فهرست مطالب

نشریه دین و سلامت
سال دوم شماره 1 (پیاپی 2، بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی خالق خواه، محمد مهدی بابایی منقاری * صفحه 1
    سابقه و هدف

    مفهوم دلبستگی، پیوند هیجانی پایدار بین دو فرد است، بطوری که هر یک از طرفین کوشش می کند نزدیکی یا مجاورت با موضوع دلبستگی را حفظ و به گونه ای عمل کند تا مطمئن شود که ارتباط ادامه می یابد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه سبک های دلبستگی با نگرش دینی دانش آموزان دوره متوسطه در سال 1393می باشد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق توصیفی است. جامعه آماری شامل 11650 نفر از دانش آموزان متوسطه ی شهرستان آمل بود. از بین جامعه آماری بر اساس فرمول کوکران با لحاظ 0/05 = α و مقدار خطای قابل قبول0/05 و 0/5=p=q؛ تعداد 370نفر دانش آموز به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب گردید. ابزارپژوهش پرسشنامه15سوالی سبک دلبستگی هازن و شیور، پرسشنامه 30 سوالی هوش معنوی جودی نیل و پرسشنامه21 سوالی نگرش به دین آلپورت بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش همزمان تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که بین سبک دلبستگی و هوش معنوی با مولفه های نگرش دینی دانش آموزان رابطه وجود دارد(0/01 >P).تحلیل رگرسیون نیز نشان داد؛ بین مولفه های سبک دلبستگی و مولفه های هوش معنوی با نگرش دینی در سطح اطمینان 95 درصدرابطه معنی داری وجود دارد (47/0 = R، 56/16 = (363and6) Fand05/0> P). همچنین تنها سهم سبک دلبستگی اجتنابی و هوش معنوی پیوستگی با وجود متعالی که به ترتیب (03/3 = t، 20/0 = β 74/2 = t، 20/0 = β) در پیش بینی میزان نگرش دینی معنی دار است. اما سهم سایر متغیرها معنی دار نبود.

    استنتاج

    بر اساس نتایج این پژوهش سبک دلبستگی و هوش معنوی توان تبیین واریانس نگرش دینی دانش آموزان متوسطه را دارد.

