فهرست مطالب

فصلنامه برنامه ریزی رفاه و توسعه اجتماعی
پیاپی 11 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/06/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد زاهدی اصل صفحه 1
    هدف اصلی این پژوهش بررسی عوامل اجتماعی موثر بر میزان اختلاف خانوادگی می باشد. در این پژوهش با روش پیمایش اطلاعات 400 خانوار با استفاده از پرسشنامه و به روش نمونه گیری خوشه ای، جمع آوری شد و مورد بررسی قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل و آزمون فرضیات به روش همبستگی رتبه ای کندال (tau-b). و رگرسیون چند متغیره صورت پذیرفته و نتایج ذیل بدست آمده است:بین مهارت های ارتباطی زن و شوهر و میزان اختلاف خانوادگی، بین میزان یادگیری اختلاف در خانواده پدری و میزان اختلاف خانوادگی و بین میزان دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی و میزان اختلاف خانوادگی رابطه معنا داری وجود دارد، که بر این اساس هر سه فرضیه تایید شدند. ولی فرضیه پایگاه اجتماعی خانواده و میزان اختلاف خانوادگی تایید نشد. نتایج رگرسیونی نیز ضریب تعیین را (378/0 = R2) مشخص کرده است، مقدار ضریب نشان می دهد که 8/37 درصد تغییرات در میزان اختلاف خانوادگی به چهار متغیر یاد شده مربوط می باشند. در مورد اهمیت و نقش متغیرهای مستقل در پیشگویی متغیر وابسته، از ضریب بتا استفاده گردیده که سهم هر کدام به ترتیب در مقایسه با یکدیگر به شرح ذیل می باشد:مهارت های ارتباطی زن و شوهر (635/0-)، میزان دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی (239/0)، پایگاه اجتماعی خانواده (089/0-) و میزان یادگیری اختلاف در خانواده پدری (035/0). می باشد.
    در پایان این نتیجه به دست آمد که می توان با 95 درصد اطمینان گفت: بین عوامل اجتماعی موثر و میزان اختلاف خانوادگی رابطه معنا داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اختلاف خانوادگی، مهارت های ارتباطی، پایگاه اجتماعی - اقتصادی، یادگیری اجتماعی
  • محمد عباس زاده، علی بوداقی، لیلا مقتدایی، ابراهیم حسین پور، محمدحسن پور صفحه 33
    در علوم مدیریت و جامعه شناسی سازمان، رفتار شهروند سازمانی (OCB) به عنوان پدیده ای نوظهور بروز کرده است؛ پدیده ای که در آن از کارکنان به عنوان شهروند سازمانی انتظار می رود، بیش از الزامات نقش خود و فراتر از وظایف رسمی، در خدمت اهداف سازمان فعالیت کنند. اما این پدیده هم مانند سایر پدیده های اجتماعی دیگر، از عوامل عدیده ای متاثر است که یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر آن سرمایه اجتماعی است. به همین دلیل این مقاله با هدف سنجش میزان بروز رفتارشهروند سازمانی در بین کارکنان دانشگاه تبریز نگاشته شده تا تاثیر تک تک ابعاد سرمایه اجتماعی را بر تک تک ابعاد رفتار شهروند سازمانی تبیین نماید.
    روش تحقیق پیمایشی و ابزار اندازه گیری پرسشنامه بسته پاسخ بوده و جامعه آماری شامل کارمندان دانشگاه تبریز به تعداد 607 نفر می باشد. حجم نمونه بدست آمده به تعداد 235 نفر بوده که به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی به نسبت سطوح طبقات، تخصیص داده شده اند.
