فهرست مطالب

Journal of Holistic Nursing and Midwifery
Volume:23 Issue: 1, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم اصغر نیا، رویا فرجی*، سیده نوشاز میر حق جو، مهسا کریمی صفحات 1-6
    مقدمه
    فیبروم رحمی شایعترین تومور خوش خیم لگنی است. در مطالعات مختلف شیوع فیبروم رحمی بین 25% تا77% گزارش شده و در مورد فاکتورهای خطر مرتبط با آن نیز نتایج متفاوت می باشد.
    هدف
    هدف مطالعه حاضر تعیین فراوانی و بررسی عوامل خطر فیبروم رحمی در زنان هیسترکتومی شده در دو گروه دارای فیبروم و فاقد آن می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقایسه ای مقطعی با بررسی پرونده کلیه بیمارانی که از آبان 1385 تا پایان 1386 در بیمارستان الزهرا (س) رشت تحت عمل جراحی هیسترکتومی قرار گرفته بودند، انجام گرفت. از 313 بیمار تحت هیسترکتومی، تعداد 267 پرونده که دارای برگه آسیب شناسی و ثبت سوابق بیمار بطور کامل بودند مورد مطالعه قرار گرفتند.سپس پرونده های بیماران دارای فیبروم و فاقد فیبروم از نظر اطلاعات مربوط به متغیرهای سن، تعداد حاملگی، وضعیت سیکل قاعدگی، خونریزی غیرطبیعی رحمی، سابقه نازایی، ابتلا به فشار خون، دیابت و مصرف قرصهای ضد بارداری که در پرونده ثبت شده بود مقایسه شدند. برای تحلیل داده ها آزمون های آماری کای دو، تی تست و رگرسیون لجستیک چندگانه مورد استفاده قرار گرفت
    نتایج
    بر اساس یافته های آسیب شناسی از 267 بیمار تحت هیسترکتومی 9/56% دارای فیبروم رحمی و 1/43% فاقد، فیبروم بودند براساس آزمون آماری لجستیک چندگانه ارتباط مثبت بین خونریزی غیرطبیعی رحمی، اختلالات طول مدت خونریزی قاعدگی سابقه نازایی و خطر فیبروم رحمی وجود داشت. در حالیکه بین سابقه مصرف قرصهای ضد بارداری، تعداد حاملگی، سن و خطر فیبروم رحمی رابطه معکوس بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه که فیبروم رحمی با خونریزی غیرطبیعی رحمی، اختلالات طول مدت قاعدگی ارتباط مثبت و با مصرف قرصهای ضد بارداری ارتباط عکس دارد بنظر می رسد جهت پیشگیری از ایجاد فیبروم مصرف قرصهای ضد بارداری، درمان اختلالات قاعدگی و خونریزی غیرطبیعی رحمی می تواند در افراد پر خطر موثر باشد. شاید آگاهی از این عوامل بتواند کلید مناسبی در شناخت واقعی این تومورها و اقدامات پیشگیری از آنها در انجام هیسترکتومی باشد.
    کلیدواژگان: لیومیوم، عوامل خطر، برداشتن رحم
  • کامران حاجی نبی*، امیر اشکان نصیری پور، پرویز زاهدکار، فردین مهرابیان صفحات 7-12
    مقدمه
    پرستاران بیمارستان نقش اساسی در تداوم مراقبت و ارتقای سلامت دارند و بهره وری سازمان را تحت تاثیر قرار می دهند. آگاهی از دیدگاه پرستاران در مورد ارتباط نوبت کاری با بهره وری منابع انسانی زمینه افزایش بهره وری آنان را فراهم و مدیران را در دستیابی به رسالت اصلی خود یعنی بهره وری بیشتر یاری خواهد نمود.
    هدف
    تعیین ارتباط نوبت های کاری پرستاران با بهره وری منابع انسانی در بیمارستان های دولتی شمال غرب استان گیلان
    روش کار
    این پژوهش مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی است جامعه پژوهش پرستاران با مدرک تحصیلی کارشناسی پرستاری و بالاتر بوده که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به تعداد 184 نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای است که بررسی، روایی آن از طریق روایی محتوا با اخذ نظر اساتید رشته های علوم مدیریت و پرستاری و بررسی پایایی آن از طریق آزمون باز آزمون انجام گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای توصیفی و تحلیلی (تحلیل واریانس یک طرفه و t استیودنت) درنرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نتایج نشان داد که پنج مولفه فرهنگ سازمانی، شرایط محیطی، عوامل انگیزشی، توانمند سازی و شیوه رهبری به طور معناداری تحت تاثیر نوبت کاری قرار دارند. که از بین این عوامل فرهنگ سازمانی بیشترین تاثیر بر روی بهره وری پرستاران در نوبت کاری داشته است. درتمامی عوامل (05/0p-value<)در نظر گرفته شده است.
