فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:23 Issue: 3, 2011

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:23 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/07/26
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی صفحه 144
    واژه تقلید نشانگر مسئولیت است و شخص تقلید کننده، مسئولیت رفتار خویش را بر عهده مفتی قرار می دهد. پس از آن، مفتی دو مسئولیت سنگین برعهده دارد: یکی مسئولیت ناشی از تبعیت مقلدان و دیگری مسئولیت ناشی از قرار گرفتن در موضع سخن گویی از دین خدا. مسئولیت نخست به ضمان او می انجامد. از این رو نمی تواند عوارض منفی یک فتوا و خسارتهای ناشی از آن را برعهده نگیرد. البته او اگر در جایگاه حکمرانی قرار گیرد مسئولیتی مضاعف دارد و باید در برابر اقداماتی که انجام می دهد پاسخگو بوده و عواقب آن را برعهده بگیرد.
    کلیدواژگان: تقلید، حکم - ضمان، مفتی، مسئولیت
  • محمدرضا ملاک زاده، احسان عاطفی، سعید نوکار صفحه 148
    زمینه و هدف
    تعیین استحکام ایمپلنت ها بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی پایداری ایمپلنت دندانی کاشته شده در مدل های کلینیکی گزارش شده از فک و تعیین میزان تاثیر شعاع، ضخامت و سختی استخوان فک، بر میزان تنش بافت اطراف ایمپلنت دندانی با استفاده از روش المان محدود می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی مدل Wire frame سه بعدی فک، از اطلاعات CT-Scan یک مرد 25 ساله به کمک نرم افزار Mimix ساخته و این مدل در نرم افزار CATIA ساده سازی و پس از کاشت ایمپلنت، در Abaqus، با ضخامت و سختی های متفاوت و تحت بارگذاری مایل و متمرکز با اعمال شرایط مرزی مناسب، آنالیز المان محدود شد.
    یافته ها
    در مدل های کلینیکی فک نشان داده شد که فک با لایه ای نازک از استخوان کورتیکال با هسته کم چگال، بیشترین تنش در بافت Cortical را از میان مدل های کلینیکی داشت. افزایش شعاع بافت کورتیکال باعث کاهش تنش در فک شد. ضخامت دو میلی متر استخوان در اطراف ایمپلنت دندانی به عنوان ضخامت بحرانی استخوان محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    افزایش سختی هر کدام از بافتهای کورتیکال و (کانسلس) Concellous استخوان فک باعث افزایش تنش در همان بافت و کاهش پارامترهای تنش و کرنش در بافت دیگر شد. تاثیر افزایش ضخامت استخوان برای ضخامتهای کمتر از دو میلی متر بسیار بیشتر از ضخامتهای بیش از دو میلی متر بود.
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، آنالیز المان محدود، توزیع تنش، کیفیت استخوان
  • حمید کرمانشاه، صدیقه سادات هاشمی کمانگر، سکینه آرامی، اکبر میرصالحیان، مهندس محمد کمالی نژاد، مهرداد کریمی، فرشته جبل عاملی صفحه 155
    زمینه و هدف
    جامعه جهانی به درمانهای سنتی و لزوم استخراج دارو از مواد طبیعی و گیاهان داروئی توجه خاص دارد. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی آزمایشگاهی اثر آنتی باکتریال عصاره هیدروالکلی دو گیاه مریم گلی (Salvia officinalis) و زنیان (Carum copticum) که در متون طب سنتی از موارد پرکاربرد در درمان بیماری های دهان و دندان هستند بر میکرو ارگانیسم های پوسیدگی زا می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از دو گیاه مریم گلی و زنیان به روش ماسراسیون (خیساندن) عصاره هیدروالکلی تهیه شد و پس ازاستریل کردن عصارها توسط فیلتر مربوطه، اثر آنتی باکتریا ل عصارها به روش Broth macrodilution (رقیق کردن مرتب نمونه ها با روش مربوطه) بر روی میکروارگانیسم های استرپتوکوک موتان، لاکتوباسیل رامنوز و اکتینو میسس ویسکوز ارزیابی شد. نتایج توسط آماره Mann whitney آنالیز و مقایسه شدند.
    یافته ها
    میزان حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره مریم گلی و زنیان برای استرپتوکوک موتان به ترتیب 25/6 و 5/12 میکرو گرم در میلی لیتر و برای لاکتوباسیل رامنوز به ترتیب 56/1 و 25/6 میکرو گرم در میلی لیتر و برای اکتینومیسس ویسکوز به ترتیب 5/12 و 25 میکرو گرم در میلی لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    هر دو عصاره مریم گلی و زنیان بر هر سه گونه باکتری اثر بازدارندگی رشد داشتند که این اثر برای مریم گلی به طرز معنی داری بیشتر از زنیان بود و در محدوده غلظتی مورد بررسی عصاره مریم گلی بر هر سه باکتری و زنیان بر استرپتوکوک موتان و اکتینومیسس ویسکوز اثر باکتریسیدال داشتند.
    کلیدواژگان: عصاره گ، یاهی - مریم گلی - زنیان - میکروارگانیسم های پوسیدگی زا - استرپتوکوک موتان - لاکتوباسیل رامنوز - اکتینومیسس ویسکوز
