فهرست مطالب

فصلنامه گیاه و زیست بوم
پیاپی 30 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/02
  • تعداد عناوین: 9
|
  • گیاه شناسی
  • فهیمه سلیم پور*، علی مازوجی، فریبا شریف نیا، فرنگیس قنواتی صفحه 3
    Trifolieae یکی از بزرگ ترین تباره های تیره ی بقولات ومشتمل بر جنس هایی با برگ های سه برگچه ای می باشد. طبق منابع موجود بین جنس های این تباره شباهت های ریخت شناسی فراوانی بویژه از نظر خصوصیات کاسه وجام گل دیده می شود. به منظور مطالعه قرابت فنتیکی جنس های این تباره، تاکسونومی عددی با استفاده از 32 صفت ریخت شناسی در52 گونه انجام شد. تجزیه خوشه ایبه روش UPGMA دو گروه اصلی را مشخص نمود. گونه های جنس Melilotus خوشه ی مجزایی را براساس ویژگی های خامه و دانه تشکیل دادند. خوشه ی دوم به دو زیرخوشه ی اصلی تقسیم شد که دراین میان گونه های جنس Trifolium گروهی همگن را نشان داد. در زیرگروه دوم برخی گونه های جنس Trigonella درمیان گونه هایی از جنس Medicago قرار گرفتند. شکل برگچه وگوشوارک، پیوستگی گوشوارک به دمبرگ و شکل نیام از متغیرترین صفات در تفکیک گونه ها می باشند.
    کلیدواژگان: تاکسونومی عددی، Trifolieae، ایران
  • سعید علی موسی زاده، مه لقا قربانلی*، لیف رایواردن، علی برهانی صفحه 17
    قارچ های خانواده Hymenochaetaceae بیش تر چوبزی و عامل پوسیدگی سفید بوده و با داشتن صفاتی مانند بازیدیوکارپ قهوه ای، ستا و نداشتن سیستیدیا در هیمنیوم قابل تشخیص می باشند. این مطالعه در مساحتی معادل 7290 هکتار و با علمیات جنگل گردشی و نمونه-برداری در جنگل های نکا انجام گردید. در این بررسی تعداد 8 گونه قارچ از روی 5 میزبان جمع آوری گردید که شامل یک گونه مایکوریز، چهار گونه ساپروفیت و 3 گونه پارازیت می باشد. گونه ی Coltricia perennis با توجه به گزارشات موجود مایکوریز ریشه ی درختان جنگلی بوده و برای فلور قارچی ایران جدید است. همچنین در بین میزبان های معرفی شده 2 گونه برای اولین بار معرفی می-گردد.
    کلیدواژگان: Hymenochaetaceae، قارچ، جنگل، مازندران
  • جنگل
  • مهرداد زرافشار*، مسعود طبری کوچکسرایی، علی ستاریان، داریوش بیات صفحه 29
    گونه ی داغداغان (Celtis australis) یکی از عناصر مدیترانه ای جنگل های خزری است که بذر آن به سبب پوسته ی سخت دچار خواب فیزیکی است. در تحقیق حاضر به منظور غلبه بر خواب بذر و افزایش میزان جوانه زنی، بذرها به مدت 24 ساعت تحت تاثیر اسید جیبرلیک با دو غلظت ppm100 و 200 و اسید سولفوریک غلیظ با دو زمان 15 و 30 دقیقه قرار گرفتند. سپس بذرها در ماسه ی مرطوب و در سردخانه (C 4) به مدت 6 ماه لایه گذاری شد. بعد از یک دوره 18 هفته ای آشکار شد که اسید جیبرلیک در مقایسه با اسید سولفوریک میزان جوانه زنی، میانگین جوانه زنی، ارزش جوانه زنی، سرعت جوانه زنی و قدرت جوانه زنی بیش تری را برای بذر داغداغان فراهم کرده است. اسید جیبرلیک با غلظت ppm 100 با 63 درصد بیش ترین جوانه زنی را در میان تیمارهای آزمایش شده موجب شد این درحالی است که جوانه زنی در تیمار شاهد و اسید سولفوریک به ترتیب از 35 درصد و 20 درصد تجاوز نکرد. به منظور افزایش میزان جوانه زنی و بهبود سرعت جوانه زنی در پژوهش های آتی می تواند تیمار اسید سولفوریک غلیظ با مدت های کم تر، آب جوش، آب مقطر و سایر محلول های تحریک کننده جوانه زنی مدنظر محققان قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسید جیبرلیک، اسید سولفوریک، پوسته سخت بذر، داغداغان، درصد جوانه زنی
