فهرست مطالب
International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:10 Issue: 1, Jan 2012
- تاریخ انتشار: 1390/09/20
- تعداد عناوین: 10
-
- مقاله اصیل
-
صفحه 1مقدمهبلوغ زودرس، به عنوان تکامل زودرس صفات ثانویه جنسی و کوتاهی قد نهایی ممکن است به مشکلات روانی اجتماعی منتهی شود.هدفهدف این مطالعه بررسی اتیولوژی و علائم بالینی بلوغ زودرس در گروهی از بچه های ایرانی بود.مواد و روش هادر این مطالعه Case-Series، 44 دختر و 8 پسر مبتلا به بلوغ زودرس مراجعه کننده به مرکز تحقیقات غدد فیروزگر در فاصله زمانی 10 ساله، مورد بررسی قرار گرفتند.نتایجمتوسط سن دختران و پسران مورد مطالعه به ترتیب 41/4±7/43 و 2/1±5/8 سال بود که بیشترین تعداد بیماران در گروه سنی 9/7-7 سال قرار داشتند (40/9 % دختران و50% پسران). بیماران از نظر اتیولوژی بلوغ زودرس به سه گروه زیر تقسیم شدند. 42/6 درصد بیماران بلوغ زودرس مرکزی (CPP)، شامل: بلوغ زودرس مرکزی ایدیوپاتیک (87/5%) و بلوغ زودرس مرکزی نوروژنیک (12/5%) داشتند. 23/3% از بیماران به بلوغ زودرس محیطی (PPP) شامل هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (CAH) (42/8%)، کیست های تخمدانی (28/4%)، سندرم مک کیون البرایت (Mc Cune-Albright) (14/2%) و کارسنیوم آدرنال (14/2%) مبتلا بودند و 34/1% دختران و 25% از پسران واریانت نرمال بلوغ، شامل تلارک زودرس (57%)، آدرناک زودرس (38%) و منارک زودرس (4/7%) داشتند.نتیجه گیریشایع ترین اتیولوژی بلوغ زودرس در دختران، بلوغ زودرس مرکزی ایدیوپاتیک (ICPP) و تلارک و در پسران، بلوغ زودرس مرکزی نوروژنیک (NCPP) و (CAH) بود. بنابراین بلوغ زودرس در دختران معمولا خوش خیم است. در پسران، آنومالی CNS، باید به عنوان اولین بیماری، در تشخیص افتراقی بلوغ زودرس مرکزی قرار گیرد. لذا تصویربرداری مغز (MRI) در همه پسران مبتلا به بلوغ زودرس مرکزی ضروری می باشد.
کلیدواژگان: بلوغ زودرس مرکزی، بلوغ زودرس محیطی، تلارک زودرس، هیپر پلازی مادرزادی آدرنال -
صفحه 7مقدمهنشان داده شده که استرهای فتالات موجب بروز سمیت تولیدمثلی در حیوانات در حال رشد و بالغ می شوند.هدفمطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات طولانی مدت قرارگیری مادر در معرض دی اتیل هگزیل فتالات (DEHP) بر کارایی تولید مثلی نوزادان نر موش های صحرایی نژاد ویستار از تولد تا بلوغ انجام شد.مواد و روش ها60 موش صحرایی ماده بطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند؛ یک گروه شم و سه گروه تحت درمان که به ترتیب 10، 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم در هر روز DEHP از طریق گاواژ طی دوران بارداری و شیردهی دریافت نمودند. در سنین مختلف پس از تولد، حجم بیضه ها با روش کاوالیه اندازه گیری گردید، وزن بیضه ها یادداشت سپس تعداد و مورفولوژی نمونه های اسپرم اپیدیدیم ارزیابی شد. پس از انجام عمل آوری بافتی، قطر لوله-های منی ساز و ارتفاع اپی تلیوم زایا با استفاده از تکنیک های مورفومتریک مورد آنالیز قرار گرفتند.نتایجمیانگین وزن بیضه ها به طور معنی داری در گروه 500 میلی گرم بر کیلوگرم از روز 28 تا 150 پس از تولد کاهش یافت (0/05>p). همچنین کاهش معنی داری در حجم کلی بیضه در گروه های 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم تا روز 150 پس از تولد مشاهده گردید (0/05>p). قطر لوله های منی ساز و ارتفاع اپی تلیوم زایا به طور معنی داری در گروه های 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم طی روند تکامل پس از تولد کاهش نشان داد (0/05>p). همچنین میانگین غلظت اسپرم در گروه های 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم و درصد اسپرم های با مورفولوژی طبیعی در گروه دریافت کننده دوز بالا بطور معنی داری تا روز 150 پس از تولد کاهش یافت (0/05>p).نتیجه گیریمطالعه حاضر نشان داد که قرارگرفتن مادر در معرض DEHP طی دوران آبستنی و شیردهی موجب کاهش دائمی و وابسته به دوز پارامترهای اسپرمی و بیضوی در نوزادان موش های صحرایی می شود.