    کلیدواژگان: نگرش دینی، هوش معنوی، سبک های دلبستگی، دانش اموزان متوسطه
  • افسانه شهبازی راد، محمدعلی سپهوندی، پروانه رادمهر صفحه 10
    سابقه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه تجربیات معنوی و مولفه های آن با میزان تاب آوری در بین دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 93-1392 انجام شد.
    مواد و روش ها
    طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است، جامعه ی آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه رازی در سال تحصیلی 93-1392 بود. حجم نمونه برآورد شده 200 نفر بود که به صورت نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه های تجربیات معنوی غباری و همکاران(1384) و تاب آوری کانر و دیویدسون(2003) و همچنین برگه ی اطلاعات جمعیت شناختی دانشجویان بود. برای تحلیل داده های حاصله، علاوه بر آمار توصیفی(مثل میانگین و انحراف معیار و. .. )، از روش های آمار استنباطی مثل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام نیز استفاده شد. نرم افزار مورد استفاده SPSS نسخه 18 بود.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تجربیات معنوی و مولفه های آن با تاب آوری همبستگی مثبت معناداری داشتند(0/001 >P) و از میان مولفه های تجربیات معنوی: معنایابی در زندگی، فعالیت اجتماعی-مذهبی و تجربیات متعالی عرفانی قادر به پبش بینی واریانس متغیر تاب آوری بودند.
    استنتاج
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت کسانی که از تجربیات معنوی بیشتری برخوردار می باشند و معنویت بیشتری دارند، تاب و تحمل بیشتری در مقابل سختی ها و مشکلات زندگی دارند.
    کلیدواژگان: تجربیات معنوی، تاب آوری، دانشجویان
  • فاطمه گلابی، مرضیه ساعی صفحه 19
    سابقه و هدف
    تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش متغیر دینداری و برخی زمینه های اجتماعی در رفتارهای تغذیه ای شهروندان بالای 15 سال ساکن در شهر تبریز انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش پیمایش و جامعه آماری آن تمام شهروندان بالای 15 سال ساکن در شهر تبریز می باشند. حجم نمونه برابر با 483 نفر و شیوه نمونه گیری از نوع نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از روس های آماری در سطح توصیفی و استنباطی از روش همبستگی پیرسون، آزمون آنالیز واریانس یک طرفه F و آزمون T با نمونه مستقل استفاده شده است.
    یافته ها
    طبق یافته های حاصل از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون بین متغیر دینداری و رفتار تغذیه ای، بین دو متغیر در سطح اطمینان 99 درصد رابطه معنی دار و مستقیم وجود دارد. همچنین نتایج محاسبه همین آزمون بین ابعاد متغیر دینداری (اعتقادی، عاطفی، مناسکی و پیامدی) و رفتار تغذیه ای نشان می دهد، از بین ابعاد مورد بررسی فقط بین بعد عاطفی متغیر دینداری و رفتار تغذیه ای رابطه معنی دار وجود نداشته است () و در مقابل، رابطه بین سه بعد دیگر دینداری با رفتار تغذیه ای معنی دار می باشد (). در نهایت نتیجه بررسی آنالیز واریانس یک طرفه بین عوامل زمینه ای و رفتار تغذیه ای نشان می دهد میانگین رفتار تغذیه ای پاسخگویان از نظر وضع تاهل، اشتغال، طبقه اقتصادی و تحصیلات پاسخگو متفاوت و معنی دار می باشد.
    استنتاج
    دین، نقش تاثیرگذار بر روی کنش، انتخاب سبک زندگی و نحوه مصرف فرهنگی و مادی افراد دارد. با توجه به اینکه جامعه ایران جامعه ای دینی است این تاثیر برروی رفتار غذایی بسیار پر رنگ می باشد. در این راستا، بررسی و فهم تاثیر دین در تغییر الگوی غذایی و در ارائه برنامه غذایی سالم برای مصرف کنندگان اهمیت بسیاری دارد.
    کلیدواژگان: تغذیه، گذار تغذیه ای، فرهنگ، سبک زندگی، دینداری، رفتار تغذیه ای
  • رضاعلی اکبری معلم صفحه 29
