش و یادگیری می پردازد و سپس، به مقوله ی اهمیت تمرین و آموزش عملی، توجه به شایستگی های سخت و نرم به عنوان راهبردهای اصلی آموزش مهندسی، هویت بخشی و مشکل وابستگی دانشجویان به رایانه و فناوری ها می پردازد و در ادامه نیز بر ضرورت بازنگری آموزش های مبتنی بر استانداردهای شایستگی ها، افزایش توانایی های مسئله گشایی و توجه به تقویت مهارت های تصمیم گیری در پرورش دانشجویان مهندسی تاکید می کند.کلیدواژگان: آموزش مهندسی، نوآوری های آموزشی، فضیلت های آموزشی، مهارت های عملی -
صفحات 16-40هدف
کارآفرینی اجتماعی برای ایجاد تغییرات اجتماعی و برای پاسخ به تغییرات مداوم اجتماعی حیاتی است . توجه به این مفهوم در فضای کشور به ویژه نظام آموزش عالی ضرورت دارد، چراکه گذر از اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی ، دانشگاه ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است و این روند رو به رشد و توسعه جهانی و ضرورت هماهنگی با این رشد، بیش از گذشته جایگاه کارآفرینی را در دانشگاه ها ارتقاء داده است. مسئله اساسی در خصوص کارآفرینی دانشگاه ها این است که اعضای دانشگاه در چه بستر و محیطی می توانند اقدام به فعالیت های کارآفرینانه نمایند؛ بنابراین داشتن الگوی جامعی جهت تقویت کارآفرینی اجتماعی در نظام آموزش عالی که همه ابعاد آن را دربرگرفته و راهکارهای متناسبی جهت اجرا ارائه دهد، می تواند راهگشا باشد.
روشپژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و توسعه ای و از نظر ماهیت داده ها، کیفی است. برای انجام این پژوهش از روش مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شده است. به منظور نهایی کردن عوامل شکل دهنده کارآفرینی اجتماعی نظام آموزش عالی و رتبه بندی و بررسی ارتباط مفهومی بین عوامل از مصاحبه با خبرگان با هدایت کلیات و به صورت نیمه ساختاریافته استفاده شد. مشارکت کنندگان در این تحقیق، اعضای هیئت علمی دانشگاه های اراک، قم و تهران هستند که نمونه برداری به صورت نظری انجام شد و با دستیابی به معیار کفایت نظری داده ها در مجموع با 13 نفر از اعضای هیئت علمی مصاحبه گردید.
یافته هاعوامل تشکیل دهنده کارآفرینی اجتماعی در 9 بعد شناسایی شد و در 5 سطح طبقه بندی و نحوه ارتباط آن ها تعیین گردید. همچنین با استفاده از تحلیل MICMAC نوع متغیر ها خوشه بندی شد. بر این اساس کاهش رشد اقتصادی و معضلات اجتماعی در خوشه محرک، عوامل روابط اجتماعی، ارزش سازی اجتماعی، نوآوری برای عموم، دانشگاه کارآفرین، تحریک رشد از طریق کارآفرینی و دگرگونی هایی در ساختار دانشگاه در خوشه پیوندی و عامل رشد اقتصادی و اجتماعی در خوشه وابسته قرار گرفتند.
نتیجه گیریبا توجه به اینکه تحقق کارآفرینی اجتماعی می تواند به سرعت دادن روند پیشرفت کمک کند، پیشنهاد می گردد فرهنگ کارآفرینی اجتماعی در نظام آموزش عالی بین دانشگاهیان نهادینه شده، بر مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان تاکید شود، با حاکمیت مناسب ، حمایت های قانونی ، قوانین و مقررات و آئین نامه های تسهیل گر، زمینه کارآفرینی اجتماعی در دانشگاه ها فراهم گردد، سیاست های مالیاتی و تسهیلات جهت حمایت از کارآفرینان دانشگاهی متناسب سازی شود، ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه تقویت گردد و آینده نگری در تدوین سیاست های آموزش عالی با نگاه کارآفرینی و توسعه زیست بوم کارآفرینی دانشگاهی لحاظ شود.
کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی اجتماعی، آموزش عالی -
صفحات 41-65هدف
پژوهش حاضر باهدف مفهوم سازی زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی ایران صورت گرفته تا یک چارچوب جامع و نظام مند را در قالب عوامل موثر بر کارآفرینی آموزش عالی ارائه دهد.
