فهرست مطالب

فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل
سال چهارم شماره 2 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/06/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسینعلی غفاری پور، مهدی جلالی، محمدرضا نیکروش*، جواد سنچولی، داریوش حمیدی علمداری، معصومه ثقه الاسلام صفحات 10-21
    مقدمه

    سلول های بافت چربی سلولهای تغییر شکل یافته و نابالغی هستند که علاوه بر یک منبع ذخیره چربی قادرند تحت شرایط خاص به عنوان گونه ای از سلول های بنیادی عمل کنند و بافت های از دست رفته را ترمیم نمایند. لذا در این مطالعه اثر درمانی سلول های مشتق از بافت چربی انسان بر ضایعه قشری مغز موش صحرایی مدل ایسکمیک مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    مطالعه حاضر بر روی 30 سر رت نر نژاد ویستار 150-100 گرمی انجام گرفت. با این توصیف که ابتدا جهت ایجاد مدل آزمایشگاهی سکته مغزی ایسکمیک، حیوانات به 3 گروه تقسیم شده و در دو گروه تجربی و شم، شریان کاروتید راست برای مدت 30 دقیقه مسدود گردید. 7 روز پس از جراحی، 105×2 سلول مشتق از بافت چربی نشاندار شده با برومودزوکسی یوریدین از طریق ورید دمی به حیوانات گروه تجربی تزریق شده و در گروه شم، تزریقی صورت نگرفت. سایر حیوانات (گروه کنترل) مورد عمل جراحی و تزریق قرار نگرفتند. برای مدت 14 روز حیوانات با استفاده از دو آزمون حرکتی از لحاظ اختلال حرکتی مورد بررسی قرار گرفته و وجود سلول های نشاندار نیز در محل ضایعه با استفاده از ایمنوهیستوشیمی تایید گردید.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که سلول های جدا شده از بافت چربی تزریق شده در ناحیه آسیب دیده مغزی مستقر شده و روند بهبود اختلالات حرکتی ناشی از خونریزی در گروه تجربی به صورت معنی داری در سطح احتمال 5در صد در مقایسه با گروه شم بهتر بوده و بعلاوه بررسی های بافتی حاکی از کاهش درصد بافت ضایعه دیده در گروه تجربی در مقایسه با گروه شم به شکل معنی داری تغییر یافت.

    نتیجه گیری

    چنین به نظر می رسد که پیوند سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی توانسته است در مقابله با ضایعات مغزی ناشی از هیپوکسی ایسکیمیک در نواحی آسیب دیده و خصوصا در ناحیه قشری نتایج سودمندی را بیان نماید.

