فهرست مطالب
مجله اپیدمیولوژی ایران
سال نهم شماره 1 (پیاپی 29، بهار 1392)
- تاریخ انتشار: 1392/04/28
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-10مقدمه و اهدافبه منظور تهیه ابزار پایشی برای ارزیابی عوامل خطر رفتاری نظام مراقبت در ایران، روایی و پایایی نسخه فارسی بخش اصلی پرسشنامه عوامل خطر رفتاری نظام مراقبت (BRFSS) بررسی شد.روش کارارزیابی روایی محتوایی و ظاهری پرسشنامه با استفاده از روش استاندارد “Backward-Forward” انجام شد. این روش شامل مراحل زیر است: ترجمه، ترجمه معکوس، مرور کارشناسان و مطالعه پایلوت. برای ارزیابی پایایی پرسشنامه، با 194 نفر از ساکنان بالاتر از 18 سال کرج، مصاحبه شد. شیوه ارزیابی پایایی، آزمون باز -آزمون بود. فاصله بین دو آزمون 21-14 روز بود. داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS(16.5) و SAS(9.1) تجزیه وتحلیل شد. پایایی داده های کمی با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشه ای(ICC)، داده های رتبه ای با استفاده از کاپای موزون (Weighted Kappa) و داده های اسمی با استفاده از ضریب توافق کاپا (Kappa) و کاپای موزون ارزیابی شد.نتایجمیانگین سنی شرکت کنندگان 15 8/38 سال بود. 5/66% شرکت کنندگان در گروه سنی 44-18 سال، 8/26% در گروه سنی 64-45 سال و بقیه 65 سال و بالاتر بودند. نسبت جنسی شرکت کنندگان 1 به 1 بود. در مرحله ارزیابی روایی، 26 پرسش از پرسشنامه حذف و 3 پرسش اضافه شد و درباره 6 پرسش اصلاح تطبیقی انجام گرفت. از پرسش های باقی مانده، پرسش های داشتن شرایط ابتلا به ایدز و سابقه استعمال مواد مخدر دارای کمترین پایایی بودند و از پرسشنامه حذف شدند. دیگر پرسش ها از پایایی کافی برخوردار بودند.
نتیجه گیرینسخه فارسی نهایی پرسشنامه BRFSS ابزاری پایا و معتبر است و می تواند در مطالعه های ارزیابی نظام مراقبت ایران استفاده شود.
کلیدواژگان: روایی، پایایی، پرسشنامه عوامل خطر رفتاری نظام مراقبت (BRFSS)، ایران -
صفحات 11-18مقدمه و هدف
استان گلستان از نظر میزان ابتلا به سرطان مری یکی از مناطق پر خطر در دنیاست. در مطالعه حاضر میزان بقای مبتلایان سرطان مری به صورت مبتنی بر جمعیت، بررسی شد.
روش کاردر این مطالعه طولی، 223 بیمار مبتلا به سرطان مری که در سال های 1386 تا 1387 در مرکز ثبت مبتنی بر جمعیت سرطان استان گلستان ثبت شده بودند، وارد مطالعه شدند. با استفاده از روش کاپلان مایر، میانه بقا اندازه گیری و برای مقایسه میزان های بقا در زیرگروه ها، از آزمون لگاریتم رتبه ای استفاده شد. برای بررسی ارتباط متغیرهای مختلف با میزان بقا، نسبت خطر تعدیل شده (HRAdj) با استفاده از مدل رگرسیون چند متغیره کاکس محاسبه شد.
نتایجاز مجموع 223بیمار، 129(8/57%) نفر مرد بودند. میانگین سنی بیماران5/12± 3/64 بود. میانه بقا در افراد مورد مطالعه حدود 11 ماه بود. میزان بقا 6 ماهه، یک ساله و 3 ساله، به ترتیب 69%، 47 % و 14% بود. نتایج مدل رگرسیون کاکس نشان داد که نسبت خطرتعدیل شده برای مرگ در مرحله متاستاز، نسبت به مرحله موضعی، 89/13 برابر (فاصله اطمینان 95%: 32/24-93/7) و در شغل کارگر نسبت به کارمند، 4/2 برابر (فاصله اطمینان 95%: 47/1-8/3) بیشتر بود.