  • معصومه حسنی طباطبای، اسماعیل یاسینی، منصوره میرزایی، علی سلطانی راد صفحه 162
    زمینه و هدف
    جهت بالا بردن استحکام باند بین پست فایبر و کور کامپوزیتی روش های آماده سازی سطحی بسیاری بر روی پست صورت گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر چند روش روی پست فایبر کوارتز ((DT light بر استحکام باند آن با کور کامپوزیتی ((clearfill photocoreپس از نگهداری در آب و ترموسایکلینگ می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای و آزمایشگاهی می باشد. پنجاه عدد دندان کانین انسان درمان ریشه شدند و فضای پست ایجاد گردید. پنجاه عدد پست بر اساس درمانهای سطحی انجام شده بر رویشان به گروه های کنترل، سایلن، سندبلاست، سندبلاست - سایلن و اسید هیدروفلوریک - سایلن تقسیم شدند. پس از سمان کردن پست ها در داخل کانال با پاناویا F2، کورکامپوزیتی روی پست ها ساخته شد. پس از آن قسمت کور جدا شده به مدت سه ماه در آب مقطر در دمای اتاق نگهداری و ترموسایکلینگ به تعداد سه هزار سیکل بین دمای 5 – 55 درجه سانتی گراد انجام شد و دو برش به قطر یک میلی متر از هر کور به دست آمد و توسط تست Push out استحکام باند اندازه گی ری گردید. داده ها با آزمون آماری One way ANOVA آنالیز شدند.
    یافته ها
    داده ها در پنج گروه از توزیع نرمال تبعیت می کنند ولی اختلاف آماری معنی داری بین آنها وجود ندارد. بیشترین قدرت باند مربوط به گروه سندبلاست - سایلن (6/4 ± 3/11) و کمترین مربوط به گروه کنترل (7/3 ± 6/9) بود.
    نتیجه گیری
    سند بلاست، اسید هیدروفلوریک و سایلن موجب افزایش استحکام باند بین پست فایبر و کور کامپوزیت در این مطالعه نگردید.
    کلیدواژگان: آماده سازی سطحی، فایبر پست، استحکام باند، کور کامپوزیت
  • غلامرضا اصفهانی زاده، محمدحسن سالاری، عزت الله جلالیان، امید بانگی پور، فرانک جلالیان، مهشاد علامه، پردیس رضوانی پور صفحه 171
    زمینه و هدف
    زبری سطوح رستوریشن های دندانی می تواند منجر به کاهش خواص بیولوژیک آنها و سایش دندانهای مقابل گردد. هدف از این مطالعه مقایسه آزمایشگاهی تاثیر گلیز و پالیش بر زبری سطوح پرسلن های دندانی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی بر روی بیست دیسک پرسلنی از نوع Noritake با بیس فلزی به ضخامت 2- 5/2میلی متر و قطر یک سانتی متر انجام شد. ابتدا نمونه ها توسط دیسک سیلیکونی با زبری متوسط پرداخت و سپس به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. در گروه اول گلیز و در گروه دوم پالیش و در گروه سوم پس از گلیز توسط سنگی با درجه زبری coarse سطح گلیز برداشته شد و ری گلیز انجام گردید و در گروه چهارم مثل گروه سوم با این تفاوت که در مرحله آخر پالیش انجام شد. سپس نمونه ها توسط Profilomete و SEM ارزیابی شدند. به علت نرمال بودن داده ها از آزمون one- way ANOVA و تست تکمیلی LSD استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین زبری در گروه گلیز μ 05/0 ± 06/ 1، در گروه پالیش μ 13/0 ± 92/0، در گروه ری گلیز μ 13/0 ± 22/1و در گروه پالیش پس از گلیز μ 13/0 ± 14/1بود. پالیش و پالیش پس از گلیز در100% موارد سطوح گرد و گلیز در 60% موارد سطوح تیز را به وجود آوردند.
    نتیجه گیری
    سطح پالیش شده نسبت به سطح گلیز شده زبری کمتری دارد. همچنین در گروه پالیش پس از گلیز نیز سطح پرسلن نسبت به گروه ری گلیز زبری کمتری دیده شد.
    کلیدواژگان: زبری سطحی، گلیز، پالیش، پرسلن دندانی
  • الناز مصلحی فرد، فرهنگ محبوب صفحه 177
    مقدمه
    چشم برجسته ترین نماد صورت در اولین برخورد اجتماعی است. فقدان یا از دست دادن چشم می تواند به دلایل متعددی از جمله نقایص مادر زادی، ضربه و بدخیمی ها روی دهد که این امر باعث نگرانی و تنش در زندگی اجتماعی فرد می گردد. هنر ساخت پروتز اکولار با اندازه، رنگ و شکل مناسب باعث راحتی فیزیکی، بهبود روانی و رضایتمندی بیمار می شود. طرح ریزی دقیق درمان همراه با توجه به جزئیات، متخصص پروتز ماگزیلوفاسیال را قادر می سازد تا در بازتوانی بیماران نیازمند پروتز اکولار نقش مؤثری ایفا نماید.
    معرفی مورد: در این مقاله ساخت پروتز اکولار اختصاصی به روش قالبگیری Stock tray برای یک مرد 54 ساله بدون مشکل سیستمیک مبتلا به نقص مادرزادی چشم راست که در معاینه بالینی ساکت و بافتهای اطراف سالم بودند، شرح داده شده است.
    کلیدواژگان: پروتز اکولار، چشم مصنوعی، تری قالبگیری، فقدان مادرزادی چشم
  • مینا بی ریا، امیر قاسمی، کیاوش درودگر، سیامک نجفی ابرندآبادی صفحه 182
    زمینه و هدف

