فهرست مطالب
Internal Medicine Today
Volume:17 Issue: 4, 2012
- تاریخ انتشار: 1390/12/28
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحه 5زمینه وهدفشیرابه محل دفن پسماند شهری دارای مواد آلوده ومقاوم به تصفیه است. فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته یکی از روش های تصفیه فاضلابهای با مواد آلی مقاوم به تجزیه زیستی می باشد. در این مطالعه اثر فراصوت به عنوان یک فرایند اکسیداسیون پیشرفته و همچنین اثر آب اکسیژنه و فراصوت به طور همزمان بر کاهش بار آلی و تغییرات نسبت جامدات معلق فرار به جامدات معلق ثابت شیرابه بررسی شده است.
روش تحقیق: این تحقیق یک مطالعه تجربی است. ابتدا مقدار مواد آلی نمونه های شیرابه، که بطور تصادفی جمع آوری شدند، اندازه گیری شده و به منظور تعیین اثر فراصوت بر شیرابه، نمونه ها در دستگاه حمام فراصوت قرار داده شدند. هر نمونه حاوی 400 میلی لیتر شیرابه و در زمانهای 10، 20، 30 و 40 دقیقه فراصوت داده شد. در مرحله بعد آب اکسیژنه در دو غلظت 05/0 و 1/0 مول بر لیتر به نمونه ها اضافه شده و آزمایشات تکرار شد. برای هر نمونه قبل و بعد از فراصوت، پارامترهای اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD)، جامدات معلق فرار (VSS) و جامدات معلق ثابت (FSS) اندازه گیری شدند.یافته هابیشترین میزان کاهش COD در زمان 40 دقیقه به مقدار 22/8 درصد به دست آمد. با اضافه کردن آب اکسیژنه (غلظت 05/0 مول بر لیتر) میزان کاهش COD در زمان 40 دقیقه 60/19 درصد بود. افزایش غلظت آب اکسیژنه تا 1/0 مول بر لیتر، مقدار COD در زمان40 دقیقه 72/19 درصد کاهش یافت. نسبت VSS به FSS در شیرابه خام 06/2 بوده که پس از اعمال 10 دقیقه فراصوت، این نسبت به 67/1 رسید. اضافه کردن آب اکسیژنه با غلظت 05/0 مول بر لیتر به شیرابه خام، نسبت VSS به FSS افزایش یافته و به 94/2 رسید. با اعمال فراصوت این نسبت کاهش یافت. پس از 10 دقیقه فراصوت، نسبت VSS به FSS به 67/2 و پس از 40 دقیقه، به 16/2 کاهش یافت. اضافه کردن آب اکسیژنه با غلظت 1/0 مول بر لیتر به شیرابه خام، نسبت VSS به FSS افزایش یافته و به 61/3 رسید. پس از 10 دقیقه فراصوت نسبت مذکور به 37/3 و پس از 40 دقیقه نسبت به 57/2 رسید.نتیجه گیرینتایج تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت برای تصفیه شیرابه به عنوان یک پیش تصفیه می تواند مواد فرار موجود در شیرابه را کاهش دهد. استفاده از آب اکسیژنه به عنوان یک اکسیدکننده نیز در کاهش بار آلی شیرابه موثر بوده که بر کارایی مراحل بعدی تصفیه تاثیرگذار خواهد بود.
کلیدواژگان: شیرابه، فراصوت، COD، VSS، FSS، H2O2 -
صفحه 11زمینه و هدفدر نتیجه استفاده بی رویه از داروهای ضد میکروبی در درمان بیماری های عفونی، مقاومت میکروارگانیسم ها به ویژه باکتری های گرم منفی در برابر خیلی از آنتی بیوتیک ها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضد میکروبی وجود دارد. یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی است که منبعی غنی از عوامل ضد میکروبی نوین را ارائه می دهند. به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتی بیوتیکی، اثرات جانبی داروهای شیمیایی، خواص ضد باکتریایی بلوط ها و دلایل دیگر این مطالعه انجام شد.
روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی پوست تنه، پوست میوه، میوه و برگ بلوط ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفته و با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج مقایسه شده است. عصاره گیری از نمونه های آسیاب شده بوسیله متانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثرعصاره های حاصل در سه غلظت(25، 50 و 75 میلی گرم/ میلی لیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتری Escherichia coli مورد آزمایش قرار گرفت.یافته هانتایج نشان داد که اثر عصاره ها بر روی باکتری وابسته به غلظت بوده است. همچنین اثر ضد باکتریایی میوه بهتر از برگ، پوست تنه، پوست میوه و آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش بوده است. اثر ضدباکتریایی برگ، پوست تنه و پوست میوه مشابه یکدیگر و در اکثر موارد کمتر از آنتی بیوتیک ها بوده است.نتیجه گیریاین نتایج پیشنهاد می کند که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضد باکتریایی می باشد. احتمالا این فعالیت ضد باکتریایی بخاطر وجود تانن ها در عصاره باشد. زیرا تانن با اثرات قابض، ضد عفونی کننده، ضد میکروبی و... یکی از ترکیبات مهم بلوط ایرانی است. اهمیت درختان بلوط بیشتر بخاطر حضور تانن ها در اجزای مختلف آنها می باشد.
کلیدواژگان: بلوط ایرانی، ضد باکتریایی، عصاره، انتشار دیسک، تانن -
صفحه 18زمینه و هدفعلی رغم شیوع بالای عدم تبعیت از رژیم غذایی کم سدیم در مبتلایان به نارسایی قلب، مطالعات کمی در مورد علل عدم تبعیت از این رژیم درمانی صورت گرفته است. شناسایی این عوامل به منظور طراحی مداخلات موثر در جهت افزایش تبعیت از رژیم غذایی کم سدیم ضروری می باشد. بر این اساس هدف این مطالعه تعیین ارتباط درک شناختی خودپنداره بر اساس تئوری روی با تبعیت از رژیم غذایی در مبتلایان به نارسایی قلب می باشد.
روش تحقیق:در این مطالعه همبستگی 108 بیمار مبتلا به نارسایی قلب در دو مرکز آموزشی درمانی مشهد مورد بررسی قرار گرفتند. روایی و پایایی پرسشنامه درک شناختی خودپنداره بر اساس الگوی سازگاری روی و پرسشنامه تبعیت از رژیم درمانی بعد از مطالعه پایلوت مورد تایید قرار گرفت. جمع آوری اطلاعات بویسیله پرسشنامه انجام شد.یافته هاتهدید خودپنداره ارتباط معکوسی با تبعیت از رژیم غذایی (36/0- r=)(001/0=p) و چالش خودپنداره ارتباط مستقیمی با تبعیت از رژیم غذایی (35/0r=) (001/0=p)داشته است. نتایج آزمون رگرسیون نشان داد کاهش درک تهدید خودپنداره و ابعاد آن و افزایش درک چالش خودپنداره و ابعاد آن منجر منجر به افزایش تبعیت از رژیم غذایی می شودنتیجه گیریپرستاران باید در جستجوی تدابیر و مداخلاتی از جمله مشاوره و آموزش باشند تا مبتلایان به نارسایی قلب نه تنها رژیم غذایی خود را به عنوان یک تهدید احساس نکنند، بلکه آگاهانه و قدرتمندانه با رژیم غذایی خود به عنوان یک چالش مواجه شوند و در نتیجه تبعیت از رژیم غذایی در آنها افزایش یابد.
کلیدواژگان: مد خودپنداره، نارسایی قلب، درک شناختی -
صفحه 25زمینه و هدفهلیکوباکترپیلوری به عنوان یکی از مهمترین عوامل بیماری های التهابی و بدخیمی های دستگاه گوارش به خصوص گاستریت مزمن فعال (تیپ B)، زخم های معده و دوازدهه، آدنوکارسینوم معده و لنفوم بافت لنفوئید مخاط معده (MALT) شناخته شده است. با توجه به اهمیت این عفونت و شیوع متفاوت در مناطق مختلف کشور و همچنین عوارض طولانی مدت ناشی از آن، این مطالعه جهت بررسی فراوانی عفونت هلیکوباکترپیلوری و عوامل زمینه ای موثر در بروز آن در شهر زاهدان صورت گرفت.
