فهرست مطالب
مجله کشاورزی دانشگاه تهران
سال دهم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1387)
- تاریخ انتشار: 1387/05/15
- تعداد عناوین: 16
-
صفحه 1زیست شناسی حلزون سفید باغات در غرب استان مازندران (تنکابن) و با مطالعه منحنی نوسانات درجه حرارت و رطوبت نسبی محیط بررسی شد. این آفت دارای یک نسل در سال بوده و جفت گیری و تخم ریزی آن در ماه های شهریور و مهر می باشد. زمستان را به صورت لارو سپری نموده و در اوایل بهار با افزایش درجه حرارت لاروها به همراه بالغین از خواب زمستانی خارج و بعد از حدود چهار ماه بالغ می شوند. میانگین زمان لازم از موقع جفت گیری تا شروع تخم ریزی (3±) 25 روز، تعداد تخم (5±) 3/31 عدد، زمان تفریخ آنها (85/4±) 25 روز، درصد تخم های تفریخ شده (15±) 5/65 درصد و تعداد حلزون های تفریخ شده برای هر بالغ در هر نوبت تخم ریزی (7±) 24 می باشد. نوزادان در اوایل پاییز به همراه بالغین شروع به تغذیه از برگ و میوه درختان می نمایند. در تابستان به دلیل شدت گرما (حرارت بیش از C°23) دارای یک دوره دیاپوز تابستانه بوده و هیچ گونه فعالیت و تغذیه ندارند. با کاهش دما در اواسط شهریور ماه بالغین از حالت تابستان گذران خارج شده و بر روی گیاهان میزبان شروع به تغذیه و رشد نموده و در زمستان (کمتر از C°8) فعالیت و رشد آن ها تا بهار سال آینده کند شده و به خواب زمستانی می روند. میزان فعالیت آفت با نوسانات درجه حرارت و رطوبت رابطه دارد. براساس آمار ثبت شده در ترموهیدروگراف داخل باغ محدوده فعالیت حلزون در تنکابن در درجه حرارت C°23-8 بود.
کلیدواژگان: زیست شناسی، استان مازندران، مرکبات، حلزون سفید باغات -
صفحه 13هدف کلی این پژوهش، بررسی نگرش کارشناسان کشاورزی نسبت به شناخت و مصرف محصولات ارگانیک کشاورزی در بین مصرف کنندگان بود. پژوهش از نوع کاربردی، روش پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی و جامعه آماری آن 1200 نفر از کارشناسان کشاورزی در پنج استان بود. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود که تعداد 289 نفر از کارشناسان براساس فرمول کوکران انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی (صوری) آن براساس نظر جمعی از استادان و صاحب نظران ترویج کشاورزی دانشگاه تهران تایید گردید و پایایی آن با استفاده از فرمول کرونباخ - آلفا (92/0 =? ) تایید شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار win13SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها نشان داد از نظر کارشناسان مهمترین رسانه برای اطلاع رسانی به مصرف کنندگان رادیو و تلویزیون و مهمترین روش برای عرضه محصولات ارگانیک عرضه از طریق برچسب های خاص محصولات ارگانیک است. همچنین مهم ترین عوامل موثر بر پذیرش محصولات ارگانیک در بین مصرف کنندگان ''اطلاع رسانی در مورد تاثیر مصرف سموم و کودهای شیمیایی در کشاورزی و بروز بیماری های مختلف'' و ''اتخاذ تدابیری برای حمایت از تولید کنندگان در راستای بازاریابی و بازاررسانی این محصولات'' بود. مهمترین عوامل موثر در پذیرش محصولات ارگانیک در چهار عامل حمایتی - آموزشی، اطلاع رسانی، نهادی - ساختاری و توسعه زیرساخت ها دسته بندی شدند، که درمجموع 59 درصد از واریانس موجود را تبیین نمودند. تفاوت نگرش کارشناسان زن و مرد نیز معنی دار نبود.