    کلیدواژگان: سلول های بافت چربی، ضایعه مغزی، هیپوکسی ایسکیمیک
  • فاطمه سمیعی راد، ندا ایزدیان مهر، محمدحسن کریمفر، مرتضی حبیبی صفحات 23-31
    مقدمه
    زردی نوزادی یک بیماری شایع و خوش خیم است، درصورت ترخیص زود هنگام نوزادان در بدو تولد، بسیاری از آنان نیاز به بستری مجدد به علت زردی خواهند داشت. در این موارد نگرانی عمده، پیشگیری از بروز کرنیکتروس است. هدف این مطالعه تعیین ارتباط بین سطح بیلی روبین سرم وNRBC و رتیکولوسیت خون بند ناف با بروز زردی در نوزادان متولد شده در بیمارستان کوثر قزوین بود.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی_تحلیلی بود که به روش مقطعی انجام گرفت. جامعه مورد بررسی شامل 74 نوزاد ترم و سالم با وزن بالای 2500 گرم بود که در طی بهار سال 90 در بیمارستان کوثر قزوین، متولد شدند. در مطالعه حاضر سطح بیلی روبین،NRBC و رتیکولوسیت در نمونه خون بند ناف نوزادان تعیین شد و سپس نوزادان در روز پنجم پس از تولد از نظر بروز زردی مورد معاینه و ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقدار NRBC و رتیکولوسیت خون بند ناف نوزادانی که به زردی مبتلا شدند و نیاز به فتوتراپی پیدا کردند به طرز چشمگیری بیشتر از نوزادان سالم بود. درصد NRBC بیشتر از 5/5 با حساسیت 66 درصد و ویژگی 90 درصد به عنوان پیشگویی کننده بروز زردی بود p<0.000)). و در مورد رتیکولوسیت این عدد 6.5 درصد بود که با حساسیت 73 درصد و ویژگی 60 درصد در پیشگویی بروز زردی مفید بود p<0.001)). میزان بیلی روبین خون بند ناف در دو گروه تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت.
    نتیجه گیری
    به صورت روتین اندازه گیری میزان بیلی روبین خون بند ناف نوزادان، فاکتور موثری در پیش بینی بروز زردی نیست و نمی توان از آن برای تعیین نوزادان پر خطر استفاده نمود، ولی در عوض می توان از درصد NRBC و رتیکولوسیت خون بند ناف برای این منظور استفاده نمود.
    کلیدواژگان: زردی، NRBC خون بند ناف، بیلی رو بین خون بند ناف، رتیکولوسیت خون بند ناف
  • راضیه کیخایی، فاطمه رخشانی، شاهرخ ایزدی، سیده زهرا هاشمی صفحات 33-41
    مقدمه
    بیماری های دهان و دندان از دامنگیرترین بیماری های بشر بخصوص در بین کودکان بوده که بیش از 99 درصد افراد به این بیماری دچار می شوند. شناخت عوامل مرتبط با ارتقاء رفتارهای موثر در کاهش ابتلا به این بیماری ها نقش مهمی دارد. این مطالعه با هدف بررسی عوامل مرتبط با رفتارهای بهداشت دهان و دندان دانش آموزان دختر پایه اول ابتدایی زابل بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی انجام شده در سال 1390، 287 نفر از دانش آموزان دختر پایه اول ابتدایی زابل به صورت چند مرحله ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با تکمیل پرسشنامه ی طراحی شده بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی جمع آوری گردید. روایی پرسشنامه از طریق پانل خبرگان و پایایی آن به وسیله آلفای کرونباخ تعیین شد(N=30، =0.77). برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 18 SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    طبق نتایج، میانگین نمره رفتار دانش آموزان 72/3 از مجموع 10 نمره بود و آزمودنی ها نزدیک به 30٪ رفتارهای مورد نظر را انجام می دادند. در بین متغیرهای الگوی مورد بررسی، تنها بین موانع درک شده و خودکارآمدی با رفتار همبستگی معنی داری مشاهده گردید، مهمترین منبع کسب اطلاعات دانش آموزان نیز والدین می باشد.
    نتیجه گیری
    رفتارهای بهداشت دهان و دندان در جامعه مورد بررسی ضعیف بود. بر اساس نتایج، برای برنامه ریزی آموزشی در جهت ارتقاء رفتارهای بهداشت دهان و دندان در دانش آموزان افزایش خودکارآمدی و رفع موانع موجود و در نظر گرفتن نقش والدین ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: بهداشت دهان و دندان، الگوی اعتقاد بهداشتی، دانش آموزان
  • خدیجه رضایی کهخا، کلثوم رضایی کهخا، مریم خوشیده، عزیز شهرکی واحد صفحات 43-50
    مقدمه