    نتیجه گیری
    بهره وری نیروی انسانی در نوبت صبح از سایر نوبت ها بالاتر است و نوبت در گردش، عصر کاری و نوبت شب در مراتب بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: پرستاران بیمارستان، بهره وری، کارگزینی و برنامه کارمندان
  • مهدی حیدرزاده*، پرخیده حسنی، عزیزه رحیم، زاده، اکرم قهرمانیان، جعفر کلاهدوزی پور، ایلناز یوسفی صفحات 13-21
    مقدمه
    نارسایی احتقانی قلب یکی از مهمترین بیماری های مزمن در سراسر جهان می باشد که بیماران مبتلا به آن با عوامل تنش زای متعدد جسمی و روانی مواجه هستند که منجر به کاهش کیفیت زندگی آنان می شود. یکی از عواملی که می تواند به کاهش مشکلات بیماران مزمن و بهبود کیفیت زندگی آنان کمک نماید، حمایت اجتماعی از سوی منابع مختلف می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به نارسایی احتقانی قلب و مقایسه آن با کیفیت زندگی در جمعیت سالم و نیز بررسی حمایت اجتماعی و رابطه آن با کیفیت زندگی بیماران انجام گرفته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه همبستگی است، روش نمونه گیری بصورت نمونه-گیری آسان بوده، بدین منظور 125 بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلب واجد شرایط مراجعه کننده به بیمارستانهای شهر مراغه و 125 نفر جمعیت سالم بطور همزمان طی 10 ماه انتخاب و داده ها با پرسشنامه تلفیقی و تعدیل شده مشتمل بر سه بخش دموگرافیک، کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی و با روش مصاحبه جمع آوری گردید. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS(Ver.15) تجزیه و تحلیل شد؛ برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی(میانگین، میانه، فراوانی، انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون تی مستقل، آزمون کای دو، تست دقیق فیشر، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد کیفیت زندگی در6/49% از مبتلایان نارسایی احتقانی قلب نامطلوب می باشد و تفاوت معنی داری با کیفیت زندگی جمعیت سالم دارد(0001/0>p). در زیر شاخه های کیفیت زندگی، بعد اجتماعی در 2/83% بیماران مطلوب بود و تفاوت معنی داری با بعد اجتماعی کیفیت زندگی در جمعیت سالم نداشت، در حالیکه ابعاد روانی (2/63%) و جسمی (2/63%) در بیشتر بیماران نامطلوب و در جمعیت سالم مطلوب بودند. حمایت اجتماعی در 2/51% بیماران مطلوب بود و بین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی رابطه مستقیم و معنی داری وجود داشت (2/0=r و 03/0> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه ی مثبت بین کیفیت زندگی و حمایت اجتماعی پیشنهاد می شود برنامه ریزان مراقبتی و مسئولین ترتیبی اتخاذ نمایند تا علاوه بر تقویت حمایت ابزاری، حمایت عاطفی و اطلاعاتی نیز در این گروه تقویت و بدین طریق موجب بهبود کیفیت زندگی بیماران گردد.
    کلیدواژگان: نارسایی قلب، کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی
  • مهرنوش خوش تراش، مریم مومنی*، عاطفه قنبری خانقاه، امیر حسین صالح زاده صفحات 22-29
    مقدمه
    نارسایی قلبی، به عنوان یکی از شایعترین بیماری های مزمن در سراسر دنیا محسوب می شود که هزینه های زیادی را نیز بر سیستم های بهداشتی تحمیل می نماید. برای کنترل نارسایی قلبی، راهکارهای متعددی وجود دارد که خود مراقبتی یکی از این روش هاست.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف تعیین ایفای خود مراقبتی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی و بررسی ارتباط آن با متغیرهای زمینه ای صورت گرفت.