روش تحقیق: این مطالعه به صورت مقطعی برروی 97 نفر از پرسنل مراکز بهداشتی شهر زاهدان که فاقد هرگونه علائم گوارشی یا درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری بودند و به صورت تصادفی خوشه ایانتخاب شدند، صورت گرفت. تشخیص آلودگی به هلیکوباکترپیلوری با اندازه گیری IgG ضد میکروب با استفاده از روش سرولوژی ELISA صورت گرفت. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد.یافته هاشیوع کلی عفونت در میان شرکت کنندگان 34 درصد بود که فراوانی نسبی آن به ترتیب 4/36 درصد در مردان و 6/63 درصد در زنان بود. در بررسی همبستگی جنس، سن، تعداد اعضای خانوار و نوع آب آشامیدنی مصرفی با تیتر آنتی بادی، هیچگونه همبستگی معنی داری وجود نداشت. تنها در مورد متغیر میزان تحصیلات همبستگی معنی داری وجود داشت.نتیجه گیریهیچگونه رابطه معنی داری بین عوامل جمعیت شناختی سن، تعداد اعضای خانوار، جنسیت، نوع آب آشامیدنی مصرفی و شیوع تیتر آنتی بادی وجود نداشت. همچنین همبستگی معنی داری بین تیتر آنتی بادی با میزان تحصیلات وجود داشت و بیشترین شیوع در سطوح تحصیلی پایین بوده است. بنابراین برنامه ریزی برای کنترل شیوع عفونت برای باید طوری باشد که براساس عوامل فوق طراحی و قابل اجرا باشد. با توجه به وجود عفونت هلیکوباکترپیلوری در افراد فاقد علائم گوارشی و عوارضی که به دنبال آن می تواند در افراد آلوده رخ دهد، لزوم آموزش بهداشت، کنترل دقیق منابع آب آشامیدنی و کنترل دقیق عفونت نیز توصیه می شود.
کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، سرولوژی، شهر زاهدان -
صفحه 35مقدمه و هدفگیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (فلاونوئید، تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو وحفظ سلامت حائز اهمیت هستند.این تحقیق به منظور بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است.روش بررسیدر این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد. سپس سنجش میزان فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت ودرنهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش 2 و ''2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد.نتایجنتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام عصاره های آبی، اتانولی ومتانولی به ترتیبmg GAE / g dry sample 2/27 و 26 و91 /25 و میزان ترکیبات فلاونوئیدی تام عصاره های آبی، اتانولی ومتانولی به ترتیب mg QE / g dry sample 12/20 و 32/21 و 97/24 می باشد. IC50 عصاره 2/0± 9/9 است و نتایج فیتوشیمی بیانگر وجود فلاونوئید، تانن و آنتوسیانین است.نتیجه گیرینتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهد که گیاه دارای ترکیبات فنلی بالا بوده وفعالیت آنتی اکسیدانی آن با میزان ترکیبات فنلی رابطه مستقیم دارد.
کلیدواژگان: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره، گیاه علف هیزه -
صفحه 42مقدمه و هدفیائسگی نشانه پایان ظرفیت تولید مثلی زنان است که در نتیجه قطع دائم عملکرد تخمدان ایجاد می شود و فرایندی تدریجی است که برای بسیاری از زنان بین سنین 47 و 55 سال رخ می دهد و علائم و عوارض متعددی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین سن یائسگی طبیعی و مقایسه ی شیوع عوارض ناشی از آن درمراحل مختلف گذار یائسگی در زنان شهرستان گناباد انجام شد.روش کاراین پژوهش یک مطالعه تحلیلی ومقطعی است که در سال 1389 بر روی 398 زن 55-40 ساله شهرستان گناباد که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند،انجام شد. معیارهای ورود به مطالعه عبارت بودند از: تمایل به شرکت در پژوهش، سن بین 55-40 سال، سکونت در شهرستان گناباد، عدم وجود بیماری جسمی وروانی تحت درمان، عدم سابقه جراحی برداشتن تخمدان و رحم و عدم بروز یائسگی مصنوعی. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد یائسگی گرین بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار spss ورژن 14 و آزمون های آمار توصیفی، کای اسکوئر،t-student، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری05/0 p< مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته هادر مطالعه حاضر میانگین و میانه سن یائسگی به ترتیب 69/3 ± 34/46 و 47 سال بدست آمد و 2/65 درصد زنان یائسه حداقل یکی از عوارض زودرس یائسگی را داشتند. شایعترین عارضه زودرس یائسگی عصبانیت (56 درصد) و کمترین عارضه گیجی (4/20 درصد) بود. در گروه پره منوپوز عصبانیت و سردرد، در گروه پری منوپوز درد مفاصل و گرگرفتگی، و در گروه پست منوپوز گرگرفتگی و درد مفاصل به ترتیب به عنوان شایع ترین عوارض گزارش گردیدند.نتیجه گیریدر مطالعه حاضر سن یائسگی نسبت به سایر مطالعات پائین تر و میزان علائم وعوارض زودرس یائسگی بیشتر بود. با برنامه ریزی صحیح در جهت اصلاح عوامل قابل تعدیل می توان سن یائسگی طبیعی را افزایش و عوارض زودرس ناشی از آن را کاهش داد.
