فهرست مطالب

مجله روانشناسی ورزش
سال دوم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی اصلانخانی، بهروز عبدلی، سید حجت زمانی ثانی، زهرا فتحی رضایی صفحه 257

    هدف تحقیق بررسی رابطه بین هو شهیجانی، انسجام گروهی و پرخاشگری در بازیکنان فوتبال بود. رو ش ها: جامعه آماری تحقیق حاضر را تی مهای فوتبال دسته دو باشگاه های تهران در سال 1387 تشکیل می دادند. از این میان 95 ورزشکار از هشت تیم به صورت خوشه ای انتخاب شدند. ابزار انداز هگیری تحقیق شامل سه پرسشنامه 1)هوش هیجانی شرینگ، 2)محیط گروهی (کارون، ویدمایر و براولی) و 3)خشم و پرخاشگری ورزشکاران رقابتی (ماکسول و مورس) بود. برای تحلیل داده ها نیز از روش آمار همبستگی پیرسون و استفاده شد.

    یافته ها

    بین هوش هیجانی و انسجام گروهی رابطه مثبت و معن یدار و P ≤0/ رگرسیون خطی در سطح معنی داری 05 بین هوش هیجانی و پرخاشگری بازیکنان فوتبال رابطه منفی و معنی داری مشاهده شد. همچنین نشان داده شد که مولفه های هوش هیجانی می توانند 55 درصد واریانس انسجام گروهی و 36 درصد واریانس متغیر خشم و پرخاشگری بازیکنان فوتبال را تبیین کنند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به رابطه اثبات شده هوش هیجانی و موفقیت ورزشی و نتایج به دست آمده در این تحقیق در مورد عامل انسجام گروهی به عنوان عامل تعدی لکننده این رابطه، و همچنین رابطه منفی هوش هیجانی و پرخاشگری با تمرکز بر افزاش مهارت های ارتباطی و اجتماعی به عنوان یکی از زیرمقیاسهای اصلی هوش هیجانی، تاکید روی برنامه هایی برای افزایش هوش هیجانی بازیکنان فوتبال به عنوان یکی از راه های مداخلات روان شناختی در این ورزش برای بهبود عملکرد تیمی توصیه می شود

    کلیدواژگان: انسجام گروهی، هوش هیجانی، پرخاشگری، بازیکنان فوتبال
  • عباس ابوالقاسمی، آذر کیامرثی، پرناز اسکندری صفحه 267

    هدف پژوهش حاضر تعیین ارتباط کمال گرایی، تکلیف گرایی و اضطراب رقابتی با عملکرد ورزشی بود. روش تحقیق: نمونه پژوهش 165 ورزشکار مرد بود که از میان تکواندوکاران شهر اردبیل به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از مقیاس کمال گرایی چند بعدی ورزش، مقیاس هدف گرایی، مقیاس اضطراب رقابتی و چک لیست عملکرد ورزشی استفاده شد. داده های پژوهش با رو شهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین .(p < 0/ با عملکرد ورزشی رابطه منفی معنی داری داشتند (01 (r = -0/ و اضطراب رقابتی (28 (r = -0/ کمال گرایی (44 همچنین، نتایج نشان داد که قو یترین .(p < 0/ رابطه مثبت معنی داری بدست آمد(01 (r = 0/ تکلیف گرایی و عملکرد ورزشی (42 متغیرهای پیش بینی کننده عملکرد ورزشی ، به ترتیب، کمال گرایی و تکلیف گرایی بودند. از مولفه های کمال گرایی، مولفه فشار مربی ادراک شده و مولفه فشار والدین ادراک شده 29 درصد عملکرد ورزشی را تبیین کردند.

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج ضمن همسویی با یافته های دیگر، تلویحات مهمی در مورد بهداشت روانی ورزشکاران دارد.

