فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال شصت و ششم شماره 5 (پیاپی 89، امرداد 1387)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال شصت و ششم شماره 5 (پیاپی 89، امرداد 1387)

  • 70 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1387/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مهدی شفیعی اردستانی، هادی فتحی مقدم، علی اصغر همتی، زهرا نظری صفحه 299
    زمینه و هدف
    آنزیم سیکلو اکسیژناز از مهمترین آنزیم های مسیر سنتز پروستاگلاندین ها و پیدایش التهاب در بدن انسان است. در تازه ترین تحقیقات اثر تخریبی از انزیم سیکلو اکسیژناز- 2 بر سلول های عصبی مغز انسان دیده شده است به طوری که این آنزیم احتمالا در پاتوفیزیولوژی بعضی بیماری های عصبی نظیر اسکلروز متعدد (MS)، آلزایمر و پارکینسون نقش اساسی دارد.
    روش بررسی
    در راستای اثبات هر چه بیشتر التهابی بودن بیماری پارکینسون در این تحقیق ابتدا جهت ایجاد مدل حیوانی بیماری پارکینسون اقدام به تخریب یک طرفه بخش متراکم هسته جسم سیاه شد و سپس به حیوانات تحت بررسی داروهای آسپیرین (مهارکننده غیر اختصاصی سیکلو اکسیژناز- 2) و سلکوکسیب (مهارکننده اختصاصی سیکلو کسیژناز- 2) با دوزهای 200 و 400 میلی گرم در ازای کیلوگرم از راه خوراکی تجویز کردیم و سفتی عضلانی آنها را در زمان های 0، 20، 40، 60، 90، 120، 180 و 240 دقیقه به روش مورپرروگو مورد ارزیابی قرارگرفت.
    یافته ها
    پس از ارزیابی داده ها مشخص شد که هر دو داروی به کار رفته قادر به کاهش سفتی عضلانی می باشند (05/0p<). اما مهارکننده اختصاصی سیکلو اکسیژناز- 2 (سلکوکسیب) بسیار موثرتر از آسپیرین قادر به کاهش سفتی عضلانی بود.
    نتیجه گیری
    اطلاعات فارماکولوژیک این تحقیق، فرضیه استفاده از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی را به عنوان داروهای جدید و جایگزین در درمان بیماری پارکینسون تقویت می کند.
    کلیدواژگان: آسپیرین، سلکوکسیب، سیکلو اکسیژناز، 2، بیماری پارکینسون
  • میترا براتی، ثمینه نوربخش، هادی باقری حسینی، حمیدرضا مرتضوی صفحه 305
    زمینه و هدف
    بیماری های عفونی از معضلات بهداشتی در تمام دنیا به ویژه جوامع در حال رشد بوده و تشخیص سریع عفونت و میکروارگانیسم عامل آن نقش عمده ای در درمان بیماران دارد. سیستم باکتک یک روش کشت سریع است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مشاهده ای- توصیفی با روش نمونه گیری مستمر و آسان 262 نمونه تهیه شده از مایعات استریل بیماران بستری در بخش های داخلی و اطفال بیمارستان رسول اکرم (ص) مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    کشت 72 نمونه (5/27%) مثبت بود که 32 مورد (2/12%) فقط به روش باکتک و چهار مورد (5/1%) فقط به روش معمولی و 36 نمونه (7/13%) با هر دو روش مثبت بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (003/0p=). مقایسه دو محیط بر حسب محل مثبت شدن نمونه در خون معنی دار بوده (02/0p=) ولی در مایعات دیگر معنی دار نبود. میزان کشت مثبت در مواردی که مصرف همزمان آنتی بیوتیک وجود داشته است در دو روش باکتک و معمولی متفاوت نشان داده شد (001/0p<). میانگین زمان مثبت شدن کشت در روش باکتک 88/5+5/17 ساعت و در روش معمول 98/13+36/62 ساعت بود. آلودگی در روش باکتک چهار مورد و در روش معمول دو مورد بود که اختلاف آماری بین آنها معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    محیط کشت باکتک در جدا کردن میکروارگانیسم ها از مایعات استریل بدن به خصوص از خون موفق تر از روش معمولی بوده و در هنگام مصرف همزمان آنتی بیوتیک روش مناسب تری محسوب می شود همچنین قادر است در زمان کوتاه تری جداسازی ارگانیسم ها را انجام دهد. استفاده از این روش امکان تشخیص سریع و درست عامل عفونت را مقدور می سازد و زمان بستری در بیمارستان را کوتاه تر می کند
    کلیدواژگان: کشت باکتک، کشت معمولی، مایعات استریل بدن
  • سهیلا سرمدی، نرگس ایزدی مود صفحه 311
    زمینه و هدف
    آدنوکارسینوم اندومتریوئید آندومتر از شایع ترین بدخیمی های دستگاه تناسلی خانم ها بوده که به دنبال یک سری تغییرات ژنتیکی به شکل فعال شدن انکوژن ها و از بین رفتن فعالیت ژن های ساپرس کننده تومور ایجاد می شود. در حال حاضر شایع ترین تغییر ژنتیکی در این کارسینوم موتاسیون در ژن PTEN بوده که در 83-50% از موارد دیده می شود.