نتیجه گیریمیزان بقای مبتلایان به سرطان مری در استان گلستان، نسبت به گزارش های پیشین از این منطقه، افزایش داشته است. با این حال، این میزان نسبت به کشورهای پیشرفته همچنان پایین است.
کلیدواژگان: سرطان مری، میزان بقا، گلستان، ایران -
صفحات 19-31مقدمه و اهدافدرد مزمن یکی از مشکلات مهم سلامت است و برای بررسی اپیدمیولوژیک آن، به داشتن برآوردهای معتبر از شیوع آن نیاز است. هدف از این مطالعه، بررسی اپیدمیولوژی درد مزمن در سطح 368 محله شهر تهران با بهره گیری از روش برآوردیابی کوچک ناحیه ای است.روش کارداده های مربوط به قسمت درد از دور دوم طرح سنجش عدالت در شهر (Urban HEART) که از یک فرد منتخب از 23457 خانوارتهرانی، با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی، در سال 1390گردآوری شده بود، تجزیه و تحلیل شد. برای به دست آوردن برآوردهای قابل اعتماد از شیوع درد مزمن در محله های تهران، از یک مدل آمیخته خطی تعمیم یافته و رویکرد بیز سلسله مراتبی استفاده شد و سپس، قابلیت اطمینان به برآوردهای به دست آمده ارزیابی گردید. برای این کار، از نرم افزارهای R نسخه 2. 12. 2، WinBUGS و ArcGISاستفاده شد.نتایجبرآورد میانگین شیوع درد مزمن درمحله های شهر تهران 5/25% بود و ناهمگنی بسیاری از نظر شیوع درد مزمن در این محله ها مشاهده شد. شیوع درد مزمن در افراد متاهل، خانه دار، بازنشسته و مستمری بگیر به طور معناداری بیشتر بود و با سن، وضعیت تحصیلی، افسردگی و اضطراب نیز ارتباطی معنی دار داشت (05/0P<). روش های ارزیابی، قابل اطمینان بودن برآوردهای بیزی به دست آمده را نشان داد.نتیجه گیرینتایج بیان گر شیوع قابل توجه درد مزمن در تهران است، از این رو، توجه مسئولان و برنامه ریزان برای پیشگیری، درمان و کاهش آثارآن ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژگان: درد مزمن، اپیدمیولوژی، برآوردیابی کوچک ناحیه ای، بیز سلسله مراتبی -
صفحات 32-40مقدمه و اهدافبیماری سل یکی از مهم ترین علت های مرگ ناشی از بیماری های عفونی تک عاملی است که دارای رتبه دهم در بار جهانی بیماری ها است. با وجود دسترسی به درمان موثر برای بیماری سل ریوی، زمان منفی شدن اسمیر خلط بیماران مبتلا تحت تاثیر عوامل مختلف، مطابق انتظار نیست. این مطالعه با هدف تعیین دوره زمانی منفی شدن اسمیر خلط بیماران و عوامل موثر بر آن انجام شده است.روش کاردر این مطالعه هم گروهی تاریخی، تمامی بیماران مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت در استان همدان طی سال های 1385 تا 1390، وارد مطالعه شدند. داده های مربوط به مشخصات جمعیت شناختی، بالینی و درمانی بیماران، از جمله زمان منفی شدن اسمیر خلط بیماران، از نرم افزار مخصوص ثبت بیماران مسلول استخراج شد. دوره زمانی منفی شدن اسمیر خلط بیماران با استفاده از منحنی بقای کاپلان مایر، ترسیم و عوامل موثر بر آن با استفاده از مدل مخاطره متناسب کاکس، تعیین گردید.نتایجاز مجموع 440 بیمار مبتلا به سل ریوی اسمیر مثبت، 51% (221 بیمار) مرد و 49% (219 بیمار) زن بودند. محل سکونت 57 % (251 بیمار) شهر و بقیه روستا بود. میانه مدت زمان منفی شدن اسمیر خلط در بیماران، 3 ماه بود. در پایان ماه دوم درمان، اسمیر خلط69% بیماران منفی شد و این میزان در پایان ماه سوم درمان، به 88% رسید.نتیجه گیرییافته های این مطالعه درباره زمان منفی شدن اسمیر خلط بیماران در پایان ماه دوم درمان، بیان گر دست نیافتن به میزان مورد انتظار درمان بیماران مسلول در جامعه مورد مطالعه است.
