فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال نهم شماره 2 (پیاپی 16، تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی انوری نژاد، شهره فرشاد، عبدالوهاب البرزی، رضا رنجبر، مرضیه حسینی صفحه 1
    مقدمه
    ژل الکتروفورز در میدان ضربانی (pulsed field gel electrophoresis) یکی از بهترین روش هایی است که برای تیپ بندی و مطالعات اپیدمیولوژی در مناطق مختلف کاربرد دارد. این روش با قدرت تکرارپذیری و افتراق بالایی که دارد برای تمام پاتوژن های انسانی قابل استفاده می باشد. اما این روش بسیار حساس بوده و کوچک ترین تغییری در پارامترهای وابسته به آن باعث عدم نتیجه گیری درست می شود. با توجه به این موارد در مطالعه حاضر سعی شده است با استاندارد سازی بیش تر این روش و برطرف کردن اشکالات تکنیکی موجود در انجام آن به نتایج دقیق تری برای مقایسه سوش های مختلف در مطالعات اپیدمیولوژی دست یافت.
    روش کار
    در تحقیق حاضر در راستای تعیین الگوی ژنتیکی سوش های اشریشیاکلی به وسیله پروتکل ژل الکتروفورز در میدان ضربانی، پارامتر های مختلفی از جمله غلظت DNA موجود در نمونه و رابطه آن با غلظت و طول مدت زمان مورد استفاده برای آنزیم ها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی های مختلف، مناسب ترین چگالی نوری (Optical Density) سوسپانسیون باکتریایی در طول موج 610 نانومتر بین 7/0 -6/0 نانومتر، غلظت آنزیم XbaI 150 واحد و زمان مناسب تاثیر آنزیم پروتئیناز K هفت ساعت مشخص شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که متغیر های مورد استفاده در این مطالعه برای بهینه سازی روش میدان ضربانی از اساسی ترین متغیر ها در راه اندازی یک روش کارآمد می باشند. بنابراین با رعایت نکات گفته شده، این روش ملکولی بیش از گذشته به محققین در مطالعات اپیدمیولوژی و مقایسه بین سوش های مختلف کمک خواهد کرد.
    کلیدواژگان: اشرشیاکلی، الکتروفورز، ژل، میدان ضربانی
  • مریم پاک فطرت، جمشید روزبه، نگار آذرپیرا، فاطمه افتخاریان، رضا صحرایی صفحه 8
    مقدمه
    مرگ مغزی منجر به افزایش فعالیت سیتوکین ها می شود که می تواند موجب اختلال در عملکرد کلیه پیوندی شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح سیتوکین ها در افراد دهنده کلیه زنده و مرگ مغزی و ارتباط آن با عملکرد حاد کلیه پیوندی در گیرندگان پیوند انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مورد- شاهدی روی 104 بیمار دریافت کننده کلیه از دهندگان مرگ مغزی و زنده انجام شد. سطح سیتوکین های سرم (Interleukine 2) IL2، (Interleukine 6) IL6 و (Tumor necrotizing factor α) TNF دهندگان، قبل از پیوند و کراتینین سرم و برون ده ادراری در گیرندگان، بعد از عمل اندازه گیری شد.
    یافته ها
    63 مورد (6/60 درصد) کلیه ها از بیماران مرگ مغزی (گروه 1) و بقیه از فرد زنده (گروه 2) دریافت شده بود. روند تغییرات کراتینین و برون ده ادراری بین دو گروه در طی زمان مشابه بود و اختلاف معناداری نداشتند. سطح IL2، IL6 و TNF قبل از پیوند در دهندگان مرگ مغزی بالاتر بود و بین سطح آن ها در دهندگان مرگ مغزی و زنده تفاوت معناداری داشت. سطح IL6 قبل از پیوند در دهندگان افرادی که پیوندشان به طور حاد رد شده بود بالاتر بود و با میزان آن در دهندگان افرادی که پیوندشان رد نشده بود تفاوت معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    سطح بالایی از سیتوکین ها در دهندگان مرگ مغزی قبل از پیوند وجود دارد که بالا بودن سطح IL6 سرم با افزایش رد حاد پیوند کلیه در ارتباط است.
    کلیدواژگان: سیتوکین، پیوند، کلیه، مرگ مغزی
  • سوسن ترابی، سید اسماعیل مناقب*، سمیرا رحمانیان، راضیه زاهدی، زهره صلح جو صفحه 15
    مقدمه

    تغذیه با شیر مادر و تغذیه تکمیلی نقش برجسته ای در رشد و تکامل کودک دارد. این پژوهش به منظور بررسی وضعیت تغذیه کودکان زیر دو سال در مناطق شهری و روستایی شهرستان جهرم انجام گرفت.

