فهرست مطالب

Reproduction & Infertility - Volume:11 Issue: 3, 2010

Journal of Reproduction & Infertility
Volume:11 Issue: 3, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/07/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ریچار وایشا، رائول جوپتا، ساریکا آرورا * صفحه 161
    زمینه و هدف

    ماکروپرولاکتین دلیل مهم تشخیص های نابجا، بررسی های پاراکلینیک غیر ضروری و درمان غیر متناسب بیماران دارای هیپرپرولاکتینمی است. شیوع این مشکل به دلیل مشکلات تکنیکی در تشخیص آن به نحوه روشنی مشخص نشده است. اکثر آزمایشگاه ها و متخصصین علوم آزمایشگاهی و بالینی از تداخلات ماکروپرولاکتین در سنجش پرولاکتین آگاه نیستند.

    روش بررسی

    بررسی متون از طریق جستجو در وب سایت کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (http://www.ncbl.nlm.nih.gov)، آرشیو دیجیتالی علوم زیستی متعلق به کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (http://www.pubmedcentral.nih.gov/) و همچنین کتب و مجلات علمی مرتبط انجام شد.

    نتایج

    ماکروپرولاکتینمی، ایزوفرم غیر فعال زیستی پرولاکتین است که معمولا از ترکیب مونومرهای پرولاکتین و یک مولکول IgG تشکیل شده است و دارای دوره طولانی پاک شدن از خون همانند ایمونوگلوبولینها است. این ایزوفرم از نظر کلینیکی، غیر واکنشگر است؛ اما با سنجش های ایمونولوژیک برای اندازه گیری پرولاکتین تداخل می یابد.