کلیدواژگان: سل ریوی، منفی شدن اسمیر خلط، سل، همدان -
صفحات 41-51مقدمه و اهدافتاکنون، مطالعه های متعددی به بررسی عوامل موثرموثر بر فاصله ازدواج تا تولد اول پرداخته اند، اما در هیچ یک از آن ها احتمال حضور زنان نابارور در نمونه مورد مطالعه در نظر گرفته نشده است. ازاین رو، هدف این مطالعه، بررسی دقیق تر فاصله تولد اول و تعیین عوامل موثر بر این فاصله، با در نظر گرفتن حضور زنان نابارور در نمونه است.روش کاردر این پژوهش از اطلاعات مربوط به 1068 زن 49-15 ساله متاهل در استان آذربایجان غربی استفاده شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه و با روش نمونه گیری دو مرحله ای گرد آوری گردید. بررسی فاصله تولد اول و عوامل موثر بر این فاصله، با استفاده از مدل شفا یافته گمپرتز تعمیم یافته انجام شد. برای تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و برای تجزیه و تحلیل تجزیه و تحلیل تحلیلی داده ها از نرم افزار R نسخه 2.12، استفاده گردید.نتایجدر این مطالعه میانگین فاصله بین ازدواج تا تولد اول (± انحراف معیار) برابر با 2/7 ± 9/3 سال بود. با برازش مدل از بین عوامل مورد بررسی تنها افزایش تحصیلات مادر به طور معنی دار فاصله ازدواج تا تولد اول را افزایش می داد. همچنین، نسبت زنانی که صاحب فرزند نشده بودند، برابر با 062/0 برآورد شد که با افزایش سطح تحصیلات مادر این نسبت نیز افزایش می یافت.نتیجه گیرینتایج نشان داد که با توجه به احتمال حضور زنان نابارور در جامعه استفاده از مدل شفا یافته گمپرتز در تجزیه و تحلیل تجزیه و تحلیل بقا روشی مناسب در بررسی فاصله تولد اول و یافتن عوامل موثر بر این فاصله است.
کلیدواژگان: فاصله ازدواج تا تولد اول، تجزیه و تحلیل بقا، مدل شفا یافته، گمپرتز -
صفحات 52-57مقدمه و اهداف
عفونت با ویروس سایتومگال در جوامع مختلف شیوعی بالا دارد و اگرچه در افراد دارای ایمنی طبیعی، معمولا بدون علامت است، می تواند در بیماران با نقص ایمنی به عوارض خطیر و جدی منجر شود. یکی از راه های انتقال این ویروس ازطریق ترانسفوزیون خون و فراورده های خونی است. از این رو در این مطالعه، شیوع آلودگی با ویروس سایتومگال در اهداکنندگان خون مشهد بررسی شد.