    زایمان قبل از 37 هفته حاملگی، زایمان زودرس نام دارد که یکی از مشکلات مهم مامایی و از عوامل مهم ناتوانی و مرگ و میر نوزادان است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو داروی سولفات منیزیم و نیفیدیپین در درمان زایمان زودرس در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان ازسال1384 تا 1386طراحی و اجرا گردید روش پژوهش: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی و بر روی 110 نفر خانم باردار که برای توقف دردهای زایمانی زودرس بستری شده بودند، انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند بعد از عدم مهار درد بوسیله استراحت در بستر و مایع درمانی در گروه اول سولفات منیزیم تزریقی و در گروه دوم نیفیدیپین خوراکی تجویز شد. انقباضات رحم به صورت لمسی کنترل شد. آمار توصیفی جهت توصیف داده ها، آزمون تی مستقل جهت مقایسه میانگین ها و از آزمون کای دو جهت مقایسه فراوانی ها بین دو گروه به کمک نرم افزار SPSS.11 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین بیماران از نظر سن حاملگی و پاریته مادر اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت. در هر دو گروه 46 نفر (6/83 درصد) بعد از 24 ساعت، دردهای زایمانی مهار شد. همچنین در هر دو گروه از نظر مهار درد های زایمانی بعد از 48 ساعت اختلاف معنی داری را نشان نداد. مجموع عوارض در گروه سولفات منیزیم 5/54 درصد و در گروه نیفیدیپین 22 درصد بود که عوارض در گروه سولفات منیزیم بیشتر بود. نتایج نوزادی در هر دو گروه با هم مشابه بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مساوی بودن نتایج، توقف دردهای زایمانی در گروه سولفات منیزیم و نیفیدیپین بسته به مورد و با در نظر گرفتن سهولت مصرف و عوارض جانبی می توان از هر دو داروی فوق به طور آلترناتیو در اتاق زایمان برای توقف دردهای زایمانی استفاده کرد و با توجه به عوارض جانبی بیشتر در گروه سولفات منیزیم می توان در بیمارانی که فشارخون پایین ندارند از نیفیدیپین برای توقف دردهای زایمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دردهای زودرس زایمانی، سولفات منیزیم، نیفیدیپین
  • فردین مرادی منش، حسن احدی، فرهاد جمهری، مهدی رهگذر صفحات 51-59
    مقدمه
    تشخیص، درمان، پیامدها، اثرات جانبی درمان و عود سرطان پستان منجر به واکنش های روانی همچون افسردگی، اضطراب و استرس می شوند. این واکنش ها می توانند با اختلال در عملکرد، کنترل نشانه، تصمیم گیری های درمانی، پیروی از رژیم های درمانی و تعامل اجتماعی، کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان را کاهش دهند روش پژوهش: پژوهش حاضر مبتنی بر روش همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان بود که در سال 1390 در بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه دارای پرونده پزشکی بودند. تعداد 294 نفر از این زنان با استفاده از نمونه گیری هدفمند انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. درماندگی روان شناختی توسط فرم 21 سوالی پرسشنامه افسردگی، اضطراب، استرس (DASS-21) و کیفیت زندگی توسط فرم کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (WHOQOL-BREF) ارزیابی شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 5/11 و با استفاده از آماره های توصیفی و آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون به روش ورود و در سطح معنی داری 05/0 < P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد درماندگی روان شناختی رابطه منفی و معناداری با کیفیت زندگی دارد (05/0 < P). طبق نتایج تحلیل رگرسیون به روش ورود افسردگی 15 و اضطراب و استرس هر یک 24 درصد از واریانس سلامت جسمی را تبیین کردند. همچنین، افسردگی 16، اضطراب 9 و استرس 19 درصد از واریانس سلامت روانی را تبیین کردند. از سوی دیگر، افسردگی 4، اضطراب 5 و استرس 6 درصد از واریانس روابط اجتماعی را تبیین کردند. نهایتا، افسردگی 21، اضطراب 12 و استرس 15 درصد از واریانس رضایت از محیط را تبیین کردند. بنابراین، استرس قویترین پیش بین سلامت جسمی، سلامت روانی و روابط اجتماعی و افسردگی قویترین پیش بین رضایت از محیط بود.
    بحث و نتیجه گری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که در زنان مبتلا به سرطان پستان درماندگی روان شناختی به ویژه استرس و افسردگی نقش مهمی در کاهش سلامت روانی و جسمی دارد و موجب نارضایتی این زنان از روابط اجتماعی و شرایط محیط زندگی شان می شود. از این رو توجه به درماندگی روان شناختی و کاهش آن در این زنان باید به عنوان یکی از اولویت های اساسی مداخله های روانی- پزشکی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: درماندگی روان شناختی، کیفیت زندگی، سرطان پستان