    نتایج بدست آمده با در نظر گرفتن اثرات مستقیم، غیرمستقیم و کل متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته، نشان میدهد که رفتار شهروند سازمانی، بیشتر متاثر از اعتماد نهادی و انسجام اجتماعی بوده است. همچنین میزان اثرات تحلیل شده نشان میدهد که 25 درصد تغییرات متغیر وابسته، توسط متغیرهای مستقل مورد استفاده، تبیین شده اند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروند سازمانی، سرمایه اجتماعی، مدل معادلات ساختاری، دانشگاه تبریز
  • سید سعید وصالی، سید محمد بساطیان * صفحه 69

    موضوع بهبود و رفاه مانند بسیاری از پدیده ها به لحاظ ارتباط آن با انسان چند بعدی و نیز ارتباط آن با یک مجموعه کلی، نیازمند شناخت قابل قبولی از موضوعات گوناگون مرتبط است. این تحقیق با کاربرد مفاهیم میان رشته ای و با بهره گیری از روش پیمایشی، موضوع «رفاه اجتماعی» را مورد بحث قرار داده است. بدین منظور در ابتدا به ارائه مهمترین دیدگاه های سیاست اجتماعی و راهکارهای ارائه شده از سوی این دیدگاه ها درباره برقراری رفاه اجتماعی پرداخته و با برجسته ساختن «دیدگاه دولت فعال» به تشریح چگونگی برقراری رفاه اجتماعی با استناد به این دیدگاه پرداخته شده است. در ادامه، این پژوهش نشان می دهد از آنجایی که برقراری رفاه اجتماعی مستلزم تطبیق تابع رفاه دولت (برنامه های رفاهی دولت) و تابع رفاه اجتماعی (نیازهای رفاهی مردم) است و حاصل تحلیل پیمایشی (نیاز سنجی) در بین شهروندان تهرانی نشان داد که 60 درصد پاسخگویان اشتغال را مهمترین نیاز حال حاضر شرایط ایران دانسته اند، و با توجه به نرخ بالای بیکاری در سال های اخیر، ایجاد اشتغال توسط دولت به نوعی می-تواند توفیقی در برقراری رفاه اجتماعی از طریق تطبیق توابع یاد شده باشد.

    کلیدواژگان: دولت فعال، تابع رفاه دولتی، تابع رفاه اجتماعی، اشتغال
  • پرویز اجلالی صفحه 93
    این مقاله برسر آن است که چارچوب کلی نظریه برنامه ریزی مارکس گرا و تحولات آن را در طی سال های قرن بیستم و دهه اخیر ترسیم کند تا بتوان آن را با دیگر نظریه های برنامه ریزی مقایسه کرد و به این ترتیب گامی دیگر در جهت تدقیق و تشریح نظریه برنامه ریزی به طور کلی برداشت. این هدفی است که نویسنده مقاله تعقیب می کند، زیرا بر این باور است که هرنوع برنامه ریزی نیازمند چارچوب تئوریک قوی می باشد و فقط اندیشیدن نظام مند و منسجم درباره اهداف، آثار و فرایند فعالیت هایی که با عنوان برنامه ریزی انجام می شود است که می تواند امکان برنامه ریزی مفید وسازنده را فراهم آورد. اما از آنجا که نویسندگان پیرو مارکس مستقیما نظریه ای با عنوان نظریه برنامه ریزی ارائه نکرده اند و برخلاف عمل برنامه ریزی که به طور جدی از اتحاد شوروی شروع شد، در زمینه نظریه برنامه ریزی پیشتاز نبوده اند، بهترین روش برای ترسیم مختصات یک نظریه برنامه ریزی مارکس گرا، تعقیب تفسیر ها و تحلیل هایی است که در طی یک دوره صد ساله دانشگاهیان علاقه مند به آراء مارکس درباره برنامه و برنامه ریزی در کشورهای سوسیالیستی و سرمایه داری ارائه کرده اند و این همان روشی است که ما در این مقاله در پیش گرفته ایم.