    روش کار

    این پژوهش از نوع مقطعی و جامعه مورد مطالعه 435 نفر از کودکان با سن 18-24 ماه ساکن مناطق شهری و روستایی شهرستان جهرم بود. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و با کمک روش های آمار توصیفی و استنتاجی تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی کودکان مورد بررسی 305/3 ± 86/20 ماه، میانگین سنی تغذیه انحصاری با شیر مادر 64/1 ± 49/5 ماه و فراوانی درصدی تغذیه انحصاری با شیر مادر 4/55 درصد بود. در این مطالعه 9/26 درصد از کودکان از شیر مصنوعی (شیر خشک) استفاده می کردند. میانگین سن شروع غذای کمکی 956/0 ± 04/6 ماه و میانگین سن تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی 321/5 ± 58/18 ماه بود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به پایین بودن فراوانی تغذیه انحصاری با شیر مادر، عوارض بعدی آن و همچنین مصرف دو برابری شیر مصنوعی در شهر نسبت به روستا به نظر می رسد در ارتباط با نحوه تغذیه انحصاری با شیر مادر و مزایای آن به خصوص برای مادران در مراکز شهری اقدامات آموزشی بیش تری باید انجام شود.

    کلیدواژگان: تغذیه انحصاری با شیر مادر، شیرخوار، وضعیت تغذیه، شیر مادر، شیر مصنوعی
  • مهدی فخار، محمدحسین معتضدیان، سیدعلی هاشمی، احمد گلکار صفحه 21
    مقدمه
    لیشمانیوز احشایی (کالاآزار) بیماری انگلی مهمی است که توسط گونه های لیشمانیای دونوانی و اینفانتوم ایجاد می شود. شواهد اپیدمیولوژی نشان می دهد که لیشمانیوز احشایی در بعضی از مناطق شهرستان جهرم از استان فارس شایع است. مطالعه حاضر با هدف تعیین هویت عامل ایجاد کننده لیشمانیوز احشایی در این شهرستان انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی از 16 نفر بیمار مبتلا به کالاآزار بستری شده در بیمارستان شهید مطهری جهرم در طی سال های 1377 تا 1383 نمونه مغز استخوان گرفته شد. دی ان آاز اسلایدهای میکروسکوپی تهیه شده از این نمونه ها استخراج و گونه انگل با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) اختصاصی تعیین شد. برای این کار با استفاده از پرایمر LINR4 و LIN17 قطعه متغیر از حلقه های کوچک دی ان آی کینتوپلاستی انگل لیشمانیا تکثیر و روی ژل آگاروز 5/1 درصد الکتروفورز شد.
    یافته ها
    تمامی بیماران از نظر سرولوژی با استفاده از آزمون ایمونوفلوروسنت غیرمستقیم مثبت بودند. در بررسی اسمیرهای مستقیم مغز استخوان، آماستیگوت های انگل (اجسام لیشمن) به تعداد زیاد مشاهده شد. تمامی نمونه ها در آزمایش واکنش زنجیره ای پلی مراز باندی به اندازه 720 جفت باز ایجاد کردند. مقایسه این باندها با باندهای گونه های استاندارد، مشخص نمود که گونه انگل در تمامی بیماران لیشمانیا اینفانتوم است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تعیین گونه با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز یک مرحله ای و پرایمرهای LINR4 و LIN17 روشی ساده و سریع است. همچنین عامل لیشمانیوز احشایی در بیماران تحت بررسی لیشمانیا اینفانتوم می باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز احشایی، کالاآزار، لیشمانیا اینفانتوم، واکنش زنجیره ای پلی مراز، مغز استخوان
  • حمیدرضا محمدی، فرزانه تقیان، محمدصادق خوشنام، محمد رفعتی فر، مهدی صباغ صفحه 27
    مقدمه
    اینترلوکین-6 (IL-6 interleukin-6 -) سیتوکین اصلی درگیر در شروع پاسخ فاز حاد است که باعث سنتز برخی پروتئین های موجود در کبد مانند پروتئین واکنشی C (CRP) (protein C-reactive) می شود. هدف این پژوهش، مطالعه تاثیر فعالیت ورزشی حاد بر پاسخ برخی عوامل التهابی پیش گو کننده بیماری های قلبی- عروقی مانند IL-6 و CRP در نوجوانان سالم غیر ورزشکار بود.
    روش کار
    15 نوجوان غیر ورزشکار داوطلب، با میانگین سن 9/0 ± 4/15 سال در این تحقیق شرکت کردند. در جلسه آزمون، ابتدا نمونه خونی در حالت ناشتا از آزمودنی ها گرفته شد و سپس به مدت 30 دقیقه با 65 تا 70 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی (VO2max) روی دوچرخه کارسنج رکاب زدند. بلافاصله پس از اتمام فعالیت و 60 دقیقه پس از فعالیت، از آزمودنی به منظور اندازه گیری HS-CRP و IL-6 نمونه خونی گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و از آزمون تعقیبی (LSD) به منظور تعیین اختلاف بین مراحل استفاده شد.
    یافته ها
    مقادیر سرمی IL-6، بلافاصله و 60 دقیقه بعد از فعالیت ورزشی و مقادیر سرمی HS-CRP فقط 60 دقیقه بعد از فعالیت ورزشی نسبت به قبل از فعالیت افزایش معناداری داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    انجام فعالیت ورزشی حاد در نوجوانان سالم باعث افزایش مقادیر سرمی IL-6 و CRP می شود و با توجه به تاثیر شدت، مدت، نوع فعالیت ورزشی و سطح آمادگی بدنی روی میزان پاسخ ایمنی بهتر است در ارائه فعالیت های ورزشی تا حد واماندگی برای نوجوانان غیر ورزشکار دقت بیش تری کرد.