  • لاله رفیقدوست، جینا خیاط زاده، کاوه تبریزیان، امیر اشکان مهجور، اکرم ابوترابی صفحات 61-72
    مقدمه
    توپیرامات یکی از داروهای ضد صرع است که مصرف آن در طی بارداری باعث ایجاد ناهنجاری های اسکلتی و فکی_صورتی می شود. هدف از این تحقیق بررسی نقش اسید فولیک در کاهش ناهنجاری های حاصل از مصرف داروی توپیرامات بود.
    روش کار
    در این مطالعه، 72 سر موش ماده باردار نژاد Balb/Cبه شش گروه تجربی و دو گروه کنترل تقسیم شدند. گروه های تجربی 1،2و3 داروی توپیرامات را به میزان 50، 100و200 میلی گرم بر کیلوگرم در روز، گروه های تجربی4، 5و6 داروی توپیرامات را به همان میزان به همراه 3 میلی گرم بر کیلوگرم اسید فولیک در روز،گروه کنترل منفی نرمال سالین وکنترل مثبت اسید فولیک دریافت کردند. تجویزها به صورت گاواژ از روز ششم تا روز پانزدهم دوره بارداری صورت گرفت. گاواژ اسید فولیک از ده روز قبل از جفتگیری آغاز و تا پانزدهم بارداری ادامه یافت. در روز هجدهم بارداری جنینها از رحم خارج و مورد مشاهده ماکروسکوپی قرار گرفتند. پس از توزین و اندازه گیری طول بدن، جنینهای ناهنجار توسط آلیزارین رد و آلسین بلو، رنگ آمیزی شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن بدن وطول سری دمی جنینها در گروه های تجربی 1،2 و3 نسبت به گروه های کنترل به صورت معنی داری کاهش یافته بود(05/0P <). ناهنجاری های جمجمه ای صورتی عمدتا بصورت هیپوپلازی فک پایین و دهان باز در گروه های تجربی 3،2،1 مشاهده شد. کاهش معنی دار این ناهنجاری ها در جنینهای گروه های تجربی4،5 و6 با مصرف توام اسید فو لیک مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادکه مصرف داروی توپیرامات در دوران بارداری سبب القای برخی ناهنجاری های جنینی می گردد و مصرف اسیدفولیک تاحدود زیادی از ناهنجاری های ایجاد شده توسط داروی توپیرامات جلوگیری بعمل می آورد.
    کلیدواژگان: توپیرامات، ناهنجاریهای جنینی، ا سید فو لیک
  • مریم سرگزی، شایسته صالحی، سیدعلی ناجی صفحات 73-84
    مقدمه
    سالم پیر شدن حق همه انسانهاست. سالمندان یکی از گروه های ویژه ای هستند که نیازمند مداخلاتی در جهت بهبود رفتار های ارتقاء دهنده سلامت برای محدود کردن شروع ناتوانی ها، شیوع بیماری ها و جلوگیری از بروز مرگ زودرس هستند. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت سالمندان بستری در بیمارستانهای شهر زاهدان انجام گردیده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی تحلیلی است. جامعه پژوهش سالمندان بستری در بیمارستانهای شهر زاهدان بود، که 300 سالمند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه و اطلاعات از طریق مصاحبه جمع آوری گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی و درصد) و آمار استنباطی (آزمون کای دو) استفاده گردید.
    یافته ها
    از 300 سالمند مورد مطالعه 6/12 درصد سیگار، 3/0 درصد الکل مصرف می نموده اند. 3/26 درصد فعالیت ورزشی منظم، 3/51 درصد رژیم کم نمک، 7/57 درصد رژیم کم چرب داشته اند. 7/97 درصد سبزیجات، 64 درصد میوه، 56 درصد لبنیات و 3/54 درصد میزان گوشت توصیه شده را مصرف نمی کرده اند. 3/31 درصد معاینات عمومی و 3/9 درصد تزریق واکسن آنفولانزا در یکسال گذشته انجام داده بودند. بین اکثر رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، تحصیلات، شهرنشینی و روستا نشینی رابطه آماری معنی دار وجود داشت و با جنسیت در سطح خطای 5 درصد ارتباط معناداری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش برنامه ریزی در جهت آموزش و توسعه رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت در سالمندان امری ضروری است.
    کلیدواژگان: رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت، سالمندان، سالمند بستری
|
  • Hossein Ali Ghafaripoor, Mehdi Jalali, Mohammad Reza Nikravesh, Javad Sanchooli, Daryush Hamidi Alamdari, Masumeh Seghatoleslam Pages 10-21
    Background

