فهرست مطالب

Internal Medicine Today - Volume:18 Issue: 2, 2012

Internal Medicine Today
Volume:18 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بنفشه محمدی، اکبر اعظمیان جزی، محمد فرامرزی، فضل الله فتح اللهی شورابه صفحات 5-12
    زمینه و هدف
    دیسمنوره اولیه به قاعدگی دردناکی اطلاق می شود که فاقد عارضه پاتولوژیک لگنی بوده و حدود 80 درصد از زنان آن را تجربه می کنند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تمرین ورزشی هوازی و بی تمرینی بر شدت دیسمنوره اولیه و میزان خونریزی قاعدگی در دانشجویان انجام گرفت.
    روش تحقیق: این مطالعه از نوع نیمه تجربی می باشد. آزمودنی های این تحقیق از بین دانشجویان دانشگاه های لرستان انتخاب شدند. پس از سنجش وضعیت سلامتی، تشخیص دیسمنوره اولیه و میزان خونریزی شدید قاعدگی، آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه تجربی با شرکت در یک برنامه تمرین ورزشی هوازی 8 هفته ای، سه جلسه در هفته تمرین نمودند. شدت دیسمنوره و میزان خونریزی قبل و بعد از 8 هفته تمرین هوازی و نیز پس از 48 روز بی تمرینی اندازه گیری شد. از آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر و کوکران برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    تمرین ورزشی هوازی به طور معنی داری دیسمنوره اولیه و میزان خونریزی قاعدگی گروه تجربی را کاهش داده (001/0=p) ولی پس از 48 روز بی تمرینی آثار مثبت تمرین ورزشی هوازی بر این گروه از بین رفت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین ورزشی هوازی منظم را می توان به عنوان روشی پیشگیرانه، درمانی یا کمک درمانی برای کنترل دیسمنوره اولیه و خون ریزی شدید قاعدگی مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی هوازی، خونریزی قاعدگی، دیسمنوره
  • مجتبی ایزدی، اصغر ظریفیان، شهرام سهیلی، حمیدرضا ثمری خلج، حسین دوعلی صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    غلظت سیستمیک آدیپونکتین نقش مهمی در تنظیم ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی دارد اما مکانیسم های عهده دار آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این مطالعه با هدف مقایسه سطوح سرمی آدیپونکتین در مردان بزرگسال چاق با مردان دارای وزن معمولی همتایشان و همچنین تعیین ارتباط بین شاخص های تن سنجی و نیمرخ چربی با آدیپونکتین سرم در مردان چاق انجام گرفت.
    روش تحقیق: در مطالعه تحلیلی- مقطعی حاضر، غلظت های گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین های کم و پر چگال پس از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن در 45 مرد بزرگسال چاق اندازه گیری شده و ارتباط آنها با سطوح آدیپونکتین سرم تعیین شد. همچنین سطوح سرمی ناشتای آدیپونکتین در 31 مرد بزرگسال دارای وزن نرمال اندازه گیری شد. از آزمون های آماری استیودنت جهت مقایسه سطوح آدیپونکتین و ضریب همبستگی پیرسون جهت تعیین ارتباط آدیپونکتین با هر یک از متغیرهای آنتروپومتریکی، بیوشیمیایی، فشارخون و سن در افراد چاق در سطح معنا داری 5 درصد استفاده گردید.
    یافته ها
    سطوح آدیپونکتین سرم در افراد چاق به میزان معنی داری پایین تر از افراد طبیعی بود (23/1±44/5 در مقابل 32/1±56/7، 021/0=p). آدیپونکتین سرم در افراد چاق همبستگی معنی داری با کلسترول تام (50/0=R)، لیپوپروتئین کم چگال (56/0=R)، گلوکز (54/0=R)، نسبت تری گلیسرید به لیپوپروتئین کم چگال (53/0=R)، فشارخون سیستولیک (57/0=R)، دیاستولیک (45/0=R) و سن (45/0=R) نشان داد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که چاقی با کاهش آدیپونکتین سرم همراه است و ارتباط نزدیک با ریسک فاکتورهای قلبی-عروقی در این افراد دارد.
    کلیدواژگان: آدیپونکتین، چاقی، ریسک فاکتورهای قلبی، عروقی
  • جعفر حاجوی، حمیدرضا تولیده ای*، سوده راستگویی چاوشلو، مینا صالحی رزوه، محمد مودودی یاقوتی، جواد رحیمی صفحات 21-26
    مقدمه و هدف

    بیماری های آلرژیک از مهم ترین مشکلات بهداشتی در کودکان هستند. هدف از این مطالعه مقایسه شیوع آسم، رینیت آلرژیک و اگزما در کودکان شهری و روستایی گناباد بود.
