فهرست مطالب
مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال نهم شماره 3 (پیاپی 33، پاییز 1391)
- تاریخ انتشار: 1391/07/19
- تعداد عناوین: 10
-
- مقالات پژوهشی اصیل
-
صفحه 116سابقه و هدفبا توجه به اهمیت موفقیت و هزینه و زمان طولانی استفاده بیشتر از تعداد ایمپلنت، این تحقیق با هدف مقایسه میزان شاخص های پریودنتال، تحلیل استخوان و بقای ایمپلنت، در بارگذاری فوری اوردنچر فک پایین متکی بر یک ایمپلنت میانی با دو ایمپلنت طرفی در سال 1390 انجام شد.مواد و روش هاتحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی تصادفی روی 20 بیمار بی دندان دارای دنچر کامل که از گیر دست دندان فک پایین خود ناراضی بودند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. در تمام بیماران 3 عدد ایمپلنت (10×8/3 میلی متر) یکی در ناحیه سمفیز مندیبل و دو عدد دیگر نیز در ناحیه طرفی به فاصله 12-10 میلی متر از میدلاین قرار داده شد.
در گروه مورد، تنها ایمپلنت میانی تحت بارگذاری فوری قرار گرفت و ایمپلنت های طرفی بدون بارگذاری رها شدند. اما در گروه شاهد ایمپلنت های طرفی تحت بارگذاری فوری قرار گرفتند و ایمپلنت های میانی بدون بارگذاری رها شدند. پس از گذشت 6 ماه اثر درمان روی عواملی چون گیردنچر، ثبات ایمپلنت، تحلیل استخوانی کرستال، عمق پروبینگ (PPD)، خونریزی حین پروبینگ (BOP) و بقای ایمپلنت ها در داخل هر گروه با آزمون آماری Pair t.test و بین دو گروه با آزمون T.test، Mann whitney و fisher مورد قضاوت آماری قرارگرفتند.یافته هاتحقیق روی 20 بیمار و 30 نمونه انجام گرفت پس از 6 ماه پیگیری میزان گیردنچر، ثبات ایمپلنت، تحلیل استخوان کرستال، PPD، BOP و بقای ایمپلنت ها در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. (2/0>P).نتیجه گیریبه نظر می رسد بارگذاری فوری اوردنچر مندیبل متکی بر یک ایمپلنت میانی می تواند به عنوان یک جایگزین برای اوردنچر متکی بر دو ایمپلنت طرفی در بیماران با وضعیت اجتماعی اقتصادی پایین بکار رود.
کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، دنچر، فک پائین، بارگذاری ایمپلنت های دندانی، فوری -
صفحه 125سابقه و هدفلیکن پلان یک بیماری التهابی پوستی- مخاطی مزمن با اتیولوژی نامشخص است. با توجه به اهمیت مطالعات اتیولوژیک هدف از این پژوهش، مقایسه سطح اضطراب ونشانگر های بزاقی استرس از جمله سطح کورتیزول و IgA بزاق در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی با افراد سالم بود.مواد و روش هادراین مطالعه مورد شاهدی تعداد 46 بیمار دارای لیکن پلان دهانی و 46 فرد بدون لیکن پلان دهانی در گروه کنترل با سن وجنس مشابه شرکت داشتند. سطح کورتیزول و IgA بزاق بوسیله ی روش ELISA بررسی و سطح اضطراب توسط پرسشنامه ی اضطراب آشکار و پنهان اشپیل برگر سنجیده شد. جهت مقایسه ی میزان استرس و اضطراب با آزمون Mann- U- whitney و Logistic regression استفاده شد. منحنیROC برای متغیرهای پیش بینی کننده تهیه و حساسیت و ویژگی آنها تعیین شد.یافته هاافراد مبتلا به لیکن پلان دهانی 36 زن و 10 مرد با میانگین سنی1/47 سال بودند و گروه شاهد نیز از نظر سن و جنس همسان بودند. میزان کورتیزول بزاق42/3 نانومول در لیتر(14/4-69/2،95% CI) و سطحsIgA 59/191 نانومول در لیتر (97/227-19/155، 95% CI) تعیین شد که در بیماران گروه مورد نسبت به گروه کنترل اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (0001/ 0P<). هیچ اختلاف معنی داری از نظر سطح اضطراب آشکار (95/42) و اضطراب پنهان(67/47) بین دو گروه مشاهده نشد (4/0>P)و (5/0>P). نقطه ی برش کورتیزول بزاقی در لیکن پلان دهانی 6/1 نانومول در لیتر و برای sIgA 15/296 تعیین شد. سطح زیر منحنی برای کورتیزول بزاقی 851/0 و sIgA، 797/0 تعیین شد. به ازای افزایش 1 واحد کورتیزول و به ازای کاهش یک واحد در سطح sIgA شانس ابتلا به بیماری به ترتیب 9/5 و 9/0 برابر افزایش می یابد.نتیجه گیریبه نظر می رسد که میزان سطح کورتیزول و IgA بزاقی به با بروز بیماری لیکن پلان دهانی ارتباط داشته و احتمالا می توان آن را شاخص احتمالی در ایجاد و یا پیشرفت ضایعات OLP دانست.