کلیدواژگان: دی اتیل هگزیل فتالات، بیضه، اسپرم، مورفومتری، استریولوژی -
صفحه 15مقدمهسقط فراموش شده (سقط خاموش) به مرگ داخل رحمی جنین قبل از هفته 20 حاملگی اطلاق می شود. از مهم ترین علت های سقط فراموش شده زودرس (قبل از هفته 10 حاملگی)، ناهنجاری های سیتوژنتیک می باشد.هدفهدف این مطالعه بررسی ارتباط بین اختلالات کروموزومی (بخصوص در کروموزوم 7) و سقط فراموش شده در بین حداقل 2 نسل بود.مواد و روش هابعد از حذف علت های مشخص سقط های فراموش شده، تعداد 60 زن با سقط فراموش شده در تریمستر اول حاملگی به عنوان گروه مورد و تعداد 30 زن سالم که هیچ بیماری در حین حاملگی نداشته و حاملگی نرمال داشتند، بعنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. نمونه خون و بافت از مادران و جنین های سقط شده در دپارتمان زنان و زایمان، بیمارستان زنان دانشگاه عین الشمس جمع آوری گردید. مطالعات سیتوژنتیک بوسیله تکنیک های مرسوم و باندینگ GIT و FISH حاوی پروب کامل کرموزوم 7 (WCP7) و پروب نزدیک انتهای(7q (7q36, qter انجام پذیرفت.نتایجمطالعات کروموزومی با G-banding در مورد تمامی خانواده ها تا 3 نسل (شامل جنین سقط شده) انجام شد. نتایج کاملا معنی داری بین مادران و جنین های سقط شده پیدا گردید(0/005>p). کاریوتیپ غیرطبیعی در 20% مادران پیدا شد که 8/33% آن ها ترانسلوکاسیون داخل شده بین کروموزوم های 1 و 7 بود (46, XX, ins. (1; 7) (p32; q32.35). این اختلال در 3 نسل 2 خانواده و 3 نسل یک خانواده پیدا شد.نتیجه گیریترانسلوکاسیون داخل شده کروموزوم 7 یک ناهنجاری احتمالی اتوزومی غالب می باشد که می تواند باعث سقط جنین فراموش شده شود.
کلیدواژگان: سقط فراموش شده، اختلالات کروموزومی، FISH -
صفحه 23مقدمهاندومتریوز یکی از شایع ترین بیماری های زنان است که عوامل ژنتیکی و محیطی در پاتوژنز آن دخیل می باشند. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهند قرار گرفتن در معرض آلاینده های محیطی، یک عامل خطرساز برای ابتلا به اندومتریوز می باشد. بنابراین ژن GSTM1 به عنوان یکی از ژن های درگیر در سم زدایی ترکیبات سمی بیرونی و درونی سلول ها، مورد توجه است.هدفچندین مطالعه نشان داده اند که بین جهش نول ژن GSTM1 و اندومتریوز ارتباط وجود دارد. در این مطالعه ارتباط بین ژنوتیپ نول ژن GSTM1 با استعداد ابتلا به اندومتریوز و همچنین با شدت بیماری در زنان مرکز و جنوب ایران مورد بررسی قرار گرفته است.مواد و روش ها101 زن مبتلا به اندومتریوز و 142 زن سالم غیر خویشاوند و در سن باروری، در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند. DNA ژنومی از خون محیطی تمامی افراد استخراج و ژنوتیپ نول ژن GSTM1 به کمک روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) تعیین گردید.نتایجارتباط معنی داری بین فراوانی ژنوتیپ نول در بیماران و گروه کنترل وجود نداشت (50/5% در برابر 52/1%، p=0.804). به علاوه در نمونه مورد مطالعه، فنوتیپ مذکور با شدت اندومتریوز نیز ارتباطی نداشت (p=0.77).نتیجه گیریمطالعه بیشتر برای بررسی برهم کنش های بین ژن و محیط و همچنین ژن های مختلف با یکدیگر، بخصوص ترکیب پلی مورفیسم های ژن GSTM1 و ژن های دیگر خانواده GST مورد نیاز است.