روش کاردر این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 1008 نمونه از خون اهداکنندگان مرکز انتقال خون مشهد جمع آوری گردید و شیوع آنتی بادی های اختصاصی IgG و IgM ضد این ویروس در نمونه های گرفته شده به روش الیزا بررسی شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
نتایجاز 1008 نمونه سرم اهداکنندگان مورد مطالعه، 1000نمونه (2/99%) برای IgG مثبت بود. در 16 نمونه (6/1%)IgM سروپوزیتیوگزارش شد. تعداد 8 نمونه (8/0 درصد) از سرم اهداکنندگان مورد مطالعه، بدون هرگونه آنتی بادی اختصاصی IgM یا IgG علیه ویروس سیتومگال گزارش گردید.
نتیجه گیریبا توجه به شیوع بالای آلودگی به CMV، غربالگری این ویروس در خون های اهدایی، برای شناسایی اهداکنندگان سرونگاتیو و استفاده از فراورده های خونی تهیه شده ازخون این افراد، برای بیماران در معرض خطر و یا استفاده از فیلترهای لکوسیتی، به منظورکاهش احتمال انتقال آلودگی به بیماران در معرض خطر توصیه می شود.
کلیدواژگان: سیتومگالوویروس، اهداکنندگان خون، شیوع، مشهد، ایران -
صفحات 58-65مقدمه و اهدافسردرد یکی از شایع ترین عارضه هایی است که می تواند مشکلی جدی برای افراد، در هر گروه سنی، به وجودآورد. پژوهش حاضر، با هدف برآورد شیوع سردردهای تنشی و میگرنی، گزارش ویژگی های بالینی سردرد و مقایسه آن ها با هم، صورت گرفت.
روش کارپژوهش به روش مقطعی، روی 1150 بیمار مراجعه کننده با شکایت سردرد، به بیمارستان فارابی کرمانشاه در سال های 90-1389 انجام شد و در پایان،350 نفر به عنوان بیمار تشخیص داده شدند و فهرست طبقه بندی بین المللی سردرد (IHS) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آماره های توصیفی فراوانی و درصد، با نرم افزارSPSS 16 تحلیل شد.نتایجنتایج نشان داد که زنان بیشتر از مردان به سردرد مبتلا بودند (0001/0P<). همچنین، میگرن درگروه های سنی 41-30 سال، با 54 نفر مبتلا (4/15%)، بیشتر شیوع داشت، اما سردرد تنشی در گروه های سنی 53-42 سال، با 58 نفر مبتلا (3/23%)، شایع تر بود و رابطه ای معنادار بین موقعیت و نوع سردرد مشاهده شد (0001/0P<). همچنین، پژوهش نشان داد که (4/20%) از مبتلایان به میگرن و (9/8%) از مبتلایان به سردرد تنشی به علت سردرد شغل خود را از دست داده بودند. و بین سردرد تنشی و سابقه درگیری در شغل دوم رابطه ای معنادار وجود داشت (026/0P<).نتیجه گیریسردرد های تنشی و میگرنی دو عارضه جداگانه اند و در ایجاد هر یک، دیگری کاملا بی تاثیر است. عارضه سردرد توجه بیشتر و ارائه راهکارهایی را می طلبد که با کمک آن ها،روندی مناسب برای پیشگیری، تشخیص و درمان آن، در نظر گرفته شود.
کلیدواژگان: سردرد تنشی، سردرد میگرنی، مراجعان به بیمارستان فارابی -
صفحات 66-74مقدمه و اهداف
با توجه به اهمیت وضعیت بدنی درست در پیشگیری از کمردرد، مطالعه حاضر با هدف تعیین آمادگی پرستاران اتاق عمل برای رعایت وضعیت بدنی درست، بر اساس سازه های الگوی مراحل تغییر در سال 1390 انجام شد.
روش کاردر این مطالعه توصیفی تحلیلی، 110 نفر از پرستاران شاغل در 4 اتاق عمل بیمارستان های شهر همدان، به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه های مربوط به اطلاعات دموگرافیک، سازه های الگوی مراحل تغییر و میزان رعایت وضعیت بدنی درست را تکمیل کردند. داده ها با نرم افزارSPSS تحلیل شدند.