    روش بررسی
    تعداد 90 نمونه کورتاژ آندومتر شامل 30 آندومتر پرولیفراتیو، 30 نمونه انواع آندومتر هیپرپلاستیک و 30 کارسینوم آندومتریوئید انتخاب و رنگ آمیزی PTEN به روش ایمنو هیستوشیمی بر روی بلوک های پارافینی صورت گرفت و درصد رنگ پذیری به شکل نیمه کمی با دو Cut- point 10% و 50% بررسی گردید.
    یافته ها
    با در نظر گرفتن 10% cut-point از بین رفتن بروز PTEN 0%، 0%، 30%، 7/51% به ترتیب در فاز پرولیفراتیو، هیپرپلازی ساده، هیپرپلازی پیچیده و کارسینوم آندومتریوئید و در 50% CUT-POINT 0%، 5/3%، 30% و 2/55% به ترتیب در فاز پرولیفراتیو، هیپرپلازی ساده، هیپرپلازی پیچیده و کارسینوم آندومتریوئید دیده شد. همچنین با مقایسه عدم بروز PTEN در هیپرپلازی ساده و هیپرپلازی پیچیده بدون آتیپی تفاوت معنی دار به دست نیامد. علاوه بر این تفاوت معنی داری نیز بین هیپرپلازی پیچیده با آتیپی و کارسینوم آندومترئید دیده نشد. اما تفاوت آماری معنی داری بین عدم بروز PTEN در فاز پرولیفراتیو و کارسینوم آندومتر دیده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج با عدم بروز ژن PTEN در کارسینوم اندومترئید و هیپرپلازی پیچیده با آتیپی، ارزیابی بروز PTEN به طریق ایمنوهیستوشیمی می تواند یک روش موثر در شناسایی فقدان این پروتئین در ضایعات مختلف باشد.
    کلیدواژگان: PTEN، کارسینوم اندومتریوئید، هیپرپلازی اندومتر، ایمنوهیستوشیمی
  • اتابک نجفی، محمدرضا خاجوی، مهدی صابری، رضا شریعت محرری، مجتبی مجتهدزاده صفحه 318
    زمینه و هدف
    آسیب حاد ریوی یک ضایعه پاتولوژیک ریوی است که به دنبال عفونت، تروما، سوختگی و سپسیس بروز می کند. مدیاتورهای شیمیایی که به دنبال آسیب های بافتی رها می شوند موجب صدمه بافتی، اختلال ارگان ها و نارسایی تنفسی می شوند. درمان های متعددی شامل NAC، ویتامین E، دفروکسامین و آلوپورینول جهت کنترل و کاهش مدیاتورهای التهابی استفاده می شود که اثرات آنها تا حدودی در کنترل و بهبود علایم بیماری و کاهش سطح فاکتورهای التهابی ثابت شده است. NAC به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. سیستئین سنتز گلوتاتیون کاهش یافته را افزایش می دهد و موجب افزایش مقدار اکسیژن شریانی می شود.
    روش بررسی
    در این مطالعه Open Label Analytical Clinical Trial که بر روی 50 بیمار در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان سینا انجام گرفت تاثیر NAC بر پارامترهای تهویه، اکسیژناسیون و بهبود وضعیت ریوی ارزیابی گردید. بیماران به طور تصادفی به دو گروه 25 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. در گروه مورد mg/kg150 NAC در ml100 نرمال سالین طی 20 دقیقه سپس mg/kg50 در ml100 نرمال سالین طی چهار ساعت انفوزیون گردید و سپس روزانه به مدت سه روز mg/kg50 ادامه داده شد، در هر دو گروه شاخص های تهویه و اکسیژناسیون و همودینامیک هر شش ساعت بررسی گردید.