    نتیجه گیری

    افزایش آگاهی و شناخت متخصصین علوم بالینی و آزمایشگاهی از پیشرفت های اخیر در تشخیص و پاتوفیزیولوژی ماکروپرولاکتینمی برای بهبود مراقبت از بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: هیپرپرولاکتینمی، ماکروپرولاکتین، سنجش پلی اتیلن گلیکول، آنتی بادی علیه پرولاکتین، پرولاکتین
  • فریده ظفری زنگنه، باقر مینایی، اشرف امیرزرگر، اکرم آهنگرپور، کاظم موسی زاده صفحه 169
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک عبارت است از اختلال در عملکرد غدد درون ریز و به دنبال آن تغییرات متابولیکی پیچیده که همراه با اختلال تخمک گذاری و ناباروری زنان می باشد. یافته های محدودی درباره عوامل اولیه آغازگر این اختلال موجود است. گل بابونه به عنوان داروی گیاهی با خواص ضد اسپاسم و ضد التهاب در طب سنتی مصرف می شود. اثرات ضد اسپاسمی بابونه در کاهش دردهای قاعدگی و احتمالا درد زایمان زودرس شناخته شده است. این مطالعه اثرات عصاره الکلی گل بابونه بر پارامترهای بیوشیمیایی و بالینی مدل سندرم تخمدان پلی کیستیک در موش صحرایی را مورد بررسی قرار می دهد.
    روش بررسی
    سیکل استروسی همه موش های صحرایی بالغ و باکره با تهیه اسمیر واژینال بین ساعات 12-8 تعیین شد، بعد از گذشت چهار روز جهت القاء تخمدان پلی کیستیک، موشها یک دوز mg2 استرادیول والریت در ml2/0 روغن ذرت را به طور عضلانی دریافت کردند. مدت شصت روز بعد از تزریق استرادیول والریت ظهور کیست های فولیکولی آشکار شد. سپس موش های مدل سازی شده، را به مدت ده روز با تزریق چند دوز عصاره الکلی گل بابونه (mg/kg75،50، 25) به طور داخل صفاقی تحت درمان قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج بافتی و هورمونی نشان می دهد که بابونه می تواند سبب کاهش علائم بافت تخمدان و ترشح هورمون لوتئینی در موش صحرایی گردد.
    نتیجه گیری
    نتایج فوق از این فرضیه پشتیبانی می نماید که عصاره الکلی گل های خشک شده بابونه سبب بهبودی تخمدان پلی کیستیک در حیوان و افزایش تعداد فولیکول های غالب می شود. همچنین بهتر شدن آرایش بافتی در بافت اندومتر قابل رویت است؛ که این اثر درمانی یافته جدیدی برای بابونه بشمار می آید.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، عصاره بابونه، استرادیول والریت، موش صحرایی، ناباروری، عدم تخمک گذاری
  • فروزنده محجوبی، سعیده سلیمانی، ساناز منطقی صفحه 175
    زمینه و هدف
    فراوانی و شیوع ناهنجاری های کروموزومی در بین مردان نابارور در جمعیت های مختلف متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ناهنجاری های کروموزومی در بین مردان نابارور مراجعه کننده به سازمان انتقال خون ایران در محدوده زمانی 1386-1376 بود.
    روش بررسی
    ارزیابی کروموزومی روی نمونه خون محیطی تحریک شده با فیتوهموگلوتینین برای 1052 مرد نابارور با استفاده از روش های استاندارد سیتوژنتیکی بود.
    نتایج
    در مجموع 161 تغییر کروموزومی (30/15%) در بین این بیماران گزارش شد. بیشترین فراوانی 47،XXY بود که در 94 بیمار (58%) مشاهده شد که یکی از بیماران دارای کاریوتیپ موزاییک 46،XXX[54]/47،XXy[18]/46،XY[9] بود. در 37 مورد (22%) تغییرات ساختمانی کروموزومی مشاهده شد. سی بیمار نیز دارای سندرم تضاد جنسیت بودند.
    نتیجه گیری
    مطالعه این گروه از مردان نابارور افزایش ناهنجاری های کروموزومی را در مقایسه با جمعیت طبیعی و سالم نشان داد که لزوم بررسی کروموزومی در کلیه مردان نابارور بدون علت نامشخص را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اختلالات کروموزومی، سیتوژنتیک، ناباروری، سندروم کلاین فلتر، ناباروری با علل مردانه، سندروم تضاد جنسیت
  • احمت اکی کاگلایان، ایسیلای ازیازگان، فاطمه دمیرییلماز، مونس دوندار صفحه 179
    زمینه و هدف