    روش تحقیق: این مطالعه مقطعی در سال 1390 بر روی 1626 نفر از دانش آموزان 18-12 ساله مدارس شهری و روستایی گناباد با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انجام شد. از پرسشنامه انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی برای بررسی شیوع علایم آلرژیک در کودکان استفاده گردید. از نرم افزار SPSS ویرایش 16 برای آنالیز آماری داده ها استفاده شد. برای مقایسه شیوع اختلالات مختلف بین دو گروه از آزمون آماری کای دو و برای نشان دادن قدرت رابطه از نسبت شانس (Odds Ratio) و حدود اطمینان 95% برای آن استفاده شد. 05/0 به عنوان سطح معنی داری تمامی آزمون های آماری در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از کل دانش آموزان، تعداد 876 نفر (8/53 درصد) پسر و 751 نفر (2/46 درصد) دختر بودند. میانگین سنی این کودکان 8/1± 5/14 سال بود. محل زندگی 1219 نفر (9/74 درصد) شهر و 407 نفر (1/25 درصد) روستا بود. 617 نفر (38 درصد) حداقل دارای یکی از بیماری های آلرژیک در دوران زندگی خود بودند که این شیوع در کودکان شهری و روستایی اختلاف معنی داری نداشت (141/0p=). علاوه بر این فقط شیوع 12 ماهه رینیت آلرژیک در کودکان شهری به طور معنی داری بیشتر از کودکان روستایی بود (020/0=p).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد شیوع بیشتر رینیت آلرژیک در مناطق شهری با عوامل شهرنشینی مرتبط باشد.

    کلیدواژگان: بیماری های آلرژیک، شهری، روستایی، گناباد، شیوع
  • ولی الله دبیدی روشن، یوسف همتی صفر شاهی، حاجی قربان نورالدینی صفحات 27-36
    زمینه و هدف
    مطالعات اثر زیانبار سرب بر چگالی مواد معدنی (BMD) را نشان دادند. ما اثر تعاملی تمرین و عصاره ی زردچوبه بر BMD ران را در موشها بررسی کردیم.
    روش تحقیق: در یک تحقیق تجربی، 50 سر موش صحرایی بطور تصادفی به گروه های سرب، تمرین+سرب، عصاره زردچوبه+سرب، تمرین+عصاره ی زردچوبه+سرب و کنترل (شم) دسته بندی شدند. موشها روزانه 20 میلی گرم سرب و 30 میلی گرم عصاره زردچوبه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3 روز در هفته و مجموعا 8 هفته دریافت کردند. تمرین استقامتی نیز به مدت 8 هفته و هفته ای 5 جلسه و با سرعت و مدت پیشرونده انجام شد. داده های BMD و دیگر متغیرهای تحقیق وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شد و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و در سطح خطای 5 درصد تحلیل شد.
    یافته ها
    سطوح مالوندی آلدهید و ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام در گروه های تمرین، زردچوبه و گروه ترکیبی به ترتیب به طور معنی داری کمتر و بیشتر از گروه سرب بود. به علاوه،تمرین استقامتی و به ویژه ترکیبی از تمرین و زردچوبه نه تنها از کاهش ناشی از القای سرب در BMD جلوگیری نموده، بلکه باعث افزایش BMD به ویژه در ناحیه گردن و اپی فیز تحتانی ران شده که در مقایسه باگروه های سرب و شم معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    شیوه سالم زندگی شامل تغذیه آنتی اکسیدانتی و به ویژه محرک ورزشی ممکن است اثرات سودمندی در پیشگیری از کاهش ناشی از القای سرب در BMD ران در نواحی با بافت استخوانی اسفنجی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، چگالی مواد معدنی، سرب، زردچوبه
  • علی محمدپور، مهدی بصیری مقدم، سمیه جانی، شهربانو حیدرپور صفحات 37-44
    مقدمه و هدف
    شب ادرای در کودکان از اختلالات شایعی است که با عوامل مختلف در ارتباط می باشد؛ علاوه بر اگاهی از شیوع آن، شناسایی شایع ترین و مهم ترین این عوامل در مناطق مختلف به منظور هر گونه برنامه ریزی و مداخلات پیشگیرانه ضروری است. مطالعه حاضر نیز به همین منظور طراحی و اجرا گردید.