کلیدواژگان: کارشناسان کشاورزی، نگرش، محصولات ارگانیک -
صفحه 27هدف کلی این تحقیق، تحلیل سازوکارهای بهبود طرح مهندسین ناظر گندم در استان اصفهان بود. روش تحقیق از نوع توصیفی - پیمایشی و جامعه آماری شامل 87 نفر از کارشناسان مسئول طرح ناظرین گندم و 164 نفر از مهندسین ناظر استان اصفهان بود. حجم نمونه براساس فرمول کوکران به ترتیب به تعداد 38 و 45 نفر تعیین گردید اما برای کاهش خطای تحقیق این میزان به 55 (کارشناسان مسئول طرح) و 95 (مهندسین ناظر) نفر افزایش یافت. برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار تحقیق پرسشنامه ای بود که روایی آن براساس نظر جمعی از استادان و کارشناسان رشته ترویج کشاورزی دانشگاه تهران و وزارت جهاد کشاورزی تایید گردید و اعتبار آن با استفاده از کرونباخ - آلفا 83/0 =? (مهندسین ناظر) و 75/0 =? (مسئولان طرح) محاسبه شد، که بیانگر مناسب بودن ابزار تحقیق بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار 11.5SPSSwin تجزیه و تحلیل گردید. مهم ترین سازوکارهای بهبود طرح مهندسین ناظر ایجاد تسهیلات برای مهندسان ناظر، در اختیار قرار دادن وسیله نقلیه برای حضور ناظران در مزرعه و ایجاد زمینه های مناسب برای کارآ فرینی و اشتغال ناظران بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی از نظر مهندسین ناظر پنج عامل پشتیبانی، ارتباطات، اجرایی، مکان یابی و گزینش به عنوان مهم ترین سازوکارهای بهبود طرح مهندسین ناظر گندم بودند که درمجموع 3/68 درصد واریانس را تبیین نمود و از نظر مسئولان طرح پنج عامل انگیزشی، گزینش، مشارکت محوری، پشتیبانی و اجرایی به عنوان مهم ترین سازوکارهای بهبود طرح مهندسین ناظر گندم انتخاب شدند که در مجموع 73 درصد واریانس را تبیین نمود.
کلیدواژگان: سازوکارهای بهبود، ترویج کشاورزی، استان اصفهان، طرح مهندسین ناظر گندم، خدمات مشاوره کشاورزی -
صفحه 43ذرت دانه ای براساس سطح زیرکشت و میزان تولید و واردات، یکی از محصولات استراتژیک کشور می باشد. باتوجه به نواقص موجود در نظام بازاریابی و بازاررسانی محصول ذرت، در این تحقیق با استفاده از آمار سری زمانی 18 ساله (85-1368) و نرم افزار Eviews، مدل اقتصادسنجی حاشیه بازاریابی و بازاریابی این محصول بررسی شد. نتایج نشان داد از مهمترین عوامل موثر در حاشیه بازاریابی ذرت دانه ای، قیمت عمده فروشی آن است. پس سیاست های قیمتی از مهمترین سیاست های دولتی موثر بر حاشیه بازاریابی ذرت دانه ای می باشد. همچنین کارآیی نظام بازاریابی ذرت دانه ای مناسب نبوده و این عدم کارآیی منجر به افزایش حاشیه بازاریابی ذرت دانه ای شده است. برای رفع این مورد تشکیل تعاونی های تولید و توزیع محصولات کشاورزی (شامل کشاورزان و عمده فروشان و حتی دلالان)، عرضه کل ذرت وارد شده توسط بخش خصوصی و ذرت تولید شده در داخل کشور از طریق بورس پیشنهاد می شود.
کلیدواژگان: ایران، کارآیی بازاریابی، ذرت دانه ای، حاشیه بازاریابی، بازاریابی -
صفحه 53کود گاو از فضولات مایع، جامد و کاه و کلش مورد استفاده برای تهیه بستر گاو تشکیل شده است. در حالت طبیعی به علت کم بودن جرم مخصوص کود، حمل و نقل آن مشکل و پرهزینه است. یک روش برای رفع این مشکل پلت کردن آن می باشد. در این تحقیق، خواص فیزیکی پلت های حاصل از کود گاو بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش رطوبت از شش به 20 درصد جرم مخصوص توده از 660 به 630 کیلوگرم بر متر مکعب کاهش و جرم مخصوص ذره از 1095 به 1583 کیلوگرم بر مترمکعب افزایش می یابد. مقدار نیروی لازم برای شکستن (گسیختگی) پلت ها از 3/61 کیلوگرم در رطوبت 6 درصد تا 19 کیلوگرم در رطوبت 20 درصد کاهش یافت. دوام پلت ها در محدوده رطوبتی مورد مطالعه از 34 تا 53 درصد متغیر و در رطوبت 10 درصد بیشترین مقدار بود. درضمن پلت ها در طی 24 ساعت از هوای دارای رطوبت نسبی 80 درصد حداکثر هشت درصد رطوبت جذب می کنند.