    یافته ها
    بیماران دو گروه از نظر دموگرافیک با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند میانگین SpO2 و شاخص های ABG، CX Ray و میزان مرگ و میر بیماران تفاوت معنی داری با هم نداشتند و بهترین بهبودی در بیماران ترومایی و جوان دیده شد.
    نتیجه گیری
    در صورت تشخیص سریع آسیب حاد ریوی و شروع به موقع اقدامات درمانی درصد زیادی از بیماران بهبود خواهند یافت و NAC تاثیر چندانی در بهبودی مبتلایان ALI/ARDS در این مطالعه نداشت.
    کلیدواژگان: ان اسیتیل سیستئین، نارسایی حاد تنفسی، آنتی اکسیدان، ونتیلاسیون مکانیکی
  • ایرج لطفی نیا، مسلم شاکری، محمد شیمیا، بابکمحبوبی، احمد مشربی صفحه 322
    زمینه و هدف
    هماتوم ساب دورال مزمن یکی از شایع ترین مشکلات جراحان مغز و اعصاب است و می تواند به عوارض شدید و دائمی منجر شود. هدف از این مطالعه مشخص نمودن علائم و تظاهرات هماتوم ساب دورال مزمن و مقایسه نتایج و عوارض در بین دو گروه از بیماران که با دو روش مختلف درمان شده اند، می باشد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی که بر روی 125 بیمار مبتلا به هماتوم ساب دورال مزمن طی سال های 84- 1379 انجام شد. 82 نفر از بیماران تحت جراحی با یک سوراخ در جمجمه و درناژ بسته و 43 نفر از بیماران با دو سوراخ و درناژ بسته قرار گرفته بودند.
    یافته ها
    از 125 بیمار 108 نفر مرد (4/86%) و 17 نفر زن (6/13%) بودند. میانگین سنی بیماران 41/16±79/65 سال بود. شایع ترین تظاهر بیماری ضعف اندام ها 98 (4/78%) مورد بود. در زمان تشخیص 88 (4/70%) نفر از بیماران چند علامت و 37 (6/29%) نفر از بیماران فقط یک علامت داشتند. 85 (68%) نفر از بیماران سابقه ضربه مغزی خفیف از جمله زمین خوردن را ذکر می نمودند. فاصله زمان بین ضربه وارده به مغز و شروع علائم 10 روز تا چهار ماه (میانگین 46 روز) بود. عود هماتوم در گروه با یک سوراخ در جمجمه پنج مورد و در گروه با دو سوراخ در جمجمه دو مورد بود. هماتوم اپیدورال فقط در گروه دو سوراخه یک مورد بود و پنوموآنسفالوس فشارنده نیز فقط در گروه دو سوراخه یک مورد بود.
    نتیجه گیری
    هماتوم ساب دورال مزمن ضایعه شایعی است و عمل جراحی آن همراه با نتایج خوبی می باشد. وضعیت عصبی نهایی بیماران عمل شده با یک سوراخ به صورت معنی داری بهتر از بیماران عمل شده با دو سوراخ بود.
    کلیدواژگان: هماتوم ساب دورال مزمن، درناژ، عوارض، پیش آگهی
  • مهدی عقیلی، ارسلان سالاری، ابراهیم نعمتی پور، حسن رنجبرنژاد صفحه 327
    زمینه و هدف
    در بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان پستان، رادیاسیون به قسمتی از قلب جهت درمان تومور اولیه اجتناب ناپذیر است. هدف از انجام این مطالعه نیز بررسی فراوانی عوارض حاد و تحت حاد قلبی در بیمارانی است که به دنبال کانسر پستان چپ تحت رادیوتراپی قرار گرفته اند.