    روش تحقیق: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و مقطعی است که در جامعه کودکان دبستانی شهر گناباد انجام گرفت. نمونه پژوهش شامل 250 دختر و پسر بود که به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های مناسب آمار استنباطی شامل استودنت برای دو گروه مستقل و کای دو با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع شب ادراری در کودکان 8/6 درصد بدست آمد که در دختران نسبت به پسران از شیوع بیشتری برخوردار بود (001/0>p). مواردی چون جنس، سابقه خانوادگی، نوشیدن مایعات زیاد قبل از خواب، گریه در خواب، ناخن جویدن، از مهمترین عوامل مرتبط و علائم همراه با شب ادراری را در کودکان و زندگی آن ها در منطقه به خود اختصاص داده است. آزمون های آماری بین شب ادراری با این عوامل ارتباط معنی داری را نیز نشان داد (05>P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد شب ادراری از شیوع قابل توجهی برخوردار است. عوامل روحی-روانی، فرهنگی-اجتماعی، تغذیه ای مرتبط با شب ادراری کودکان است که تدابیر بهداشتی، آگاهی و مشاوره خانواده ها را ضروری می نماید.
    کلیدواژگان: شب ادراری، عوامل مرتبط، فراوانی، کودک سن دبستان
  • محمدرضا خدابخش، پروین منصوری صفحات 45-54
    زمینه و هدف
    عفو و همدلی در کیفیت روابط پزشک- بیمار نقش اساسی دارند. با توجه به اهمیت شناخت متغیرهای تعیین کننده و تاثیرگذار بر کیفیت روابط پزشک، پرستار و بیمار، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین عوامل عفو و ابعاد همدلی در دانشجویان رشته های پزشکی و پرستاری انجام شده است.
    روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 198 نمونه دانشجوی پزشکی و پرستاری که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام گرفت. پس از بررسی مقدماتی و تعیین روایی و پایایی ابزارها، داده ها با استفاده از پرسشنامه های شاخص واکنش پذیری بین فردی IRI و مقیاس عفو هارتلند HFS جمع آوری شد. برای تحلیل داده های پژوهش از نرم افزار آماری SPSS نگارش 18 و آزمون آماری ضریب همبستگی خطی پیرسون در سطح معنی داری 05/0=p استفاده شد.
    یافته ها
    بین عفو و همدلی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (031/0=p). بین عفو در جهت خود با ابعاد همدلی (پریشانی شخصی، همدلی خیالی و توجه همدلانه) رابطه مثبت و معنی داری در سطح 035/0>p و با دیدگاه گیری رابطه مثبت و معنی داری در سطح 047/0=p وجود دارد. عفو در جهت دیگری از میان ابعاد همدلی با پریشانی شخصی و دیدگاه گیری رابطه مثبت و معنی داری در سطح 047/0=p و با توجه همدلانه رابطه مثبت و معنی داری در سطح 035/0>p دارد. عفو در جهت موقعیت از میان ابعاد همدلی تنها با پریشانی شخصی ودیدگاه گیری رابطه دارد که به ترتیب در سطح 035/0>p و 047/0=p معنی دار می باشد.
    نتیجه گیری
    عفو نقش مهمی در ارتباط با همدلی و بینش به کیفیت روابط پزشک، پرستار و بیمار، ایفا می کند. نتایج و پیامدهای پژوهش در این مقاله تشریح و تبیین خواهند شد.
    کلیدواژگان: عفو، همدلی، دانشجویان
  • علیرضا حسینی کاخک، میترا خادم الشریعه، طیبه امیری پارسا، زهره داورزنی صفحات 55-63
    زمینه و هدف
    اضافه وزن با تغییرات هورمونی و التهابی همراه است. تاثیر حاد تمرینات مقاومتی دایره ای بر عوامل التهابی در افراد چاق و بویژه دختران کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از تحقیق حاضر مطالعه پاسخ لپتین و پروتئین واکنشی C به یک جلسه تمرین مقاومتی در دختران دارای اضافه وزن بود.