  • میرمعصوم عراقی*، جلال شاخص، فرهاد باغبانی مهماندار صفحه 39
    بیماری پژمردگی ورتیسیلیومی یکی از مهم ترین بیماری های آوندی درختان زیتون محسوب می شود. به همین دلیل بررسی جنبه های مختلف این بیماری نظیر پراکنش، بیولوژی، بیماری زایی و مدیریت بیماری همواره مد نظر قرار گرفته است. در راستای آگاهی از رابطه ی پاتوژن- میزبان، این تحقیق با عنوان بررسی هیستوپاتولوژی در نهال زیتون (رقم زرد) مایه زنی شده با Verticillium dahliae انجام شد. برای مایه زنی نهال ها از روش فرو بردن ریشه ی نهال های یکساله در سوسپانسیون اسپور به غلظت 109 اسپور در میلی لیتر از عامل بیماری به مدت 30 دقیقه استفاده شد. 4 الی 12 هفته پس از مایه زنی (با ظهور علایم پژمردگی)، اقدام به تهیه ی برش هایی از قسمت های مختلف ساقه و ریشه گردید. سپس برش های عرضی بسیار نازک توسط دستگاه میکروتوم تهیه و پس از انجام مراحل مختلف رنگ آمیزی، اسلایدهای میکروسکوپی از آن ها تهیه شد. نتایج بررسی های میکروسکوپی نشان داد که عامل بیماری با گسترش و ایجاد انسداد در آوندهای چوبی (بویژه عناصر آوندی ریشه) و تخریب عناصر آوندی در فیزیولوژی گیاه میزبان اختلال ایجاد می کند. همچنین عامل بیماری در انتقال جریان شیره ی آوندی اختلال ایجاد کرده و منجر به پژمردگی اندام های هوایی می شود. نتایج نشان داد که نهال ها نیز با تولید تایلوز و مواد ژلاتینی باعث انسداد آوندها شده و از گستردگی پاتوژن جلوگیری به عمل می آورند. مکانیسم های بیماری زایی و دفاعی در تعامل بین پاتوژن- میزبان و نقش آن ها در میزان حساسیت نهال های زیتون به این بیماری در این تحقیق بحث شده است.
    کلیدواژگان: زیتون، ورتیسیلیوم، هیستوپاتولوژی
  • مرتع
  • محمد جواد صافی*، محمد جواد میرهادی، محمد زمانیان، رجب چوگان صفحه 49
    به منظور مقایسه ی ارقام شبدر برسیم alexandrinum L.) (Trifoliumاز لحاظ عملکرد کمی و کیفی علوفه، آزمایشی در سال زراعی 88- 1387، در مزرعه ی پژوهشی موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج به اجرا درآمد. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات در زمان (فاکتور اصلی رقم و فاکتور فرعی مراحل مختلف برداشت) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد. در این بررسی علوفه ی 13 رقم در سه چین برداشت و مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که از نظر صفات کمی در عملکرد علوفه ی تر و عملکرد علوفه ی خشک، و از نظر صفات کیفی در درصد پروتئین، اثر چین در رقم در سطح یک درصد معنی دار است. همچنین نتایج مقایسه ی میانگین ها نشان داد که بالاترین عملکرد علوفه ی تر، عملکرد علوفه ی خشک و درصد پروتئین، به ترتیب با 38/27 و 67/6 تن در هکتار و 63/27 درصد، از رقم الیت-2 و در میانگین سه چین بدست آمد. لذا بر اساس نتایج، رقم های الیت-2 و تولیدی دزفول، نسبت به سایر ارقام برای شرایط آب و هوایی کرج مناسب شناخته شده و قابل توصیه هستند.
