فهرست مطالب

Evidence Based Care - Volume:2 Issue: 2, 2012

Evidence Based Care
Volume:2 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تکتم اعتضادی جمع، جواد ملک زاده *، علیرضا تسعیری، سید رضامظلوم صفحه 7
    مقدمه

    در مراکز سلامت، اطلاعات بالینی بیمار به طور مرتب بین کارکنان مراقبتی منتقل می شود. یکی از موراد رایج نقل و انتقال اطلاعات، در زمان تعویض نوبت کاری پرستاران در بیمارستان است که انجام دادن صحیح آن به برنامه مراقبت بیمار، تامین ایمنی و تسهیل انتقال اطلاعات کمک می کند. اما نتایج مطالعات قبلی و تجربیات بالینی نشان می دهد برنامه مدونی برای این مهم وجود ندارد.

    هدف

    تعیین تاثیر اجرای یک راهنمای مدون تحویل نوبت کاری، بر عملکرد ایمن پرستاران در حیطه مراقبتهای قلبی- تنفسی در بخشهای مراقبت ویژه

    روش

    در این مطالعه نیمه تجربی یک گروهه، 56 پرستار شاغل در بخشهای ویژه بیمارستان قائم (عج) در سال1390، به روش آسان انتخاب شدند و میزان عملکرد مراقبتی آنان در حوزه ایمنی، قبل و بعد از اجرای راهنمای مدون نوبت کاری، با سیاهه پژوهشگر ساخته ارزیابی عملکرد مراقبتی پرستاران-که روایی و پایایی آن با روایی محتوی و توافق مشاهده گران (95/0 = r) تایید شده بود-جمع آوری شد و با نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آزمون های تی مستقل، ویلکاکسون وآنالیز واریانس یک طرفه، تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که میانگین عملکرد مراقبتی پرستاران در حیطه قلبی از 6/0 ±5/1 قبل از مداخله به 9/0±7/2 در مرحله بعد از مداخله و در حیطه تنفسی از 9/1 ± 3/9 قبل از مداخله به 7/1 ± 5/14 در مرحله بعد از مداخله، افزایش یافت که به ترتیب با 80 % و 9/55% افزایش همراه بود که در هر دو حیطه به ترتیب با آزمون ویلکاکسون و تی زوج این تفاوت معنی داری بود(001/0>p).

    نتیجه گیری

    انتقال اطلاعات و نیازهای مراقبتی بیمار در قالب یک راهنمای استاندارد تحویل نوبت کاری، باعث بهبود عملکرد مراقبتی ایمن پرستاران در حیطه قلبی و تنفسی می شود.