    به کارگیری فیشورسیلانت ها، عملیترین راه پیشگیری از پوسیدگی های پیت ها و شیارهای سطح اکلوزال است. عوامل متعددی در ارزیابی کارآیی فیشورسیلانت ها مورد بررسی قرار می گیرند، از جمله استحکام باند، ریزنشت و سیل مارجینال. هدف از این مطالعه ارزیابی آزمایشگاهی میزان ریزنشت دو نوع سیلانت سلف اچ و Conventional (معمولی) می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه آزمایشگاهی سی دندان مولر سوم خارج شده سالم انسان انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند و بر روی سطح اکلوزال هر گروه، یکی از سه ماده Enamel Loc، Concise و Concise + Prompt L-Pop طبق دستور کارخانه سازنده قرار داده شد. جهت انجام آزمایش نفوذ ماده رنگی، دندانها به مدت چهار ساعت در محیط بافری 2% متیلن بلو قرار گرفتند، سپس نمونه ها توسط استریومیکروسکوپ بررسی شده و میزان نفوذ ماده رنگی بر اساس شاخص Williams And Winter اندازه گیری گردید. برای آنالیز داده ها از تست نان-پارامتریک Kruskal-Wallis در نرم افزار SPSS ویرایش 18 استفاده شد. (001/0> P)

    یافته ها

    میزان ریزنشت در گروه Enamel Loc از دو گروه دیگر به طور معنی داری بیشتر بود (001/0> p). همچنین میزان ریزنشت در گروه Concise با روش Total etch به صورت معنی دار کمتر از گروه Concise + Prompt L-pop بود. (001/0> p)

    نتیجه گیری

    میزان ریزنشت در سیلانت سلف اچ Enamel Loc به طور معنی داری بیشتر از سیلانت های Concise (همراه با اسید اچ) و Concise +Prompt L-pop می باشد.