    روش بررسی
    در یک بررسی مقطعی، 53 بیمار مبتلا به کانسر پستان سمت چپ که پس از ماستکتومی یا لامپکتومی، در نیمه دوم سال 1384 و نیمه اول سال 1385 در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، به دنبال شیمی درمانی با آنتراسیکلین ها با دوز تجمعی کمتر از mg/m2450 و اندوکسان همراه با تاکسان/ فلورویوراسیل تحت رادیوتراپی قرار گرفته بودند مورد مطالعه قرار گرفتند. در تمام بیماران پیش از آغاز رادیوتراپی الکتروکاردیوگرافی و اکوکاردیوگرافی به عمل می آمد و سپس بیمار تحت رادیوتراپی ناحیه قفسه سینه با دوز F 25 Gray/ 50 قرار می گرفتند و بعد از رادیوتراپی، سه و شش ماه بعد مجددا بیمار از نظر بروز عوارض از جمله پریکاردیال افیوژن، ضایعات دریچه ای، کاهش کسر جهشی بطن چپ، اختلالات سیستم هدایتی و برخی دیگر متغیرها بررسی می شدند.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه در 10 بیمار (64/25%) عارضه پس از رادیوتراپی دیده شد که شایع ترین آنها به ترتیب تجمع خفیف مایع در پریکارد با هفت مورد (85/53%) و نارسایی خفیف دریچه میترال با سه مورد (08/23%) و بروز بلوک شاخه راست با دو مورد (38/15%) بود. تا پایان مدت پی گیری هیچ عارضه جدیدی مشاهده نشد. در هیچ یک از بیماران نیز تغییری در کسر جهشی بطن چپ دیده نشد.
    نتیجه گیری
    عوارض حاد و تحت حاد قلبی در بیماران دچار کانسر پستان که تحت رادیوتراپی قرار گرفته اند جدی نبوده و از لحاظ بالینی اهمیت چندانی ندارند. بررسی بیشتر در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: کانسر پستان، رادیوتراپی، عوارض قلبی، حاد، تحت حاد
  • اکبر میرصالحیان، محمد مهدی فیض آبادی، فرخ اکبری نخجوانی، فرشته جبل عاملی، حمیدرضا گلی صفحه 333
    زمینه و هدف
    از آنجا که مقاومت به سفالوسپورین های با طیف گسترده در اثر اکتساب ژن های کد کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف در پسودوموناس آئروژینوزا در نقاط مختلف دنیا در حال افزایش است، در این مطالعه الگوی مقاومت و شیوع ژن های بتالاکتاماز OXA-10 و PER-1 در پسودوموناس آئروژینوزای جدا شده از بیماران سوختگی بررسی گردید.
    روش بررسی
    تعداد یک صد ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا، به روش شیمیایی تعیین هویت شدند. سپس الگوی مقاومت به روش DAD و شناسایی سویه های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف به روش Combined Disk مورد بررسی قرار گرفتند. برای تشخیص ژن های کدکننده OXA-10 و PER-1 از روش PCR استفاده گردید.
    یافته ها
    در بین 100 ایزوله پسودوموناس آئروژینوزا مقاومت به آنتی بیوتیک های سفودوکسیم، آزترونام، سیپروفلوکساسین، اوفلوکساسین، سفتازیدیم، سفپیم، ایمی پنم، مروپنم، سفوتاکسیم، لووفلوکساسین، پیپراسیلین- تازوباکتام و سفتریاکسون به ترتیب 100، 90، 83، 92، 85، 88، 63، 66، 98، 89، 70 و 91 درصد بود. در این میان 40 سویه (40%)، ESBL مثبت تشخیص داده شدند، که از بین آنها 29 سویه (29%) از نظر ژن OXA-10 و 18 سویه (18%) از نظر ژن PER-1، مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان دهنده گستردگی بالای مقاومت آنتی بیوتیکی و شیوع سویه های تولید کننده ژن های کدکننده OXA-10 و PER-1 در پسودوموناس آئروژینوزا بیماران سوختگی در ایران می باشد که لازم است ضمن اصلاح روش های رایج، نسبت به استفاده از پروتکل های درمانی مناسب تر اقدام نمود.