    کلیدواژگان: تحویل نوبت کاری، ایمنی بیمار، بخش ویژه، مراقبتهای پرستاری
  • منیره باباشاهی، فاطمه باباشاهی صفحه 19
    مقدمه
    اضطراب قبل از عمل با عوارضی همچون شیوع بالای درد بعد از عمل، افزایش مصرف مخدرها و داروهای بیهوشی و تاخیر در بهبودی بیماران همراه است. دو مورد از درمانهای طب مکمل در خصوص کنترل اضطراب، رایحه درمانی ماساژی و ماساژ می باشد.
    هدف
    مقایسه تاثیر رایحه درمانی ماساژی و ماساژ بر سطح اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی
    روش
    در این کارآزمایی بالینی، 72 بیمار کاندید عمل جراحی شکم و قلب، بستری در بیمارستانهای اهواز در سال 1387 به صورت تصادفی به دو گروه رایحه درمانی ماساژی و ماساژ تقسیم شدند. میزان اضطراب توسط مقیاس اشپیل برگر ارزیابی شد. مداخله به صورت 20 دقیقه ماساژ پشت به روش استروکینگ با استفاده از مخلوط روغن بادام و اسطوخودوس در گروه رایحه درمانی ماساژی و روغن بادام به تنهایی در گروه ماساژ صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 13 توسط آزمون تی مستقل و تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    میانگین میزان اضطراب قبل از مداخله در گروه رایحه درمانی ماساژی از20/9± 89/52 به26/9 ±78/35 بعد از مداخله و در گروه ماساژ از47/9 ±58/50 به42/10 ±25/39 بعد از مداخله رسیده است. آزمون تی زوجی اختلاف آماری معنی داری را بین اضطراب قبل و بعد از مداخله در هر گروه نشان داد (p<0/001)؛ اما مقایسه دو گروه با آزمون آماری تی مستقل از لحاظ آماری معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    رایحه درمانی ماساژی نسبت به ماساژ با روغن بادام درکاهش اضطراب قبل از عمل جراحی تاثیر بیشتری داشته اما جهت توصیه کاربرد این تکنیک در بالین نیاز به انجام مطالعات بیشتری می باشد.
    کلیدواژگان: اضطراب، رایحه درمانی، ماساژ، عمل جراحی
  • رضا خان زاده، علی اکبر هاشمی جواهری، فرزاد امیدی کاشانی، مجید زندی، محمود خدابخشی صفحه 29
    مقدمه
    کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک، یکی از بیماری های شایع در سطح جامعه می باشد. علاوه بر درد که یکی از مشکلات عمده این عارضه می باشد، مشکلاتی از قبیل کاهش و نقص عملکرد فیزیکی بدن در طی فعالیتهای روزمره نیز گریبان گیر آنها خواهد شد.
    هدف
    تعیین تاثیر پروتکل ترکیبی تمرین درمانی و ماساژ بر عملکرد جسمانی و میزان درد بیماران مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری
    روش
    مطالعه حاضر از نوع شبه تجربی دوگروهی بوده که در هر گروه 15 مرد مبتلا به کمردرد مزمن شرکت داشتند. گروه تجربی به مدت هشت هفته تحت پروتکل ترکیبی تمرین درمانی و ماساژ قرار گرفتند. گروه کنترل نیز در این مدت هیچگونه فعالیت خاصی نداشتند. وضعیت عملکرد جسمانی آزمودنی ها با اندازه گیری زمان انجام پنج آزمون که با فعالیتهای روزمره بیماران شبیه سازی شده بود تعیین شد. برای ارزیابی میزان درد بیماران نیز از مقیاس بصری درد استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای تی مستقل و ویلکاکسون استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سن 98/4±61/41 سال، وزن 3/11±55/78 کیلوگرم، قد 98/5 ±81/175 سانتیمتر و نمایه توده بدنی 97/2±36/25 کیلوگرم بر مترمربع بود. گروه تجربی بعد از اجرای تمرین از لحاظ عملکرد جسمانی (14/3±41/31 و 002/0p<) و کاهش درد (83/1±58/2 و 003/0p<) تفاوت معنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده می توان از مزایای سودمند پروتکل ترکیبی تمرین درمانی و ماساژ به منظور پیشگیری و بهبود وضعیت عملکرد جسمانی و کاهش درد بیماران مبتلا به کمردرد مزمن ناشی از فتق دیسک کمری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کمردرد، فتق دیسک کمری، تمرین درمانی، ماساژ، عملکرد جسمانی
  • هادی خوشاب، بهناز باقریان، عباس عباس زاده، عیسی محمدی، سیمین کهن، حمید ثمره راد صفحه 37
    مقدمه
    افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی شیوع فراوانی دارد و باعث تاثیرات منفی در پیش آگهی این بیماران از جمله کاهش میزان فعالیت و استفاده بیشتر از خدمات مراقبتی می شود.
    هدف
    تعیین تاثیر مدل مراقبت مشارکتی بر میزان افسردگی و اضطراب بیماران مبتلا به نارسایی قلبی
    روش
    این کارآزمایی بالینی یک مطالعه نیمه تجربی بود که در آن 90 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی از دو بیمارستان آموزشی شهر کرمان در سال 1390 شرکت داشتند. بیماران به صورت تصادفی دسترس در دو گروه شاهد و آزمون قرار گرفتند. مدل مراقبت مشارکتی که شامل 4 مرحله انگیزش، آماده سازی، اجرا و ارزشیابی بود در گروه مداخله اجرا گردید. سطح اضطراب و افسردگی هر دو گروه توسط ابزار بک سنجیده شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمون های آماری t زوجی و کای اسکوایر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمرات اضطراب در گروه شاهد و آزمون قبل از اجرای مداخله به ترتیب 23/10±73/32 و 83/11±45/33 بود که این نمرات بعد از اجرای مداخله به 10/10±32/35 (در گروه شاهد) و 05/5±96/13 (در گروه آزمون) رسید (001/0p<). قبل از اجرای مداخله در گروه شاهد و آزمون، میانگین نمرات افسردگی در گروه شاهد 21/8±73/24 و در گروه آزمون 40/10±97/26 بود؛ که بعد از اجرای مداخله، به ترتیب به 62/8±14/29 در گروه شاهد و 25/4±26/13 در گروه آزمون کاهش پیدا کرد (001/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از مدل مراقبت مشارکتی، می تواند سطح اضطراب و افسردگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی را کاهش دهد. بنابراین، استفاده از این مدل در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی برای کنترل و کاهش اضطراب و افسردگی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نارسایی قلبی، اضطراب، افسردگی، مدل مراقبت مشارکتی
  • طیبه ریحانی، حسن بسکابادی، حسن غلامی، وحید قوامی قنبرآبادی، طاهره محبی * صفحه 47
    مقدمه