روشاین پژوهش ازنظر هدف کاربردی و با روش کیفی فراترکیب انجام شده است. جامعه و حجم موردمطالعه پژوهش، کلیه منابع داخلی و خارجی مرتبط با موضوع زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی است که در بازه زمانی (1403-1394 و 2024-2015) می باشد. در این راستا 230 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت و درنهایت 40 مقاله به صورت هدفمند انتخاب و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید.
یافته هادر این پژوهش عوامل موثر بر زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی با روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی در قالب 109 مفهوم کلیدی، 23 مقوله ی ثانویه و 8 مقوله ی اولیه به دست آمد. نتایج نشان می دهد سیاست گذاری آموزش عالی، عوامل فرهنگی و اجتماعی، سرمایه ی انسانی، بازار آموزش عالی، حمایت و پشتیبانی، تامین مالی آموزش عالی، برنامه های استراتژیک کارآفرینی و عوامل ارتباطی و تعاملات از مقوله های اولیه و اصلی موثر بر کارآفرینی در آموزش عالی می باشند و درنهایت الگوی تلفیقی زیست بوم کارآفرینی در آموزش عالی تدوین شد.
نتیجه گیریاین پژوهش درک عمیق و نگاه کلی گرایانه از عوامل موثر بر کارآفرینی در آموزش عالی در قالب یک الگو ارائه می دهد که می تواند بینش جدید و ارزشمندی را برای توسعه زیست بوم کارآفرینی آموزش عالی باشد و گاهی به عنوان پیش شرط برای راهبردهای خوشه ای، نظام های نوآوری و اقتصاد دانش بنیان در سیاست های رقابت پذیری ملی در حوزه آموزش عالی استفاده شود.
کلیدواژگان: رویکرد فراترکیب، زیست بوم کارآفرینی، آموزش عالی، کارآفرینی -
صفحات 66-90هدف
نظریه پردازی در علوم انسانی یکی از ارکان اساسی و تعیین کننده پیشرفت علمی هر کشوری است. در این میان نقش اعضای هیئت علمی علوم انسانی دانشگاه ها به عنوان پرچم داران این دانش بسیار بااهمیت است. باوجوداین اهمیت بنیادین، نظریه پردازی در میان اعضای هیئت علمی علوم انسانی با موانع متعددی مواجه می باشد که روند تولید و پیشرفت نظریه ها را به چالش می کشد. هدف این پژوهش، واکاوی موانع شناختی حرفه ای نظریه پردازی در میان اعضای هیئت علمی علوم انسانی در آموزش عالی ایران است.
روشپژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها کیفی از نوع پدیدارشناسی است. مشارکت کنندگان بالقوه پژوهش شامل کلیه اساتید و صاحب نظران حوزه علوم انسانی در ایران بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و روش انتخاب «صاحب نظران کلیدی» انجام گرفت. جهت گردآوری اطلاعات از روش مصاحبه بدون ساختار استفاده شد. حجم نمونه نیز بر اساس معیار اشباع نظری تعیین شد و درنهایت 15 مصاحبه صورت پذیرفت. در گام آخر، داده های گردآوری شده به روش تحلیل مضمون برمبنای روش پدیدارشناسی تفسیری اسمیت (1995) طی سه مرحله و با استفاده از نرم افزار MAXQDA24 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته هاموانع نظریه پردازی شناختی حرفه ای در میان اعضای هیئت علمی علوم انسانی در قالب 1 مضمون اصلی، 2 مضمون فرعی، 7 مضمون پایه مربوط به موانع شناختی و 8 مضمون پایه مربوط به موانع حرفه ای شناسایی شدند. موانع شناختی عبارت اند از عدم آگاهی از رسالت خویشتن، جهل خفته نسبت به وضعیت خود، عدم آگاهی و یا غفلت از مسائل جامعه، مغفول ماندن روش تحقیق کیفی، ساده انگاری پژوهش های بنیادی، عدم آگاهی نسبت به فواید مفهوم سازی و تک ساحتی بودن و مجهز نبودن به علوم جانبی دیگر. موانع حرفه ای نیز عبارت اند از: گرایش اندک به تحقیقات میان رشته ای و فرا رشته ای، عدم حضور در میدان (جامعه و صنعت)، سطحی نگری و رواج سایه نویسی، نداشتن حوزه مطالعاتی تخصصی، فراتر نرفتن از علم و دانش موجود برای حل مسئله، عدم عملیاتی نمودن آموخته ها، تک نقشی بودن اساتید، پایبندی به رویکردها و روش های نابالنده و ناسازنده پژوهش.