    ناباروری اختلالی مهم با علل چندگانه است که می تواند به دلیل اختلالات کروموزومی رخ دهد. هدف از انجام این مطالعه بررسی سیتوژنتیکی بیماران مؤنث و مذکر مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص ژنتیکی بیمارستان آموزشی کیسری در ترکیه بود. این بیماران با تشخیص های اولیه ناباروری به این آزمایشگاه ارجاع داده شده بودند.
    روش بررسی
    کروموزوم های لنفوسیت های خون محیطی کشت داده شده 274 بیمار و 427 شاهد به روش تریپسین- گیمسا آنالیز و بررسی شد. بیماران دارای آناپلوئیدی کروموزوم های جنسی و موزائیسم به ترتیب به عنوان ناقل و پلی مورفیسم کروموزومی دسته بندی شدند. نتایج حاصل از دو گروه از نظر آماری مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    آناپلوییدی خالص کروموزوم های جنسی در 29 (5/10%) بیمار و موزاییسم کروموزم های جنسی آناپلویید در 15 (5/5%) بیمار مشاهده شد و شیوع کلی اختلالات کروموزومی 16% بود. پلی مورفیسم کاریوتیپها از یک شیوع کلی 8% در بیماران و 4% در گروه شاهد برخوردار بود و دارای اختلاف آماری معنی داری نبود (به ترتیب، 2/0=P و 05/0P>).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که پلی مورفیسم های کروموزومی در بیماران نابارور شایع است. اختلالات کروموزومی و حتی هترومورفیسمها علل مهم منتهی به مشکلات باروری و ناباروری هستند. تایید شیوع کلی زیاد پلی مورفیسم های کروموزمی در زوجین نابارور در مقایسه با جمعیت طبیعی نیازمند تحقیقات گسترده تر و حجم نمونه های بزرگتر برای مشخص نمودن نقش اختلالات کروموزومی «بی ضرر» به عنوان علل ناباروری است.
    کلیدواژگان: اختلال کروموزومی، سیتوژنتیک، ناباروری، کاریوتایپ، پلی مورفیسم، آناپلوئیدی کروموزوم جنسی
  • سعیده ضیایی، راضیه معصومی، سقراط فقیه زاده صفحه 183
    زمینه و هدف
    تداوم درمان هورمونی جایگزین یکی از روش های کاهش اثرات یائسگی در خانمها است. بسیاری از خانم های یائسه، به دلیل خونریزی واژینال، درمان هورمونی خود را قطع می کنند. تیبولون اثر کمی روی اندومتر دارد. هدف از این مطالعه، مقایسه اثر هورمون درمانی متداول و تیبولون روی خونریزی واژینال و نیز ضریب رسیدگی واژن است.
    روش بررسی
    تعداد 150 خانم یائسه، در مطالعه کنترل شده تصادفی شرکت داده شدند. بیماران به طور تصادفی به 3 گروه تقسیم و برای 6 ماه پیگیری شدند. 50 بیمار روزانهmg 5/2 تیبولون و یک عدد قرص کلسیم- D (mg500 کلیسم و IU200 ویتامین D) و 50 بیمار روزانه یک عدد قرص سولفات استروژن کنژوگه mg625/0 و mg5/2 قرص مدروکسی پروژسترون به علاوه یک عدد قرص کلسیم- D و 50 بیمار فقط روزانه یک عدد قرص کلسیم- D به عنوان گروه کنترل دریافت کردند. میزان بروز خونریزی واژینال و نیز میزان ادامه درمان و نیز علائم خشکی واژن توسط پرسشنامه گردآوری گردید و پس از شش ماه از شروع درمان، بین سه گروه مقایسه شد. وضعیت رسیدگی بافت واژن نیز به وسیله پاپ اسمیر مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    در مقایسه با گروه دریافت کننده کلسیم- D به عنوان گروه کنترل، دو گروه دیگر افزایش رسیدگی واژن و نیز میزان خشکی واژن کمتری داشتند. تعداد زنانی که تمایل به ادامه درمان داشتند در گروه تیبولون نسبت به گروه های دیگر بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    تیبولون می تواند جایگزین مناسبی به جای هورمون درمانی جایگزین در خانم های یائسه بدون بروز برخی از عوارض درمان هورمونی جایگزین باشد.
    کلیدواژگان: کلسیم، هورمون درمانی جایگزین، تیبولون، رسیدگی واژن، خونریزی واژینال، یائسگی
  • حوریه شمشیری میلانی، ابوالقاسم پوررضا، فیض الله اکبری صفحه 189
    زمینه و هدف
    سومین علت مرگ مادران، سقط جنین غیر قانونی و غیر ایمن است که سلامت فیزیکی، روانی و اجتماعی آنان و خانواده هایشان را تحت تاثیر قرار می دهد. سقط جنین به لحاظ مسایل اجتماعی، قانونی و مذهبی، پدیده ای چند عاملی است. هدف این مطالعه، بررسی آگاهی و نگرش سیاستگذاران درباره سقط جنین بود.
    روش بررسی
