فهرست مطالب

Auditory and Vestibular Research
Volume:23 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/11/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ویدا رحیمی، سعید فراهانی*، معصومه آمره، سامان معروفی زاده صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    یکی از عوامل غیرپاتولوژیک دخیل در ثبت گسیل های صوتی گوش، وضعیت بدن است. در پژوهش حاضر، تاثیر وضعیت خوابیده به پهلو بر ویژگی های گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش و فرضیات موجود بررسی شد.

    روش بررسی

    مطالعه مقطعی مقایسه ای روی 42 فرد بزرگسال در محدوده سنی 25- 18 سال انجام شد. نتایج آزمون گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش به منظور مقایسه سطح پاسخ کلی، درصد تکرار پذیری کلی، نسبت سیگنال به نویز و زمان آزمایش در وضعیت های نشسته، طاقباز و خوابیده به پهلو به صورت همان طرفی و دگرطرفی ثبت و تحلیل شد.

    یافته ها

    وضعیت بدن تاثیر معنی داری بر سطح پاسخ کلی، درصد تکرار پذیری کلی و مدت زمان آزمایش داشت(01/0≥p) در حالی که این تاثیر در نسبت سیگنال به نویز تنها در فرکانس 1000 هرتز مشاهده شد(001/0≥p) بیشترین میزان سطح پاسخ کلی و کمترین مدت زمان آزمایش در وضعیت خوابیده به پهلو به صورت دگرطرفی مشاهده شد(05/0≥p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های به دست آمده به نظر می رسد وضعیت خوابیده به پهلو به صورت دگرطرفی بهترین وضعیت برای کسب پاسخ های برانگیخته گذرای گوش محسوب شود. نتایج این پژوهش تا حدودی موید بخشی از فرضیه تغییرات فشار داخل جمجمه ای که در آن تغییر وضعیت بدن منجر به افزایش فشار داخل حلزونی می شود، است هرچند تناقضاتی در این میان مشاهده می شود.

    کلیدواژگان: گسیل های صوتی برانگیخته گذرای گوش، وضعیت بدن، فشار داخل جمجه ای، وضعیت خوابیده به پهلو
  • طاهره سیما شیرازی*، عبدالله موسوی، لعیا غلامی تهرانی، نیکتا حاتمی زاده، مهدی رهگذر، مریم غلمانی پور صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    نتایج بسیاری از مطالعات نشان می دهد که نارساخوان ها نقص هایی در نامیدن سریع نشان می دهند. اما میزان این نقص و ارتباط آن با سطح خواندن آنها در زبان های نوشتاری مختلف، متفاوت است. هدف این مطالعه بررسی سرعت نامیدن در کودکان نارساخوان فارسی زبان بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش، سرعت نامیدن 19 کودک نارساخوان و 31 کودک رساخوان با استفاده از تکلیف نامیدن خودکار سریع و درستی و سرعت خواندن آنها از طریق خواندن متن آزمون تشخیصی خواندن، خواندن کلمات پربسامد، کلمات کم بسامد و ناکلمه ها، آزمون خواندن و نارساخوانی بررسی شد. آزمودنی ها از بین دانش آموزان پایه دوم ابتدایی شهر تهران انتخاب شدند و همگی از هوش بهر عادی برخوردار بودند. رساخوان ها در محدوده سنی 7/7 تا 7/8 با میانگین 6/7 سال و نارساخوان ها در محدوده سنی 8/7 تا 4/9 سال با میانگین 1/8 بودند.
    یافته ها
    نارساخوان ها نسبت به رساخوان ها زمان بیشتری برای تکمیل هر یک از زیرآزمون های نامیدن خودکار سریع اشیا(p<0/001)، اعداد(p=0/001) و حروف(p<0/001) صرف کردند. میانگین نمره z نارساخوان ها در نامیدن سریع اشیا 98/1-، اعداد 96/1- و حروف 35/3- بود. 42 درصد نارساخوان ها هیچ نقصی در تکلیف نامیدن سریع نشان ندادند. تمام این خرده آزمون ها با متوسط سرعت خواندن همبستگی نشان دادند(p≤0/05)، اما بین خرده آزمون های نامیدن سریع، فقط سرعت نامیدن حروف با درستی خواندن همبستگی داشت(p≤0/05).
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از نارساخوان ها در سرعت نامیدن به ویژه نامیدن سریع حروف مشکل داشتند. و به نظر می رسد بین سرعت نامیدن با درستی و سرعت خواندن همبستگی وجود دارد که این ارتباط با دومی چشمگیرتر است.
