فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 17 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/08/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمانه احمد معظم، محمدحسن زاده، سودابه شاپوری صفحه 1
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کیفیت خدمات کتابخانه های عمومی شهرستان رامسر و تنکابن با استفاده از ابزار لایب کوال انجام گرفته است.
    روش
    در این پژوهش برای گردآوری داده ها از پرسشنامه لایب کوال استفاده شده است. این پرسشنامه ابزاری استاندارد است که به ارزیابی کیفیت خدمات از دید کاربران می پردازد. نمونه آماری این پژوهش شامل 410 نفر از کاربران کتابخانه های عمومی شهرستان رامسر و تنکابن (در دوره زمانی مورد مطالعه، اردیبهشت 1390) بوده است که پرسشنامه ها بین آنها توزیع شد. از این تعداد 382 پرسشنامه عودت داده شد و پس از حذف پرسشنامه های ناقص 365 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته
    یافته های پژوهش نشان می دهد که سطح خدمات دریافتی کاربران در برخی گویه ها از حداقل سطح مورد انتظار آنها بیشتر می باشد اما حداکثر سطح انتظارات آنها را برآورده نکرده است. همچنین یافته های پژوهش نشان داد که این کتابخانه ها در بعد کنترل اطلاعات نسبت به سایر ابعاد ضعیف تر می باشند، به طوری که منابع آنها حداقل سطح انتظارات کاربران را نیز برآورده نساخته است.
    اصالت: در این پژوهش علاوه بر اینکه کیفیت کتابخانه های عمومی یک شهرستان بررسی شده است، فراتحلیلی از تحقیقات انجام شده در حوزه کیفیت خدمات در کتابخانه عمومی کشور که در دو شهر دیگر انجام شده است نیز انجام شده است.
    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی، کاربران، کیفیت خدمات، لایب کوال، رامسر، تنکابن
  • محمدرضا رضوانی، عباس اسلامی صفحه 23
    هدف
    هدف از انجام این تحقیق بررسی نیازهای اطلاعاتی دانشجویان دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران و نقش کتابخانه دانشکده در تامین نیازهای اطلاعاتی آنها می باشد..
    روش شناسی: روش تحقیق به کار رفته در این پژوهش، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سازمان یافته است. جامعه آماری پژوهش، دانشجویان دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران هستند. با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل داده ها صورت گرفته است.
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد،مهمترین هدف استفاده از کتابخانه انجام پروژه های درسی(8/68 درصد) و بیشترین میزان استفاده از کتابخانه، با تناوب هفتگی با 6/52 درصد می باشد. جامعه آماری مورد پژوهش به طور میانگین در طی هفته 9/6 ساعت در کتابخانه دانشکده مطالعه می کنند، همچنین 6/41 درصد جامعه آماری فقط برای امانت کتاب به کتابخانه مراجعه کرده و 3/50 درصد آنها، اولین گام در دستیابی به اطلاعات در کتابخانه را استفاده از کامپیوتر ذکر کرده اند.
    نتیجه گیری
    بیشترین رضایت را از مجموعه در تامین نیازهای اطلاعاتی مربوط به کتابهای فارسی، و کمترین رضایت از بخش نشریات لاتین کتابخانه ذکرشده است..و همیچنین استفاده از اینترنت و منابع الکترونیک به عنوان منبع مهم در زفع نیاز اطلاعاتی بیان شده که نیازمند توجه به زیرساخت ها و خرید منابع الکترونیک است
    کلیدواژگان: نیاز اطلاعاتی، دانشگاه تهران، دانشکده جغرافیا، دانشجویان
  • میترا قیاسی، صفیه طهماسبی لیمونی، سیدعلی اصغر رضوی صفحه 39
    هدف پژوهش: تعیین ویژگی های ساختاری و محتوایی وب سایت کتابخانه های ده دانشگاه برتر در آسیا و ایران و مقایسه آنها با یکدیگر است.
    روش شناسی پژوهش: روش این پژوهش پیمایشی تطبیقی است. ابزار پژوهش سیاهه وارسی محقق ساخته است. جامعه آماری مورد مطالعه شامل وب سایت کتابخانه های ده دانشگاه برترایران و ده دانشگاه برتر آسیا به تایید سایت وبومتری است.