کلیدواژگان: اندومتریوز، گلوتاتیون، S، ترانسفراز M1، ژنوتیپ نول -
صفحه 29مقدمهکلومیفن سیترات بعنوان آگونیست و آنتاگونیست استروژن، خط اول درمان در تحریک تخمک گذاری محسوب می گردد. ولی عمل آنتی استروژنی آن بر روی موکوس سرویکس و آندومتر باعث کاهش میزان باروری در سیکل های درمانی می شود. دیده شده که لتروزل به عنوان یک مهار کننده آروماتاز، میزان قابل قبول بارداری قابل قیاس با کلومیفن دارد.هدفهدف از این مطالعه مقایسه اثر دو داروی کلومیفن سیترات (CC) و لتروزل در ترکیب با گنادوتروپین در بیماران کاندید IUIبود.مواد و روش ها160 بیمار مراجعه کننده به یک مرکز دانشگاهی و یک کلینیک نازائی خصوصی کاندید IUI در این مطالعه وارد شدند. بیماران بصورت راندوم به دو گروه A (لتروزل و گنادوتروپین) و گروه B (کلومیفن و گنادوتروپین) تقسیم شدند. بیماران گروه A(80 مورد) از روز 7-3 قاعدگی 5 میلی گرم لتروزل همراه با گنادوتروپین و بیمارن گروه B، 5 میلی گرم کلومیفن از روز 7-3 سیکل قاعدگی همراه با گنادوتروپین ((HMG از روز 8 سیکل دریافت نمودند. وقتی قطر فولیکول به 18 میلی متر رسید hCG جهت تخمک گذاری تزریق و 40-36 ساعت بعد IUIانجام شد. اندازه گیری سطح استرادیول، تعداد فولیکول، ضخامت آندومتر در زمان تزریق hCG و میزان بارداری بالینی به عنوان نتایج مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.نتایجهر دو گروه از نظر خصوصیات گروه های مورد بررسی مشابه بودند. سطح استرادیول در گروه لتروزل نسبت به گروه کلومیفن از نظر آماری پائین تر بود (0/002>p؛ pg/mL 106±283 Vs. 86±236). ولی تعداد فولیکول mm18 در گروه کلومیفن نسبت به گروه لتروزل بالاتر بود (2.2±.68 Vs. 2.02±0.63 respectively; p=0.025). ضخامت آندومتر در زمان تزریق hCG در گروه لتروزل بیشتر گزارش گردید (9.08±1.2 mm Vs. 8.1±1.9 mm; p=0.0001). میزان حاملگی بالینی در دو گروه مشابه بود.نتیجه گیریلتروزل داروئی خوب و مقرون به صرفه به عنوان جایگزین کلومیفن در سیکل های IUI می باشد.
کلیدواژگان: لتروزل، کلومیفن سیترات(CC)، گنادوتروپین، تلقیح داخل رحم(IUI) -
صفحه 33مقدمهکلومیفن سیترات اولین داروی انتخابی برای القای تخمک گذاری در بیماران با نازایی و سندرم تخمدان پلی کیستیک است. همچنین 25-20% از این بیماران توسط کلومیفن تخمک گذاری نداشته و به آن مقاوم هستند.هدفهدف از این مطالعه بررسی میزان حاملگی در درمان ترکیبی متفورمین به همراه دوزهای افزایشی لتروزول در بیماران با سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی- مقطعی، 106 بیمار ایرانی مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات مراجعه کننده به درمانگاه نازایی بیمارستان دانشگاهی امیرالمومنین (ع) سمنان مورد مطالعه قرار گرفتند. به همه بیماران به مدت 6 تا 8 هفته متفورمین تجویز و سپس تحت درمان توام لتروزول با دوز روزانه 2/5 میلی گرم از روز 3 تا 7 پریود قرار گرفتند. زمانی که تخمک گذاری در دوز 2/5 میلی گرم لتروزول اتفاق نیفتاد، دوز لتروزول در سیکل های بعدی به 5 و سپس 7/5 میلی گرم افزایش یافت. پیامدهای اولیه در این مطالعه بررسی میزان تخمک گذاری، میزان حاملگی و حاملگی تجمعی می باشد.نتایج13/33% از بیماران با متفورمین به تنهایی حامله شدند. در 83 نفر از 91 بیمار (91/2%) تخمک گذاری اتفاق افتاد. 78/02% از بیماران به دوزهای پایین لتروزول پاسخ داد. درمجموع میزان حاملگی در انتهای مطالعه 60 نفر به ازای 105 نفر (57/14%) بود.نتیجه گیریپیشنهاد می شود بهتر است در این بیماران قبل از استفاده گنادوتروپین ها، ابتدا درمان با دوزهای پایین تر لتروزول شروع و در صورت عدم پاسخ به این دوزها از دوز بالاتر استفاده گردد.
