فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 33 (تابستان 1393)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 33 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نسرین نیک پیما، ژیلا عابدسعیدی*، اذن الله آذرگشب، حمید علوی مجد صفحات 1-16
    مقدمه
    ارزشیابی از مسوولیت های مهم سازمان بهداشتی- درمانی بوده و رعایت عدالت در ارزشیابی عملکرد، می تواند باعث افزایش روحیه و بهره وری کارکنان گردد. هدف از این پژوهش، بررسی ادراک پرستاران از مفهوم عدالت در ارزشیابی عملکرد می باشد.
    روش
    این پژوهش کیفی در سال 1391 در تهران انجام شد. شرکت کنندگان، از میان پرستاران شاغل در یکی از بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شدند. گردآوری داده ها از طریق تشکیل 5 گروه متمرکز، با حضور 10-7 پرستار در هر جلسه و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته انجام شد و تا زمان به اشباع رسیدن داده ها ادامه یافت. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل چارچوب استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل داده ها در بر گیرنده 4 درونمایه اصلی و 14 طبقه شامل: زمینه سازمانی (ناهم خوانی استانداردهای پرستاری با شرح وظایف، فقدان انگیزه مناسب در پرستاران، فراهم نبودن بستر سازمانی مناسب، روشن نبودن شرح وظایف پرستاری و فاصله بین آموزش نظری و عملکرد)، ساختار (ناکارآمدی نظام آشناسازی با قوانین و مقررات سازمان، ذهنی بودن ارزشیابی، کلی بودن فرم ارزشیابی و عدم استمرار در ارزشیابی)، فرآیند (عدم نظارت دقیق مسوولان، غیرمنصفانه بودن ارزشیابی و عدم احترام به شان افراد) و نتایج ارزشیابی عملکرد (فقدان بازخورد مناسب و کم توجهی به شایسته سالاری) بود.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه شرکت کنندگان، نظام ارزشیابی عملکرد پرستاران بالینی با شرایطی روبه روست که رعایت عدالت در ارزشیابی عملکرد را تحت تاثیر قرار می دهد. به نظر می رسد برای دستیابی به هدف نهایی ارزشیابی عملکرد، یعنی بهبود کیفیت مراقبت از بیمار، در بخش های مختلف به بازنگری و ایجاد تغییر نیاز داشته باشد.
    کلیدواژگان: پرستاران، عدالت، ارزشیابی عملکرد، پژوهش کیفی
  • خانم رفعت رضاپور نصرآباد*، آقای علیرضا نیکبخت نصرآبادی، آقای محمدعلی چراغی، خانم فرحناز محمدی شاهبلاغی صفحات 17-27
    مقدمه
    بهبود و پیشرفت هر سازمانی مستلزم بهبود مستمر کارکنان و شرایط و محیطی است که عملکرد کارکنان را غنی می سازد. دانش، خمیر مایه اصلی سازمان دانش مدار است و این کارکنان متعالی هستند که توان تبدیل دانش به محصولات و خدمات متعالی را دارند. وجود کارکنان متعالی و تعالی سازمانی لازم و ملزوم یکدیگرند. پرورش انسان خودساخته و متعالی، اولین و کلیدی ترین گام در یک سازمان متعالی است. زیرا این انسان متعالی است که می تواند فرهنگ، سیستم، مدیریت و در نهایت خدمت متعالی را خلق نماید. بنابراین لازم است تا فرآیند تعالی حرفه ای به صورت نظام مند کشف و تبیین گردد. لذا در این مطالعه که با هدف تبیین فرآیند تعالی حرفه ای در پرستاران و به کمک نظریه بسترزاد طراحی و انجام شده، عوامل موثر و نیز زمینه شکل گیری چنین رفتارهایی، کشف و تبیین گشته است.