    یافته های پژوهش: بین ویژگی های ساختاری وب سایت کتابخانه های ده دانشگاه برتر ایران و آسیا در هیچ موردی تفاوت معنی دار مشاهده نشد. بین ویژگی های محتوایی وب سایت کتابخانه های ده دانشگاه برتر ایران و آسیا در سه مورد شامل معرفی برنامه های آینده کتابخانه (02/0=p) و وجود خدمات رزرو و امانت به صورت پیوست (02/0=p) تفاوت معنی دار وجود دارد. بین دسته بندی محتوایی و ارجاع به منابع الکترونیکی بین وب سایت کتابخانه های دانشگاه های برتر ایران وآسیا تفاوت قابل ملاحظه ای وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    از نظر ساختاری اگرچه تفاوت معنی داری وجود ندارد اما ضعف عمده وب سایت های ایرانی نسبت به همتایان آسیایی مورد بررسی در وجود موتور جستجو در صفحه اول است. از نظر محتوایی ضعف عمده وب سایت های ایرانی مورد بررسی نسبت وب سایت های آسیایی عدم وجود «فهرست مشترک موضوعی» در وب سایت های ایرانی است. در کل تفاوت های محتوایی بین وب سایت های مورد بررسی بیش از تفاوت های ساختاری است اما تفاوت های محتوایی و ساختاری موجود بین وب سایت های کتابخانه های مورد بررسی در ایران و آسیا درحد معنی دار نبودند.
    کلیدواژگان: وب سایت ها، کتابخانه های دانشگاهی، دانشگاه ها و مدارس عالی، ایران، آسیا
  • فهیمه منصوری، فریده عصاره، دکترغلامرضا حیدری صفحه 53
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی پایایی اعتبار قوانین لوتکا و برادفورد، دو مورد از قوانین پایه و اصلی علم سنجی، در شرایط اطلاعاتی حاضر است، به منظور آزمایش این قوانین در توزیع فراوانی مشارکت نویسندگان و نیز تولیدات علمی آنان در مجلات.
    روش شناسی:پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که با روش تحلیلی و نیز استفاده از شاخص های علم سنجی انجام می شود. برای تحلیل داده ها با کمک قانون لوتکا، به محاسبه تعداد نویسندگان براساس مدارک تولید شده توسط آنان پرداخته شد. سپس جهت اطمینان از نتایج حاصله و تایید نتایج در بخش قانون لوتکا، نرم افزار لوتکا نیز به کارگرفته شد. به منظور آزمایش قانون برادفورد برروی داده ها، این قانون نیز مورد استفاده واقع شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تولیدات علمی نویسندگان حوزه ی زمین شناسی در بازه زمانی 1990 تا 2010 با قانون لوتکا هم خوانی ندارد و این قانون در این پژوهش حاکم نبود. حال آن که در بررسی قانون برادفورد، نتایج حاکی از صادق بودن این قانون در مورد برون دادهای علمی نویسندگان این حوزه در محدوده زمانی مورد بررسی است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که در آزمایش قانون لوتکا با تولیدات علمی نویسندگان حوزه ی زمین شناسی در سالهای 1990-2010، این قانون مورد تایید قرار نگرفت. به نظر می رسد که با تغییراتی که از طریق هم نویسندگی در بروندادهای علمی مورد بررسی حاصل شده است، این قانون دیگر حاکم نیست و نیازمند بررسی های بیشتری است، تا بتواند به عنوان یک اصل عمومی، در همه حال، مورد استفاده قرار بگیرد. در بررسی قانون برادفورد، نتایج حاکی از صادق بودن این قانون در مورد برون دادهای علمی نویسندگان حوزه ی زمین شناسی در بازه زمانی مورد بررسی بوده است. با این تفاوت که از نویسندگان به عنوان موضوعات مقالات استفاده شده است. به عبارتی، بیشترین تعداد نویسندگان (به عنوان موضوعات مقالات) کمترین تعداد مدارک علمی را تولید کرده اند که این مدارک، مدارک هسته محسوب می شوند و توسط بیشترین مشارکت نویسندگان به نگارش درآمده اند.
    کلیدواژگان: قانون لوتکا، قانون برادفورد، علم سنجی، نرم افزار لوتکا، زمین شناسی
  • محمدجعفر مهدیان، شهرام شهبازی، مژگان نیک نژاد صفحه 61
    هدف
    امروزه آشنایی با شیوه های بازیابی و استفاده از منابع علمی به عنوان یکی از ابعاد سواد اطلاعاتی مبتنی بر فناوری های نوین همچون استفاده از پایگاه های اطلاعاتی،کتابخانه های دیجیتال و نرم افزارهای بازیابی اطلاعات، برای محققان امری ضروری است بر این اساس هدف از این پژوهش بررسی میزان مهارت های دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد بروجرد در استفاده از اطلاعات علمی موجود در پایگاه های اطلاعاتی و کتابخانه های دیجیتال در سال 911390 بود.