  • ابوتراب طالبی، راضیه برزگری دهج صفحه 131
    در ادبیات علوم اجتماعی انزوا به وضعیت عینی کناره گیری و محرومیت از تعاملات و فضاهای اجتماعی اطلاق می شود. اگر چه این موضوع صدها سال برای بشریت مطرح بوده، اما تنها در 50 سال گذشته بطور نظام مند مورد توجه قرار گرفته است. این مقاله به بررسی چگونگی کناره گیری دانشجویان و ارتباط اعتماد اجتماعی با آن می پردازد. کناره گیری اجتماعی با سه مولفه عضویت در انجمن ها و گروه ها، پیوند اجتماعی و روابط اجتماعی سنجیده شده است. متغیر مستقل اصلی، اعتماد اجتماعی است که با سه بعد اعتماد نهادی، اعتماد تعمیم یافته و اعتماد بین فردی سنجیده شده است. روش تحقیق از نوع پیمایش است. داده ها از طریق پرسشنامه ساختاریافته از 361 دانشجو که به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب انتخاب شدند، گردآوری شده است. از روش های آماری آلفای کرونباخ برای پایایی ابزار سنجش، ضریب همبستگی پیرسون برای آزمون فرضیه ها، تحلیل واریانس برای آزمون مقایسه میانگین ها و رگرسیون برای سنجش مدل تحلیلی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد بین اعتماد اجتماعی و انزوای اجتماعی دانشجویان رابطه معناداری وجود دارد. ضریب همبستگی بدست آمده برای این متغیر برابر 294/0- با سطح معناداری 000/0=P، بیانگر رابطه منفی و معکوس بین دو متغیر یاد شده می باشد. بر این اساس می توان گفت کناره گیری اجتماعی دانشجویان به طور جدی تحت تاثیر چگونگی اعتماد اجتماعی آنها قرار دارد. با کاهش اعتماد اجتماعی دانشجویان، انزوای اجتماعی آنها بیشتر و با افزایش اعتماد، انزوای اجتماعی آنها کمتر می شود. همچنین بین پایگاه اقتصادی - اجتماعی و انزوای اجتماعی دانشجویان رابطه معنادار منفی و معکوس وجود دارد. نتایج حاصل از رگرسیون چندمتغیره نشان می دهد که 14 درصد از واریانس متغیر انزوای اجتماعی توسط 3 متغیر اعتماد تعمیم یافته، درآمد والدین و اعتماد بین فردی تبیین می شود. به این ترتیب داده های تجربی موید دیدگاه های نظری مطرح شده در چارچوب نظری مقاله می باشد. در مجموع، با توجه به چگونگی انزوای اجتماعی موجود، لازم است با اتخاذ سیاست های مناسب در راستای فعال سازی و انگیزه بخشی به دانشجویان، زمینه های شکل گیری انزوای اجتماعی را از بین برد تا از آسیب های اجتماعی پس از آن نیز جلوگیری شود
    کلیدواژگان: انزوای اجتماعی، اعتماد اجتماعی، عضویت در انجمن ها و گروه ها، پیوند اجتماعی، روابط اجتماعی
  • اکبر زارع شاه آبادی، بهروز اسلامی، ملیحه مهدی پور خراسانی صفحه 194
    سرمایه اجتماعی متشکل از اجزایی همچون اعتماد، آگاهی، مشارکت و شبکه میباشد. سرمایه اجتماعی نوعی محصول اجتماعی، ناشی از تعامل اجتماعی است. یکی از خصوصیات ویژه سرمایه اجتماعی این است که برخلاف سرمایه فیزیکی با مصرف زیاد از بین نمیرود و مستهلک نمیشود، بلکه رشد پیدا میکند و قویتر میشود. از آنجایی که تعاونی ها مکانهایی هستند که باید سرشار از روح همدلی و یگانگی، اعتماد، آگاهی و مشارکت باشند، هدف این تحقیق بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی در موفقیت تعاونی های تولیدی شهر یزد میباشد.
    این تحقیق از نوع توصیفی- تبیینی است که از نظر زمانی مقطعی، و از نظر روش اجرا پیمایش و به لحاظ ماهیت کاربردی و به لحاظ وسعت پهنانگر می باشد. حجم نمونه 128 نفر میباشد که با روش طبقهای متناسب و به وسیله فرمول کوکران برآورد شده است. ابزار جمعآوری داده ها پرسشنامه میباشد. اعتبار پرسشنامه با استفاده از اعتبار محتوایی و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ تعیین گردیده است و داده ها به وسیله نرم افزار spss تحلیل شده اند.