نتایجپژوهش حاضر با شناسایی موانع نظریه پردازی شناختی حرفه ای میان اعضای هیئت علمی علوم انسانی امکان درک بهتر این مسئله و اتخاذ اقدامات مناسب در راستای کاهش و رفع این موانع را فراهم آورده است. برای غلبه بر این موانع، ضروری است که برنامه های توسعه شناختی و حرفه ای، بازنگری در سیستم ارزیابی علمی و سیستم ارتقاء، ترویج مطالعات میان رشته ای، تعامل بیشتر با صنعت تقویت شود تا مسیر نظریه پردازی در علوم انسانی هموار گردد.
کلیدواژگان: آموزش عالی، مفهوم پردازی، نظریه پردازی، علوم انسانی، پدیدارشناسی، موانع شناختی، موانع حرفه ای -
صفحات 91-115هدف پژوهش
تحول در رویکردهای معاصر سنجش آموزش، به ظهور رویکرد سنجش به مثابه یادگیری منجر شده که هدف آن، تحکیم و تحقق یادگیری عمیق مبتنی بر خودتنظیمی و استقلال فراگیر است. این تحول پارادایمی از محوریت «سنجش از یادگیری» به «سنجش به مثابه یادگیری» رهنمون شد. پژوهش حاضر با هدف بازشناسی و مقایسه ملاک های کیفیت سنجش کلاسی در آموزش عالی با محوریت سنجش به مثابه یادگیری انجام شد.
روشدر این مطالعه به مرور نظاممند اسناد مرتبط در بازه 2005 تا 2024 در پایگاه های داده های علمی الزویر (Elsevier) و شبکه علم (WOS) پرداخته شد. بدین منظور بعد از اعمال ملاک های ورود و خروج و بررسی کیفیت اسناد مبتنی بر ملاک های برنامه مهارت های ارزیابی نقادانه (CASP)، 40 سند انتخاب شده و مورد تحلیل نهایی قرار گرفتند.
یافته هاتحلیل داده ها به شناسایی ملاک های سنجش کلاسی به تفکیک، رویکردهای «سنجش از یادگیری»، «سنجش برای یادگیری» و «سنجش به مثابه یادگیری» منجر گردید. بر طبق اسناد موردمطالعه، این ملاک ها در رویکردهای سه گانه شامل «اعتبار، عدالت، روایی، شفافیت»، «مشارکت، روایی، عدالت، همسانی و دقت، شفافیت، اثربخشی، اصالت، هماهنگی و قابلیت اجرا» و «سواد سنجش، مشارکت، خودتنظیمی، فراشناخت، روایی، اعتبار، اثربخشی، شفافیت، قابلیت اجرا و هماهنگی» است.
نتیجه گیریملاک های کیفیت سنجش (از/ برای/ به مثابه) یادگیری، برای حمایت از دانشجویان در فرایند یادگیری به چگونگی و نحوه یادگیری آن ها کمک می کند و راهکارهای اجرایی برای کیفیت بیشتر سنجش کلاسی برای استادان و دانشجویان ارائه می دهد. استفاده از این نتایج می تواند زمینه را برای آموزش و توانمندسازی اعضای هیئت علمی و ارتقا کیفیت عملکرد استادان در حوزه سنجش کلاسی در دانشگاه ها و حرکت در راستای عدالت در سنجش و بهبود کیفیت فرایند یاددهی یادگیری فراهم کند.
کلیدواژگان: سنجش کلاسی، ملاک های کیفیت، آموزش عالی، رویکردهای سه گانه سنجش، سنجش به مثابه یادگیری در کلاس درس دانشگاهی -
صفحات 116-140هدف
هدف از انجام پژوهش حاضر، سناریونگاری آموزش عالی ایران در دوره پسا انبوه گرایی بود.