کلیدواژگان: القای تخمک گذاری، سندرم تخمدان پلی کیستیک، لتروزول، مقاوم به کلومیفن، متفورمین -
صفحه 41مقدمهدیس منوره یک مشکل شایع زنان در دوره باروری می باشد و بر کیفیت زندگی و رضایتمندی زنان در استفاده از IUD موثر است. IUD آزاد کننده لوونرژسترول با کاهش ساخت پروستاگلندین در آندمتر به عنوان یک درمان مرسوم در درمان دیس منوره می تواند کمک کننده باشد.هدفاین مطالعه با هدف بررسی شیوع دیس منوره، رضایتمندی و کیفیت زندگی در مصرف کنندگان IUD آزادکننده لوونرژسترول (میرنا) در مقایسه با IUD مسی انجام شده است.مواد و روش هااین کارآزمایی بالینی دوسو کور در سال 2006 تا 2007 بر روی 160 زن 35-20 ساله مراجعه کننده به درمانگاه شهید آیت تهران که متقاضی استفاده از IUD به عنوان روش پیشگیری از بارداری بودند، انجام شد. برای 80 نفر در گروه A، IUD میرنا و 80 نفر در گروه B، IUD مسی بصورت رایگان گذاشته شد. اطلاعات دموگرافیک، بررسی دیس منوره و پیگیری های 1، 3 و6 ماهه بعد از جایگذاری IUD از طریق پرسشنامه طراحی شده برای این هدف ثبت و کیفیت زندگی از طریق پرسشنامه SF36و رضایتمندی با پاسخ دادن نمونه ها به سه سوال بررسی شد.نتایجدیس منوره در هر دو گروه بعد از گذشت شش ماه از جایگذاری IUD در مقایسه با ماه اول بطور معناداری کاهش یافت (p<0.001). اما میرنا در مقایسه با IUD مسی، دیس منوره را از لحاظ آماری سریع تر و زودتر کاهش داد (p<0.003). بین دو گروه تفاوت معناداری ازنظر کیفیت زندگی ورضایتمندی دیده نشد.نتیجه گیریازنظر کیفیت زندگی ورضایتمندی بین دو گروه مصرف کننده IUD مسی ومیرنا تفاوت معنا داری وجود نداشت، بنابراین IUD میرنا یک روش پیشگیری از بارداری ارجح محسوب نمیشود.
کلیدواژگان: دیس منوره، وسیله داخل رحمی مسی، آیودی آزاد کننده لوونرژسترول، کیفیت زندگی، رضایتمندی بیمار -
صفحه 47مقدمهتغییرات فیزیولوژیک غده تیروئید در دوران بارداری به عنوان یکی از عوامل پاتوفیزیولوژیک پره اکلامپسی مطرح شده است.هدفهدف از این مطالعه مقایسه سطح سرمی هورمون های TSH، FT4، FT3 در زنان مبتلا به پره اکلامپسی و زنان حامله نرمال می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه مورد-شاهدی، 40 زن حامله نرمال و 40 زن مبتلا به پره اکلامپسی در تریمستر سوم حاملگی مورد ارزیابی و سطح سرمی هورمون های TSH، FT4، FT3 در آن ها مورد مقایسه قرار گرفت. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های t-student، Chi-square، Independent sample T test و Bivariate correlation test آنالیز آماری شدند. 0/05≥p از نظر آماری معنی دار تلقی گردید.نتایجمیانگین سنی بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (0/297=p). دو گروه نیز از نظر پاریته تفاوت معنی داری نداشتند (0/206=p). همچنین دو گروه زنان حامله نرمال و پره اکلامپسی از نظر سطح هورمون ها:FT3: 1.38 pg/ml vs. 1.41 pg/ml, p=0.803FT4: 0.95 pg/ml vs. 0.96 pg/ml, p=0.834TSH: 3.51? IU/ml vs. 3.10? IU/ml, p=0.386با هم متفاوت نبودند.نتیجه گیرییافته های مطالعه حاضر از این فرضیه که تغییر در سطح سرمی هورمون های TSH، FT4، FT3 می تواند علت احتمالی پره اکلامپسی باشد، حمایت نمی کند.