    کلیدواژگان: Interleukin، 6، HS، C، Reactive Protein، فعالیت ورزشی، نوجوانان
  • محبوبه سجادی هزاوه، محسن شمسی صفحه 34
    مقدمه
    تشنج ناشی از تب شایع ترین اختلال عصبی و شایع ترین نوع تشنج در کودکان زیر شش سال می باشد. با توجه به نقش مهم مادران در کنترل این بیماری و ماهیت نگران کننده آن، این مطالعه به منظور بررسی رفتار مادران شهر اراک در خصوص پیشگیری از تشنج ناشی از تب در کودکان خود بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بوده که در آن 100 نفر از مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک دارای کودکان زیر دو سال شرکت داشتند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش پرسش نامه تنظیم شده بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی (حساسیت، شدت، منافع و موانع درک شده، راهنمای عمل) و فهرست کنترل عملکرد مادران در خصوص پیشگیری از تشنج ناشی از تب در کودکان بود.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که میزان موانع درک شده در مادران با عملکرد ضعیف، بیش تر از سایر مادران بوده و دو گروه دارای اختلاف معنی دار آماری بودند. عملکرد صحیح در مادران بی سواد یا سواد ابتدایی، کم تر از دیگر مادران بود و دو گروه دارای اختلاف معناداری بودند. میزان حساسیت درک شده در مادران با سواد پایین و دارای عملکرد ضعیف، پایین تر از سایرین بود (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به این که اکثر مادران مورد مطالعه در زمینه پیشگیری از تشنج ناشی از تب عملکرد ضعیفی داشتند که با افزایش میزان آگاهی، حساسیت، شدت و منافع درک شده و کاهش موانع درک شده، عملکردشان در این زمینه ارتقا می یابد، بنابراین مد نظر قرار دادن یک برنامه آموزشی دقیق مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی در راستای حفظ سلامت کودکان برای مادران پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: تشنج ناشی از تب، کودک، مادران، رفتار
  • احمد علی پور، احمد علی نور بالا، مهناز یزدانفر، مژگان آگاه هریس صفحه 41
    مقدمه
    این پژوهش با هدف کاهش استرس و بازداری از طریق برون ریزی هیجانی با ساختار نوشتاری در بیماران مبتلا به اختلال روان تنی انجام شده است.
    روش کار
    پس از تکمیل پرسش نامه های استرس ادراک شده و مکانیزم های دفاعی، 43 بیمار مبتلا به اختلال روان تنی از میان مراجعه کنندگان به مرکز پزشکی بیمارستان امام خمینی شهر تهران که دارای نمره استرس بیشتر از 21 و سرکوب بیشتر از 5/11 بودند، انتخاب شدند. آزمودنی ها به شکل در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. پس از افشای هیجانی نوشتاری، داده های گردآوری شده به کمک آزمون آماری تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد که افشای هیجانی نوشتاری باعث کاهش معنادار استرس ادراک شده آزمودنی های گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل می شود (05/0>P). همچنین بازداری گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل پس از مداخله افشای هیجانی نوشتاری به طور معناداری کاهش می یابد (05/0>P).
    بحث و نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد افشای هیجانی نوشتاری اگرچه در زمان نوشتن دردناک است، اما در طولانی مدت بر تعدیل و کاهش استرس تاثیر مثبت دارد. همچنین این عمل باعث کاهش پدیده بازداری شده و کمک می کند تا سلامت روانی و جسمی فرد بهبود یابد.
    کلیدواژگان: استرس، بازداری، هیجانات، روان تنی
  • حمید اراضی، ارسلان دمیرچی، علی مصطفی لو صفحه 48
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تغییرات شاخص های خون شناسی متعاقب دو جلسه تمرین منتخب شامل تمرینات همزمان استقامتی و مقاومتی در روز بوده است.
    روش کار
    در این مطالعه هشت دانشجو پسر رشته تربیت بدنی دانشگاه گیلان به صورت داوطلب شرکت کردند. آزمودنی ها تمرینات همزمان استقامتی و مقاومتی را به مدت 90 دقیقه در دو نوبت صبح و بعدازظهر انجام دادند. برای اندازه گیری تغییرات شاخص های خون-شناسی (گلبول سفید، گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، غلظت متوسط هموگلوبین، میانگین حجم گلبول قرمز، پلاکت و حجم پلاسمایی) در مقاطع زمانی پیش، بلافاصله و سه ساعت پس از تمرین هر دفعه نمونه خون گرفته شد. افراد پیش از انجام اولین خون-گیری، حداقل 12 ساعت ناشتا بودند. در پژوهش حاضر از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی برای بررسی تغییرات هماتولوژیک در سطح معناداری 05/0 P< استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد گلبول سفید سه ساعت و پلاکت بلافاصله پس از تمرین افزایش معنا داری نسبت به پیش از تمرین داشته اند. همچنین هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول قرمز سه ساعت پس از تمرین کاهش معنا داری نسبت به پیش از تمرین داشته اند (05/0P<)، اما تفاوت معنا داری در شاخص های (MCH، MCHC، MCV و PV) مشاهده نشد (05/0P>).