    روش تحقیق: 10 دختر سالم دارای اضافه وزن (سن: 5/144/20 سال، قد: 8/4160 سانتی متر، وزن: 5/669 کیلوگرم و 5/26BMI، درصد چربی: 6/33/37) انتخاب شدند. تمرین شامل 10 ایستگاه و سه دایره بود، که به ترتیب با 40، 50 و 60 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. استراحت بین ایستگاه ها 30 ثانیه و بین دایره ها 3-2 دقیقه بود. نمونه خون قبل و بلافاصله پس از تمرین گرفته شد. یک هفته بعد نیز از همین نمونه ها و در شرایط کاملا مشابه ولی بدون تمرین خونگیری به عمل آمد. داده ها به کمک روش آماری ANOVA با اندازه گیری مکرر توسط نرم افزار SPSS نسخه 11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    تمرین تغییر معنی داری در سطوح پلاسمایی لپتین (63/0p=)، CRP (22/0=p) و گلبول قرمزخون (64/0=p) ایجاد نکرد. هرچند، باعث افزایش معنی دار سطوح گلبول های سفید خون (05/0
    کلیدواژگان: پروتئین واکنشی C، تمرین مقاومتی، چاقی، لپتین
  • علیرضا احسانبخش، نسرین خراشادیزاده، امیر بلوچ زاده صفحات 64-70
    زمینه وهدف
    رادیوگرافی قفسه صدری یک روش آسان و ارزان جهت مطرح کردن و یا تشخیص سل ریوی می باشد. در گروه های سنی مختلف یافته های رادیوگرافیک سل ریوی می تواند تفاوت های قابل ملاحظه ای داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی و تفاوت های رادیوگرافیک در سل ریوی اطفال و بالغین می باشد که می تواند ما را در جهت تشخیص به موقع بیماری یاری نماید.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی تحلیلی گذشته نگر رادیوگرافی قفسه صدری بیمارانی که با تشخیص سل ریوی در طی پنج سال از مهرماه 1384 لغایت شهریور 1389 به مرکز مبارزه با سل شهرستان بیرجند مراجعه کرده بودند مورد ارزیابی قرار گرفت. رابطه بین سن با یافته های رادیولوژیک مانند آدنوپاتی، کدورت پنومونیک، کلسیفیکاسیون، پلورال افیوژن، آتلکتازی، توبرکلوما، برونشکتازی، کاویته ونکروز پارانشیمال، سل ارزنی و رادیوگرافی نرمال قفسه صدری بررسی شد.
    یافته ها
    197 بیمار شرایط ورود به مطالعه را داشتند که شامل 126 زن (64 درصد) و 71 مرد (36 درصد) بودند. 32 بیمار (2/16 درصد) در گروه سنی اطفال (13-0 سال) و 165 نفر (8/83 درصد) در گروه سنی بالغین (14> سال) قرار داشتند. در گروه اطفال آدنوپاتی با 5/87 درصد موارد بیشترین یافته و در گروه بالغین کدورت پنومونیک با 2/78 درصد شایعترین یافته رادیوگرافیک بوده است.
    نتیجه گیری
    در سل ریوی اطفال آدنوپاتی بطور معنی داری نسبت به بالغین بیشتر است در حالی که در بالغین پلورال افیوژن،کاویته ونکروز پارانشیمال، برونشکتازی، کلسیفیکاسیون و سل ارزنی بطور معنی داری بیشتر می باشد. بنابراین توجه به تفاوت های رادیوگرافیک در تشخیص به نظر لازم می رسد.
    کلیدواژگان: تشخیص، رادیوگرافی قفسه صدری، ریه، سل
  • زهره خردپیشه، حسین موحدیان عطار، مجید صالحی نجف آبادی صفحات 71-77
    زمینه و هدف
    سیانید یک ماده بسیار سمی است که در فاضلاب صنایع متعددی از جمله آبکاری وجود دارد. ورود این ترکیب به محیط زیست مخاطرات بهداشتی زیادی را به همراه دارد. هدف از انجام این تحقیق مقایسه راندمان فرآیند الکتروکواگولاسیون و فرآیند ترسیب شیمیایی با فروسولفات در حذف سیانور از فاضلاب صنعتی بود.
    روش تحقیق: این تحقیق به صورت توصیفی در یک سیستم پایلوت انجام شد. در این تحقیق در روش ترسیب شیمیایی با فروسولفات با استفاده از جارتست شرایط بهینه مثل pHو نسبت مولی آهن به سیانید و زمان واکنش درحذف سیانید فاضلاب صنعت آبکاری الکتریکی مورد بررسی قرار گرفت و نیز در روش الکتروشیمیایی تاثیر PH، ولتاژ و زمان عملیات با استفاده از الکترودهای فولاد زنگ نزن و مس به عنوان آند و کاتد مورد بررسی قرار گرفت و راندمان حاصل از دو روش مقایسه گردید.