کلیدواژگان: رطوبت نسبی، پلت، کود گاو، خواص فیزیکی -
صفحه 69در این تحقیق 165 نفر از اعضای هیات علمی مراکز آموزش عالی کشاورزی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان جامعه آماری تحقیق (1260 = N) انتخاب و از طریق روش نمونه گیری طبقه بندی تصادفی با انتساب متناسب و تکمیل کردن پرسشنامه بررسی شدند. از ضریب تغییرات برای اولویت بندی دستاوردهای مورد انتظار از فرصت مطالعاتی استفاده شد، از تحلیل عاملی دستاوردهای فرصت مطالعاتی، شش عامل پیشبرد همکاری های آموزشی و تبادلات علمی، دستاوردهای پژوهشی، دستاوردهای فردی، تقویت ارتباطات حرفه ای، توسعه جهانشری آکادمیک و دستاوردهای حرفه ای حاصل شد. این عوامل به ترتیب 3/22، 7/18، 2/14، 9/10، 3/10 و 1/7 و به طورکلی 83 درصد از واریانس کل را تبیین نمودند. سازوکارهایی برای سطح دادن به فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی در نظام آموزش عالی کشاورزی پیشنهاد شد.
کلیدواژگان: آموزش عالی، توسعه حرفه ای، فرصت های مطالعاتی، اعضای هیات علمی، آموزش عالی کشاورزی -
صفحه 83جامعه آماری این تحقیق شامل 2202 نفر از دانشجویان رشته های کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود که 118 نفر از آنان از طریق روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب (براساس مقاطع تحصیلی) برای انجام تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روایی ابزار تحقیق با نظر اعضای هیات علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران تایید شد و برای تعیین پایایی آن، آلفای کرونباخ محاسبه شد که میزان آن برای هر یک از مقیاس های اصلی پرسشنامه بیش از 75/0 بود. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که عوامل موثر در تبیین کیفیت آموزش عالی کشاورزی شامل چهار عامل مدرس (روش تدریس)، هدف (محتوای آموزشی)، فضا و امکانات آموزشی و مدیریت آموزشی می باشد که درمجموع حدود 2/74 درصد از تغییرات را تبیین می نمایند.
کلیدواژگان: دانشجویان، تحلیل عاملی، نظرات، آموزش عالی کشاورزی -
صفحه 91در این تحقیق، روش های مختلف مبارزه مکانیکی با علف های هرز شامل وجین کن چرخان، فاروئری و دوار و وجین دستی و شاهد (عدم مبارزه با علف های هرز) درقالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مقایسه شد. تعداد علف های هرز قبل از انجام آزمایش شمارش شد و تفاوت فراوانی بین تیمارها معنی دار نبود. بعد از اعمال تیمارهای آزمایش، میزان تاثیر وجین دستی و وجین کن دوار بر جمعیت علف های هرز یکسان بود (5% < P). تفاوت وجین کن فاروئری و چرخان معنی دار نبود ولی تفاوت این دو با تیمارهای وجین دستی و وجین کن دوار معنی دار بود (1% > P). متوسط ظرفیت مزرعه ای وجین-کن ها ha/h 75/0 بود. وجین کن فاروئری دارای بیشترین و وجین دستی کمترین بازده نهایی بود. باتوجه به هزینه ها، درآمد و بازده نهایی، بهترین روش ها، به ترتیب وجین کن فاروئری، دوار، چرخان و وجین دستی بودند.
کلیدواژگان: علف هرز، چغندرقند، وجین کن، کنترل مکانیکی -
صفحه 99در این تحقیق، تغییرات سرعت زاویه ای، شتاب زاویه ای، جرک زاویه ای، نیروهای وارد بر اعضا و تغییرات گشتاور ورودی مورد نیاز برای یک مکانیزم چهار میله ای بررسی شد. برای حل معادلات حاصل و ترسیم نمودارها یک برنامه انعطاف پذیر به کمک نرم افزار Matlab تهیه شد که توانایی محاسبه و ترسیم سرعت، شتاب، جرک، نیروهای وارد بر هر نقطه از مکانیزم و مقدار گشتاور ورودی موردنیاز را دارا می باشد. نتایج نشان داد که روند تغییرات شتاب زاویه ای، جرک زاویه ای و مقادیر نیرو در مکانیزم انتخاب شده، پیوسته بود. با درنظر گرفتن نیروی اعمال شده در مفصل ها و اعضای مکانیزم، جنس مواد و سطح مقطع برای هر عضو به صورت جداگانه حاصل می شود. مقدار گشتاور ورودی مورد نیاز برای انجام کار، با درنظر گرفتن حداکثر مقدار آن در نمودار مربوط حاصل شد.
کلیدواژگان: نقاط دقت، وجین مکانیکی، مکانیزم چهار میله ای، جرک زاویه ای -
صفحه 115از منحنی های هم دما در دفع رطوبت، ذخیره و بسته بندی مواد غذایی استفاده می شود. باتوجه به ویژگی ترکیب مواد غذایی، اندازه گیری تجربی منحنی های همدمای رطوبت، موردنیاز می باشد. در این تحقیق، منحنی های هم دمای جذب رطوبت کشمش بیدانه سفید در دماهای 30، 40، 50، 60، 70 و 80 درجه سانتی گراد به روش ایستا (وزن سنجی) مطابق با دستورالعملCOST 90 تعیین شد. برای ارائه مدل ریاضی مناسب به منظور توضیح رفتار تعادلی رطوبت کشمش، مدل های گاب، اسمیت، ازوین، هالسی، هندرسون و آرسی وات بررسی شد. برازش مدل آرسی وات در دماهای 30 تا 70 درجه سانتی گراد و مدل گاب در دمای 80 درجه سانتی گراد بهترین مقدار بود. همچنین انرژی پیوندی جذب در کشمش دارای رطوبت 16 درصد، 79/4 کیلو ژول بر مول (mol/kj) تعیین شد.