    نوزادانی که در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بستری میشوند بطور معمول تحت رویه های دردناک قرار می گیرند. که ممکن است بر روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر منفی بگذارد. یکی از روش های تسکین درد برای این نوزادان، وضعیت جنینی است.

    هدف

    تعیین تاثیر وضعیت جنینی حین خونگیری وریدی درد و شاخصهای فیزیولوژیک در نوزادان نارس.

    روش

    در این مطالعه تجربی 70 نوزاد نارس 36-32 هفته حاملگی که نیاز به نمونه گیری وریدی داشتند در دو گروه وضعیت جنینی (35 نفر) و کنترل (35 نفر) بررسی شدند. در گروه آزمون، پرستار برای بررسی شدت درد با استفاده از ابزار پروفایل درد نوزادان نارس (Premature Infant Pain Profile (PIPP))، درحالیکه نوزاد در وضعیت پهلو قرار گرفته، ابتدا میزان ضربان قلب (HR) و Spo2 نوزادان، دو دقیقه قبل، حین و سه دقیقه پس از نمونه گیری را اندازه گیری و حداکثر میزان آن را ثبت می کرد و برای بررسی تغییرات رفتاری درد، از صورت نوزادان فیلمبرداری شد. پژوهشگر دست چپ خود را روی سر نوزاد قرار داده و با دست راست اندامهای تحتانی را به حالت جمع شده داخل شکم نوزاد نگه میداشت. درگروه شاهد هیچ گونه مداخله ای برای کاهش درد نوزادان انجام نشد.

    یافته ها

    میانگین سن جنینی نوزادان 22/1± 45/34 هفته بود. یافته ها نشان داد در گروه آزمون میزان درد نسبت به گروه شاهد کمتر بود (017/0 p <). اما در مرحله بعد از نمونه گیری بین دو گروه تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. میانگین تغییرات HR و میانگین تغییرات کاهش SPo2در بین دو گروه اختلاف معنی داری داشت (001/0 p <) و در گروه مداخله کمتر از گروه شاهد بود.