    کلیدواژگان: شبدر برسیم، ارقام، عملکرد علوفه ی تر، عملکرد علوفه ی خشک، درصد پروتئین
  • محسن علی اکبری*، محمدرضا وهابی، رضا جعفری، حمیدرضا کریم زاده، مژگان بنی ابراهیمی صفحه 59
    در شرایط آب و هوایی یکسان، متفاوت بودن خاک موجب متفاوت بودن یا فقدان جامعه ی گیاهی می گردد. با تغییر کردن خاک یا از بین رفتن آن جامعه گیاهی نیز تغییر می یابد، بنابراین خاک و گیاه بهم وابسته اند. از این رو شناخت کامل خاک که یک عامل مهم محیطی به شمار می رود، جهت شناخت رویشگاه گیاهان لازم و ضروری است. در این تحقیق روابط بین دو گونه ی گون زرد و علف گندمی در مراتع کرچمبوی شهرستان فریدن با خاک به طور کامل بررسی گردید و مهم ترین خصوصیات خاکی موثر در تفکیک و تعیین رویشگاه های گونه های مزبور نیز بررسی شد. بدین منظور با بازدید از منطقه و استفاده از نقشه ی پوشش گیاهی محل 9 مکان مطالعاتی با توجه به شرایط رویشگاهی و فیزیوگرافی انتخاب گردید و عوامل پوشش تاجی و خاک در هر مکان مرتعی به طور جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. سپس برای بررسی روابط بین پوشش گونه های مورد نظر و عوامل خاک از آنالیزهای چند متغیره ی CCA و PCA استفاده شد؛ نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که عمق خاک، ازت، رس، ماده ی آلی، شن، pH و میزان آهک از عوامل موثر بر رشد و استقرار گونه ی علف گندمی کرکدار می باشند و در مورد گونه ی گون زرد نیز میزان آهک، شوری، درصد سنگریزه، فسفر و درصد اشباع در پراکنش این گونه نقش اساسی دارا می باشند. در نهایت مبادرت به خوشه بندی سایت های مطالعاتی گردید که مکان های مرتعی در 3 خوشه قرار گرفتند که با توجه به نتایج حاصل از آنا لیز Anova عامل بافت خاک از عوامل اصلی جداکننده ی خوشه ها بود.
    کلیدواژگان: رج بندی، آنالیز چند متغیره، گونه ی مرتعی، خوشه بندی، عوامل خاک
  • شکوفه شکرالهی*، حمیدرضا مرادی، قاسمعلی دیانتی تیلکی صفحه 69
    در این پژوهش، رویشگاه گیاه آویشن کوهی (Thymus kotschyanus Boiss) به مساحت 4600 هکتار در منطقه ی پلور استان مازندران مورد مطالعه قرار گرفت و به بررسی ارتباط این گونه با عوامل محیطی نظیر خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک و پستی و بلندی پرداخته شد. نمونه برداری پوشش گیاهی به روش سیستماتیک-تصادفی و تیپ بندی گیاهی به روش فیزیونومیک-فلورستیک انجام شد. سطح مناسب پلات نمونه برداری به روش سطح حداقل و تعداد پلات با روش آماری تعیین گردید. سپس در هر واحد، 3 ترانسکت 100 متری با 10 پلات در امتداد آن مستقر شد. در هر واحد کاری نمونه های خاک به طور تصادفی، به تعداد 3 تکرار و از عمق 30-0 سانتی متری خاک برداشت شد و ویژگی های خاک از قبیل ازت، فسفر، ماده آلی، pH، EC و بافت خاک به روش های آزمایشگاهی اندازه گیری شد. جهت مقایسه ی میانگین درصد پوشش و تراکم آویشن مربوط به طبقات شیب، ارتفاع و دامنه های مختلف و بررسی اثر متقابل بین آن ها از آنالیز واریانس چند طرفه و برای مقایسه ی میانگین های سطوح داخلی هر یک از آن ها و وجود اختلاف معنی دار بین این عوامل به ترتیب از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون دانکن در نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج نشان داد که همه ی عوامل پستی و بلندی و اثرات متقابل آن ها و نیز خصوصیات خاک در دامنه های مختلف، تاثیر معنی داری بر درصد پوشش و تراکم آویشن کوهی دارند. بیش ترین درصد پوشش تاجی و تراکم آویشن به ترتیب مربوط به دامنه ی غربی و شرقی، شیب 45< و طبقه ی ارتفاعی 2500-2200 متر می باشد. در بین عوامل خاکی نیز OC، N، pH و P بیش ترین ارتباط و نقش را در تغییرات پوشش و EC، مقدار سنگ و سنگریزه و لاشبرگ بیش ترین ارتباط و نقش را در تراکم آویشن دارند.