کلیدواژگان: مدل آرسی وات، منحنی هم دما، کشمش، انرژی پیوندی، مدل گاب -
صفحه 127جامعه آماری این تحقیق کارگزاران ترویج کشاورزی استان گیلان بود. روش نمونه گیری ''طبقه ای متناسب تصادفی'' و ابزار مطالعه ''پرسشنامه'' بود که روایی آن توسط گروه متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات و ترویج و آموزش کشاورزی تایید گردید و پایایی آن با ''آلفای کرونباخ'' 76/0 برآورد شد. کارگزاران ترویج با نمرات نگرش کمتر از 47 در گروه منفی، بین 47 تا 74 در گروه نگرش خنثی و مساوی و بیشتر از 74، در گروه مثبت دسته بندی شدند. نتایج نشان داد همبستگی سن و میزان تحصیلات با نگرش نسبت به فناوری اطلاعات و ارتباطات معنی دار نیست. رابطه نگرش و میزان استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیت های ترویج کشاورزی مثبت و معنی دار بود. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که چهار عامل (بهبود کارایی ترویج، عامل محیطی - سازمانی، عامل کیفیت محتوا و عامل هزینه - اثربخشی اقتصادی) 5/55 درصد از واریانس کل نگرش نسبت به فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیت های ترویج کشاورزی را تبیین می نمایند.
کلیدواژگان: امور ترویجی، استان گیلان، کارگزاران ترویج کشاورزی، فناوری های اطلاعات و ارتباطات -
صفحه 135کرم ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis) یکی از آفات برنج در شمال ایران است که باعث کاهش شدید عملکرد می گردد. این آفت به صورت لارو سن آخر در ساقه علف های هرز حاشیه مزارع زمستان گذرانی می نماید. باتوجه به اهمیت علف های هرز حاشیه مزارع در بقای لاروها، در این مطالعه تغییرات جمعیت لاروهای زمستان گذران روی سه علف هرز توق (Xanthium pensylvanicum)، قیاق (Sorghum halopense) و تاج خروس (Amaranthus retroflexus) در سه اقلیم دشت، میان دشت و کوهپایه مازندران بررسی شد. نتایج نشان داد که بیشترین تراکم لاروی در اقلیم های میان دشت و کوهپایه بود. تراکم لاروها روی گیاه توق بیشتر از دو میزبان دیگر بود (05/0P<) ولی مقاومت بین دو میزبان دیگر معنی دار نبود. جمعیت لاروها طی 12 هفته نمونه برداری (از مهر تا آذر 1384) افزایش یافت. در کمترین انبوهی در اوایل مهر و بیشترین آن در اواخر آذر مشاهده شد. مقایسه اثر متقابل مناطق و میزبان ها روی انبوهی لاروها نشان داد که بیشترین تراکم در دو اقلیم میان دشت و کوهپایه و روی گیاه توق و کم-ترین آن در اقلیم دشت و روی گیاه تاج خروس بود. با شناسایی و حذف مهم ترین علف های هرز میزبان کرم ساقه خوار از حاشیه مزارع برنج، تلفات وارده به لاروهای زمستان گذران در طی زمستان افزایش می یابد و این امر منجر به کاهش جمعیت آفت در فصل زراعی می شود.
کلیدواژگان: میزبان های هرز، کرم ساقه خوار برنج، انبوهی جمعیت، مازندران، لاروهای زمستان گذران -
صفحه 147مزارع برنج به دلیل دارا بودن اکوسیستم های آبی و خشکی به طور توام، دارای فون غنی از بندپایان می باشند، در این تحقیق فون سوسک های شکارگر خانواده های Carabidae، Coccinellidae، Staphylinidae و Malachiidae و تغییرات جمعیت آنها در مزارع برنج مازندران طی سال های 85-1383 مطالعه گردید. سیزده گونه سوسک شکارگر از خانواده Carabidae، شش گونه از خانواده Coccinellidae، دو گونه از خانواده Malachiidae و یک گونه از خانواده Staphylinidae از مزارع برنج مازندران جمع آوری شدند. از گونه های مزبور، 10 گونه از خانواده Carabidae و دو گونه از خانواده Malachiidae برای فون ایران جدید می باشند. تراکم جمعیت شکارگران از ابتدای خرداد تا پایان تیر ماه افزایش و سپس به تدریج کاهش می یابد، حداکثر تراکم این شکارگران در پایان تیر ماه بود. با بررسی تراکم جمعیت سوسک های شکارگر روی سه رقم برنج فجر، خزر و نعمت مشخص شد که بیشترین تراکم این شکارگران روی رقم فجر بود. درصد توده زنده برای سوسک ها 2/38 و برای سن ها، عنکبوت ها و سایر شکارگران به ترتیب 8/10، 2/26 و 9/24 درصد برآورد شد. به این ترتیب سوسک های شکارگر دارای بیشترین تراکم جمعیت در مزارع برنج بودند. مهمترین دلیل این امر وجود جمعیت بسیار زیاد سوسک های Paederus در اغلب مناطق بود.
