وضعیت تغذیه کودکان زیر دو سال و عوامل مرتبط با آن در مراکز شهری و روستایی جهرم سال 87-86
تغذیه با شیر مادر و تغذیه تکمیلی نقش برجسته ای در رشد و تکامل کودک دارد. این پژوهش به منظور بررسی وضعیت تغذیه کودکان زیر دو سال در مناطق شهری و روستایی شهرستان جهرم انجام گرفت.
این پژوهش از نوع مقطعی و جامعه مورد مطالعه 435 نفر از کودکان با سن 18-24 ماه ساکن مناطق شهری و روستایی شهرستان جهرم بود. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسش نامه جمع آوری و با کمک روش های آمار توصیفی و استنتاجی تحلیل شدند.
میانگین سنی کودکان مورد بررسی 305/3 ± 86/20 ماه، میانگین سنی تغذیه انحصاری با شیر مادر 64/1 ± 49/5 ماه و فراوانی درصدی تغذیه انحصاری با شیر مادر 4/55 درصد بود. در این مطالعه 9/26 درصد از کودکان از شیر مصنوعی (شیر خشک) استفاده می کردند. میانگین سن شروع غذای کمکی 956/0 ± 04/6 ماه و میانگین سن تداوم تغذیه با شیر مادر تا دو سالگی 321/5 ± 58/18 ماه بود.
با توجه به پایین بودن فراوانی تغذیه انحصاری با شیر مادر، عوارض بعدی آن و همچنین مصرف دو برابری شیر مصنوعی در شهر نسبت به روستا به نظر می رسد در ارتباط با نحوه تغذیه انحصاری با شیر مادر و مزایای آن به خصوص برای مادران در مراکز شهری اقدامات آموزشی بیش تری باید انجام شود.