    نتیجه گیری

    از آنجاییکه وضعیت جنینی توانست باعث تغییر در میزان ضربان قلب و اشباع خون شریانی وکاهش شدت درد نوزادان گروه آزمون نسبت به گروه شاهد شود بنابراین، می توان به عنوان شیوه ای برای کاهش درد ناشی از خونگیری وریدی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: نوزاد نارس، درد، وضعیت جنینی، نمونه گیری وریدی
  • سیما کرمانشاهی، مریم رضاییان، ابراهیم حاجی زاده صفحه 57
    مقدمه
    در 6 ماهه دوم زندگی تا 18 ماهگی، شاخص وزن با سن، قد به سن و وزن به قد کاهش می یابد. حساسیت دوران شیرخوارگی و اهمیت پیشگیری در سطح اولیه، آموزش و حمایت از مادران، به عنوان اولین و تاثیرگذارترین مراقبان کودکان، اهمیت بسیاری دارد.
    هدف
    تعیین تاثیر اجرای برنامه آموزشی –حمایتی در مورد تغذیه کمکی برای مادران، بر شاخص های تن سنجی شیرخواران 12-6 ماهه مراجعه کننده به مرکز بهداشت دانش آموز مشهد
    روش
    این مطالعه شبه تجربی درباره 72 شیرخوار 12- 6 ماهه و مادران آنها، در مشهد، در سال 1390، انجام شد. نمونه پ‍ژوهش با روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه اطلاعات عمومی و جمعیت شناسی والدین و شیرخوار و شاخص های تن سنجی بود. برای بررسی روایی ابزار، از روش سنجش محتوا و برای پایایی، از آزمون هم ارز استفاده شد. برنامه آموزشی-حمایتی با همکاری اعضای تیم حمایتی تغذیه کمکی، به مدت 5/3 ماه برای گروه آزمون اجرا شد و گروه شاهد از روند جاری مرکز برخوردار بودند. شاخص های تن سنجی شیرخواران، قبل و بعد از مداخله سنجیده و به نرم افزار WHO-Anthro داده شد. امتیاز Z هر کدام از شاخص های تن سنجی محاسبه و وارد نرم افزارSPSS، ویرایش 16، شد و با آزمونهای تی زوجی و مستقل و مجذورکای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین شاخص وزن به سن و وزن به قد براساس امتیازZ در گروه آزمون (57/0 و 90/0) بیشتر از گروه شاهد (05/0 و 041/0) بود (03/0P<). اختلاف معناداری در شاخص قد به سن دیده نشد.
    نتیجه گیری
    اجرای این برنامه در مراکزبهداشتی، بیمارستانها و مهدکودکها می تواند به ارتقای شاخص های تن سنجی شیرخوران کمک کند.
    کلیدواژگان: شیرخوار، برنامه آموزشی حمایتی، شاخص های تن سنجی، تغذیه کمکی
  • ناهید عاقبتی، عیسی محمدی، فضل الله احمدی صفحه 67
    مقدمه
    بررسی اولیه نظریه های کل نگر پرستاری نشان می دهد که علی رغم تعریف مشترک از کل نگری، تبیین مشترکی در مورد پرستاری با رویکرد کل نگر وجود ندارد.
    هدف
    تحلیل مفهوم پرستاری در تئوری های شناخته شده کل نگر (راجرز، واتسون، مارگارت نیومن).
    روش
    مطالعه حاضر یک تحلیل مفهومی به روش مرور تلفیقی است که طی مراحل شناسایی مشکل، ارزیابی و آنالیز داده ها شکل گرفت. متون مورد استفاده برای جمع آوری داده ها شامل 4 کتاب از 3 نظریه پرداز و 8 مقاله مرتبط با آنهاست، مقالات با استفاده از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی SCOPUS، MEDLINE به دست آمد.
    یافته ها