    کلیدواژگان: بتالاکتامازهای وسیع الطیف، آزمایش حساسیت میکروبی، PCR، پسودوموناس آئروژینوزا
  • زهرا پورپاک، لاله شریفی، سعید بکایی، اکرم کریمی، محمد قراگزلو، مسعود موحدی، مصطفی معین صفحه 338
    زمینه و هدف
    تعیین، جداسازی و حذف آلرژن های عامل آسم برونشیال موثرترین روش درمانی در این زمینه محسوب می گردد. اخیرا افزایش نگهداری از حیوانات خانگی موجب گشته که افراد در معرض بسیاری آنتی ژن های ناشناخته قرار بگیرند. مطالعات در این زمینه بسیار بحث انگیز می باشد نتایج برخی از مطالعات اپیدمیولوژیک بیانگر آن است که نگهداری از حیوانات باعث کاهش ریسک ابتلا به حساسیت و آسم می گردد. هدف از این تحقیق تعیین ارتباط سابقه نگهداری از حیوانات با احتمال بروز بیماری آسم است.
    روش بررسی
    یک مطالعه مورد- شاهدی بر روی 300 کودک آسماتیک مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان طی دو سال صورت گرفت و سوالاتی چون نوع و جنس حیوان خانگی، وضعیت بلوغ حیوان، مکان نگهداری از حیوان، مدت زمان و هدف نگهداری از حیوان پرسیده شد. سوالات مشابهی از 300 فرد غیر آسمی همسن و همجنس با بیماران (گروه کنترل) پرسیده و ثبت گردید و نسبت شانس (Odds Ratio) برای ابتلا به آسم در افرادی که حیوان نگهداری می کردند محاسبه گردید.
    یافته ها
    نسبت شانس (OR) ابتلا به بیماری آسم در افراد دارای سابقه نگهداری از حیوانات 59/2 می باشد 21/4-60/1CI= و 001/0p<. دلیل اقتصادی مهمترین هدف در نگهداری حیوانات خانگی بوده است. اکثر حیوانات بالغ بوده و در خارج از منزل نگهداری شده اند. تفاوتی بین جنس نر و ماده مشاهده نشده است.
    نتیجه گیری
    نگهداری از حیوانات خانگی عامل خطر مهمی در ابتلا به آسم می باشد در نتیجه به افراد مستعد ابتلا به آسم (افراد آتوپیک) توصیه می گردد که از نگهداری حیوانات اجتناب نمایند. در هر صورت انجام مطالعات بیشتر در ایران ضروری است.
    کلیدواژگان: آسم، آلرژن، حیوانات خانگی
  • حمیدرضا امیری، جلیل مکارم، سیاوش بیرانوند صفحه 343
    زمینه و هدف
    درد یکی از مهمترین عوارض متعاقب جراحی است. اثربخشی و عوارض جانبی دو دوز مختلف بوپیواکائین اپیدورال، در کنترل درد پس از اعمال جراحی ارتوپدی بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور، دو گروه 42 نفری که تحت اعمال جراحی انتخابی زانو قرار گرفتند، مطالعه شدند. بیماران با استفاده از روش تصادفی کردن بلوکی به گروه اول فنتانیل با دوز mg/ml7/1 و بوپیواکائین با غلظت 125/0% و گروه دوم فنتانیل با دوز mg/ml7/1 و بوپیواکائین با غلظت 1/0% تقسیم شدند. دارو با سرعت پنج میلی لیتر در ساعت برای هر دو گروه آغاز گردید. درد بیماران با کمک معیار VAS در 6، 12، 18، 24 و 48 ساعت پس از اتمام عمل توسط فردی که از نوع مداخله اطلاع نداشت، ارزیابی شد. میزان رضایتمندی بیمار از مداخله انجام شده و عوارض و شکست روش درمانی (نیاز به افزایش حجم دارو یا تجویز ضد درد دیگر) بررسی شدند.
    یافته ها
    میزان درد پس از عمل در ساعات مختلف بین دو گروه و تغییرات درد در طی زمان معنی دار بود (هر دو 001/0p<). شدت درد در گروه اول (غلظت بالاتر بوپیواکایین) کمتر و میزان رضایتمندی پس از 48 ساعت بیشتر بود. علی رغم تفاوت در بروز عوارض، ولی از نظر آماری معنی دار نبود. شکست درمانی در گروه دوم به طور معنی داری بیشتر از گروه اول بود (9/11% در برابر 3/33% و 03/0p=).
    نتیجه گیری
    استفاده توام فنتانیل و بوپیواکائین در فضای اپیدورال به صورت انفوزیون مداوم، موجب کنترل نسبتا مناسب درد پس از عمل می شود. غلظت های بالاتر از بوپیواکائین در ساعات اولیه موثرتر است ولی در ساعت بعدی غلظت های پایین تر نیز به همان اندازه موثرند.