    روش
    این پژوهش از نوع کیفی و با رویکرد گراندد تئوری Corbin and Strauss نسخه 2008 انجام شده است. شرکت کنندگان در پژوهش از میان پرستاران و از رده های مختلف بودند که به صورت مبتنی بر هدف، گلوله برفی و تئوریک انتخاب شدند. روش جمع آوری داده ها مصاحبه عمیق نیمه ساختاری بوده است. در این مطالعه نوزده مصاحبه با پانزده شرکت کننده انجام شده که پس از پیاده سازی، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل داده ها و انجام مقایسات مداوم به منظور تراکم مفهومی، در نهایت منجر به استخراج طبقات یا درون مایه هایی شد که فرآیند تعالی حرفه ای را نشان می داد. در این مطالعه طبقات اصلی شامل: رفتارهای فرانقش حرفه ای، بینش راهبردی حرفه ای و مدیریت استعدادهای حرفه ای می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر حاکی از وت دن رفتارهای پرستاران متعالی از دیگر پرستاران و ویژگیی ص آن ها در شرایط موجود ا. بروز رفتارهای فرانقش، مانند هر رفتار دیگری، نیازمند ترغیب و تشویق می باشد. در این میان نقش مدیران حایز اهمیت است. آنان باید با وضع سیاست ها و راهبردهای مناسب، در جهت شکوفا نمودن رفتارهای فرانقش در پرستاران تلاش نموده و از این طریق زمینه ارتقای کیفیت خدمات پرستاری را فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: رفتارهای فرانقش، تعالی حرفه ای، بینش راهبردی حرفه ای، مدیریت استعداد
  • آقای عباس عباس زاده*، خانم نیره سلمانی، خانم مریم رسولی صفحات 28-73
    مقدمه
    پرستاران بایستی قادر باشند، پارامترهای مربوط به نقش های خود را براساس دیدگاه دریافت کنندگان مراقبت تعریف نمایند به همین خاطر آگاهی از ادراک والدین کودکان بستری در بیمارستان از رفتارهای مراقبتی بسیار مهم تلقی می شود و می تواند نتایج قابل توجهی را حاصل نموده و فراهم کننده اطلاعات مفیدی باشد، لذا مطالعه حاضر با هدف تبیین ادراک مادران کودکان بستری در بیمارستان از رفتارهای مراقبتی پرستاران طراحی گردیده است.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش کیفی با روش تحلیل محتوای قراردادی است. 14 نفر از مادران کودکان بستری در بخش اطفال بیمارستان های شهر یزد به روش مبتنی بر هدف انتخاب و مورد مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته قرار گرفتند و داده ها با به روش تحلیل محتوای کیفی تحلیل شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به پدیدار شدن مضمون اصلی «رفتارهای اطمینان ساز» شد که مضمون های فرعی تشکیل دهنده شامل: حضور آرامش بخش، جذب مادر در مراقبت، ارج نهادن و ارتباط سازنده بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مضمون اصلی مطالعه «رفتارهای اطمینان ساز»، توجه به جلب اطمینان در رفتارهای مراقبتی پرستاران بخش اطفال و طراحی و اجرای برنامه مراقتبی براساس این هدف ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ادراک، مراقبت پرستاری، رفتار
  • خانم افسانه صدوقی اصل *، خانم مهوش صلصالی صفحات 38-45
    مقدمه
    دانش پرستاری سهم عمده ای در عملکرد حرفه پرستاری دارد و در طی سال ها تحت تاثیر تفکرات فلسفی، تحولات بسیاری داشته است. هدف از این مقاله بررسی توسعه دانش پرستاری در عصر پست مدرنیسم است.
    روش
    این مطالعه از نوع مروری است. به منظور یافتن منابع مرتبط با موضوع، جستجو در کتابخانه و پایگاه های اطلاعاتی (CINHAL)، (Blackwell)، (Proquest)، (science direct)، (Ovid)، (Magiran)، (web of science)، (pub med) از طریق کتابخانه الکترونیک دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. کتاب های الکترونیک و مقالات علمی با واژگان پست مدرن (postmodern)، پست مدرنیست (postmodernist) و پست مدرنیزم (postmodernism)، توسعه دانش (knowledge development)، توسعه علم (science development)، دانش پرستاری (nursing knowledge) و علم پرستاری (nursing science) به صورت جداگانه و ترکیبی در عنوان، چکیده و کلید واژه یافت شد. متن کامل (36) مقاله و (10) کتاب مرتبط با موضوع بین سال های 1990 تا 2012 قابل دسترسی به عنوان منبع مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    دانش پرستاری تحت تاثیر مفروضات پست مدرن یعنی کثرت گرایی، نسبی گرایی، بی اعتباری فراروایت ها، توجه به گفتمان و زبان، در ابعاد مختلف شامل روش های تحقیق، استدلال و نهایتا ارایه خدمات سلامتی متحول شده است و تغیراتی در آن مشاهده می شود.
