فهرست مطالب

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:3 Issue: 3, 2000

  • تاریخ انتشار: 1379/10/11
  • تعداد عناوین: 11
|
  • شهیاد آذری حمیدیان، محمدرضا یعقوبی ارشادی، عزت الدین جوادیان صفحه 65
    به منظور بررسی فون پشه ها (دوبالان: کولیسیده) در شهرستان رشت، مطالعات فونستیک از مردادماه 1375 تا آبان ماه 1376 انجام شد و جمعا یازده گونه پشه از پنج جنس شامل: آنوفل ماکولی پنیس (Anopheles maculipennis S.L)؛ آنوفل هیرکانوس (An. Hyrcanus (Pallas) 1771)؛ آنوفل پزودپیکتوس (An. Pseudopictus Grassi 1899)؛ آادس جنیکولاتوس (Aedes geniculatus (Olivier) 1791)؛ آادس وکسانس (Ae.vexans (Meigan) 1830)؛ کوکیلتیدیا ریکیاردی (Coquilettidia richiardii(Ficalbi) 1889)؛ کولکس میمتیکوس (Culex mimetivus Noe 1899)؛ کولکس پیپینز (شامل مولستوس) (Cx pipiens. Piniens Linnaeus 1785، Cx pipiens. Molestus Forskal 1775)؛ کولکس تیلری (Cx theileri Theobald 1903)؛ کولکستریتنیورینکوس (Cx tritaeniorhynchus Giles 1901) و کولیستاسوبوکری Culise، subochrea (Edwards) 1921 به صورت لارو و بالغ جمع آوری و شناسایی گردید. در این مطالعه گونه کولکس میمتیکوس برای اولین بار از استان گیلان گزارش شد و با صید و شناسایی گونه کوکیلتیدیا ریکیاردی- که سابقا از مازندران گزارش شده بود اما در سال های بعد وجود آن مورد تردید بوده، حتی در فهرست پشه های ایران نیز ذکر نشده است- وجود آن در کشور و برای اولین مرتبه در استان گیلان تایید شد.
  • ناهید بیژه، فرزاد ناظم، جلیل توکلی افشاری، امیره نجاه شکوهی صفحه 71
    سال هاست آثار مثبت یا منفی فعالیت های جسمانی بر سیستم دفاعی بدن مورد نظر محققان رشته طب و علوم ورزشی قرار گرفته است. تحقیقات نشان می دهد، تمرین های ملایم و سبک احتمالا باعث افزایش عملکرد جنبه هایی از سیستم ایمنی می شود، اما تمرین هایی که تا سر حد خستگی انجام شود و برای فرد طاقت فرسا باشد، ممکن است به آسیب پاسخ های سیستم ایمنی منجر شود، به این ترتیب آسیب پذیری ورزشکار نسبت به التهاب حاد و مزمن در توده عضلانی بیشتر می شود [1].
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دو نوع ورزش اکسنتریک (برون گرا) و انسنتریک (درون گرا) بر زیر گروه های لنفوسیتی T و انترلوکین 6 در زنان ورزشکار است.
    تعداد 12 دانشجوی ورزشکار با میانگین سن 75/0161 انتخاب شدند. دو فعالیت وزشی به فاصله 10 روز از یکدیگر اجرا گردید. در مرحله اول آزمودنی ها، الگوی انقباضی اکسنتریک (پایین آمدن از تپه) را مشابه روش آزمون استاندارد الستید Ellestad در مدت زمان 13 دقیقه با گام برداشتن در جهت عکس حرکت نوار گردان (تا سر حد خستگی) ارجا کردند (برخی افراد به دلیل شدت بالای کار و خستگی زیاد قادر به اجرای فعالیت اکسنتریک تا مدت زمان 13 دقیقه نبودند). در مرحله دوم با گذشت 10 روز از آزمون اول، آزمودنی ها الگوی انقباضی کانسنتریک را با شرایط یکسان و مشابهبا مرحله اول و رو به صفحه مانیتور نوارگردان (حالت عادی) اجرا کردند. در هر دو مرحله نمونه های خون در زمان های قبل، بلافاصله، 1 و 2 ساعت پس از ورزش جمع آوری گردید. زیر گروه های لنفوسیتی T شامل، +3CD، +4CD، +8CD/+4 CD، +8CD و +56CD به روش فلوسیتومتری و میزان کمی انترلوکین 6 به روش الیزا ارزیابی شد.