    کلیدواژگان: درد، بوپیواکائین، اپیدورال، ارتوپدی
  • لادن سیفی، فاطمه رمضان زاده، مینا جعفرآبادی، مامک شریعت، معصومه معصومی صفحه 355
    زمینه و هدف
    بستن لوله های رحمی به روش غیر جراحی با استفاده از داروی کیناکرین، در 35 سال اخیر انجام شده و بیش از یکصد و پنجاه هزار زن در چهل کشور با این روش تحت بستن لوله ها قرار گرفته اند. با توجه به تعداد کم مطالعات مشابه که در آن بسته شدن لوله ها با سونوگرافی تایید شده باشد، در این مطالعه بر آن شدیم اسکار لوله ها و الگوی اندومتر را متعاقب به کارگیری کیناکرین و میزان تاثیر، عوارض و پذیرش را بررسی نماییم.
    روش بررسی
    این کارآزمایی بالینی یک گروهی (بدون گروه کنترل) آینده نگر در مرکز تحقیقات بهداشت باروری ولیعصر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران از اردیبهشت 1384 تا مرداد 1385 انجام شد. یک صد زن واجد شرایط تحت بستن لوله ها قرار گرفتند. سه ماه بعد سونوگرافی واژینال برای بررسی اسکار لوله ها انجام شد. با توجه به اینکه مطالعه توصیفی و مشاهده ای بوده است لذا فقط آمارهای توصیفی استخراج شد.
    یافته ها
    تمام خانم ها رضایتمند بودند و عارضه ای نداشتند. میزان حاملگی درصد سال- زن برابر با صفر بود و در حال حاضر که حدود سه سال از شروع طرح می گذرد هیچ موردی از حاملگی در گروه فوق اتفاق نیفتاده است. در بررسی با سونوگرافی واژینال ضخامت اندومتر نرمال و اسکار لوله ها قابل رویت بود.
    نتیجه گیری
    بستن لوله ها با استفاده از کیناکرین روش مفیدی است و با توجه به ایمنی، تاثیر، پذیرش، سهولت و به صرفه بودن به عنوان روشی سرپایی به مراکز تنظیم خانواده توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بستن لوله رحمی غیر جراحی، کیناکرین، شکست، روش ضدبارداری، پذیرش
  • کیارش قزوینی، طاهره راشد، حسن بسکابادی، ملکتاج یزدان پناه، فریده خاکزادان، حمید صفایی، لیلا محمدپور صفحه 359
    زمینه و هدف
    عفونت های بیمارستانی با افزایش مرگ و میر و مدت بستری از عمده ترین مشکلات بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان می باشد. از آنجایی که کنترل و پیشگیری موثر از این عفونت های نیازمند آگاهی کافی از اپیدمیولوژی این عفونت ها است. این مطالعه برای تعیین میزان بروز عفونت های بیمارستانی و شناسایی عوامل باکتریایی شایع ایجاد کننده در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان دانشگاهی قائم(عج) انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از 1/9/83 لغایت 1/9/84 در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان دانشگاهی قائم(عج) مشهد، انجام گرفت 971 نوزاد بستری مورد بررسی قرارگرفتند. در این پژوهش تعاریف استاندارد عفونت های بیمارستانی مد نظر قرار داشت و از آزمون 2χ و سایر تست ها برای تحلیل آماری نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه 32 نوزاد مبتلا به عفونت بیمارستانی شناسایی گردید. استافیلوکوکوس های کوآگولاز منفی (74/34%) فراوان ترین باکتری جداشده از این بیماران بود و پس از آن کلبسیلا پنومونیه (42/31%) و برخی باسیل های گرم منفی دیگر قرار داشتند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان می دهد عفونت های بیمارستانی در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان قائم شایع نمی باشد، با این وجود بایستی بر اقدامات پیشگیرانه تاکید گردد و در این بین شستشوی مناسب دست ها برای جلوگیری از بروز عفونت های بیمارستانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، باکتری
  • صمد بهشتی روی، محمدباقر رحیم، علی اصغر علوی، محمد بنازاده صفحه 361
    زمینه و هدف
    لیومیوم ریه و فیستول شریانی وریدی ریه هر دو از بیماری های نادر ریه هستند. رخداد این دو در کنار هم نیز بسیار نادر می باشد. تشخیص هر دو بیماری به علت علائم کم مهم است.