    بحث و نتیجه گیری
    آگاهی از تحولات دانش پرستاری در عصر پست مدرن افق جدیدی را پیش روی صاحبان حرفه در جهت توسعه دانش قرار می دهد و با توسعه آن عملکرد حرفه ای را بهبود می بخشد و موجب پیشرفت پرستاری می شود.
    کلیدواژگان: پرستاری، توسعه دانش، پست مدرن، دانش پرستاری
  • خانم مهسا پورشعبان *، آقای محمد غلام نژاد، خانم زهره پارسا یکتا صفحات 46-55
    مقدمه
    اورمی یک نشانگان بالینی در بیماران مزمن کلیه می باشد که با مشکلات جسمی فراوان و آزاردهنده ای همراه است. با توجه به این که دستگاه دفع ادرار در بیماران مزمن کلیه قادر به خروج طبیعی مواد زاید از بدن آن ها نیست، لازم است این بیماران از رژیم غذایی مناسبی پیروی کنند. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش رژیم غذایی بر شدت مشکلات جسمی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی انجام شده است.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی گروه قبل و بعد از تست و با گروه مقایسه می باشد که در یک مرکز تحقیقاتی- درمانی در تهران در سال 1391 انجام شده است. 80 بیمار مزمن کلیه غیردیالیزی به صورت تصادفی ساده با فیلتراسیون گلومرولی ml/min/1.73 m2 60-15 به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. به گروه آزمون علاوه بر مراقبت معمول، بسته آموزشی رژیم غذایی در 2 جلسه 2 ساعته ارایه شد و بیماران گروه مقایسه فقط تحت مراقبت معمول قرار گرفتند. قبل و پس از 12 هفته، شدت مشکلات جسمی بیماران به وسیله مقیاس آنالوگ دیداری یا Visual Analog Scale (VAS) مورد سنجش قرار گرفت. اطلاعات جمع آوری شده با آمار توصیفی و استنباطی (تی مستقل و کای دو) در نرم افزار SPSS v.16 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    پس از گذشت 12 هفته از مداخله، مشکلات مربوط به درد عضله (04/0=p)، خارش (03/0=p)، بی حالی و ضعف (001/0=p)، بی حسی دست و پا (03/0=p)، درد استخوان (03/0=p) و سوزش کف پا (03/0=p) در گروه آزمون نسبت به گروه مقایسه تفاوت معنادار آماری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    آگاهی بیماران مزمن کلیه غیردیالیزی با استفاده از این قبیل شیوه های آموزشی در مورد رژیم غذایی در کاهش شدت برخی از مشکلات جسمی آنان موثر است. بنابراین پرستاران به عنوان یکی از اعضای تیم بهداشتی می توانند به واسطه آموزش ضمن پیشگیری بسیاری از عوارض احتمالی، مشکلات موجود این بیماران را نیز به حداقل برسانند.
    کلیدواژگان: مشکلات جسمی، بیماری مزمن کلیه، آموزش رژیم غذایی، بیمار غیردیالیزی
  • علیرضا نیکبخت نصرآبادی *، پریا طاهری بندری، سرور پرویزی صفحات 56-63
    مقدمه
    شیمی درمانی یکی از مهم ترین درمان های موجود برای سرطان می باشد، که همراه با تغییرات روحی و اضطراب برای بیمار است. اتاق آرامش کاو تاثیرات مثبتی در کاهش اضطراب و ایجاد آرامش در بیماران به همراه داشته است. اما مطالعات محدودی در ارتباط با تاثیر اتاق آرامش کاو بر اضطراب بیماران تحت شیمی درمانی صورت نگرفته است.
    روش
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی شاهددار بود که طی آن 62 بیمار مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی از طریق نمونه گیری در دسترس به شیوه تخصیص تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله (آرامش کاو) تقسیم شده اند. نیم ساعت پیش از شروع مداخله و بلافاصله پس از آن، پرسشنامه اضطراب آشکار اشپیل برگر تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کای دو، تی زوجی و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد.