    روش این تحقیق، مطالعه کیفی با انجام مصاحبه های فردی و با استفاده از پرسشنامه نیمه ساختار یافته بود. آنالیز محتوی انجام گرفت و نتایج استخراج گردید.
    نتایج
    اکثر افراد مورد مصاحبه، به خوبی درباره شیوع سقط جنین و عوارض آن آگاهی داشتند. انجام سقط جنین در حالتی که جان مادر و جنین در خطر قرار می گرفت، مورد توافق عمومی شرکت کنندگان بود. در حالی که اقلیتی از آنان از سقط برای دلایل سلامت باروری حمایت می کردند، اکثر با سقط جنینی که حاصل تجاوز به عنف، صیغه، یا ارتباط خارج از ازدواج باشد، مخالف بودند و موافق حق مادر برای انجام سقط جنین نبودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که شرکت کنندگان در مطالعه، سلامت جسمی مادر و جنین را مهم تر از سلامت روانی و اجتماعی وی می دانند. قرار گرفتن مادر در شرایط تنگنا و سختی، در نظر سیاستگذاران مورد مصاحبه، دلیلی برای انجام سقط نبود.
    تقویت برنامه های تنظیم خانواده، تصویب قوانین مناسب در راستای تعالیم مذهبی و برنامه های ترویجی برای سیاستگذاران، استراتژی هایی برای بهبود سلامت زنان به شمار می روند.
    کلیدواژگان: سقط جنین، نگرش، سیاستگذاران، جنین، حقوق باروری، برتری جنسی، سلامت زنان
  • آنانتاپور ونکشواری، اواری سریلخا، تلا سونیتا، نالاری پراتیبها، آکا جیوتی صفحه 197
    زمینه و هدف
    جابجایی کروموزومی رابرتسونی یکی از اصلی ترین بازآرایی های کروموزومی است و شیوعی برابر 1/0% در جمعیت عمومی و 1% افراد نابارور دارد. این گزارش یک مورد نادر جابجایی غیرهوموگ رابرتسونی در یک بیمار مونث با تاریخچه سقط مکرر می باشد.
    گزارش بیماری: یک زوج با شکایت سقط های مکرر در انستیتو ژنتیک و بیمارستان بیماری های ژنتیکی در بگومپت، حیدرآباد هند، برای ارزیابی های سیتوژنتیک پذیرش شدند. آنالیز ژنتیکی زوجین کاریوتیپ غیرطبیعی با ترکیب کروموزومی (q10:q10) (14;15) XX،rob، 45 در پارتنر مؤنث نشان داد. همسر بیمار دارای کاریوتیپ طبیعی XY46 بود.
    نتیجه گیری
    انجام آنالیز ژنتیکی زوجین با سقط های مکرر برای مشخص نمودن بازآرایی های نابجای کروموزومی احتمالی ضروری است. تشخیص پره ناتال در بارداری های متعاقب می تواند به زوجینی که دچار سقط های مکرر می شوند پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: بررسی سیتوژنتیکی، مشاوره ژنتیکی، سقط مکرر، جابجایی کروموزومی رابرتسونی، بازآرایی نابجای کروموزومی
  • تولون بوراه، واندانا رافائل، سوبرت پاندا، پالاب سارهاریا صفحه 201
    زمینه و هدف
    بارداری نابجای مولار رخدادی نادر بوده و در نتیجه اغلب موارد، به عنوان یک احتمال تشخیصی در نظر قرار نمی گیرد. در این مقاله، تلاش شده است که بررسی هیستوپاتولوژیکی و پیگیری هر مورد از بارداری های نابجا مورد تاکید قرار گیرد.
    گزارش بیماری: بیمار یک خانم با گراوید 4، پارا 3 سی ساله با سابقه 7 هفته ای آمنوره، با درد شکمی به بیمارستان مراجعه کرد. در معاینه واژینال، یک توده آدنکسال چپ دردناک به اندازه cm4×4 لمس شد و گزارش اولتراسونوگرافی حاکی از وجود یک جنین زنده به سن تقریبی 7 هفته و 6 روز به همراه وجود مایع آزاد در حفره لگنی بود. لاپاراتومی وجود یک بارداری لوله ای چپ پاره شده را نشان داد و بررسی های هیستوپاتولوژیکی حاکی از وجود بارداری مولار بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه این بیماری نادر می باشد؛ اما تغییرات مولار در هر قسمتی از یک بارداری نابجا می تواند رخ دهد. تشخیص بالینی بارداری مولار دشوار است؛ اما بررسی هیستوپاتولوژیکی استاندارد طلایی تشخیص این بیماری می باشد.
    کلیدواژگان: بارداری نابجای مولار، بارداری نابجا، هیستوپاتولوژی، گنادوتروپین جفتی انسان
|
  • The New 2010 WHO Manual and the Need to Address some Related Dilemmas
    Page 159
  • Richa Vaishya, Rahul Gupta, Department Of Neurosurgery, G.B. Pant Hospital, Sarika Arora Page 161
    Introduction