    کلیدواژگان: کمال گرایی، تکلیف گرایی، اضطراب رقابتی، عملکرد ورزشی
  • محمد جهانگیری، محمد کشتی دار، رسول عربی صفحه 279

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه سلاست وضعی با اهداف اجتماعی، شایستگی درک شده و جو انگیزشی در کلاس های تربیت بدنی بود. روش تحقیق: به همین منظور از 779 دانش آموز 12 تا 16 سال خواسته شد تا پرسشنامه های جو انگیزشی درک شده در ورزش- 2، مقیاس هدف اجتماعی- تربیت بدنی، مولفه شایستگی درک شده از مقیاس نیمرخ ادراک از خویشتن جسمی ومقیاس سلاست وضعیتی – 2 را تکمیل کنند. در بخش تجزیه و تحلیل داده ها نیز از همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری و شایستگی درک شده (β=0/ استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که تکلیف محوری، اهداف اجتماعی (60 سلاست وضعیتی ،(β=0/ و شایستگی درک شده (58 (β=0/ را بطور مثبت پیش بینی می کرد. همچنین، اهداف اجتماعی(23 (β=0/41) را بطور مثبت پیش بین می کرد. خودمحوری نیز از طریق شایستگی درک شده، سلاست وضعیتی را بطور مثبت پیش بینی می کرد

    بحث و نتیجه گیری

    این نتایج بر اهمیت توانایی معلم در ایجاد میزان بالایی از انگیزش برای دانش آموزان در جهت کمک .(β=0/40) به آنها برای دستیابی به حالات روانی بهینه و تداوم مشارکت در فعالیت بدنی تاکید می کند.

    کلیدواژگان: خود- محوری، تکلیف - محوری، هدف رابطه ای، هدف مسئولیتی، سلاست، تربیت بدنی
  • لیلا ضامنی، احمد فرخی، سیده زلیخا هاشمی چاشمی صفحه 289

    هر چند نتایج تحقیقات روان شناسی عمومی حاکی از آن است که مردان نوعا پرخاشگرتر از زنان هستند، اما این مساله در حیطه ورزش هم چنان مبهم است. به همین منظور تحقیق حاضر با هدف بررسی مقایسه تمایلات پرخاشگری ورزشی دختران و 16 سال) دسته /46±2/ 13 ساله (3 - پسران نوجوان بسکتبالیست صورت گرفت. روش تحقیق: 123 ورزشکار (65 پسر و 58 دختر) 19 اول باشگاه های شهر تهران به روش تصادفی انتخاب شدند. ورزشکاران در فواصل استراحت تمرین تیم به ترتیب به تکمیل پرسشنامه پرسشنامه قضاوت در مورد رفتار اخلاقی در ورزش) JAMBYSQ ، سه بخشی پرداختند که شامل پرسشنامه های جمعیت شناختی TNQ نوجوانان ،که اطلاعاتی در مورد میزان قدرت معیارهای تیمی و میزان احتمال به پرخاشگری خود توصیف شده را ارایه می دهد و (پرسشنامه معیار تیمی که اطلاعاتی در مورد معیارهای هم تیمی ها برای تقلب و پرخاشگری ارایه می دهد) بود. برای تحلیل داده ها از آزمون های کای دو و همبستگی پیرسون در سطح معناداری 5 درصد استفاده شد. روایی محتوا و پایایی (آزمون _ آزمون مجدد) دو پرسشنامه بررسی شد و مشخص شد که هر دو پرسشنامه روا و پایا هستند .

    یافته ها

    نتایج کسب شده حاکی از آن است که اغلب بازیکنان مرد اظهار داشتند که تقلب می کنند تا یک مسابقه مهم را از دست ندهند. به علاوه بازیکنان مرد تمایل بیشتری به پرخاشگری نسبت به بازیکنان زن نشان دادند. بحث و

    نتیجهگیری

    نتایج با تکیه بر نظریه یادگیری اجتماعی بندورا و نظریه ساختاری تکامل اخلاقی کوهلبرگ به دست آمد. مجموع یافته ها ضمن جانبداری از این نظریه ها، به این واقعیت اشاره دارد که تمایل به پرخاشگری بیشتر در مردان نسبت به زنان، احتمال دارد ناشی از انتظارات متفاوت جامعه از دو جنس باشد. کلمات کلیدی: پرخاشگری ورزشی، جنسیت، نوجوانان بسکتبالیست

    کلیدواژگان: پرخاشگری ورزشی، جنسیت، نوجوانان بسکتبالیست
  • مهین عقدایی، محمدعلی اصلانخانی، احمد فرخی، بهروز عبدلی صفحه 299