    یافته ها
    از نظر عوامل دموگرافیک تاثیرگذار هیچ گونه تفاوت معناداری در میان دو گروه مشاهده نگردید در نمره اضطراب پیش از مداخله تفاوت معناداری مشاهده نشد. اما پس از مداخله اختلاف معناداری مشاهده گردید (005/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاکی از اثرات مثبت اتاق آرامش کاو بر اضطراب می باشد. با توجه به نقش مهم پرستار در مدیریت، کنترل و بهبود عوارض شیمی درمانی، استفاده از این روش آرامش سازی جهت دستیابی به کنترل اضطراب بیماران حین انجام شیمی درمانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: اتاق آرامش کاو، اضطراب، شیمی درمانی
  • خانم منصوره زاغری تفرشی*، خانم مرضیه پازکیان، خانم مریم رسولی، آقای فرید زایری صفحات 64-71
    مقدمه
    در مراقبت سلامتی، پویایی کار یکی از متغیرهای تاثیرگذار در وقوع خطاهای دارویی توسط پرستاران است و در نتیجه تغییر در برنامه مراقبتی، پروسیجرها و دستورات پزشکی ممکن است پرستاران دچار سردرگمی و گیجی شده و در نهایت خطای دارویی اتفاق افتد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ساختار عاملی، روایی، پایایی و هنجاریابی ابزار «پویایی کار» در خطاهای دارویی پرستاران در ایران طراحی شده است.
    روش
    این پژوهش جهت تعیین عبارات اندازه گیری پویایی کار در خطاهای دارویی صورت گرفت. بعد از ترجمه ابزار مذکور براساس الگوی وایلد و همکاران (2005)، ابزار فوق مورد بررسی قرار گرفت. جامعه آماری، پرستاران شاغل در بخش های مختلف مراکز آموزشی- درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بودند که براساس معیارهای ورود به پژوهش، 115 نفر از آن ها به روش در دسترس انتخاب شدند، جهت بررسی همسانی درونی و ثبات ابزار از ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی دو بار اجرای آزمون و جهت روایی سازه از تحلیل عاملی استفاده گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن پرستاران 87/7±8/34 و اکثریت آن ها خانم با میانگین سال های تجربه کاری 13/4±07/6 بودند. تحلیل عاملی ماتریس چرخش یافته 2 عامل: 1) کار گروهی و 2) پویایی مداوم در کار شناسایی کرد. ضریب آلفای محاسبه شده در این پژوهش (81//0=α) جهت همسانی نشان داد که این ابزار از پایایی بالایی برخوردار است و ضریب همبستگی میان دوبار اجرای آزمون (93/0=r) نشان دهنده ثبات ابزار در فاصله زمانی بود.
    نتیجه گیری
    ابزار ترجمه شده «پویایی کار» در بررسی خطاهای دارویی از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و قابل استفاده در سیستم های سلامتی با توجه به فرهنگ ایرانی است.
    کلیدواژگان: ساختار عاملی، روایی، پایایی، هنجاریابی، پویایی کار و خطاهای دارویی پرستاران
  • آلیس خاچیان*، مهرنوش پازارگادی، هومان منوچهری، علیرضا اکبرزاده صفحات 72-80
    مقدمه
    دانشکده های پرستاری و مامایی محیطی علمی است و حضور اعضای هیات علمی به عنوان افرادی آگاه و مطلع، مدیران چنین مراکزی را ملزم به به کارگیری مدیریت تغییر می نماید تا براساس آن بتوانند تغییرات مورد نیاز را در چنین سازمان های آموزشی به اجرا گذارند زیرا که مدیریت تغییر یکی از مهم ترین مباحث علم مدیریت به شمار می رود و امروزه سازمان های آموزشی با آن مواجه هستند. لذا این پژوهش با هدف تبیین و شناسایی دیدگاه های موجود مدیران و اعضای هیات علمی دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی به منظور استقرار مدیریت تغییر در دانشکده ها طراحی گردیده است تا پایه ای برای پژوهش های بعدی که در این رابطه انجام خواهد پذیرفت باشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی اکتشافی است و جامعه پژوهش شامل مدیران دانشکده های پرستاری و مامایی دانشگاه های علوم پزشکی در شهر تهران بوده و نمونه های پژوهش به صورت مبتنی بر هدف انتخاب شده اند. اطلاعات از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته جمع آوری شده است و تجزیه و تحلیل متن مصاحبه های استخراج شده به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام پذیرفته است و در نهایت الگو استخراج گردید.