نتایجیافته ها نشان داد که با افزایش مرحله تغییر افراد (از مرحله پیش تفکر تا مرحله نگهداری)، میانگین نمره رعایت وضعیت بدنی درست در اتاق عمل افزایش می یافت (01/0P=). همچنین با پیشرفت پرستاران در طول مراحل تغییر، خودکارآمدی افراد افزایش (03/0P=) و معایب درک شده آنان کاهش یافت (02/0P=). سازه مرحله تغییر توانست 68% تغییرات نمره رعایت وضعیت بدنی درست در پرستاران را پیش بینی کند.
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که بیشتر پرستاران در سطوح پیش عملیاتی مراحل تغییر (پیش تفکر، تفکر و آمادگی) برای رعایت وضعیت بدنی درست در اتاق عمل قرار دارند. در طراحی مداخله ها برای صعود پرستاران به سطوح عملیاتی (سطح عمل و نگهداری)، تاکید بر سازه های خودکارآمدی و معایب درک شده می تواند سبب افزایش اتخاذ وضعیت بدنی درست در این جمعیت شود.
کلیدواژگان: وضعیت بدنی، اتاق عمل، مراحل تغییر، پرستار
-
Pages 1-10Background And ObjectivesThe purpose of this study was to assess the reliability and validity of Persian version of survey instrument for Behavioral Risk Factor Surveillance System (BRFS).MethodsContent and Face validity of Behavioral Risk Factor Surveillance System (BRFS) questionnaire were examined with Backward-Forward method. This method consisted of four steps: translation، back-translation، expert review and Pilot study. For evaluation of reliability of questionnaire، 194 adults of 18 years or older from Karaj province were interviewed. For the examination of reliability، Cronbach’s alpha was calculated to assess the internal consistency of the questionnaire. The reliability of quantitative variables evaluated with intra class correlation (ICC); ordinal variables with weighted Kappa and nominal variables with Kappa and weighted Kappa were calculated as well.ResultsAverage age of participants were 38. 8 15. Majority of participants (66. 5%) were in 18-44 years group، 26. 8% in 45-64 years and others 65 years and older. In validity procedure، 26 questions were deleted، 3 questions added and 6 questions were modified. Questions of ‘having situations of HIV morbidity’ and ‘Do you currently use drug abuse’ were least reliability and deleted from questionnaire. Others were reliable. (It might be better to say how many questions remained finally)ConclusionOur results indicate that BRFSS Persian version questionnaire has acceptable reliability and criterion validity for surveillance system in Iran.Keywords: Validity, Reliability, Behavioral Risk Factor Surveillance System
-
Pages 11-18Background and Objectives
Golestan province in Iran has been known as a high risk area for esophageal cancer (EC). This study was conducted to assess the population-based survival rate in EC patients in Golestan province of Iran.
MethodsIn a longitudinal study، 223 EC patients registered in Golestan population-based cancer registry in 2007 and 2008 were recruited. Kaplan-Meier method was performed to calculate median survival and log rank test was also used to compare survival rates between subgroups of variables. Multivariate Cox regression model was employed to determine adjusted hazard ratios (AHR) for different variables.
ResultsFrom 223 patient، 129 (57/8%) were male. The mean age of participants was 64/3 years. The median survival in our study was 11/08 months. Survival rates for 6، 12 and 36 months were 69%، 47% and 14%، respectively. The results of Cox regression analysis showed that the AHR for patients with metastasis stage (compared to those with localized stage) was 13. 89 (95% CI: 7/93-24/32) and the AHR for workers (compared to clerks) was 2. 4 (95% CI: 3/8-1/47).
ConclusionOur results showed that survival rate of EC patients were higher than the rate reported in a previous study from this region. However the survival rate from this region seems still lower than those reported from developed countries. Implementation of appropriate screening programs in this region will result in early diagnosis of EC and consequently will increase survival rate in EC patients.