مواد و روش هاابتدا، به بررسی عوامل محیطی تاثیرگذار یا پیشران های کلیدی آموزش عالی در گذار پسا انبوه گرا در ایران پرداخته شد. برای شناسایی گزاره های پرتکرار تعداد گزاره هایی که به هر مضمون مربوط می شوند، مبنای کار قرار گرفتند. در ادامه، از خبرگان خواسته شد که به هر یک از این عوامل، بر اساس مقیاس لیکرت سه درجه ای، مطابق با دو شاخص (1) اهمیت و (2) عدم قطعیت، امتیاز دهند. در نتیجه، 26 عامل کلیدی مشخص شدند. در نهایت، در مجموع 36 وضعیت مختلف برای 8 پیشران طراحی شد.
نتایجابتدای این پژوهش، منجر به شناسایی 43 مورد از عوامل کلیدی در شش بعد (1) آموزش، (2) جامعه، (3) دانشگاه، (4) تکنولوژی، (5) اقتصاد و (6) بازار کار، شد. در ادامه، پیشران های کلیدی مشخص شده، شامل هشت دسته کلی به این شرح بودند: (1) عدم تناسب بین فارغ التحصیلان دانشگاه و نیروی موردنیاز بازار کار، (2) سرمایه گذاری بخش خصوصی در آموزش عالی، (3) مشکلات سیاسی- اقتصادی و عدم استقلال، (4) مشکلات ساختاری دانشگاه در مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، (5) تغییر نگرش های حاکم بر جامعه، (6) تاکید خانواده و اطرافیان بر تحصیلات دانشگاهی، (7) مشکلات نظام آموزشی موجود و (8) ظهور تکنولوژی های جدید در آموزش عالی. در انتها، چهار سناریو مشخص شد که بیشترین سازگاری درونی را داشته اند: (1): دانشگاه های بازار محور (2): تحول تکنولوژیکی (3): محدودیت نهادهای سیاسی و اقتصادی و (4): آموزش پایدار و عادلانه.
بحث:
می توان اظهار داشت که آینده نظام آموزش عالی ایران در گذار پسا انبوه گرا را می توان از طریق چهار سناریوی متمایز، متصور شد که هرکدام دیدگاه متفاوتی را بر اساس محرک ها و اولویت های کلیدی ارائه می دهند.
کلیدواژگان: آینده نگاری آموزش عالی، سناریو نگاری آینده آموزش عالی ایران، آینده آموزش عالی ایران، آموزش عالی پساانبوه گرا در ایران
-
Pages 1-15
The continuous increase in the complexity of knowledge, innovations and society's expectations from universities has affected the way engineering faculty members teach and also their thinking for educating students. Education has always been referred to as a virtue including the virtue of creating mental discipline, the virtue of knowledge transfer, the virtue of applying knowledge, the virtue of training practical capabilities and skills to learners. In order to achieve these virtues, professors have tried to transmit a large amount of information, along with a set of accepted ideas and principles, using various methods. Students, receiving a large amount of information, insist more on the power of their memory to succeed in university, and are rarely challenged by practical confrontation with conflicting values and ideas. After entering the labor market, students also face problems that they most likely do not have the necessary capabilities to solve them.
This study, while reviewing two epistemological and political philosophies and their relationship with professional capabilities and the employment of graduates, evaluates the realities, expectations, analyses and recommendations about engineering education. Furthermore, by referring to some policies, recommendations of concetuencies and researchers about the state of engineering education, the author analyzes their thoughts on teaching and learning. Then, the necessity of practice and practical training, paying attention to hard and soft skills as the main strategy of engineering education, the formation of identity, and the problem of students' dependence on computers and technologies are discussed. Accordingly, the article emphasizes the necessity of revising education based on competency standards, increasing problem-solving abilities, and paying attention to strengthening decision-making skills in training engineering students.Keywords: Engineering Education, Educational Innovations, Educational Virtues, Practical Skills -
Pages 16-40Objective
Social entrepreneurship is vital for creating social changes. It is necessary to pay attention to this concept in the country, especially in higher education system. Because the transition from a national economy to a global economy has also affected universities, and this growing trend have promoted the position of entrepreneurship in universities more than before. The fundamental issue regarding to university entrepreneurship is in what context and environment university members can undertake entrepreneurial activities. Therefore, having a comprehensive model to strengthen social entrepreneurship in higher education system that encompasses all its dimensions and provides appropriate solutions for implementation can be a solution.