    یافته ها
    در ترسیب با فرو سولفات بهترین شرایط حذف سیانید در pH برابر 5/6 و نسبت مولی 10:1 و زمان عملیات 60 دقیقه بدست آمد که در این شرایط راندمان حذف برابر 93 درصد بود. در روش الکتروشیمیائی بهترین شرایط در ولتاژ 9 ولت و pH برابر 13 و در زمان عملیات 90 دقیقه بدست آمد که میانگین راندمان حذف سیانور با انحراف معیار برابر 43/2 حدود 87 درصد بدست آمد. نتایج آماری، رابطه معناداری را بین راندمان حذف سیانید با شرایط بهینه در هر دو روش نشان داد (5/0>p). اما مقایسه دو روش نشان داد که راندمان حذف سیانید در روش ترسیب با فروسولفات بیشتر از روش الکتروشیمیایی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن راندمان حذف سیانید و رسیدن به استاندارد دفع پساب به محیط زیست، در روش ترسیب با فروسولفات به نظر می رسد که این روش مفیدتر است.
    کلیدواژگان: تصفیه فاضلاب - فاضلابهای صنعتی، سیانید، ترسیب با فروسولفات، تصفیه الکتروشیمیایی
  • محمد مهدی هزاوه ای، زهرا حسینی، بابک معینی، عباس مقیم بیگی، یدالله حمیدی صفحات 78-85
    زمینه و هدف
    پرستاری یکی از پراسترس ترین مشاغل است به نحوی که تنش شغلی درپرستاران منجر به نارضایتی و ترک این حرفه می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین سطح استرس و روش های مقابله با آن در پرستاران با بکارگیری الگوی پرسید می باشد.
    روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 237 پرستار از بیمارستان های دانشگاهی همدان شرکت نمودند و پرسشنامه های طراحی شده برمبنای مدل پرسید، استرس شغلی پرستاری، استرس روانی و رضایت شغلی را تکمیل کردند، اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آنالیز واریانس،کای اسکوئر و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصله 5/51% از پرستاران تنش متوسط و 9/5% از تنش شدید برخوردار بودند. حدود 40% دارای استرس روانی بیشتر از حد متوسط و 1/75% آنها از شغل خود ناراضی بودند. بین استرس روانی و رضایت شغلی همبستگی معکوس مشاهده شد (231/0- =r). میزان آگاهی از خطرات استرس وراه های مقابله با آن در حد متوسط بود. در رابطه با عوامل قادر کننده، استفاده ازمنابع آموزشی در حد بسیار ناچیز بود و بیش از 90% پرستاران بدون عامل تقویت کننده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر ماهیت تنش زایی حرفه پرستاری، طراحی و اجرای برنامه آموزشی مدیریت استرس بر اساس الگوی پرسید به منظور کاهش استرس شغلی و افزایش رضایتمندی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: استرس، پرستاری، رضایت شغلی
|
  • Ms. Banafsheh Mohammadi, Dr. Akbar Azamian Jazi, Dr. Mohammad Faramarzi, Mr. Fazlollah Fathollahi Shourabeh Pages 5-12
    Background And Aim
    Early dysmenorrhea is a painful menstruation which happens without any pelvic pathological disorder and about 80% of women experience it. The purpose of this study was to investigate the effect of eight-week aerobic exercise trainings and detraining on the severity of dysmenorrhea and the amount of menstrual blood flow in non-athlete students.
    Materials And Methods
    This study was semi-experimental in which sixty subjects were selected from students of Lorestan universities. After evaluating health status, early dysmenorrhea diagnosis and severe menstrual blood flow, the subjects were randomly divided into two equal control and exercise groups. The experimental group participated in an eight-week aerobic exercise training, three sessions per week. The severity of dysmenorrhea and the amount of menstrual blood flow were measured before and after exercise training and also after 48 days of detraining. Repeated measures of ANOVA and Cochran Q were used to analyze data.
    Results
    The aerobic exercise training significantly decreased early dysmenorrhea and menstrual blood flow in experimental group (p=0.001), but the positive effect of aerobic exercise training on the dysmenorrhea and menstrual blood flow was totally disappeared after 48 days of detraining (p=0.000).
    Conclusion
    It seems that performing regular aerobic exercise training can be used as a preventing, treating or supplementary treating method in control of the early dysmenorrhea and the severe menstrual blood flow in non-athlete students.
    Keywords: Aerobic exercise training, dysmenorrhea, menstrual blood flow
  • Mr Mojtaba Eizadi, Mr Asghar Zarifyan, Dr. Shahram Sohaily, Mr Hamidreza Samarikhalaj, Mr Husein Doali Pages 13-20
    Background And Aim
    Circulating concentrations of adiponectin seem to play an important role in the regulation of cardiovascular risk factors throughout life, but the related mechanisms are not well understood. The objective of this study was to compare the serum adiponectin of obese and normal weight males and also the association among anthropometrical and lipid profile with the serum adiponectin in obese males.