    هدف این پژوهش، مطالعه ی تاثیر دستورالعمل های مختلف کانون توجه بر اکتساب و یادگیری سرویس بلند بدمینتون 18 سال بدون تجربه قبلی انتخاب - بود. روش تحقیق: بدین منظور 55 آزمودنی دختر دانشجو (غیر تربیت بدنی) با دامنه سنی 27 شدند. پس از آموزش مهارت و شرکت در پیش آزمون، براساس نتایج به 5 گروه همگن با دستورالعمل های مختلف تمر ک ز توجه تقسیم شدند. گروه اول "خود توجه" هیچ گونه دستورالعمل توجهی نداشت.گروه دوم دستورالعمل توجه به حرکت دست (توجه درونی) و سه گروه دیگر دستورالعمل توجه بیرونی در فواصل مختلف، به ترتیب راکت، مسیر حرکت توپ و طناب ر ا داشتند . تکلیف : سر ویس بلند بدمینتون (آزمون اسکات- فاکس) در مراحل اکتساب، آزمون یادداری و انتقال بود. در مرحله اکتساب هرفرد 300 کوشش تمرینی را انجام داد. پس از 48 ساعت آزمون یادداری با تعداد 15 کوشش و مدتی پس از آن آزمون انتقال با همان تعداد کوشش و در زمینه متفاوت به عمل آمد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک راهه، تحلیل واریانس با اندازه گیری های تک راری و آزمون بونفرونی تحلیل شد .

    یافته ها

    یافته های مرحله اکتساب و یادداری پیشرفت آزمودنی ها را در همه گروه های تمرینی نشان داد، اما تفاوت معنی داری بین گروه ها نتایج آزمون انتقال تفاوت معنی داری را بین عملکرد گروه تمرکز توجه به راکت در مقایسه با گروه . در این مرحله مشاهده نشد .

    بحث و نتیجه گیری

    این یافته تحقیق نشان داد که در یادگیری مهارت حرکتی بهتر است .(p>0/ تمرکز توجه به طناب نشان داد(05 تمرکز توجه به عواملی معطوف شود که در ارتباط مستقیم با حرکت است و توجه به عوامل بیرونی غیرمرتبط با تکلیف (مانند طناب در این تحقیق) می تواند نتایج ضعیف تری رابه همراه داشته باشد. بنابراین فرضیه ولف و پرینز(2001) مبنی بر تمرکز توجه به فاصله بهینه مورد تایید قرار گرفت

    کلیدواژگان: فاصله های مختلف کانون توجه بیرونی، کانون توجه درونی، خود توجه، آزمون سرویس بلند بدمینتون (اسکات- فاکس)
  • صالح رفیعی، سید محمدکاظم واعظ موسوی، بهروز عبدلی صفحه 315

    تحقیق حاضر با هدف تعیین جهت و میزان خطا در انتقال دوسویه مهارت پرتاب دارت انجام گرفت. روش تحقیق: انتقال دوسویه براساس امتیاز کسب شده، خطای متغیر، خطای سوگیری، تغییرپذیری کلی و میانگین خطای شعاعی بررسی شد. نمونه آماری این تحقیق 44 دانشجوی داوطلب دانشگاه شهید بهشتی بوده که همگی راست دست و بدون تجربه قبلی در مهارت پرتاب دارت بودند که پس از آموزش پرتاب دارت به روش گمارش تصادفی به دو گروه برتر و غیربرتر تقسیم شدند: گروه غیر برتر (چپ تمرین) با دست غیر برتر تمرین و گروه برتر (راست تمرین) با دست برتر تمرین کرد. شرکت کننده ها در پیش آزمون، با هریک از دستهای خود 10 پرتاب به سمت هدف انجام دادند، سپس در مرحله اکتساب به مدت 6 جلسه، در هر جلسه 5 بلوک 10 کوششی و در مجموع 300 کوشش را اجرا وابسته، t کرده، و در نهایت پس از 24 ساعت در پس آزمون شرکت کردند. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره، آزمون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین خطای شعاعی بهترین متغیری بود که متغیر ملاک امتیاز کسب شده را پیش بینی کرد و همچنین انتقال بیشتری از دست غیر برتر به دست برتر نسبت به عکس آن رخ داد که احتمالا به دلیل سرعت بالاتر انتقال اطلاعات از نیمکره راست به نیمکره چپ در راست دست هاست.