    کلیدواژگان: آویشن کوهی، عوامل محیطی، رویشگاه، مراتع ییلاقی، پلور
  • فیزیولوژی
  • حمید دهقان زاده*، شیما سنجری، غلامرضا افشارمنش صفحه 89
    به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر شاخص های جوانه زنی لاین های امید بخش گندم (Triticum aestivum L.)، تحقیقی در مرکز تحقیقات کشاورزی جیرفت و کهنوج در سال 1387 انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتور شوری در شش سطح شامل: 0، 3، 6، 9، 12 و 15 دسی زیمنس بر متر و فاکتور دوم شامل دو رقم گندم چمران و رقم داراب 2 و چهار لاین گندمER–Salt 81–5، ER–Salt 83–6، ER–Salt 83–12 وER– Salt 81–6 بودند. نتایج نشان داد با افزایش شوری از صفر به 15 دسی زیمنس بر متر شاخص های جوانه زنی کاهش معنی داری داشت. لاین ها اختلاف معنی داری در شاخص های جوانه زنی داشتند، به طوری که لاین ER-Salt83-12 دارای بیش ترین درصد و سرعت جوانه زنی، وزن خشک ریشه چه و کم ترین مقدار EC و لاین ER-Salt 83 -6 دارای کم ترین درصد و سرعت جوانه زنی، وزن خشک ریشه چه و بیش ترین مقدار EC بودند. باتوجه به نتایج تحقیق لاین ER-Salt83-12 بیش ترین و لاین ER-Salt 83 -6کم ترین مقاومت را به شوری نشان دادند.
    کلیدواژگان: شوری، لاین های گندم، شاخص های جوانه زنی
  • شیدا برومند جزی*، منیره رنجبر، حسین لاری یزدی صفحه 99
    در پژوهش حاضر تاثیر غلظت های مختلف نیترات سرب0، 25/0، 5/0، 75/0، 1، 5/1 و 2 میلی مولار و اسید سالیسیلیک با غلظت های 10 و 5 میکرومولار بر محتوی پروتئین ها و تغییرات قندهای محلول و نامحلول (نشاسته) گیاه کلزاBrasssica napus L. رقم اکاپی در محیط کشت هیدروپونیک و با استفاده از محلول غذایی هوگلند انجام گرفت. دوره ی رشد گیاهان 10 روز بود. آنالیزهای آماری به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون دانکن انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت سرب میزان قندهای محلول و نامحلول در ریشه و اندام هوایی به طور معنی داری کاهش یافت (0.01>P)، همچنین محتوی پروتئین ها با افزایش غلظت نیترات سرب در ریشه ها افزایش و در اندام هوایی کاهش یافت. افزایش میزان قندهای محلول و نامحلول در ریشه و اندام هوایی گیاهانی که تحت تیمار توام سرب و اسیدسالیسیلیک بودند نشان دهنده ی نقش اسیدسالیسیلیک در افزایش مقاومت این گیاه در برابر تنش می باشد. کاهش میزان پروتئین ها در ریشه و افزایش آن در اندام هوایی تحت تیمار سرب و اسیدسالیسیلیک نیز نشان دهنده ی کاهش خسارت اکسیداتیو در این گیاه می باشد.
    کلیدواژگان: اسیدسالیسیلیک، پروتئین، سرب، قند محلول، نشاسته، کلزا
|
  • Salimpourf.*, Mazoojia., Sharifniaf., Ghanavati, F Page 3
    Trifolieae is one of the largest tribe in Fabaceae family with genera that have trifoliate leaves. There are large morphological similarities among the genera of this tribe, particularly in calyx and corolla characters. To determining the phonetic similarities between these species, 32 characters in 50 species have been studied by numerical taxonomy. A cluster analysis based on UPGMA method determined two main groups. Melilotus species were placed in separate group based on style and seed characters. Second cluster divided into three other genera. Trifolium species showed one homogene subgroup and some of the Trigonella species have been grouped between Medicago species. Type of leaflets, stipulates shape, style and legume characters were an important factors to separate those species.
    Keywords: Numerical Taxonomy, Trifolieae, Iran
  • Alimousazadehs., Ghorbanlim.*, Ryvardenl., Borhani, A Page 17
    Hymenochaetaceae are wood inhabiting and causes of white rot. They are recognizable by drown Basidiocarp, Seta and no Cystidia in Hymenium. This study carried out in area about 7290.1 hectares of Neka forest area by forest surveying method. 8 species of fungi belong to family of Hymenochaetaceae have been colleted on 5 hosts; consist of one ectomycorrhizae, 4 saprophytes and 3 parasite. A review on previous reports showed that Coltricia perennis is new for Iranian mycoflora. In respect of fungi host associations for Iran 2 species are new.