کلیدواژگان: یائسگی، شیوع، سن، عوارض زودرس، مراحل گذار -
صفحه 49زمینه و هدفحوادث جاده ای یکی از مهمترین موضوعات سلامت عمومی جهان در قرن 21 است. یکی از مهمترین عوامل بروز تصادفات رانندگی عامل انسانی است. هدف مطالعه حاضر تعیین پیش بینی کننده های رانندگی غیر ایمن در شهریزد بر اساس تئوری انگیزش محافظت می باشد.
روش تحقیق: در این پژوهش مقطعی، 379 نفر از افراد 19 ساله و بالاتر، به روش خوشه ایتصادفی از جمعیت تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهری شهر یزد مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات به وسیله پرسشنامه خودگزارشی جمع آوری و با استفاده از آزمونهای آماریT، همبستگی و رگرسیون، تجزیه و تحلیل شد.یافته هاآزمودنی ها 04/17 درصد از نمره رانندگی غیر ایمن (49/14 از مجموع 85 نمره قابل اکتساب) را کسب نمودند. بیشترین رفتار غیر ایمن، سبقت گرفتن از راننده ای که آهسته رانندگی می کند و حوصله را سر می برد (48/43درصد) گزارش شد. رانندگی غیر ایمن در جوانترها، مردان و مجردها بیشتر دیده شد. رانندگی غیر ایمن با خودکار آمدی، کارآمدی پاسخ، شدت، پاداش و هزینه درک شده و نیز قصد رانندگی غیر ایمن همبستگی معنی دار داشت. سازه های تئوری انگیزش محافظت توانستند 5/36% از واریانس رانندگی غیر ایمن را تبیین کنند که نقش پاداش درک شده (317/0β =) بیش از سایر متغیرها بود.نتیجه گیریاین مطالعه اثر بخشی تئوری انگیزش محافظت را در پیش بینی رانندگی غیر ایمن در افراد 19 ساله و بالاتر شهر یزد تایید می کند، لذا به نظر می رسد که می توان از این تئوری به عنوان چارچوبی در طراحی برنامه های آموزشی به منظور بهبود شیوه رانندگی و کاهش حوادث جاده ای استفاده کرد.
کلیدواژگان: تئوری انگیزش محافظت، رانندگی غیر ایمن، حوادث جاده ای -
صفحه 60زمینه و هدفدر زمینه احساس گناه جنسی و عوامل موثر بر آن کمبود قابل توجهی در ادبیات پژوهش به چشم می خورد. هدف از پژوهش حاضرتعیین رابطه بین سبک های دلبستگی و سن با احساس گناه جنسی در زنان بود.
روش تحقیق: چارچوب طرح همبستگی می باشد. برای تحلیل داده های پژوهش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به کار برده شد. آزمودنی ها 192 دانشجوی زن متاهل در رده سنی 40-18 ساله در سه دانشگاه شهر تهران بودندکه با تکمیل مقیاس دلبستگی و مقیاس احساس گناه جنسی موشر در این پژوهش شرکت کردند. روش نمونه گیری، خوشه ایچند مرحله ای بود.یافته هانتایج نشان داد که بین احساس گناه جنسی و سبک دلبستگی ایمن(r=-0/265)سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا (r=0/241)، اجتنابی(r=0/257)، سن (r=0/438) و مدت زمان ازدواج(r=0/345) رابطه معناداری (p<0/01) وجود دارد. سن،سبک دلبستگی ناایمن دوسوگرا و اجتنابی قادر به پیش بینی 25/1 درصد واریانس احساس گناه جنسی بودند(p<0/001).نتیجه گیریزنانی که سبک دلبستگی ایمن تری دارند، احساس گناه کمتر و زنانی که سبک دلبستگی ناایمن دارند، احساس گناه بیشتری را گزارش می نمایند. هم چنین با افزایش سن و مدت زمان ازدواج افراد، احساس گناه جنسی نیز افزایش پیدا می کند.