    کلیدواژگان: خطای متغیر، خطای ثابت، تغییر پذیری کلی، میانگین خطای شعاعی، دست برتر، دست غیر برتر
  • محمدرضا دوستان، محمدعلی اصلانخانی، خسرو ابراهیم، مهدی صیفوریان صفحه 323

    هدف این تحقیق بررسی و مقایسه تاثیر دو نوع برنامه تمرینی مقاومتی و کششی بر تعادل و زمان واکنش سالمندان مرد غیر فعال بود. روش تحقیق: 31 نفر از سالمندان مرد ساکن در آسایشگاه کهریزک که از سلامت نسبی برخوردار و قادر بودند در برنامه ورزشی شرکت کنند، و قبلا نیز در هیچ برنامه ورزشی و فعالیت بدنی شدیدی شرکت نداشتند بصورت ساده و در دسترس انتخاب شدند. برای اجرای این تحقیق، از روش تحقیق نیمه تجربی شامل طرح پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه تجربی و یک گروه کنترل استفاده (n= تمرین کششی(10 ،(n= شد. این تحقیق شامل دو گروه تجربی و یک گروه کنترل بود. مشارکت کنندگان در گروه تمرین مقاومتی(10 گنجانده شدند. آزمودنیهای دو گروه تجربی به مدت 8 هفته و هفته ای 3 جلسه در تمرین شرکت کردند و (n= و یک گروه کنترل (11 همزمان گروه کنترل فقط به فعالیتهای روزمره ی خود پرداختند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی مستقل و وابسته انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرین مقاومتی بر تعادل ایستا و پویا و زمان واکنش سالمندان مرد غیر فعال تاثیر مثبت و معنی دار دارد. همچنین 8 هفته تمرین کششی نیز موجب بهبود معنی دار تعادل پویا و زمان واکنش سالمندان مورد نظر شد، ولی علی رغم تاثیر مثبت بر تعادل ایستا، این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به اینکه دو نوع تمرین مقاومتی و کششی باعث بهبود فاکتورهای متفاوتی در جلوگیری از سقوط می شوند، نتایج حاصل از تحقیق پیشنهاد می کند که برای بهبود تعادل و زمان واکنش سالمندان و پیشگیری از سقوط آنها می توان از هر یک یا ترکیبی از این تمرینات استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سالمندی، تعادل، سرعت واکنش ساده، سرعت واکنش انتخابی
  • پروانه شمسی پور دهکردی، بهروز عبدلی، امیر شمس، هادی زاهدی، صالح رفیعی صفحه 335

    تحقیق حاضر با هدف مقایسه سلامت عمومی سالمندان زن فعال و غیرفعال و ارتباط آن با رشد روانی- اجتماعی انجام 60 سال از بین سالمندانی - شد.

    روش تحقیق:

     142 سالمند زن (71 سالمند فعال و 71 سالمند غیرفعال) شهر تهران با دامنه سنی 85 که به طور منظم در فعالیت های بدنی شرکت داشتند و سالمندانی که در این فعالیت ها شرکت نمی کردند به صورت در دسترس به و (GHQ) عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه خصوصیات فردی، پرسشنامه سلامت عمومی گلبرگ بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که سالمندان زن فعال دارای سلامت عمومی و (MPD) پرسشنامه رشد روانی-اجتماعی هاولی بین ویژگی های افسردگی با رشد روانی - اجتماعی در .(P<0/ رشد روانی- اجتماعی بهتری نسبت به سالمندان زن غیرفعال بودند (05 سالمندان زن فعال و بین ویژگی های افسردگی و اختلال در کارکرد اجتماعی با رشد روانی - اجتماعی سالمندان زن غیر فعال همبستگی مثبت و معنی داری وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که مولفه افسردگی در سالمندان زن فعال و مولفه های افسردگی و اختلال در کارکرد اجتماعی در سالمندان زن غیرفعال دارای رابطه خطی با متغیر معیار بوده و می توانند رشد روانی اجتماعی را پیش بینی کنند.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که فعالیت بدنی در ارتقاء سلامت عمومی و رشد روانی - اجتماعی سالمندان زن موثر است.

    کلیدواژگان: سلامت عمومی، رشد روانی- اجتماعی، سالمندان زن فعال و غیرفعال
|
  • Page 257
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the relationship between emotional intelligence, group cohesion and aggressiveness among soccer players.

    Methods

    The subjects were included 95 athletics (ages 18- 32) that had been selected by cluster sampling method from II division soccer teams of Tehran. Data were collecting by using Sheering EI standardized questionnaire, Group Environment Questionnaire (GEQ) and Competitive Aggressiveness and Anger Scale (CAAS). Data were analyzed, using Pearson's correlation coefficient and statistical regression tests at the significant level of p0.05.

    Results

    The findings of the study showed that there is positive and significant relationship between EI and team cohesion, negative and significant relationship between EI and aggressiveness (p<0.01). Emotional intelligence also significantly predicted group cohesion (Adjusted R2 = 0.53), and aggressiveness (Adjusted R2 = 0.36).

