فهرست مطالب
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 44، زمستان 1388)
- ویژه نامه ی طب تکمیلی
- 100 صفحه، بهای روی جلد: 25,000ريال
- تاریخ انتشار: 1388/12/20
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-7زمینه و هدفبررسی اثر عوامل تاثیر گذار بر فعالیت انقباضی عضلات صاف نای می تواند گامی در جهت کنترل بیماری های انسدادی ریوی باشد. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره آبی ریشه ختمی بر فعالیت انقباضی نای جدا شده موش صحرایی انجام شده است.روش بررسیاین مطالعه تجربی روی 30 قطعه نای (mm 5) جدا شده از 15 راس موش صحرایی نر سالم در 6 گروه (5 قطعه ای) انجام شد. اثر عصاره آبی (μg/ml 6/14، 8، 6/6، 6/2، 6/0، 2/0)، اپی نفرین (mμ 5) و پروپرانولول (mμ1) بر تغییر قدرت انقباض ناشی از کلرور پتاسیم (M m60) به روش ایزومتریک تحت کشش یک گرم در حمام بافت حاوی محلول کربس- هانسلیت اندازه گیری شد. برای مقایسه داده ها از آزمون های کروسکال والیس و تعقیبی دان استفاده شد.یافته هاغلظت های تجمعی عصاره آبی ریشه ختمی (μg/ml 6/14، 6/6، 6/2، 6/0، 2/0) به صورت وابسته به غلظت و اپی نفرین به تنهایی انقباض نای ناشی از کلرور پتاسیم را کاهش داد (001/0Pکلیدواژگان: انقباض، ریشه ختمی، نای، موش صحرایی
-
صفحات 9-14زمینه و هدففلاونوئیدها ترکیبات پلی فنولیک با اثر آنتی اکسیدانی هستند که باعث کاهش درد می شوند. شیرمال (Euphorbia helioscopia) گیاهی است حاوی ترکیبات فلاونوئیدی که در این تحقیق اثر آن بر کاهش انقباضات شکمی ناشی از اسید استیک مطالعه شده است.
روش بررسیدر این مطالعه مداخله ای، اثر عصاره الکلی شیرمال بر انقباضات شکمی (رایتینگ) ناشی از اسید استیک در موش Balb/c مورد ارزیابی قرار گرفت. در این روش 110 موش با محدوده وزنی 5±25 گرم به 11 گروه ده تایی تقسیم شدند. گروه 1 دریافت کننده آب مقطر و هر کدام از موش های گروه 2 تا 7 به ترتیب 05/0، 1/0، 2/0، 4/0، 2 و 8 میلی گرم از عصاره را دریافت کردند. گروه 8 و 9 به ترتیب 6 و 12 میلی گرم بر کیلو گرم ایبوپروفن و گروه 10 و 11 نالوکسان (1 میلی گرم بر کیلوگرم) یا نالوکسان و عصاره را دریافت کردند. تعداد عکس العمل (رایتینگ) موش ها در گروه های دریافت کننده عصاره شمارش و با نتایج گروه شاهد مقایسه شد. عصاره گیری با استفاده از اتانول 96% به طریقه ماسراسیون انجام و توسط تقطیر در خلاء تغلیظ شد. عصاره غلیظ شده در آب مقطر حل و دوز های مختلف عصاره به دست آمد. نتایج با آزمون های آماری کروسکال والیس و تعقیبی دان تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هاعصاره mg/mouse 8 گیاه شیرمال در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری باعث کاهش میزان انقباضات شکمی در موش شد (05/0Pکلیدواژگان: انقباضات شکمی، تست اسید استیک، درد، گیاه شیرمال -
بررسی اثر عصاره ترکیبی شوید(Anethum) بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین های پلاسما در رت های سالم و دیابتیصفحات 15-25زمینه و هدفهیپرلیپدمی از ریسک فاکتورهای اصلی در پیشرفت بیماری های قلبی عروقی می باشد. آنتوم داروی گیاهی است که به عنوان پایین آورنده چربی خون در ایران استفاده می شود. در این تحقیق اثرات هیپولیپیدمیک عصاره ترکیبی آنتوم (Anethum) در رت های سالم و دیابتی تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیدر این مطالعه تجربی تعداد 88 سر موش با تزریق استرپتوزوسین (STZ)دیابتی شدند. دو روز پس از دیابتی نمودن حیوانات، رت های سالم و دیابتی تحت تیمار با جیره غذایی پرچرب قرار گرفتند. یک هفته بعد از شروع جیره غذایی خاص، حیوانات به مدت سه هفته تحت تیمار دارویی با عصاره ترکیبی آنتوم (Anethum) قرار گرفتند. پس از این مدت خون گیری انجام شد و سطح گلوکز، تری گلیسرید تام، کلسترول تام و لیپوپروتئین های با چگالی بالا به روش آنزیمی اندازه گیری شد. مقدار لیپوپروتئین های با چگالی پایین با فرمول فریدولد محاسبه گردید. داده ها به کمک آزمون های آماری آنالیز واریانس یک راهه و توکی تجزیه و تحلیل شد.