فهرست مطالب
نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال دوم شماره 3 (پاییز و زمستان 1387)
- تاریخ انتشار: 1387/10/09
- تعداد عناوین: 12
-
- باکتری شناسی
-
صفحه 1زمینه و اهدافسرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری- تناسلی در جهان است. ایمونوتراپی با BCG درمان انتخابی این سرطان می باشد. روش دیگر، ژن درمانی سرطان مثانه با سیستم (Cytosine Deaminase/5-Fluorocytosine (CD/5-FC است. هدف از ساخت شاتل وکتور مایکوباکتریال، انتقال ژن سیتوزین دآمیناز (CD) به BCG با روش الکتروپوریشن بود تا با تبدیل 5-FC به 5-Fluorouracil)5-FU) توسط آنزیم CD، سلول های توموری بیشتری نابود شوند.روش بررسیقطعات ژنی شاتل وکتور مایکوباکتریال شامل، پروموتر hsp60، توالی سیگنال آلفا آنتی ژن و ژن CD مخمر (Saccharomyces cerevisiae) پس از تکثیر با PCR و هضم آنزیمی و با استفاده از فناوری های کلونینگ در پلاسمید pBTGGT و pVN2 به ترتیب کلون و ساب کلون شدند. پلاسمید نهایی با روش الکتروپوریشن به داخل BCG هدایت گردید و وجود آن در BCG بررسی شد.یافته هانتایج تعیین توالی وکتور نهایی صحت آن را تایید و وکتور pHARA نامگذاری شد. سلول هایی که pHARA را دریافت کردند پس از 17 روز روی محیط میدل بروک 7 H10 حاوی غلظت نهایی 20 mg/ml کانامایسین، کلنی تشکیل دادند.نتیجه گیریBCG نوترکیب فوق علاوه بر فراخوانی موضعی سیستم ایمنی، با تبدیل داروی 5-FC به 5-FU توسط آنزیم CD، می تواند سلول های توموری بیشتری را نابود نماید.
کلیدواژگان: BCG، سرطان مثانه، ایمونوتراپی، ژن درمانی، الکتروپوریشن -
صفحه 9زمینه و اهدافامروزه به دلیل استفاده گسترده از سفالوسپورین های نسل سوم، شاهد بروز انواع مقاومت دارویی نسبت به این آنتی بیوتیک ها هستیم. هدف از این مطالعه، تعیین الگوهای حساسیت آنتی بیوتیکی و فراوانی ژن blaSHV در ایزوله های Escherichia coli و Klebsiella pneumoniae از 4 مراکز آموزشی و درمانی شهرتبریز (امام خمینی، سینا شهدا و کودکان) بود.روش بررسیتعداد 41 ایزوله E.coli و 47 ایزوله K. pneumoniae از 4 مرکز آموزشی و درمانی شهر تبریز جمع آوری شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به روش Kirby-Bauer آزمایش شد و از روش Combined disk test جهت انجام تست تاییدی استفاده گردید. نتایج با استانداردهای Clinical and laboratory standards institute)CLSI) مقایسه و در نهایت ایزوله های ESBL مثبت، توسط روش PCR، از نظر ژن blaSHV بررسی شدند.یافته هااز ایزوله های E.coli و K. pneumoniae به ترتیب 33 (%80.49) و 23 (%91.43) ایزوله به سفتازیدیم و 32 (%78.05) و 42 (%89.26) ایزوله به سفرتاکسیم مقاوم بودند. در (%97.56) 40 E.coli ایزوله ESBL مثبت و 7 (%17.07) ایزوله حاوی ژن blaSHV بودند. از 47 ایزوله (%97.87) 46، K. pneumoniae ایزوله ESBL مثبت و 12 (%25.53) ایزوله حاوی ژن blaSHV بودند. %100 ایزوله های E.coli و K.pneumoniae به ایمی پنم حساس بودند.نتیجه گیریبا توجه به درصد بالای مقاومت به سفالوسپورین های نسل سوم، انجام دقیق آنتی بیوگرام و پرهیز از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها در عفونت های ناشی از ارگانیسم های تولید کننده ESBL، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
کلیدواژگان: بتالاکتاماز طیف گسترده، اشریشیاکلی، کلبسیلا پنمونیه، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ژن blaSHV -
صفحه 19زمینه و اهدافEnteroaggregative Escherichia coli EAEC یک پاتوژن روده ای در حال ظهور است که باعث اسهال حاد و مزمن در کودکان می شود. مشخصه EAEC الگوی چسبندگی آجر مانند به سلول های HEp-2 یا HeLa که برای تشخیص EAEC تست طلایی محسوب می شود. این چسبندگی متمایز از الگوی (Enteropathogenic Escherichia coli (EPEC و (Diffusly Adherent E.coli (DAEC است. در این مطالعه برای تشخیص سویه های EAEC از تست (Multiplex PCR(mPCR استفاده شد و نتایج با تست چسبندگی به سلول HeLa مقایسه گردید.روش بررسیسویه های E. coli از نمونه مدفوع کودکان مبتلا به اسهال در مرکز طبی کودکان تهران جدا و شناسایی آنها طبق روش های استاندارد انجام گرفت. غربالگری اولیه سویه های EAEC بر اساس تست چسبندگی به سلول انجام شد و 170 سویه که به نوعی به سلول چسبندگی داشتند، انتخاب شدند. برای تشخیص سویه های EAEC از تست mPCR استفاده شد. این تست بر مبنای سه ژن پلاسمیدی aaP، aggR و AA طراحی شده است. سپس برای تعدادی از سویه های mPCR مثبت و منفی تست اتصال به سلول HeLa انجام گرفت.یافته هابر اساس mPCR، 114 سویه (%67) به عنوان EAEC تشخیص داده شدند. ژن های پلاسمیدی aaP،aggR و AA به ترتیب در 114 (100%)، در 110 (%96.4) و در 80 (%70) سویه دیده شدند. بر اساس تست چسبندگی به سلول 53 (%86.9) سویه mPCR مثبت و 3 (%27.2) سویه mPCR منفی نیز دارای الگوی چسبندگی آجر مانند بودند.نتیجه گیرینتایج نشان داد که mPCR قادر است اکثر سویه های EAEC، که دارای الگوی چسبندگی آجر مانند هستند، را تشخیص دهد. این تست قادر است آن دسته از سویه های EAEC را که الگوی آجر مانند را هم نشان نمی دهند، تشخیص دهد. به نظر می رسد که mPCR یک تست سریع و با ویژگی خوب برای تشخیص سویه های EAEC باشد و به ویژه برای غربالگری تعداد زیاد ایزوله در موارد اپیدمی مناسب می باشد.