    روش کار
    این پژوهش، مطالعه ای توصیفی– مقطعی است و در آن رفتارهای خود مراقبتی و ارتباط آن با متغیرهای دموگرافیک در 33 بیمار مراجعه کننده به مرکز آموزش درمانی قلب شهر رشت در سال 1389-1388 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اروپایی رفتار مراقبت از خود بیماران نارسایی قلب(EHFSCB) است. اطلاعات بدست آمده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یکطرفه، کروسکال والیس و تی مستقل در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین سنی واحدهای مورد پژوهش 9/19 ± 9/69 بود که 6/60 درصد آن ها زن، 6/57 درصد متاهل، 6/57 بی سواد، 7/66 درصد دارای وضعیت اقتصادی ضعیف و 9/90 درصد به بیماری های مزمن دیگر نیز مبتلا بودند که از این تعداد فشار خون بالا(25%) و دیابت(7/18%) بالاترین میزان را به خود اختصاص داده بودند. همچنین میانگین مدت ابتلا به بیماری6/1± 5/2 ماه بود. میانگین نمره مراقبت از خود4/5 ± 9/37 بود و فقط 1/6 درصد واحدها رفتارهای خود مراقبتی خوب داشتند. بهترین رفتارهای خود مراقبتی مربوط به مصرف داروها طبق توصیه پزشک، رعایت رژیم غذایی کم نمک و اختصاص زمان کافی برای استراحت بود و کمترین میزان انجام رفتارهای خود مراقبتی نیز مربوط به توزین روزانه، ورزش منظم و تزریق واکسن انفلوانزا بود. بین متغیرهای دموگرافیک و رفتارهای خود مراقبتی، هیچ ارتباط آماری معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه درصد کمی از بیماران رفتارهای خود مراقبتی خوب داشتند توصیه می شود عوامل موثر بر این امر مورد بررسی بیشتری قرار گرفته و جهت مقابله با این عوامل اقدامات لازم صورت گیرد.
    کلیدواژگان: مراقبت از خود، نارسایی قلبی، رفتار
  • صدیقه صمیمیان، طاهره خالق دوست محمدی*، محمدرضا یگانه، احسان کاظم نژاد لیلی، عاطفه قنبری خانقاه، حمیده حکیمی، آسیه صدیقی، شهناز بوراکی صفحات 30-37
    مقدمه
    با وجود تاثیر افزایش فشار داخل شکمی بر اختلالات ارگانی و افزایش مرگ و میر، اطلاعات مربوط به فراوانی و عوامل خطرساز مرتبط با آن در بخش های مراقبت ویژه کافی به نظر نمی رسد، این در حالی است که نتایج بسیاری از مطالعات مبین آن است که فشار داخل شکمی اندازه گیری شده در بدو پذیرش بیماران دربخش مراقبت ویژه می تواند به عنوان یک عامل مستقل پیشگویی کننده میزان مرگ و میر و ارزیابی اثرات افزایش فشار داخل شکمی بر روی عملکرد ارگانی مورد توجه قرار گیرد.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین فراوانی افزایش فشار داخل شکمی و عوامل مرتبط با آن در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه یک تحقیق مقطعی از نوع توصیفی-تحلیلی است که بر روی 76 بیمار بستری دربخش مراقبت ویژه دریکی از بیمارستان آموزشی منتخب شهر رشت به روش تدریجی انجام شده است. فشار داخل شکمی هر 8 ساعت برای یک دوره 24 ساعته از طریق کاتترفولی(روش Korn) اندازه گیری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش بود: بخش اول مربوط به مشخصات فردی واحدهای موردپژوهش(سن، جنس، شاخص توده بدنی، تشخیص بیماری)، بخش دوم شامل نمره بررسی مداوم نارسایی ارگانی (وضعیت تنفسی، انعقادی، کبدی، کلیوی، همودینامیک و سطح هوشیاری) و بخش سوم شامل اطلاعات مربوط به اندازه گیری فشار داخل شکمی و متغیرهای همراه(متوسط فشار شریانی، فشار پرفیوژن شکمی، متوسط فشار راه هوایی، حداکثر فشار راه هوایی، فشار پلاتو و مد دستگاه تهویه مکانیکی) اطلاعات دموگرافیک، نوع تشخیص، نمره بررسی مداوم نارسایی ارگانی، فشار ورید مرکزی، متوسط فشار شریانی، فشار پرفیوژن شکمی، متوسط فشار راه هوایی، حداکثر فشار راه هوایی، فشار پلاتو و فشار مثبت انتهای بازدمی در هر بار اندازه گیری، ثبت شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که میزان فراوانی هیپرتانسیون داخل شکمی 42/18 درصد می باشد. آزمون رگرسیون چند متغیره نیز نشان داد که متوسط فشار شریانی با 02/1 برابرموجب افزایش فشار داخل شکمی شده است.
    نتیجه گیری
    توجه به فشار داخل شکمی به عنوان یک عامل تاثیر گذار بر روی عملکرد سایر ارگان ها در بیماران بخش مراقبت های ویژه بسیار حائز اهمیت می باشد و توصیه می گردد که فشار داخل شکمی به صورت روتین در این بیماران اندازه گیری و بدین وسیله از بروز سندرم کمپارتمان شکمی و عوارض آن پیشگیری شود.