یافته هاعصاره ترکیبی آنتوم در رت های سالم تغذیه شده با جیره غذایی پرچرب به صورت معنی داری سطح تری گلیسرید تام و لیپوپروتئین های با چگالی پایین را کاهش (01/0Pکلیدواژگان: آنتوم، دیابت، استرپتوزوسین، لیپیدهای پلاسما، لیپوپروتئین های پلاسما
-
صفحات 26-31زمینه و هدفمطالعات مختلف نشان داده اند که خانم ها بدون توجه به تاثیرات سقط آور و ناهنجاری زایی بیشتر گیاهان دارویی به استفاده از این گیاهان در دوران حاملگی می پردازند. از جمله این گیاهان که دارای خواص متعدد درمانی مثل اضطراب چای کوهی (Stachys lavandulifolia) است که تا به حال اثر سقط زایی آن بررسی نشده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عصاره چای کوهی در غلظت های مختلف در ایجاد سقط در موش های سوری انجام شد.روش بررسیدر این مطالعه، 36 سر موش سوری بالغ ماده پس از جفت گیری و مشاهده پلاک واژنی، به صورت تصادفی به شش گروه تقسیم شدند. دو گروه به عنوان کنترل و چهار گروه به عنوان مورد که از روز 7 تا 12 حاملگی به مدت 6 روز عصاره چای کوهی با غلظت های 50، 100، 150 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. در روز 16 حاملگی عمل سزارین انجام و تعداد جنین های جذب شده شمارش و به عنوان سقط در نظر گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با تست آماری کروسکال والیس و آزمون تعقیبی دان صورت گرفت.یافته هامیانگین نسبت جنین های سقط شده در غلظت های 50، 100، 150 و 200 mg/kg به ترتیب 108/0±136/0، 151/0±263/0، 391/0±583/0 و 172/0±353/0 بود و در دو گروه کنترل جنین سقط شده مشاهده نشد. بر اساس آزمون کروسکال والیس اثرات سقط زایی گیاه وابسته به دوز است (05/0>P).نتیجه گیریعصاره گیاه چای کوهی دارای خواص سقط آور می باشد و لازم است مصرف این گیاه در دوران بارداری با احتیاط صورت گیرد.
کلیدواژگان: سقط، چای کوهی، موش سوری -
صفحه 32زمینه و هدفترکیبات فنولی و فلاونوئیدی گیاهان غالبا اثر ضد میکروبی دارند. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات ضد میکروبی و تعیین میزان ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و فلاونولی عصاره اتانولی گیاه گل میمونی (Scrophularia striata) انجام گرفت.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی آزمایشگاهی، عصاره اتانولی گیاه تهیه و برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) از روش ماکرودایلوشن علیه باکتری Ecoli O157:H7 استفاده شد، آمیکاسین (μg30) به عنوان ماده ضد میکروبی مرجع بکار رفت. همچنین ترکیبات فنولی، فلاونولی و فلاونوئیدی آن با استفاده از روش های رنگ سنجی فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازه گیری شد.یافته هامیزان ترکیبات فنولی، فلاونولی و فلاونوئیدی عصاره اتانولی گل میمونی به ترتیب 66/6±180، 6/3±74 و 66/6±100 mg/gبود. همچنین مقدار MIC و MBC در روش ماکرودایلوشن به ترتیب برابر mg/ml 90 و mg/ml100 بود.نتیجه گیرینتایج نشان داد که عصاره گیاه گل میمونی دارای اثر ضد میکروبی بر روی باکتری مذکور بوده و علیرغم این مطلب، انجام تحقیقاتی بالینی و همچنین استفاده از دیگر روش های عصاره گیری، اثرات ضد باکتریایی گل میمونی را روشن تر خواهد کرد.