    Macroprolactin is a significant cause of misdiagnosis, unnecessary investigation, and inappropriate treatment in patients with hyperprolactinemia. Its frequency has not been clearly established due to technical difficulties in identifying it. Most laboratories and clinicians are unaware of macroprolactin interferences in prolactin assays.

    Materials And Methods

    A comprehensive literature search was conducted on the websites of the National Library of Medicine (http://www.ncbl.nlm.nih.gov) and PubMed Central, the US National Library of Medicine’s digital archive of life sciences literature (http://www.pubmedcentral.nih.gov/). The data were also looked for in relevant books and journal.

    Results

    Macroprolactin is a non-bioactive prolactin isoform usually composed of a prolactin monomer and an IgG molecule having a prolonged clearance rate similar to that of immunoglobulins. This isoform is clinically non-reactive but it interferes with immunological assays used for the detection of prolactin.

    Conclusion

    There is a need to understand and explore the recent progress in the diagnosis and pathophysiology of macroprolactinemia for improving patient care.

  • Farideh Zafari Zangeneh, Bagher Minaie, Ashraf Amirzargar, Akram Ahangarpour, Kazem Mousavizadeh Page 169
    Introduction
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex endocrine and metabolic disorder associated with ovulatory dysfunction. Presently, little is known about the primary factors that initiate PCOS. Chamomile flowers are used in alternative medicine for its anti-spasmolytic and anti-inflammatory effects. Antispasmodic properties of chamomile ease menstrual cramps and lessen the possibility of premature labor. This medicinal herb also stimulates menstruation. In this study, we evaluated the effects of Chamomile alcoholic-extract on the biochemical and clinical parameters in a rat model of PCOS.
    Materials And Methods
    Estrous cyclicity of 30 virgin adult cycling rats was monitored by vaginal smears obtained between 0800 and 1200 hours. After about 4 days, each rat received an i.m. injection of Estradiol Valerate (Aburaihan Co., Iran), 2 mg in 0.2 ml of corn oil, to induce PCO. Corn oil was injected to the rats in the control group. All the rats in the experimental group were evaluated for follicular cysts 60 days after the injection. Rats with PCOS were treated by multiple doses (25, 50, 75 mg/kg) of intraperitoneal injections of Chamomile alcoholic-extract for ten days. The data were statistically analyzed at a significance level of p < 0.05 by ANOVA, followed by the Student Newman-Keuls post hoc test.
    Results
    The histological and hormonal results showed that Chamomile can decrease the signs of PCOS in the ovarian tissue and help LH secretion in rats (p < 0.05).
    Conclusion
    The alcoholic-extract of dried Matricaria chamomilla L. flowers can not only induce recovery from a PCO induced state in rats, but also increase dominant follicles. Additionally better endometrial tissue arrangements can be regarded as another therapeutic effect of Chamomile.
  • Frouzandeh Mahjoubi, Saeideh Soleimani, Sanaz Mantegy Page 175
    Introduction
    The prevalence of somatic chromosomal abnormalities in infertile male individuals has been reported to vary in different literatures. The aim of this study was to investigate the frequency of chromosomal aberrations among infertile men referred to the Cytogenetic Laboratory of Iran Blood Transfusion Organization Research Centre (IBTO).
    Materials And Methods
    Chromosomal analysis was performed on phytohemagglutinin (PHA)-stimulated peripheral lymphocyte cultures of 1052 infertile men using standard cytogenetic methods. The study took place during 1997 to 2007.
    Results
    Total chromosome alterations were revealed in 161 (15.30%) infertile men. The most prevalent chromosomal abnormality in the infertile men was 47, XXY, that was seen in 94 (58.38%) men while one of them had a mosaic karyotype: mos 47, XX[54]/47,XXY[18]/46,XY[9]. In 37 (22.98%) cases, structural aberrations were detected. There were 30 (18.63%) cases of sex reversal.