    روش شناسی: حجم نمونه به روش تصادفی طبقه ای 303 نفر انتخاب شدوابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ی محقق ساخته با روایی 84/0 و پایایی 83/0 بود.به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار استنباطی شامل آزمون T تک متغیره وآزمون خی دو استفاده شد.
    یافته ها
    بررسی معناداری آزمون در سطح و بزرگتر بودن T حاصله از مقدار بحرانی جدول نشان داد مهارت دانشجویان تحصیلات تکمیلی در استفاده وکاربرد مفاهیم جستجوی پیشرفته اطلاعات با میانگین (77/2)، پایگاه های اطلاعاتی استنادی (23/1)و پایگاه های اطلاعاتی تمام متن (26/2)، وپایین تر از سطح متوسط (3)، قرار داشت.
    نتیجه گیری
    مشخص شد دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد بروجرد فاقد مهارتهای استفاده ازپایگاه های اطلاعات علمی و کتابخانه های دیجیتال بودند.
    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، کتابخانه های دیجیتال، منابع اطلاعاتی الکترونیکی، پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • صفورا میرکی، سیدعلی اکبر فامیل روحانی، مظفر چشمه سهرابی صفحه 71
    هدف
    تحقیق حاضر با هدف بررسی تطبیقی وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان های استان کردستان در مقایسه با استانداردهای ایفلا انجام گرفته است.
    روش شناسی: روش تحقیق توصیفی و اطلاعات این تحقیق از طریق پرسشنامه، مشاهده، و مصاحبه تلفنی با مسئولان کتابخانه ها گردآوری شده است.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها، بیانگر نارسایی در ابعاد گوناگون کتابخانه های عمومی شهرستان های استان کردستان از جمله ساختمان و فضای فیزیکی، مجموعه کتابخانه ها، و تعداد مراجعین است. کتابخانه های عمومی شهرستان های استان کردستان از نظر نیروی متخصص در سطح پایین تری نسبت به استانداردهای ایفلا قرار دارند. نتایج کلی پژوهش حاکی از آن است که سطح کتابخانه های عمومی شهرستان های استان کردستان از استانداردهای ایفلا پایین تر می باشد، و از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند. در این راستا پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت این کتابخانه ها ارائه شد.
    نتیجه گیری
    توسعه و اعتلای سطح دانش و استعدادهای روحی و ذهنی همه اقشار جامعه از جمله اهداف کتابخانه های عمومی به عنوان نهادی اجتماعی و فرهنگی به شمار می رود. جهت نیل به این اهداف گسترش کتابحانه ها و ارائه خدمات رایگان به مردم اهمیت قابل توجهی می یابد. در این راستا نه تنها رشد کمی کتابخانه ها بلکه در نظر گرفتن معیارهایی جهت بهبود وضعیت کیفی کتابخانه ها بایستی مورد توجه قرار گیرد. یافته های این پژوهش می تواند راه گشای مسئولان و مدیران کتابخانه های عمومی در جهت شناسایی نیازهای اطلاعاتی کاربران کتابخانه های عمومی باشد و همچنین می تواند در برنامه ریزی های آتی کتابخانه های عمومی، از طریق شناسایی کمبودها و نقاط ضعف کتابخانه ها و مجموعه آن ها، در فراهم آوری منابع اطلاعاتی مدیران کتابخانه ها را راهنمایی نماید.
    کلیدواژگان: کتابخانه های عمومی، کردستان، استانداردهای ایفلا
  • الهام ناییچ، یعقوب نوروزی، محسن حمیدی صفحه 85
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف سنجش کیفیت خدمات کتابخانه دیجیتالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد از دیدگاه کاربران بر اساس مدل دیجی کوال انجام گرفته است.
    روش پژوهش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت به صورت پیمایشی تحلیلی است. جامعه آماری این پیمایش را اساتید و دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحدبروجرد تشکیل می دهد که جامعه منتخب طبق جدول«مورگان» 108 نفر می باشند. ابزار مورد استفاده جهت گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته ای است که در آن، خدمات کتابخانه دیجیتالی در قالب دو دسته از عوامل، شامل: «تعامل انسان و فناوری» و «جنبه های فنی» با دوازده مولفه مدل دیجی کوال «رضایت فردی، میزان اطمینان، سودمندی، قابلیت انجام، دسترس پذیری، قابلیت اعتبار، دقت و صحت، جستجو پذیری، پیوند فعال، پوشش موضوعی، قابلیت مرور، سامان یافتگی» سنجیده شده است.