کلیدواژگان: اضطراب، کورتیزول، ایمونوگلوبولین، لیکن پلان دهانی، ایمونوگلوبولین آبزاقی -
صفحه 132سابقه و هدفیکی از مهمترین مسائل در درمان ناهنجاری های فک و صورت اطلاع از مقادیر طبیعی آنتروپومتریک در همان گروه نژادی می باشد. این تحقیق جهت بررسی شاخص های آنتروپومتریک سر و صورت بالغین سالم ایرانی(30-18 سال) در گروهی از بالغین ایرانی انجام گرفت.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی 50 مرد و 50 زن بالغ و سالم ایرانی که طبق معیارهای کتب مرجع در هر سه بعد دارای چهره و اکلوژن طبیعی بودند و سابقه درمان ارتودنسی، تروما و جراحی زیبایی در سر و صورت نداشتند، انتخاب شدند. 19 شاخص خطی، 4 شاخص زاویه ایی و 9 نسبت در 5 ناحیه سر و صورت به روش Farkas اندازه گیری شد. جهت آنالیز یافته ها بر حسب جنس و مقایسه آنها با مقادیر طبیعی سفید پوستان آمریکای شمالی از آزمون one sample t-test و paired t-test استفاده گردید.یافته هابا توجه به نسبت های حاصله، افراد مورد مطالعه دارای فرم سر براکی سفال با شاخص (5/3±7/81) و (9/2±4/81) به ترتیب در مردان و زنان و فرم بینی لپتورین و فرم صورت لپتوپروسوپ با شاخص (4/4±3/90) و(5±4/91 به ترتیب در مردان و زنان بودند. هنگام مقایسه با سفید پوستان آمریکای شمالی علاوه بر تفاوت موجود در بسیاری از شاخص های خطی و زاویه ایی، در نسبت های سر و چشم در هر دو جنس و نسبت های صورت و بینی در زنان تفاوت معنی داری بین دو نژاد مشاهده گردید. (01/0>p)نتیجه گیریبا توجه به تفاوتهای موجود بین دو نژاد، نمی توان مقادیر طبیعی سایر جوامع را جهت درمان ناهنجاری های فک و صورت ایرانیان بکار برد. توصیه می شود، مطالعات جامع ترجهت تعیین مقادیر طبیعی آنتروپومتریک در نژادهای مختلف ایرانی انجام گرددکلیدواژگان: آنتروپومتری، ناهنجاری های سر و صورت، بالغین
-
صفحه 140سابقه و هدفامروزه توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی شکل (CBCT) به عنوان جایگزینی برای توموگرافی کامپیوتری (CT) در درمانهای دندانپزشکی می باشد. مواد فلزی به کار رفته در دندانپزشکی قادر به ایجاد آرتیفکتهایی حاصل از پدیده سخت شدن پرتو می باشند. در این مطالعه میزان آرتیفکتهای ناشی از سخت شدن پرتو در تصاویر به دست آمده از دو دستگاه NewTom VG وPlanmeca Promax باSomatom Sensation 64-Slice CT مورد مقایسه قرار گرفت.مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی از[IMP 1003-L-HD] Implant drilling Model استفاده شد. ایمپلنت ها (Dentis) با طول و قطر یکسان در نواحی کانین، پره مولر و مولر قرار داده شدند. تصاویر یکسان از هر دستگاه توسط دو نفر مشاهده گر ارزیابی شد. میزان آرتیفکتها بر اساس مقیاس تهیه شده طبق معیارهای کتب مرجع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده توسط آزمون رتبه ای کروسکال والیس مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته هارتبه وضوح تصویر در دستگاه NewTom برابر با48/0± 53/4، دستگاه Somatom برابر با 57/0±14/4 و دستگاه Planmeca برابر با 84/0±80/1 بود. تفاوت معنی داری در وضوح تصاویر در سه دستگاه مشاهده شد. (001/0 >P)نتیجه گیریبا توجه به میزان اندک آرتیفکتهای فلزی در دستگاه NewTom VG، همچنین دوز پایین تر وهزینه کمتر آن در مقایسه با CT، استفاده از آن به منظور تصویربرداری از بیمارانی که دارای ترمیم ها وسیع، پروتزهای متعدد و یا درمان های قبلی ایمپلنت می باشند توصیه می گردد.