    شمارش گلبول های سفید در هر دو گروه افزایش معنی داری را بلافاصله پس از ورزش نشان داد. شایان ذکر اینکه، این افزایش در وزن اکسنتریک بیشتر بود. تعداد مطلق +8CD، +56CD، +3CD، +4CD پس از اجرای هر دو تمرین (اکسنتریک و کانسنتریک) افزایش معنی داری یافت (01/0P<) و یک ساعت پس از اجرای تمرین اکسنتریک به نصف زمان استراحت به طور معنی داری کاهش یافت (01/0P<). میزان انترلوکین 6 پس از ورزش افزایش نشان داد؛ تمام این تغییرات در زمان های یک تا دو ساعت پس از ورزش کانسنتریک به سطح نرمال بازگشت. اما پس از ورزش اکسنتریک به نصف زمان استراحت کاهش یافت که نشانگر تضعیف موقت سیستم ایمنی در 1 الی 2 ساعت پس از تمرین می باشد.
    کلیدواژگان: ورزش های اکسنتریک و کانسنتریک، شاخص های ویژه سیستم ایمنی
  • حسین حاتمی، مهدی آسمار، جعفر مسعود، شهرام آریایی فر، فیض الله منصوری، سیده معصومه فاطمی، عبدالرضا شاهرضایی، رامین رضایی، هنگامه نامداری تبار صفحه 79
    فاسیولیازیس، یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که از سراسر جهان و منجمله ایران، گزارش گردیده و هر چند بزرگترین همه گیری آن طی دهه گذشته با فراوانی حدود ده هزار مورد در استان گیلان و موارد انگشت شماری در تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی، به اثبات رسیده بود ولی در کرمانشاه با اولین همه گیری بیماری، مواجه بوده و بدین وسیله گزارش آن را ارایه می نماییم. مطالعه حاضر، نوعی مطالعه توصیفی- مقطعی Cross sectional است که با بهره گیری از موازین اپیدمیولوژی توصیفی و سرشماری، مشاهده و ثبت یافته های بالینی و تغییرات پاراکلینیکی در تمام اهالی یکی از روستاهای کنگاور از توابع استان کرمانشاه در غرب ایران صورت گرفته است. میانگین سنی 65/21 (44/12=sd)، 53 درصد آنان سابقه مصرف شاهی آبی را ذکر می کردند. ضعف و لاغری، شایع ترین شکایت بیماران و تاکی پنه و هپاتواسپلنومگالی، شایع ترین یافته های بالینی آنان بوده، 54 درصد آنها لکوسیتوز و 6 درصد لکوپنی داشته، میانگین ائوزینوفیل های خون محیطی آنان 35/32 با 26=sb بود و هموگلوبین کمتر از 12 در 41 درصد بیماران یافت شد و تست الایزا Enzyme Linked Immunosorbent Assays و CCIE (Counter Curtent Immuno-Electerophoresis) تمامی آنان و تست IFA (Indirect Fluorescent Antibody) نیمی از آنان مثبت شد و پاسخ درمانی مطلوبی با تریکلابندازول، به سرعت حاصل شد. علایم و نشانه های بالینی در بیماران کرمانشاهی، نظیر بررسی های انجام شده در استان گیلان، ولی شدت بیماری، در مجموع کمتر از آن استان بوده است. لازم به ذکر است که نه ماه پس از درمان، علایم و نشانه های بیماری در هیچ یک از بیماران، یافت نگردید، همگی احساس بهبودی داشتند، تعداد گلبول های سفید و مقدار هموگلوبین، کاملا طبیعی شده بودولی ائوزینوفیلی خفیف تا متوسط، همچنان در نیمی از آنان یافت گردید. تست الایزا در اغلب آنان همچنان مثبت ولی تست کانترایمونوالکتروفورز، در اکثر آنها منفی شده بود.