    معرفی بیمار: در این مقاله یک بیمار 73 ساله با فیستول شریانی وریدی ریه همراه با یک توده solid (leiomyoma) در لوب فوقانی ریه چپ معرفی می کنیم که به صورت اتفاقی کشف شده و به علت بزرگی توده و همراهی با جزء solid توسط لوبکتومی فوقانی ریه چپ درمان شد. مهمترین نکته در بیمار ما وجود همزمان فیستول شریانی وریدی و لیومیوم ریوی (توده بافت عضلانی) بوده است.
    نتیجه گیری
    وجود هر نوع ضایعه بدون علامت در ریه (مثل ندول در رادیوگرافی قفسه صدری) باید تحت بررسی قرار گیرد زیرا شروع بسیاری از بیماری های مهم ریوی بدون علامت بالینی است.
    کلیدواژگان: لیومیوم، فیستول شریانی وریدی، ریه
|
  • Shafiee Ardestani M., Fathi Moghaddam H., Hemmati Aa, Nazari Z Page 299
    Parkinson's disease (PD) is a degenerative neurodopaminergic disease in nigrostriatum pathway of animals and human, the resultant loss of nerve terminals accompanied by dopamine-glutamate and other related neurotransmitters-imbalances in this pathway are responsible for most of the movement abnormalities. Increasing evidence suggests that an inflammatory reaction accompanies the pathological processes caused by Cyclooxygenase-2 (COX-2) seen in many neurodegenerative disorders, including PD. These findings have not indicated any evidence based on the effect of selective and non selective COX-2 inhibitors on the rigidity of PD.
  • Barati M., Noorbakhsh S., Bageri Hoseini H., Mortazavi Hr Page 305
    Infectious diseases are problematic in all around the world especially in the developing countries and early diagnosis of infections and one etiologic agents has a major role in the treatment of one patients. There are some culturing methods consist of conventional, semiautomatic and automatic. One of automatic methods is BACTEC system worked by fluorescent technology and Co2 production of organisms in culture media. This study is based on observational-descriptive method with simple convenient sampling. We analyzed 262 samples of body sterile fluids of patients admitted in pediatric and internal wards of a university (Rasol- Acram) Hospital.
  • Sarmadi S., Izadimood N Page 311
    Endometrial carcinoma is the most common malignancy of the female genital tract. Different molecular alterations have been described in endometrioid endometrial carcinoma that, the most frequently altered gene is mutations of PTEN. Up to 50-83% of endometrioid carcinoma reveal altered PTEN characterized by loss of expression. In endometrial hyperplasia, which are precursors of endometrioid carcinoma, loss of PTEN expression is 30-63%. Immunohistochemical staining was performed on 90 cases of endometrial curettage including: 30 proliferative endometrium, 30 hyperplastic
  • Khajavi Mr, Saberi M., Moharari R., Mojtahed Zadeh M., Najafi A Page 318
    Acute lung injury (ALI) is a pulmonary pathology occuring in context of infection, trauma, burn, and sepsis. Tissue injury and release of chemical mediators result in tissue damage and organ failure especially respiratory failure. Many therapeutic modalities including vitamin E, allopurinol, and N-acetylcystein (NAC) have been used to decrease levels of inflammatory factors and to control and improve signs and symptoms. The antioxidant feature of NAC induces synthesis of glutathione- the scavenger of free radicals- and increase respiratory drive and PaO2. In time diagnosis of ALI, prompt institution of treatment will reduce mortality and morbidity in critical illness.
  • Lotfinia I., Shakere M., Shimia M., Mahbobee B., Mashrabi O Page 322
    Chronic Subdural Hematoma (CSDH) is one of the most common challenges of neurosurgeons. Most predominant among the elderly, the incidence increases incrementally with age and might lead to permanent severe complications. The aim of this study is to outline the symptoms and signs and to compare the outcomes and complications among two groups of patients who underwent two different surgical procedures. In a cross-sectional and descriptive-analytical study performed on 125 patients with CSDH from 2000 to 2005. Computed tomography scan was used for diagnostic imaging in all cases and magnetic resonance imaging was also obtained for six patients.