    در طی آنالیز داده ها، پرستاری کل نگر، یک فرایند ارتباط دوجانبه انسان با انسان است که در آن پرستار با حضور قلبی، هدفمند و هوشیارانه، در فرایند مراقبت از مددجو، به عنوان یک کل واحد -که قابل احترام بوده و در تعامل با میدان محیطی غیر قابل کاهش خویش است- مشارکت می کند. لازمه این حضور، توانمندسازی فردی و قصدمندی پرستار و تلاش برای جلب اعتماد مددجوست و پیامد آن، ارتقای احساس کلی خوب بودن برای هردو طرف، حفظ، ارتقا و صیانت از کرامت و شان انسانی است.
    نتیجه گیری
    پرستاری کل نگر، یک فرایند دوجانبه مشارکتی روبه جلو است. اگرچه اساس تفکرات نظریه پردازان در مورد کل نگری مشترک است، هرکدام به جنبه های ویژه ای از کاربرد آن نگریسته اند و تحلیل مفهوم در تئوری ها یک تعریف نظری تلفیق شده حاوی ویژگی های پرستاری کل نگر و ضروریات لازم برای به کارگیری آن و نقش اختصاصی هریک از افراد مشارکت کننده در ارتباط مراقبتی فراهم می نماید که می تواند به روشن شدن و اندازه گیری مفهوم و در نتیجه به کارگیری آن در عرصه بالین کمک کند.
    کلیدواژگان: پرستاری کل نگر، تئوری های راجرز، مارگارت نیومن، واتسون، مرور تلفیقی
  • ناهید گلمکانی، علیرضا سجادی، سعید ابراهیم زاده، بی بی مرضیه هاشمی اصل صفحه 85
    مقدمه
    شادمانی یکی از معیارهای سلامت روان و یکی از شش هیجان اساسی انسان است. زایمان به عنوان یک تجربه منحصر به فرد، نیاز به توانایی زن باردار برای مقابله با دردهای زایمانی دارد. شادمانی می تواند به فرد این توانایی بالقوه را بدهد که روش های مقابله ماهرانه تری داشته باشد اما در مورد ارتباط این دو، شواهد ثبت شده ای وجود ندارد.
    هدف
    تعیین ارتباط سطح شادمانی در بارداری با رفتارهای مقابله ای با درد زایمان
    روش
    در این مطالعه همبستگی، 80 زن باردار کم خطر 36 تا 40 هفته که جهت مراقبتهای بارداری به بیمارستان ام البنین مراجعه می کردند به روش آسان انتخاب و پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و شادمانی آکسفورد تکمیل شدند. نمونه ها تا شروع زایمان حقیقی پیگیری شده، سپس توسط کمک پژوهشگر از اتساع 5-3 سانتی متر تا زایمان، پرسشنامه مشاهده ای رفتار مقابله ای با درد زایمان، طی انقباضات رحمی و هر نیم ساعت یکبار تکمیل شد. سپس داده ها توسط نرم افزار spss16، تجزیه و تحلیل و از ضریب همبستگی اسپیرمن و پیرسون و آزمونهای کراسکال والیس، من ویتنی و آنالیز واریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، فراوانی شادمانی سطح پایین 3/11%، متوسط 5/72% و شادمانی بالا 2/16% بود. همچنین3/16% رفتارهای مقابله ای نامطلوب،50٪ افراد رفتارهای قابل قبول و 7/33% رفتارهای مطلوب نسبت به درد زایمان داشتند. آزمون همبستگی اسپرمن نشان داد سطح شادمانی با میانگین رفتار های مقابله ای ارتباط معنی دار دارد (000/0= p و 444/0= r)؛ به این معنی که هر چه سطح شادمانی در بارداری بیشتر باشد، رفتارهای مقابله ای با درد زایمان مطلوبتر و نمرات آن بالاتر می رود.
    نتیجه گیری
    رفتار زائو در مقابله با درد زایمان، نشان دهنده ویژگی هایی مانند سطح هیجانی وی بوده و باید در اداره بالینی زائو علاوه بر علائم فیزیولوزیک و آزمایشات کلینیکی، دو مقوله فوق نیز گنجانده شود.
    کلیدواژگان: بارداری، درد، رفتار مقابله ای با درد زایمان، زایمان، شادمانی، مقابله
|
  • Toktam Etezadi Jam, Javad Malekzadeh, Alireza Tasseeri, Seyed Reza Maslom Page 7
    Background