    یافته های پژوهش: یافته های پژوهش نشان می دهد که از دیدگاه کاربران میزان رضایت فردی، پوشش موضوعی این کتابخانه در حد متوسط و میزان اطمینان، سودمندی، قابلیت انجام، اعتبار، دقت و صحت، سامان یافتگی بالاتر از حد متوسط و میزان دسترس پذیری، جستجو پذیری، پیوند فعال و قابلیت مرور کمتر از حد متوسط می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان میدهد که کتابخانه در حوزه های میزان اطمینان، سودمندی، قابلیت انجام، اعتبار، دقت و صحت، سامان یافتگی توانسته است در درجه بالاتر از حد متوسط قرار گیرد و عملکرد بهتری داشته است.این در حالی بود که حوزه رضایت فردی و پوشش موضوعی عملکردی در حد متوسط داشت و میزان دسترس پذیری و جستجوپذیری و پیوند فعال وقابلیت مرور با وضعیتی کمتر از حد متوسط ضعیفتر از بقیه موارد بود.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کیفیت سنجی، مدل دیجی کوال، کتابخانه دیجیتالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد
  • مهسا یغمایی سابق صفحه 105
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی تاثیر آموزش ضمن خدمت بر مهارتهای شغلی کارکنان کتابخانه های عمومی شهر تبریز و متغیرهای موثر برآن می باشد.
    روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی توصیفی بوده و گردآوری اطلاعات از طریق پرسشنامه با طیف پاسخگویی لیکرت که سوالات آن بر اساس متغیرهای موجود در فرضیه شکل گرفته؛ و از طریق آیین نامه ها، گزارشات،مصاحبه تلفنی و مراجعه حضوری به کتابخانه های عمومی و اداره کل کتابخانه های عمومی استان انجام شده است. جامعه مورد پژوهش تمامی کارکنان کتابخانه های عمومی شهر تبریز (18کتابخانه)که آموزش های ضمن خدمت را سپری کرده اند، که از 96 پرسشنامه توزیع شده تنها 50 پرسشنامه قابل استفاده بوده که از طریق نرم افزار spss17 و Excel2007 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از تعداد کل پاسخ دهندگان 56% آنها با افزایش قدرت تجزیه و تحلیل مسائل کاری، 38% با استفاده مناسب و صحیح از فرصتها و امکانات،60% با افزایش مهارتهای کارکنان در ارائه خدمات،48% با افزایش ابتکارعمل، 50% با افزایش علاقه کارکنان به خدمت نسبت به قبل، 44% با تسریع در تصمیمگیری های کارکنان موافقند و 48% آموزش ضمن خدمت را براساس حل مسائل واقعی کتابخانه می دانند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج بدست آمده از آزمون t، فرضیه (آموزش ضمن خدمت مهارت های شغلی کارکنان را افزایش می دهد.) مورد تائید قرار گرفت.
|
  • Samaneh Ahmad Moazam, Mohammad Hassanzadeh, Sudabeh Shapouri Page 1
    Purpose
    This study examines the Quality assessment of the public libraries services in public libraries of Ramsar and Tonekabon cities by using LibQual tools from the viewpoint of users.
    Methodology
    In this survey، for collecting data we use LibQual questionnaires. This questionnaire is standard tool that assess quality service from the viewpoint of users. The statistical sample of this survey is 410 users of public libraries of Ramsar and Tonekabon cities (in study period) and the questionnaires were distributed between them. 382questionnaires were returned and after omitting incomplete questionnaires 365 questionnaires were analyzed.
    Findings
    Findings indicate that the level of service received by users Is more than the minimum level they expect in some more items from the minimum level is expected،but Most of them have not met their expectations. The findings showed that the libraries in the information control are weaker than the other dimensions so that their minimum expectations are also not met in using their resources. their resources are not met minimum
    Conclusion
    In addition To quality assessment of the studied libraries in two cities، there has been also meta-analysis of studies in the field of quality of services in public libraries that have been done in other cities.
    Keywords: evaluation, public libraries, users, services quality, LibQual tool, Ramsar, Tonekabon
  • Mohammad Reza Rezvani, Abbas Eslami Page 23
    Purpose
    The present research aimed to investigate the Information needs of student of Geography College of Tehran University and the role of the library to supply them.