    سابقه و هدف
    آموزه های دینی نشان می دهد که پایبندی به نماز بهترین وسیله در جهت تامین سلامت روانی فرد محسوب می شود و برخی پژوهش های صورت گرفته این واقعیت را تائید می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه پایبندی به نماز و سلامت روان در کارکنان شرکت ایران خودرو واقع در غرب شهر تهران بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 205 نفر از کارکنان شرکت ایران خودرو واقع در غرب تهران در سال 1388، مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار سنجش مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه اطلاعات کلی، پرسشنامه پایبندی به نماز و پرسشنامه سلامت روان بوده است. و جهت بررسی و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد که بین پایبندی به نماز و سلامت روان همبستگی معنادار منفی وجود دارد و این فرضیه در سطح کمتر از (0/367-= r و 0/001> p) تایید شد. بین پایبندی به نماز با نشانگان جسمانی (0/338- = r و 0/005> p)؛ بین پایبندی به نماز و اضطراب و بی خوابی (0/311- = r و 0/001> p)؛ بین پایبندی به نماز با نارسا کنش وری اجتماعی (0/287-= r و0/001> p) و بین پایبندی به نماز با افسردگی (0/340-= r و0/001> p) رابطه معنادار وجود داشت. هم چنین نتایج نشان داد که میزان پایبندی به نماز و نیز میزان سلامت روان افراد متاهل و مجرد یکسان است؛ میزان تحصیلات بر پایبندی به نماز موثر نیست در حالی که میزان تحصیلات بر سلامت روان موثر است و سابقه کاری تاثیری بر پایبندی به نماز و سلامت روان نداشته است.
    استنتاج
    بر اساس یافته های این پژوهش نتیجه گرفته می شود که میزان پایبندی به نماز می تواند میزان سلامت روان را پیش بینی نماید. بنا بر این با گسترش باورهای دینی و التزام عملی به این فریضه الهی می توان به سلامت روان جامعه مورد مطالعه و موارد مانند آن کمک کرد.
    کلیدواژگان: نماز، پایبندی، سلامت روان، کارکنان، ایران خودرو
  • اکرم ثناگو، سهیلا کلانتری، لیلا جویباری، میترا حسینی، هانیه عمادی صفحه 43
    زمینه و هدف
    قرآن کریم خود را کتاب شفا معرفی نموده تا با تمسک به آن بتوان بیماری های درونی و معنوی خود را درمان کرد. تحقیقات موید آن است که مردم از باورهای دینی خود برای پیشگیری، درمان و سازگاری در شرایط تهدید سلامتی بهره می گیرند. هدف از این مطالعه تبیین تجربیات مادران باردار و دارای نوزاد بستری در خصوص بهره گیری از نقش شفا بخشی قرآن برای سلامت بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از نوع کیفی، به منظور تبیین تجربه مادران از قدرت شفا بخشی قرآن بر اساس نمونه گیری مبتنی بر هدف، با 25 نفر از مادر ان باردار و مادر ان دارای نوزاد بستری در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در ساتل 1390، مصاحبه های نیمه ساختار ی انفرادی انجام شد. سوالات مصاحبه در ارتباط با تجربه مادران از به کارگیری قدرت شفا بخشی قرآن برای سلامت خود آن ها و نوزاد بود هاست. مصاحبه ها ضبط و سطر به سطر دست نویس، کدگذاری، طبقه بندی و مطابق رویکرد «تحلیل محتوای مرسوم» مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    «داشتن زایمان ایمن و راحت، فرزند سالم و صالح، به دست آوردن آرامش» مضامین اصلی استخراج شده از مطالعه بوده است که موید نیازهای سلامتی مادران است. «قرائت قرآن، رد شدن از حلقه قرآن، آب کشیدن چهارگوش قران، خواندن سوره یاسین و سوره یوسف و اتصال آیه الکرسی به لباس نوزاد» از رفتارهایی بوده است که مادران برای پیشگیری و یا درمان تهدیدات سلامتی انجام می دادند.
    استنتاج
    مادران مورد مطالعه قرائت قرآن در بالین نوزاد را در راستای تسریع در بهبودی نوزاد، ایجاد سازگاری با شرایط حساس بارداری، احساس رضایت، تقرب به خداوند، موثر دانسته اند.