    Adipose-derived cells are immature and transformed cells which can in specific conditions, play different roles such as providing a source of stem cells for treatment of damages and injuries. The aim of this study was to determine therapeutic effects of human adipose-derived stem cells on cerebral cortex injury in cerebral ischemic rats.

    Methods

    The present study included 30 male Wistar rats. The cases were divided into three groups. For experimental and sham groups, the right Carotid stroke was occlused by Common Carotid Artery occlusion (CCA) for 30 minutes in 100-150 g male Wistar rats. Seven days after surgery, the rats were divided into two groups to receive intravenously either BrdU positive human adipose stem cells [(2×105 cells in 1ml saline, n=10) as experimental group] or the same amount of saline [as sham group (n=10)]. There was also one group (control) without any surgery or injections. The animals were evaluated for 14 days to test movement disorders by limb placing and corner turn tests. Transplanted stem cells were detected by immunohistochemistry.

    Findings

    The results demonstrated that the injected ASCs were settled in the injured area of the brain and helped to improve the movement's disorders due to bleeding, in the experimental groups (P<0.05), which was better, compared to the sham group. The data also revealed that size of damaged region in brain of experimental group was decreased significantly.

    Conclusion

    It is concluded that the adipose stem cell's transplantation has a beneficial influence on brain tissue reparation after hypoxic ischemic cell's death, especially in the hypothalamic area and cortical region.