کلیدواژگان: توموگرافی کامپیوتری، پرتو مخروطی شکل، آرتیفکت، ایمپلنت دندانی -
صفحه 146سابقه و هدف
با توجه به مزایای متعدد رادیوگرافی دیجیتال و کمبود اطلاعات در خصوص قابلیت آن در تشخیص پوسیدگی اکلوزال عاجی دندانهای شیری این مطالعه انجام شد.
مواد و روش هاتحقیق به روش تشخیصی بر روی 40 دندان شیری سالم و 43 دندان شیری که به روش استاندارد به صورت آزمایشگاهی در آنها پوسیدگی شبیه سازی شده بود، انجام شد. سپس از نمونه ها نگاره رادیوگرافی با دستگاه دیجیتال داخل دهانی تهیه و با نرم افزار Dr suni در حافظه دستگاه ذخیره گردید. 3 نفر رادیولوژیست فک و دهان و یک نفر متخصص دندانپزشکی کودکان که با تجربه در امر تفسیر رادیولوژیک ضایعات پوسیدگی بودند تشخیص خود را در خصوص وجود یا عدم وجود پوسیدگی های مذکور در فرم های اطلاعاتی مخصوص ثبت وبا استاندارد طلایی مقایسه نمودند. یافته ها توسط آزمون آماری نسبت ها و شاخص های پنج گانه محاسبه گردیدند.
یافته هاارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب برابر 5/63% و 5/67% بود و میزان خطای تشخیص مثبت و منفی جمعا 9/34% بود. (7/0P<)
نتیجه گیریبه نظر می رسد دستگاه رادیوگرافی دیجیتال داخل دهانی قادر به تشخیص پوسیدگی اکلوزال عاجی اولیه دردندانهای شیری نمی باشد.
کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال، دندانی، پوسیدگی، دندانهای شیری -
صفحه 151سابقه و هدف
مقاومت به سایش دندان های اکریلی نقش مهمی در افزایش طول عمر پروتز کامل دارد. با توجه به عرضه دندان های اکریلی جدید و ادعای آنها بر کیفیت بیشتر و سازش کمتر و مقایسه مقاومت به سایش سه نمونه دندان مصنوعی ایرانی ومقایسه با یک نمونه خارجی این تحقیق انجام گردید.