Keywords: Esophageal cancer, Survival, Golestan, Iran -
Pages 19-31Background and ObjectivesChronic pain is one of main public and individual health problems and its epidemiological understanding needs reliable estimates of prevalence. The aim of this study was to investigate the epidemiology of chronic pain in all 368 neighborhoods of Tehran using small area estimation method.MethodsThe pain section from the second round of Urban HEART data from a selected individual of 23457 households in Tehran using a multistage randomized cluster sampling in 2011، were analyzed. In order to obtain reliable estimates for chronic pain prevalence at neighborhood level، a generalized linear mixed model and hierarchical Bayesian approach were used and the reliability of the estimates were evaluated.ResultsThe average of estimated prevalence of chronic pain in neighborhoods of Tehran was 25. 5% and a large heterogeneity was observed in its prevalence in neighborhoods of Tehran. Prevalence of chronic pain was significantly higher in married housewives، retirees and pensioners and was significantly associated with age، educational status، depression and anxiety (P<0. 05). The reliability of Bayesian method was confirmed by evaluation methods in this analysis.ConclusionThese results demonstrate prevailing amount of chronic pain at neighborhood-level in Tehran، which warrants careful attention to prevention، treatment، and rehabilitation by health care professionals.Keywords: Chronic pain, Epidemiology, Small area estimation, Hierarchical Bayes
-
Pages 32-40Background and ObjectivesTuberculosis (TB) is the largest single cause of death from infectious diseases and has a ten rating of global burden of disease. Despite the availability of effective treatment for pulmonary TB، sputum conversion of patients affected by various factors. This study aimed to determine the time course of sputum conversion in patients and possible affected factors in this process.MethodsIn this Retrospective cohort study، 440 patients with smear-positive pulmonary TB in Hamadan province from 21 March 2006 to 20 March 2012 referred to health centers were included. Demographic، clinical data and treatment status of patients، including the time of sputum smear negative were extracted using TB Register software from patient registry. Time to sputum conversion was considered monthly during the patient’s treatmentand shown by Kaplan-Meier survival curve. The effects of some determinants; including gender، location، age group and number of bacilli in the sputum of patients at the beginning of treatment were determined using Cox proportional hazard regression model.ResultsFrom 440 patients with smear-positive pulmonary TB، 51% (221 patients) were male and 49% (219 patients) were female. Fifty seven percent (57%) were living in urban and others in rural. The median of sputum conversion was 3 months. Totally، sputum conversion rate at the end of month 2 and 3 were 69% and 88%، respectively.ConclusionOur findings revealed that there has been a considerable difference between the expected sputum conversion rate and the observed rate in Hamadan province، Iran.Keywords: Pulmonary tuberculosis (TB), Sputum conversion, Tuberculosis, Hamadan
-
Pages 41-51Background and ObjectivesAlthough several studies have been carried out for evaluation of the first birth interval، none of them has considered the presence of infertile women within the sample. Therefore، the aim of this study was to employ survival analysis to study the first birth interval and its determinant factors more accurately.MethodsIn Data from 1068 married women of reproductive age in west Azarbaijan province were considered in this investigation. Two-stage sampling design was used to collect data via a questionnaire، modified Gompertz model، a special kind of cure models، was employed in this study. For descriptive and analytical data analysis، SPSS 16 and R 2. 12 were used respectively.ResultsIn this study، the average interval between marriage and first birth was 3. 9± 0. 7 (± SD) years. Using modified Gompertz model، among all demographic factors only mother’s education had significant effect on the first birth interval so that with increasing mother’s educational level، the first birth interval had also increased. (P =0. 007). In addition، the estimation of the proportion of women who did not have any children was 0. 062 that showed a positive trend with increasing mother’s educational level.ConclusionThis study revealed that due to the presence of infertility among married women the use of Modified Cured Gompertz model is an appropriate method for evaluation of the first birth intervals and it''s determinant factors.Keywords: The first Birth interval, Survival analysis, Cured model, Gompertz
-
Pages 52-57Background and Objectives
Prevalence of cytomegalovirus (CMV) infection varies is highly prevalent in different societies. CMV infection in susceptible patients is associated with serious morbidity and a high mortality and is a matter of concern for blood bank professionals and blood transfusion recipients، especially in cases of transfusions to neonates and immunocompromised patients. Thus، the present study aimed to determine the prevalence rate of anti-CMV antibodies among the blood donors of Mashhad Blood Transfusion Center.