    کلیدواژگان: نارساخوانی، نامیدن خودکار سریع، درستی خواندن، سرعت خواندن
  • زهرا سلیمانی*، شهین نعمت زاده، لعیا غلامی تهرانی، مهدی رهگذر صفحات 21-29
    زمینه و هدف
    علی رغم کاربرد وسیع رویکرد تحلیل نمونه زبانی در مطالعات رشد زبان و ارزیابی آسیب شناسی آن در زبان های دیگر، در زبان فارسی کاربرد آن رایج نبوده است. در تحقیق حاضر برخی ویژگی های روان سنجی این رویکرد، نظیر روایی محتوا داستان و تصاویر آن، پایایی آزمون بازآزمون و پایایی بین مصححان بررسی شد.
    روش بررسی
    برای جمع آوری نمونه زبانی داستانی فارسی بر اساس مطالعه Schneider و همکاران در سال 2006 نوشته و به تصویر کشیده شد. ابتدا افراد خبره روایی متن داستان و سپس کیفیت تصاویر آن را ارزیابی کردند. تصاویر طی دو مرحله به فاصله 10-7 روز به 30 کودک 6-5 ساله نشان داده شد و از آنها خواسته شد بر اساس تصاویر داستانی را بسازند. هیچ سرنخی توسط آزمونگر ارائه نشد. صدای کودکان ضبط، نسخه نویسی و تحلیل شد. در تحلیل ساختار جمله و کلمه ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین درصد توافق افراد صاحب نظر در مورد متن نوشتاری 28/92 به دست آمد. کیفیت تصاویر رتبه بسیار عالی را کسب کرد. ضرایب تکرارپذیری نشان می دهد در متغیرهای ساختار جمله و ساختار کلمه بین دو مرحله اجرا همبستگی معنی داری مشاهده شد(p<0/05). در ساختار جمله فقط در متغیر جمله مرکب ناهم پایه همبستگی مشاهده نشد(p=0/137). همبستگی میانگین درصد توافق بین ارزیاب ها در نسخه نویسی 1/97 بود و نتایج بررسی پایایی در تحلیل نمونه نشان داد ضرایب همبستگی شدید و معنی داری بوده است.
    نتیجه گیری
    ابزار جمع آوری نمونه زبانی از روایی برخوردار است و ثبات عملکرد زبانی در اندازه گیری مکرر در رویکرد تحلیل نمونه زبانی از ضعیف تا قوی متغیر است.
    کلیدواژگان: پایایی، روایی، تحلیل نمونه زبان، کودکان، فارسی
  • مهری ملکی، زهرا جعفری*، حسن عشایری، مرضیه شریفیان، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 30-39
    زمینه و هدف
    اسکلروز متعدد یکی از بیماری های دستگاه عصبی مرکزی است که می تواند با نشانه های گوناگونی همراه باشد. یکی از این نشانه ها، اختلالات شنوایی است. با توجه به اینکه ضعف درک گفتار از پیامدهای اصلی نقص شنوایی است و توانایی حدت زمانی در درک گفتار نقش به سزایی دارد. در پژوهش حاضر، درک گفتار و حدت زمانی توسط امتیاز بازشناسی واژه در سکوت و حضور نویز و آزمون کشف فاصله در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر روی 18 بزرگسال مبتلا به اسکلروز متعدد با میانگین سنی 28/37 سال و 18 بزرگسال با شنوایی هنجار با میانگین سنی 00/38 سال که از نظر سن و جنس مطابقت داشتند، انجام شد. توانایی حدت زمانی در سطوح شدتی فوق آستانه به وسیله آزمون کشف فاصله و امتیاز بازشناسی گفتار در سکوت و سه نسبت سیگنال به نویز مختلف در دو گروه اندازه گیری و نتایج به دست آمده در افراد مبتلا به اسکلروز متعدد با افراد هنجار مقایسه شد.
    یافته ها
    بین گروه مبتلا و هنجار در آزمون کشف فاصله و امتیاز بازشناسی واژه، اختلاف معنی داری وجود داشت(p<0/05). در آزمون کشف فاصله در دو گروه، بین چهار سطح شدت مورد بررسی، تفاوت معنی داری مشاهده شد(p<0/05). همچنین امتیاز بازشناسی واژه در هر دو گروه بین چهار وضعیت اندازه گیری تفاوت معنی داری داشت(p<0/001).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های مطالعه حاضر، در بیماری اسکلروز متعدد نقص در پردازش ویژگی های زمانی محرک مشاهده می شود. به نظر می رسد نقص در پردازش ویژگی های زمانی محرک صوتی، علت کاهش امتیاز بازشناسی واژه و درک گفتار در این بیماران است.