    Material And Methods
    In the present analytical-solidarity study, the body mass index, some other anthropometrical indexes and also glucose, triglyceride, total cholesterol, low and high density of lipoprotein concentration were measured in 45 adult obese males after 12–14 hours of overnight fasting, and the relationships were determined through serum adiponectin. Fasting serum adiponectin was also measured in 35 normal weight males. Independent T-test was used for comparing the serum adiponectin in obese and normal weight males. Pearson correlation analyses were used to determine the adiponectin in relation to other variables in obese males using SPSS software V.15.0. P values lower than 0.05 were accepted as significant.
    Results
    Serum adiponectin measured by Eliza method showed that serum adiponectin was significantly lower in obese subjects than normal weight subjects (5.44±1.23 in obese versus 7.56±1.32 in normal group, (P=0.021). Adiponectin level correlated with total cholesterol (R=0.50), LDL (R=0.56), Glucose (R=0.54), triglyceride/high density lipoprotein (R=0.53), systolic (R=0.57) and diastolic (R=0.45) blood pressures and age (R=0.45) (P ≤0.05).
    Conclusion
    The findings showed that obesity is associated with low serum adiponectin and this anti-inflammatory cytokine is a predictor index of cardiovascular rick factor in obese subjects.
    Keywords: Adiponectin, cardiovascular risk factor, obesity
  • Mr. Jafar Hajavi, Mr. Hamid Reza Tolide, Ie Sude Rastgoie Chavoshlu Mina Salehi Rezve, Mr. Mohammad Modoodi Yaghooti, Mr. Javad Rahimi Pages 21-26
    Background And Aim

    Allergic diseases are among the most important health problems in childhood. In this study, we decided to compare the prevalence of asthma, allergic rhinitis, and eczema in rural and urban children in Gonabad.

    Materials And Methods

    A cross-sectional study was conducted in the city of Gonabad in 1390. 1626 urban and rural children aged 12-18 years participated in this study using multi-stage sampling. International Study of Asthma and Allergies in Childhood questionnaire (ISAAC) was used to evaluate the prevalence of allergic symptoms in children. Statistical analysis was performed using SPSS software version 16. The Chi-Square tests were used for comparison of qualitative variables between the two groups. Odds ratios (ORs) and 95% confidence intervals (CI) were calculated to show the strength of association. A two-tailed analysis was considered statistically significant (p<0.05).

    Results

    Of the 1626 students, 876 (53.8%) were boys and 751 (46.2%) were girls. Mean age of children was 14.5±1.8. 1219 (74.9%) of students were living in urban and 407 (25.1%) were living in rural areas. 617 (38%) of students had at least one allergic symptom at some time in their life and there was no statistical difference between rural and urban ones (p-value=0.141). However, a 12-month prevalence of rhinitis symptoms was significantly higher in urban children than that in rural ones (p-value=0.020).

    Conclusion

    The prevalence of allergic rhinitis was higher in urban children than that in rural ones which may be related to urbanization risk factors.

    Keywords: Allergic disorders, city, Gonabad, prevalence, village
  • Dr. Valialah Dabidi Roshan, Mr. Yousef Hemmati Safarshahi, Mr. Haji Ghorban Nooredinini Pages 27-36
    Background And Aim
    Some studies have shown the detrimental effect of lead on bone mineral density. We investigated the interactive effects of exercise and turmeric extract on the regional bone mineral density of femur bone in rats exposed to lead acetate.
    Materials And Methods
    In an experimental study, 50 rats were randomly assigned to groups; Lead acetate, Exercise+lead, Turmeric Supplementation+lead, Exercise+Turmeric+Lead and control (Sham-operate) group. Rats received lead acetate (20 mg/kg) and/or turmeric extract (30 mg/kg), 3 days in a week for 8 weeks. Endurance exercise was performed 5 days a week, with progressive speed and time. The data of BMD and the other variables were analyzed by using SPSS software version 16 employing one-way ANOVA at P≤ 0.05 level.
    Results
    MDA and TAC concentrations were significantly lower and higher in the exercise, turmeric and the exercise+turmeric groups, compared with lead group, respectively. In addition, endurance exercise and/or training+turmeric not only led to decrease in lead-induced BMD levels, but also resulted in a significant increase in BMD levels, in particular, femur and distal epiphysis regions compared with lead and sham groups.
    Conclusion
    The lifestyle such as exercise training and antioxidant supplementation can offer beneficial effects for preventing loss Lead-induced administration in femur BMD, in particular, in regions with spongy bony tissue.