کلیدواژگان: TSH، FT4، FT3، پره اکلامپسی، حاملگی، تیروئید - مقاله کوتاه
-
صفحه 53مقدمهاسترادیول (E2) جهت نمو فولیکول ها در تخمدان لازم بوده و نقش مهمی در لانه گزینی جنین دارد.هدفدر این مطالعه، اثر سطح سرمی E2 در روز تجویز hCG در بیماران کاندید IVF-ICSI که تحت تحریک کنترل شده تخمدان قرار گرفته بودند، بررسی گردید.مواد و روش هاتعداد 203 زن که یک بار تحت درمان IVF قرار گرفته بودند در این مطالعه بررسی شدند. تمام بیماران، تحت درمان با پروتکل طولانی یا پروتکل Microdose flare بودند. بیماران بر اساس سطح سرمی E2 در دوز تجویز hCG در 5 گروه طبقه بندی گردیدند.نتایجدر 203 بیمار، متوسط تعداد اووسیت های بدست آمده 6/7±10/6، متوسط درصد باروری، 24/8±55/7 و متوسط درصد لانه گزینی 19/2±9 بود و در نهایت 43 بیمار (21%) حامله شدند. در مقایسه نتایج کلی، تعداد اووسیت های بدست آمده و تعداد امبریوهای منتقل شده در بیماران با سطح سرمی E2 levels >4000 pg/ml بهتر بود و این اختلاف معنی دار گزارش گردید. این اختلاف در بیماران بالای 37 سال معنی دار نبود. همچنین در خانم-های زیر 36 سال نتایج IVF-ICSI در بیماران با سطح سرمی E2 levels >4000 pg/ml، بهتر بود.نتیجه گیریعلیرغم اینکه شواهد قوی مبنی بر ارتباط مثبت سطح سرمی E2 و نتایج IVF-ICSI در دسترس نبوده، نتایج این مطالعه نشان می دهند که سطح بالای سرمی E2 در حین تحریک تخمک گذاری ممکن است در ارتباط با افزایش حاملگی باشد که این موضوع در ارتباط با پاسخ بهتر تخمدان است. در مقایسه نتایج کلی، بهترین نتایج در بیماران با سطح سرمی بیش از pg/ml 4000 بدست آمد.
کلیدواژگان: IVF، استراديول، حاملگي، FSH -
صفحه 59مقدمهاهمیت و نقش فاکتور های ژنتیکی در بروز سندرم پره اکلامپسی، تاکنون به صورت قطعی مشخص نشده است.هدفمیزان فراوانی موتاسیون های ژنی در میان ملیت های مختلف و همچنین در نواحی جغرافیایی گوناگون متغیر است. لذا در این مطالعه فراوانی جهش فاکتور v لیدن در یک جمعیت باردار ایرانی مبتلا به سندرم پره اکلامپسی ساکن در نواحی شمالی سواحل خلیج فارس در ایران مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش هامطالعه حاضر در طی بهمن ماه سال 1387 لغایت آذرماه سال 1388 به صورت مورد-شاهدی انجام و لانه گزینی را بر روی تعداد 201 زن باردار سالم به عنوان گروه شاهد و 198 مادر باردار مبتلا به سندرم پره اکلامپسی به عنوان گروه مورد در بندرعباس مورد ارزیابی قرار داد. حدود cc 10 نمونه خون محیطی جهت آنالیز DNA و بررسی شیوع موتاسیون فاکتور V لیدن از هر یک از افراد مورد مطالعه گرفته شد. در پایان شیوع عوارض بارداری برای مادر و نوزاد در هر دو گروه مورد و شاهد به تفکیک فراوانی فاکتور لیدن مورد بررسی قرار گرفت.نتایج17 مادر باردار (8/6%) متعلق به گروه مورد و 2 مادر باردار (1%)در گروه شاهد، دارای جهش در فاکتور v لیدن بودند. شیوع جهش در فاکتور v لیدن در زنان مبتلا به سندرم پره اکلامپسی به طور معناداری بیش از زنان مورد بررسی به عنوان گروه شاهد بود(OR: 9.34 %95 CI: 2.12-41.01). تفاوت آماری معناداری در میزان بروز عوارض بارداری شامل: زایمان زودرس کمتر از 37 هفته (OR: 1.23 %95 CI: 0.38-4.02)، زایمان زودرس کمتر از 32 هفته (OR: 1.00 %95 CI: 0.12-8.46)، محدودیت داخل رحمی رشد جنین (OR: 1.32 %95 CI: 0.15-11.30)، و میزان فراوانی زایمان به روش سزارین (OR: 0.88 %95 CI: 0.29-2.62) مشاهده نگردید.نتیجه گیریاین مطالعه نشان داد که زنان باردار با جهش ژنی فاکتور V لیدن مستعد ابتلا به سندرم پره اکلامپسی در طی دوران بارداری خود هستند اما دارا بودن این جهش ژنی سبب افزایش عوارض دوران بارداری در این گروه از زنان نسبت به گروه شاهد نمی گردد.