    Methodology
    Research methodology was descriptive study and conducted by questionnaire. Research population was about 814 students، and the sample was 173 students. SPSS was used for statistical analyses.
    Findings
    Demographic features and subfield were identified. Findings indicated that the main purpose of the students for library use was doing homework 68. 8%، and maximum use of the library، with a weekly rotation was 52. 6%. The sample studied in the library during a week about 6. 9 hours، and 41. 6% of the statistical community uses the library for book loan. The first purpose of 50. 3% of them is accessing information through computer.
    Conclusion
    The most rate of users’ satisfaction was to meet their information needs in the collection of Persian books and the least one was reported Latin journal section. It was revealed that using internet and electronic resources were the important resources to supply their information needs. There should be a good regard to infrastructures in this field.
    Keywords: information needs, Tehran University, Geography College, Students
  • Mitra Ghiasi, Safiyeh Tahmasbi, Ali Asghar Razavi Page 39
    Purpose
    Home page is a gateway website to enter its content. Hence، the correctness of its structure is very important. In this information highway، the website of university library is very important to search general and special information. The aim of this research is to analyze structural and content features of home pages (in the university libraries web site of Asia and Iran top universities.
    Methodology
    The method of this research is survey one and its type is content analysis. It is a researcher made check list as a research tool. The population consists of the libraries web sites of ten top universities which include respectively(Tehran university، Isfahan university of medical sciences،Isfahan university of technology،Ferdowsi university of Mashhad، Tehran university of medical sciences، Sharif university of technology، Fars university of medical sciences، shiraz university، Mashhad university of medical sciences and Amir Kabir university of technology) and ten top universities in Asia (Tokyo university، national Taiwan university، Kyoto university، university of Hong Kong، university of Tsukuba in Japan، national university of change king، Kan university، the Chinese university of Hong Kong، Tsinghua university and Nagoya university.
    Findings
    show that the structural feature of the most libraries web sites in the top universities is the same. There were three differences in content features including the introducing the libraries future programs (p=0. 02)، Reservation services and the attachment of library loan service. There were not considerable differences between the studied websites in content categorizing and reference to electronic resources.
    Conclusion
    There were not structurally meaningful differences among the websites. In comparison among the Iranian websites and Asian ones، the Iranian websites are weak in search engines in the first page and the lake of “subject union catalogue”. Totally، the weaknesses of content were more than the structure.
    Keywords: website, university libraries, structural features, content features, top universities
  • Fahimeh Mansoori, Farideh Osare, Gholamreza Heydary Page 53
    Purpose
    The purpose of this study is Evaluation of reliability of Bradford law and Lotka law، two of the main and basic rules of scientomerics، In terms of current information، in order to test the frequency distribution of scientific productivity of authors and the scientific Production of them in journals.
    Methodology
    This study is descriptive - analysis and scientomtrics indicators have been used. For data analysis with Lotka law، the number of productions of authors was calculated. Then، to ensure results and confirmed the results mentioned، LOTKA software was also imposed. In order to test data on Bradford''s law، this law was also used.
    Findings
    The results showed that the scientific production of authors in the field of geology during 1990 to 2010 is not confirmed by Lotka law and the law was not dominating in this study. While in reviewing of Bradford law، the results indicates that Bradford is confirmed for the scientific outputs of authors is in the period of study.
    Conclusion
    The results showed that in the test Lotka law with scientific outputs of authors in the field of geology during 1990 to 2010، this law was not approved. It seems that with the changes in co-authorship of scientific outputs، this law is not dominant and requires further investigation، so as a general principle، at all times، be used. In reviewing Bradford law، the results show that this law has been confirmed in the scientific outputs of the authors in the field of geology in the period of study. whereas the authors are used as subjects of the articles. In other words، the greatest number of authors (as topics of articles) has produced the lowest number of scientific outputs that these documents are the core documents and by the greatest participation of authors have written
    Keywords: Lotka law, Bradford law, scientometrics, LOTKA software, geology
  • Mohammad-Jafar Mahdiam, Shahram Shahbazi, Mojgan Niknejad Page 61
    Purpose
    Nowadays، with the recovery and use of scientific resources، information literacy as one of the dimensions based on the use of new technologies such as databases، digital libraries and data recovery software، it is imperative for researchers. The purpose of this study based on the skills of graduate students in the use of scientific information in Boroujerd databases and digital libraries during 1390-91.