    Conclusion
    Cytogenetic studies of these patients showed increased chromosomal abnormalities in infertile men in comparison with that of the normal population, justifying the need for cytogenetic analysis of men with idiopathic infertility.
  • Ahmet Okay Caglayan, Isilay Ozyazgan, Fatma Demiryilmaz, Munis Dundar Page 179
    Introduction
    Infertility is a significant multifactorial disorder that can be caused by chromosomal abnormalities. In this study, we aimed to cytogenetically investigate male and female patients admitted to the Genetic Diagnostic Laboratory of Kayseri Educational Hospital in Kayseri, Turkey with varied clinical prediagnoses of infertility.
    Materials And Methods
    Chromosomes from cultured peripheral blood lymphocytes of 274 patients and 427 individuals as the controls were analyzed using GiemsaTrypsin-Giemsa (GTG) banding. The individuals with sex chromosome aneuploidy or mosaicism were classified as carriers and with chromosomal polymorphism, respectively. The results of the two groups were compared statistically.
    Results
    Pure sex chromosome aneuploidy was found in 29 (10.5%) patients and mosaic sex chromosome aneuploidy in 15 (5.5%) cases and the total rate of abnormalities was 16%. Karyotypes were composed of an overall polymorphism rate of 8% in the patient and 4% in the control groups with no statistically significant difference (p = 0.2 and p > 0.05, respectively).
    Conclusion
    The present study shows that chromosomal polymorphisms are common among infertile patients. Chromosomal abnormalities and even heteromorphisms are significant etiologic factors leading to fertility problems. The overall high prevalence of chromosomal polymorphisms in infertile couples, compared to the normal population, needs to be confirmed with further investigations and larger study populations to delineate the role of “harmless” chromosomal aberrations in the etiology of infertility.
  • Saeideh Ziaei, Raziyeh Masoumi, Soghrat Faghihzadeh Page 183
    Introduction
    Many postmenopausal women who are on hormone replacement therapy discontinue medications due to vaginal bleeding. Tibolone, a synthetic steroid, has minimal stimulatory effect on the endometrium. The aim of this study was to assess the effects of continuous HRT regimen and tibolone on the onset of vaginal bleeding and vaginal maturation value.
    Materials And Methods
    A total of 150 healthy women in postmenopausal period were randomly enrolled in this controlled clinical trial. Patients were randomly allocated into three groups, and were followed for six months. The first 50 women received 2.5 mg tibolone plus a Cal D tablet (500 mg Calcium and 200 IU vitamin D) daily, the second 50 women received 0.625 mg conjugated equine estrogen and 2.5 mg medroxyprogesterone acetate (CEE/MPA) plus one Cal D tablet daily, and the remaining 50 received only one Cal D tablet per day and served as the control group. Symptoms were recorded using a questionnaire that assessed vaginal bleeding or spotting, vaginal dryness and intention to continue the medications. Vaginal maturation value was assessed by examining vaginal smears before and after the treatment. The results for the three groups were analyzed using statistical methods.
    Results
    In comparison with the control group, CEE/MPA and tibolone increased vaginal maturation value and decreased the frequency of vaginal dryness (p < 0.01). Women in tibolone group were more likely to continue the treatment regimen than those in the CEE/MPA or the control groups (p < 0.01).
    Conclusion
    Tibolone can serve as an appropriate choice for HRT as it has low rates of vaginal bleeding/ spotting episodes and high acceptance rate in postmenopausal women.
  • Hourieh Shamshiri-Milani, Abolghasem Pourreza, Feizollah Akbari Page 189
    Introduction