    یافته های تحقیق نشان می دهد که میزان میانگین اعتماد اجتماعی پاسخگویان برابر است با 46/47، میانگین هنجار اجتماعی پاسخگویان 11/44، میانگین آگاهی اجتماعی برابر است با 61/41، و میانگین مشارکت اجتماعی برابر است با 56/44 که میزان آن ها کمتر از حد متوسط است. به طور کلی میانگین سرمایه اجتماعی در تعاونی های تولیدی شهر یزد در این تحقیق برابر است با 75/46 و میانگین موفقیت تعاونی ها برابر است با 77/38 که میزان آن ها از حد متوسط پایین تر است. این یافته ها نشان می دهد که از میان ابعاد سرمایه اجتماعی میزان آگاهی اجتماعی پاسخگویان از ابعاد دیگر کمتر و میزان اعتماد اجتماعی بیشترین مقدار را داراست. با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون مشخص گردید که رابطه بین متغیر سن، تحصیلات، درآمد و ابعاد سرمایه اجتماعی با میزان موفقیت تعاونی ها معنادار و مستقیم است. همچنین از رگرسیون چندگانه با روش گام به گام برای بررسی تاثیر متغیرهای مستقل بر موفقیت تعاونی ها استفاده شده است که نشان داد از بین متغیر های مستقل تنها دو بعد از ابعاد سرمایه اجتماعی یعنی شبکه اجتماعی و هنجار اجتماعی، به عنوان متغیر مستقل، به ترتیب بیشترین تاثیر را بر میزان موفقیت تعاونی ها داشته اند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، تعاونی، اعتماد اجتماعی، آگاهی اجتماعی، مشارکت اجتماعی، شبکه اجتماعی، هنجار اجتماعی
  • هاشم داداش پور، بهرام علیزاده، فرامرز رستمی صفحه 226
    از دیدگاه جامعه شناسان شهری و شهرسازان انسانگرا، اعتماد ستون فقرات اجتماعات محلی بوده و منجر به افزایش کارآیی و ارتقاء کیفیت زندگی در آنها می شود. از این رو هدف اصلی این تحقیق، بررسی ارتباط بین میزان کارآیی اجتماع محوری محله دولاب با میزان اعتماد در بین ساکنین این محله می باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده و در آن جهت گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش پیمایش و از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که محله دولاب، یک محله اجتماع محور است ولی به دلیل بالا نبودن میزان اعتماد ساکنین محله به نهادهای محلی فعال در زمینه شهرسازی، در حال حاضر نمی تواند از مزیت های اجتماع محوری خود استفاده کند و این محوریت اجتماعی نیز به دلیل فقدان اعتماد در محله روز به روز در حال کاهش است. بنابراین توصیه می شود که قبل از هر اقدام شهرسازی در محله دولاب، زمینه های لازم جهت ارتقای اعتماد ساکنین نسبت به نهادهای مرتبط شهری و محلی ایجاد شده و از هر گونه اقدامی که منجر به کاهش میزان اعتماد ساکنین می شود پرهیز شود. این تحقیق معتقد است که نظام شهرسازی در ایران بایستی به سمت رویکرد برنامه ریزی اجتماع محور با محوریت اعتمادسازی سوق داده شود.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی اجتماع محور، اجتماعات محلی، اعتماد، محله دولاب
|
  • Mohammad Zahedi Asl, Seyyed Majid Hosseini Page 1
    The main purpose of the study is the analysis of social factors affecting the rate of family disputes in Bushehr. The method adopted was survey method and the information of 400 families were collected using questionnaires and cluster sampling. The ordinal regression method of Kendall (tau-b) and multivariate regression was used in the analysis and hypothesis testing and the following results were obtained: There are significant relationships between communication skills and the rate of family disputes, between the level of education in the family and family disputes, and between the interference of others and family disputes. All the above three hypotheses were confirmed by the results. However, the hypothesis of social status and family disputes were not confirmed. According to the results of the regression, coefficient of determination was (R2=0.378). The coefficient shows that 37.8 percent of family disputes are related to a change in the above-mentioned four variables. Beta coefficient was used regarding the importance and role of independent variables in predicting the dependent variables. The role of each variable compared to the other variable is respectively as follows. They are communication skills of spouses (-0.635), the interference of others in the life of spouses (0.239), family social status (-0.089), and the level of education (0.035). Finally, based on the results it is possible to say with 95 percent confidence that there is a significant relationship between social factors and the rate of family disputes.