کلیدواژگان: اثرات ضد میکروبی، گل میمونی، فنول، فلاونوئید، فلاونول -
صفحات 38-45زمینه و هدفگل های گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius L.) جهت تهیه رنگ و طعم در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند، ولی عوارض آن در دوران شیردهی بر نوزاد مشخص نشده است. این مطالعه به منظور بررسی اثرات احتمالی مصرف این گیاه در دوران شیردهی بر روی بافت های مغز، کبد و کلیه نوزادان موش سوری انجام شده است.روش بررسیدر این مطالعه تجربی 32 سر موش ماده آبستن، از نژاد سوری بطور تصادفی به 4 گروه 8 تایی تقسیم شدند. پس از زایمان به گروه 1 (گروه شاهد)، سرم فیزیولوژی و به گروه های 2 تا 4 عصاره متانولی گلرنگ به طور روزانه و به مدت 25 روز (تا پایان دوره شیر دهی) به ترتیب با دوزهای10،20 و 40 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و به صورت داخل صفاقی تزریق شد. مقادیر پارامترهای هماتولوژیک نوزادان در پایان دوره آزمایش مورد سنجش قرار گرفت. نمونه های بافتی کبد، کلیه و مغز نوزادان نر پس از رنگ آمیزی با هماتوکسیلین و ائوزین از نظر آسیب شناسی مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها پس از اطمینان از نرمال بودن به کمک آزمون های آماری ANOVA و شفه تجزیه و تحلیل شدند.یافته هاعصاره گلرنگ اختلاف معنی داری در تعداد گلبول های سفید، قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت گروه های تیمار با گروه شاهد نشان نداد. در آسیب شناسی بافتی بر خلاف گروه کنترل در کلیه ها، کبد و مغز موش های نوزاد تیمار شده با عصاره آسیب های ملایم تا شدیدی مشاهده شد.نتیجه گیرینتایج بررسی حاضر نشان داد که مصرف عصاره گل گلرنگ در مادران شیرده، برای نوزادان سمی بوده و باعث ایجاد آسیب هایی در بافت های کبد، کلیه و همچنین مغز می شود. لذا بهتر است از مصرف آن در دوره شیردهی خودداری گردد.
کلیدواژگان: پارامترهای هماتولوژیک، عصاره گلرنگ، هیستوپاتولو~ژی -
صفحات 46-51زمینه و هدفاز آنجا که در طب سنتی اثرات ضد دردی و ضد التهابی به گیاه پنج انگشت نسبت داده شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی میوه گیاه پنج انگشت ((Vitex agnus- castus در موش کوچک نر نژاد آزمایشگاهی NMRI انجام شده است.روش بررسیدر این مطالعه تجربی از 112 سر موش نر بالغ نژاد NMRI استفاده شد. در تست التهاب، حیوانات به 7 گروه شاهد، کنترل مثبت (دریافت کننده دگزامتازون با دوز mg/kg15) و پنج گروه دریافت کننده دوزهای 265، 365، 465، 565 و 665 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدروالکلی میوه پنج انگشت تقسیم و برای ایجاد التهاب از گزیلن استفاده شد. جهت بررسی اثر ضد دردی عصاره، تست فرمالین مورد استفاده قرار گرفت. در این تست نیز حیوانات به 7 گروه شاهد، کنترل مثبت (دریافت کننده مورفین با دوز mg/kg 10) و پنج گروه دریافت کننده عصاره تقسیم شدند. تزریقات به روش داخل صفاقی و 30 دقیقه قبل از شروع هر تست انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و سپس توکی تجزیه و تحلیل شدند.یافته هاتمام دوزهای عصاره اثر ضد التهابی قابل ملاحظه ای را در مهار التهاب گوش، ناشی از گزیلن در مقایسه با گروه شاهد نشان داد (05/0Pکلیدواژگان: التهاب، درد، فرمالین، گزیلن، گیاه پنج انگشت
-
صفحه 52زمینه و هدفیکی از شایع ترین واژینیت ها در زنان واژینیت های کاندیدایی است که عامل آن قارچ کاندیدا آلبیکنس می باشد. لاکتوباسیلوس از شایع ترین فلورهای طبیعی واژن می باشد که در حفظ شرایط میکروبیولوژی واژن اهمیت زیادی دارد. این مطالعه با هدف بررسی آزمایشگاهی تاثیر عسل بر کاندیدا آلبیکنس و لاکتوباسیلوس انسانی انجام شده است.روش بررسیدر این مطالعه تجربی آزمایشگاهی غلظت های مختلف (وزنی حجمی) بین 20 تا 95 درصد عسل تهیه شد. پس از کشت کاندیدا در محیط کشت RPMI 1640 و عسل و لاکتوباسیلوس در محیط کشت تریپتی کیس سوی براث (TBS) و عسل و انکوباسیون، میزان رشد این میکروارگانسیم ها در ساعات مختلف مورد برسی قرار گرفت.یافته هاازغلظت های مورد بررسی، غلظت80% عسل به میزان زیادی از رشد کاندیدا جلوگیری نمود که بیشترین تاثیر مهار کنندگی عسل بر کاندیدا را نشان داد. در محیط های حاوی عسل با غلظت های کمتر و بیشتر از 80% میزان رشد کاندیدا متوسط یا شدید بود. در محیط کشت شاهد، قارچ به طور کامل رشد نمود. هیچکدام از غلظت های عسل نتوانست رشد لاکتوباسیلوس را مهار نماید.نتیجه گیریبا توجه به نتایج بدست آمده عسل می تواند به طور قابل توجهی از رشد کاندیدا جلوگیری کند بدون اینکه تاثیری بر روی لاکتوباسیلوس داشته باشد. با توجه به اینکه لاکتوباسیلوس یک فلور طبیعی واژن است، این مسئله حائز اهمیت است که عسل بدون تغییر فلور طبیعی واژن می تواند رشد کاندیدا را مهار نماید.
کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، لاکتوباسیلوس، عسل -
صفحات 59-65زمینه و هدفدیابت یک ناهنجاری متابولیکی است که با هیپرگلیسمی ناشی از نقص در ترشح و عمل انسولین و یا هر دو مشخص می گردد. کدو در طب سنتی ایران برای درمان دیابت توصیه شده است. در این مطالعه اثر پودر کدو بر فعالیت آنزیم های کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با آلوکسان مورد بررسی قرار گرفت.روش بررسیدر این مطالعه مداخله ای 28 سر موش صحرایی نر بطور تصادفی به چهار گروه کنترل غیر دیابتی، کنترل دیابتی، دیابتی تیمار شده با g/kg 1 پودر کدو و دیابتی تیمار شده با g/kg2 پودر کدو تقسیم شدند. القاء دیابت در رات ها با تزریق درون صفاقی آلوکسان منوهیدرات انجام شد. تیمار حیوانات به مدت 4 هفته و به صورت گاواژ انجام گرفت. پس از اتمام مدت آزمایش خون گیری به عمل آمد و میزان آنزیم های کبدی (ALT AST ALP) بررسی گردید. از بافت های کبد همه گروه ها نیز مقاطعی تهیه و مورد بررسی بافت شناسی قرار گرفت. داده ها به کمک آزمون آنالیز واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل گردید.یافته هانتایج حاکی از افزایش معنی دار آنزیم های کبدی (ALT AST ALP) در موش های صحرایی دیابتی نسبت به سایر گروه ها بود و تیمار با پودر کدو در موش های صحرایی دیابتی شده موجب کاهش معنی داری در سطح آنزیم های فوق در مقایسه با گروه کنترل دیابتی گردید (05/0Pکلیدواژگان: آلوکسان منو هیدرات، دیابت، کدو، کبد، موش صحرایی
-
صفحات 66-73زمینه و هدفبرخی از گیاهان دارویی سالهاست که در طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله افسردگی و اضطراب به کار می روند. این مطالعه با هدف تعیین اثر مصرف اسطوخودوس بر افسردگی بیماران مصرف کننده سیتالوپرام انجام شده است.روش بررسیدر این مطالعه کارآزمایی بالینی 80 بیمار سرپایی مراجعه کننده به کلینیک روانپزشکی بیمارستان هاجر شهرکرد که طبق مصاحبه ساختار یافته و پرسشنامه هامیلتون معیارهای ابتلا به افسردگی اساسی را داشتند وارد مطالعه شده و به شکل تصادفی به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند. در گروه شاهد، قرص سیتالوپرام 20 میلی گرمی همراه با 2 لیوان آب و نبات به عنوان پلاسبو دو بار در روز و در گروه مورد علاوه بر20 میلی گرم سیتالوپرام، معادل 5 گرم اندام هوایی خشک شده اسطوخودوس دو بار در روز در دو نوبت صبح و شب به شکل جوشانده همراه با نبات تجویز شد. بیماران بعد از 4 و 8 هفته از آغاز مطالعه با تکمیل فرم پرسشنامه هامیلتون و فرم عوارض درمانی پیگیری شدند. داده ها به کمک آزمون های آماری student t،-t زوجی و کای دو تجزیه و تحلیل شد.یافته هابعد از 4 هفته میانگین افسردگی با مقیاس افسردگی هامیلتون در دو گروه شاهد و مورد به ترتیب 5/3±5/17 و 6/3±2/15 بود (05/0Pکلیدواژگان: افسردگی، اسطوخودوس، سیتالوپرام
-