    کلیدواژگان: اسکلروز متعدد، آزمون گفتار در حضور نویز، حدت زمانی، کشف فاصله، آزمایش بازشناسی واژه
  • مریم فغانی ابوخیلی، سیده مریم خدامی*، شهره جلایی صفحات 40-49
    زمینه و هدف
    وجود عوامل خطر و مطالبات صوتی متفاوت در آموزگاران به عنوان بزرگ ترین کاربران حرفه ای صوت سبب بروز شکایت های صوتی متفاوت می شود. با توجه به ماهیت چندبعدی صوت، هدف از این مطالعه ارزیابی اکوستیک و ادراکی صوت آموزگاران و مقایسه نتایج آن بین آموزگاران با شکایت های صوتی کم و زیاد بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی مقایسه ای، 60 آموزگار زن به صورت نمونه دردسترس از دبیرستان های دخترانه شهرستان ساری انتخاب و براساس امتیاز شکایت صوتی به دو گروه شکایت صوتی کم و زیاد تقسیم شدند. پرسش نامه خودارزیابی صوت در انتهای روز کاری توسط آموزگاران تکمیل شد. همچنین صدای آموزگاران در انتهای روز کاری در تکالیف کشش واکه، خواندن متن و گفتار محاوره ای ضبط و ارزیابی ادراکی با نیمرخ GRBAS توسط دو گفتاردرمانگر و ارزیابی اکوستیک با نرم افزار Praat روی شاخص های فرکانس پایه، شدت، آشفتگی فرکانس و آشفتگی شدت انجام شد. نتایج ارزیابی های اکوستیک و ادراکی بین دو گروه آموزگاران مقایسه شد.
    یافته ها
    فقط نتایج خودارزیابی صوت بین آموزگاران با شکایت های صوتی کم و زیاد تفاوت معنی دار داشت(p<0/05) اما نتایج ارزیابی اکوستیک و شنیداری ادراکی بین دو گروه تفاوت معنی داری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با وجود شیوع بالای مشکلات صوت در آموزگاران، نمود آن برحسب میزان شکایات و شیوه های ارزیابی متفاوت است. با توجه به این که آموزگاران با شکایات صوتی زیاد تنها در ارزیابی های مراجع محور انحرافات معنی دار بیشتری را نسبت به گروه با شکایات کم نشان دادند احتمالا علت این امر ادراک متفاوت دو گروه از ویژگی های صوتی خودشان است. این نتایج از توجه به خودارزیابی ها در فرآیند بالینی مشکلات صوت حمایت می کند.
    کلیدواژگان: آموزگار، شکایت صوتی، خودارزیابی، اکوستیک، ادراکی
  • فاطمه سادات قاهری، منصوره عادل قهرمان*، فرنوش جاراللهی، شهره جلایی صفحات 50-61
    زمینه و هدف
    اطلاعات جهت یابی در مناطق مختلف مغز از جمله هیپوکامپ ذخیره و پردازش می شود. به دلیل ارتباطات آناتومیک متعدد بین هسته های دهلیزی و هیپوکامپ و نقایص شناختی به ویژه در حافظه فضایی متعاقب اختلالات دهلیزی، می توان فرض کرد تحریک سیستم دهلیزی منجر به بهتر شدن حافظه فضایی خواهد شد. هدف این مطالعه، بررسی تاثیر تحریک گالوانیک دهلیزی بر حافظه فضایی افراد هنجار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای تجربی، 60 زن 30-18 ساله به طور تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. به گروه مداخله تحریک دهلیزی گالوانیک دوقطبی، دوطرفه و زیر سطح آستانه الکتریکی و به گروه شاهد، تحریک کاذب ارائه شد. مدت تحریک 15 دقیقه بود. تغییرات امتیازهای آزمون حافظه فضایی Corsi Block آنها قبل و بعد از تحریک در هر گروه و بین دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز تمام پارامترهای آزمون قبل از تحریک بین دو گروه برابر بود(p>0/05). در گروه مداخله، امتیاز ظرفیت یادآوری توالی، امتیاز کل و امتیاز یادگیری افزایش معنی داری داشتند(p<0/05) و امتیاز یادآوری تاخیری تغییر نداشت(p=0/6). در گروه شاهد، امتیاز یادگیری بهتر(p=0/003) و امتیاز یادآوری تاخیری بعد از تحریک کاذب بدتر شد(p=0/01). درصد اختلاف امتیازهای ظرفیت یادآوری توالی و کل بین دو گروه اختلاف معنی داری داشتند(p<0/05).