کلیدواژگان: مزارع برنج، فون، سوسک های شکارگر، مازندران -
صفحه 161باتوجه به اهمیت تولید مرکبات در استان فارس و به ویژه شهرستان جهرم، بررسی مسایل مربوط در بازار این محصول دارای اهمیت دارد. در این پژوهش فعالیت 75 تولیدکننده، 55 عمده فروش و 55 خرده فروش، بازار مرکبات شهرستان جهرم بررسی شد. نتایج نشان داد که حاشیه عمده فروشی، خرده فروشی و حاشیه کل در مورد مرکبات این شهرستان به ترتیب 1/1461، 3/1480 و 4/2941 ریال است. سهم تولیدکننده از قیمت نهایی 58 درصد برآورد شد. همچنین سهم عمده فروش بیشتر از خرده فروش بود. به طورکلی ناکاراترین مسیر بازاررسانی از لحاظ ناکارایی قیمتی، فنی و ناکارایی کل، مسیر تولیدکننده – عمده فروش – مصرف کننده و کارآترین مسیر نیز مربوط به تولیدکننده – مصرف کننده بود. برآورد ضریب هزینه نیز نشان داد که هزینه های بازاریابی 1/35 درصد از قیمت نهایی مرکبات بوده و با افزایش یک درصد در قیمت خرده فروشی و هزینه بازاریابی، حاشیه کل به ترتیب 566/0 و 181/0 درصد افزایش می یابد.
کلیدواژگان: کارایی بازار، بازاریابی، حاشیه بازار، شهرستان جهرم، مرکبات، ضریب هزینه بازاریابی -
صفحه 173در سال 1384، موفقیت گندم کاران ارزوئیه بافت (استان کرمان) در استفاده بهینه از مجموعه مشخصی از منابع و عوامل تولید، کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی بهره برداران ارزیابی شد. با روش نمونه گیری تصادفی تعداد 75 نفر بهره بردار انتخاب و پس از استخراج آمار و اطلاعات با استفاده از برنامه SPSS و Front.4 تابع تولید مناسب و سیستم تابع مرزی تصادفی برآورد و میزان کارایی فنی بهره برداران محاسبه شد. با استفاده از قضیه دوگانگی، تابع هزینه مرزی از تابع تولید مرزی استخراج و میزان کارایی اقتصادی بهره برداران محاسبه شد. همچنین میزان کارایی تخصیصی باتوجه به میزان کارآیی فنی و اقتصادی برآورد شد. نتایج نشان داد که میانگین کارایی فنی، تخصیصی و اقتصادی بهره برداران در منطقه ارزوئیه به ترتیب 88، 84 و 74 درصد می باشد. عدم توفیق بهره برداران در تخصیص منابع سبب شده که کارایی اقتصادی آن ها کمتر از کارایی فنی باشد.
کلیدواژگان: کارایی فنی، کارایی اقتصادی، تابع تولید، گندم، کارایی تخصیصی -
مقایسه عملکرد شبکه های عصبی مصنوعی و شبکه های عصبی موجکی در پیش بینی درصد شکستگی جو در کمباین برداشتصفحه 181در این تحقیق، نحوه عملکرد شبکه های عصبی موجکی با شبکه های عصبی مصنوعی در پیش بینی درصد شکستگی دانه های جو در کمباین مقایسه شد. شبکه های مزبور به صورت تابعی از درجه حرارت هوا، سرعت کوبنده، سرعت پیشروی کمباین، فاصله کوبنده و ضدکوبنده در جلو و عقب واحد کوبنده و درصد رطوبت جو آموزش داده شد. شبکه عصبی موجکی (RASP1) با دقت 2/90 درصد در پیش بینی شکستگی دانه جو به عنوان یک جایگزین مناسب برای شبکه های عصبی با دقت 88 درصد تعیین شد. نتایج آنالیز حساسیت نشان داد که تاثیر کلیه ورودی های شبکه بر شکستگی دانه های جو معنی دار بوده و بیشترین تاثیر مربوط به سرعت کوبنده و کمترین تاثیر مربوط به درجه حرارت هوا بود.