    کلیدواژگان: فاسیولیازیس انسانی، همه گیری، ائوزینوفیلی، شاهی آبی
  • محسن خلیلی نجف آبادی، سعید سمنانیان، یعقوب فتح الهی، محمدرضا واعظ مهدوی صفحه 89
    در این تحقیق، خودبه خودی نورون های هسته پاراژیگانتوسلولاریس Paragigal ocellularis، PGi همراه با پارامترهای رفتاری سندرم ترک تحت تاثیر کافئین در موش های صحرایی وابسته به مرفین بررسی شد. برای وابسته کردن موش ها به مرفین، حیوانان طی 21 روز مرفین محلول در آب خوراکی را با دزهای افزایشی دریافت کردند. با توجه به ثبت های الکتروفیزیولوژیک در آزمایش های ما، حیوانات مورد آزمایش پس از بیهوشی در دستگاه استریوتاکس قرار گرفتند. با کنار زدن پوست سر و پیدا کردن مختصات هسته PGi، سوراخی به بر روی استخوان جمجمه در بالای هسته PGi ایجاد و از طریق این سوراخ الکترود ثابت وارد هسته PGi شد. پس از پایداری ثبت نورون و 20 دقیقه ثبت پایه، دارو اثر داده شد و تا پایان اثر دارو ثبت ادامه یافت. ثبت های مذکور، ابتدا به دستگاه تقویت کننده، آنگاه برای نمایش به اسیلوسکوپ و سرانجام برای ذخیره سازی اطلاعات به کامپیوتر وارد شد. در نتایج ما، با تزریق داخل صفاقی کافئین (50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم)، افزایش معنی دار وابسته به دز در فعالیت خودبه خودی نورون های PGi ایجاد گردید، که این تفاوت در گروه وابسته به مرفین مشخص تر بود. بروز تقریبا همزمان پارامترهای رفتاری سندرم ترک و بالارفتن فعالیت خودبه خودی نورون های PGi حدود 8-15 دقیقه پس از تزریق داخل صفاقی کافئین، ارتباط بالا رفتن فعالیت الکتریکی هسته PGi طی سندرم ترک و بروز رفتارهای سندرم ترک به دنبال تزریق کافئین را نشان داد. داده های ما با توجه به مطالعات دیگران- که بالا بودن فعالیت الکتریکی هسته PGi طی سندرم ترک، افزایش تعداد گیرنده های آدنوزینی طی مصرف ممتد مرفین و بروز رفتارهای سندرم ترک به وسیله آنتاگونیست های آدنوزینی را نشان داده اند- قابل توجیه است. از طرفی آزمایش های ما که با تزریق داخل هسته ای کافئین 5/0 میکرولیتر: 200 میکرومولار- که طی 20-25 ثانیه انجام می گرفت، و به دنبال خود بروز رفتارهای سندرم ترک را به همراه داشت- نقش اساسی این هسته را در بروز چنین رفتارهایی نشان می دهد.
  • اکرم سادات سادات حسینی، فضل الله غفرانی پور، فاطمه الحانی صفحه 95
    این پژوهش مطالعه ای نیمه تجربی است که به منظور «بررسی تاثیر طرح مدون تغذیه نیمروزی بر شاخص های رشد کودکان نوپا» صورت گرفته است. در این پژوهش 90 کودک نوپای 18-30 ماهه به صورت غیراحتمالی آسان طی یک ماه انتخاب و در یکی از دو گروه شاهد و آزمون قرار گرفتند. دو گروه به لحاظ متغیرهای مورد نظر (سن، جنس، میزان قد و وزن کودک و سن، شغل و تحصیلات والدین) همسان بوده و اختلاف معنی داری را نشان ندادند. (05/0P>). ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه سنجش آگاهی، نگرش و عملکرد (به وسیله پرسشنامه یادآمده 24 ساعته) بوده که از طریق مصاحبه مستقیم با مادران تکمیل شده است. ضمنا شاخص های رشد (وزن، قد و دوربازو) به وسیله ابزار استاندارد اندازه گیری شده است.
    سپس طرح مزبور با روش آموزش چهره به چهره به مادران، طی 6 جلسه 15 دقیقه ای به مدت سه ماه به اجرا درآمد و به دنبال آن به مدت 45 روز هیچ کدام مداخله ای ارجا نشد. پس از این مدت مجددا اطلاعات از دو گروه جمع آوری گردید.
    مقایسه نتایج حاصل، اختلاف معنی داری را بین آگاهی و نگرش مادران پیش و پس از اجرای طرح مدون در گروه آزمون بتنهایی و پس از مداخله در گروه های آزمون و شاهد نشان داد (000/0=P). همچنین اختلاف معنی داری در عملکرد تغذیه ای مادران در مورد «آهن، کالری و کلسیم» و شاخص رشد وزن در گروه های شاهد و آزمون پس از مداخله نشان داده شد (05/0P<).
    نتایج این مطالعه نشان داد که طرح مدون تغذیه نیمروزی بر شاخص رشد وزن کودکان، عملکرد تغذیه ای، آگاهی و نگرش مادران در خصوص تغذیه نیمروزی بر شاخص رشد وزن کودکان، عملکرد تغذیه ای، آگاهی و نگرش مادران در خصوص تغذیه نیمروزی تاثیر داشته است. لذا پیشنهاد می شود برای بهبود شاخص های رشد کودکان از طرح مدون تغذیه نیمروزی (طراحی شده در این پژوهش) استفاده شود.