مواد و روش هادر این مطالعه تجربی از 4 نوع دندان آکریلی ایووکلار ایتالیا، گلامر، اپل و B.Star که هرسه ایرانی می باشند استفاده شد. از هر نوع دندان آکریلی 16 عدد دندان مولر انتخاب شد. 8 نمونه از هر نوع دندان آکریلی تحت نیروی 2 کیلوگرم در مجاورت بزاق مصنوعی به میزان 5000 دور و 10000 دور در مقابل مولت آلومینیوم اکساید مورد سایش قرار گرفتند. 8 نمونه دیگر تحت نیروی 4 کیلوگرم با همان شرایط مورد سایش قرار گرفتند. نتایج با آزمون ANOVA وتست تکمیلی مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
یافته هامیزان سایش در مقابل مولت آلومینیوم اکساید و تحت نیروی 2 کیلوگرم در 5000 دور برای دندانهای آکریلی ایووکلار، گلامر، اپل، B.Star به ترتیب (0028/0 ± 0097/0)، (0037/0 ± 0122/0)، (0038/0 ± 0120/0) و (0030/0± 0098/0) میلی گرم بود. همچنین در همین شرایط و در 10000 دور این ارقام به ترتیب (0023/0 ± 0123/0)، (0042/0 ± 0156/0)، (0039/0 ± 0147/0) و(0029/0 ± 0119/0) تغییر یافت که از لحاظ آماری تفاوتی بین گروه ها دیده نشد. (4/0>P) با افزایش نیرو به چهار کیلوگرم در شرایط فوق نیز تفاوت بین گروه ها معنی دار نبود. (5/0>P)
نتیجه گیریبنظر می رسد که بین دندان های مصنوعی رایج ساخت داخل با نمونه خارجی از لحاظ میزان سایش در شرایط آزمایشگاهی تفاوت معنی داری دیده نمی شود.
کلیدواژگان: دندان مصنوعی، سایش دندانی، ایووکلار -
صفحه 156سابقه و هدف
یکی از مشکلات شایع پس از کشیدن دندان، تحلیل استخوان آلوئول و ناکافی بودن استخوان جهت جاگذاری ایمپلنت است. در زمینه حفظ استخوان آلوئول مواد پیوندی مانند الو گرفتها کاربرد دارند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر ماده Ceno-bone (الوگرفت ساخت داخل) در جلوگیری ار تحلیل استخوان آلوئول به روش بررسی رادیوگرافیک بود.
مواد و روش هامطالعه به روش تجربی بر روی 42 ساکت دندانی بیمارانی که در طی سالهای 1389-1388 به بخش جراحی فک و صورت دانشکده دندانپزشکی شاهد مراجعه کرده بودند انجام شد.طراحی این مطالعه به صورت split mouth انجام شد.تمامی ساکتها به دو گروه شاهد و مورد تقسیم شدند.ساکتهای گروه مورد با ماده ceno-bone پر شده و بخیه شدند و گروه شاهد بدون اضافه کردن هیچ ماده ای بخیه شدند. رادیوگرافی ها یک هفته،2 ماه، 6ماه بعد تهیه شدند. تغییرات استخوان سازی بر طبق کتب مرجع بر حسب میلی متر اندازه گیری و نتایج توسط paired-t test تجزیه و تحلیل شد.
یافته هامیزان تحلیل عمودی استخوان شش ماه پس از جراحی در گروه شاهد 48/0 ± 33/1 میلی متر و در گروه مورد 36/0 ± 86/0 میلی متر بود و میزان تفاوت در گروه معنی دار بود. (002/0 > P) در سایر زمان های تعیین شده (یک هفته و دو ماه) بین دو گروه اختلاف معنی داری دیده نشد. (05/0 < P)
نتیجه گیریبه نظر می رسد که ceno-bone یک ماده مناسب جهت بازسازی دیفکتهای استخوانی می باشد و منجر به کاهش تحلیل ساکت پس از کشیدن دندان می شود
کلیدواژگان: ساکت، دندانی، آلوگرفت، تحلیل استخوان آلوئول -
بازترجمه فارسی و تعیین اعتبار کاربرد GOHAI برای ارزیابی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان در افراد مسنصفحه 161سابقه و هدف(Geriatric Oral Health Assessment Index) GOHAI ابزاری معتبر برای ارزیابی میزان تاثیر شرایط دهانی بر کیفیت زندگی افراد مسن است. این مطالعه به منظور ترجمه نمودن این ابزار به زبان فارسی و تعیین اعتبار کاربرد آن در جمعیت مسن ایرانی انجام گرفت.مواد و روش هادر این مطالعه اعتبارسنجی معیار GOHAI به روش استاندارد شامل ترجمه مستقیم از انگلیسی به فارسی و بالعکس برگردانده شد و روایی، پایایی و میزان پاسخگویی نسخه نهایی در 150 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفت. برای سنجش روایی سازه به روش همتا یعنی افراد دارا و فاقد کیفیت زندگی از ثبت متغیرهای بالینی بدست آمد. برای سنجش پایایی از دو روش ارزیابی مجدد و سازگاری درونی استفاده گردید.یافته هادر سنجش روایی، میانگین شاخص به صورت معنی داری برای شرکت کنندگانی که ارزیابی ضعیفتری از سلامت دهان خود داشتند، مراجعات کمتری به دندانپزشک داشتند و تعداد دندان های طبیعی کمتری داشتند، پایین تر گزارش گردید (05/0>P). ضریب کرونباخ آلفا برای تعیین پایایی برابر 92/0 محاسبه گردید. پایایی در تست مجدد ضریب 91/0= ICC را نشان داد و میانگین شاخص به صورت معنی داری بعد از درمان پریودنتال بیماران، افزایش یافت.نتیجه گیرینسخه فارسی GOHAI از پایایی و روایی و میزان پاسخگویی قابل قبولی برای سنجش کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان افراد مسن برخوردار است.