کلیدواژگان: سبک های دلبستگی، سن، احساس گناه جنسی، زنان -
صفحه 70عملکرد اندوتلیال با افزایش سن دچار اختلال می شود.از سویی دیگر تمرین ورزشی سبب بهبود عملکرد سلولهای اندوتلیال عروق می شود.اندوتلین-1 (ET_1)، که به وسیله سلولهای اندو تلیال عروق تولید می شود،یک منقبض کننده قوی عروق است و موجب تنظیم تون عروق و پیشرفت آترواسکلروز می شود.فرض شده است که میزان ET-1 پلاسما حتی در افراد سالم نیز با افزایش سن زیاد می شود و اصلاح شیوه زندگی (مانند ورزش) می تواند غلظت ET-1 پلاسما را در افرادی که قبلا بی تحرک بوده اند کاهش دهد.در این پژوهش غلظت ET-1 پلاسما را در زنان جوان سالم (28-21 سال)،میانسال سالم (47-31 سال)و مسن سالم (69-61 سال)اندازه گیری گردید. سطح ET-1 پلاسما به ترتیب در افراد جوان میانسال و مسن به طور معنی داری با افزایش سن افزایش نشان داد(8/0±2/1، 11/0±33/1و 20/0±90/2 pg/ml).. بنابر این غلظت ET-1 پلاسما در افراد مسن در مقایسه با افراد میانسال و جوان افزایش داشت(به ترتیب 2و 3 برابر). همچنین در زنان سالم مسن، غلظت ET-1 پلاسما پس از سه ماه تمرین (تمرین بر روی دوچرخه ارگومتر با شدت HRR80/0، 30 دقیقه و پنج بار در هفته) اندازه گیری شد.نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ورزش منظم غلظت ET-1 پلاسما را در زنان مسن کاهش داده است(16/0±22/2 pg/ml، 05/0p≤)و همچنین کاهش معنی داری در فشار خون این گروه مشاهده شد.پژوهش حاضر پیشنهاد می کند که تمرین هوازی منظم باعث کاهش غلظت ET-1 پلاسما در زنان مسن گردید و این کاهش ممکن است تاثیر مفیدی برروی سیستم قلبی عروقی داشته باشد.
کلیدواژگان: تمرین منظم، اندوتلیوم عروق، عملکرد اندوتلیال -
صفحه 77سندروم ادوارد یا تریزومی 18 یکی از اتواع نادر اختلالات کروموزومی می باشد. از آنجایی که این سندروم به آسانی در دوران بارداری قابل تشخیص بوده و ازموارد سقط قانونی محسوب می شود لذا تشخیص زودرس آن در دوران بارداری حائز اهمیت است این مقاله گزارشی است از یک مورد این سندروم در یک نوزاد دختر متولد شده در گناباد که به علت ناهنجاری های متعدد مادرزادی او شامل روی هم قرار داشتن انگشتان دست، پاشنه برجسته پا، گوش های پایین تر از معمول، آپنه های مکرر، محدودیت شدید رشد داخل رحمی، استخوان پس سری برجسته، سوفل قلبی و میکروسفالی احتمال ابتلا به این سندرم را در ذهن برانگیخت. در اکوکاردیوگرافی نقص سپتوم بطنی، مجرای شریانی باز، اتساع تمام حفرات قلب و آنومالی قوس آئورت گزارش شد و پس از در خواست کاریوتیپ تشخیص این سندرم قطعی شد.
کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، سندرم ادوارد، کاریوتیپ
-
Page 5Background And AimMunicipal landfill leachate has pollutant and refractory matters. Advanced oxygen procrsses (AOPs) are one of the wastewater treatment methods which have refractory matters. The aim of this research was to evaluate the effect of ultrasound as AOP and ultrasound and H2O2 simultaneously on reduction of leachate organic load and VSS:FSS ratio.Materials And MethodsThis was an experimental study. In the first stage, organic matters are determined in raw leachate collected randomly. Then samples are sonicated in an ultrasonic bath to determine sonication effect on leachate. Each 400 ml sample was sonicated in four sonication times: 10,20,30, and 40 minutes. In other sonication step, H2O2 is added in 0.05 and 0.1 mol per liter, and samples are analyzed. Each sample was analyzed before and after sonication to determine: COD, VSS and FSS.ResultsThe most COD reduction rate was 8.22% in 40 min sonication. When H2O2 was added (0.05 mol/lit), COD reduction was 19.60%. When H2O2 was added (0.1 mol/lit), COD reduction was 19.72%. The ratio of VSS:FSS was 2.06 in raw leachate. After 10 min sonication, VSS:FSS ratio was decreased to 1.67. When H2O2 was added (0.05 mol/lit) in raw leachate, VSS:FSS ratio is increased to 2.94. The ratio of VSS:FSS was decreased to 2.67 and 2.16 when sonication (10 and 40 min) and H2O2 (0.05 mol/lit) was used, respectively. The ratio of VSS:FSS was increased to 3.61 and 2.16 when sonication (10 and 40 min) and H2O2 (0.1 mol/lit) was used, respectively.ConclusionThe results show that ultrasound can reduce VSS in leachate as pretreatment. H2O2 as an oxidant agent can also reduce organic matters in leachate and can be affect efficiency in next step of leachate treatment.