    کلیدواژگان: قرآن، سلامت، مادران باردار، نوزاد، آموزه های دینی
  • سمیه عسکریان، محمد جواد اصغری صفحه 53
    سابقه و هدف
    مقابله دینی یکی از انواع روش های مقابله با فشار روانی است که در دهه های اخیر بسیار مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت های مقابله دینی بر خرده مقیاس های مختلف هوش هیجانی در زنان صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نوع شبه آزمایشی است و جامعه آماری آن شامل 70 نفر از همسران جانبازانی بودند که فرزندان شان، در سال تحصیلی 92-91 در مدارس ابتدایی شاهد مشهد به تحصیل اشتغال داشته اند. حجم نمونه از روش نمونه گیری انتخاب شد. ابتدا پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن توسط همه شرکت کنندگان تکمیل گردید، سپس 30 نفر که پایین ترین نمره را داشتند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. آن ها به روش تصادفی ساده به دو گروه آزمایشی و گواه تقسیم شدند. برای گروه آزمایش10 جلسه آموزش مهارت های مقابله دینی برگزار گردید و سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که. گروه آزمایش و گواه در مولفه های اصلی هوش هیجانی با یکدیگر تفاوت دارند، به ترتیب بیشترین افزایش در مولفه مدیریت فشار روانی با اندازه اثر 0/94، انطباق پذیری با 0/91، درون فردی و بین فردی با 0/90 و خلق کلی با اندازه اثر 0/74 بدست آمده است.
    استنتاج
    یافته ها نشان می دهد که مهارت های مقابله دینی می تواند در ارتقای سطح سازگاری و توانمندسازی در مقابله با مسائل مختلف در همسران جانبازان موثر باشد، بنابراین آموزش جهت افزایش هوش هیجانی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مهارت های مقابله دینی، هوش هیجانی، زنان
  • محمدباقر محمدی لایینی، محمد علی افضلی، شیرزاد غلامی صفحه 62
    سیاست های کنترل جمعیت در کشورهای درحال توسعه به تشویق کشورهای توسعه یافته اجرا می شود. امروزه آشکار شدن برخی از پیامدها و آسیب های خطرناک این مسئله، به ویژه در ابعاد مختلف سلامت، مسئولان و کارشناسان و صاحب نظران را به بازنگری و تحقیق و بحث های جدی در این مسئله کشانده است. با توجه به اینکه سلامت جسمی و معنوی همه افراد جامعه موردتوجه ویژه دین اسلام است، بنابراین هدف پژوهش حاضر، بررسی کاهش جمعیت و تاثیر آن بر سلامت فرد و خانواده از دید گاه اسلام است. این پژوهش از نوع مطالعه مروری است و از روش تحلیل داده ها و توصیف آن ها استفاده شده و با مراجعه به متون دینی و علمی و منابع آماری از طریق جستجوی اینترنتی در سایت های معتبر بر اساس کلیدواژه های مناسب ارزیابی شد آنگاه اطلاعات به دست آمده دسته بندی و مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. در متون دینی، کاهش جمعیت به طورکلی مورد مذمت قرارگرفته است و از افزایش جمعیت (با لحاظ جهات کیفی) تشویق به عمل آمده است. مطالعات نیز نشان داده که اجرای سیاست های کنترل جمعیت در کشور های توسعه یافته، پیامدهای ناگواری بر سلامت فرد و خانواده دارد. در ایران نیزطبق نظر کارشناسان نتایج کاهش جمعیت از ابعاد مختلف دورنمای نگران کننده تری دارد. بویژه خانواده های کم جمعیت و فرزندان پرورش یافته در آن ها با آسیب های جدی از جنبه های گوناگون جسمی، روحی روانی، اخلاقی، اجتماعی مواجه هستند. سیاست کاهش جمعیت نه تنها بر سلامت فرد و خانواده ودر مفهوم وسیع تر بر جامعه تاثیر دارد علاوه بر آن کشور های مجری سیاست کاهش جمعیت با مشکلات بزرگ امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی مواجهه خواهند شد که اگر اقدام مناسب و به هنگامی انجام نشود در اینده دیگر قابل جبران نخواهد بود.
    کلیدواژگان: کاهش جمعیت، سلامت، فرد و خانواده، اسلام
|
  • Ali Khaleghkhah, Mohammadmahdi Babaei Menghari Page 1