MethodThe present study is applied and developmental in terms of purpose and qualitative in terms of the nature of the data. The Interpretive Structural Modeling method was used to conduct this research. In order to finalize the factors that shape social entrepreneurship in the higher education system and to rank and examine the conceptual relationship between the factors, semi-structured interviews with experts were used. The statistical population of this research was composed of faculty members of Arak, Qom, and Tehran universities, and sampling from the statistical population was done theoretically, and upon the criterion of achieving the theoretical adequacy of the data, a total of 13 faculty members were interviewed.
ResultsThe factors that form social entrepreneurship were identified in 9 dimensions and were classified in 5 levels and their relationship was determined. Also, the type of variables was clustered using MICMAC analysis. Accordingly, the Decline in Economic Growth and Social Problems were placed in the driving cluster, Social Relations, Social Value Creation, Innovation for the Public, Entrepreneurial University, Stimulating Growth through Entrepreneurship, and Changes in the University Structure were placed in the linked cluster, and the Economic and Social Growth factor was placed in the dependent cluster.
ConclusionRealization of social entrepreneurship can help speed up the progress process, it is suggested that the culture of social entrepreneurship be institutionalized in the higher education system, the social responsibility of academics be emphasized, the context for social entrepreneurship be provided in universities with appropriate governance, legal support, facilitating laws and regulations, tax policies and facilities be tailored to support academic entrepreneurs, the relationship between the university and industry and society be strengthened, and foresight be taken into account in formulating higher education policies with an entrepreneurial perspective and the development of the university entrepreneurial ecosystem.
Keywords: Entrepreneurship, Social Entrepreneurship, Higher Education -
Pages 41-65Objective
The present study aims to conceptualize the entrepreneurial ecosystem in Iranian higher education in order to provide a comprehensive and systematic framework in the form of factors affecting higher education entrepreneurship.
MethodThis applied research was conducted with a qualitative meta-synthesis method. The population of the study are all internal and external sources related to the topic of entrepreneurial ecosystem in higher education, which are in the period 2015-2024. In this regard, 230 articles were evaluated and finally 40 articles were selected purposefully and analyzed. The validity of the study was confirmed through the Cohen Kappa test.
ResultsIn this study, the factors affecting the entrepreneurial ecosystem in higher education were obtained through open, axial and selective coding in the form of 109 key concepts, 23 secondary categories and 8 primary categories. The results showed that higher education policy-making, cultural and social factors, human capital, higher education market, support and advocacy, higher education financing, strategic entrepreneurial programs, and communication and interaction factors are among the primary and main categories affecting entrepreneurship in higher education. Finally, an integrated model of the entrepreneurial ecosystem in higher education was developed.
ConclusionThis research provides a deep understanding and a holistic view of the factors affecting entrepreneurship in higher education in the form of a model that can provide new and valuable insights for the development of the higher education entrepreneurial ecosystem that can even be used as a prerequisite for cluster strategies in innovation systems and knowledge-based economies in national competitiveness policies in the field of higher education.
Keywords: Meta-Synthesis Approach, Entrepreneurial Ecosystem, Higher Education, Entrepreneurship -
Pages 66-90Objective
Theorizing in the humanities is a foundational pillar of scientific advancement, with university faculty who play an important role in this regard. However, humanities faculty face significant barriers that hinder theorizing. This study explores the cognitive and professional obstacles to theorizing among Iranian higher education humanities faculty.
MethodThis research is applied in purpose that employs a qualitative phenomenological approach for data collection. Potential participants included all professors and experts in the humanities field in Iran. The sampling was purposeful and the selection method was based on the opinions of "key experts", with data collected through unstructured interviews. The sample size was determined based on the theoretical saturation criterion, resulting in a total of 15 interviews. Data were then analyzed through thematic analysis following Smith's (1995) interpretative phenomenology method, conducted in three stages using MAXQDA24 software.