    Keywords: Family Disputes, Communication Skills, Social, Economic Status, Social Education
  • Mohammad Abbaszadeh, Ali Boudaghi, Leila Moghtadaei, Mohammad Hassanpour, Ebrahim Hosseinpour Page 33
    In management and organizational sociology, organizational citizenship behavior (OCB) has emerged as a new phenomenon: a phenomenon in which they expect the staff as organizational citizens to participate and give services to organizational goals that is beyond their role and official duties. However, this phenomenon like other social cases has been affected by different factors. One of the most influential factors is social capital. In this study, an attempt was made to measure the occurrence of OCB among the staffs of University of Tabriz and to study the effects of different aspects of social capital on OCB.The method of study was survey and measuring instrument was questionnaire. The population consisted of 607 staffs of the University of Tabriz. The samples were 235 people that were chosen by random-class sampling based on the class levels. The results according to the direct and indirect effects as well as the whole independent variables effect on the dependent variables indicated that OCB was mostly affected by institutional trust and social coherence. In addition, the analysis indicated that 25% of variations in the dependent variables have been made by the independent variables.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior (OCB), Social Capital, Structural Equation Models, University of Tabriz
  • Seyyed Saeid Vesali, Seyyed Mohammad Basatian Page 69

    The subject of improvement and welfare, similar to many other phenomena in respect to its relation with the multi-dimensional nature of humans and its relation with a general system, need an acceptable knowledge of several related subjects. This study discussed the concept of “social welfare” using interdisciplinary concepts and the method of survey. In doing so, first, we review the major social policy theories and their approaches to the establishment of social welfare. Highlighting the idea of "active state”, we demonstrate how the social welfare can be establish with regard to the mentioned theories. Then, the research indicated that the establishment of social welfare requires a harmony between the state welfare (state welfare programs) and social welfare (social needs of the people). The survey analysis (needs assessment) among Tehran citizens indicate that 60% of respondents regard employment as the most important need in Iran, And given the high unemployment rate in recent years, creating jobs by the state can help the establishment of social welfare by creating a harmony.

    Keywords: Active State, State Welfare Function, Social Welfare Function, Occupation
  • Parviz Ejlali Page 93
    This paper aims to introduce main axioms of Marxian theory of planning, and its development during twentieth century as well as the recent decade, enabling reader to compare it with other theories. Although the practice of planning began in Soviet Union, Marxist writers were not pioneers in developing a distinct theory of planning. Therefore, to grasp the essence of a Marxian approach to planning, one has to follow all important interpretations and analyses that pro-Marx scholars have published on planning in the capitalist or socialist countries, during the aforementioned time span.A historical review demonstrates that neither Marx nor none of his most distinguished disciples in Russian Social Democratic Workers Party, among them Lenin and Trotsky, had ever tried to explain planning as a distinct question per se significantly. However, negation of market mechanism and capitalism, as well as emphasizing on social ownership versus private property, automatically led to state ownership of productive sources and planning for exploiting them. In this stage, planning was considered a matter of routine by socialist thinkers. Therefore, there was no need for theorizing. Nevertheless, as the first bottlenecks and ambiguities appeared, deliberation on planning began. Furthermore, Great Depression of 1930s and destructions of Second World War brought about hot debates on what should be done to overcome capitalist cyclic crises and how capitalist planning could be recognized from socialist one. These questions and many other similar ones made Marxian thinkers, among others, to deliberate on planning as an important process of intervention in economy and society with very important good and bad results. Today, Marxian scholars – including neo-Marxists and post-Marxists – still consider planning, an absolute necessity of the modern society, but few of them believe that planning should be the only regulating system of economy, and must substitute the market. Furthermore, all of them are against capitalism, claiming that this system is not able to carry on the basic choices of any economy, but few of them still believe that a state-owned means of production and central planning would lead to socialist society. Nowadays, post-Marxists, among them regulation theorists, emphasize on regime of regulation instead of ownership system and believe that by establishing a system that embraces private and cooperative sector, state sector and civil sector (non-profitable endeavors) and a banking system, with more responsibility and responsiveness towards the public, a more equalitarian and suitable condition may come about.