کلیدواژگان: HeLa cells، Multiplex PCR، EAEC، چسبندگی آجر مانند -
صفحه 25زمینه و اهدافبه پروتئین های غشا خارجی (OMPs) بروسلا به عنوان ساختارهای ایمونوژنیک برای طراحی و تولید واکسن زیر واحد بروسلوز انسانی توجه شده است. OMP های بروسلا آبورتوس همراه با سایر اجزا باکتریایی در خرگوش، سنتز سطوح بالای مولکول های IgG ویژه علیه بروسلا را تحریک می کنند. هدف مطالعه ارزیابی پاسخ آنتی بادی به پروتئین های غشا خارجی بروسلا آبورتوس S99 به روش الیزا بود.روش بررسیOMP ها از گونه صاف بروسلا آبورتوس S99 با استخراج منظم سلول های سونیکه شده به وسیله اولتراسانتریفوژ و پیش هضم با لیزوزیم تخلیص شدند و با کروماتوگرافی تبادل یونی و ژل فیلتراسیون به طور خالص جداسازی شدند. میزان کل پروتئین تخلیص شده توسط دستگاه نانودراپ اسپکتروفتومتر (ND-1000) به طور صحیح و دقیق اندازه گیری شد. با استفاده از روش سدیم دودسیل سولفات پلی آکریل آمید ژل الکتروفورز (SDS-PAGE)، پروفایلی از پروتئین های غشا خارجی به دست آمد، که طبق آن پروتئین ها بر اساس وزن مولکولی از یکدیگر تفکیک شدند. با این روش دسته دوم از پروتئین ها که جزو پورین ها (Porins) هستند و در گونه بروسلا آبورتوس بیشترین گروه OMPها را تشکیل می دهند، تخلیص شدند. سپس سه دسته خرگوش سه تایی طبق یک برنامه ایمونیزاسیون به طور آزمایشگاهی با سه ترکیب مختلف شامل پروتئین های غشا خارجی به تنهایی و همراه با لیپو پلی ساکارید (LPS) و ادجوانت کامل فروند (CFA) ایمونیزه شدند. طبق برنامه زمانبندی شده پس از خون گیری از حیوان، عیار پاسخ آنتی بادی اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفت.یافته هانتایج نشان دادند ترکیبی از LPS+Porins و CFA+Porins به عنوان ایمونوژنیک ترین ترکیبات هستند و عیار بالاتری از آنتی بادی را در مدل حیوانی القا می کنند. افزایش عیار آنتی بادی در دو گروه فوق در مقایسه با گروه ایمونیزه شده با پورین، معنی دار بود (P<0.05).نتیجه گیریمجموعه پورین ها و LPS بروسلا می تواند ایمنی حفاظتی و طولانی مدت را علیه بروسلا ایجاد کند. این مجموعه احتمالا می تواند برای واکسن زیر واحد جهت پیشگیری از بروسلوز انسانی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: بروسلا آبورتوس S99، واکسن، پروتئین غشا خارجی، لیپوپلی ساکارید، ELISA -
صفحه 31زمینه و اهدافعفونت دستگاه ادراری ناشی از اشریشیاکلی یکی از شایع ترین بیماری ها در کودکان است. چهار ژن ویرولانس pap، cnf-1، hly و sfa در این ارگانیسم عامل مهمی در پاتوژنیسیته و به ویژه اتصال به سلول های اپی تلیال هستند. این مطالعه برای ارزیابی چهارژن ویرولانس در سویه های اشریشیاکلی جداشده از نمونه های ادراری کودکان مبتلا به عفونت ادراری و همچنین در راستای برقراری ارتباط آنها با شواهد بالینی انجام گرفت.روش بررسیسویه های اشریشیاکلی از نمونه ادرار کودکان مبتلا به عفونت های ادراری مراجعه کننده به بیمارستان مطهری جهرم (مرداد 1384 الی مرداد 1385) جداشد، و با تست های افتراقی شناسایی گردید. سویه ها از نظر وجود ژن های pap، cnf-1، hly و sfa، با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، ارزیابی شدند.یافته هادر مجموع 96 سویه اشریشیاکلی از نمونه های ادرار 101 کودک 1 ماهه تا 14 ساله، با میانگین سنی 26.9±21.8 ماه، جدا شد. تشخیص افتراقی بیماری بالینی در 46 مورد (%47.9) سیستیت و در 50 مورد (%52.1) پیلونفریت بود. درصد شیوع ژن های hly، sfa، pap و cnf-1 به ترتیب در میان سویه ها (n=26)%27.1، (n=14)%14.6، (n=13)%13.5 و (n=22)%22.9 بود. 32 نمونه (%33.3) برای حداقل یکی از ژن ها و 6 نمونه (%6.3) برای تمامی چهار ژن مثبت بودند. شایع ترین ژن ها در گروه سنی بالای 36 ماه ژن های pap و sfa بودند اما در سنین زیر 48 ماه hly شیوع بیشتری داشت (P<0.05). ژن cnf-1 به طور قابل ملاحظه ای در تعدادی از بیماران، که در سونوگرافی یافته های غیرطبیعی کلیوی داشتند، متداول تر بود (P=0.049).نتیجه گیریشیوع ژن ها، ویرولانس pap، cnf-1، hly و sfa مشابه سایر بررسی ها است. به دلیل شیوع بیشتر موارد پیلونفریت در ارتباط با ارگانیسم های حامل این ژن ها، تشخیص سریع آنها در نمونه های ادرار ممکن است ما را در تشخیص زود هنگام پیلونفریت احتمالی و تسریع در مدیریت درمانی کمک نماید.