MethodsThis seroepidemiology study carried out on 1008 samples from blood donors in Mashhad Blood Transfusion Center and the prevalence rate of anti-CMV antibodies (IgM، IgG) was estimated by ELISA method in the samples
ResultsOut Of 1008 serum samples from donors، 1000 persons (99. 2%) had anti-CMV IgG and 16 donors (1. 6%) had anti-CMV IgM in their sera. Eight (8) persons had no anti-CMV IgG and IgM in their sera.
ConclusionThe high rate of prevalence of CMV in this study region indicating blood component screening strategies for blood transfusions require particular attention among healthcare professionals as part of the actions for prevention and reduction of primary infections caused by CMV.
Keywords: Cytomegalovirus, Blood donors, Prevalence, Mashhad, Iran -
Pages 58-65Background and ObjectivesPeavalu on sage sümptom، mis võib olla tõsine problem iga inimese igas vanuserühmas. Several studies have shown that the prevalence of migraine and tension-type headache (TTH) varied between different geographical regions. Since there is little known about this in the country the current research has been conducted with the aim of estimating the prevalence of these types of migraines، reporting and comparing their clinical characteristics in this region of Iran.MethodsThis study conducted on 1150 admitted patients by first diagnosis of headache in Farabi hospital in Kermanshah during a period of one year from 2010 till 2011. Case definition was based on International Classification of Headache Disorders (ICHD) criteria. Among these، 350 patients were diagnosedd as headache patients and completed the International Headache Schedule form. Data were analyzed by the use of descriptive frequency and percentage SPSS 16 software.ResultsThe results indicate that women were stricken more than men by headache (P<0. 0001). Migraine was more prevalent in the age groups of 30-41 that included 54 individual (15. 4%). the tension headache was more common among the age group of 42-53 that constitute 58 people (%23. 3) of the participants. A significant correlation was also reported between the position and type of the headache (P<0. 0001). Findings of this research showed that 20. 4% of people with migraine and nearly 9 percent (9%) of persons with tension headaches have lost their job because of their headaches. There is meaningful relation between tension headaches and experience into their second job struggling (P<0. 026).ConclusionIt is concluded that migraine and tension headaches seem two separate diseases and none of them has any effect on the other. Headache requires more attention and it should be، diagnosed and managed appropriately.Keywords: Tension headache, Migraine headache, Patients referred Farabi Hospital
-
Pages 66-74Background and Objectives
Back pain represents one of the most common occupational problems in nursing. Since the correct posture has a key role in prevention of back pain، this study was performed to determine of operating- room nurses'' readiness to adopt correct posture based on Transtheoretical Model (TTM).
MethodsThis descriptive-analytical study included a convenience sample of 110 operating- room nurses employed at four hospitals in city of Hamadan. Participations completed a designed questionnaire to assess the readiness of change based on TTM.
ResultsThe results of present study revealed that by increasing the stage of change (from precontemplation to maintenance)، adopting correct posture in the nurses، increased as well (P=. 01). Also، by increasing the stage of change، self-efficacy for adopting correct posture increased (P=. 03) and perceived cons decreased (P=. 02). Stage of change constructs could predict 68% variance of adopting correct posture in the nurses.
ConclusionThe results of present study indicated that the majority of operating-room nurses are in pre-operational levels (precontemplation، contemplation and preparation) for adopting correct posture. Considering stages of change as an intervening variable may contribute in any future intervention for this group.
Keywords: Posture, Operating, Room, Transtheoretical Model, nurse