    کلیدواژگان: تغذیه نیمروزی، کودکان نوپا، شاخص های رشد، عملکرد تغذیه ای مادران
  • معصومه شمس قه فرخی، مهدی رزاقی ابیانه، عبدالامیر علامه صفحه 103
    طی یک دوره یک ساله، 24 نمونه خاک از نقاط مختلف منطقه ابیانه در استان اصفهان جمع آوری و از نظر سویه های مولد آفلاتوکسین آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس بررسی شدند. 21 ایزوله آسپرژیلوس براساس خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی شناسایی گردید. این ایزوله ها در 50 درصد نمونه ها حضور داشتند و (به این ترتیب) توانایی تولید آفلاتوکسین (به وسیله) آنها با استفاده از تصویربرداری با اشعه ماورای بنفش (UV) در محیط گلوکز- عصاره مخمر ارزیابی شد. در تصاویر تهیه شدهبا اشعه ماورای بنفش، کلنی های متعلق به ایزوله های مولد آفلاتوکسین (تعداد 8 ایزوله) به رنگ خاکستری یا سیاه مشاهده شدند در حالی که کلنی های مربوط به ایزوله های غیر مولد توکسین (تعداد 13 ایزوله) به رنگ سفید نمایان بودند. تمام ایزوله های UV مثبت و منفی با بررسی عصاره های کلروفرمی به دست آمده از محیط های گلوکز- عصاره مخمر و عصاره مخمر- سوکروز به وسیله روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) نیز تایید شدند. از میزان 8 ایزوله مولد افلاتوکسین، 3 ایزوله مولد انواعآفلاتوسکین 1B و 2B و 5 ایزوله دیگر تنها مولد آفلاتوسیکن 1B بودند. غلظت آفلاتوکسین 1B در ایزوله های مولد توکسین بین 45/0 تا 31/2 میکروگرم به ازای هر یک گرم از محیط گلوکز- عصاره مخمر متغیر بود. نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که از تصویربرداری با اشعه ماورای بنفش در محیط گلوکز- عصاره مخمر، می توان به عنوان یک روش غربالگری سریع و مطمئن برای شناسایی ایزوله های مولد آفلاتوکسین آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس استفاده کرد.
  • زهره عقیقی، مهدی آسمار، حسن وطن دوست صفحه 111
    به منظور بررسی انتشار جغرافیایی کنه های آرگازیده Argasidae و تعیین نقش کنه های اورنیتو دوروس تولوزانی Ornithodoros. Tholozani و اورنیتو اراتیکوس Ornithodoros. erraticus در انتقال تب بازگرد در شهرستان قزوین، 10 درصد روستاها- که شامل 54 روستا بود- به طور تصادفی انتخاب شدند و از پاییز 1377 تا تابستان 1378 با سه نوبت عملیات صحرایی مورد مطالعه قرار گرفتند. در این بررسی جمعا 3197 نه آرگازیده از اماکن نگهداری حیوانات اهلی جمع آوری شد که به دو جنس اورنیتودوروس Ornithodoros و آرگاس Argas متعلق بودند. از جنس اورنیتودوروس گونه های تولوزانی دارای 2/7 درصد، کانسترینی O.Canestrini 3/6 درصد و گونه لاهورنسیس O.Lahorensis 4/45 درصد بودند. و از جنس آرگاس، دو گونه آرگاس پرسیکوس A.Persicus 7/36 درصد و آرگاس رفلکسیوس A. reflexus 4 درصد بودند. در این مطالعه تعداد 12 لانه فعال جونده در مناطق روستایی مورد حفاری قرار گرفت و جمعا 12 کنه اورنیتودوروس اراتیکوس به دست آمد. از 231 کنه اورنیتودوروس تولوزانی- که از نظر آلودگی به بورلیا Borrelia مورد مطالعه قرار گرفت- 82/8 درصد از آنها به بورلیا پرسیکا B.persica آلوده بودند. همچنین از 12 کنه اورنیتودوروس اراتیکوس مورد بررسی، نیمی از کنه ها به بورلیامیکروتی B.microti آلوده بودند.