    کلیدواژگان: حفره شکمی، فشار، بخش مراقبت های ویژه، بیماران بستری
  • طاهره ضیایی، سیده مرضیه راهبی، فاطمه رافت*، شهین سوادزاده صفحات 38-44
    مقدمه
    مسئله ای که برای سالها نظرمتخصصین زنان وزایمان و متخصصین غدد داخلی را به خود مشغول کرده، علل ایجاد تخمدانهای پلی کیستیک است که یکی از عوارض بالینی مهم آن نازایی می باشد.لاپاراسکوپی جهت تشخیص این بیماری از ارزش و دقت نسبتا بالایی برخوردار است.
    هدف
    این مطالعه بررسی شیوع تخمدان پلی کیستیک در زنان نازا، از طریق لاپاراسکوپی و همچنین ارتباط آن با سن، مدت و نوع نازایی)اولیه یا ثانویه) در آنان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه بصورت توصیفی گذشته نگر بر روی پرونده های357 بیمار نازای مراجعه کننده به بیمارستان الزهراء شهرستان رشت در طی سال های 1388-1385 که تحت لاپاراسکوپی تشخیصی بودند، انجام گرفت. اطلاعات موجود از پرونده های آنها گردآوری و از آزمون توصیفی وکای دو برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد.
    نتایج
    درنتایج به دست آمده 1/47 درصد بیماران در گروه سنی35-25 سال بودند و متوسط سن بیماران 8/27سال بود. طول مدت نازایی در 9/56 درصد بیماران، کمتر از 4 سال بود.311 نفر(7/87%) نازایی اولیه و 41 نفر(5/11%) نازایی ثانویه داشتند. براساس یافته های لاپاراسکوپی تخمدان چپ 51% و تخمدان راست 4/50% پلی کیستیک بودند. تخمدان پلی کیستیک با سن بیمار ارتباط معنی دار داشت بطوریکه در سنین زیر 25 سال(2/95% در مقابل 8/26% در سن بالای 35 سال) شیوع تخمدان پلی کیستیک بیشتر بود(01/0p<). ولی با مدت نازایی و نوع نازایی ارتباط معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله، در بیماران نابارور مراجعه کننده به این مرکز تخمدان پلی کیستیک شیوع بالایی داشت که نسبت به مطالعات مشابه بیشتر بود. لذا لزوم تحقیقات آینده نگر با حجم نمونه بیشتر توصیه می گردد که گامی در جهت تشخیص و درمان زودرس این بیماری می باشد.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان چند کیستی، نازایی زنان، لاپاراسکوپی
  • معصومه عربی، مهرانگیز رخشی، مهدی حیدرزاده، اکرم قهرمانیان* صفحات 45-53
    مقدمه
    بیماری ایدز از جدی ترین مشکلات بهداشتی و مهلک ترین بیماری عفونی واگیردار قرن حاضر می باشد. نوپدید بودن بیماری و عدم آگاهی کافی از بیماری، نوجوانان را به راحتی در معرض خطر ابتلا به بیماری قرار می دهد. افزایش دانش و تغییر باورها و رفتارهای غلط بهترین راه پیشگیری از بیماری محسوب می شود.
    هدف
    این پژوهش با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان بناب در رابطه با بیماری ایدز انجام شد.
    مواد و
    روش
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 176 نفراز دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان بناب با روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شدند. داده ها با پرسشنامه ای سه بخشی(شامل مشخصات دموگرافیک، سنجش آگاهی و نگرش سنجی) که روایی و پایایی آن با روش روایی محتوی و آلفای کرونباخ تایید شده بود، جمع آوری و با استفاده از تست های آماری t مستقل، کای اسکوئر، آنالیز واریانس یک طرفه،آزمون تعقیبی شفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج این پژوهش در رابطه با آگاهی مبین آن بود که میانگین نمرات آگاهی از ماهیت بیماری و روش های پیشگیری از آن(82/1±25/5)، آگاهی از راه های انتقال(3±09/9) و آگاهی کلی از بیماری(23/4±34/14) درسطح متوسط می-باشد. دو متغیر شغل پدر(018/0=P) و داشتن اطلاعات قبلی در مورد بیماری(0001/0=P) با آگاهی دانشآموزان ارتباط معنی داری داشت. نتایج نمرات نگرش نشان داد که میانگین نمرات نگرش دانش آموزان نسبت به بیماری ایدز(67/5±2/24) بالا بوده و اکثریت دارای سطح نگرش خوب نسبت به بیماری بودند. دو متغیر شغل پدر (03/0=P) و شغل مادر(02/0=P) نیز با نمرات نگرش ارتباط معنی داری را نشان دادند. بررسی ارتباط بین نمرات آگاهی و نگرش دانش آموزان با ضریب همبستگی پیرسون بیانگرهمبستگی مثبت و معنی داری بود(000/0=P و 41/0=r).