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به کاهش عوامل خونی مؤثر و مهم در تبادلات گازی و اثرات احتمالی آن ها بر اکسیژن رسانی به عضلات فعال و نیز افزایش عوامل ایمنی و انعقاد خون پس از دو جلسه تمرین به مربیان و ورزشکاران توصیه می شود در اجرای تمرینات همزمان و مکرر در روز جانب احتیاط را در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: تمرین، هماتوکریت، هموگلوبین، پلاکت خون، گلبول های قرمز
|
  • M. Anvarinejad, Sh Farshad, A. Alborzi, R. Ranjbar, M. Hoseini Page 1
    Introduction
    Pulsed Field Gel Electrophoresis (PFGE) is one of the best typing methods which is highly effective in molecular epidemiological studies in different areas. All bacterial isolates are typeable by PFGE and the results are highly reproducible. As this technique is very sensitive and the least variation in the parameter leads to lack of result or false positive, in this study we tried to optimize this method and eliminate the technical problems to obtain accurate results for comparison of different strains in epidemiological studies.
    Material And Methods
    To assess the genotype pattern of Escherichia coli strains by PFGE method, we studied different parameters such as concentration of DNA molecules of the sample and their relationship with the enzymes concentration.
    Results
    After different examinations, the best optical density for bacterial suspension in the wavelength of 610 was found to be within 0.6-0.7 nm and the best concentration of XbaI enzyme was 150 units. The appropriate time for proteinase K effect was 7 hours.
    Conclusion
    It seems that the parameters used in this study are the most essential factors in the establishment of an effective PFGE method. With due attention to this experiment, researchers can use this method more efficiently than before for epidemiologic studies and comparison of different strains.
  • P. Pakfetrat, J. Roozbeh, N. Azarpira, F. Eftekharian, R. Sahraei Page 8
    Introduction
    Brain death leads to increased activity of cytokine, which can lead to renal graft dysfunction in the recipient. This study aims at reviewing the cytokine levels in brain death donors and living ones and their relationship to early renal graft function in recipients.
    Methods
    This case-control study was conducted on 104 patients who had received kidney transplant, from brain death and living doners. Serum levels of cytokines IL2 (Interleukine2), IL6 (Interleukine 6), TNFα (Tumor necrotizing factor α) in the donors before transplantation and serum creatinine levels and urine output after operation in the recipients were measured.
    Results
    Of all the patients, 63 cases (60.6%) received kidney from brain death donors (group 1) and the rest from the living donors (group 2). The urine output and creatinine changes in the two groups were similar over time; no significant differences were found. There were high levels of IL2, IL6, and TNFα in brain death donors before transplantation and a statistically significant difference was observed between brain death and living donors. IL6 levels before transplantation was higher in those who donated kidney to the group suffering from acute rejection and there was a significant difference between the groups not undergoing rejection.
    Conclusion
    Based on the results, there are high levels of cytokines in brain death donors before transplantation. Among them, the serum level of IL6 is associated with an increase in acute rejection in kidney transplantation.
  • S. Torabi, Ea Managheb, R. Rahmanian, R. Zahedi, Z. Solhjoo Page 15