    Keywords: BMD, endurance exercise, lead, turmeric
  • Dr. Ali Mohammadpour, Mr. Mahdi Basiri Moghaddam Somayeh Jani Shahrbanou Haidarpour Pages 37-44
    Background And Aim
    Enuresis in children is a common disorder associated with various factors. In addition to the awareness regarding the frequency of this phenomenon, identifying the most common and important related factors is essential for planning and preventive interventions. Therefore, this study was performed on school children in Gonabad.
    Materials And Methods
    This descriptive and analytical study was performed among school children in Gonabad. The subjects included 250 boys and girls who were selected randomly based on multi-stage sampling. The data were collected from families by using a questionnaire. The obtained data were analyzed by SPSS software version 14 using appropriate descriptive and inferential tests such as T-student and Chi-square. Statistical results were considered significant if lower than 0.05 level of significance.
    Results
    39.6 percent of the participants were boys and 60.4 percent were girls all in different stages of elementary schools. Frequency of enuresis in children was 8.6 percent and there was a significant difference among boys and girls (p = 000). gender, family history, drinking too much liquid before sleeping, crying in bed, nail biting were the most important factors and associated symptoms in our study. Also, statistical tests showed a significant difference between enuresis and all these factors.
    Conclusion
    According to the results of this study, the prevalence of enuresis is significant. Psychological, cultural, social and nutritional factors related to enuresis make it necessary to provide consulting services and health care information to the families.
    Keywords: Children, elementary school, enuresis, frequency
  • Mr. Mohamadreza Khodabakhsh Parvin Mansori Pages 45-54
    Background And Aim
    Forgiveness and empathy have a principal role in the quality of physician-patient relationship. Concerning the importance of examining the effective and determining variables in the quality of relationship physician-patient, the aim of this study is to investigate the relationship between forgiveness and empathy among medical and nursing students.
    Materials And Methods
    This descriptive-correlational study was conducted on198 medical and nursing students (83 males, 115 females) who were selected randomly to answer the interpersonal reactivity index questionnaire (IRI, Davis, 1983); and Heartland Forgiveness Scale (HFS; Thompson et al., 2005). The data were analyzed through SPSS software version 18 and using Pearson product moment correlation coefficient for which p value ≤ 0.05 was significant.
    Results
    The results showed that forgiveness had a positive and significant correlation with empathy. The results also indicated that self-forgiveness had a positive and significant correlation with dimension of empathy. Further, the results revealed that other forgiveness had a positive and significant correlation with dimension of empathy. Moreover, the results pointed out that situation forgiveness had a positive and significant correlation with dimension of empathy.
    Conclusion
    Forgiveness can play an important role in relationship of empathy and insight the quality of physician-penitent relationship. The implications and limitation of this study and the suggestion for the further research are discussed.
    Keywords: Empathy, forgiveness, students
  • Dr. Alireza Hosseini Kakhk Mitra Khademosharie Tayebe Amiriparsa Zohre Davarzani Pages 55-63
    Background And Aim
    Overweight is associated with hormonal and inflammation changes. The acute effect of circuit resistance exercise on these inflammation factors in the obese persons and particularly in girls has almost been overlooked. The purpose of the present study was to examine the response of plasma leptin and CRP to one session of resistance exercise in over-weight girls.
    Materials And Methods
    For this purpose, 10 healthy over-weight girls (age average: 20.44±1.5 years old, height: 160±4.8 cm., weight: 69±6.5 kg., BMI≥26.5 kg/m2, and fat percent: 37.3±3.6) were selected. Incremental circuit resistance training included 10 stations and three circles for which the subjects were trained with 40, 50, and 60 percent of 1RM, respectively. The rest between the stations and circles was 30 seconds and 2-3 minutes, respectively. The blood sample was taken before and immediately after training. One week later, the same samples were taken under similar conditions without training. Statistical analysis was performed using SPSS software V.11.0 and the data were analyzed using a repeated measures analysis of variance (ANOVA).
    Results
    Exercise did not cause a significant change on the plasma level of leptin (P=0.63), C-Reactive Protein (P=0.22) and red blood sell (P=0.64). However, exercise significantly increased white blood sell (P<0.05), and decreased hematocrit (P<0.05) and mean corpuscular volume (P<0.05).
    Conclusion
    Executing exercise with higher intensity and periods and higher energy expenditure and/or exercising in fasting state can probably create more desirable changes in these variables which could be considered in future studies.
    Keywords: C, reactive protein, leptin, obesity, resistance training
  • Ms. Alireza Ehsanbakhsh Nasrin Khorashadizadeh, Dr. Amir Baluchzadeh Pages 64-70
    Background And Aim
    Chest X-Ray (CXR) is a simple and low-cost imaging modality for recommendation or diagnosis of pulmonary tuberculosis (TB). Radiographic findings of pulmonary TB could be considerably variable in different age groups. The goal of this study is to evaluate the incidence of radiologic findings of pulmonary TB in pediatric and adult age groups and to assess their dissimilarities.