    نتیجه گیری
    اگرچه به نظر می رسد آگاهی دانش آموزان در سطح متوسط است، اما تصورات نادرست در مورد راه های انتقال بیماری باید اصلاح شود. لذا پیشنهاد می شود استراتژی هایی جهت کاهش خطر ایدز در نوجوانان در مدارس متوسطه توسعه داده شود. بدین منظور دوره های آموزشی در رابطه با ایدز با هدف تغییر در نگرش و عملکرد دانش آموزان دوره متوسطه در بناب می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: سندرم نقص ایمنی اکتسابی، آگاهی، نگرش، دانش آموزان
  • نگرش مراقبین بیمار مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی در مورد نحوه مراقبت از بیمار خود در منزل / مهین نادم بوئینی، طاهره رمضانی، نعیما خدادادی*، سیدمحبوبه موسوی لطفی، دکتر علی اکبر حق دوست، محمدرضا یگانه
    صفحات 54-62
    مقدمه
    اسکیزوفرنی نوعی روان پریشی است که با تاثیرات مخرب بر افکار، رفتار و روابط، موجب مختل شدن عملکرد فرد می گردد. عدم مراقبت اصولی مراقبین، موجب عودهای پی در پی و افت توانمندی های جسمی- روانی در بیمار می شود. بیش از 70% از بیماران اسکیزوفرن نزد خانواده هایشان زندگی می کنند بررسی نقاط ضعف نگرشی مراقبین و اصلاح آن می تواند آسایش جسمی و روحی بیماران را فراهم نماید.
    هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نگرش مراقبین بیماران اسکیزوفرن مراجعه کننده به بیمارستان روانپزشکی شهید بهشتی کرمان در مورد نحوه مراقبت از بیمار در منزل انجام گرفته است.
    روش کار
    طی این مطالعه توصیفی – تحلیلی، 196 نفر از مراقبین بیماران اسکیزوفرن با روش نمونه گیری آسان در محدوده زمانی اردیبهشت لغایت شهریور 1384 انتخاب شدند. جهت گرد آوری داده ها ازپرسشنامه ای محقق ساخت که مشتمل بر دو بخش مشخصات دموگرافیک(بیمار و مراقبین) و نگرش بود، استفاده گردید.داده ها به صورت مصاحبه ساختار یافته جمع آوری و با آزمونهای آماری توصیفی واستنباطی نظیر تی و آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد، میانگین نمرات نگرش مراقبین8/1±39/14 بود،که نگرش متوسط ومثبت محسوب می شود. بین میانگین نمرات نگرش مراقبین با شاغل بودن بیمار (04/0>P) و سطح تحصیلات بیمار(001/0>P)، و نیز بین میانگین نمرات نگرش مراقبین با وضعیت شغلی مراقب (03/0>P)، سابقه آموزشی مراقب(01/0>P) و وضعیت اقتصادی مراقب (001/0>P) ارتباط معنی دار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    براساس نگرش متوسط مراقبین به نحوه مراقبت استنباط می شود که مراقبین در جهت مراقبت صحیح از بیمار خود تا حدی انگیزه دارند. برای بالا بردن نگرش می توان با استفاده از رسانه های عمومی و وسائل ارتباط جمعی به آموزش خانواده ها در زمینه مراقبت در منزل پرداخت.
    کلیدواژگان: نگرش، اسکیزوفرنی، مراقبین، مراقبت از بیمار
|
  • Asghar Neia M., Faraji R.*, Mir Hagh Jou N. S, Karimi M Pages 1-6
    Background
    Uterine Leiomyoma is the most common benign pelvic tumors. There are different and controversial reports on its frequency and related risk factors.
    Objective
    This study aims to determine the frequency of uterine fibroids in women who had hysterectomy and surveyed related risk factors in two groups of women with and without fibroids.
    Methods
    This descriptive retrospective study was conducted on all women who had hysterectomy from November 1385until March 1386.in Al-Zahra Educational Center in northern city in Iran and also had a pathology report on their medical charts. Demographic data such as age, parity, menstrual condition, history of infertility and hypertension, diabetes, use of OCP were collected from medical charts and data were compared and analyzed in two groups of women with and without fibroids.