    Unsafe and illegal abortions are the third leading cause of maternal death. It affects physical, emotional and social health of women and their families. Abortion is a multi-dimensional phenomenon with several social, legal, and religious implications. The views of policy-makers affect the approach to abortion in every society. Understanding the attitudes and knowledge of high-ranking decision makers towards abortion was the purpose of this study.
    Materials And Methods
    A qualitative research was implemented by carrying out individual interviews with 29 out of a selection of 80 presidents of medical sciences universities, senior executive managers in the legal system, forensic medicine and decision-makers in the health system and a number of top Muslim clerics, using a semi-structured questionnaire for data gathering. Content analysis revealed the results.
    Results
    There were considerable unwillingness and reluctance among the interview-ees to participate in the study. The majority of participants fairly knew about the prevalence of illegal abortions and their complications. There was strong agreement on abortion when health of the mother or the fetus was at risk. Abortion for reproductive health reasons was supported by a minority of the respondents. The majority of them disagreed with abortion when pregnancy was the result of a rape, temporary marriage or out of wedlock affairs. Making decision for abortion by the pregnant mother, as a matter of her right, did not gain too much approval.
    Conclusion
    It seemed that physical health of the mother or the fetus was of more importance to the respondents than their mental or social health. The mother’s hardship was not any indication for induced abortion in the viewpoints of the interviewed policy-makers. Strengthening family planning programs, making appro-priate laws in lines with religious orders and advocacy programs targeting decision makers are determined as strategies for improving womenes health rights.
  • Ananthapur Venkateshwari, Avvari Srilekha, Tella Sunitha, Nallari Pratibha, Akka Jyothy Page 197
    Introduction
    Robertsonian translocation is one of the major chromosomal rearrangements with a prevalence rate of 0.1% of the general population and 1% of the infertile population. In this report, we present a nonhomologous Robertsonian translocation in a female patient with a history of repeated abortions.
    Case Presentation
    A couple with the complaint of repeated abortions was admitted in the Institute of Genetics and Hospital for Genetic Diseases in Begumpet, Hyderabad, India for cytogenetic evaluation. Chromosomal analysis of the couple revealed an abnormal karyotype in the female partner with 45, XX, rob (14, 15) (q10; q10) chromosomal constitution, while the male partner showed normal 46, XY karyotype.
    Conclusion
    The cytogenetic analysis of couples with repeated abortions is mandatory to identify any probable chromosomal aberrations. Prenatal diagnosis should be offered to couples with repeated abortions in the case of future pregnancies.
  • Tulon Borah, Vandana Raphael, Subrat Panda, Pallab Saharia Page 201
    Introduction
    Ectopic molar pregnancy is a rare occurrence and consequently not often considered as a diagnostic possibility. In this article, an attempt was made to stress on the need for histopathological examination and follow up of every case of ectopic pregnancy. This was substantiated with the help of a case report.
    Case Presentation
    A 30-year-old gravida 4, para 3, pregnant woman with a 7-week history of amenorrhea attended hospital with abdominal pain. Per vaginal examination revealed a tender left adnexal mass measuring 4x4 cm and on ultrasonography there was a live fetus corresponding to a 7-week and 6 days gestation with free fluid in the pelvic cavity. Laparotomy, revealed a ruptured left tubal ectopic pregnancy and histopathological examination was suggestive of a molar pregnancy.
    Conclusion
    Although rare, molar changes can occur at any site of an ectopic pregnancy. Clinical diagnosis of a molar pregnancy is difficult but histopathology is the gold standard for diagnosis.