    نتیجه گیری
    تحریک دهلیزی گالوانیک بر حافظه های کوتاه مدت و بلندمدت فضایی اثر تقویت کنندگی دارد. به نظر می رسد اثر یادگیری به طور ذاتی در این آزمون وجود دارد و از تحریک تاثیر نمی پذیرد.
    کلیدواژگان: تحریک دهلیزی گالوانیک، سیستم دهلیزی، هیپوکامپ، حافظه فضایی دیداری
  • حوریه احدی*، رضا نیلی پور، بلقیس روشن، حسن عشایری، شهره جلایی صفحات 62-69
    زمینه و هدف
    با توجه به نتایج اکثر تحقیقات که نشان دهنده اختلالات صرفی در کودکان دچار آسیب ویژه زبانی هستند و توجه ویژه ای در تحقیقات به رابطه میان دوزبانگی و آسیب ویژه زبانی شده است، از این رو پژوهش حاضر تکواژهای صرفی افعال زبان فارسی در افراد دوزبانه مبتلا به آسیب ویژه زبانی و مقایسه آنها با کودکان دوزبانه بهنجار را مورد بررسی قرار داد.
    روش بررسی
    در این پژوهش شش کودک 5 تا 10 ساله، دوزبانه آذری فارسی و شش کودک همتای سنی و شش کودک همتای زبانی از لحاظ صرف فعل مورد بررسی قرار گرفتند و داشتن تاخیر زبانی، نداشتن مشکلات شنوایی، بینایی و هوشی از معیارهای ورود به این پژوهش بود. ابزار سنجش، آزمون آسیب ویژه زبانی و نمونه گفتار پیوسته کودکان بود و برای مقایسه نتایج از آزمون غیرپارامتریک من ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که این کودکان در مهارت های درک و بیان تطابق فعل و فاعل و بیان زمان افعال (گذشته، حال، آینده) نسبت به همتایان سنی خود تاخیر دارند و تفاوت موجود از لحاظ آماری معنی دار بود (p=0/020، p=0/019) و حتی در مورد توانایی بیان زمان افعال از همتایان زبانی خود نیز عقب تر هستند و بین آنها تفاوت معنی داری مشاهده شد(p=0/029).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد ضعف در توانمندی های صرفی افعال می تواند نشانه بالینی ارزشمندی در تشخیص و درمان کودکان دوزبانه دچار آسیب ویژه زبانی باشد.
    کلیدواژگان: آسیب ویژه زبانی، دوزبانگی، صرف افعال
  • کوثر اسفنده، علی قربانی*، هاشم فرهنگ دوست، محمد علی نظری، شهره جلایی صفحات 70-78
    زمینه و هدف
    توجه نقش علی در پردازش گفتار و زبان دارد و مطالعات در زمینه ارتباط توجه با تحول و رشد گفتار و زبان محدود است. به این خاطر هدف این مطالعه، بررسی تفاوت بین کارکرد توجه انتقالی در کودکان مبتلا به لکنت دوران رشد و همتایان غیرلکنتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارکرد توجه انتقالی 30 کودک لکنتی و 30 کودک غیرلکنتی شامل 21 پسر، 9 دختر با استفاده از آزمون مرتب کردن کارت های ویسکانسین بررسی شد. داده های به دست آمده از طریق آزمون های من ویتنی و t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل بین دو گروه تفاوت های معنی داری را در همه شاخص های مربوط به آزمون ویسکانسین نشان داد. در گروه کودکان لکنتی تعداد طبقات تکمیل شده، به شکل معنی داری نسبت به گروه غیرلکنتی کمتر بود(p<0/05). ولی خطاهای درجاماندگی، پاسخ های نادرست، کل کوششها، مدت زمان اجرای آزمون و تعداد تلاش برای تکمیل الگوی اول نسبت به گروه غیرلکنتی بیشتر بود و تفاوت داده ها در همه شاخص ها در گروه لکنتی و کودکان غیرلکنتی معنی دار بود(p<0/05).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد کودکان لکنتی و غیرلکنتی از نظر کارکرد توجه انتقالی با هم تفاوت دارند و کودکان لکنتی عملکرد ضعیف تری در انتقال توجه داشتند. و این یافته ها همسو با چارچوب های نظری رشد لکنت است که بر نقش ممکن فرایندهای توجه در لکنت رشدی اشاره می کند.