    In the health centers, clinical data is regularly transferred between health care personnel. The most widespread of these handoffs are the inter-shift nursing reports, which occur several times in a day and could facilitate patient care plan, patient safety and continuity of care. But previous studies and clinical experience have indicated that there is no program for this major purpose.

    Aim

    This study was accomplished to investigate the effect of nursing handover written guideline implementation on the performance of respiratory and cardiac nursing care of hospitalized ICU patients.

    Method

    This was a quasi-experimental one group pretest/post study on 56 nurses working in Intensive Care Unit in Qhaem Hospital who were conveniently selected. The safety performance level of nursing care were evaluated before and after implementation of written guideline using self-structured checklist of performance evaluation of nursing care. Validity and reliability of this instrument was determined by Content Validity Index and Inter Rater Reliability (r=0.95). Data were analyzed using statistical tests including paired t test, Wilcoxon and one-way Anova with SPSS version 11.5.

    Results

    The results showed that cardiac nursing care performance increased from 1.5±0.6 before intervention to 2.7±0.9 after intervention and in the domain of respiratory care from 9.3±1.9 to 14.5±1.7 which was accompanied with 80% and 55.9% increase, respectively. This difference was significant in cardiac domain based on Wilcoxon test and in respiratory domain using paired t-test (p<0/001).

    Conclusion

    Development of a regulated, practical and comprehensive standard protocol to transmit crucial and relevant information related to the patient care will improve the nurses performance of respiratory-cardiac nursing care.

    Keywords: Handoff, Patient safety, Intensive Care Unit, Nursing care
  • Monireh Babashahi, Fatemeh Babashahi Page 19
    Background
    Delay in healing- and increasing use of narcotics and anesthetics are some of the accompanying problems with anxiety before the surgery. Massage Aromatherapy and massage are two of the complementary medicine components to decrease anxiety.
    Aim
    to compare the effects of massage aromatherapy and massage on anxiety level of the patients in the preoperative period.
    Methods
    In this clinical trial, 72 candidates for heart and abdominal surgery who admitted in Ahvaz hospitals in 2008 were randomly allocated into two massage aromatherapy and massage groups. The Spielberger scale was used to measure the anxiety level. Massage aromatherapy group received twenty minutes of stroking backrub with mix of lavandula and almond oils. Massage group received the backrub only with almond oil. The collected data were analyzed by independent t-testusing SPSS version 13 considering P<0.05.
    Results
    The average of anxiety level in massage aromatherapy group decreased from 52.89 +9.20to 35.78+9.26 and in the massage from 50.58+9.47 to 39.25+10.42 before to after the intervention. The results of paired t-test showed significant statistical difference between pre and post intervention in each group (p<0/001).The results of independent t-test showed no significant statistical difference between the two groups after the intervention.
    Conclusion
    The findings showed that massage aromatherapy and massage were equal effecting on reduction of anxiety level and they are proposed for reduction of anxiety in preoperative period as a significant clinical intervention.
    Keywords: anxiety, massage aromatherapy, massage, surgery
  • Reza Khan Zadeh, Ali Akbar Hashemi, Javaheri, Farzad Omidi, Kashani, Majid Zandi, Mahmood Khodabakhshi Page 29
    Background
    Chronic low back pain due to disc herniation is one of the common diseases in the community. In addition to the pain caused by this problem, which is a major complication, decreased and defective physical performance in daily living are other major concerns.
    Aim
    To investigate the effect of combined therapeutic protocol (therapeutic exercises and massage) on the pain and physical performance in the patients with chronic low back pain due to the lumbar disc herniation.
    Method
    We conducted a quasi experimental study in two experimental and control groups, each composed of 15 male patients with chronic low back pain. Experimental group were undergone the combined protocol for eight weeks. Control group received no therapeutic protocol during the study period. Subjects’ physical performance was assessed through measuring the duration of five tests which have been modeled based on patients’ daily activities. Visual Analog Scale (VAS) was used to measure pain score. Wilcoxon and t student tests were used for data analysis.
    Results
    The mean score of age, weight, height and Body Mass Index of the subjects were 41.61±4.99 years, 78.55±11.3 kg, 175.81±5.98 cm and 25.36±2.97 kg/m2, respectively. The experimental group showed a significant difference in terms of physical performance (31/41 ± 3/14, p=0/002) and pain score (2/85 ± 1/83, p=0/003).
    Conclusion
    Based on the results, combined therapeutic protocol can be used to improve physical performance and to reduce pain in patients suffering from chronic low back pain due to disc herniation.
    Keywords: Low back pain, disc herniation, therapeutic exercise, massage, physical performance
  • Hadi Khoshab, Behnaz Bagheryan, Abbas Abbas Zadeh Oth, Eesa Mohammadi, Simin Kohan Other, Samareh Rad Page 37
    Background
    Depression and anxiety are highly prevalent in heart failure patients and has been associated with adverse prognosis, reduced functional ability and greater use of health care resources.
    Aim
    To determine the effect of using partnership care model on anxiety and depression in heart failure patients.
    Method
    This clinical trial was conducted as quasi-experimental design on 90 patients with heart failure in two educational hospitals in Kerman/Iran in 2010 – 2011. The patients were divided equally and randomly allocated to experimental and control groups. The partnership care model which consisted of 4 main steps of orientation, sensitization, performing and evaluation was performed for experimental group. The level of anxiety and depression of both groups were measured using Beck Depression Inventory and Beck Anxiety Inventory. Data were analyzed by SPSS software (Version 18) using paired t test, one way ANONA, and Chi-square test.
    Results
    The mean score of anxiety in control and experimental groups was 32.73±10.23 and 33.45±11.83 before the intervention, respectively. The scores after the intervention were 35.32±10.10 (in control group) and 13.96±5.05 (in experimental group) (P=0.000). The mean score of depression before running the intervention was 24.73±8.21 in the control group and 26.97±10.40 in the experimental group, which reduced after the intervention to 29.14±8.62 in control group and 13.26±4.25 in experimental group (P=0.000).
    Conclusion
    Applying partnership care model can reduce level of anxiety and depression in heart failure patients. Therefore, it is recommended to use this model to control and reduce anxiety and depression in heart failure patients
    Keywords: Heart failure, Anxiety, Depression, Partnership care model
  • Tahere Mohebbi Page 47
    Background