کلیدواژگان: پره اکلامپسی، جهش فاکتور V لیدن، عوارض بارداری، ایران
-
Page 1BackgroundPrecocious puberty, as early physical development and low final height might lead to psychosocial problems.ObjectiveTo evaluate etiology and clinical feature of precocious puberty in a cohort of Iranian children.Materials And MethodsIn this case-series study, 44 girls and 8 boys with precocious puberty referred to Endocrine Reserch Centre (Firouzgar), Institute of Endocrinology and Metabolism (Hemmat Campus), were examined in a 10 years period of time.ResultsMean age of girls and boys was 7.43±1.4 years and 5.8±2.1 years respectively. Most of the patients fell within the age category of 7-7.9 years old (40.9% for girls and 50% for boys). Patients, concerning etiology of precocious puberty were classified in three categories: 42.6% of patients had central precocious puberty (CPP), including idiopathic CPP (87.5%) and neurogenic CPP (12.5%). 23.3% of patients had peripheral precocious puberty (PPP), including congenital adrenal hyperplasia (CAH) (42.8%), ovarian cysts (28.4%), McCune-Albright syndrome (14.2%) and adrenal carcinoma (14.2%). 34.1% of girls and 25% of boys had normal variant puberty including premature thelarche (57%), premature adrenarche (38%) as well as premature menarche (4.7%l).ConclusionThe most common etiology of precocious puberty in girls was idiopathic central precocious puberty and premature thelarche, while in boys they were neurogenic central precocious puberty and CAH. Therefore precocious puberty in girls is usually benign. In boys, CNS anomalies should first be considered in the differential diagnosis of CPP. Therefore brain Magnetic Resonance Imaging (MRI) is mandatory in all cases.
-
Page 7BackgroundPhthalate esters have been shown to cause reproductive toxicity in both developing and adult animals.ObjectiveThis study was designed to assess long-term effects of maternal exposure to Di (2-ethylhexyl) Phthalate (DEHP) on reproductive ability of both neonatal and adult male offspring.Materials And Methods60 female rats randomly divided in four equal groups; vehicle control and three treatment groups that received 10, 100 and 500 mg/kg/day DEHP via gavage during gestation and lactation. At different ages after birth, the volumes of testes were measured by Cavellieri method, testes weights recorded and epididymal sperm samples were assessed for number and gross morphology of spermatozoa. Following tissue processing, seminiferous tubules diameter and germinal epithelium height evaluated with morphometric techniques.ResultsMean testis weight decreased significantly (p<0.05) in 500 mg/kg/day dose group from 28 to 150 days after birth. Significant decreases were seen in total volumes of testis in 100 (p<0.05) and 500 (p<0.01) mg/kg/day doses groups until 150 days after birth. Seminiferous tubules diameter and germinal epithelium height decreased significantly in 100 (p<0.05) and 500 (p<0.01) mg/kg/day doses groups during postnatal development. Also, mean sperm density in 100 mg/kg/day (p<0.05) and 500 mg/kg/day (p<0.01) doses groups and percent of morphologically normal sperm in highest dose group (p<0.05) decreased significantly until 150 days after birth.ConclusionPresent study showed that maternal exposure to Di (2-ethylhexyl) Phthalate during gestation and lactation caused to permanent and dose-related reductions of sperm and testicular parameters in rats offspring.
-
Page 15BackgroundMissed abortion (Silent miscarriage) is defined as intrauterine fetal death before twenty weeks gestation. One of the most common causes of early missed abortions (before 10 weeks gestation) is cytogenetic abnormalities.ObjectiveTo asses if there is a correlation between chromosomal aberrations (especially in chromosome 7) and missed abortion among at least two generations.Materials And MethodsAfter exclusion of direct causes of missed abortion, this study included 60 women (the study group) who had first trimestric missed abortion and 30 healthy women who did not suffer from any diseases during their pregnancy and had apparently normal outcome (the control group). All cases were diagnosed; the blood and tissue samples were collected from the mothers and abortuses from the Department of Obstetrics and Gynecology, Maternity Hospital, Ain Shams University. Cytogenetic analyses were performed by using conventional technique and G/T banding techniques and Fluorescence In Situ Hybridization (FISH) analysis with a whole chromosome 7 painting probe (WCP7) and a 7q subterminal probe (7q36, qter), prepared by chromosome micro dissection technique was used for confirming the specific chromosomal abnormality.ResultsChromosomal analysis by G-banding technique was carried out in all families through three generations including the abortuses. We found highly statistical significant difference between maternal and abortal abnormal karyotype (p?0.005), where abnormal maternal karyotype was detected in 20% cases, 8.33% of them had insertional translocation between chromosomes 1 and 7 (46, XX, ins. (1; 7) (p32; q32.35). This insertion has appeared in two families and among two generations, and in one family among three generations.ConclusionChromosome 7 insertional translocation is a possible autosomal dominant inherited trait and may cause missed abortion.
-
No association of GSTM1 null polymorphism with endometriosis in women from central and southern IranPage 23BackgroundEndometriosis is one of the most common gynecologic disorders. It is a complex trait and both genetic and environmental factors have been implicated in its pathogenesis. There is growing evidence indicating that exposure to environmental contaminants is a risk factor for endometriosis. Glutathione-S-Transferase M1 (GSTM1) is one of the genes involved in detoxification of endogenous and exogenous compounds.ObjectiveSeveral studies have indicated an association between GSTM1 null mutation and endometriosis. In this study, the possible association between the GSTM1 gene null genotype and susceptibility to endometriosis in woman from central and southern Iran was investigated.Materials And MethodsOne hundred and one unrelated premenopausal women with endometriosis and 142 unrelated healthy premenopausal women without endometriosis were enrolled in the study. Genomic DNA was extracted from Peripheral blood in all subjects. GSTM1 null genotyping was performed by polymerase chain reaction (PCR).ResultsThere was no significant difference between frequencies of GSTM1 null genotype in case and control groups (50.5% Vs. 52.1%, p=0.804). Furthermore, this genotype was not associated with severity of endometriosis in our sample (p=0.77).Conclusionfurther studies involving gene-environment and gene-gene interactions, particularly combination of GSTM1 and other GST gene family polymorphisms are needed.