    Methodology
    The sample volume was selected 303 students by stratum random method. The tool for collecting information is a verified questionnaire with validity 0. 84 and reliability 0. 83 percent.
    Results
    In order to analysis the information، the frequency percentage descriptive statistic method and inferential statistic method t-test were used. The studied students ''skills in usage and application in information advanced search was in average2. 77%.، citation databases (1. 23)، full text databases (2. 26)، were lower than average level (3) that reveals weakness in the information literacy skills.
    Conclusion
    It was clear Borujerd University graduate students have lack of skills using electronic scientific databases and digital libraries.
  • Safura Mirkay, Ali Akbar Famil Rohani, Mozafar Cheshme Sohrabi Page 71
    Purpose
    It is a comparative investigation of Kurdistan public libraries with IFLA standards. The findings of this paper can assist library officials and managers to identify information and knowledge demands of public library users. It can also provide resources through identification of public libraries'' weak points and shortages that can help libraries'' management for future planning.
    Methodology
    A descriptive approach was considered and all the data were collected through questionnaires، observation and telephone interview with library officials.
    Findings
    Results derived from data analysis in this paper indicated failure in different aspects of public libraries of Kurdistan cities such as physical space and building، library complexes and the number of visitors. Public libraries of Kurdistan cities are below the level of IFLA standards in terms of specialized man power. As mentioned earlier، general results of this research showed that public libraries in Kurdistan are below the level of IFLA standards. For that reason we have provided some proposals for improvements of these libraries.
    Conclusion
    Development and promotion of knowledge and mental aptitude of society is the core objective of public libraries as social and cultural institutions. To gain this objectives development of libraries and free of charge services are of high importance. For this cause not only quantitative development is required but qualitative improvement criteria must be considered.
    Keywords: Status, Public Library, Kurdistan province, IFLA standards
  • Elham Naiich, Yaghoub Nouruzi, Mohsen Hamidi Page 85
    Purpose
    This study is conducted to evaluate the digital library services quality in Broujerd Azad University، based on the user’s view.
    Methodology
    This study is functional regarding its purpose and it is survey-analytical، regarding its nature. This statistical group consisted of university teachers and some students who were studying in MA level in mentioned university. They are 108 people، according to Morgan table. Data is gathered by the survey prepared by researcher. In this survey، digital library services quality is evaluated in two aspects of interaction human and technology and also technical aspects according to 12 elements of Digiqual model (individual convenience، trustworthiness، beneficence، capability، availability، validity، accuracy، ability to search، active connection، scope and sequence، ability to browse and reformation).
    Findings
    According to users’ viewpoints، results show that individual satisfaction and the scope of the subject of the libraries is in average level and trustworthiness، beneficence،capability، validity، accuracy and reformation is upper than the average and availability، ability to search and active connection is lower.
    Conclusion
    It was conducted that، library in the issues of trustworthiness، beneficence، capability، validity، accuracy and reformation Can achieve upper level than average and has a better operation، whereas، In the issue of individual convenience، scope and sequence has average operation، and availability a ability to search and active connection is lower and weaker than other cases.
    Keywords: functional assessment, assessment quality, Digiqual model, digital library, Islamic Azad University, Broujerd Branch
  • Mahsa Yaghmaei Sabegh Page 105
    Purpose
    this research examines the impact of on-service training on job skills of public libraries'' staff in Tabriz and Variables affecting on it.
    Methodology
    descriptive survey method was used. Required data has been collected through questionnaire with using Likert scale. There have been some hypotheses which have been designed on the basis of existing variables. Also interviews، office regulations، phone reports، and visiting public libraries in Tabriz and Major offices of public libraries of the East Azarbayjan were considered. Statistical society in this survey includes all staff of 18 public libraries which have completed their on-service training. 96 questionnaires were distributed among staff and after completion، only 50 of them were usable which were analyzed using Excel 2007 and SPSS17.
    Findings
    From total number of respondents 56% of respondents agreed with the analysis of labor issues، 38% of them agreed with the opportunities and facilities are used properly، 60% of respondents agreed to increase staff skills in providing services، 48% of them agree with the initiative، 50% of agreed with the increased interest in respect of employee services، 44% of respondents agreed with the staff in decision making and accelerate، 48% believed on- service training should be based on solving the real problems inside the libraries.
    Conclusion
    According to the results of T-test، the hypothesis of this study (The by on-service training increases job skills.) the hypothesis was confirmed.
    Keywords: on, service training, Job skills, training of librarians, public libraries