-
Page 11Background And AimAs a result of indiscrimate use of antimicrobial drugs in the treatment of infectious diseases, microorganisms especially gram negative bacteria, have developed resisrtance to many antibiotics and there is a need to develop antimicrobial drugs.One approach is use of local medicinal plants which represent a rich source of novel antimicrobial agents. Due to rapid increase of antibiotics resistance, fewer side effects of chemical drugs, antibacterial properties of oaks and other reasons, this study was carried out.Materials And MethodsIn this experimental study the antibacterial activity of methanolic extract of oak bark,fruit hull,fruit and leaves was evaluated and compared with some in-use antibiotics.Milled oak sample was extracted with methanol in Soxhleťs apparatus. Extracts in three concentration(25,50,75mg/ml) were tested using agar diffusion method on Escherichia coli.ResultsResults showed that the effect of the extracts on E.coli was concentration-dependent. also antibacterial effect of fruit was better than leaf, bark, fruit hull and tested antibiotics. antibacterial effect of leaf, bark and fruit hull was similar together and often lesser than antibiotics.ConclusionThis results suggest that Quercus persica possesses compounds with antibacterial properties. Probably this antibacterial activity is due to presence of tannins in the plant extract. Because Tannin is one of the major components of Q.persica with contractive,disinfective,antimicrobial and... effects. Importance of oak trees is most due to presence of tannins in their different partes.
-
Page 18Background And AimAlthough the low-sodium diet is a fundamental nonpharmacologic component of heart failure (HF) care, most persons with HF have considerable difficulty in following such a diet. Despite the high prevalence of nonadherence to the low-sodium diet, little is known about HF atients’nonadherence. This information is vital to the design and implementation of effective interventions to enhance adherence to a low-sodium diet. Accordingly, the purpose of this study was to explore the relations between self concept according to Roy’s self-concept mode theory and adherence to sodium restricted diet in heart failure patients.Materials And MethodsIn a descriptive correlational design, a convenience sample of 108 heart failure patients from two major medical and academic centers, affiliated with Mashhad University of Medical Sciences, Iran, were selected. Validity and reliability of questionnaires including cognitive perception of self concept according to Roy adaptation model and the adherence questionnaire were calculated after pilot study. Gathering data was done with questionnaires.ResultsDirect relationship between challenge to self-concept and adherence to diet regimens (p = 0.001) (r=(36/0- was noted; threat to self concept had an inverse relationship (r=(35/0 (p = 0.001). In other words, more challenge and less threat to self concept and its components were associated with more adherence to diet regimen.ConclusionThrough educational and counseling programs, nurses can help their clients to perceive heart failure regimes in ways that are less threatening. Additionally, they could work to empower patients to face heart failure as a challenge, which may enhance their adherence to diet regimens.
-
Page 25Helicobacter Pylori is well known as one of the important factors of inflammatory disease and gastro intestinal malignancies such as chronic active gastritis (type B), gastric ulcers and duodenal ulcers, gastric adenocarcinoma and mucosal associated lymphoid tissue (MALT).The epidemiology of the infection is different among developing and developed countries. This research is designed in Zahedan according to the importance of infection and different epidemiological dimensions in different areas of our country. Methods and Materials: This is a cross sectional study among 97 Zahedan health centers employees without gastrointestinal symptoms. The cases are selected by cluster random sampling design. The diagnosis was performed by ELISA test. The data was collected by the checklist including demographical characteristics. Finally, the SPSS software was used for the statistical analysis including descriptive and inference methods.ResultsTotal prevalence of the infections was 34 percent, 36.4 percent for male and 63.6 percent for female. There was no significant correlation between sex, age, number of family members and kind of drinking water with antibody titers. But, there was significant correlation between educational degrees and antibody titers.ConclusionAccording to the results, for controlling epidemiology of antibody titers it is important that we assume the affect of the demographic factors on antibody titers. Further, according to the results and existence of the Helicobacter Pylori infection in asymptomatic persons, we advise to good control of drinking water sources and infection and increase the knowledge about hygiene.