    کلیدواژگان: فیشور سیلانت، پوسیدگی دندانی، پیت و فیشور، نشتهای دندانی
  • رزا حقگو، حوریه صادری، محمد جواد خرازی فرد، حامد سیار، محمد صیادشیرازی صفحه 189
    زمینه و هدف
    امروزه استفاده از سیلنت ها به عنوان مؤثرترین روش در پیشگیری از پوسیدگی سطح اکلوزال معرفی می شود، اما سرنوشت باکتری هایی که به صورت غیرعمد توسط سیلنت های دندانی سیل می شوند مهم است. هدف این مطالعه بررسی اثر فیشورسیلنت آزادکننده فلوراید بر رشد استرپتوکوک های دهانی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه که به صورت آزمایشگاهی انجام گردید ابتدا کشت خالص از باکتری های استرپتوکوکوس موتانس، سنگوئیس و سالیواریوس بر روی محیط کشت بلاد اگار تهیه شد. سپس سوسپانسیون معادل نیم مک فارلند از باکتری تازه رشد یافته در سالین نرمال تهیه شده و با استفاده از سواب کشت یکنواختی از آن در سطح حاوی محیط کشت انجام گرفت. در مرحله بعد با استفاده از ته پیپت پاستور استریل حفره هایی به قطر شش میلی متر بر روی محیط کشت ایجاد شده و از فیشورسیلنت های مورد آزمایش هر کدام به طور جداگانه در داخل حفره قرار داده شد. در این مرحله نمونه ها به چهار گروه تقسیم شدند:1-پلیت هایی که فقط حاوی باکتری مورد نظر هستند و هیچ تغییری روی آنها صورت نمی گیرد.
    2-پلیت هایی که فقط حاوی باکتری مورد نظر هستند ولی توسط دستگاه لایت کیور به مدت بیست ثانیه کیور می شوند.
    3-پلیت های حاوی باکتری مورد نظر که فیشورسیلنت کیور شده (به وسیله دستگاه لایت کیور به مدت بیست ثانیه) درون آنها قرار دارد 4-پلیت های حاوی باکتری مورد نظر که فیشورسیلنت کیور نشده در آنها قرار دارد.
    بعد از مدت مناسب انکوباسیون در 37 درجه، قطر هاله عدم رشد باکتری در هر پلیت با خط کش اندازه گیری شد. برای هر باکتری شش بار این آزمایش را تکرار کرده و در نهایت داده ها با آزمون ANOVA و t-test تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که فیشورسیلنت آزادکننده فلوراید می تواند در جلوگیری از رشد استرپتوکوک سنگوئیس و سالیواریوس مؤثر باشد (05/0 < P) و تاثیر معناداری در جلوگیری از رشد استرپتوکوک موتانس ندارد. (05/0= P) همچنین فرایند کیورینگ می تواند باعث افزایش خاصیت آنتی باکتریال فیشورسیلنت ها شود. (05/0 < P)
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، فیشورسیلنت Clinpro-3M (آزاد کننده فلوراید) توانایی جلوگیری از رشد استرپتوکوک های دهانی (سنگوئیس و سالیواریوس) را دارد.
    کلیدواژگان: فلوراید، فیشورسیلنت، استرپتوکوک های دهانی
  • دنیا صدری، علیرضا عبدالهی، علی کاظمیان، زهرا طهرانی، محمد جواد خرازی فرد صفحه 196
    زمینه و هدف
    بزاق نقش بارزی در حفظ سلامتی حفره دهان دارد. کاهش بزاق به دنبال پرتو درمانی سر و گردن می تواند تغییراتی در خصوصیات بیوشیمیایی بزاق ایجاد کند. هدف ازاین مطالعه، مقایسه خصوصیات بزاق قبل و بعد ازپرتو درمانی در 18 بیمار می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی 18 بیمار مبتلا به انواع سرطان سر و گردن شامل 13مرد و پنج زن از لحاظ میزان جریان بزاق، ظرفیت بافری و غلظت آمیلاز، پروتئین IgM ٬ IgA ٬ IgG و آلبومین بزاق قبل و دو هفته بعد از پرتو درمانی ارزیابی شدند. روش ارزیابی آزمایشگاهی به ترتیب با استفاده از test Schirmer - Phmeter – بیورت -توربیدومتری و اسپکتروفتومتری بود. علائم دهانی ناشی از پرتو درمانی شامل (خشکی دهان، از دست رفتن حس چشایی مشکل در بلع، غذا خوردن و مشکلات تکلم) با توجه به شکایت بیماران ثبت شد. جهت تحلیل یافته ها از آماره ی pair t-test استفاده گردید.
    یافته ها
    تغییرات معنی داری در میزان جریان بزاق (8/7 ± 27/28 در مقابل (24/12 ± 94/10) میلی متر در پنج دقیقه، ظرفیت بافری (68/0 ± 47/6 در مقابل 52/0 ± 06/5)، آمیلاز (9/707 ± 5/2536 در مقابل 5/343 ± 23/1053) واحد بین المللی در لیتر و غلظت IgM (8/1 ± 87/0 در مقابل 07/0 ± 04/0) میلی گرم در دسی لیتر قبل و بعد از پرتو درمانی دیده شد. تغییر معنی داری در میزان IgG، IgA، Total protein و آلبومین دیده نشد. از لحاظ بالینی خشکی دهان، از دست رفتن حس چشایی مشکل در بلع و غذا خوردن و مشکلات تکلم به ترتیب در (100%، 100%، 3/83% و 7/16%) از بیماران دیده شد.
    نتیجه گیری
    بر پایه نتایج این مطالعه پرتو درمانی سر و گردن موجب کاهش جریان بزاق، قدرت بافری و غلظت آمیلاز و IgM می شود.