-
Page 29BackgroundClomiphene citrate (CC) an agonist and antagonist of estrogen, is the first line treatment in ovarian stimulation. Anti-estrogenic effect of CC in endometrial thickness and cervical mucus has negative effect on pregnancy rate. Letrozole is an Aromatase Inhibitor has been seen that has acceptable pregnancy rate compared to CC.ObjectiveThe aim of this study was to compare the efficacy of letrozole and clomiphene citrate (CC) with gonadotropins for ovarian stimulation in women candidate for intrauterine insemination (IUI).Materials And MethodsOne hundred sixty patients eligible to IUI therapy enrolled in this study. Patients randomized to two groups: group A (received letrozole-gonadotropin) and group B (received CC-gonadotropin). In group A (n=80) letrozole was given on days 3-7 of the menstrual cycles. In group B clomiphen citrate was given like letrozole combined with human menopausal gonadotropin (hMG) administered every day starting on day 8. Ovulation was triggered with urinary HCG when the leading follicle (s) reached 18 mm in diameter. A single IUI was performed 36-40 hours later. The ovarian stimulation response (E2 levels and number of follicles, clinical pregnancy and endometrial thickness) was primary outcome.ResultsBoth groups were similar in demographic characteristics. There was a significantly lower peak serum E2 level in the letrozole group compared with CC. (236±86 Vs. 283±106 pg/mL, respectively; p<0.002). The number of mature (>18 mm) preovulatory follicles was significantly higher in CC group than letrozole group (2.2±.68 Vs. 2.02±0.63 respectively; p=0.025). Endometrial thickness measured at the time of hCG administration was significantly higher in letrozole group. (9.08±1.2 mm Vs. 8.1±1.9 mm; p=0.0001). The clinical pregnancy rate was comparable between two groups.ConclusionLetrozole is a good and cost-effective alternative to CC in IUI cycles.
-
Page 33BackgroundClomiphen citrate (CC) is the first line therapy for women with infertility and poly cystic ovary syndrome(PCOS). However, 20-25% of women are resistant to CC and do not ovulate.ObjectiveThe objective of this study was to evaluate the efficacy of sequential treatment of metformin and incremental doses of letrozole in induction of ovulation in cases of CC-resistant PCOS patients.Materials And MethodsIn this prospective before-after study, we enrolled 106 anovulatory PCOS women who failed to ovulate with CC alone from Amir-Almomenin University Hospital in Semnan, Iran. After an initial 6-8 weeks of metformin treatment, they received 2.5 mg letrozole daily on days 3-7 after menes. If they did not ovulate with 2.5 mg letrozole, the doses were increased to 5 to 7.5 mg daily in subsequent cycles. The main outcomes were ovulatory rate, pregnancy rate and cumulative pregnancy rate.Results13.33% of patients conceived with metformin alone. Ovulation occurred in 83 out of remaining 91 patients (91.2%). 78.02% of patients responded to lower doses of letrozole. Cumulative pregnancy rate was 60/ 105 (57.14%).ConclusionWe suggest that treatment in CC-resistant PCOS patients should begin at first with lower doses of letrozole and could increase to the higher dose depending on the patient response before considering more aggressive therapeutic alternatives such as gonadotropins.
-
Page 41BackgroundThe levonorgestrel-releasing IUD can help the treatment of dysmenorrhea by reducing the synthesis of endometrial prostaglandins as a conventional treatment.ObjectiveThis study was performed to assess the frequency of dysmenorrhea, satisfaction and quality of life in women using Mirena IUDs as compared to those using copper IUDs.Materials And MethodsThis double-blind randomized clinical trial was performed between 2006 and 2007 on 160 women aged between 20 to 35 years who attended Shahid Ayat Health Center of Tehran, and they were clients using IUDs for contraception. 80 individuals in group A received Mirena IUD and 80 individuals in group B received copper (380-A) IUD. Demographic data, assessment of dysmenorrhea, and follow-up 1, 3 and 6 months after IUD replacement were recorded in questionnaires designed for this purpose. To assess the quality of life, SF36 questionnaire was answered by the attending groups, and to assess satisfaction, a test with 3 questions was answered by clients.ResultsDysmenorrhea significantly was decreased in both groups six months after IUD insertion as compared to the first month (p<0.001). However, statistically, Mirena reduced dysmenorrhea faster and earlier compared to cupper IUD (p<0.003). There isn’t any significant difference between these two groups in satisfaction and quality of life outcomes.ConclusionThere is no difference between these two groups in terms of the satisfaction and quality of life, therefor the usage of Mirena IUD is not a preferred contraception method.