    کلیدواژگان: توجه انتقالی، لکنت دوران رشد، آزمون مرتب کردن کارت های ویسکانسین
  • سحر فتاحی، فرنوش جاراللهی*، جمیله فتاحی صفحات 79-86
    زمینه و هدف
    تراکم فرکانسی غیرخطی، قابلیت جدیدی در سمعک ها است که با فشردن محدوده فرکانسی بالاتر از یک فرکانس جداساز و انتقال آنها به فرکانس های پایین تر، شنودپذیری فرکانس های بالا را بهبود می بخشد. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر این ویژگی بر مهارت های شنوایی کودکان سه و چهار ساله کم شنوای عمیق بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه مشاهده ای از نوع توصیفی تحلیلی، 22 کودک سه و چهار ساله با نمونه گیری غیرتصادفی از بین نمونه های در دسترس انتخاب شده و به دو گروه 11 نفره دارای سمعک های مجهز به تراکم فرکانسی و سمعک های فاقد این ویژگی تقسیم شدند. مجریان تحقیق نقشی در تقسیم گروه ها و تجویز سمعک ها نداشتند. برای بررسی سطح مهارت های شنوایی دو گروه از آزمون توانا (جاراللهی، 2009) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل با سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین امتیازهای کل آزمون توانا در کودکان دارای سمعک های مجهز به تراکم فرکانسی غیرخطی از میانگین کودکان دارای سمعک های فاقد این ویژگی بیشتر بود(p<0/001). میانگین امتیاز هر یک از زیرآزمون های کشف(p=0/010)، تمایزگذاری(p=0/039)، شناسایی(p=0/005) و درک(p=0/022)، در گروه دارای سمعک های مجهز به تراکم فرکانسی از گروه دوم بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از سمعک های مجهز به تراکم فرکانسی در کودکان سه و چهار ساله کم شنوای عمیق، سطح مهارت های شنوایی آنها را در هر یک از سطوح و نیز سطح کلی مهارت شنوایی افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: تراکم فرکانسی غیرخطی، کشف محرک صوتی، تمایزگذاری، شناسایی، درک
  • بلقیس روشن*، مسعود کریملو، احمد علی پور، علی خدام صفحات 87-95
    زمینه و هدف
    مداخلات کلامی در گفتاردرمانی کمتر بررسی شده اند. این پژوهش با هدف بررسی کارایی مداخله مبتنی بر کلام بر کم توانایی های زبانی دانش آموزان دارای هوش مرزی انجام شد.
    روش بررسی
    در یک بررسی آزمایشی، 33 دانش آموز دارای هوش مرزی شامل 17 دانش آموز برای گروه مداخله و 16 دانش آموز برای گروه مقایسه، از نمونه های در دسترس انتخاب شدند. مداخله شامل 14 جلسه 45 دقیقه ای بود که بر ساختار و محتوای کلامی تمرکز داشت. روایت شخصی یکسان (رفتن به مسافرت) پیش و پس از مداخله به دست آمد.
    یافته ها
    میانگین امتیازهای سن، تحصیلات و هوش بین دو گروه از نظر آماری تفاوتی نداشت. مداخله باعث افزایش میانگین جملات مرکب(038/0=p)، انواع پیوندهای انسجامی(p=0/003)، اطلاعات مرتبط(p=0/008) و کاهش جملات غیردستوری(p=0/031) در روایت شخصی دانش آموزان گروه مداخله شد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش نشان می دهد که شرکت در برنامه مداخله اثر معنی داری از نظر بالینی بر توانایی شرکت کنندگان در مداخله برای تولید روایت شخصی دارد.
    کلیدواژگان: روایت شخصی، اختلال زبانی، دانش آموز
|
  • Vida Rahimi, Saeid Farahani, Masumeh Amere, Saman Maroufizade Pages 1-9
    Background And Aim

    One of the non-pathological factors affect otoacoustic emissions is body position. In the present study، the effect of side-lying position on evoked otoacoustic emission properties and related existing assumptions were investigated.

    Methods

    The cross-sectional study was performed on 42 adults aged 18-25 years. The results of Transient-evoked otoacoustic emissions (TEOAEs) test were recorded and analyzed in sitting، supine، and side-lying (Ipsi and Contra) positions to compare the total response level، whole wave reproducibility، signal to noise ratio in frequencies of 1 to 5 KHz، and the lasting time of the test.