  • فاطمه غفاری فرد، عبدالحسین دلیمی اصل، احمد زواران حسینی صفحه 115
    در این مطالعه از روشی ساده و سریع برای تهیه آنتی ژن های گروه ب کیست هیداتیک استفاده شد. بدین ترتیب که پس از آلبومین زدایی و حذف گلبولین ها از مایع کیست هیداتیک، محلول آنتی ژنی حاوی آنتی ژن های ب و 5 به دست آمد. با عمل جوشان آنتی ژن های 5 حذف و آنتی ژن های گروه ب در محلول باقی ماند. برای تعیین میزان خلوص و تعیین وزن ملکولی این آنتی ژن ها از روش های Native-PAGE و SDS-PAGE و برای ارزیابی آنتی ژنیسیته از روش الایزای نقطه ای استفاده شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشانداد که آنتی ژن های گروه ب دارای سه جزء با وزن های مولکولی 8-12، 16 و 20-24 است. از این آنتی ژن ها می توان در تکنیک های تشخیص آلودگی با کیست هیداتیک به خصوص روش الایزای نقطه ای به خوبی استفاده نمود.
  • مهدی مشکی، فضل الله غفرانی پور، عباسعلی اللهیاری صفحه 121
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است و به صورت سنجش سه مرحله ای بر روی دو گروه آزمون و شاهد برای بررسی اثربخشی آموزش مه هارت مشکل گشایی برخودپنداره نوجوانان پسر دبیرستان های گناباد در سال 1378 انجام شده است. اطلاعات از طریق سیاهه خودپنداره راجرز و پرسشنامه مشخصات فردی از دو دبیرستان به روش خوشه ایساده دو مرحله ای و به تعداد 66 نفر به دست آمده است. برنامه آموزشی حل مساله بر روی گروه آزمون در سه دسته یکسان، براساس ابزارهای یاد شده طراحی و اجرا شده، پس از پایان جلسات برنامه ریزی شده، در مرحله اول بلافاصله و در مرحله دوم پس از گذشت یک ماه با مقیاس مذکور، نمرات خودپنداری در هر دو گروه به طور جداگانه برآورد و تاثیر و پایداری روش، مقایسه شده است. یافته ها حاکی از اختلاف معنی دار بین گروه آزمون و شاهد پس از مداخله بود (001/0P<) و آزمون های آماری اختلاف معنی داری را بین قبل و بعد از اجرای برنامه در داخل گروه آزمون نشان می دهند (001/0P<). در این تحقیق به علل اولیه ضعف خودپنداره پرداخته نشد، اما اطلاعات دموگرافیک و سوالات باز در پرسشنامه مشخصات فردی با نمره خودپنداره مقایسه و ارزیابی شد. نتایج حاصل بیانگر آن است که به کارگیری شیوه مشکل گشایی در درک از خود نوجوانان مورد نظر اثر مثبت داشته و موجب افزایش آن می شود. برای ادامه این روند پیگیری و یادآوری روش به کار رفته ضروری است.
    کلیدواژگان: نوجوان، خودپنداری، مهارت مشکل گشایی
  • حسین حاتمی صفحه 127
    هدف از این مطالعه، بررسی بینش ابن سینا در مورد طب سالمندان و ریشه یابی این واژه و این رشته مهم پزشکی و بهداشت است که اشتباها به ره آورد علمی نیمه دوم قرن بیستم میلادی، نسبت داده شده است. به منظور نیل به این هدف، پس از رایانه ای کردن کتاب کامل قانون در طب ابن سینا (ترجمه مرحوم عبدالرحمن شرفکندی)، واژه های مرتبط با پیری، سالخوردگی، سالمندی... جستجو شد. به این ترتیب ضن مواجه شدن با بیش از پانصد واژه، وجود بسیاری از عناوین فعلی مرتبط باطب سالمندان، در فصول و موضوعات اصلی این کتاب مشخص گردید. همچنین شرح مفصلی از بهداشت، دستورات غذایی، نوشیدنی های مناسب، ورزش، خواب و استراحت سالمندان و... قابل مشاهده بود. علاوه بر آن به موضوعات دیگری مانند تاثیر محیط بر پیری زودرس، تاثیر عقیمی و باروری بر زمان آغاز سالمندی، تاثیر سالخوردگی بر حساسیت و مقاومت در مقابل بیماری های عفونی، تب های شدید و دردهای مهلک، اشاره شده است. به این ترتیب در آغاز هزاره دوم میلادی، مبانی طب سالمندان و بسیاری از تفاوت های آن با طب سایر سنین مطرح گردیده است. با توجه به افزایش امید به زندگی، در سطح کشور، تغییرات واضح در راس هرم سنی در جهت افزایش جمعیت سالمندان و افزایش نیازهای پزشکی و بهداشتی حال و آینده آنان جا دارد در آغاز هزاره سوم میلادی، با تاسی به افکار مترقی یکهزار سال قبل از ابن سینا و تاکیدهای اخیر سازمان جهانی بهداشت، ضمن احساس نیاز به این رشته مهم پزشکی و بهداشت در میهن عزیزمان در برنامه ریزی های آموزشی و پژوهشی وزارت متبوع، دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز آموزشی- درمانی کشور همانگونه که به طب اطفال پرداخته ایم- به این شاخه مهم پزشکی نیز بپردازیم.