کلیدواژگان: دندانپزشکی سالمندان، سلامت دهان، ارزیابی، کیفیت زندگی -
صفحه 170سابقه و هدفلیکن پلان یک بیماری مزمن پوستی مخاطی است. عوامل اتیولوژیک مختلفی برای آن ذکر شده است از جمله می توان ترمیم های دندانی آمالگام را نام برد. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط ترمیم های آمالگام دندانی با لیکن پلان دهانی بود.مواد و روش هااین مطالعه بصورت مورد- شاهدی انجام گرفت.40 بیمار مبتلا به لیکن پلان دهانی بعنوان گروه مورد و 44 فرد سالم به عنوان گروه شاهد وارد مطالعه شدند. دو گروه از لحاظ سن و جنس مشابه سازی شدند.تعداد ترمیم های آمالگام دندانی و تعداد سطوح ترمیم های آمالگام در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت سپس ارتباط بین ترمیم های دندانی و لیکن پلان با استفاده از آزمون Mann-U-whitney مورد ازمون آماری قرار گرفت.یافته هامیانگین تعداد ترمیم های آمالگام در گروه مورد 12/3± 71/3 و در گروه شاهد 74/2±16/3بود.(5/0= P). و میانگین تعداد سطوح آمالگام در گروه مورد96/6 ±62/5 و در گروه شاهد07/4± 53/4 بود.(1/0 =P) و بین تعداد سطوح ترمیم های آمالگام و لیکن پلان دهانی ارتباط معنی داری دیده نشد.نتیجه گیریبین لیکن پلان دهانی با تعداد ترمیمهای آمالگام و تعداد سطوح آن ارتباطی یافت نشد.
کلیدواژگان: آمالگام دندانی، لیکن پلان دهانی، آلرژی - مقاله گزارش مورد
-
صفحه 175سابقه و هدفکاسپ تالون آنومالی ادونتوژنیک ناشایعی است که در مرحله ی تمایز مورفوژنیک تکامل دندانی ایجاد می شود. این ساختار کاسپ مانند اولین بار در سال 1892 توسط Mitchell مطرح شد. مرور مقالات نشان می دهد که تالون کاسپ شیوع بسیار بالاتری در ماگزیلا دارد و وجود آن در انسیزورها مندیبل و دندان های اضافه به خصوص به صورت متعدد بسیار نادر است که در این مقاله، گزارش یک مورد ارائه می شود. معرفی مورد: در مورد پسری 8 ساله با 2 تالون کاسپ در سطح لینگوال دندان سانترال چپ مندیبل معرفی شده و خصوصیات مورد، از نظر نمای کلینیکی، نمای رادیوگرافی، درمان و نتیجه درمان گزارش شد.نتیجه گیریتشخیص زودهنگام تالون کاسپ ها به علت امکان بروز پوسیدگی ها، درگیری پالپی، همراهی برخی آنومالی های دندانی و یا مشکلات سیستمیک حائزاهمیت است.