    Materials And Methods
    In this retrospective descriptive-analytical study, we reviewed CXR of the patients with pulmonary TB during 5 years, between September 2005 and August 2010, at against TB Center of Birjand University of Medical Sciences. The relation between age and radiographic findings, including lymphadenopathy, pneumonic consolidation, calcification, pleural effusion, atelectasia, bronchectasia, cavity and necrotic lesions, milliary pattern and normal CXR, was assessed.
    Results
    Of 197 patients which included 126 (64%) were female and 71 (36%) were male. Thirty two patients (16.2%) were children (aged 0-13 years) and 165 patients (83.8%) were adults (≥14 years). In pediatrics group, lymphadenopathy was the most radiographic finding (87.5%) and in adults group, pneumonic consolidation was the most radiographic finding (78.2%).
    Conclusion
    In pediatric pulmonary TB, lymphadenopathy is the most common radiographic finding, in comparison to adults group in which pleural effusion, cavity and necrotic pulmonary lesions, bronchiectasis, calcification and milliary pattern are significantly more common.
    Keywords: Chest X-ray, diagnosis, pulmonary, tuberculosis
  • Mis. Zohreh Kheradpisheh *, Dr. Hossein Movahedian Attar, Mr. Majid Salehi Pages 71-77
    Background And Aim
    Cyanide is a highly toxic compound which is found normally in the wastewater of numerous industries, such as Electroplating. The release of this compound into the environment has a lot of health hazards. The Purpose of this study was to compare the electrochemical oxidation efficiency with chemical precipitation method for cyanide removal from industrial wastewater.
    Materials And Methods
    This study was conducted experimentally in a pilot system. In this study, the optimum conditions such as pH, Fe/CN- and reaction time were investigated in the Ferrous Sulfate precipitation method for cyanide removal from wastewater of electroplating industries by the use of jar test. It also investigated the effect of pH, voltage and operation time for total cyanide removal by electrochemical oxidation method by applying a stainless steel as an anode and copper as a cathode. And finally, the efficiency of two methods was compared.
    Results
    In the Ferrous Sulfate Precipitation method, the optimal conditions were obtained for the removal of cyanide at (pH 6/5, and 10:1 Molar Ratio and Operation Time 60 minutes). In these conditions, the removal efficiency was 93 percent. In the electrochemical method, the optimal conditions were obtained at the voltage of 9V and pH=13 and the operation time of 90 minutes in which the average percentage removal of cyanide was about 88 with SD=2.43. The results statistically confirmed the significant relationship between cyanide removal efficiency and optimal conditions in both methods (p< 0.05). But comparison of the two methods showed that the cyanide removal efficiency in the electrochemical method was as much as the chemical precipitation method.
    Conclusion
    Due to the high cyanide removal efficiency and achieving the standards for effluent disposal to the environment, it seems that ferrous Sulfate precipitation method is more useful.
    Keywords: chemical precipitation wastewater treatment, cyanide, electroplating wastewater, electrochemical oxidation
  • Dr. Mohammad Mehdi Hazavehei, Mis. Zahra Hosseini, Dr. Babak Moeini, Dr. Abbas Moghimbeigi, Dr. Yadollah Hamidi Pages 78-85
    Background And Aim
    Nursing is one of the most stressful jobs and the stress involved leads to the nurse's dissatisfaction and abandoning their occupation. The purpose of this study is to determine the level of stress and stress management methods among nurses based on PRECEDE model
    Materials And Methods
    A descriptive-analytical design was used in this study. The sample size was 237 nurses from Hamadan hospitals who completed the scales of PRECEDE, NSS, PSS and Job Satisfaction. The data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Chi-square, Spearman coefficient of correlation and ANOVA) through SPSS software V.13.
    Results
    The results showed that 51.5% of nurses perceived intermediate level of occupational stress and 5.9% of them had high job stress levels. 40% of the subjects had high level of psychological stress and 75.1% of them were dissatisfied with their jobs. Reverse correlation between job satisfaction and perceived stress was seen (r=-0.231). The level of knowledge was average and enabling factors were low. The majority of subjects (90%) didnt have any reinforcing factors.
    Conclusion
    Due to the nature of nursing job and the results of this study, designing and implementing job stress management programs based on PRECEDE model to decrease job stress and increase job satisfaction are suggested.
    Keywords: Hospital nursing staff, job satisfaction, stress