    یافته ها
    مشارکت کنندگان 10 نفر بوده اند که پس از انجام مصاحبه ها، کدهای مفهومی استخراج گردید و سپس کدها به چند مفهوم اصلی دسته بندی شدند به طوری که 15 تم استخراج شده در سه درون مایه اصلی فرآیند تغییر، محیط برون سازمانی و محیط درون سازمانی قرار گرفتند که موارد در الگوی مدیریت تغییر لحاظ گردید و جزییات مربوطه نیز تدوین شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که استفاده از مدیریت تغییر، فرآیند پیچیده ای است که رهبری و مدیریت از یک طرف و از طرف دیگر آموزش و منابع و تسهیلات از عوامل مهم در به کارگیری آن می باشند. براساس نتایج مطالعه، دیدگاه موجود مدیران دانشکده های پرستاری و مامایی در به کارگیری مدیریت تغییر مثبت است و این مطالعه ضرورت به کارگیری مدیریت تغییر در دانشکده های پرستاری و مامایی را به منظور ایجاد تغییرات برنامه ریزی شده، مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: تغییر، مدیریت تغییر، دانشکده های پرستاری و مامایی
|
  • Nikpeyma N., Abed Saeedi Zh*, Azargashb E., Alavi Majd H Pages 1-16
    Introduction
    Performance appraisal is an important responsibility of health care system and increases employee’s morale and productivity. The aim of this study is to explore nurses'' perceptions of justice in Performance appraisal.
    Method
    This qualitative study was conducted in Tehran in year 2012. Nurses were selected purposively from an educational hospital of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. For data gathering، 5 focus group sessions، involving 10 to 7 nurses at each session، were held by using semi-structured interview and continued until the data reaches saturation. Data were analyzed using framework analysis.
    Results
    Four major themes and 14 subthemes were emerged from the analysis of textual data. These themes were organizational context (discrepancies nursing standards and nursing duties، lack of appropriate incentives for nurses، the lack of an appropriate institutional framework، lack of a clear nursing job description، and the gap between educational theory and practice)، performance appraisal structure (inefficient systems of laws and regulations introduction، subjective appraisal، overall appraisal form، discontinuation in appraisal)، performance appraisal process (lack of strict supervision of the authorities، unfair appraisal، and lack of respect for the persons dignity) and performance appraisal results (lack of proper feedback and little attention to meritocratic).
    Conclusion
    Participants believed nurse performance appraisal system facing with multiple problems that are affected justice in performance appraisal. It seems to achieve the ultimate goal of performance appraisal، improved quality of patient care، change and revision is necessary.
    Keywords: Nurses, justice, performance appraisal, qualitative study
  • Mrs R. Rezapour Nasrabad *, Mr A. Nikbakht Nasrabadi, Mr Ma Cheraghi, Mrs F. Mohammadi Shahbalaghi Pages 17-27
    Introduction
    Improvement and progress of each organization depending on the staff and situations improvement. Knowledge is a base of the knowledge oriented organization and excellent staff can make knowledge to the excellent services and products. To have an excellent organization we need to knowledgeable، motivated and excited personnel to have an excellent organization. This motivation and knowledge along with self believe can cause the bright results. To achieve to this results we need to convergent، satisfaction، general identification and cultural strategies that these strategies are in the professional excellence and including productivity، active، efficient، independent and knowledge oriented personnel. Therefore it is necessary to clear the professional excellence process systematically. This research aimed to explain the process of the professional excellence of nurses، assisted by «Grounded» Theory.
    Method
    This qualitative study was carried out on the basis of «Grounded Theory» of Corbin & Strauss copy in 2008. Participants in this study were among nurses and from different ranks. Participants were selected based on assigned indicators، «Snowball Sampling Method» and theoric. Data are collected through in depth semi-structural interview. In this study، nineteen interviews were held with fifteen participants.
    Results
    Upon the analysis of the data and doing constant comparisons for the purpose of conceptual accumulation، 1450 primary codes، 35 primary category،8 sub category and 3 themes were derived in the frame of a conceptual model that consisting of extra role professional behaviors، strategic professional insight، and the professional talents management.