    کلیدواژگان: طب سالمندان، ابن سینا، قانون در طب
  • صفحه 141
|
  • Azari Hamidian Sb, Yagboobi-Ersbadi M.R., Javadian E Page 65
    In order to study the mosquito (Diptera: Culicidae) fauna in Rasht (Guilan province, North of IRAN), an investigation was carried out during July 1996 to October 1997.The whole set of collected and identified larval and adult specimens was consisted of 11 species and genus of the mosquitoes as follow:1. Anopheles maculipennis s.l, 2. An, hyrcanus, 3. An.pseudopictus, 4. Aedes geniculatus, 5. Ae. vexans, 6. Coquillettidia richiardii, 7. Culex mimeticus, 8. Cx. pipiens (including molestus), 9. Cx. theileri, 10. Cx. tritaeniorhynchus, and 11. Culiseta subochrea.Based on the present investigation, Cx. mimeticus is reported for the first time from Guilan province, but Cq. richiardii had previously been reported which in Mazandaran province and later on there had been doubt about it, the present study confirms its occurrence in Iran and for the first time in Guilan province.
  • Bijeh N. Nazem F., Tavakolli-Afshari J., Nejat-Shekohi A Page 71
    Researchers from sport sciences and medicine have recently paid attention to posmve and negative effects of physical activities on the immune system. Investigations have showed that moderate regular exercise increases some aspects of immune system's function although, in contrast, excessive training or intensive exercise in athletes can result in inflammatory responses and acute or chronic damage to the immune system. The aim of this study was to evaluate the effects of two different exercise patterns (eccentric and concentric) on T lymphocyte sub-populations and IL-6 concentration in female athlete students.Twelve female athlete students with the average age of 21±0.75 years old, weight of 57±5.34 kg and hight of 162±2.71 em. were selected. Two Physical activities were performed one after ten days from the other. In the first stage, subjects performed a 13 minutes eccentric exercise (down hill run), with pacing on treadmill according to Ellestad protocol. After ten days, in the second stage, a 13 minutes concentric exercise (up hill run) was performed in which subjects paced on treadmill with their face toward treadmill monitor (traditional state). Blood samples were collected in each stage before, immediately after, and one to two hours after the exercise. Immediately after both eccentric and concentric exercises, T_Iymphoeyte sub-populations including CD4+, CD8+, CD56+, and CD4+/CD8+ ratio were quantified using lowcytometry. The rate of II-6 concentration was determined by means of ELISA method.The results howed that, although the number of white blood cells increased significantly after both xercises, this increase was greater after eccentric exercise. Absolute number of CDS +, CD4+, CD3+, and CD56+ increased after both exercises significantly (P<1.01), but one hour after eccentric exercise they deacresed significantly to the half amount of the rest (P<0.01). The IL-6 concentration showed significant ncrease after the exercise. All these changes returned to normal level in one to two hours after the concentric exercise. But after the eccentric exercise the level of IL-6 dropped to the half value of the resting period, indicating a temporary suppresion of the immune system at 1 to 2 hours after the exercise.