کلیدواژگان: درصد شکستگی، شبکه های عصبی مصنوعی، کمباین برداشت، جو، شبکه های عصبی مصنوعی موجکی
-
Page 1Biological studies of Helicella candeharica in citrus orchards in west of Mazandaran province (Tonekabon region) was conducted during 2004-2005. This species has one generation in a year and mating and egg laying were lasted from August to September. Under natural conditions of Tonekabon، the snail showed to hibernate as larvae and adult at the depth of 2. 5-3 cm in the soil. Larvae and adults were appeared in early spring time and were completed after four months. Mean of oviposition period was 25 (±3) days، average egg cluster was 31. 3 (±5) eggs means duration of incubation period was 25 (±4. 85) days. The hatchability of eggs was 65. 5 (±15) percent. A mean number of 24 (±7) newly hatched snails was counted per adult. In early autumn، newly hatched snails and adults damaged the leaves and citrus fruits. The animal entered the winter season in the form of hibernation (below 8? C) and in summer due to high temperature (above the 23? C) caused aestivation. The snail abundance has a direct relation with the humidity and temperature. The range of temperature that snails were active was 8-23? C in Tonekabon locality.
-
Page 13The main purpose of this descriptive – survey research was to study extension experts’ attitudes about effective factors in consumption of organic products and in Iran. The main population consisted of 1200 extension experts in Iran. 289 samples of extension experts’ were selected through randomized sampling to answer the questionnaire. The validity was cheked by a panel of agricultural extension experts the university of Tehran. Reliability was measured by Cronbach''s - alpha formula and? = 0. 92 showed the reliability of the questionnaire was acceptable. SPSS Win Software was used for data analyzing، and factor analysis method was employed in this research. According to the results the main communicative channel was TV and radio and the main supply method was labeled organic products in the markets. The results of factor analysis showed that effective factors explained 59. 17 percent of the whole variance. In conclusion، four factors extracted، the first factor was educational – supportive، as the first factor، broadcasting، constructive- institutional and infrastructure factors. Also the result of t- test showed that was not different between women and men attitudes.
-
Page 27The main purpose of this descriptive–survey research was to analysis of improvement mechanism of wheat consultant engineers'' project in Isfahan Province. The main population consisted of 87 extension experts’ and 164 of WCEs in Isfahan province and through randomized sampling 55 samples of extension experts’ and 95 of WCEs were selected to answer the questionnaires. The validity of questionnaires was cheeked by a panel of agricultural extension experts the university of Tehran. Reliability was measured by Cronbach''s - alpha (? =. 83 and? =. 75) showed the reliability of the questionnaire was acceptable. SPSS/win software was used for data analyzing، and factor analysis method was employed in this research. According to the results، the main improving mechanism were facilities، transport of WCEs and background for self employment. The result of factor analysis showed that improvement mechanism as view of WCEs was logistic، communication، performance، situation and selecting. And as view of extension expert were motivation، selection، participation، logistic and performance.
-
Page 43On the basis of acreage، production and import amounts، maize is one of the strategic products in Iran، Regarding defects of marketing system of maize، in this analysis using yearly observations between 1368 to 1385 (18 years) and Eviews software، the marketing and econometric model of maize marketing margin was studied. The results show that the most important factor in the maize marketing margin is its wholesale price. Therefore، price policies are governmental effective policies on the maize marketing margin، consequently it is necessary that for making marketing margin equitable is done the necessary. Also the efficiency of maize marketing system is not suitable and this has led to the increase of maize marketing margin. So، establishment of cooperatives of crops production and distribution (consisting farmers، wholesalers and brokers)، presentation of the whole imported maize by private sector and produced maize in the country by exchange are recommended.
-
Page 53Cattle manure is made from liquid and solid waste. It contains the straw and stubble that is used for the cattle bed. Density of the cattle manure is inherently low، which is difficult and costly to transport. Pelleting is one method to solve this problem. The physical properties of the pelleted cattle manure was investigated in this study. The results showed that by increasing moisture content of the pellets from six to 20 percent، the bulk density of the pellets decreased from 660 to 630 kg/m3 and the particle density of the pellets increased from 1095 to 1583 kg/m3. The force required to rupture the pellets decreased from 61. 3 kg at six percent moisture content to 19 kg at 20. 0 percent moisture content. Durability of the pellets was variable from 34 to 53 percent in the range of moisture content and was maximum at 10 percent moisture content. The pellets could absorb a maximum of 8 percent moisture during 24 hours from air with 80 percent relative humidity.