    Conclusion
    The research results imply to the differences between excellence nurses behaviors’ and their specific characteristics. Emerge of the extra role behaviors need to abet and prod. The role of the managers is important in this situation. They should deduct the appropriate policy and strategies for emerging of the extra role behaviors in nurses and improve quality of care services. With application of the nursing professional excellence model in medical centers، we can insure the quality of care services and commitment to continual improvement of the nursing services.
    Keywords: Extra role behaviors, professional excellence, professional strategic insight, talent management
  • Mr A. Abbaszadeh *, Mrs N. Salmani, Mrs M. Rassouli Pages 28-73
    Introduction
    Nurses must be able to define parameters of their roles based on views of care recipients because awareness of the parents'' perception of hospitalized children of caring behaviors is very important and it can produce significant results and provide useful information. This study aimed to explore mothers'' perceptions of nurse caring behaviors.
    Method
    This study is a qualitative research with content analysis approach. Fourteen mothers of hospitalized children in pediatric ward of Yazd hospitals selected by purposive sampling and data were collected via semi-structured individual interviews. Data was analyzed by using qualitative content analysis.
    Results
    Data analyses led to emerge of the main theme «confidence building behaviors» that its sub-themes include: calming presence، mother absorption in caring، valuing، constructive communication.
    Conclusion
    Due to the main theme of the study “confidence building behaviors”، it seems paying attention to confidence attracting in caring behaviors and planning and implementation of caring plan based on this aim is necessary for pediatric nurses.
    Keywords: Perception, nursing care, behavior
  • Mrs A. Sadooghiasl*, Mrs M. Salsali Pages 38-45
    Introduction
    The knowledge of nursing is an essential part in nursing practice. Nursing knowledge، over the years influenced by philosophical thought، and has been changed a lot. The main aim of this article is، exploring the development of nursing knowledge in the age of postmodernism.
    Method
    To find relevant sources، library studies and review the books available databases include (CINHAL)، (Blackwell)، (Proquest)، (science direct)، (Ovid)، (Magiran)، (web of science)، (pub med) from the Tehran University of Medical Sciences Electronic Library and available book in the faculty of nursing library were searched by keywords (postmodernism) (knowledge development)، (science development)، (nursing knowledge) (nursing science) separately and in combination in the title، abstract and keywords. (36) Full Article and (10) relevant books from 1990 to 2012 were used as the source.
    Results
    Development of nursing knowledge is obvious in research methodology، intuition، and health care service. All these are because of postmodern bases such as pluralism، relativism، met narrative، and discourse.
    Conclusion
    Being aware of development of nursing knowledge provide a new vision for professionals in nursing that lead to professional progress and promotion in nursing practice.
    Keywords: Nursing, postmodern, nursing knowledge, knowledge development
  • Mrs M. Pourshaban *, Mr M. Gholamnezhad, Mrs Z. Parsayekta Pages 46-55
    Introduction
    Uremic syndrome is a clinical condition that is associated with physical problems are plentiful and annoyingly. Because urinary tract of chronic kidney patients is not able to exit of wastes products from the body normally، patients need shall adhere an appropriate diet. This study aimed to determine the effect of food diet training on the severity of physical problems in non-dialysis chronic kidney patients.
    Method
    It was a quasi-experimental before-after nonequivalent comparative group study. Eighty non-dialysis chronic kidney disease patients with Glomerular Filtration Rate of 15-60 ml/min/1. 73 m2 were recruited and assigned either to comparison or experimental groups (n=40). The experimental group received food diet training package in 2 sessions of 2 hours and the control group received only usual care. Before and after 12 weeks، patients were evaluated by a Visual Analog Scale. The data were analyzed by descriptive and inferential statistics (t-test and chi square) using SPSS-PC (v. 16).
    Results
    After 12 weeks of intervention، problems related to muscle pain (P=0. 04)، itching (P=0. 03)، drowsy and weakness (P=0. 001)، numbness in hands and feet (P=0. 03)، bone pain (P=0. 03) and tingling feet in intervention group than comparison group showed statistically significant difference.
    Conclusion
    Awareness of non-dialysis chronic kidney patients such practices in the educational related to diet reduces of severity some of physical problems in the patients. So the nurse as a member of the medical team can many complications prevent with training and these patients also present problem to a minimum.