  • Hatami H., Assmar M., Masoud J., Ariaeifar S. Mansouri F., Fatemi M., Shahrezaei A., Rezaei A., Namdari H Page 79
    Fascioliasis is one of the common zoonotic diseases in Iran and other parts of the world. Although the largest epidemic of this disease (with 10000 cases) has occured in northern provinces of Iran (Guilan) during the past ten years and a few cases have also been reported in Tehran (being originaly from Isfahan, and East Azarbaijan), there has been no evidence of it's occurrence in western provinces of Iran such as Kermanshah before the recent epidemic. So we have been faced with the first epidemic and have reported it here.The youngest patient was a 4 years old child and the oldest one was a 49 years old patient, (mean=21.65, SD=12.44). 53% of the patients were female and the rest were male, and all of them were farmers. 82% of them had a history of watercress ingestion in a period of 1-2 months before the admission and 18% used unvegetables. Weight loss and weakness were the most common symptoms and ta and hepatosplenomegalia were the most common signs. 54% of patients had leukocytosis and 6% of them had leukopenia. The average of their peripheral blood eosinophills was 32.35 (SD=26) and the hemoglobin was less than 12 g per deciliter in 41% of them. The patient's ELISA and CCIE serologic tests were reported positive and in 50% of them IFA test was positive. Treatment response to triclabendazole was excellent with a well-being sense within 5 days, also anemia was corrected after one month and eosinophill count was decreased within 2 months. The clinical symptoms in these patients were similar to that of Guilanian patients but totally with a less severity compared to them. It is necessary to say that there was no sign and symptom of the I disease in the patients after nine months of therapy and all of them were well. CBC count an hemoglobin concenteration were completely normal but a mild to moderate eosinophilia was found in half of them. In many of the patients ELISA test was positive, but CCIE test was negative in most of them,
  • Khalili M., Semnanian S., Fathollahi V. Mahdavi M Page 89
    Using single unit recording in the nucleus paragigantocellaris (PGi) neurons, located in the rostral ventrolateral medulla and measuring the precipitated withdrawal syndrome, we investigated whether chronic morphine administration would produce the adaptive changes in adenosine system.Caffeine (50 mg/kg; i.p.) induced withdrawal signs (head shakes, teeth chattering, ejaculation, chewing, and irritability) in morphine dependent rats 10-18 min after the injection. But only the teeth chattering and diarrhea were expressed following a direct PGi injection of caffeine (200 M; 0.5, l). There was also a significant enhancement of spontaneous activity of PGi neurons 8-15 min after caffeine administration (50 mg/kg; i.p.) in both control and morphine-dependent rats.However the effect of caffeine in morphine-dependent rats was higher than that of control ones. These data suggest that there is an increase in sensitivity to chemicals, which interact with adenosine receptors in morphine dependent rats, and the adaptive changes in PGi adenosine system due to chronic morphine playa role in the expression of physical dependence on opioids.
  • Sadat Hossainy A. Ghofranipour F., Alhani F Page 95
    This research was a quasi-experimental study conducted to assess the effect of a mid-day snack plan on toddler's antropometric indexes.Ninty toddlers, having 18-30 months, were selected using simple non probablistic sampling method during a period of one month. Then, they were randomly put in the case and control groups.Regarding all variables of interest (gender, age, height and weight of toddlers; and age, job and education of parents), the two groups were matched and had no significant difference (P>0.05).Data was collected using a knowledge, attitude, and practice (KAP) questionnaire (24 hours recall type) filled by direct interviewing of mothers. The antropometric growth indexes (weigh, height, and arm circumferences) were also measured using the standard tools.The plan was then executed using the face-to-face education method for mothers in six HIS-minute sessions" ever a period of three months. Then, there was no intervention for a period of 45 days, thereafter the above data was collected again for the both groups. Comparison of the results showed a significant difference between the knowledge and attitude of the others before and after the intervention in the case group and a significant difference between the case and control groups after the intervention (P=0.0001). There was also a significant difference between the case and control groups regarding the mother's practice (in iron intake, calory, and calcium) and the toddler's weigth growth index after the intervention(P<0.05).Results of this study indicated that the mid-day snack plan has affected the todler's weight, and the mother's nutritional practice, knowledge and attitude about the plan. Therefore, it is recommended that to improve the todler's growth indexes, the proposed snack plan of this study should be used.
  • Shams M., Razzaghi M., Allameh A Page 103
    Over a period of one year, 24 soil samples collected from different parts of Abyaneh region in sphahan were analyzed for the presence of aflatoxin producing strains of Aspergillus flavus and Aparasiticus. Twenty-one isolates were identified based on the macroscopic and microscopic criteria. These isolates were present in 50% of the samples and their ability to produce aflaloxin was examined in glucose-yeast extract (OY) agar medium by ultra-violet (UV) photography. In the UV photographs, aflatoxin-producing mould colonies (8 isolates) were appeared in gray or black color, whereas aflatoxin-nonproducing mould colonies (13 isolates) were appeared in white color. All the UV positive or negative isolates were confirmed by thin-layer chromatographic (TLC) analysis of chloroform extracts obtained from OY agar and yeast extract-sucrose (YES) broth media. Among 8 aflatoxin-positive isolates, 3 isolates produced both aflatoxins B1 and B2, whereas 5 isolates produced only aflatoxin B1. The concentration of aflatoxin HI in the isolates producing aflatoxin ranged from 0.45 to 2.~1,ugJg OY agar medium. The results showed that the UV photography in OY agar medium could be used as a rapid and reliable screening test for identification of the isolates of A flavus and A parasiticus strains that produce aflatoxin.
