اثربخشی آموزش مهارت های مقابله دینی بر هوش هیجانی همسران جانبازان شهر مشهد

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
مقابله دینی یکی از انواع روش های مقابله با فشار روانی است که در دهه های اخیر بسیار مورد توجه روانشناسان قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش مهارت های مقابله دینی بر خرده مقیاس های مختلف هوش هیجانی در زنان صورت گرفت.
مواد و روش ها
پژوهش از نوع شبه آزمایشی است و جامعه آماری آن شامل 70 نفر از همسران جانبازانی بودند که فرزندان شان، در سال تحصیلی 92-91 در مدارس ابتدایی شاهد مشهد به تحصیل اشتغال داشته اند. حجم نمونه از روش نمونه گیری انتخاب شد. ابتدا پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن توسط همه شرکت کنندگان تکمیل گردید، سپس 30 نفر که پایین ترین نمره را داشتند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. آن ها به روش تصادفی ساده به دو گروه آزمایشی و گواه تقسیم شدند. برای گروه آزمایش10 جلسه آموزش مهارت های مقابله دینی برگزار گردید و سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس انجام گرفت.
یافته ها
نتایج نشان داد که. گروه آزمایش و گواه در مولفه های اصلی هوش هیجانی با یکدیگر تفاوت دارند، به ترتیب بیشترین افزایش در مولفه مدیریت فشار روانی با اندازه اثر 0/94، انطباق پذیری با 0/91، درون فردی و بین فردی با 0/90 و خلق کلی با اندازه اثر 0/74 بدست آمده است.
استنتاج
یافته ها نشان می دهد که مهارت های مقابله دینی می تواند در ارتقای سطح سازگاری و توانمندسازی در مقابله با مسائل مختلف در همسران جانبازان موثر باشد، بنابراین آموزش جهت افزایش هوش هیجانی پیشنهاد می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
53
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1383208 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)