کلیدواژگان: ناهنجاری، دندانی، ریخت شناسی
-
Page 116Background And AimThis study was aimed to compare the treatment success rate following immediate loading of single Vs. double retained Mandibular over denturesMaterials And MethodsIn this randomized clinical trial 20 subjects with problematic conventional complete dentures were studied. The chief complaint was poor retention of the mandibular dentures. Subjects were divided randomly in to two groups(A or B). All subjects received 3 (3/8 ´ 10mm) implants including one implant in the symphysis area located in the midline of mandible and two others located10-12 mm a way from midline. In group A, midline Implants were loaded immediately after surgery and the lateral Implants remained unloaded. In group B: lateral implants were loaded immediately and midline implants remained unloaded. Six months later,Denture retention, implant stability and periodontal parameters (PPD, BOP), crestal bone loss and survival rate of Implants were measured. The results within each group were analyzed using Pair t.test while results between the two groups were analyzed using Mann-whitney, T.test and Fisher tests.ResultsNo significant difference in denture retention was reported(P < 0/6)with respect to implant stability (P < 0/3), crestal bone loss (P<0/3), PPD(P<0/7), BOP (P < 0/7) and survival of implant(P < 0/9) between over dentures retained by single implant or double implant.ConclusionSingle retained mandibular overdenture may be considered as an alternative treatment plan For socioeconomically under privileged patients.Keywords: Dental implant, Denture, Mandible, Loading, Immediate
-
Page 125Background And AimThe aim of this study was to comparison Salivary Cortisol, sIgA & Anxiety in oral Lichen Planus (OLP) patients and control group without OLP.Materials And Methods46 patients with OLP and46 without OLP were admitted to this case – control study. Salivary cortisol &sIgA were detected by ELISA and anxiety was investigated by the Spielberger state-trait tools. The level of stress and anxiety were compared with other variables by t- test and ANOVA and Logistic regression were carried out. ROC curve was utilized as an anticipator for variables and sensitivity and specificity for salivary cortisol and sIgA were establishedResults36women and 10 men with mean age 47.1 years were recruited in this study. The mean salivary cortisol level 3.42 nmol/L (95% CI 2.69-4.14) and mean sIgA level 191.59 nmol/L(95% CI 155.19-227.97)had significant difference (p < 0.0001). No significant differences were shown by anxiety states tool (42.95 vs. 47.67). (P<0.4) Salivary cortisol’s cut-off point (1.6nmol/L) and sIgA (296.15nmol/ L) were determined respectively in oral lichen planus patients. Area under Curve were estimated for salivary cortisol (0.851) and sIgA(0.797).By rising per unit in salivary cortisol the risk of OLP were increase (OR: 5.9, 95% CI 2.36-4.97) otherwise by decreasing per unit of sIgA the risk of OLP may rise (OR: 0.9, 95% CI 0.989-0.995).ConclusionFindings revealed that levels of salivary cortisol and sIgA had significant correlation with OLP; hence it could be a possible indicator for the pathogenesis and/or progression of OLP.Keywords: Anxiety, Cortisol, Immunoglobulin, Oral lichen planus, Salivary
-
Page 132Background And AimThe anthropometric measurement of any ethnic group is imperative for clinicians to successfully treat patients with dentofacial deformities. The purpose of this study was analysis of the craniofacial anthropometric measurements in Iranian young adults (18-30 years) in Tehran.Materials And MethodsIn this descriptive study, 100Iranian young adults (50 males, 50 females) with normal face and occlusion in all three dimensions based on reference books were selected. They had no history of orthodontic treatment, trauma or plastic surgery in head and face. Nineteen linear and four angular measurements and nine indices were taken over 5 craniofacial regions. The methodology was adapted from Farkas et al. Shapiro-wilk test showed normal distribution of measurements. Statistical analysis of the data and comparing the study groupwith the North American Caucasians’ norms was done using one sample t-test and paired t-test respectively.ResultsBased onthe indices,brachycephalic head (81.7±3.5 males, 81.4±2.9 females), along with a leptorrhin nose,as well as aleptoprosopic face (90.3±4.4 males, 91.4±5 females)were seen in the study group.In comparison with North American Caucasians, besides the differences in angular and linear measurement, there was a significant differencesin head and eye indices in both genders and facial and nasal indices in females of thetwo races(p<0.01).ConclusionVariability between these two races suggests that norms of other races cannot be applicable in Iranian population for treating dentofacial deformities. Therefore,further studies in different racial groups of Iranian population is recommended.Keywords: anthropometry, craniofacial, Abnormality, adults