    Background and

    Purpose

    The concept of attachment, lasting emotional bond between two people, so that each party acknowledges efforts to maintain proximity with the concern to maintain throughput will continue to work to ensure that communication. Spiritual intelligence is one of the concepts that, in light of the global interest of psychologists in the field of religion and spirituality, has been proposed and developed. Relationship attachment styles and spiritual intelligence with religious attitudes of secondary school students were goal of this study.

    Materials And Methods

    Research method was a correlation study and population was included 11,650 people from Amol city secondary school students. According to Cochran formula, 370 students were selected through random sampling method. To gather data have utilized Hazen and Shiour attachment style questionnaire, spiritual intelligence JudyNeal (2004) questionnaire and about attitudes to religion, Allport (1950) questionnaire.

    Results

    The findings showed that the relationship between attachment and spiritual intelligence component of the religious attitudes of students (01/0> P). Regression analysis showed that the elements of attachment and spiritual intelligence components with a religious on eat 95 percent, there was a significant relationship (47/0 = R, 56/16 = (363and6) Fand05/0> P). This study showed that the proportion of avoidant attachment style and relationship with the transcendent, spiritual intelligence, respectively (03/3 = t, 20/0 = β; 74/2 = t, 20/0 = β) in predicting attitudes religious meaningful. But the other variables are not significant.

    Conclusion

    Based on the results of this study, the attachment styleand spiritual intelligence explained variance for religiousattitudesof secondary school students.