-
Page 69Systemized sabbatical leaves seem as an appropriate mechanism for fostering academic collaboration، improving academic capacities and developing professional capacity of faculty members in higher agricultural education system. This research was done with aim to identify and analysis expected outcomes and impacts of sabbatical leaves for professional development of agricultural faculty members. Methodologically، this research was carried out based on survey strategy. The population of this research consisted of all faculty members of public agricultural faculties and colleges of Ministry of Scientific، Research and Technology (N=1260). Using randomized stratified sampling method، 165 faculty members were selected. A questionnaire was used as research tool in order to collect data. Face and content validity of the questionnaire were established using comments of a group of faculty members. According to calculate Cronbach''s alpha (0. 79) reliability of the questionnaire was confirmed. Using SPSS 11. 5 collected data was analyzed. Based on calculated coefficient of variations expected outcomes and impacts of sabbatical leaves were prioritized in accordance with findings of factor analyzing the expected outcomes and impacts of sabbatical leaves of faculty members، six components were extracted including، fostering educational collaboration and scientific exchanges، research outcomes، personal outcomes، strengthening professional communication، developing academic cosmopolite and professional outcomes. These factors explains multiplicity of outcomes and impacts of sabbatical leaves and respectively explained 22. 033، 18. 744، 14. 225، 10. 907، 10. 320 and 7. 077 of the total variances (totally، explained 83% of variances). Based on inferences of these research findings some mechanisms were suggested for institutional systemizing the sabbatical leaves of faculty members in higher agricultural education.
-
Page 83The population consisted of 2202 students of College of Agriculture and Natural Resources، University of Tehranm Karaj. 118 of students were selected by stratified random sampling. A questionnaire was developed to gather required data. The content validity of the questionnaire was established by faculty members at Department of agricultural extension and education، University of Tehran. A pilot study was conducted to establish reliability of the instrument via agricultural students. Cronbach alpha''s coefficients for the main scales of the questionnaire was higher than 0. 75. Results of factor analysis showed that the components were classified into four factors of: trainer - teaching method، educational goal - content، educational space- facilities and educational management. These four factors explained about 74. 2 percent of the variance of data.
-
Page 91In order to comparison of weeds mechanical control for sugar beet، A rotary cultivator was designed and constructed in first year، and compared with other mechanical control in second year. Five treatments، included: Rotary hoe cultivator، Furrower cultivator، Rotary cultivator، No weeding and manual weeding were compared. Experiment design was Random Complete Blocks Design (RCBD) with three replications. There was not any significant difference between treatment aspects of weeds frequency before weeding in level five percent also there wasn''t any significant different between Manual weeding and Rotary cultivator treatment inspect of weeding efficiency after weeds control. There was significant different between Furrower and Rotary hoe cultivators in aspect of weeding efficiency after controlling of weeds. Average field capacity for cultivators was 0. 75 ha/h. In aspect of economical considerations، Furrower cultivator and manual weeding had the highest and least final efficiency respectively. So، treatments were ranked from Furrower cultivator، Rotary cultivator، Rotary hoe cultivator and Manual weeding respectively.
-
Page 99A new mechanical cultivator was proposed for mechanical weeding in part one. The precise point method was used to geometric design of this new cultivator. The aim of this research is selecting the suitable mechanism of the studied mechanisms in part one. The velocity and acceleration of links (kinematic) is the base of dynamic analysis of the systems. The variation of velocity، acceleration and jerk as the kinematic parameters as well as the joint forces and input torque as the dynamic parameters were investigated. Programming in Matlab was used to solve the equations and draw the diagrams. The program is provided to calculate the values of angular velocity، angular acceleration، angular jerk، joint forces and required input torque of the mechanism and draw the diagrams. The output diagrams showed that the values of the angular acceleration and jerk of the links and the values of the forces of the mechanism''s joints were continues. By considering the values of the forces at joints and links of the mechanism the type of the material and sectional area can be calculated. The value of required input torque was obtained by considering maximum values of the related diagram.
-
Page 115Moisture sorption isotherms are useful in food dehydration، storage and packaging. Because of the complex food composition، experimental measurements are necessary for prediction of the isotherms. Moisture sorption isotherms of Thompson seedless raisins were determined at 30، 40، 50، 60، 70 and 80? C، using the standard static gravimetric method developed by the European cooperation project COST 90. GAB، Smith، Oswin، Halsey، Henderson and Arcy-Watt equations were fitted to the experimental data. The experimental data were fitted well with D’Arcy-Watt equation at 30 to 70 and with GAB equation at 80? C. The Isosteric heat of sorption was determined (4. 79) kj/mol.