صفحات 74-80زمینه و هدفاسیدهای چرب غیراشباع با زنجیره طولانی اسیدهای چرب ضروری هستند که برای سلامت انسان، بویژه در بارداری اهمیت به سزایی دارند. در برخی از مطالعات، به درجه بالای غیراشباع بودن این اسید اشاره شده است که آنرا در معرض پراکسید شدن قرار می دهد. این مطالعه با هدف تاثیر اسیدهای چرب امگا 3 بر شاخص های استرس اکسیداتیو در زنان باردار سالم انجام گرفت.روش بررسیدر این مطالعه مداخله ای به روش نمونه گیری طبقه ای از درمانگاه های دولتی شهر اراک، 100 نفر به روش در دسترس انتخاب و به دو گروه مداخله و شاهد (50 نفر در هر گروه) تقسیم شدند. در گروه مداخله، از هفته 16 (15 هفته و 6 روز) تا پایان حاملگی هر روز یک کپسول 1000 میلی گرمی روغن ماهی Salmon حاوی 180 میلی گرم EPA (Eicosapentaenoic acid) و 129 میلی گرم DHA (Docosahexaenoic asid) داده شد. در گروه شاهد مراقبت روتین مداخله ای انجام شد. در هفته 40-37 بارداری، پس از گرفتن cc5 نمونه خون از ورید براکیال سرم آن جدا و میزان لیپیدپراکسید، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و گروه های تیول اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی دانشجویی و کای دو تجزیه و تحلیل گردید.یافته هامیانگین لیپیدپراکسید در مادران گروه مورد و شاهد به ترتیب nmol/ml8/1±7/2 و 14/2±29/3 بود (05/0P>). همچنین میانگین گروه های تیول به ترتیب در گروه مورد و شاهد mmol/ml19/0±33/0 و 26/0±28/0 (05/0P>) و میانگین ظرفیت تام انتی اکسیدانی به ترتیب در گروه مورد و شاهد mol/ml3/1±5/1 و 45/0±71/0 بود (001/0Pکلیدواژگان: امگا 3، استرس اکسیداتیو، بارداری، روغن ماهی، گروه های تیول، لیپید پراکسید
-
صفحات 81-87زمینه و هدفمطالعه حاضر با هدف بررسی خاصیت ضد باکتری عصاره خام، آبی و الکلی پیاز و زنجبیل در برابر استافیلوکوکوس اورئوس، پسودوموناس ائروژینوزا، اشرشیاکلی و کاندیدا آلبیکانس (چهار میکروارگانیسم عامل عفونت های دستگاه ادراری تناسلی) جدا شده از ادرار انجام گردید.روش بررسیدر این مطالعه تجربی آزمایشگاهی ابتدا ارگانیسم های مورد نظر از نمونه های ادرار افراد مبتلا به عفونت های مجاری ادراری –تناسلی جدا و کشت خالصی تهیه گردید. همچنین عصاره های خام، الکلی، آب سرد و آب گرم از پیاز و زنجبیل تهیه شد و سپس آزمایش بررسی اثرات این عصاره ها بر روی ارگانیزم ها با استفاده از روش Disk diffusion مورد مطالعه قرار گرفت.یافته هانتایج نشان داد که عصاره الکلی زنجبیل نسبت به بقیه عصاره ها بطور وسیع تری از رشد ارگانیسم های مورد آزمایش ممانعت می کند. پسودوموناس ائروژینوزا نسبت به سایر ارگانیسم ها، حساسیت بیشتری به عصاره پیاز و زنجبیل نشان داد. فعالیت آنتی باکتریال دو گیاه بر روی باکتری های گرم منفی بوده و بر باکتری گرم مثبت تاثیری نداشتند. عصاره های زنجبیل اثر بازدارنده مشخصی را نسبت به عصاره پیاز روی ارگانیسم های مورد آزمایش ایجاد کرد.نتیجه گیریاین یافته ها نشان داد که زنجبیل بخاطر اثر ضد باکتریایی و خاصیت بازدارندگی بیشتر نسبت به پیاز می تواند در طب سنتی علیه میکروارگانیسم های مورد آزمایش کاربرد وسیع تری داشته باشد.