-
Page 140Background And AimCone beam computed tomography (CBCT) is an alternative to a CT scan in dental treatments. Metals used in dentistry may cause production of artifacts due to beam hardening phenomenon. The aim of this study was to compare the beam hardening artifacts produced in New Tom VG, PlanmecaPromax 3D, Max and Somatom Sensation 64-Slice CT.Materials And MethodsIn this descriptive study an implant drilling model was used [IMP 1003-L-HD].The implants (Dentis) were placed in the canine, premolar and molar areas. The identical images were evaluated by two radiologists. The number of artifacts in each image was determined using the scale provide due to reference books Kruskal-Wallis test was used to compare mean values of data.ResultsNewTom VG had the maximum resolution (4.53±0.48) and PlanmecaPromax had the lowest resolution. (1.8±0.84). The results showed significant difference between the three Scanners (P<0.001).ConclusionGiven the high quality of the images produced by NewTom VG and the lower exposure dosesand costs in comparison to CT, the use of this scanner in dental procedures is recommended, especially in patients with extensive restorations, multiple prostheses and previous implants.Keywords: Computed tomography, Cone Beam, Artifact, Dental implant
-
Page 146Background And Aim
The purpose of this study was to evaluate the diagnostic precision of intra oral digital radiography in detection of dentinal occlusal caries in primery molars.
Materials And Methods43 extracted primary molars with no clinical apparent caries were selected at first, then Occlusal surface of 40 tooth with 007 ss white bur cavity was made to a depth of one millimeter from DEJ. At final digital radiography was taken with Dr suni sensor. 83 radiographs observed by 4 observer. Statistical analyzes by SPSS13 and five indices were calculated by a T.Test.
ResultsPositive.Predictive.Value and Negative.Predictive.Value to respectively 63/5% and 67/5% was detected, and False. Positive and False. Negative error rates was totally 34/9%, (P<0.7).
ConclusionIn accordance with the diagnostic performance, the digital system cannot be recommended for detection of dentinal occlusal caries in primary molars.
Keywords: Digital radiography, Dental, Caries, Primary teeth -
Page 151Background And Aim
The wear resistance of acrylic teeth plays an important role in denture longevity. The purpose of this study was to compare the tooth wear rate of three Iranian manufactured artificial teeth with the one manufactured in Italy.
Materials And MethodsIn this experimental in vitro study four brands of artificial teeth including Ivoclar, Glamour, Apple and B.star were used. Sixteen mandibular molars were selected from each band. Eight samples from each brand of teeth were loaded under 2 Kg compressive forces in the presence of artificial saliva. The aluminum oxide mullet was used with 5000 and 10000 cycles. The other 8 samples were loaded under a 4Kg compressive force under the same conditions. The data were analyzed with ANOVA test.
ResultsThe results showed that weight loss (wear) by aluminum oxide mullet under 2kg force, 5000 cycle, for acrylic teeth was as follows: Ivoclar 0/0097 ± 0/0028, Glamor 0/0122 ± 0/0037, Apple 0/0120±0/0038And B.star 0/0098 ± 0/0030mgr. Also, under the same conditions and at 10,000 cycle, the weight loss was 0/0123 ± 0/0023, 0/0156 ± 0/0042,0/0147 ± 0/0039 and B.Star 0/0119 ± 0/0029mg respectively. There is not significant differences between the groups.. (p<0.4).by increasing the force to 4 Kg there is not significant differences between the groups (p<0.5).
ConclusionThe results of this in-vitro study showed that there is not any significant differences between wear resistance in four brand of artificial acrylic teeth.