    کلیدواژگان: بزاق، پرتودرمانی، آمیلاز، ظرفیت بافری، ایمونوگلوبین، جریان بزاق
|
  • Mohammad Reza Mallakzadeh, Ehsan Atefi, Saeid Nokar Page 148
    Background And Aim
    The goal of this study was to investigate the stability of a dental implant which is implanted in clinical models of the mandible and to evaluate the effectiveness of strength, radius and thickness of the bone around a dental implant by using finite element method.
    Materials And Methods
    A 3D wire frame model of the mandible was developed based on computer tomography data of a 25-year-old subject in MIMICS. This model was smoothed in CATIA. Finally, a 3D model of the dental implant was assembled in the mandible and finite element analysis was done on the model with various material properties, loading condition and constraints in ABAQUS.
    Results
    In the clinical models, the highest stress was found in the mandible with a thin layer of cortical bone around the core of the cancellous bone with the lowest density. It was shown that increase of the cortical bone radius resulted in the decrease of stress in the mandible. The 2 mm thickness of the cortical bone around a dental implant was evaluated as the critical thickness of the bone.
    Conclusion
    Increase of stiffness of the cortical or cancellous bones resulted in increase of the stress in that specific part of the bone. In addition, the increase of the bone thickness was more considerable in less than 2 mm thicknesses.
  • Hamid Kermanshah, Sedigheh Hashemi-Kamangar, Arami, Akbar Mirsalehian, Mohammad Kamalinejad, Mehrdad Karimi, Fereshteh Jabalameli Page 155
    Background And Aim
    Based on the attraction of the world society to traditional treatment and the importance of drug extraction of natural material and plants, in this in vitro study the effect of hydroalcoholic extract of Salvia officinalis and Carum copticum which are very useful in the traditional treatment of mouth and teeth disease have been determined against cariogenic bacteria.
    Materials And Methods
    In this experimental study, hydroalcoholic extracts have been prepared after sterilization of the extracts by special filter from Salvia officinalis and Carum copticum using the maceration method (serial dilution of the sample by the method). Their antibacterial activity against Streptococcus mutans, Lactobacillus rhamnosus and Actinomyces viscosus have been evaluated by the broth macrodilution method. Results have been analyzed with Mann-Whitney test.
    Results
    MIC (Minimum Inhibitory Concentration) of Salvia officinalis and Carum copticum for Streptococcus mutans were 6.25 and 12.5 micro gram per milliliter, respectively, These figures were 1.56 and 6.25 micro gram per milliliter for Lactobacillus rhamnosus and 12.5 and 25 micro gram per milliliter for Actinomyces viscosus.
    Conclusion
    Both extracts had inhibitory effects on growth in all three bacterial species. Salvia officinalis had a greater effect on inhibition of growth in all three bacterial species. Salvia officinalis also had a bactericidal effect in the range of concentration.
  • Masoumeh Hasani-Tabatabaei, Esmaeil Yasini, Mansoreh Mirzaei, Ali Soltanirad Page 162
    Background And Aim
    In order to improve the bond strength between fiber post and composite core, many surface treatment procedures have been performed on posts. The aim of this study was to investigate the effects of different surface treatments of a quartz fiber post (DT Light Post) on its bond strength with a composite core (Clearfil Photocore) after water storage and thermocycling.
    Materials And Methods