کلیدواژگان: اشرشیا کلی، استافیلوکوک اورئوس، پیاز، پسودوموناس آئروژینوزا، زنجبیل، کاندیداآلبیکنس
-
Pages 1-7Background And AimSince the spasm of the air ways is a very common syndrome in human communities the study of factors affecting contractile activity of the tracheal muscles can be helpful in the control of pulmonary obstructive diseases. Therefor; this study was designed to determine the effect of aqueous extract of Althea root on tracheal smooth muscle in rat.MethodsIn an experimental study tracheas (N: 30 5mm) from healthy male rats (N: 15 Sprague Dawley 200-250 gr) were dissected and their contractions were recorded isotonically under one gram tension in an organ bath containing Kerebs-hancelit solution in 6 groups (N:5). T-test and one and two-way ANOVA were used to compare the results.ResultsEpinephrine (5µm) alone and extract cumulative concentrations (0.2 0.6 2.6 6.6 14.6 µg/ml) reduced the tracheal smooth muscle contractions induced by KCl (60 mM) dose-dependently (ANOVA P
-
Pages 9-14Background And AimFlavonoids constitute a group of polyphenolic compounds which have antioxidant effects. Consumption of foods rich in flavonoids is associated with a reduction of pain. This experiment was performed to study the effect of a medicinal plant rich in flavonoid (Euphorbia helioscopia) on abdominal constrictions (writhes) in mice induced by acetic acid.MethodsIn an experimental study the effect of Euphorbia helioscopia alcoholic extract was evaluated on abdominal constrictions-induced by acid acetic in Balb/c mice. In this experiment 110 Balb/c mice were divided into 11 groups as follows: group 1 received distilled water groups 2 to 7 received 0.05 0.1 0.2 0.4 2 and 8mg/mouse of alcoholic extract respectively. Groups 8 and 9 received 6 and 12 mg/ kg ibuprofen respectively group 10 received 1 mg/kg naloxon and group 11 received naloxon and extract. The writhes were counted and compared with the ones in control group. The plant was extracted by maceration method using ethanol 96%. The extract was then concentrated and reconstructed in distilled water to produce different desired concentrations. The data were analyzed with SPSS software version 15 using Kruskal Wallis test.ResultsThe results showed a significant reduction in acetic acid-induced abdominal constrictions by Euphorbia helioscopia (8 mg/mouse) (P
-
Pages 15-25Background And AimHypelipidemia is considered to be a major risk factor in the progression of coronary atherosclerosis and is associated with increase in the incidence of cardiac events. Anethum is used as a lipid lowering in Iran. The present study investigated the hypolipidemic effects of Anethum in normal and streptozocin- induced diabetic rats fed high fat diet.MethodsAnimals were treated once with streptozocin (60 mg/kg i.p) and two days later normal and diabetic rats were under a special high fat diet. One week after initiation of the special high fat diet animals were treated daily by oral administration of Anethum. All treatments continued for three weeks after which blood samples were collected -following an overnight fast- from retro-orbital sinus and the serum was separated. Then total triglyceride total cholesterol and HDL-C in each serum sample were determined enzymatically using commercial kits and serum LDL-C levels were derived using the Friedewald formula.ResultsIn both normal and diabetic rats fed high fat diet blood levels of glucose lipids and LDL-C were increased as compared with control normal rats. Furthermore in normal rats fed high fat diet Anethum significantly decreased triglyceride (P
-
Pages 26-31andAimSeveral studies have shown that many pregnant women use medicinal plants without knowing that some of them have abortificient and teratogenic effects during pregnancy. One of these plants is Stachys lavandulifolia that is used for many health problems such as anxiety. The abortificient effect of this plant has not been established. Therefore in this study the abortificient effect of Stachys lavandulifolia was investigated in mice.MethodsIn an experimental study 36 female mice (30-40 gr 8-12 weeks old) were randomly designated into 6 groups. One male mouse was considered for each two female mice (1:2) and was kept in a cage. Pregnancy was confirmed with vaginal plaque. Alcoholic extract of Stachys lavandulifolia was prepared by maceration method. The doses of 50100150 and 200 mg/kg of the extractions or normal saline (sham group) were injected intraperitoneally (i.p.) to pregnant mice from the 7th to 12th days of pregnancies. The fifth group (control group) received nothing. In the 16th day of the pregnancy the uterine tubes of mice were removed and the absorbed fetuses were counted. Data were analyzed with SPSS and INSTAT software.ResultsThe averages of aborted fetus’s ratio were 0.353±0.172 0.583±0.391 0.263±0.151 and 0.136±0.108 in 200 150 100 and 50 mg/kg extract. No aborted fetuses were seen in control groups.ConclusionThe use of Stachysl lavandulifolia during pregnancy may cause abortion and therefore it should be considered as contraindication or use with caution.