-
Page 35BackgroundPlants are almost rich sources for phenolic compounds such as flavonoids, tannins and anthocyanins, which are the most important natural antioxidants. These diet antioxidants are important as they protect human body against oxidative stress and therefore maintain appropriate health. The purpose of this study is to evaluate quantitative and qualitative assessment and antioxidant activity of phenolic compounds in Pulicaria gnaphalodes as diet synthetic antioxidant substitutes.MethodsIn this study, firstly the plant phytochemical investigation was conducted. Then total phenolic contents and total flavonoid contents were determined using spectrophotometery. The antioxidant activity (AOA) of extracts were evaluated with 2,2-diphenyl-1-picryl hydrazyl (DPPH) method and the results were compared with synthetic antioxidant BHT.ResultsThe results showed that total phenolic contents, in water, ethanol and methanol were extracted 27.2, 26, 25.91 mg of GAE / g of dry sample respectively and also total flavonoid contents in water, ethanol and methanol were extracted 25.12, 21.32, 24.97mg QE / g of dry sample in due order. IC50 of Pulicaria gnaphalodes ether extract was 9/9 ± 0/20 μg / ml. The phytochemical results indicated the presence of flavonoids, tannins and anthocyanins in total extract.ConclusionRegarded to the above results, it could be concluded that the extracts of Pulicaria gnaphalodes have contain high amounts of phenolic compounds and antioxidant activity. Therefore, this plant can be a potential source of antioxidant compounds for food and pharmaceutical industry.
-
Page 42Background And ObjectiveMenopause is a sign of the end of the reproductive capacity of women that It is caused by the permanent cessation of ovarian function and it Is a gradual process that Occurs for many women between the ages of 47 and 55 years, It has numerous side effects. This study was conducted to determine the age of natural menopause and compare The incidence of its complications in menopause transition stages in women from Gonabad city.Materials And MethodsThis study is a cross-sectional study that was conducted in 1389 on the 398 women aged 40-55 from Gonabad city, Sampling was a stratified random. Inclusion criteria included: willingness to participate in the study - aged between 40-55 years - residing in Gonabad city, lack of physical illness, mental therapy, surgical removal of ovaries and uterus and no history of artificial menopause. The research instrument was a standard questionnaire (Greene Climacteric Scale). Data were analyzed by using spss software version 14 and Descriptive statistics, chi-square, t-student, ANOVA and Pearson Test. The level of statistical significance was p<0. 05.ResultsThe results showed that 61. 3% subjects were married, 3% unmarried, 2% divorced, 31. 9% widows. The mean of weight was 61. 94 ± 10. 15, height 158. 31 ± 5. 6 cm, and BMI 24. 65 ± 3. 77. 30. 2% were living in urban and 69. 8% in rural areas. 95. 2% were housewives, 1. 8 workers, 2. 3% employee, 0. 3% retired and 0. 5% domestic jobs. The mean of age 47. 43 ± 4. 37 years, Menarche age 13. 56 ± 1. 56 years and age of last menstrual period 45. 93 ± 3. 66 years. 10. 3% subjects had a last menstrual Age less than 40 years and 89. 7% more than 40 years. In the present study, the mean and median age of menopause was achieved 69/3 ± 34/46 و 4765. 2% menopause women had at least one of the early complications of menopause. Nervousness was the most common complications of menopause (56%) and dizziness was lowest complication (20. 4%). In pre-menopausal group, nervousness and headache, in Peri menopausal group joint pain and hot flashes, and in post menopausal group hot flashes and joint pain, respectively, as the most common side effects were reported.ConclusionAge of menopause in this study is lower than other studies and early complications of menopause were high. With proper planning in order to correct the modifiable factors can increase the Age of natural menopause and reduce complications caused from it.