    Keywords: Hymenochaetaceae, Fungi, Forest, Mazandaran
  • Zarafsharm.*, Tabari Kouchaksaraeim., Sattariana., Bayat, D Page 29
    Mediterranean Hackberry (Celtis australis L.) is one of the Mediterranean species in Hyrcanian Forest. Hard seed coat causes physical dormancy in this species. In order to breaking dormancy and increasing germination, the seeds of C. australis were exposed gibberllic acid with 100 and 200 ppm (for 24 hours) and sulfuric acid for 15 and 30 min. Then seeds were stratified in moist sand and maintained in refrigerator (4c) for six mounts. After eighteen weeks, it was revealed that, gibberllic acid provided greater germination percent, mean germination, germination value, germination speed and germination energy than sulfuric acid. Gibberllic acid with concentration of 100 ppm caused the highest germination (63%) whereas germination provided by control and sulfuric acid treatments, did not proceed 35% and 20% respectively. It can be proposed that this species can used in next researches with sulfuric acid for shorter time, gibberllic acid 100 ppm for longer time, hot water and distilled water treatments.
    Keywords: Gibberllic acid, Sulfuric acid, Hard seed coat, Celtis australis, Germination percent
  • Iraqi, M.M.*, Shakhesj., Baghbani Mehmandar, F Page 39
    Verticillium wilt is one of the most important vascular diseases of olive. It has always being considered to survey its various aspects such as distribution, biology, pathogenicity and management. In order to investigate host-pathogen interaction, this research was carried out to study histopathology of olive (cultivar Zard) inoculated by Verticillium dahliae. Rootdipping method for 30 min was used for inoculation of the seedlings by spore suspension with concentration 109 spore/ml. 4-12 weeks after inoculation, with occurrence of wilt symptoms; transversal sections were prepared from various parts of the stem and root. Then, very thin transversal sections were prepared and after different stages of staining, microscopic slides were prepared. The results of microscopic investigations showed that the causal agent of Verticillium wilt has caused disorders in physiology and flowing of vascular sap through spreading into vessels, obstruction of xylem vessels and their destruction. The results also showed that seedlings with producing tylose caused obstruction of vessels and prevented spreading of pathogen. Pathogenicity and defensive mechanisms associated with host-pathogen interaction and their roles at susceptibility rate of olive to Verticillium wilt had been discussed in this research.
    Keywords: Olive, Verticillium dahliae, histopathology
  • Safi, M.J.*, Mirhadi, M.J., Zamanianm., Choukan, R Page 49
    In order to investigate and compare the cultivars of the Berseem clover from the point of yield quantitative and qualitative forage yield, a field study was carried out in 2008-2009, in the form of random complete blocks design using time dependent split plot method (cultivar as the main plot and different harvest stages as sub plot) using thirteen variants in four times and three cuttings at Seed and Plant improvement institute in Karaj. The result of variance analysis for mean cuttings showed that from the point of quantitative traits in fresh yield and dry yield and from the point of qualitative traits in percentage of protein, the effect of harvest by cultivar were significant at the level of one percent. Also the result of mean comparison showed that the highest fresh yield and dry yield and protein percentage, were obtained as 27.38 and 6.68 ton per hectare and 27.63 percent respectively for cultivar Elitt-2 in mean three cultivar. Therefore based on the results, Elitt-2 and Tolidi-e-dezfoul cultivars are appropriate and can be recommended for Karaj metrological conditions compare to other cultivars.
    Keywords: Berseem clover, Cultivars, Fresh yield, Dry yield, Percentage of protein
  • Aliakbarim.*, Vahabi, M.R., Jafarir., Karimzadeh, H.R., Baniebrahimi, M Page 59
    In the same weather, existence of different soil types causes change or loss of plant community. Accordingly the full knowledge about soil condition as an important environmental factor for better understanding of plant habitat is necessary factor. In this study the relationships between two species of Agropyron trichophorum and Astragalus verus Olivier and soil in the rangelands of Karchambuy was investigated and in continue, the most important soil characteristics affecting the separation and determination of habitat was also examined. For this purpose, after visiting of the study area, nine study sites were selected based on vegetation map. Then vegetation and soil factors in these places were separately studied. For investigation of relationship between canopy cover of study species and soil factors, the researchers used multiple analyses of CCA and PCA. Results showed that soil depth, nitrogen, clay, organic matter, sand, pH and amount of lime factors were important factors affecting the establishment and growth of Agropyron trichophorum species. For Astragalus verus Olivier species amount of lime, salinity, gravel and P and saturation percentage factors are also considered as key elements in the distribution of this species. Finally, the study sites were classified into three groups. In this matter, based on Anova analysis, soil texture had a deniable role in classifying.