    Keywords: Mode of Production, Market System, Planning System, Regulation Theory, Mode of Regulation, System of Capital Accumulation
  • Aboutorab Talebi, Raziyeh Barzegari Dahej Page 131
    Isolation, in social science, is withdrawal and deprivation from social interactions. Although it has been an issue for centuries, it has been studied systematically just for the last fifty years. The present paper investigates the quality of university students’ withdrawal and its relation to social trust. Social withdrawal is measured on the basis of three factors: membership in associations and social groups, having social links, and having social relations. The major independent variable is that of social trust, measured by three dimensions of institutional trust, generalized trust and inter-personal trust.The present paper is a survey study and data collection is done through questionnaires distributed among 361 students. The subjects were chosen through proportional stratified sampling. Cronbach’s Alpha was used for testing reliability of measuring tools, Pearson correlation coefficient was used for testing hypotheses, Variance analysis was used for comparing average values and regression analysis was used for examining the analytic model. Findings show that there is a significant relationship between social trust and social withdrawal among university students. The resulted correlation coefficient for this variable was -0.294. With a significance level of p=0.000, it is indicative of a negative (and reverse) relationship between these two variables. Therefore, we can claim that social withdrawal of university students is largely influenced by the quality of their social trust. Decrease in their social trust leads to increase in their social withdrawal and vice versa. There is also a negative (and reverse) significant relationship between their economic-social status and their social withdrawal.Multi-variable regression analysis shows that %14 of social withdrawal variance is explained by three variables of generalized trust, parents’ income and inter-personal trust. Therefore, experimental results of the study seem to confirm theoretical views represented in the theoretical framework. Generally, considering the existing social withdrawal, it is necessary to make appropriate policies for activating and motivating university students so that we can eradicate its causes and, subsequently, prevent its probable social damages.
    Keywords: Social Withdrawal, Social Trust, Membership in Associations, Social Groups, Social Link, Social Relations
  • Akbar Zare Shahabadi, Behrouz Eslami, Maliheh Mehdipour Khorasani Page 194
    Social capital consists of elements such as trust, awareness, cooperation, and network. It is a kind of social product and is a result of social interaction. Unlike physical capital, which decreases due to overuse, social capital grows and strengthens when overused. Since cooperatives are organizations which should be full of trust, cooperation, awareness, unity, and agreement, this study investigates the effects of social capital on the success of production cooperatives of Yazd. This research is descriptive-explanatory. It is also synchronic and applied. The method used is used and it is wide in scope. 128 subjects were selected using stratified cluster random sampling, estimated by Cochran formula. The instrument used in the study was a questionnaire. The content validity and the reliability were estimated using Cronbach's alpha. The data was analyzed by SPSS program.The findings indicated that, for the subjects, the mean of social trust was 47.46, social norm was 44.11, social awareness was 41.61, and social cooperation was 44.56, which are lower than the average level. In sum, the mean of social capital among the production cooperatives in Yazd was 46.75 and the mean of success of the cooperatives was 38.77 which were lower than the average level. The results revealed that among the different dimensions of social capital, the mean of social awareness was less and the mean of social trust was more than other dimensions. By using Pearson correlation test, it was found that there were a positive and significant correlation between age, education, income, and different dimensions of social capital and the success of the cooperatives. Analyzing the effects of independent variables on the success of cooperatives, multiple regression analyses were done which indicated that only social network and social norm had the greater effects on the success of cooperatives.
    Keywords: Social Capital, Cooperatives, Social Trust, Social Awareness, Social Cooperation, Social Network, Social Norms
  • Hashem Dadashpour, Bahram Alizadeh, Faramarz Rostami Page 226
    From the perspective of urban scholars and sociologists, trust is the spinal column of local communities and it enhances efficiency of urban neighborhoods and quality of life. Hence, the main aim of present study is exploring and analyzing the relationship between the efficiency of local community of Doulab neighborhood with the level of trust of its dwellers to local and state institutions. The type of the study is applied. Survey method and questionnaires have been used in the collection of data. The Findings of study indicate that Doulab neighborhood is community-based; however, it cannot benefit from its advantages due to the lack of trust to the institutions active in planning. Moreover, the level of being community-based is decreasing due to the lack of trust in this neighborhood. Regarding the findings of the study, it is recommended that before any kind of action in Doulab neighborhood, the level of trust of dwellers to local and state institutions of city should be improved. Moreover, any action decreasing the level of trust to local and state institutions should be strongly avoided. This study argues that the urban planning in Iran should focus on community-based planning oriented towards trust building.
    Keywords: Community, Based Planning, Local Community, Trust, Doulab Neighborhood