    Results
    Based on pathological report from 267 women who had hysterectomy, 56.9% had uterine fibroids and 43.1% didnt have fibroids. According to multiple logistic tests, there was a positive relation between AUB, menstruation duration disorder, history of infertility and risk of uterine fibroids. But there was an inverse relation between history of OCP use, parity, age and risk of fibroids.
    Conclusion
    In attention to study results which indicated a positive relation between AUB, menstrual cycle length disorder and fibroids and an inverse relation with use of OCP, for prevention of fibroids, use of OCP, treatment of menstrual disorder and AUB in high risk women can be effective. Knowledge of these factors may be the Key to proper understanding of the real causes of these tumors and prevention measures of Hysterectomy.
    Keywords: Leiomyoma, Risk factors, Hysterectomy
  • Hajinabi K., Nasiripoor A.A., Zahedkar P., Mehrabian F Pages 7-12
    Introduction
    Nurses play a fundamental role on continuity of care and health promotion and affect organizational utilization. Awareness of nurses’ viewpoint on relationship between working shifts and human resource utilization provides the possibility of increasing their utilization and helps managers in achieving their major and crucial mission of increased utilization.
    Objective
    This study aims to determine the relationship between nurses’ working shifts and utilizing human resources in state hospitals in northwest of Guilan province.
    Methods
    This research is descriptive analytical cross-sectional study. Study sample included nurses with a Bachelor degree and higher and 184 nurses were chosen by random stratified sampling method. The tool of data gathering was a questionnaire that its validity was obtained through the content validity by grasping the views of Professors of management and nursing and its reliability was attained through test-retest process. The collected data was analyzed using descriptive – statistical test (One-way ANOVA and student T) by SPSS software.
    Results
    Using one-way ANOVA the results showed that five factors of organizational culture، environmental conditions، motivational factors، enabling and leadership style were significantly affected by working shifts. Among these factors، the factor of organizational culture had the most effect on nurses utilization in the working shifts (p<0. 05).
    Conclusion
    Human resource utilization was highest in the morning shifts and then rotating shifts، evening shifts and night shifts were reported.
    Keywords: Nursing Staff, Hospital, Productivity, Personnel staffing, scheduling
  • Heidarzadeh M.*, Hasani P., Rahimzadeh A., Ghahramanian A., Kolahdouzi Pour J., Yousef I Pages 13-21
    Introduction
    Congestive heart failure (CHF) is one of the most important chronic diseases in the world that these patients are faced with various physical and psychological stressful factors which leads to decreasing quality of life. Social support by all sources can lead to decreasing problems in CHF patients and increasing quality of life in them
    Objective
    The aim of study was to determine quality of life in CHF patients and comparing it with QOL of healthy people and also determine the social support of CHF patients، and measuring the relationship between QOL and social support in CHF patients.
    Methods
    This is a correlationalstudy and samples were chosen by simple sampling. For this purpose، 125 eligible CHF patients who referred to hospitals in city of Maragheh، and 125 healthy people were selected simultaneously during a period of ten months. Data were collected using an integrated three part questionnaire including demographics، quality of life، and social support completed by interview. Data after collection were analyzed using SPSS (Ver. 15)، descriptive statistics (Mean. Median، Frequency، Standard Deviation) and Inferential statistics (T-independent test، Chi-square، Exact Fisher test، Pearson correlational test، Multiple Regression.
    Results
    Findings indicated that quality of life was undesirable in 49. 6% and had significant difference with QOL of healthy people(P<0. 0001). In subsectors of quality of life، social dimension was desirable in 83. 2% of patients and showed no significant difference with healthy people، while in physical dimension (63. 2%) and psychological dimension (63. 2%) in most of the patients were undesirable and in most of the healthy people were desirable. Social support in 51. 2% of CHF patients were desirable، and there was a direct and significant relationship between these two variables (p<0. 03، r = 0. 2).
    Conclusion
    In attention to positive relationship between QOL and social support it is suggested that health care planners and managers in addition to increasing instrumental supports، emotional and informational support should be promoted in order to improve patients’ quality of life.
    Keywords: Heart Failure, Quality of life, Social Support
  • Khoshtarash M., Momeni M.*, Ghanbari A., Salehzadeh Ah, Rahmatpour P Pages 22-29
    Introduction
    Heart failure is considered to be one of the most common chronic diseases in the world which puts high expenses on health care systems. In order to control heart failure there are a lot of ways; self care is one of them.
    Objective
    This survey has been conducted with the aim of studying self-care behaviors and related factors in patients with CHF.