    Keywords: Classification, multiple analyses, rangeland species, soil factor
  • Shokrollahi, Sh.*, Moradi, H.R., Dianati Tilaki, Gh.A Page 69
    In this research, habitat of Thymus kotschyanus was studied ecologically. This species hasspread into an area of 4600 ha within Polur in Mazandaran province and the relation between T. kotschyanus with some environmental factors (soil characteristics, slope, aspect and elevation) and the most important effective factors was investigated. Sampling method was randomized-systematic and vegetation types were studied by physiognomic- floristicmethod in the field. Within each unit along three 100 meter transect 10 plots (1m2) established along each transect in 10 meter distances. Three soil samples in each area collected in 0-30 cm and parameters such as N, P, organic material, pH, EC and texture were determined. To compare the mean canopy cover and density of T. kotschyanus between elevation and slop classes and different aspects interactions, multi-way analysis of variance was used and to compare means of interior classes of factors and existence significant difference among them, one-way analysis of variance and homogeneity Duncan test with software SPSS was employed. Results showed that topographic factors and their interaction effects and soil characteristics in different aspects had significant effect on cover percentage and density of T. kotschyanus. The maximum of canopy cover percentage and density of T. kotschyanus respectively related to western and eastern aspect, slope class of >45 and elevation of 2200-2500 m, changes of canopy cover had the most relationship to OC, N, pH and P. changes of density had the most relationship to EC, litter and stone.
    Keywords: Thymus kotschyanus, Environmental Factors, habitat, Summer Rangelands, Polur
  • Dehghanzadehh.*, Sanjari, Sh., Afsharmanesh, Gh.R Page 89
    I order to study the effect of salinity stress on germination indices of six promising wheat lines; an experiment was conducted in 2009 at the Jiroft Agriculture Research Center. A factorial layout with a completely randomized design with three replication was used. Salinity stress levels (0, 3, 6, 9, 12, 15, ds/m), and wheat lines (Chamran, Darab 2, ERSal 81- 59, ER-Salt- 83-6, ER-Salt- 83-12, ER-Salt- 81-6) were considered as A and B factors, respectively. Result showed that the increase in salinity level 0 to 15 ds/m, significantly reduced all germination indices. Lines were significantly different in respect to germination indices. ER-Salt-83-12 and ER-Salt-83-6 had the highest and lowest germination percentage, germination rate, root dry weight and lowest and highest EC, respectively. Based on Germination Stress Index, ER-Salt-83-12 and ER-Salt-83-6 lines had highest and lowest resistance to salinity, respectively.
    Keywords: Salinity, Wheat lines, Germination indices
  • Boroumand Jazi, Sh.*, Ranjbarm., Lari Yazdi, H Page 99
    In this research the effect of different lead concentrations (0, 0.25, 0.5, 0.75, 1, 1.5 and 2mM) and salicylic acid with concentrations (5, 10μM) on content of protein and soluble and insoluble sugar cubes (starch) of Brassica napus L. Cv. Okapi in hydroponic culture were studied. The growing period was 10 days and statistical analysis was done with SPSS soft war and test of Duncan. The result was shown that with increasing the concentration of Pb the amount of soluble and insoluble sugars in root and shoot was significantly decreased (P<0.01) and the amount of protein with increasing lead concentration in root increased and in shoot was decreased. Increasing amount of soluble and insoluble sugar cubes in root and shoot in these plants which were under treatment both lead and salicylic acid show the role of salicylic acid in increasing tolerance of plants to lead stress. The reduction of the amount of Protein in roots and increasing in shoots under lead and salicylic acid treatments indicated of reduction in damages that caused by oxidative stress in these plants.
    Keywords: Salicylic acid, protein, Lead, soluble sugars, starch, Brassica napus L