    Keywords: Adipose, derived Stem Cell (ASC), brain damage, hypoxic ischemic
  • Fatemeh Samiee Rad, Neda Eyzadian Mehr, Mohammad Hasan Karimfar, Morteza Habibi Pages 23-31
    Background
    The Neonatal Jaundice is a common and benign disease. With early discharge, many newborns have to be readmitted to hospital for evaluation and treatment of hyperbilirubinemia. In these situations, the main concern is the prevention of development of kernicterus. The objective of the present study was to evaluate the correlation between Bilirubin, NRBC and Reticulocyte levels of umbilical cord blood with Neonatal Hyperbillirubinemia in Kosar Hospital of Qazvin.
    Materials And Methods
    in this analytical-descriptive study, a representative sample of 74 healthy full-term newborns that were heavier than 2500 grams and were born in spring 2011, were investigated. Cord blood was taken from umbilical cord for analysis of NRBC, Reticulocyte and Bilirubin levels, then newborns were monitored in terms of developing jaundice by clinical and laboratory evaluations in the fifth day.
    Results
    The cord blood level of NRBC and Reticulocyte in icteric newborns which required phototherapy was significantly higher than non-icteric newborns. The sensitivity and specificity of NRBC that were more than 5.5% for prediction of jaundice development were 66% and 90%, respectively (p<0.000). The above findings for Reticulocyte percentage more than 6.5% were 73% and 60%, respectively, (p<0.001).
    Conclusion
    The routine evaluation of Bilirubin level in umbilical cord is not as effective for screening and recognition of high risk of Neonates. Instead, cord NRBC and Reticulocyte levels could be used.
    Keywords: Icter, Cord blood NRBC, Cord blood billirubin, Cord blood Reticulocyte
  • Razieh Keikhaee, Fatemeh Rakhshani, Shahrokh Izadi, Seyedeh Zahra Hashemi Pages 33-41
    Introduction
    Oral diseases are one of the most prevalent human diseases, especially among the children and more than 99% of people suffer these diseases. Factors that are associated with promotion of effective behaviors have an important role in reducing these diseases. Associated factors with oral health behaviors among female primary students were investigated in the current study, in Zabol, based on the health belief model.
    Method
    In this descriptive-analytical study that was conducted in 1390, 287 female primary students of Zabol were randomly selected and studied. Data were collected with completing the questionnaire that was designed based on health belief model. justifiability was determined through expert panel and reliability by Cronbach`s alpha (N=30, =0.77). SPSS18 software was used for data analysis.
    Results
    According to results, the mean score of student`s behavior was 3.72 from 10 and approximately 30% of them performed the desired behaviors. Among studied variables in this model, there was a significant correlation between perceived barriers and self-efficacy with the behavior. Also the main source of student's information was their parents.
    Conclusion
    Oral health behaviors in the studied population were poor. According to the results, for improving oral health behaviors by training programs in the students, some factors such as increasing self-efficacy, overcoming the obstacles and considering the role of parents are necessary.
    Keywords: oral health, health belief model, students
  • Khdijeh Rezaie Keikhaie, Kolsoom Rezaie Keikhaie, Maryam Khooshide, Aziz Shahraki Vahed Pages 43-50
    Background And Objective
    Delivery before 37 weeks is called preterm labor. Preterm labor is one of the major problems in obstetrics, and the greatest cause of morbidity and mortality in the infants. This study was designed to compare the effects of oral Nifedipine and injectable magnesium sulfate for treatment of preterm labor in Ali-ebne-abitaleb hospital in zahdan, from 1384 to 1386.
    Materials and Methods
    This randomized and clinical trial study was performed on 110 pregnant women who were hospitalized for suppression of preterm labor pain. The participants were divided into two groups, randomly. The pain being not suppressed by bed rest and Fluid therapy, in the first group Magnesium Sulfate infused injection was performed, and the second group were given oral Nifedipine. Uterine contractions were controlled by touching. Descriptive statistics, an independent T-test and Chi-square calculated by SPSS (11) were used for statistical analyses.
    Results
    There were no significant statistical differences between groups, regarding the age of pregnancy and mother's parity. The results showed equal labor pains (83.6%) controlled in both groups in the first 24 hours. Also, comparison of labor pains suppression in both groups did not show significant differences after 48 hours. Overall, side effects in magnesium-sulfate-treated group (54.5%) were more than Nifedipine-treated group (22%). Neonatal outcomes were similar in both groups.
    Conclusion
    Regarding the equal results of this study, ease of consumption and related side effects depend on the specific case. We can use one of these two drugs for suppression of labor pains, alternatively. Nifedipine can be used in suppression of labor pains instead of magnesium sulfate patients who do not have low blood pressure.
    Keywords: Preterm labor pain, Magnesium Sulfate, Nifedipine
  • Fardin Moradi Msanesh, Hasan Ahadi, Farhad Jomehri, Mehdi Rahgozar Pages 51-59
    Introduction
    diagnosis, treatment, reversion, consequences, side effects of treatment and recurrence of breast cancer lead to psychological reactions such as depression, anxiety and stress. These reactions can reduce quality of life in breast cancer patients by interference in function, control of symptom, making decisions about treatment, adherence to treatment regimens and social interaction.