    In this interventional, in-vitro study, fifty human canine teeth were endodontically treated and post spaces were prepared. A total of fifty fiber posts were divided into five groups according to the surface treatment preformed as control (no treatment), silanenized, sandblasted, sandblasted and silanized, etched with hydrofluoric acid and silanized. After cementation of posts with Panavia F2 in the canals, composite cores were built on them. Consequently, the core parts were cut and stored in deionized water at room temperature for three months. Then thermocycling in 3000 cycles was performed between 5°C and 55°C. Then two 1 mm-diameter slices were obtained from each core. Finally, bond strength was measured by the push out test. Data were analyzed with one-way ANOVA.
    Results
    Data of all five groups followed normal distribution, but there were no significant differences between them. The sandblasted and silanized group had the highest bond strength (11.3±4.6) and the control group had the lowest bond strength (9.6±3.7).
    Conclusion
    In this study, sandblasting, etching with hydrofluoric acid and silanization did not increase the bond strength between fiber post and composite core.
  • Gholamreza Esfahanizadeh, Mohammad Hasan Salari, Ezatolah Jalalian, Omid Bangipour, Faranak Jalalian, Mahshad Allameh, Pardis Rezvanipour Page 171
    Background And Aim
    Surface roughness of dental restorations can reduce the biological properties and wear the opposite. The goal of this investigation was comparing these process effects on the surface roughness of porcelain.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 20 Noritake porcelain disks of 1 cm diameter and 2-2.5 mm thickness with non-percious metal base were fabricated. All samples were finished with medium grit silicone disk and then randomly divided into four groups (n=5). In the first group, the samples were self glazed. In the second group, the samples were polished (EVE Polisher Kit). In the third group, after self glazing with a coarse grit stone, the self glaze layer was omitted, then reglazed. The fourth group was similar to the third group, but in the end stage a polishing kit was used. Samples were evaluated with Profilometer and then with SEM. As a result of normal distribution of the data, One-Way analysis of variance (ANOVA) was used for statistical analysis. The mean roughness for the glazed group was 1.06±0.0547; the polished group, 0.92±0.1304; the reglazed group, 1.22±1304; and the polished after glaze group 1.14±0.1342.
    Results
    The polished and polished after glaze groups had a round shape in 100%, but the glazed and reglazed groups had a sharp shape in 60%.
    Conclusion
    The polished surface is less rough compared to the glazed surface and in the polish after glaze group, the surface of the porcelain is less rough compared to the reglaze group.
  • Elnaz Moslehifard, Farhang Mahboub Page 177
    Background And Aim
    The eyes are generally the first feature of the face that are noticed. Loss or absence of an eye may be caused by congenital defects, trauma and malignancies that cause stress in the patient's social life. The art of ocular prosthesis fabrication with the appropriate size, color and contour promotes the patient's physical and psychological comfort and satisfaction. Careful treatment planning with meticulous attention to details can enable the maxillofacial prosthodontist to make a major contribution in the rehabilitation of patients who need ocular prosthesis. Case Report : In this article, the fabrication of a custom ocular prosthesis using stock tray impression technique for a 54-year-old man without any systemic problem who had congenital right ocular defect has been described. In clinical examination, the socket and peripheral tissues were healed.
  • Mina Biria, Amir Ghasemi, Kiyavash Doroudgar, Siyamak Najafi, Abrandabadi Page 182
    Background And Aim