    Methods
    This cross sectional study assessed the associations between self- care behaviors and demographic variables in 33 patients who referred to medical & educational center of heart in Rasht city. Data collection instrument included questionnaire covering demographic characteristics and European questionnaire of EHFSCB. Data collected were analyzed using one – way ANOVA، Kruskal Wallis and independent t- tests in SPSS (version 15).
    Results
    The mean age of individuals was 69. 9 ± 19. 9، of which %60. 6 were woman، %57. 6 were married، %57. 6 were illiterate، %66. 7 had poor financial conditions and %90. 9 suffered from other chronic diseases that had the highest percentages such as hypertension %25، diabetes %18. 7. Also the mean of disease duration was 2. 5 ± 1. 6 month. The mean of self-care score was 37. 9 ± 5. 4 and only %6. 1 of individuals had good self-care. The best self-care behavior was related to taking drugs according to doctor’s recommendation، going on low-salt diet & taking enough rest with mean score of 1. 09، 1. 72 1 and 1. 81 respectively. The least self-care behavior taken was daily weighing، regular exercise and injecting flu vaccination (mean of 4. 75، 4. 72 and 4. 72 respectively.
    Conclusion
    Considering a low percent of individuals who had good self-care behavior، it is recommended that more assessed and proper intervention be taken to confront these factors.
    Keywords: Self, care, Heart failure, behaviors
  • Samimian S., Khaleghdoost T.*, Yeganeh M., Kazemnejad Lili E., Ghanbari AÆ Hakimi H., Sedighi A., Boraki S Pages 30-37
    Introduction
    Despite the impact of increased abdominal hypertension on organ dysfunction and increased mortality، data on the frequency and its related risk factors in critical care unit does not seem enough. While studies have shown that patients’ intra-abdominal pressure measured at admission to intensive care unit can serve as an independent prognostic factor for mortality and assess impacts of IAH on organ function.
    Objective
    This study aims to determine the frequency of increased abdominal hypertension and its related factors in patients hospitalized in ICUs.
    Methods
    This cross-sectional، descriptive –analytical study was conducted on 76 intensive care unit patients in one o f the teaching hospitals in city of Rasht. Intra-abdominal pressure was measured every 8 hours for a 24-hour period through a Foley catheter (Korn method). Instrument used consisted of three parts: first part covered personal data (age، gender، Body Mass Index، disease diagnosis)، second part included continuous assessment of organ dysfunction scale (respiratory condition، liver، kidney، hemodynamic، and level of conscious) and third part covered data related to IAH and accompanying variables (mean arterial pressure، abdominal perfusion pressure، peak airway pressure، maximum airway pressure، plateau pressure and positive end expiratory pressure) and demographic data، type of diagnosis، SOFA score، central venous pressure، mean airway pressure was recorded.
    Result
    Findings showed that the frequency of intra-abdominal hypertension was 18. 42percent. Also Step wise regression method showed that the mean arterial pressure of1. 02 times can increase intra abdominal pressure and Abdominal Perfusion Pressure with0. 97 times can reduce intra-abdominal pressure.
    Conclusion
    Intra-abdominal pressure as a factor affecting the performance of other organs in patients in intensive care units is important and it''s recommended that intra-abdominal pressure to be measured routinely in critically ill patients and through this prevent abdominal compartment syndrome and its complications.
    Keywords: Abdominal cavity, pressure, Intensive care units, Inpatients
  • Ziaie T., Rahebi M., Rafat F., Savadzadeh Sh Pages 38-44
    Introduction
    The problem that engaged obstetrics & gynecologists was causes of polycystic ovaries (PCO) and one of its important clinical complications is infertility. Laparoscopy has high value and precision in disease diagnosis.
    Objective
    This study aims to survey the prevalence of PCO in infertility by laparoscopy and its relation to age، duration and type of infertility in patients referring to Al-Zahra hospital from 2005-2009.
    Methods
    This cross sectional study was conducted on 357 infertile women referring to Al-Zahra hospital in Rasht city during 2005-2009 who went through diagnostic laparoscopy. Data were collected from patients’ medical charts and analyzed by descriptive and Chi-square tests.
    Results
    Based on gathered data 47. 1% of sample were 25-35 years old and mean age was 27. 8 years. In 56. 9% of samples the duration of infertility was less than 4 years. 311woman (87. 7%) had primary infertility and 41 woman (11. 5%) had secondary infertility. Findings based on laparoscopy showed the prevalence of left ovary 51%، PCO3. 6% ovarian cyst، 4. 5% adherence and 2. 5% endometriosis from which 0. 3% abnormal and 36. 7% was normal. In right ovary PCO was 50. 4%، 4. 8% had ovarian cyst، 3. 6% adherence، 1. 4% endometriosis، from which 0. 6% abnormal and 38. 1% were normal. There was a significant relationship between PCO and age and prevalence was higher in under 25 year olds (95. 2%) compare to 26. 8% in older than 35 years (P<0. 01) but no significant relation was shown with duration of infertility.