    Infants who hospitalized in Neonatal Intensive Care Unit are routinely undergoing painful procedures which perhaps has negative impacts on their CNS. Facilitated Tucking is one of the methods of pain relief for these neonates.

    Aim

    To examine the effect of Facilitated Tucking during Venipuncture on pain and physiological parameters in premature infants.

    Method

    In this experimental study, 70 preterm infants born at average 32-36 week's gestational age (GA), who needed routine blood collection, were allocated to two intervention (35 neonates) and control (35 neonates) groups. during a. In experimental group a nurse held the infant in the side-lying, flexed fetal-type position during blood collection. The infant's pain, HR and Spo2 were measured two minutes before, during and three minutes after the blood collection and their maximum level was recorded. Facial behaviors of pain were recorded independently through video recording. The control group did not receive any intervention for pain relief.

    Results

    The mean age of newborns were 34/45 ± 1/22 weeks. The results showed that the intervention group had less pain during blood collection than the control group (P = 0.017). But there was no significant difference between two groups in terms of pain score after blood collection. The mean changes in HR and SPo2 were significantly different between two groups (p = 0.001), i.e. were lower in the intervention group

    Conclusion

    The Facilitated Tucking could cause significant differences in fetal heart rate and arterial blood saturation and intensity of pain copared with the control group, Then it could be used as a procedure to reduce pain during Venipuncture.