Keywords: Artificial tooth, tooth wear, ivoclar -
Page 156Background And Aim
One of the most common problems after tooth extraction is alveolar bone resorbtion and in sufficient remaining bone for future implant insertion or appropriate denture fabrication to obtain adequate function and aesthetics. The aim of this study is to assess the effect of Ceno-bone (allograft) on reduction of alveolar bone resorption after tooth extraction.
Materials And MethodsThis research was rolled on 42 dental sockets in patients who were referred to oral and maxillofacial department of Shahed University during two years (2009-2011).The study design was split-mouth in which all sockets were divided in to case and control groups. Each socket was filled with Ceno-bone (FDBA) and sutured in case group and no material was added to the fresh sockets in control group.Follow-up radiographs were taken 1week, 2 months, and 6 months after surgical procedures. The results were statistically analyzed by pairedT- test.
ResultsAlveolar bone loss in case and control groups were (0.86±0.36) and (1.33±0.48). respectively. Six months after surgery and there was significantly differences between two groups (p<0.002). There was not any significant differences between two groups one week and two months after surgical procedures. (P>0.05)
ConclusionCeno-bone allograft (FDBA) seems to be an appropriate material for filling bony defects and accelerates bone regeneration and decreases resorption in remaining alveolar bone after tooth extraction.
Keywords: Socket, Tooth, Allografts, Alveolar bone loss -
Page 161Background And AimThe Geriatric Oral Health Assessment Index (GOHAI) is a valid measure to assess the impact of oral conditions on quality of life of elderly people. This study was done to translate this index into Persian language and to validate its use in an elderly Iranian population.Materials And MethodsIn this validation study, the GOHAl scale was translated in a standardized way consisting of forward (Persian to English) and backward translation. Validity, reliability and responsiveness of the final version were assessed on 150 participants. Reliability was assessed by examining internal consistency (Cronbach’s alpha) and Test-retest and validity was tested by using clinical parameters.ResultsThe mean GOHAI scores for validity were significantly lower for participants with poor perceived oral health, less dental attendance and less number of total teeth (P<0.05). The reliability in terms of a Cronbach’s alpha value was 0.92. The measure demonstrated (ICC=0.91) for test-retest reliability. The GOHAI sum score increased significantly after patients received periodontal therapy.ConclusionThe Persian version of the GOHAI had excellent reliability, acceptable validity and responsiveness to be used as measure of oral health-related quality of life in studies of the elderly.Keywords: Geriatric dentistry, Oral health, Assessment, Quality of life
-
Page 170Background And AimLichen Planus is a chronic mucocutaneus diseasefor which many etiologic factors have been introduced including dental amalgam restorations. The purpose of this study is to assess the relationship between amalgam restoration and oral LichenPlanus.Materials And MethodsIn this case-control study 40patients with oral Lichen Planus presenting to dental faculties were selected as the case group and 44 healthy people without Lichen Planus presented to this center were selected as the control group. Case and control groups were examined and evaluated according to the number of amalgam restorations and the total number of amalgam surfaces. The relationship between amalgam restorations and oral Lichen Planus was analyzed with Mann- U- Whitney test.ResultsThe average number of amalgam restorations in the case and control group s were 3.71 ±3. 12 and 3.16 ± 2.74 respectively and t he average number of total amalgam surfaces in the case and control group s were 5.62 ±6.96 and 4.53±4.07. respectively there was not any significant difference between two groups. (p=0.5),(p=0.1).Conclusionthere is no relationship between the number of amalgam restorations and total number of amalgam surfaces with oral Lichen Planus.Keywords: Dental amalgam, oralLichen Planus, allergy
-
Page 175IntroductionTalon cusp is an uncommon odontogenic anomaly that arises during the morphodifferentiation stage of tooth development. This cusp-like structure was first described in 1892 by Mitchell. Maxillary anterior teeth, especially lateral incisors are affected most commonly and it is very rare in the mandible. Occurrence of two talon cusps on a single tooth is very rare but possible.Case PresentationA case of two lingual talon cusps concurrently affecting the mandibular left permanent central incisor in an 8-year old male was reported.ConclusionEarly diagnosis of Talon cusps is imperative to prevent further complications. A precise medical and family history should always be taken from patients with any kind of dental anomaly.Keywords: Abnormaility, Tooth, Morphology