کلیدواژگان: اشریشیاکلی، پیلونفریت، سیستیت، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ژن های ویرولانس -
صفحه 39زمینه و اهداففلوئوروکینولون ها به ویژه سیپروفلوکساسین به عنوان آنتی بیوتیک های انتخابی عفونت های سالمونلایی مطرح شده اند. اما موارد متعددی از شکست درمان با سویه های کاهش حساسیت یافته به سیپروفلوکساسین گزارش شده، که رو به افزایش است. این سویه ها بر اساس استاندارد (Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI در محدوده حساس (MIC≤1 mg/ml) قرار دارند که در نتیجه شناسایی آن ها با چالش جدی مواجه است. اکنون به توصیه CLSI در بسیاری از کشورها از نالیدیکسیک اسید دیسک دیفیوژن آگار، جهت شناسایی این سویه ها استفاده می شود. هدف این مطالعه تعیین کارایی نالیدیکسیک اسید دیسک دیفیوژن آگار در غربالگری سویه های سالمونلا با حساسیت کاهش یافته به سیپروفلوکساسین و اندازه گیری MIC سیپروفلوکساسین برای تایید کارایی این روش بود.روش بررسیسویه های سالمونلا طی سال های 86-87 از مناطق مختلف کشور جداسازی و با روش های بیوشیمیایی و سرولوژیک شناسایی شدند. حساسیت به نالیدیکسیک اسید و سیپروفلوکساسین توسط روش دیسک دیفیوژن آگار انجام شد و MIC سیپروفلوکساسین با روش E-test اندازه گیری گردید.یافته هااز 53 سویه، 28 سویه (%52.8) به روش دیسک دیفیوژن آگار، مقاوم به نالیدیکسیک اسید بودند. در این روش تمام سویه ها نسبت به سیپروفلوکساسین حساسیت نشان دادند اما در اندازه گیری MIC،? سویه (%15) حساسیت کاهش یافته داشتند. سویه های اخیر در روش دیسک دیفیوژن آگار مقاوم به نالیدیکسیک اسید بودند که شناسایی آن ها با روش سیپروفلوکساسین دیسک دیفیوژن آگار مقدور نبود.نتیجه گیرینتایج نشان داد که تست حساسیت به نالیدیکسیک اسید می تواند به عنوان یک شاخص استاندارد برای غربالگری سویه های سالمونلا با حساسیت کاهش یافته به سیپروفلوکساسین مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: سالمونلا، سیپروفلوکساسین، نالیدیکسیک اسید، تست حساسیت آنتی بیوتیکی -
صفحه 47زمینه و اهدافانتروکوک فلور طبیعی روده انسان و حیوانات است که طی سال های اخیر به عنوان یکی از عوامل اصلی عفونت های بیمارستانی شناخته شده است. مقاومت به سطح بالای جنتامایسین در انتروکوک اثر سینرژیستی بین این آنتی بیوتیک و آنتی بیوتیک های موثر روی دیواره باکتری را از بین می برد. ژن اصلی ایجاد کننده مقاومت به جنتامایسین در انتروکوک aac(6'')-Ie-aph(2'')-Ia است. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت به سطح بالای جنتامایسین در گونه های انتروکوک جداشده از افراد سالم در شهر تهران بود.روش بررسینمونه مدفوع داوطلبین سالم غیربستری در شهر تهران، پس از غنی سازی در محیط Brain hearth infusion broth حاوی جنتامایسین، بر روی محیط –m انتروکوکوس کشت داده شد. بعد از شناسایی گونه ها، MIC سویه ها به جنتامایسین تعیین شد و حساسیت سویه های مقاوم در مقابل 8 آنتی بیوتیک مختلف با روش دیسک دیفوزیون آگار بررسی گردید. برای بررسی مولکولی مقاومت به سطح بالای جنتامایسین در سویه های مقاوم، PCR انجام گرفت.یافته هااز 500 نمونه مدفوع در 76 (%15.2) نمونه انتروکوک مقاوم به سطح بالای جنتامایسین (MIC≥500 μg/ml) جداسازی شد. گونه های جداسازی شده عبارت بودند از: 45 (%59.2) سویه انتروکوکوس فکالیس، 29 (%38.1) سویه انتروکوکوس فسیوم و 2 (%2.7) سویه انتروکوکوس گالیناروم بودند. 11 الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی مشاهده شد. تمام سویه ها دارای ژن مقاومت aac(6'')-Ie-aph(2'')-Ia بودند.نتیجه گیریشیوع انتروکوک های مقاوم به سطح بالای جنتامایسین در افراد سالم مورد مطالعه در مقایسه با مطالعات سایر نقاط دنیا، بالا ارزیابی می شود. همانند سایر مطالعات، ژن اصلی و شاخص ایجاد کننده مقاومت به جنتامایسین، aac(6'')-Ie-aph(2'')-Ia شناخته شد.