    Keywords: Facilitated Tucking, preterm infant, physiological parameters, pain
  • Sima Kermanshahi Page 57
    Background
    The index of weight for age, height for age and weight for height reduces in 6th -18th months of birth. Infancy is the most of period for primary prevention, supporting and teaching of mothers.
    Aim
    To determine the effect of supporting complementary feeding program to mothers on 6-12 months infant's anthropometric indexes referring to Mashhad Daneshamooz Health Center from April to July 2011.
    Method
    This was a quasi- experimental study on 72 infants of 6-12months old who were randomly allocated to two groups of experimental (36) and control (36) groups. To collect data demographic questionnaires were completed for parents and infants. Also infant's anthropometric indexes were measured. Supportive Program of Complementary Feeding applied for 3.5 months for experimental group. Control group received routine plan of the health center. The infantile anthropometric indicators were measured based on Z score before and after the intervention in experimental and control groups. Data were analyzed using Chi square and t tests using SPSS 16.
    Results
    The mean weight to age, weight to height based on and BMI to age score for experimental group (0.90, 0.57) compared to control group (0.41, 0.05) (P<0.03). Independent t-test showed significant difference between Z score in experimental and control groups (P=0.03). But there was no significant difference between height to age index in experimental and control group (P=0.45).
    Conclusion
    Supportive Program of Complementary Feeding was an effective approach in increasing infantile anthropometric indicators and may improve physical health. It is therefore suggested to be applied in the hospitals, healthcare centers and nurseries.
    Keywords: Infant, Supportive Program, Anthropometric indicators, Complementary feeding
  • Nahid Aghebati, Easa Mohamadi, Fazlollah Ahmadi Page 67
    Background
    The initial review of the holistic nursing theories showed that while most definitions of holism share the same attributes, its application to nursing practice has led to much discourse.
    Aim
    This review therefore was carried out to analyze the concept of nursing in three known holistic theories including Rogers, Watson, and Margaret Newman.
    Method
    This concept analysis of nursing in the holistic theories was conducted based on Broom methodology of integrative review. Different stages of review included problem identification, literature search, data evaluation, data analysis, conclusion drawing and verification. The literature was consisted of four books from three known theorists, and eight relevant articles. They retrieved from English data bases including SCOPUS and MEDLINE.
    Results
    The results of nursing concept analysis in holistic theories showed that holistic nursing is a process of mutual relationship of human to human in which the nurse participates in a heart-centered, purposeful and conscious presence, caring of the client as an irreducible, respectful whole, in mutual relation with environment. This requires individual empowerment and intentionality of the nurse as well as client’s trust. to the consequence of this relationship is a feeling of well being for both partners and protection, enhancement, and preservation of human dignity.
    Conclusion
    Through the process of concept analysis in this study we conclude that holistic nursing is a mutual evolving participative process. Although the basis of these holistic theorists’ thoughts of holism is similar, but each theorist has viewed a special aspect of its application. The analysis of nursing concept gives us a theoretical integrative definition consists of the attributes and the requirements of its application and the exact role of each partners in the caring relationship process that can help to clarify, measure and use this concept in clinical practice.
    Keywords: Holistic nursing, Martha Rogers, Margaret Newman, Jean Watson theories, Integrative review
  • Bibi Marzie Hashemi Asl Page 85
    Background
    Happiness is accounted for one of the psychological health criteria, and is considered as one of the six fundamental emotions- in human beings. Labor pain is also considered as one of the exclusive experiences, which demands pregnant women’s ability to cope with it. Happiness may give this potential ability to the pregnant women to apply skillful coping methods to tolerate the labor pain, but there is no registered evidence about this relationship.
    Aim
    To determine the relationship between happiness during pregnancy and labor pain coping behaviors.
    Method
    In this correlational study 80 low risk pregnant women, in the 36 – 40 weeks of pregnancy, who have referred to Omolbanin Hospital for prenatal care were selected using convenience sampling. Demographic information and the level of happiness were measured during pregnancy using Oxford Happiness Questionnaire. Labor pain coping behaviors were measured during contractions, and each half an hour from the dilatation of 3–5 cm till delivery using Labor Pain Coping Behaviors Observation Form. Data were analyzed with SPSS version 16 using Kruskal-Wallis, One- way ANOVA, Mann-Whitney tests and Spearman and Pearson correlation coefficients.
    Results
    The frequency of low, medium and high level of happiness was 11.3%, 72.5%, and 16.2% respectively. Also, 16.3% of the pregnant women showed unfavorable, 50% acceptable, and 33.7% favorable labor pain coping behaviors. The results of Spearman’s correlation test revealed that there was a significant relationship between pregnancy happiness and the mean score of labor pain coping behaviors, (p = 0.000, and r = 0.444), i.e. higher levels of happiness during pregnancyis associated with more favorable labor pain coping behaviors.
    Conclusion
    The parturient's behavior during labor indicates her level of emotion. So in parturient’s clinical management, in addition to physiological signs and clinical examinations these two issues should be considered as well.
    Keywords: Childbirth, Happiness, Labor, Labor pain coping behavior, Pregnancy