    Breastfeeding and the complementary feeding have a prominent role in the growth and development of children. This survey was designed to assess the nutritional status of children under two years in urban and rural areas of Jahrom.

    Material And Methods

    This was a cross-sectional study on 435 children aged 18-24 months and living in rural and urban areas. Data were collected through a questionnaire and descriptive and analytic statistics were employed.

    Results

    In this survey, the mean (SD) age of the children was 20.86  3.305 years. Exclusive breast feeding was 55.4 percent and the mean (SD) age of exclusive breastfeeding was 5.49 ± 1.64 years. Moreover, 26.9 percent of the children were fed with artificial milk. The mean (SD) age to start supplementary feeding was 6.040.956 and that of continuation of breast feeding until 2 years of age was18.58  5.321.

    Conclusion

    Considering the considerable lack of exclusive breast feeding and its resulting complications and consumption of about two times as much artificial milk in the urban as compared to rural areas, it seems that there should be an attempt to educate mothers on the disadvantages of lack of exclusive breast feeding and advantages of breastfeeding specially in rural health care centers.

  • M. Fakhar, Mh Motazedian, Sh Hashemi, A. Golkar Page 21
    Visceral leishmaniasis (VL) or Kala-azar is an important parasitic diseases caused by protozoan parasites of the genus Leishmania including L. donovani, L. infantum. Epidemiological evidences show that VL is frequently common in some areas of Jahrom district in Fars Province. This study aimed to characterize the causative agent of VL in this region.
    Materials And Methods
    Bone marrow sample was obtained from 16 VL patients from Pediatric hospital in Jahrom town. DNA was extracted from the microscopic slides and checked by specific PCR to find out the species of the parasite. To do it, a segment of minicirclekinetoplast DNA was amplified, using LINR4 and LIN17 primers. Products of PCR were evaluated by electrophoresis, using 1.5% agarose.
    Results
    Anti-leishmania antibody was detected in all patients by IFAT. Examination of bone marrow smears demonstrated numerous amastigotes of Leishmania (Leishman bodies) in the samples. All the samples produced a 720 bp band in PCR assay. The isolates were compared with reference strains and revealed that all the isolates are L. infantum.
    Conclusion
    Our findings showed that species characterization with one-step PCR by LIN17 and LINR4 is simple and fast; it was also confirmed that the causative agent of VL in Jahrom is L. infantum.
  • Hr Mohammadi, F. Taghian Khoshnam, M. Rafati, M. Sabagh Page 27
    The major cytokine involved in the beginning of the acute phase response is IL-6 which causes synthesis of some proteins in the liver like CRP. The purpose of this study is to examine the effect of acute physical exercise on some inflammatory predicting factors of cardiovascular diseases in healthy non-athlete adolescents.
    Material And Methods
    We selected 15 non-athlete boys through systematic random sampling among volunteers aged 15.4 ± 0.9 years. First fasting blood samples were collected in the testing session and each subject cycled with 65 to 70% VO2max for 30 minutes. Blood samples were collected to measure HS-CRP and IL-6 immediately after and one hour after completing exercise, respectively. We used analysis of variance with repeated measurements to analyse the data and LSD test to determine the difference among phases.
    Results
    There was a significant increase in interlukine-6 serum values immediately and 60 min after exercise and in reactive protein 60 min after exercise.
    Conclusion
    It was concluded that doing acute physical exercise can lead to an increase in serum IL-6 and CRP in healthy adolescents and with regard to the effect of intensity, duration, exercise type and fitness level on the amount of immune response, there is a need to pay more attention to offering physical exercise leading to fatigue for healthy non-athlete adolescents.
  • M. Sajadi Hazaveh, M. Shamsi Page 34
    Introduction
    Febrile convulsion is the most common neurological disorder in children below the age of six. Considering the important role of mothers in controling the disease, the present study was carried out to assess the mother's behavior based on the Health Belief Model about prevention of febrile seizure in children in Arak city.