کلیدواژگان: انتروکوک، جنتامایسین، مقاومت سطح بالا، افراد سالم -
صفحه 53زمینه و اهدافانتروکوکوس فکالیس، کومنسال و فلورنرمال روده انسان بوده ولی قادر است عفونت های بیمارستانی ایجاد کند. در این باکتری چندین فاکتور ویرولانس شناسایی شده که شامل توده تجمعی (Agg)، پروتئین سطحی انتروکوک (Esp)، سیتولیزین (Cyl) و آنزیم ژلاتیناز می باشد. این فاکتورها به طور همگرا عمل می کنند که منجر به افزایش ویرولانس می شود و سبب تخریب و تهاجم بافتی می گردد. هدف از این مطالعه تعیین شاخص های فنوتیپی فاکتورهای ویرولانس انتروکوکوس فکالیس جداشده از نمونه های ادرار بود.روش بررسیدر این مطالعه تولید بیوفیلم، همولیزین و ژلاتیناز در 95 ایزوله بالینی انتروکوکوس فکالیس، جمع آوری شده از بیماران مبتلا به عفونت های ادراری، بررسی شدند. اطلاعات جمع آوری شده با آزمون های دقیق فیشر و مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.یافته هااز 95 سویه انتروکوکوس فکالیس، 19 سویه (%20) آنزیم ژلاتیناز تولید نمودند. 42 سویه (%44.2) دارای همولیز بودند که 35 سویه (%35.8) همولیز بتا، 7 سویه (%7.4) همولیز آلفا و 53 سویه (%56.8) فاقد همولیز بودند. 10 سویه (%10.5) تولید بیوفیلم قوی (بیشتر از 0.2)، 6 سویه (%6.3) تولید بیوفیلم متوسط (کمتر از 0.2 و بیشتر از 0.1) و 79 سویه (%83.2) تولید بیوفیلم ضعیف (کمتر از 0.1) نمودند. بین تشکیل بیوفیلم شدید و متوسط با فاکتورهای سن، جنس، مصرف قبلی آنتی بیوتیک، استفاده از کاتتر، و تولید همولیزین و فعالیت ژلاتیناز اختلاف معنی داری یافت نشد (P<0.05).
نتیجه گیریهیچ فاکتور منفرد غالب به عنوان پیشگویی کننده مهم ویرولانس معرفی نشد. به نظر می رسد اثرات آنها تجمعی باشد.
کلیدواژگان: انتروکوکوس فکالیس، فاکتورهای ویرولانس، ژلاتیناز، بیوفیلم، عفونت مجاری ادراری -
صفحه 59زمینه و اهدافاشریشیاکلی انتروپاتوژن (Enteropathogenic E.coli: EPEC) یکی از عوامل عمده اسهال کودکان در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه می باشد که گاهی موجب بیماری شدید و یا حتی مرگ می شود. سروگروه ها و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری ها در نواحی جغرافیایی مختلف، متفاوت می باشد. آگاهی از الگوی توزیع این سویه ها و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها جهت به کارگیری مناسب آنتی بیوتیک ها ضروری است. این مطالعه به منظور تعیین سروگروه های غالب EPEC جداشده از کودکان زیر 5 سال مبتلا به اسهال در تهران و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها انجام گرفت.روش بررسی278 نمونه اسهال کودکان زیر 5 سال از بیمارستان علی اصغر(ع) تهران جمع آوری و از لحاظ وجود سروگروه های EPEC با آزمون های باکتری شناسی و سرولوژی مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون آنتی بیوگرام این سویه ها با استفاده از 16 آنتی بیوتیک با روش انتشار دیسک صورت گرفت.یافته هااز 278 نمونه مدفوع در 19 نمونه EPEC (%6.8) جداشد که بیشترین فراوانی آن مربوط به کودکان زیر 1 سال و بیشترین سروگروه آن سروگروه IV بود. بیشترین میزان حساسیت سویه ها (%100) نسبت به ایمی پنم و مروپنم و بیشترین میزان مقاومت (%63.2) نسبت به نالیدیکسیک اسید، تتراسایکلین و آموکسی سیلین مشاهده شد. همچنین 17 سویه (%89.5) به سفتازیدیم و جنتامایسین حساس بودند.نتیجه گیریاکثر سویه ها مقاومت کامل و یا متوسط به نالیدیکسیک اسید، تتراسایکلین و آموکسی سیلین دارند. این مقاومت در حال افزایش است. جهت درمان قطعی و عدم بروز مقاومت روزافزون سویه های پاتوژن، تعیین الگوی آنتی بیوتیکی این سویه ها ضروری است.
کلیدواژگان: اشریشیاکلی انتروپاتوژن، مقاومت آنتی بیوتیکی، اسهال، کودکان -
صفحه 67زمینه و اهدافاسترپتوکوکوس پنمونیه باکتری پاتوژنی است که به طور عمده سبب عفونت گوش میانی، پنمونی، و مننژیت می شود. همچنین این باکتری دومین عامل عمده مننژیت در کودکان زیر دو سال است. بر اساس تفاوت های آنتی ژنیک در پلی ساکاریدهای کپسولی این باکتری بیش از 90 سروتیپ شناسایی شده است. انتشار سروتیپ ها بر اساس گروه های سنی، علایم بالینی و مناطق جغرافیایی متغیر است. هدف از این مطالعه تشخیص سروتیپ های غالب استرپتوکوکوس پنمونیه مسبب بیماری های مختلف در تهران در سال 1387 بود.روش بررسیدر این تحقیق 50 ایزوله استرپتوکوکوس پنمونیه جداشده از بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی استان تهران جمع آوری شد و مجددا مورد تایید قرار گرفت. سپس ایزوله ها به روش استاندارد تورم کپسول (کوالانگ) سروتایپینگ شدند (بر اساس دستورالعمل انستیتو سرم (SSI) دانمارک). اطلاعات حاصل تجزیه و تحلیل و نتیجه گیری شد.یافته هااز 50 ایزوله استرپتوکوکوس پنمونیه جداشده از بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی استان تهران 18 ایزوله (%36) از دستگاه تنفس، 13 ایزوله (%26) از عفونت های خونی، 10 ایزوله (%20) از عفونت چشم و 7 ایزوله (%14) از سایر عفونت ها بودند. شایع ترین سروتیپ ها 6A و 6B بودند. سروتیپ غالب در بزرگسالان 2 و در کودکان گروه 19 (شامل 19B، 19A، 19F، 19C) بود. سروتیپ های غالب بر حسب نوع عفونت به ترتیب گروه های 7، 19 و سروتیپ 4 در عفونت های دستگاه تنفس، چشم و خون بودند.نتیجه گیریسروتیپ غالب گروه 6 است که بین کودکان و بزرگسالان مشترک می باشد.
کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پنمونیه، تایپینگ، سروتیپ - میکروب شناسی مواد غذایی
-
صفحه 73زمینه و اهدافبستنی محصولی لبنی و منجمد شده است که از ترکیب و فرآیند مناسب شیر، خامه، شکر و مواد طعم دهنده به دست می آید و می تواند حاوی پایدار کننده ها و رنگ نیز باشد. این فرآورده با توجه به مواد تشکیل دهنده و PH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها محسوب می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی کیفیت بستنی سنتی (غیرپاستوریزه) عرضه شده در شهرستان سمنان از نظر آلودگی به اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بود.روش بررسیتعداد 136 نمونه در طول دو سال (1386-87) از سطح شهرستان سمنان نمونه برداری و در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی متنقل شد. نمونه ها از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی طبق استانداردهای ملی ایران بررسی شدند.یافته هااز مجموع 136 نمونه بستنی، 96 نمونه (70.6 درصد) به اشریشیاکلی، 53 نمونه (38.9 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس و 52 نمونه (%38.2) نیز به هر دو باکتری آلوده بودند. 39 نمونه (%28.7) فاقد آلودگی بودند.نتیجه گیریمیزان آلودگی بستنی های مورد بررسی به استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی زیاد و در اغلب موارد از بررسی های مشابه بیشتر است.
کلیدواژگان: بستنی سنتی، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، آلودگی، مسمومیت غذایی - عفونت های بیمارستانی
-
صفحه 79زمینه و اهدافتوانایی سازش استافیلوکوکوس اورئوس با آنتی بیوتیک ها، منجر به ظهور سویه های مقاوم به متی سیلین (methicilin resistant Staphylococcus aureus: MRSA) در اوایل دهه 1960 شد. MRSA ابتدا در مراکز بیمارستانی (hospital-associated-MRSA: HA-MRSA) و از اواخر دهه 1990، در جامعه (community-assciated MRSA: CA-MRSA) و در تمام دنیا ظهور کرد. مطالعه بیماران در بدو پذیرش و هنگام ترخیص از بیمارستان اطلاعات ذیقیمتی از نظر موقعیت سویه های CA-MRSA، میزان خطر کلنیزاسیون با سویه های HA-MRSA و عوامل خطر کلنیزاسیون را فراهم می کند تا بتوان به پیشگیری از انتقال ارگانیسم و کنترل محیط بیمارستانی فائق شد و از اشاعه سویه های بیمارستانی به داخل جامعه جلوگیری کرد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع کلنیزاسیون استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بینی کودکان بستری و برخی عوامل خطر موثر بر آن انجام شد.روش بررسیاز 200 کودک 2 تا 12 ساله به هنگام پذیرش و ترخیص در مرکز آموزشی درمانی کودکان قدس قزوین نمونه سواب بینی گرفته شد. نمونه ها در محیط های اختصاصی کشت و بعد از جداسازی و تعیین هویت سویه ها برای تعیین مقاومت به متی سیلین از روش Oxacillin screening plates مطابق با دستورالعمل(Clinical and laboratory standards institute (CLSI استفاده شد. اطلاعات دموگرافیک و اختصاصی از طریق پرسش نامه جمع آوری و داده ها با آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.یافته هابه هنگام پذیرش تعداد حاملین سویه های S.aureus حساس به متی سیلین (methicilin sensitive Staphylococcus aureus: MSSA) و MRSA به ترتیب 6(%3) و 1 (%0.5) نفر بودند. از 193 نفر باقیمانده به هنگام ترخیص به ترتیب 14 نفر (%7.2) و 3 نفر (%1.6) با سویه های مذکور کلنیزه شدند. برای تمام بیماران کلنیزه با MRSA سفتریاکسون مصرف شده بود. بین کلنیزاسیون سویه MRSA و متغیرهای مورد بررسی ارتباط معنی دار یافت نشد (P>0.05).نتیجه گیرییافته ها موید حضور سویه MRSA در جمعیت کودکان شهر قزوین است. در پی بستری بروز کلنیزاسیون با سویه های MSSA و MRSA در مقایسه با حالت حامل در بدو پذیرش با همین ارگانیسم ها به ترتیب 2.4 و 3.2 برابر است. این میزان برای MRSA افزون تر است که با مصرف سفتریاکسون همسو می باشد.