    Methods
    This research is based on correlation method. Statistical population was containing all women with breast cancer who had medical records in Imam Reza hospital of Kermanshah in 2010. Sample of research was 294 women with breast cancer that selected based on purposive sampling. Psychological distress assessed by DASS-21 and quality of life assessed by WHOQOL-BREF. Data were analyzed statistically by version 11/5 of SPSS software. Statistic data analysis was based on descriptive statistics, Pearson correlation, inter regression analysis. P < 0/05 was considered significant.
    Findings
    Results showed that psychological distress has a significant negative relationship with quality of life (P < 0/05). Based on inter regression analysis fifteen, twenty four, and twenty four percent of the variance in the physical health was explained by depression, anxiety and stress respectively. Also sixteen, nine, and nineteen percent of the variance in the psychological health was explained by depression, anxiety, and stress respectively. In the other hand, four, five, and six percent of the variance in the social relationship was explained by depression, anxiety, and stress respectively. Finally, twenty one, twelve, and fifteen percent of the variance in the environment health was explained by depression, anxiety, and stress respectively. Therefore, stress was strongest predictor of physical health, psychological health and social relationship and depression was strongest predictor of environment health.
    Conclusion
    It is concluded that in women with breast cancer, psychological distress, especially stress and depression have important roles in reduce of physical and psychological health. This research showed that stress and depression lead to dissatisfaction of women with breast cancer from their social relationships and circumstances of their life environment. Therefore, attention to psychological distress and it’s reduce should be consider as one of the essential priorities in psycho-medical interventions.
    Keywords: psychological distress, quality of life, breast cancer
  • Laleh Rafighdoost, Jina Khaiatzadeh, Kaveh Tabrizian, Amir Ashkan Mahjoor, Akram Abootorabi Pages 61-72
    Introduction
    Topiramate is an anti-epilepsy drug and its Consumption during pregnancy may induce skeletal and craniofacial malformations. The aim of this study was to evaluate the protective effect of folic acid on the reduction of topiramate- induced anomalies in Balb/c mice.
    Materials And Methods
    In this study, 72 Balb/c timed-pregnant mice were divided into 6 experimental and 2 control groups. Experimental groups I,II and III received daily oral gavages of topiramate (50,100 and 200 mg/kg, respectively) and experimental groups IV, V and VI received similar doses of topiramate with 3 mg/kg/day folic acid supplement by gavage route. Control negative and positive groups received normal saline and folic acid, respectively. Oral gavages were done during GD6-GD15. Gavage of folic acid was done from 10 days before pregnancy to day 15th of pregnancy. Dams underwent Cesarean section on GD18 and were investigated by microscopic tools, and after determination of weight and crown- rump length, external examination was done and fetuses were stained with Alizarin red S and Alcian blue staining.
    Results
    The mean weight and crown-rump length of the fetuses in three experimental groups I, II and III were significantly reduced compared with control groups (P < 0.05). Orofacial deformities such as mandibular hypoplasia and open mouth were detected in experimental groups I, II and III. A significant decrease was seen in the incidence of these deformities in fetuses of groups IV, V and VI that received folic acid-topiramate co-administrations.
    Conclusion
    Findings of this study showed that using topiramate during pregnancy may induce fetus malformations and consumption of folic acid can reduce topiramate- induced birth defects.
    Keywords: Topiramate, Birth defects, Folic acid
  • Maryam Sargazi, Shayesteh Salehi, Seyed Ali Naji Pages 73-84
    Background
    All human beings deserve healthy aging. The elderly are one of the groups that require special interventions in improving the health promoting behaviors to decrease the disability onset and to prevent the disease outbreak and premature deaths. Therefore, this study has been conducted to determine the health promoting behavior in elderly people admitted to hospitals in Zahedan.
    Materials And Methods
    This analytical and descriptive study included 300 elderly people who had admitted to hospitals in Zahedan. The patients were chosen based on the convenience sampling method and questionnaire's data were collected through interviews. For data analysis, descriptive statistics (frequency and percentage) and inferential statistics (Chi-square test) were used.
    Results
    Of 300 elderly studied, 12.6% has smoked and 0.3 % has consumed alcohol. 26.3% has done exercise regularly, 51.3% had low-salt diet and57.7% had low-fat diet. 97.7, 64, 56 and 54.3% of the study group haven’t used vegetables, fruit, dairy and the recommended meat respectively. 31.3% had done the general examinations, and 9.3% had vaccinated against influenza in the last year. There was a statistically significant relationship between the most of health promoting behaviors and education, rural and urban residency while there was no statistically significant relationship between the health promoting behaviors and gender.
    Conclusion
    According to the obtained results, planning for training and development of health promoting behavior in elderly people is essential.
    Keywords: Health promoting behaviors, Elderly, Hospitalized elderly