    Material And Methods
    This is a cross-sectional study conducted on one hundred women with children under 2 years of age. Data were collected through a questionnaire based on HBM (perceived susceptibility, severity, barrier and benefit and cues to action and performance checklist about prevention of febrile convulsion. The data were collected through organized interviews and finally analysed.
    Results
    The findings showed that the amount of perceived barriers in mothers with weak performance was more than that in other mothers, and the two groups revealed a significant difference. Poor functioning was more commonly seen in illiterate mothers or those with primary education,and the two groups showed a significant difference. Percived susceptibility in mothers with low literacy and poor performance was also lower than the others (P<0.05).
    Conclusion
    Considering the fact that most mothers in this study performed poorly in preventing seizures caused by fever, increased awareness, severity, intensity and perceived benefits and reduced perceived barriers performance in preventing further seizure-induced fever were increased. Therefore, a strict educational program based on Health Belief Model for the health of children is recommended.
  • A. Alipour, Aa Noorbala, M. Yazdanfar, M. Agah Heris Page 41
    Introduction
    The present research aimed at decreasing the stress and inhibition due to discharge of effect with written structure in patients who suffer from psychosomatic symptoms.
    Material And Methods
    After using the perceived stress questionnaire and defense mechanism questionnaire, eventually 43 patients who were suffering from psychosomatic disorder were selected among the patients who had referred to Imam Khomeini Hospital in Tehran. They had obtained M>21 in perceived stress scale, and their repression mean scores were more than 11.5. This research was conducted based on a quasi-experimental design. Then, they were selected through available sampling and randomly assigned into two groups of experimental and control. After instruction on written emotional expression, the data were gathered and analyzed using T-test.
    Results
    The analysis of data revealed that emotional expression significantly declined the perceived stress levels among subjects of in the experimental group in comparison to the control group (P<0.05). Furthermore, inhibition scores among the experimental group, compared to the control group, had significantly decreased after emotional expression contribution (P<0.05).
    Conclusion
    These findings suggest that although emotional expression was very painful in the days which were written, it had positive effects on declining stress levels in the long-term. Also it made a decline in inhibition so that it helped the patients improve their health condition.
  • H. Arazi, A. Damirchi, A. Mostafaloo Page 48
    The purpose of this study was to investigate variations of hematological parameters following two bouts of concurrent endurance-resistance exercises.
    Material And Methods
    Eight physical education students (age 21 ± 1.51 years, height 178 ± 5.57 cm and weight 74.25 ± 8.85 kg) took part in this study. The subjects performed two sessions of concurrent endurance and resistance exercises for 90 minutes in the morning and afternoon evenly. In order to measure hematological variations (WBC, RBC, HCT, HB, MCH, MCHC, MCV, PLT and PV) before, immediately after and 3 h after exercises, the subjects were asked to take fast overnight for 12 h. Blood samples (5cc) were taken from an anticubital vein. The data were analyzed using a 1-factor repeated measure ANOVA and bonferroni post hoc test and the significance level was considered asP≤0.05.
    Results
    According to the obtained data, significant increases in WBC 3 h after exercises and PLT immediately after exercises were observed (P≤0.05). Also, there were significant decreases in HCT, HB and RBC variables 3 h after exercises (P≤0.05). However, there were no significant differences in MCH, MCHC, MCV and PV (P>0.05).
    Conclusions
    With regard to the decrease in the effective hematological factors in gas exchange and its likely effects on active muscle oxygenate and the increase in the immune factors and coagulation after two exercise sessions, it is suggested that the coaches and athletes take the performance of repeated and concurrent exercises into account.