کلیدواژگان: S، aureus، MRSA، کلنیزاسیون، سفتریاکسون، کودکان
-
Page 1Background And ObjectivesBladder cancer is the second common genitourinary tract cancer in the world.Immunotherapy with intravesical Mycobacterium bovis BCG is the selective treatment for superficial bladder cancer. CD/5FC Enzyme-Prodrug system of gene therapy is an alternative technique for controlling bladder cancer. This research is aimed at the design and construction of mycobacterial shuttle vector containing hsp60 promoter, alpha antigen signal sequence and cytosine deaminase (CD) and consequent transformation to M.bovis BCG by electroporation. It is assumed that converting of 5-FC to 5-FU via CD will kill more tumor cells and increase the efficacy of this therapeutic method.Material And MethodAfter amplification of mycobacterial shuttle vector gene fragments containing hsp60 promoter, alpha antigen signal sequence and Saccharomyces cerevisiae CD gene by PCR and enzymatic digestion, they were cloned and subcloned in pBGGT and pVN2 respectively. The final plasmid was transformed to M. bovis BCG by electroporation method.ResultsSequencing results confirmed the integrity and correctness of final vector which called pHARA. The cells which received pHARA, were cultured on Middlebrook 7H10 agar with 20μg/ml final concentration of kanamycin, and grown during 17 days.ConclusionMentioned recombinant BCG (rBCG) secreting CD enzyme in addition to adjuvant property and stimulation of local immunity responses against tumor cells, can also destroy more tumor cells through converting 5-FC to 5-FU via CD enzyme that intensifies BCG efficacy in treatment of superficial bladder cancer.Keywords: BCG, Bladder Cancer, Immunotherapy, Gene therapy, electroporation
-
Page 9Background And ObjectivesNowadays, there is an emerging increase in drug resistance in medical centers due to extended use of third generation cephalosporins. This study was conducted to evaluate antibiotic sensitivity profiles of Esherichia coli and Klebsiella pneumoniae isolates collected from four medical centers (Imam Khomeini, Sina, Shohada and Pediatrics) in Tabriz and detection of presence of blaSHV gene among the isolates.Materials And MethodsIn total 41 isolates of Escherichia coli and 47 isolates of Klebseilla pneumoniae were collected from medical centers. The antibiotic sensitivity pattern of the isolated were determined by using drug susceptibility test according to Kirby-Bauer method. Combined disk test was also used as confirmatory test, and the findings were adapted with CLSI standard.PCR technique was used for investigation of presence blaSHV gene in final step.ResultsAmong the E. coli and K. pneumoniae isolates, 33 (80.49%) and 43 (91.48%) were resistant to ceftazidime and 32(78.05%) and 42 (89.36%) were resistant to cefotaxime respectively. Forthy out of 41 E. coli isolates (97.5%) were ESBL producers, which among them 7 isolates (17.0%) contained blaSHV gene. Among 47 K. pneumoniae isolates, 46 (97.8%) were ESBL producers which 12 isolates (25.5%) contained blaSHV gene. All of the E. coli and K. pneumoniae isolates were sensitive to imipenem.ConclusionThe high resistance profiles encountered in E. coli and K. pneumoniae isolates, underlines need for accurate sensitivity testing and also avoidance from inappropriate use of antibiotics in management of ESBL producing bacteria is recommended.Keywords: Extended, spectrum beta, lactamase, Escherichia coli, K. pneumoniae, Polymrase chain reaction, blaSHV gene
-
Page 19Background And ObjectivesEnteroaggregative Escherichia coli (EAEC) is an emerging pathogen that cause acute and chronic infantile diarrhea. The stacked – brick appearance of EAEC strains to HeLa or Hep-2 cells is the gold standard assay for the detection of EAEC strains and is different from adherence pattern of EPEC and DAEC. In the present study, a multiplex PCR (mPCR) assay was used for detection of EAEC strains and its results was compared to HeLa cells adherence assay.Materials And MethodsIn this study the E.coli strains isolated from diarrheal children from Tehran children medical center were used. The isolates were identified according to standard procedure. The 170 strains were subjected to mPCR assay. This assay is based on the presence of three plasmid borne genes i.e aaP, aggR, aatA.The mPCR positive and negative strains were further checked for their adherence patterns on HeLa cells.Resultsthe results of mPCR of these strains revealed that 114 (67%) of these strains were identified as EAEC by this mPCR assay. The frequency of occurance of these genes was 100 %, 96.4 % and 70% for the aaP, aggR,and aatA genes respectively. The 86.9% of mPCR positive strains were HeLa cell adherent (stacked-brick) and only 13.1% of mPCR positive strains were not adherent. On the other hand 27.2% of st rains that on mPCR assay were negative, adhered to HeLa cells in a characteristic manner of EAEC isolates (stacked –brick).Conclusionthe overall results obtained in this study, showed that the mPCR assay used here is able to detect the strains with HeLa cells adherence characteristic of EAEC isolates. Moreover some strains non-adherent on HeLa cells was positive with the mPCR visa-versa. In conclusion it seems this mPCR assay is rapid and specific assay for detection of EAEC strains and especially is suitable for screening large number of isolates in epidemic situation.Keywords: Multiplex PCR, EAEC, HeLa cell, stacked –brick adherence
-
Page 25Background And ObjectivesCurrently, antigenic determinants of Brucella cell wall such as outer membrane proteins (OMPs) and lipopolysaccharide (LPS) are considered as potential candidates to develop subunit vaccines. It has been shown that OMPs of Brucella abortus along with other bacterial components could stimulate synthesis of specific IgG antibody in rabbits. The aim of present study was evaluation of antibodyresponse to OMPs of Brucella abortus S99 by ELISA method.Materials And MethodsOMPs were extracted by deoxycholate extraction technique and further purification performed by sequential centrifugation and ultracentrifugation. Protein concentration determined by using the Nano drop ND – 10000. Sodium dodecyle sulfate polyacryl amid gel electrophoresis (SDS – PAGE) was used toproduce a profile of OMPs proteins which these were further differentiated on the basis of molecular weight.By using this method, the class II proteins belongs to porins, which comprised the major OMPs in B. abortus were purified. The groups consisted of 3 rabbits were immunized with three different compounds comprises of OMPs only, combined with LPS and combined with complete Freund's adjuvant (CFA). Sera from immunized animals were then evaluated for specific antibody response.Resultsthe most immunogenic compounds were LPS+ porins and CFA+ porins and could promoted specific antibody response in experimental animals. The level of specific antibodies in rabbits immunized with above mentioned combinations was significantly higher compared to immunized rabbits with porins only (P<0.05).ConclusionBased on the results, the combination of LPS+ porins can produce long term protective immunity against Brucella. So it could be probably considered for developing of subunit vaccine for prevention of human brucellosis.Keywords: Brucella abortus S99, outer membrane proteins, ELISA, LPS, Vaccine