  • Salari A., Aghili M., Nemati Pour E., Ranjbarnejad H Page 327
    Radiation to some parts of the heart is unavoidable in the therapeutic course of primary tumors in many kinds of cancer, including breast cancer. The aim of this study was to assess the frequency of acute and subacute cardiac complications following radiotherapy in patients with left breast cancer. In this study, we enrolled 53 patients with left breast cancer who underwent mastectomy or lumpectomy between September 2005 and September 2006 in Imam Khomeini Hospital Complex, and subsequently underwent chemotherapy with anthracyclines (<450mg/m2) and Endoxan plus taxane/fFluorouracil followed by radiotherapy.
  • Mirsalehian A., Feizabadi M., Akbari Nakhjavani F., Jabal Ameli F., Goli H Page 333
    The resistance of Pseudomonas aeruginosa strains to broad spectrum cephalosporins may be mediated by extended spectrum β-lactamases (ESBLs). These enzymes are encoded by different genes located either on chromosome or plasmids. In this study, we determined the antimicrobial resistance patterns of P. aeruginosa isolates and screened for ESBL production. After isolation from burn patients in Tehran Hospital, identification of P. aeruginosa isolates were assessed using biochemical tests.
  • Sharifi L., Pourpak Z., Bokaie S., Karimi A., Gharegozloo M., Movahhedi M., Moin M Page 338
    In the treatment of bronchial asthma, the identification, isolation, and elimination of causative allergens is the most effective part of treatment. With the recent diversification within the pet industry, pet owner exposure to many unknown antigens is on the rise. The results of population studies have been contradictory and some epidemiological studies have failed to confirm this, some indicating that keeping pets might actually reduce the risk of sensitization and asthma. The purpose of this study was to determine the association between pet ownership and asthma. This case-control study included 300 asthmatic participants referred to the Children’s Medical Center over a two-year period.
  • Amiri Hr, Makarem J., Beiranvand S Page 343
    Post operative pain is an essential problem. Epidural infusion of two different doses of bupivacaine in pain management of post orthopedic surgeries was studied. In this double blinded randomized clinical trial we studied two groups of 42 patients undergone knee surgery. Based on block randomization, patients received two different concentration of bupivacaine (0.1% or 0.125%) in combination with fentanyl (1.7µg/ml). The beginning infusion rate was 5ml/h. Pain scores were documented by a blinded researcher 6, 12, 18, 24 and 48 hours after completion of surgery according to VAS tool.
  • Seifi L., Ramezanzadeh F., Jafarabadi M., Shariat M., Masumi M Page 355
    Over the last 35 years, quinacrine has been used to sterilize more than 150,000 women in 40 countries, first in the form of slurry and now in the form of cylindrical pellets. Some studies confirmed the tubal occlusion by hysterosalpyngo-graphy, but this method increases the chance of failure. Only a few studies on tubal occlusion have used transvaginal sonography for confirmation, and there were some doubts about the effect of quinacrine on the endometrium. We performed this study to evaluate the tubal scar and endometrial pattern by ultrasound and to determine the feasibility, acceptance, and side effects of quinacrine sterilization (QS) in Iranian women.
  • Ghazvini K., Rashed T., Boskabadi H., Yazdan Panah M., Khakzadan F., Safaee H., Mohamadpor Page 359
    Nosocomial infections increase patients’ morbidity, mortality and length of hospital stay especially in neonatal intensive care units (NICUs) and have become a matter of major concern. Controlling and preventing nosocomial infections need enough information about epidemiology of these infections. This study aims at estimating the incidence rate and the most frequent bacteria which cause these infections in neonatal intensive care unit of Ghaem university hospital, Mashhad. In this study which is performed during a twelve month period in 2004 and 2005 at neonatal intensive care unit of Ghaem hospital, 971 hospitalized neonates were studied.
  • Rahim Mb, Beheshti S., Alavi Aa, Bannazadeh M Page 361
    Lung leiomyoma and pulmonary arterio-venous malformation (PAVM) are both rare diseases. Occurrence of them in a patient is rare too. Because of their limited signs and symptoms and so serious complications, accurate diagnosis of both diseases is important. We present a 73 –year old female with PAVM combine with a coincidental solid mass in left upper lobe. Because of fistula size and combination with a solid mass, the lesion is treated by left upper lobectomy. As most of lung diseases will be present without any signs and symptoms, the presence of asymptomatic findings in the lung such as nodule on chest x- ray should be assessed carefully.