FindingsThe cognitive and professional barriers to theory development among humanities faculty were identified as one main theme, two sub-themes, and seven fundamental themes relating to cognitive barriers, and eight fundamental themes relateing to professional barriers. Cognitive barriers include lack of awareness of one's mission, latent ignorance of one's situation, lack of awareness or neglect of societal issues, neglect of qualitative research methods, simplistic approach to basic research, lack of awareness of the benefits of conceptualization, and being single-minded and not equipped with other peripheral sciences. Professional obstacles also include a low tendency towards interdisciplinary and transdisciplinary research, lack of presence in the field (society and industry), superficiality and the prevalence of shadowing, lack of specialized fields of study, failure to go beyond existing science and knowledge to solve problems, failure to operationalize what has been learned, single-role positioning of faculty members, adherence to undeveloped and unconstructive research approaches and methods.
ConclusionBy identifying barriers to professional cognitive theorizing among faculty members in the humanities, the present study has led to a better understanding of this issue and to taking appropriate measures to reduce and eliminate these barriers. Overcoming these barriers necessitates enhancing cognitive and professional development programs, revising academic evaluation and promotion systems, promoting interdisciplinary studies, and strengthening industry engagement to smooth the path of theorizing in the humanities.
Keywords: Higher Education, Conceptualization, Theorizing, Humanities, Phenomenology, Cognitive Barriers, Professional Barriers -
Pages 91-115Objective
The evolution in contemporary approaches toward Educational Assessment led to the appearance of Assessment as Learning Approach (AAL), aiming to establish and strengthen Learning based on comprehensive Self-regulation and Independence. The paradigmatic evolution inferred from the decayed Assessment basis into the Assessment as Learning. The present research was performed to recognize and contrast the quality criteria of Classroom Assessments in higher education based on Assessment as Learning.
MethodTo perform a systematic literature review, related documents were researched during 2005-2024 in databases such as Elsevier and Web of Science (WOS), 40 documents provided the appropriate quality of Critical Appraisal Skills Programme (CASP) were studied and analyzed.
ResultsThe data analysis led to the recognition of Classroom Assessment Criteria in a) the Assessment Of Learning Approach (including Reliability, Fairness, Validity and Transparency), in b) the Assessment For Learning Approach (including Participation, Validity, Fairness, Transparency, Consistency and Accuracy, Efficacy, Authenticity, Congruity and Practicality) and in c) the Assessment As Learning (including Assessment Literacy, Participation, Self-regulation, Metacognition, Validity, Reliability, Efficacy, Transparency, Practicality and Congruity).
ConclusionThe Assessment Criteria (Of, For, As) Learning helps support students in the learning process and gives the students and faculty professors more executive procedures to enrich the Classroom Assessment Criteria. The utilization of these results can create opportunities for the education and empowerment of faculty members, enhancing the quality of instructional performance in the realm of classroom assessment at universities. This approach aligns with the pursuit of equity and fairness in assessment and the improvement of the teaching and learning process.
Keywords: Classroom Assessment, Quality Criteria, Higher Education, Assessment Triple Approaches, Assessment As Learning -
Pages 116-140Objective
The purpose of this research was to create a scenario of Iran's higher education in the transition of post-massism.
MethodsFirst, the influential environmental factors or key drivers of higher education in the post-massification transition in Iran were examined. In order to identify the most frequent propositions, the number of propositions related to each theme was used as the basis of the work. Next, experts were asked to rate each of these factors based on a three-point Likert scale, according to two indicators (1) importance and (2) uncertainty. As a result, 26 key factors were identified. Finally, a total of 36 different situations were designed for 8 thrusters.
ResultsAt the beginning of this research, led to the identification of 43 key factors in six dimensions (1) education, (2) society, (3) university, (4) technology, (5) economy and (6) labor market. Next, the identified key drivers included eight general categories as follows: (1) mismatch between university graduates and labor market demand, (2) private sector investment in higher education, (3) political problems - economic and lack of independence, (4) the structural problems of the university in management and educational planning, (5) the change of attitudes governing the society, (6) the emphasis of the family and others on the university education, (7) the problems of the existing educational system, and (8) The emergence of new technologies in higher education. In the end, four scenarios were identified that had the most internal consistency: (1): market-oriented universities; (2): technological evolution; (3): limitations of political and economic institutions; and (4): sustainable and fair education.
ConclusionIt can be stated that the future of Iran's higher education system in the post-massification transition can be imagined through four distinct scenarios, each of which presents a different point of view based on key drivers and priorities.
Keywords: Higher Education Foresight, Scenario Planning Of The Future Of Higher Education In Iran, Iran's Higher Education Future, Post-Massification Higher Education In Iran