-
Page 49Background And AimRoad traffic injury is one of the most significant global public health issues of the 21st century. The human factor appears as the most prevalent contributing factor of road traffic crashes. The purpose of this study was determining predictors unsafe driving in Yazd city, based on Protection Motivation Theory (PMT).Materials And MethodsIn this cross-sectional study, total number of 379,19 years old and above people, entered in the study with a clustered random sampling from population under cover of urban health care centers of Yazd. Data was collected with a self-report questionnaire and analyzed using T, correlation coefficient and regression tests.ResultsThe mean score of unsafe driving was 14.49 out of 85. The most reported unsafe driving behavior was becoming impatient with a slow driver in the outer land and over take on the inside (43.48 %). The occurrence of unsafe driving behaviors was higher among younger, male and single drivers. There was a significant correlation between unsafe driving with perceived self efficacy, response efficacy, severity, rewards, costs and unsafe driving intention.Protection Motivation Theory constructs explained 36.5 % of the variances in unsafe driving behaviors. Perceived rewards was the most important predictor (β=0.317).ConclusionThe result of the present study supported the effectiveness of Protection Motivation Theory in prediction of unsafe driving behavior in 19 years old and above people in Yazd city; So it seems that PMT can be used as a conceptual framework for designing educational programs aimed to improve the driving style and decreasing road traffic accidents.
-
Page 60Background And AimThere is a dearth of scientific data in sexual guilt and the factors that have influence on it in the academic literature. The aim of this study was to identify the relationship between attachment styles and age with sexual guilt in women.Materials And MethodThis was a correlational study. Pearson Correlation Coefficient and Regression Analysis Methods were used to analyze the data. Subjects were 192 married female students with the age range of 18-40 from three universities in Tehran, who filled out Adult Attachment Styles Index and Mosher Revised Sex-Guilt Inventory. Method of sampling was multistage clustering.ResultsThe findings showed that there are significant relationships(,p<0.01) between sexual guilt and secure attachment style(r=-0.265), Insecure-ambivalent attachment style (r= 0.241) and insecure-avoidant style(r=0.257), age(r=0.438) and marital duration(r=0.345). Age, insecure-ambivalent and insecure-avoidant attachment styles were able to predict 25.1 percent of the variance of sexual guilt (p<0.001).ConclusionWomen who have secure attachment style, report lower levels of sexual guilt and women who have insecure attachment styles report higher sexual guilt. Also age and marital duration are positively correlated with sexual guilt in women.
-
Page 70Background And AimEndothelial function deteriorates with aging. On the other hand, exercise training improves the function of vascular endothelial cells. Endothelin-1 (ET-1), which is produced by vascular endothelial cells, is a potent constrictor and therefore, has been implicated in regulation of vascular tonus and progression of atherosclerosis. hypothesized that plasma ET-1 concentration increases with age, even in healthy adults, and that lifestyle modification (i.e., exercise) can reduce plasma ET-1 concentration in previously sedentary old adults.Materials And Methodsmeasured plasma ET-1 concentration in healthy young (21–28 yr old), healthy middle-aged (31–47 yr old), and healthy old (61–69 yr old) women. The plasma level of ET-1 increased significantly with aging (1.02 ± 0.08, 1.33 ± 0.11, and 2.90 ± 0.20 pg/ml in young, middle-aged, and old women, respectively). Thus plasma ET-1 concentration was markedly higher in healthy old women than in healthy young or middle-aged women (by 3- and 2-fold, respectively). In healthy old women, we also measured plasma ET-1 concentration after 3 month of aerobic exercise (cycling on a leg ergometer at 80% of HRR for 30 min, 5 days/wk).ResultsRegular exercise significantly decreased plasma ET-1 concentration in the healthy old women (2.22 ± 0.16 pg/ml, P < 0.01) and also significantly reduced their blood pressure.ConclusionThe present study suggests that regular aerobic-endurance exercise reduces plasma ET-1 concentration in old humans, and this reduction in plasma ET-1 concentration may have beneficial effects on the cardiovascular system.
-
Page 77Edwards syndrome or trisomy 18 is one of the rare types of chromosomal abnormalities. . Since this syndrome is easily diagnosed during pregnancy and cases of legal abortion is considered Therefore, early diagnosis is important during pregnancy. this article is a report of a case of this syndrome in a female neonate born in Gonabad. Due to her multiple congenital abnormalities including: overlapping fingers,rocker bottom feet, low set ears,recurrent apnea,sever intrauterine growth restriction,prominent occiput,cardiac murmur and microcephaly, we suspected to this syndrome. in Ecocardiography was reported ventricular septal defect,patent dactus arteriosus,whole cardiac chambers dilatation and aortic arch anomally And after application of karyotype this syndrome confirmed.