    The extreme vulnerability to decay in pits and fissures on the occlusal surfaces of the teeth has prompted dental scientists to seek methods of caries prevention. Various criteria, such as bond strength, micro leakage and marginal seal are assessed in the evaluation of sealants. Motivated by the role of pit and fissure sealants in caries prevention, the aim of this study was to compare the micro leakage of Enamel Loc sealant, Concise and Concise +Prompt L-pop resin-based sealants.

    Materials And Methods

    An in vitro study was undertaken using thirty extracted third molars. The teeth were divided into three groups; an experimental group using Enamel Loc as a pit and fissure sealant, a group using Concise and a group using Concise +Prompt L-pop. The teeth were kept in methylene blue dye 2% for 4 hours, sectioned samples were observed with stereomicroscope for the extent of dye penetration and scores were based on Williams and Winter criteria. Three groups of data were statistically analyzed using SPSS 18. Non-parametric Kruskal-Wallis test was used to detect differences among groups (p>0/001).

    Results

    The Enamel Loc sealant micro leakage was significantly more than the two other groups (p>0/001). Furthermore, Concise micro leakage was significantly less than Concise +Prompt L-pop group (p>0/001).

    Conclusion

    The Enamel Loc sealant performed worse in terms of sealing ability than the Concise and Concise +Prompt L-pop resin-based sealants.

  • Roza Haghgoo, Horiyeh Saderi, Mohammad Javad Kharazi-Fard, Hamed Sayyar, Mohammad Sayyad-Shirazi Page 189
    Background And Aim
    Nowadays, application of sealants is introduced as the most effective method for prevention of occlusal caries. However, the outcome of the microorganisms that are sealed by dental sealants is important. We evaluated the effect of fluoride-releasing fissure sealants on the growth of oral Streptococcus.
    Materials And Methods
    Pure cultures of Streptococcus mutans, sanguis and salivarius were prepared. 0.5 McFarland suspension of newly growed bacteria in normal saline was produced and using a swab, an even culture was prepared on the surface of the culture. Then, experimental fissure sealants were separately placed in 6mm diameter holes in the culture. The samples were divided into four groups; namely, plates merely including microorganisms with no changes applied; plates with microorganisms cured for 20 seconds; plates with microorganisms with cured fissure sealants (20 seconds) placed in them; plates with microorganisms and uncured sealants placed in them. After incubation in 37°C, the diameter of absence of microorganism growth was measured with a ruler in each plate. For each microorganism this test was repeated 6 times and finally the data was analyzed with ANOVA test and t-test
    Results
    The results showed that fluoride-releasing fissure sealant may prevent growth of Streptococuus sanguis and salivarius (p<0.05) and the effect of this fissure sealant in preventing growth of Streptococcus mutans is not significant (p=0.05). Furthermore, the curing process may increase antibacterial properties of fissure sealants.
    Conclusion
    Clinpro-3M (fluoride releasing) may prevent growth of oral Streptococcus (sanguis, salivarius).
  • Donya Sadri, Ali Reza Abdollahi, Ali Kazemian, Zahra Tehrani, Mohammad Javad Kharazifard Page 196
    Background And Aim
    Saliva plays a crucial role in preserving and maintaining oral health. Hyposalivation due to head and neck radiation therapy may induce changes to the biochemical properties of the saliva. The aim of this study was to analyze and compare saliva properties before and after radiation therapy in patients with head and neck cancers.
    Materials And Methods
    In this quasi experimental study, 18 patients (13 male, 5 female) with head and neck cancers were evaluated regarding the flow rate of saliva, buffering capacity, amylase, total protein, IgM, IgA, IgG and albumin concentration of saliva prior to and following radiotherapy by schirmer test, pH meter, biuret, turbidometry and spectrophotometry. The oral symptoms due to radiotherapy (xerostomia, loss of taste, difficulty in swallowing, eating and speaking) were evaluated according to the patient's complaints. S tatistical analysis of the results was performed with paired t test.
    Results
    There was statistically significant changes in flow rate (28.27±7.8 Vs 10.94±12.2), salivary buffering capacity (6.47±0.68 Vs 5.06±0.52), amylase (2536.5±707.9 Vs 1053.23±343.5) and IgM concentration (0.87±1.8 Vs 0.04 ±0.07) before and after radiation therapy (p≤0.05). There were no significant changes in total protein, albumin, IgA and IgG concentration after radiotherapy. Clinical manifestations of xerostomia, loss of taste, difficulty in swallowing and eating, and difficult speaking were detected in 100%, 100%, 83.3% and 16.7% of the cases, respectively.
    Conclusion
    Based on the results of this study, head and neck radiation therapy leads to reduction in salivary flow rate, buffering capacity, amylase and IgM concentration.