-
Page 47BackgroundThe physiological changes in thyroid gland during pregnancy have been suggested as one of the pathophysiologic causes of preeclampsia.ObjectiveThe aim of this study was comparison of serum levels of Tri?iodothyronine (T3), Thyroxine (T4), and Thyroid?Stimulating Hormone (TSH) in preeclampsia and normal pregnancy.Materials And MethodsIn this case?control study, 40 normal pregnant women and 40 cases of preeclampsia in third trimester of pregnancy were evaluated. They were compared for serum levels of Free T3 (FT3), Free T4 (FT4) and TSH. The data was analyzed by SPSS software with the use of t?student, Chi?square, Independent sample T-test and Bivariate correlation test. p?0.05 was considered statistically significant.ResultsThe mean age was not statistically different between two groups (p=0.297). No significant difference was observed in terms of parity between two groups (p=0.206). Normal pregnant women were not significantly different from preeclampsia cases in the view of FT3 level (1.38 pg/ml vs. 1.41 pg/ml, p=0.803), FT4 level (0.95 pg/ml vs. 0.96 pg/ml, p=0.834) and TSH level (3.51? IU/ml vs. 3.10? IU/ml, p=0.386).ConclusionThe findings of the present study do not support the hypothesis that changes in FT3, FT4 and TSH levels could be possible etiology of preeclampsia.
-
Page 53BackgroundEstradiol (E2) is required for follicular development and play an important role in embryo implantation.ObjectiveThe aim of this study was to assess the impact of serum E2 levels on the day of hCG administration in IVF-ICSI patients who are performed controlled ovarian hyperstimulation (COH).Materials And MethodsA total of 203 women who were undergone one time IVF cyclus were evaluated in this cross sectional study. All the patients were treated either with long protocol or with microdose flare protocol. The patients were categorized into five groups according to the serum E2 levels on the day of hCG administration.ResultsThe mean number of the retrieved oocytes was (NRO) 10.6±6.7, mean fertilization rate was 55.7±24.8, and implantation rate was 9.0±19.2. Of 203 patients, 43 (21%) patients were pregnant. When the overall results are examined, the number of the retrieved oocytes and the number of transferred embryos were better in patients with serum E2 levels >4000 pg/ml and these values were statistically significant. There were no statistical difference in patients 37 years or older. In women? 36 years old, the IVF-ICSI outcomes were better in patients with serum E2 levels >4000 pg/ml.ConclusionIn spite of the lack of high quality evidence to support a positive association between serum E2 levels and IVF-ICSI outcomes, this study shows that high E2 levels during COH might be associated with an increased potential of pregnancy depending on better ovarian response. When the overall results are examined, the best scores were in patients with serum E2 levels >4000 pg/ml.
-
Page 59BackgroundRole of genetic factors in etiology of preeclampsia is not confirmed yet.ObjectiveGene defect frequency varies in different geographic areas as well as ethnic groups. In this study, the role of factor V Leiden mutation in the pathogenesis of preeclampsia syndrome among the pregnant population of northern shore of Persian Gulf in Iran, were considered.Materials And MethodsBetween Jan. 2008 and Dec. 2009, in a nested case control study, pregnant women with preeclampsia (N=198) as cases and healthy (N=201) as controls were enrolled in the study. DNA were extracted from 10 CC peripheral blood and analyzed for presence of factor V Leiden mutation in these subjects. The maternal and neonatal outcomes of pregnancy according to the distribution of factor V Leiden were also compared among cases.ResultsIn total, 17(8.6%) of cases and 2(1%) of controls showed the factor V Leiden mutation. The incidence of factor V Leiden was typically higher in preeclamptic women than control group (OR: 9.34 %95 CI: 2.12-41.01). There was no difference in incidence rate of preterm delivery< 37 weeks (OR: 1.23 %95 CI: 0.38-4.02), very early preterm delivery<32 weeks (OR: 1.00 %95 CI: 0.12-8.46), intra uterine fetal growth restriction (IUGR) (OR: 1.32 %95 CI: 0.15-11.30),and the rate of cesarean section (OR: 0.88 %95 CI: 0.29-2.62) among cases based on the prevalence of factor V Leiden mutation.ConclusionThe pregnant women with factor V Leiden mutation are prone for preeclampsia syndrome during pregnancy, but this risk factor was not correlated to pregnancy complications in the studied women.