    Results

    Changing of the body position had a significant effect on total response level، whole wave reproducibility، and lasting time of the test (p<0. 010) while this effect on signal to noise ratio was just found at 1 KHz (p<0. 001). The highest total response level and lowest lasting time of the test values were observed in side-lying (contra) position (p<0. 050).

    Conclusion

    Side-lying position (contra) is the best position for the TEOAEs test. The results of this study partly confirm intracranial pressure change hypothesis that intracochlear fluid pressure increase in the auditory system; although there are contradictions in this field.

    Keywords: Transient, evoked otoacoustic emissions, body position, intracranial pressure, side, lying position
  • Tahere Sima Shirazi*, Abdollah Moossavi, Laya Gholami Tehrani, Nikta Hatamizadeh, Mehdi Rahgozar, Maryam Ghelmanipoor Pages 10-20
    Background And Aim
    Several studies have demonstrated deficits in rapid naming in dyslexic readers; however the extent of deficit is different in various orthographies. This study was intended to survey the naming speed in Persian children with dyslexia.
    Methods
    Rapid automatized naming (RAN) task of 19 children with dyslexia were compared with 31 nondyslexic children. Participants were selected from the students of the second grade of primary schools in Tehran city، Iran، with normal intelligence [intelligence quotient]. Nondyslexic children were at the age of 7. 7 to 8. 7 years (mean=7. 6) and dyslexics were 7. 8 to 9. 4 years old (mean=8. 1). Reading accuracy and speed were assessed by text reading (Diagnostic Reading Test)، and high frequency word، low frequency word and nonword reading (Reading and Dyslexia Test).
    Results
    Dyslexic readers needed more time than non-dyslexics when naming objects (p<0. 001)، numbers (p=0. 001) and letters (p<0. 001). The mean of dyslexics z-scores were -1. 98 on objects، -1. 96 on numbers and -3. 35 on letters. 42% of dyslexics did not show any deficit on rapid automatized naming task. All of the subtests were correlated to reading speed (p<0. 050)، but among subtests of rapid automatized naming task، only letter naming was correlated to reading accuracy (p<0. 050).
    Conclusion
    More than half of dyslexics cases showed an apparent deficit in naming speed (objects، numbers and letters)، which was more evident at letters. Naming speed was related to reading accuracy and reading speed; although the relationship was stronger with the second one.
    Keywords: Dyslexia, rapid automatized naming, reading accuracy, reading speed
  • Zahra Soleymani*, Shahin Nematzadeh, Laya Gholami Tehrani, Mehdi Rahgozar Pages 21-29
    Background And Aim
    The language sample analysis (LSA) is more common in other languages than Persian to study language development and assess language pathology. We studied some psychometric properties of language sample analysis in this research such as content validity of written story and its pictures، test-retest reliability، and inter-rater reliability.
    Methods
    We wrote a story based on Persian culture from Schneider’s study. The validity of written story and drawn pictures was approved by experts. To study test-retest reliability، 30 children looked at the pictures and told their own story twice with 7-10 days interval. Children generated the story themselves and tester did not give any cue about the story. Their audio-taped story was transcribed and analyzed. Sentence and word structures were detected in the analysis.
    Results
    Mean of experts'' agreement with the validity of written story was 92. 28 percent. Experts scored the quality of pictures high and excellent. There was correlation between variables in sentence and word structure (p<0. 05) in test-retest، except complex sentences (p=0. 137). The agreement rate was 97. 1 percent in inter-rater reliability assessment of transcription. The results of inter-rater reliability of language analysis showed that correlation coefficients were significant.
    Conclusion
    The results confirmed that the tool was valid for eliciting language sample. The consistency of language performance in repeated measurement varied from mild to high in language sample analysis approach.
    Keywords: Reliability, validity, language sample analysis, children, Persian
  • Mehri Maleki, Zahra Jafari*, Hassan Ashayeri, Marziyeh Sharifiyan, Alireza Akbarzade Baghban Pages 30-39
    Background And Aim
    Multiple sclerosis (MS) is one of the central nervous system diseases can be associated with a variety of symptoms such as hearing disorders. The main consequence of hearing loss is poor speech perception، and temporal acuity has important role in speech perception. We evaluated the speech perception in silent and in the presence of noise and temporal acuity in patients with multiple sclerosis.
    Methods
    Eighteen adults with multiple sclerosis with the mean age of 37. 28 years and 18 age- and sex- matched controls with the mean age of 38. 00 years participated in this study. Temporal acuity and speech perception were evaluated by random gap detection test (GDT) and word recognition score (WRS) in three different signal to noise ratios.