    Conclusion
    In attention to result، PCO had higher incidence in patients referring to this center than other similar studies which shows increase of disease in society. Therefore prospective studies with more samples are recommended which can be a big step toward diagnosis، early treatment and decreased costs which will help economy.
    Keywords: Polycystic Ovary Syndrome, Infertility, Female, Laparoscopy
  • Arabi M., Rakhshi M., Heidarzadeh M., Ghahramanian A Pages 45-53
    Introduction
    AIDS is the most serious health problem and the most deadly infectious disease in the present century. Emerging of disease and lack of sufficient awareness about the disease can easily expose the adolescents to the risk of disease. Increased knowledge and change in inaccurate beliefs and behaviors are the best way for prevention of disease.
    Objective
    This study was conducted to determine knowledge and attitude of high school students in Bonab city regarding AIDS.
    Methods
    In this cross sectional study، 176 high school students in Bonab city were chosen by two-stage cluster sampling method. Data was collected through a three-part questionnaire (including demographic characteristics، 23 items to assess knowledge and 9 items for attitude). The validity and reliability of the questionnaire was confirmed by content validity and Cronbach''s alpha. Collected data were analyzed by SPSS software using independent t test، chi-square، ANOVA، Scheffe test and Pearson correlation statistical tests.
    Results
    Findings of study in relation to knowledge showed that the mean score of knowledge about nature of disease and preventive approaches، (5. 25±1. 82)، awareness about the transmission ways، (9. 09±3)، and the general awareness of the disease was moderate (14. 34±4. 23). Two variables of father''s occupation (P=0. 018) and having previous knowledge about the disease (P=0. 000) were correlated with the awareness of students، so students who had the lowest scores had unemployed fathers. Although the majority of students were in moderate level for knowledge there were misconceptions about AIDS and the transmission ways of disease among students. Results showed that the mean of attitude scores was 24. 2±5. 67 and the majority of them had a good attitude towards the disease. Variables of father''s occupation (P = 0. 03) and mother''s occupation (P=0. 02) showed significant results with the attitude scores. Knowledge and attitude scores of students also were correlated positively together (r = 0. 41 and P = 0. 000).
    Conclusion
    Although the knowledge level of students seemed to be moderate، there are misconceptions and unfavorable attitudes about the routes of transmission that should be corrected. We propose to develop strategies to reduce the risk of HIV in schools. Efforts should be intensified to change attitude and performance among the high school students in Bonab.
    Keywords: Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS), Knowledge, Attitude, Students
  • Nadem B. M, Ramezani T., Khodadadi N.*, Moosavi L. Sm, Haghdoost Aa, Yeganeh Mr Pages 54-62
    Introduction
    Schizophrenia is a type of psychosis which disturbs one''s function through its destructive effects on mind، behavior and personal interaction. More than 70% of schizophrenic patients are living with their families. Lack of correct cares of caregivers causes repeated and decreases patient’s physical and mental abilities. Studying the weal points of caregivers'' attitudes can provide the physical and spiritual comfort to patients.
    Objective
    This study aimed to determine the attitudes of care givers of schizophrenic patients referring to Kerman Shahid Beheshti hospital regarding their method of caring for patient at home in 2005.
    Methods
    In this analytical and descriptive study، 196 care givers of schizophrenic patients were selected by convenience sampling during a period of five months. For data gathering، a two-part researcher- made demographic (patient and caregiver) questionnaire was used. Data were gathered by structured interview and analyzed using descriptive and analytical statistic tests such as T-test and One-way ANOVA.
    Results
    Findings showed mean score of caregivers'' attitude was 14. 39 (SD=1/8) which is a moderate and positive attitude. There was a statistically significant relationship between mean score of caregivers'' attitude and patient employment (p<0. 04) and level of education (p<0. 001) and also between mean score of caregivers'' attitude with his job status (p<0. 03)، instruction history of caregiver (p<0. 01) and caregiver''s economic status (p<0. 001).
    Conclusion
    Based on moderate attitude of caregivers about method of caring، it can be said that they have the motivation for proper care giving. Caregivers'' attitude can be elevated through public and family education regarding home care using public media and mass communication tools.
    Keywords: Attitude, schizophrenia, Caregivers, Patient care