    Keywords: Physical problems, chronic kidney disease (CKD), food diet training, non, dialysis patient
  • Mr A. Nikbakht Nasrabdi*, Mrs P. Taheri Bandari, Mrs S. Parvizy Pages 56-63
    Introduction
    Chemotherapy is an important treatment for cancer، its provoke a changes in the emotional sphere and anxiety for patients. Snoezelen room had reported the anxiety reduction effect on patients but limited studies have been undertaken investigating effectiveness of Snoezelen room on anxiety in differentiating high-normal state anxiety during chemotherapy.
    Method
    This was a Quasi experimental، clinical study that enrolled 62 patients who received initial chemotherapy. selected convenience and randomly and divided in to two groups of intervention and control. Spielberger State-Trait Anxiety Instrument was measured A half hour before and Immediately after chemotherapy. Paired t-test، chi-square and reappeared measures ANOVA was used for data analysis.
    Results
    No significant differences were noticed among the 2 groups before the intervention، as effective demographic factors show (P>0. 005). A significant difference was between their anxiety in Snoezelen groups with control group (P<0. 005).
    Conclusion
    This study revealed that Snoezelen room on patient will have a positive effect on anxiety during chemotherapy. Taking the importance of the nurse role in management، controlling and Improvement side effects of chemotherapy chronic this pattern of relaxation recommend a necessity to reach to better anxiety control.
    Keywords: Snoezelen room, anxiety, chemotherapy, physiological indicators
  • Mrs M. Zaghari Tafreshi *, Mrs M. Pazokian, Mrs M. Rassouli, Mr F. Zayeri Pages 64-71
    Introduction
    In health care، work dynamic is one of the variables affecting in medication errors by nurses as a result of changing health care program، procedures and physician orders may be confused and disoriented and eventually medication error occur. This aim assessing factor analysis، validity، reliability and psychometric characteristics of “work dynamic” scale in medication errors by nurses in Iran.
    Method
    This study was for determine items of work dynamic in mediation errors. The scale translated by Wilde and colleagues model (2005) and assessed. Study population were nurses that working in deferent ward of teaching - therapeutic centers of shahid Beheshti University of Medical Sciences، 115 nurses were selected by convenience sampling method based on inclusion criteria. Data was analyzed using SPSS software version 18.
    Results
    The average age of nurses was 34. 8±7. 87 and almost them were female (n=78) and mean work experience in ward was 6. 07±4. 13. Factor analysis، rotated matrix determined 2 factors: 1) team dynamic 2) Continuous work dynamic. Also reliability using Cranach''s alpha coefficient for internal consistency showed high reliability of scale (α=0. 81) and correlation coefficient in test- retest for stability (r=0. 93).
    Conclusion
    Although translations of “work dynamic” scale in nursing medication errors has satisfactory reliability and validity and can be used in the Iranian health system.
    Keywords: Factor analysis, validity, reliability, psychometric, work dynamic, nursing medication errors
  • Mrs A. Khachian*, Mrs M. Pazargadie, Mr H., Manoochehri, Mr A. Akbarzadeh Pages 72-80
    Introduction
    The objective of this study was to explain the perspectives of managers regarding change management in nursing and midwifery faculties.
    Method
    This study was conducted according to the qualitative approach; in fact، a descriptive exploratory method was applied with triangulation. Snow ball sampling method was used. Subjects composed of managers in nursing schools in Tehran and the inclusion criterion was at least 1-year experience. In qualitative phase، no variable was measured. Data were gathered by semi-structured interviews in which a guide and field notes were used. Data were saturated after observing the repetition of codes. Content analysis was used for data analysis. The trustworthiness was achieved by a prolonged field experience، member check، peer check and sharing the content with two experts in qualitative research.
    Results
    Ten participants (7 females and 3 males) between 38 and 54 were interviewed. 2 of them had Master degree and 8 with PhD of nursing; only 3 of them were in high-level management of their faculties. After interviews، 124 conceptual codes، 15 sub concepts and 3 core concepts were extracted.
    Conclusion
    Accordingly، the concept of change management was postulated as the purpose of this study. Furthermore، its influencing factors were identified. The implication of the study is in the faculties of nursing and midwifery to use the model according to organizational culture.
    Keywords: Change management, change, nursing school