-
Page 32Background And AimPhenolic and flavonoid contents of plants have usually antibacterial activities. The aim of this study was to evaluate antimicrobial effects and total phenols flavonoids and flavonols contents of ethanolic extracts of Scrophularia striata.MethodsIn this experimental study ethanolic extract of Scrophularia striata was prepared and examined for antibacterial activities on Ecoli O157: H7 using the macrodilution method. Amikacin (30 µg) was used as an antimicrobial reference. In addition total phenolic components were determined by Folin-Ciocaltu method and total flavonoid and flavonol components were determined by aluminium chloride method.ResultsThe phenol content in the ethanolic extracts of Scrophularia striata was 180±6.66 mg/g. Flavonoid and flavonol contents in the extract were 100±6.66 and 74±3.6 mg/g respectively. The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) was 90 mg/ml while the Minimum Bacteriocidal Concentration (MBC) was 100 mg/ml.ConclusionThe findings of this study show that ethanolic extracts of Scrophularia striata have antibacterial effects on Ecoli O157: H7. More works such as clinical examinations and other extract methods are needed to unravel for the antimicrobial effects of this plant.
-
Pages 38-45Background And AimThe flowers of the plant Carthamus tinctorius L are used to provide color and flavor in the food industry. They are cheaper than saffron and therefore water extract of these flowers is used instead of saffron. In addition it helps the regulation of menstrual bleeding. However the side effects of this plant have not been investigated in lactation periods in mice offspring. This study was designed to investigate the eventual effects of this plant on brain liver kidney and abnormalities in mice offspring.MethodsThe pregnant mice were divided into four groups of eight animals. After delivery group 1 was treated with distilled water as control and group 2 to 4 were treated with Carthamus tinctorius extracts administered daily for 25 days intraperitoneally in doses of 10 20 and 40 mg/kg respectively. The hematological parameters were measured in the end of experimental period. Tissue specimens of the liver kidney and brain of male offspring were examined after staining with hematoxyline –eosin.ResultsCarthamus tinctorius L extract showed no significant effect in the Hb Hct RBC and WBC levels. Mild to severe tissue injuries were found in these histopathological studies of liver kidney and brain in extract treated offspring..ConclusionThe results of this study indicates that extract of Carthamus tinctorus L is toxic and causes hepatic renal and brain tissue damages.
-
Pages 46-51Background And AimAnti-inflammatory and antinociceptive effects of Vitex agnus castus has been mentioned in traditional herbal medicine. In present study we decided to evaluate the effects of anti-inflammatory and antinociceptive of Vitex hydro-alcoholic extract in mice.MethodsIn this experimental research 112 adult male NMRI mice were used. Mice were divided into 7 groups for inflammatory test: first group was control. The second group was positive control group (receiving dexamethasone15 mg/kg) and the other five groups received different doses of hydroalcoholic extract of Vitex fruit (265 365 465 565 and 665 mg/kg i.p.). Inflammation was induced by xylene in ear of mice. Formalin test was used for evaluation of antinociceptive effect of extract. In this test mice were divided into 7 groups: control morphin (10mg/kg) as positive control group and Vitex extract groups (265 365 465 565 and 665 mg/kg). All drugs were administered i.p. 30 min before each test. The data were analyzed using one-way ANOVA followed by Tukey-kramer multiple comparison test.ResultsResults showed significant anti-inflammatory effects of extract at all doses as compared with control (P
-
Page 52Background And AimOne of the most common vaginitis is candidasis. The aim of this study was to investigate the in vitro effect of honey on Candida albicans and lactobacillus.MethodsThe different W/V concentrations of honeys were prepared at 20% to 95%. After culturing of Candida albicans on RPMI 1640 and honey and lactobacillus on TSB media and honey and incubation the rate of Candida and lactobacillus was determined in the cultures.ResultsThe lowest rate growth of Candida was seen in the culture containing 80% honey and this rate was intermediate or severe in cultures with lower or higher concentrations. The Candida could grow well in all conditions in control culture. None of honeys inhibited growth of lactobacillus.ConclusionBased on the results of this study we found that honey (80%) could cause an inhibition in the growth of Candida albicans but it had no effect on the lactobacillus. As lactobacillus is natural flora in vagina this is important that honey may be able to be used to treat Candidasis without making changes variation in the vaginal flora.