    Conclusion

    Regarding the finding of this study, it seems that paying attention to EI is very effective and valuable for improving mental health and eventually improving performance of soccer players.

    Keywords: group cohesion, emotional intelligence, aggressiveness, soccer players
  • Page 267
    Purpose

    The aim of the present study was to determine the relationship of perfectionism, taskoriented and competitive anxiety with athletic performance.

    Methods

    The research sample consisted of 165 men who were selected through random sampling method in tecwando. To collect the data, Sport Dimensional Perfectionism Scale, Goal Orientation Scale, Competitive Anxiety Scale and Checklist of Sport Performance were used. Data was analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analyses.

    Results

    The results showed that perfectionism (r =-0.45) and competitive anxiety(r =-0.28) were negatively related to sport performance, and task-oriented was positively related to sport performance (r =0.42, P<0.01). The results showed that perfectionism and task-oriented wererespectively the best predictors for sport performance. Also, components of perceived coach pressure and perceived parent pressure of perfectionism explained 29 percent of variance of sport performance.

    Conclusion

    This results that fairly in keeping with other findings, are important implications about mental health in athletics.

    Keywords: perfectionism, task, orientation, competitive anxiety, sport performance
  • Page 279
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the relationship of dispositional flow with social goals, perceived competence and motivational climate in physical education classes.

    Methods

    For this purpose, 779 students, 12 to 16 years old, were asked to complete four questionnaires: perceived motivational climate in sport questionnaire-2; social goal scale physical education; sport competence factor of the Physical Self-Perception Profile; and dispositional flow scale-2 (DFS-2). Data analyzed by Pearson correlation and structural equation model.

    Results

    The results of the structural equation model showed that the task-involving climate positively predicted students’ social goals (= 0.60) as well as their perceived competence (= 0.41). Also, social goals (= 0.23) and perceived competence (= 0.58) positively predicted their dispositional flow. The ego-involving climate positively predicted dispositional flow through perceived competence (= 0.40).

    Conclusion

    The results highlight the ability of the teacher to create a high degree of motivation for the students so as to help them achieve optimal psychological states and continue to participate in physical activity.

    Keywords: ego – oriented, task – oriented, relationship goal, responsibility goal, flow, physical education
  • Page 289
    Purpose

    The general psychological literature suggests that males are typically more aggressive than females. In the sport domain, however, results concerning the existence of gender differences in judgment about moral behavior have been equivocal. Based on problem, this study was to compare athletic aggressive tendencies in youth basketball girls and boys.

    Methods

    123 athletes (65 male & 58 female) who were member of different teams in a youth basketball league of Tehran, aged 13-19 years (M=16.46_+2.3), were selected and subjected in a random manner. These athletes completed in order three – section questionnaire in the rest time which including demographic, JAMBYSQ (judgment about Moral Behavior in youth Questionnaire), information about how strong the team norms and how athletes’ self – described likelihood to aggress has been collected, and TNQ (Team Norm Questionnaire), information about teammates and coach norms for violate a rule and aggressive. All data were analyzed by chi square and Pearson correlation (p<0.05). Internal consistency of the JAMBYSQ scenarios was established. Also, assessing reliability of both TNQ and JAMBYSQ Questionnaires were determined that those are reliable.

    Results

    The results indicate that male players have more aggressive Tendencies than female players. In particular, male players perceived that most players would cheat rather than lose an important game more than the female players.

    Conclusion

    The results obtained based on social learning theory and structural developmental theory. Gender differences in aggression have frequently been reported, such that males show more aggression than females that it can to result of different society expects for males and females.

    Keywords: Sport Aggression, Gender, Basketball Players
  • Page 299
    Purpose

    The purpose of this study was investigating the effect ofdifferent instructions of focus of attention on learning Badminton high Service.

    Methods

    For this reason, 55 female students of Shahid Beheshti University aging from 18 to 25 participated in this study. They were divided into five similar groups based on their pre-test results.The first group got no instruction(self focus). The second group instructed to focus on hands (internal focus). The next three groups were instructed to focus on racket, trajectory of ball and rope respectively (external focus in different distances).The aim was to dotests on acquisition, retention, transfer and transfer under pressure in Badminton High Service (Scott-Fox test). Participants performed 300 acquisition trails for two weeks. Then after 48 hours, 15 retention trails were carried out, after a while 15 transfer trails also performed in different situations.The obtained data was analysed by one-way ANOVA, ANOVA with repeated measurements and Bonferronitest.