    Keywords: Religious attitudes, Attachment style, Spiritual intelligence, Secondary school students
  • Afsaneh Shahbazirad, Mohammad Ali Sepahvandi, Parvaneh Radmehr Page 10
    Background and
    Purpose
    The aim of present study investigated the relationship between spiritual experience and its components with resiliency in students of Razi University in 2013-2014 year.
    Materials And Methods
    The study is descriptive and co relational, Statistical population was all Razi University students in the year2013-2014. T he sample were 200 students who were selected by cluster sampling method. Measurement tools included; spiritual experiences questionnaire of Ghobari’s et al (2005) and Conner & Davidson questionnaire(2003), and also demographic information of students. For analysis of data, in addition to descriptive statistics (such as mean & standard deviation,…), from inferential statistics such as Pearson correlation and stepwise regression analysis was used. Used software was SPSS-18.
    Results
    The results showed that spiritual experiences and its components with resiliency had significant positive correlation. Among the components of spiritual experience: finding meaning in life, social-religious activities, and mystical experiences could predicted variance of resiliency.
    Conclusion
    In fact, those who had more spiritual experiences and more spiritual, they have more endure against hardships and difficulties of life.
    Keywords: spiritual experience, resiliency, students
  • Fatemeh Golabi, Marzie Saee Page 19
    Purpose
    The present study aimed to examine the role of religiosity in the social and nutritional behaviors.
    Method
    The research method is survey and its statistical population is all citizens of over 15 years that are reside in the city of Tabriz. The sample size is 483 and the sampling method is a multi-stage cluster sampling. For the analysis of the SPSS software was used to for inferential statistics and person correlation, one-way analysis of variance and independent-samples t test.
    Results
    The results of the Pearson Correlation Coefficient between religiosity and nutritional behavior show that there is significant relationship between the two variables at 99% confidence level. Also, the results of the same test between dimensions of religiosity (religious, emotional, ritual, and outcome) and nutritional behavior show that between of dimensions, relation of emotional dimension and nutritional behavior is not significant, by contrast, relation between three other dimensions and nutritional behavior is significant. The results of ANOVA between contextual factors (marital status, employment, education and economic class respondents) and nutritional behavior indicate that the mean of respondents’ nutritional behavior in terms of marital status, employment, economic class and education is different. In other words, they have the same nutritional behavior.
    Conclusion
    Religion, the influential on the action, selection and use of material and cultural life of the individual. Considering that society is a religious society, its influence on dietary behavior is very strong. In this regard, study and understand the influence of religion on dietary patterns and provide a healthy diet is important for consumers
    Keywords: Nutrition, Nutrition transition, Culture, Lifestyle, Religiosity, Nutritional behavior
  • Reza Ali Akbarimoallem Page 29
    Background &
    Purpose
    Religious teachings indicate that adherence to prayer is the best way to provide mental health and the research confirms the fact. This study investigated the relationship adherence to prayer and mental health at Iran Khodro Co employees in west of Tehran.
    Materials And Methods
    In this study, 205 people at Iran Khodro Co employees in west of Tehran in 2010 were evaluated. The instruments were a general information questionnaire, adherence to prayer researcher-made questionnaire and a general health questionnaire. For evaluation and data analysis methods, statistical descriptive and inferential were used.
    Results
    The results showed that there is negative correlation between the adherence to prayer and mental health significant this hypothesis at the level of less than p<0.001 and r=-0.367; between adherence to prayer with the somatic symptoms (p<0.005 and r=-0/338); between adherence to prayer and anxiety and insomnia (p<0.001 and r=-0.311); between adherence to prayer and social dysfunction (p<0.001 and r=-0/287) and between adherence to prayer and depression (p<0.001 and r=-0.340) was a significant relationship. The results also showed that the rate and amount of adherence to prayer and mental health is equal between married and singles. Education was not effective to the adherence to prayer while it was effective on mental health. The results also showed that years of service has no effect to adherence of prayer and mental health.
    Conclusion
    Based on the findings of this study concluded that adherence to prayer can n ot predict the extent of mental health. So custodians of culture can help to psychological health by extend the religious belief and act to prayer in the studied social and other similar society.
    Keywords: prayer, adherence, mental health, employees, Iran Khodro Co
  • Akram Sanagoo, Soheyla Kalantari, Leyla Jouybari, Mitra Hosseini, Haniyeh Emadi Page 43
    Background and
    Purpose
    The Holy Quran was introduced as book of healing so that by the use it we are able to treat our inner and spiritual illnesses. The research evidences confirm that people benefit of their religious beliefs for the prevention, treatment and coping in terms of threats to health. The purpose of this study was to explore experiences of pregnant mothers and mothers of hospitalized neonates, especially taking advantage of the healing of the Quran for the health.
    Materials And Methods
    In this qualitative study using purposeful sampling 25 pregnant women and mothers of newborns admitted in hospitals of Golestan University of Medical Sciences were participated in 2010. The data collected by semi-structured interviews. The main question was about the mothers’ experiences of using healing power of Quran for health of themselves and their children. All of interviews were tape-recorded, transcribed verbatim, and analyzed using qualitative conventional content analysis methods.
    Results
    Safe and comfortable delivery and birthing, healthy and competent child, and to obtain peace were main themes of the study that indicates health needs of the mothers. Reading Quran, passing of Quran circle, washing Quran, reading Yasin and Yusuf Surah, and attaching verse Ayat al-Kursi to infant dress were some of common behaviors by the mothers to prevent health threats or treat them.
    Conclusion
    The mothers in the study believed that reading Quran was effective for newborn recovery of illness, coping with pregnancy conditions, feeling satisfaction and closeness to the God.
    Keywords: Holy Quran, Health, Pregnancy, Newborn, Religious Training
  • Somayyeh Askaryan, Mohammadd Javad Asghari Page 53
    Background and
    Purpose
    Religious coping is one of the coping Methods and in Recent decades, some Psychologists pay attention to it. The aim of this study is to investigate the impact of religious coping strategies on emotional intelligence in women.
    Materials And Methods
    This study is carried out in the form of a quasi- experimental research. The statistical population is comprised of 70 Spouses of veterans whose children were studying at the Elementary School of District 5 of Mashhad (educational year 2012-2013). The participants were selected via convenience sampling. The first, all participants completed bar-on emotional intelligence Questionnaire. Then 30 people selected that get lowest score in test. They were divided randomly into two Experimental and control groups. Ten sessions of religious coping strategies were held for the experimental group. Then, a post-test was given. Analysis of covariance was used to analyze the test data.
    Results
    Results showed that the experimental group and the control group are significantly different in terms of emotional intelligence test and its subscales. The highest increase is obtained in Stress management component with Effectiveness 0.94, Adaptability 0.91, Intrapersonal and interpersonal 0.90 and General mood with effectiveness 0.74.
    Conclusion
    According to the results, training religious coping strategies can be effective in improving adaptation and capacity to deal with problems. So, this training is proposed to increase emotional intelligence in the same group of Spouses of veterans.
    Keywords: Religious Coping, Emotional intelligence, women
  • Mohammad Baqer Mohammadi Laini, Mohammad Ali Afzali, Shirzad Gholami Page 62
    Population control policies implemented in developing countries to encourage developed countries. Today''s unveiling of some of the dangerous consequences and damage it، especially in the various aspects of health officials and experts to review and research and serious discussion on this issue has brought. Since the physical and spiritual health of all people، especially Islam is addressed. Therefore، the aim of the present study was to population decline and its effect on the health of individuals and families from the perspective of Islam. This study is a review and analysis of data and is used to describe them with reference to the religious and scientific literature and data sources through an Internet search on reputable sites are evaluated on the basis of appropriate keywords. Then، the obtained data classified and analyzed and has been suggested. In religious literature has been criticized general population decline and population increase (in terms of qualitative aspects) are encouraged to present. Studies have also shown that population control policies in developed countries، has consequences on the health of individuals and families. According to experts in various aspects of population decline results are alarming prospect. In low population، especially families and children are nurtured with serious injuries in various aspects of physical، psychological، moral and social necessity. Depopulation policy not only affect individual and community health. In addition، the countries implementing policy will necessity of the big problems with security، economic، social، and religious. Thus، if the appropriate action to be not performed، in this country will not be compensated in future.
    Keywords: Population decline, Health, Individuals, families, Islam