-
Pages 59-65Background And AimDiabetes is a metabolic disorder characterized by hyperglycemia resulting from perturbation in insulin secretion insulin action or both. Cucurbita pepo (Pumpkin) has been recommended in Iranian traditional medicine for the treatment of diabetes. In this experimental study the effect of pumpkin powder was investigated on activity of liver enzymes in alloxan - induced diabetic rat.MethodsIn this study twenty eight male white Wistar rats were randomly designated into four groups. Group 1: nondiabetic control Group 2 diabetic control Group 3: diabetic rats treated with pumpkin powder (1 g/kg) and Group 4: diabetic rats treated with pumpkin powder (2 g/kg). Using intraperitoneal injection of Alloxan monohydrate diabetes mellitus was induced in rats. Diabetic rats were treated with gavaje injection for 4 weeks. At the end of experimental period fasting blood samples were collected. Liver tissue samples were collected from the animals in all groups to be investigated.ResultsThe results indicated a significant increase in liver enzymes (ALT AST ALP) in the diabetic group compared with the other groups. Treatments with pumpkin powder in diabetic rats caused a significant decrease in levels of enzymes compared with the diabetic groups (P
-
Pages 66-73Background And AimMedical plants have been used for centuries as a medicinal agent in treatment of depression and anxiety. The purpose of this study was to explore the effects of the lavendula officinalis on depression in patients using citalopram.MethodsThis clinical trial study was performed in Hajar hospital Shahrekord Iran. In this study eighty patients randomly allocated into two groups (40 patients in each group). Patients who complained from depression were studied during a two-month double-blind study. In control group patients were given 20 mg citalopram twice daily plus placebo and case group were treated with 5g arial part of dried Lavendula officinalis and citaloperam (20 mg twice per day). After 4 and 8 weeks patients were followed for evaluations of their depression and complications. Depression severity was scored using standard Hamilton’s depression questionnaire. Data were analyzed using Chi square and Paired-t test.ResultsAfter 1 month treatment mean depression score in case and control groups were 15.2±3.6 and 17.5±3.5 respectively (P
-
Pages 74-80Background And AimPoly unsaturated long chain fatty acids (LCPUFAs) including docosahexaenoic asid (DHA) are susceptible to lipid peroxidation because of their high degree of unstauration. As a result they may have the ability to increase the degree of oxidative stress. In this study we evaluated the effect of omega 3 in healthy pregnant women in oxidative stress indices.MethodsThis is a random clinical trial double blind study which was performed in the governmental health service centers. One hundred pregnant women were selected and randomly divided into two groups of case and control (50 in each group). Case group was given 1000 mg fish oil (180 mg EPA، 129 mg DHA) but control group received routine cares. Blood samples (5 ml) were collected from brachial vein during 37-40 weeks of pregnancy lipid peroxide and antioxidant capacity and thiol group were measured. Data were analyzed by χ2 and t-tests using SPSS software.ResultThe mean lipid peroxide in case and control groups was 2. 7±1. 8 and 3. 29±2. 14 nmol/ml respectively which was not significant (P>0. 05). In addition mean thiol groups was 0. 33±0. 19 and 0. 28±0. 26 nmol/ml in case and control groups respectively which was not significant (P>0. 05). However a significant difference was observed between two groups for mean total anti oxidant capacity (1. 5±1. 3 vs. 0. 71±0. 45 mol/ml) (P
-
Pages 81-87Background And AimThe antibacterial properties of raw aquatic and ethanolic extracts of Allium cepa (onion) and Zingiber officinale (ginger) were investigated against Staphylococcus aureus Pseudomonas aeruginosa Escherichia coli and Candida albicans isolated from vaginal specimens. These four organisms cause reproductive and urinary tract infections.MethodsIn an experimental study the above mentioned organisms were investigated using Agar diffusion method. Raw cold-water heat-water and ethanolic extracts of onion and ginger were provided and injected to the culture.ResultsThe results showed that ethanolic extract of ginger gave the widest zone of inhibition against the tested organisms. Pseudomonas aeruginosa was more sensitive to the extracts of onion and ginger compared to other organisms. Both plants had antibacterial activities on the gram negative test organisms but not effective on the gram positive test organism. Ginger compared to the onion extracts produced marked inhibitory effect on the test organisms.ConclusionThe result indicates that ginger has more inhibitory effect and antibacterial activities compared to the union. Thus it can be used widely in folk medicine in this regard.