    Results
    Statistical analysis of test results revealed significant differences between the two groups (p<0. 05). Analysis of gap detection test (in 4 sensation levels) and word recognition score in both groups showed significant differences (p<0. 001).
    Conclusion
    According to this survey، the ability of patients with multiple sclerosis to process temporal features of stimulus was impaired. It seems that، this impairment is important factor to decrease word recognition score and speech perception.
    Keywords: Multiple sclerosis, speech in noise test, gap detection, temporal acuity
  • Maryam Faghani Abukeili, Seyyedeh Maryam Khoddami *, Shohreh Jalaie Pages 40-49
    Background And Aim
    Teachers are a large group of professional voice users that several risk factors and voice demands causes various voice complaints among them. As the voice is multidimensional، the aim of this study was acoustic and perceptual measurement of teachers’ voice and comparing the findings between two groups with many and few voice complaints.
    Methods
    Sixty female teachers of high school in Sari، north of Iran، were chosen by available sampling to participate in this cross-sectional study. According to a voice complaints questionnaire، 21 subjects located in few voice complaints and 31 in many voice complaints group. After a working day، subjects completed a voice self-assessment questionnaire. Also، teachers’voice were recorded during three tasks including sustained vowels /a/ and /i/، text reading and conversational speech. Acoustic parameters were analyzed by Praat software and 2 speech-language pathalogists performed auditory-perceptual assessment by GRBAS (Grade، Roughness، Breathiness، Asthenia، Strain) scale.
    Results
    Comparing of the voice self-assessment between the two groups demonstrated statistically significant difference (p<0. 05); however results of the acoustic and auditory-perceptual measurement did not show significant diffrence.
    Conclusion
    Despite prevalent voice problems in teachers، there are various conditions in terms of complaints and assessments methods. In this study، only a remarkable deviation documented in the client-based assessments in many voice compliants group in comparison with few voice compliants، which would be probably related to different individual’s perception of voice problem between two groups. These results support paying attention to self-assessments in clinical process of voice problems.
    Keywords: Teacher, voice complaint, self assessment, acoustic, perceptual
  • Fatemehsadat Ghaheri, Mansoureh Adel Ghahraman*, Farnoush Jarollahi, Shohreh Jalaie Pages 50-61
    Background And Aim
    Navigation information is processed and stored in different brain areas such as hippocampus. Since multiple pathways has been reported between vestibular nuclei and hippocampus and also cognitive dysfunction specifically in spatial memory is induced by vestibular deficits، it can be assumed that vestibular system stimulation ameliorates spatial memory. The aim of study was to evaluate the effect of galvanic vestibular stimulation on normal individual’s spatial memory.
    Methods
    In this experimental-interventional study، sixty 18-30-years-old women were randomly allocated in intervention and control groups. Intervention group undergone subthreshold bilateral bipolar galvanic vestibular stimulation and control group received sham stimulation. Stimulation was presented for 15 minutes. Corsi Block Tapping (CBT) test scores were compared before and after subthreshold bipolar galvanic vestibular stimulation exposure or no stimulation in each group and between groups.
    Results
    All test parameters were the same in both groups before stimulation (p<0. 050). There were significant improvement in block span، total score and learning score in intervention group after galvanic vestibular stimulation (p<0. 050)، no significant difference in delayed score (p=0. 600). Learning score was improved (p=0. 003) and delayed score was deteriorated (p=0. 010) in control group. Percentages of block span and total score in intervention group were significantly different compared to the other group (p<0. 050).
    Conclusion
    Galvanic vestibular stimulation improves short-term and long-term spatial memory. This test may inherently have learning effect that is not influenced by stimulation.
    Keywords: Galvanic vestibular stimulation, vestibular system, hippocampus, visuo, spatial memory
  • Hourieh Ahadi *, Reza Nilipour, Belghis Rovshan, Hassan Ashayeri, Shohreh Jalaie Pages 62-69
    Background And Aim
    Most of the researches are about bilingual children with specific language impairment and importance of it in recognition and treatment. This study aimed to assess verb morphology in bilinguals with specific language impairment (SLI) and compare them with normal bilinguals.
    Methods
    Six bilingual (Azeri and Persian) children with specific language impairment at the age of 7-8 years were collected from clinics of Tehran، Iran. They were evaluated about verb morphology using narrative speech and specific language impairment test and then، compared with six age-matched and six other language-matched children as control group. Children with specific language impairment were diagnosed by exhibiting a significant delay (more than one year) in language that can not be explained by intelligence deficits، hearing loss or visual impairment. We used Man-Whitney test for comparing the groups.