-
Page 31Background And ObjectivesUrinary tract infection (UTI) caused by E coli is one of the most common diseases in children. Presence of four virulence genes of pap, sfa, hly and cnf have important role in organism pathogenicity and adhesion to epithelial cell. The present study was aimed to evaluate the prevalence of these four important virulence genes in E. coli strains isolated from urine samples of children with UTI and theircorrelation with clinical data.Materials And MethodsE. coli strains were isolated from urine samples of children with UTI who presented during 2005-2006 in Motahary hospital, Jahrom, Iran. The isolates were then studied for presence of genes hly,cnf-1, pap and sfa by PCR terchnique.ResultsTotally 96 E. coli strains were isolated from urine samples of children with UTI aged from 1 month to 14 years (mean 21.8± 26.9 months). Cystitis was diagnosed in 49.2% and pyelonephritis in 50.8% of these patients. Prevalence of genes pap, sfa, hly and cnf-1 among the strains was 27.1%, 14.6%, 13.5% and 22.9 %,respectively. Overall 32 samples (33.3%) were positive for at least one of the genes and 6 samples (6.3%) were positive for all four genes. pap and sfa were more common in ages over 36 months but hly was more detected in age under 48 months (P<0.05). cnf-1 gene was significantly more common in samples of the patients with abnormal kidney sonography (P=0.049).ConclusionThis study showed that the prevalence of virulence genes hly, cnf-1, pap and sfa in E. coli isolates was similar to the results of other studies. Because of higher prevalence of pyelonephritis in presence of these genes, rapid detection of the genes in urine samples may help in more suspicious and rapid management of pyelonephritis.Keywords: E. coli, PCR, pyelonephritis, cystitis, virulence genes
-
Page 39Background And ObjectivesFluoroquinolones, in particular ciprofloxacin have recently become the drug of choice for antibiotic therapy of invasive Salmonella infections in many countries. however, several treatment failures due to Salmonella strains with decreased susceptibility to ciprofloxacin have been reported. These isolates are still considered to be susceptible to ciprofloxacin according to CLSI interpretive criteria (MIC≤1 μg/ml) while they can not be detected by disk diffusion test. CLSI has recommended nalidixic acid disk diffusion as an indicator test for screening of Salmonella isolates with decreased susceptibility to ciprofloxacin.In this study the value of nalidixic acid susceptibility testing for screening of clinical strains of Salmonella with decreased susceptibility to ciprofloxacin was evaluated.Material And MethodsSalmonella spp. strains have been isolated from several provinces in Iran during 2007-2008. The strains were identified by standard biochemical tests and serology. The susceptibility of the isolates to nalidixic acid and ciprofloxacin was determined by disk diffusion method. MIC assay for ciprofloxacin was determined by E. test.Results28 out of 53 Salmonella strains (52.8%) were resistant to nalidixic acid. Disk diffusion testing showed that all isolates were susceptible to ciprofloxacin however 8 (15%) resistant nalidixic acid isolates showed decreased susceptibility to ciprofloxacin (MIC= 0.125 μg/ml) when tested by E.test.ConclusionThe results showed that nalidixic acid disk diffusion test can be considered as a reliable and costeffective method for screening of Salmonella strains with low level resistance to ciprofloxacin.Keywords: Salmonella, Ciprofloxacin, Nalidixic acid, Antibiotic susceptibility testing
-
Page 47Background And ObjectiveEnterococci are natural inhabitants of the gastrointestinal tract of humans and animals. Over the past decade, enterococci have become one of the leading causes of nosocomial infections,because they have acquired resistance to many antimicrobial agents such as vancomycin and gentamicin.Development of high-level gentamicin resistance among enterococci represents a serious therapeutic problem as it precludes synergy between aminoglycosides and cell-wall active agents. High-level gentamicin resistance (MIC ≥ 500 mg/ml) in enterococci is predominantly mediated by aac (6')-Ie-aph (2'')-Ia gene.. The aim of present study was determination of high level gentamicin resistance in Enterococcus species isolated fromhealthy human in Tehran.Material And MethodsAfter enrichment of the fecal samples collected from healthy volunteers in BHI broth containing gentamicin, the isolates were subcultured on m-Enterococcus agar containing gentamicin. The isolates were identified to the genus and species levels and MIC was determined. Antibiotic susceptibility of the isolates was tested by agar diffusion method for 8 various antibiotics. The aac(6')-Ie-aph(2'')-Ia gene was identified by PCR technique.Resultsgentamicin resistant enterococci(GRE) were isolated from 76(15.2%) of 500 fecal samples. The isolated species were: E. faecalis 45(59.2%), E. faecium 29(38.1%) and E. gallinarum 2(2.63%). GRE isolates were highly resistant to gentamicin(MIC ≥ 500 μg/ml). Eleven different antimicrobial resistance patterns were observed in this study. All of isolates carried the aac(6')-Ie-aph(2'')-Ia resistance gene.ConclusionThese results represent a rather high prevalence of gentamicin resistance enterococci as a normal flora in the community. The aac(6')-Ie-aph(2'')-Ia gene was the most common gene among the gentamicinresistant isolates evaluated in this stud.Keywords: Enterococcus, gentamicin, high, level resistance, healthy human
-
Page 53Background And ObjectivesEnterococcus faecalis is a normal commensal in the human intestinal flora but can leads to nosocomial infections. Several virulence factors have been described in E. faecalis, including aggregation substance(Agg), entrococcal surface protein(Esp), cytolysin (Cyl) having both hemolytic and bactericidal activity, and gelatinase(Gel). These factors act synergistically to enhance virulence, resulting tissue damage and tissue invasion. The aims of this study was phenotypic determination of virulence factors of E.faecalis isolates recovered from patients with urinary tract infections.Material And MethodsThis descriptive study were carried out in 95 clinical E. faecalis isolates recovered from patients with urinary tract infections in Shahid Beheshti hospital in Kashan, Iran, between 2007 and 2008. The production of biofilm, hemolysin and gelatinase by these isolates was also examined and the associated medical records of patients were retrospectively reviewed. Data were analyzed using Chi Square and Exact Fischer tests.ResultsGelatinase activity was detected in 19 of the 95 (20%) E. faecalis isolates, hemolysin was detected in 42 of 95 (44.2%) E. faecalis isolates as beta hemolysis 35.8% and alpha hemolysis 7.4%, and 79 out of 95(83.2%) isolates showed weak, 6 out of 95(6.3%) moderate and 10 out of 95 (10.5%) strong biofilm formation. There was no significant correlation between biofilm formation and age, sex, previous history of antibiotic therapy, catheterization, production of haemolysin and gelatinase activity.ConclusionsNo single factor was detected as virulence prediction. It seems that the factors act synergistically.Keywords: E. faecalis, virulence factors, gelatinase, biofilm, urinary tract infections