  • Aghighiz., Asmar M., Vatandoost H Page 111
    A comprehensive study was carried out in Qazvin, (Iran) during 1998-99 in order to find fauna as well as the role of main important vectors (Argaside) in transmission of Borrelia parasites. Among the villages of Qazvin 54 villeges were selected randomly and ticks were collected from their habitats according to the standard method. A total of 3179 Argas ticks were collected from stables and domestic animal shelters. The dominant species and their frequencies were as follows: rnithodorous tholozani (7.2%), O.1ahorensis (45.4%), O.canestrini (6.3%), Argas persicus (36.7%) and Areflexus (4%). It should be noted that 12 ticks of Ornithodorous erraticus were collected from 12 rodent borrows. Results of this study revealed that among 231 specimens of o. tholozani, collected from Amir Abad, only 8.8% were infected with Borrelia persica, whereas 50% of the population of O.erraticus were infected with B.microti.
  • Ghafari F., Dalimi-Asl A., Zavaran Hosseini A Page 115
    In this study a simple and rapid method was used for the preparation of hydatid cyst B-group antigens. In this regard, after the elimination of albumin and globulin from the cyst hydatid fluid, the antigen fluid was derived including B-group and 5-group antigens. The 5-group antigen was removed from the fluid by boiling. To determine the purity degree and molecular weight of the remained antigens, the Native-PAGE and SDS-PAGE methods were used. For evaluating the antigenicity of the fluid Dot-ELISA was employed. The result showed that, B-gruop antigen contains 8-12, 16 and 20-24 KDa proteins.These antigens can be used for hydatid cyst diagnosis with high specificity specially by DotELISA technique.
  • Moshki M. Ghofrani Pour F., Allahyari A Page 121
    This investigation was a quasi-experimental study carried out on two case and control groups using three-stage evaluation method to assess the effectiveness of the problem solving training method on the self concept of male adolescent students of Gonabad high schools in 1999.The data has been derived from Roger's self-concept check list and a demographic questionnaire of 6 students of two high schools using "simple two-stage cluster" sampling method. The problem olving training plan was designed and carried out on three SUb-groups of the case group using the tools mentioned above. After completing the planned sessions, the self-concept scores of the two groups were separately evaluated using the above scales, at two stages, once immediately and again one month after the completion of the sessions. Then the effectivenes and consistency of the method was compared between the groups.The results indicated a significant difference between the case and control groups after the intervention (P<0.001), while statistical tests indicated no significant difference before and afterthe conduction of the plan in the case group (P<0.001). In this research primary causes of the poor self-concept were not studied but the demographic data and open questions of the filled questionnairs were compared and evaluated with the self-concept scores. The results indicate that in addition to the positive effect of the problem solving training method on the adolescent's self-concept, it also maks this to increase. To have this effect continued, follow-up and reminding of the method is required.
  • Hatami H Page 127
    The aim of this study was to review the Avicenna's views on geriatric medicine and to look for the origin of this medical term, being regarded as a very important discipline in the health and edicine, which has wrongly been addressed to as the scientific achievement of the second half of the 20th century. To achieve this, after having the complete copy of Avicenna's Canon of medicine (translated by Abdolrahman Sharafkandi) computerized, a search was carried out on related keywords on aging, geriatrics, elderly and so on. We encountered with more than 500 related terms, including many current geriatric medical topics/titles in various chapters and main topics of this book.In addition, there was a detailed description of health issues, healthy eating, drinking, sport, sleep, … of old people. Furthermore, other subjects such as effect of environment on early premature aging, the effect of aging on the susceptibility and resistance to infectious diseases, severe fevers, and fatal pains were also addressed in this book. Therefore, in this way, at the beginning of the third millennium, the principles of geriatric medicine have been presented and it's differences with regard to other age periods have been highlighted. Considering the increase in our population life expectency, obvious changes happening to the life pyramid leading to an increase in elderly population, and their present and future medical and health needs; it is required to pay more attention to this important field of medicine and health (geriatrics) in our medical education and research policy at the Ministry of Health, Medical Sciences Universities, and Educational-Treatment centers of the country, with a reference to leading ideas I views of Avicenna of 1000 years ago and recent emphasizes made by WHO at the begining of the new millennium.