    Results

    The result indicated significant improvement in performance for all groups in acquisition phase. However, there were no significant difference among groups in acquisition and retention phase. The results of transfer phase demonstrated significant difference among focus of attention on rope group in compare with focus on racket for the benefit of racket and there were no significant differences among other groups. Also, self-focus group and focus of attention on rope group indicatedto drop from pre-test and retention to transfer test. These results showed that focus instructions are beneficial to movement learning.For focusattention, it’s better to concentrate on factors which are directly related to movement and paying attention to external unrelated factors(e.g. rope in this investigation) may have weaker results.

    Conclusion

    The findings suggest that instructions of focus attention are beneficial for motor skill learning and specially those that are directly connected with movement. Also, increased distance external focus attention (rope in this study) hadnt got more benefits for motor skill learning in Badminton high service.Therefore, wulf, prinz(2001) based on optimal distance of focus of attention is confirmed.

    Keywords: different distances of external focus of attention, internal, self, preffer, scott, fox test
  • Page 315
    Purpose

    The present study was designed to determine the direction and rate of errors in bilateral transfer of dart throwing skill.

    Methods

    Bilateral transfer was determined according to the performance, variable error (VE), constant error (CE), radial error, and total variability (E). Forty four right handed volunteer university students with no previous experience in dart throwing skill took part in the study. After being trained in throwing dart, they were divided with random assignment method in two dominant and non-dominant groups, who practiced with their dominant and non-dominant hand respectively. In pre-test, Participants had 10 throws toward target with each of their hands, then in acquisition stage, each Participant performed the total of 30 attempts (6 session each seasion:5 blocks; each block 10 trials), and finally after 24 houres, they Participated in a post-test. Data were analysed using multi-variable analysis of variance (MANOVA) method, dependent t-student test, and multiple regression analysis.

    Results

    Results demonstrated that Meanof radial error is the only variable that predicted performance. More transfer occurred from nondominant hand to dominant hand. That may be due to higher speed in transfer of data from right hemisphere to left hemisphere in right-handers.

    Keywords: variable error (VE), Constant Error (CE), total variability (E), mean of radial error, dominant hand, non
  • Page 323
    Purpose

    The aim of this study was to compare the effects of eight weeks stretch and resistance training on balance and reaction time in inactive elderly men.

    Methods

    Thirty one old men (62.5±7 years old, 67.5±9 kg weight & 169±5cm height) of Kahrizak institution who were healthy and they were able to participate in exercise program were selected. They didn’t do any exercise or physical activity priviously. They participated in this experiment voluntarily. This research involved two experimental groups and one control group. Participations divided into resistance training (n=10), stretch training (n=10) and control group (n=11). Experimental groups did exercise for 8 weeks and 3 times a week. But the control group did their routine activities. Statistical analysis was performed using independent t and dependent t tests (level of significant was 0.05) and SPSS11.5 was used.

    Results

    The results showed that resistance training for 8 weeks resulted in significant increase in static and dynamic balance for inactive men also their simple and selective reaction time decreased. The stretch training for 8 weeks resulted in significant increase in dynamic balance and decreased their reaction time.

    Conclusion

    Since two kinds of strength and resistance training cause to be improve different factors to preventing fall, Results of this study suggest that elderly can to use both resistance and stretch training for improve their dynamic and static balance and reaction time and decrease fall risks.

    Keywords: elderly, balance, simple reaction time, selective reaction time
  • Page 335
    Purpose

    The purpose of this study was to compare general health in active and non active elder's women and it's relationship with psychosocial development.

    Methods

    142 elder’s women (71 active elders and 71 non active elders) aged 60 - 85 years, from Tehran city availability selected as statistical sample. All elders were complete the Psychosocial Development Questionnaire (MPD) and General Health Questionnaire (GHQ-28).

    Results

    The results showed that active elder's women had better scores in general health and psychosocial development than non active women elders (P<0/05). There was significant relationship between depression and psychosocial development characteristics in active women elders and depression, disorder in social efficacy and psychosocial development characteristics in non active women elders. Also the result of step wise regression showed that depression component in active women elders and depression and disorder in social efficacy components in non active women elders have linear relation with the criteria variant (psychosocial development) and deserve the prediction of psychosocial development.

    Conclusion

    According to finding present research could conclude that physical activity is effective to improve the general health and psychosocial development in women elders.

    Keywords: General Health, Psychosocial Development, Active, Non, active Women Elders