-
Page 59Background And ObjectivesEnteropathogenic E.coli (EPEC) strains have high prevalence in children and are of the most important diarrheagenic agents in developed and developing countries that may cause severe diarrhea even death. Prevalence and antibiotic resistance patterns differ in different geographic areas.Knowledge of the patterns is necessary for physicians in order to treatment of infections using appropriate antibiotics. This research aimed to detection of common EPEC serogroups in diarrheal under 5 year old children and study the patterns of antibiotic resistance of these strains.Materials And Methods278 samples collected from children with diarrhea visited in Ali Asghar hospital,Tehran. Bacterial isolates confirmed as EPEC serogroups on the basis of standard biochemical and serological tests. Antibiotic susceptibility testing was performed using 16 different antibiotic discs by disc diffusion agar (Kirby-Bauer) method.ResultsIn this study 19 strains (6.8%) of EPEC isolated that prevalence of EPEC strains particularly serogroup poly IV was more common in children under one year old. All strains were sensitive to meropenem and imipenem, 63.2 % were resistant to nalidixic acid, tetracycline and amoxicillin and 89.5 % of strains were sensitive to ceftazidime and gentamycin. Results indicated that most strains completely or intermediately were resistant to nalidixic acid, tetracycline and amoxicillin.ConclusionAntibiotic resistance of EPEC strains to nalidixic acid, tetracyclin and amoxiciline is increasing. Due to increasing resistance towards antibiotics, we should use new and effective antibiotics according to antibiotic susceptibility testing for treatment of infections.Keywords: enteropathogenic Escherichia coli, antibiotic resistance, diarrhea, children
-
Page 67Background And ObjectivesStreptococcus pneumoniae is a bacterial pathogen most commonly associated with acute otitis media and pneumonia and the second most important pathogen in cases of meningitis in children under 2 years old. Currently more than 90 pneumococcal serotypes have been identified based on their antigenic differences in the capsular polysaccharides, with distribution varying according to age group, clinical symptoms, and geographic area. The aim of this study was to determine the most prevalent serotypes of Streptococcus pneumoniae associated with different infectious diseases in Tehran medical centers.Materials And MethodsIn total 50 clinical isolates of Streptococcus pneumoniae were collected from Tehran medical centers and re – identified using standard identification tests. Quelling test was used for serotyping of the isolates as per Statens Serum Institute(SSI) guideline. The data were analyzed using SSI guideline.ResultsIn this study, the distribution of isolated Streptococcus pneumoniae in relation to site of infection were:respiratory tract, 18 isolates (36%); blood, 13 isolates (26%); eye, 10 isolates (20%) and other sites, 7 isolates (14%). The most common serotypes were 6A and 6B. The prevalent serotypes in adults and infants were serotype 2 and 19 (19A, 19B, 19C, 19F) respectively. The prevalent serotypes according to the site of infection were: respiratory tract, 7; blood, 4; and eye, 19.ConclusionThe finding of this study showed that serotype 6 in common serotype in both adults and infants.Keywords: Streptococcus pneumoniae, serotyping, serotype
-
Page 73Background And ObjectivesIce cream is made from milk, cream, sugar, food additive and may contain preservatives and edible colors as well. This product provides good condition for bacterial growth.This study was conducted to determine the frequency of E.coli and/or Staphylococcus aureus contaminated traditional non-pasteurized ice cream in Semnan.Materials And MethodsIn this descriptive cross sectional study, during two years, 136 samples of nonpasteurized ice creams were investigated in Semnan food and cosmetics laboratory. The samples were investigated for contamination with E. coli and Staphylococcus aureus according to Iranian standard guideline.The isolated bacteria were further identified by conventional bacteriologic tests.ResultsOf the 136 samples, 96 (70.6%) were contaminated with E. coli, 53 (38.9%) contaminated with Staphylococcus aureus, 52 (38.2%) contaminated with both bacteria and 39 (28.7%) were non contaminated.ConclusionResults of this study showed that frequency of traditional non-pasteurized ice creams which were contaminated with E.coli and Staphylococcus a ureus was significantly higher than other surveys.Keywords: Ice cream, contamination, food poisoning, E.coli, Staphylococcus aureus
-
Page 79Background And ObjectivesThe adaptive power of Staphylococcus aureus (S.aureus) to antibiotics leaded,in the early 1960s, to the emergence of methicillin-resistant S. aureus (MRSA). The early MRSA clones were hospital-associated (HA-MRSA). However, from the late 1990s, community-associated MRSA (CAMRSA) clones emerged worldwide. Patient’s study on the admission and the discharge provides an important information about the position of CA-MRSA, the rate of HA-MRSA colonization, and risk factors for colonization. This information could be used for prevention of organism transmission, control of hospital environment, and prevention of hospital organisms spread into community. The aim of this study was to determine the prevalence of and some risk factors of methicillin- resistant S.aureus nasal colonization in hospitalized children.Materials And MethodsNasal swab specimens were collected on the admission and the discharge of patients admitted in the Qods educational and health pediatrics center of Qazvin. After isolation and identification the strains, the methicillin resistance was determined by Clinical and laboratory standards institute(CLSI) oxacillin screening plate method. Other information were collected by questionnaire. The data were analyzed by Chi-square test..ResultsA total number of 200 patients (2 to 12 years old) were studied. The carrier state of methicillinsensitive S. aureus (MSSA), and MRSA strains were 6 (3%),and 1 (0.5%) respectively. From 193 remainder on discharging 14 (9%), and 3 (1.9%) patients were colonized with MSSA, and MRSA strains respectively.Ceftriaxone was administrated for all patients colonized with MRSA strains. There was no significant correlation between colonization with MRSA strains and studied variables.ConclusionOur findings confirm the presence of MRSA strain in children population in Qazvin city. The incidence of colonization with MSSA, and MRSA, in comparison of the carrier state with the same strains,were 2/4, and 3.2 times. This rate is higher in the case of MRSA, which is correlated with administration of Ceftriaxon.Keywords: S.aureus, MRSA, Colonization, Ceftriaxone, Children