-
Page 127The statistical population of this study was agricultural extension agents. Sampling method was stratified random sampling and Questionnaire used as research instrument، its validity achieved by a group of experts of ICTS and agricultural extension and education and reliability was 0. 76 that was estimated by Cronbach’s alpha. Extension agents with scores lower than 47 considered in negative attitude group between 47-74 classified in neutral and more than 74 categorized in positive attitude group. The relationship between age and level of education with attitude towards ICTs was not significant but there was positive and significant relationship between attitude and using ICTs. The results of factor analysis showed that four factors (Improving extension efficiency، environmental-organizational، quality of content and economic cost-effectiveness) explained 55. 5 percent of total variance of attitude towards using ICTs in agricultural extension.
-
Page 135Striped rice stem borer، Chilo suppressalis (Lepidoptera: Pyralidae) is one of the major pests in north part of Iran which causes serious damage. The last larval instar overwinters in the stem of weeds around the fields. Regarding the importance of weeds as overwintering habitat، population density of larvae was studied in three areas; low-، mid-، and up-lands of Mazandaran province and also on three host weeds: Xanthium pensylvanicum، Sorghum halopense، and Amaranthus retroflexus. The results imply on the highest density of larvae in the mid- and up-lands areas and its preference to locate in X. pensylvanicum for overwintering. There was no significant difference between the two other hosts. Results of population fluctuation showed that it had a low increasing of population from October to December; therefore the lowest density was observed in early October and the highest in late December. Results of interaction effect of area × hosts on population density indicated that the highest density located on X. pensylvanicum in the mid- and up-lands areas، and the lowest density on A. retroflexus in low-land part. Based on the results، removing the most important weed which are overwintering habitat for larve from around the rice fields will be resulted to increasing the larval mortality through winter، and therefore decreasing pest population density in crop season.
-
Page 147The rice fields consist of diverse fauna of Arthropoda because of both subterranean and aquatic ecosystems. In this research، the fauna of predator beetles including Carabidae، Coccinellidae، Staphylinidae، Malachiidae، and their population fluctuation were studied in Mazandaran province during 2002-2006. A number of 13 carabid species، one staphylinid species، six coccinellid species، and two species of Malachiidae were collected from different rice fields of Mazandaran. Out of wich، 10 carabid and two malachiid species are new records for Iranian fauna. The density of these beneficial beetles increase since May until July and the highest density was obtained in the late of July. The highest density of predator beetles was observed on the rice variety of Fajr. The results of biomass-percent comparison between predator beetles with predator bugs (Heteroptera)، spiders (Araneae) and other predators of rice fields indicated that the biomass-percentage were 38. 2 (Coleoptera)، 10. 8 (Heteroptera)، 26. 2 (Araneae)، and 24. 9 (Others)، respectively. Therefore، the predator beetles had the highest biomass-percent because of high density of Paederus fuscipes in all rice fields of Mazandaran.
-
Page 161In this research the activity of 75 producers، 55 wholesalers and 55 retailers، citrus market of Jahrom County was investigated. The results indicated that margin of wholesale، retail and total margin of citrus in this county was 1461. 1، 1480. 3، and 2941. 4 Rs respectively. Share of producer from marginal price was estimated to be 57. 9 percent and Share of wholesaler was more than retailer. In total in citrus market of Jahrom County، wholesale levels was caused increasing of market inefficiency and the most inefficiency channel for the carely price inefficiency، technical and total inefficiency was channel of producer- wholesale- customer and the best efficiency channel was producer- customer. The cost coefficient estimated and the marketing costs was 35. 1 percent of citrus marginal price and With attention to estimating of total marginal function، with increasing one percent in retail price and marketing cost، Total margin increase 0. 57 and 0. 20 percent respectively.
-
Page 173The technical، allocative and economic efficiency of wheat growers in Baft، Kerman Province were studied to analyze the degree of farmers success in the optimun allocation of their resources and the possibilities of increasing the production based on the available resources and factors of production. Sampling was based on random method، so 75 farmers were selected. The stochastic frontier production and cost function methods were used to analyze technical، allocative and economical efficiency using spss and Front. 4 softwares. The result showed the average technical، allocative and economic efficiency in Baft are 88، 84 and 74 percent، respectively. The improper allocation of resources by farmers has decreased the economic efficiency compared to technical efficiency.
-
Page 181In this study the wavelet neural network (WNN) and artificial neural network (ANN) were used to simulate barley breakage percentage in combine harvester. The models have been trained using the same data conditions. Air temperature، thresher cylinder speed، distance between thresher cylinder and concave (back and forth) and the percentage of barely moisture were as the input variables. The results showed that the wavelet network (WNN، RASP 1) with 90. 2% correlation coefficient for barely breakage would be an appropriate substitute for artificial neural network with 88% correlation coefficient. The result of sensitivity analysis showed that all input variables had a significant effect on barely breakage. Speed of thresher cylinder had the most effect and the degree of air temperature had the least effect on barely breakage.