    Results
    Bilingual children with specific language impairment had delay in comparison with their age-matched group in subject-verb agreement (p=0. 020) and articulating tense morphemes (p=0. 019). They also had meaningful delay in using proper tense of verbs (past، present، and future) in comparison with language-matched control group (p=0. 029).
    Conclusion
    Comparison of typical development of bilingual children and bilinguals with specific language impairment shows that verb morphology is a good clinical marker for diagnosing and treatment of these children.
    Keywords: Specific language impairment, bilingualism, verb morphology
  • Kowsar Esfandeh, Ali Ghorbani*, Hashem Farhangdoosth, Mohammad Ali Nazari, Shohreh Jalaie Pages 70-78
    Background And Aim
    Attention has causal role in speech and language processing. Studies are limited about relation between attention and language development. As a result، the purpose of this study was to investigate the difference shifting attention function in children with developmental stuttering and fluent speech.
    Methods
    Thirty children who stutter (21 boys and 9 girls) and thirty children who did not stutter (21 boys and 9 girls) were evaluated. Shifting attention function was investigated using Wisconsin card sorting test. The data were analyzed via Kolmogorov-Smirnov، independent t، and Mann-Whitney U-tests.
    Results
    Between group analysis showed significant differences for all of the indexes in Wisconsin card sorting test. The number of categories completed in children who stutter was significantly less than that control group (p<0. 05). But preservative errors، total errors، total tries، time of test performance and try for first pattern in children who stutter was more than in the control group and data differences were significant for all of the indexes (p<0. 05).
    Conclusion
    The findings of this study show that children with and without stuttering are different in shifting attention function and children who stutter have weaker function in shifting attention. The findings were linked to emerging theoretical frameworks of stuttering development and that were taken to suggest a possible role for attention processes in developmental stuttering.
    Keywords: Shifting attention, developmental stuttering, Wisconsin card sorting test
  • Sahar Fattahi, Farnoush Jarollahi *, Jamileh Fattahi Pages 79-86
    Background And Aim
    Non-linear frequency compression is a new feature in hearing instruments compresses the voices of a high-frequency region above a certain cut-off point and transfers them to the lower frequency regions in order to improve the audibility. In this study، we aimed to survey the effect of this feature on the total level of hearing skills of children with profound hearing loss at the age of 3-4 years.
    Methods
    Twenty two 3-4-years-old children with profound hearing loss were selected with improbable simple sampling. 11 of them had hearing instruments with non-linear frequency compression and 11 had traditional hearing instruments. Tavana test (Jarollahi، 2009) was used to compare the level of hearing skills in these two groups.
    Results
    Comparison of mean scores of total level of hearing skills in two groups indicated a significant difference (p <0. 001). Also، the mean scores of level in all subtests، detection (p=0. 022)، determination (p=0. 005)، recognition (p=0. 039) and comprehension (p=0. 010)، showed significant differences.
    Conclusion
    Using the hearing instruments with non-linear frequency compression would increase the total level of hearing skills in children with profound hearing loss at the ages of 3-4-years and also، in all skill of detection، determination، recognition and comprehension.
    Keywords: Frequency compression, detection, determination, recognition, comprehension
  • Belghis Rovshan *, Masoud Karimlo, Ahmad Alipour, Ali Khoddam Pages 87-95
    Background And Aim
    Discourse-based interventions were studied less in speech therapy. This study aimed to investigate the effects of discourse-based intervention on language disabilities in school-aged children with borderline intelligence quotient (IQ).
    Methods
    In an experimental study، 33 students at the age of 6-13 years with borderline intelligence quotient (17 students for intervention and 16 students for control group) were selected with available sampling. The intervention lasted 14 sessions (every session: 45 minutes) that focused on the structure and content of discourse. Personal narrative was elicited with explanation of the same topic (go to a trip) for pre- and post-test.
    Results
    Mean scores of intelligence quotient، age and education had no difference between the two groups. The intervention caused the increase of compound sentences (p=0. 038)، types of cohesive conjunctions (p=0. 003)، and related information (p=0. 008) and decrease of ungrammatical sentences (p=0. 031).
    Conclusion
    Our findings indicate that participation in the intervention program has a clinically significant effect on the participants'' abilities to produce personal narrative.
    Keywords: Personal narrative, language disorder, student