فهرست مطالب

پیاورد سلامت - سال هشتم شماره 3 (امرداد و شهریور 1393)

مجله پیاورد سلامت
سال هشتم شماره 3 (امرداد و شهریور 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن ابوالقاسم گرجی، حشمت الله اسدی*، مسعود رودباری، احمد براتی مارنانی، مجتبی حسومی، محمد محسنی صفحات 176-187
    زمینه و هدف
    آمادگی برای مواجهه با تغییر و تحولات در عرصه ی بهداشت و درمان یکی از عوامل اصلی در موفقیت سازمان های بهداشتی، درمانی است. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه ی فرهنگ با آمادگی پذیرش تحول در بیمارستان های تک تخصصی شهر تهران می باشد.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی است که در سال 1391 انجام گرفت. جامعه ی پژوهش را کارکنان بیمارستان های شهید مطهری، شهیداکبرآبادی و روزبه در شهر تهران تشکیل می دادند. نمونه پژوهش 246 نفر بود که به روش طبقه ای متناسب انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسش نامه ابعاد فرهنگی Tsoukatosو Rand و پرسش نامه آمادگی پذیرش تحول Bouckenooghe و Devos صورت گرفت. برای تایید پایایی پرسش نامه ها از ضریب آلفای کرونباخ و برای تایید روایی محتوایی پرسش نامه ها از نظرات استادان و کارشناسان استفاده شد. از آزمون های آماری دوجمله ای(Binominal test) و Spearman برای تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    بیمارستان های مورد مطالعه، دارای فاصله ی قدرت پایین، ابهام گریزی بالا، زن گرایی، جمع گرایی و جهت گیری کوتاه مدت بودند. بین آمادگی پذیرش تحول با ابعاد فاصله قدرت(r=-0/236، p>0/05)، ابهام گریزی(r=0/143، p<0/05) و زن گرایی/ مردگرایی(r=-0/239، p<0/05) رابطه ی معنی داری وجود دارد. اما بین آمادگی پذیرش تحول با ابعاد جمع گرایی و جهت گیری کوتاه مدت رابطه ی معنی داری مشاهده نشد(0/05
    نتیجه گیری
    فاصله ی قدرت کم، ابهام گریزی بالا و زن گرایی در پذیرش تحول از سوی کارکنان بیمارستان های مورد مطالعه تاثیر دارند و کارکنان این بیمارستان ها به لحاظ فرهنگی آمادگی پذیرش برنامه های تغییر و تحول را دارند.
    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تحول سازمانی، بیمارستان
  • مهنوش پارسایی مهر، علی میثاقی*، افشین آخوندزاده، اشکان جبلی جوان، مهدی طاهری، نبی شریعتی فر صفحات 188-197
    زمینه و هدف
    اثرات سودمند پروبیوتیک ها بر بدن، امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی می شود، لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر ضد میکروبی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست بر روی باکتری بیماری زای غذایی به نام استافیلوکوکوس اورئوس انجام گردید.
    روش بررسی
    در این تحقیق اثر سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازئی جدا شده از ماست cfu/ml)108 ×1) بر رشد و تولید انتروتوکسین های باکتری استافیلوکوکوس اورئوسcfu/ml) 105×1) مورد بررسی قرار گرفت که پس از تلقیح در محیط TSB و گرم خانه گذاری در دو دمای 25 و 35 درجه سانتی گراد، در زمان های صفر، 24، 48 و 72 ساعت، از کشت مخلوط و کنترل در محیط های اختصاصی BP و MRS کشت داده شد و سپس با استفاده از کیت الیزای ریدا اسکرین تولید انتروتوکسین بررسی گردید. یافته های این تحقیق با استفاده از آنالیز واریانس و آزمون مربع کای، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    پروبیوتیک ها در این مطالعه، رشد استافیلوکوکوس اورئوس را نسبت به نمونه ی کنترل 3 لوگ در دمای 25 درجه سانتی گراد و 2 لوگ در دمای 35 درجه سانتی گراد کاهش داد. سویه پروبیوتیکی تولید انتروتوکسین های A، C و E را در دمای 25 درجه سانتی گراد و انتروتوکسین های نوع E و A را در دمای 35 درجه سانتی گراد مهار کرد.
    نتیجه گیری
    استفاده از پروبیوتیک ها می تواند راهکار جدیدی برای کنترل زیستی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها محسوب گردد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس پاراکازئی، استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین
  • مهدی خیاطان *، محمدحسن مبارکی صفحات 198-209
    زمینه و هدف
    نقش های کارآفرینی می تواند توسط مدیران در سطوح مختلف انجام شود. در واقع کارآفرینی را می توان تحت عنوان گرایشی اتخاذ شده از سوی مدیران به سمت محیط شان تفسیر کرد که در آن محیط باید توانایی کشف فرصت های جدید، جهت توانایی فعالیت های نوآورانه را داشته باشند. هدف از این مطالعه، شناسایی عوامل موثر بر رفتار کارآفرینانه ی مدیران مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی تهران است.
    روش بررسی
    برای انجام این تحقیق با توجه به حجم نمونه تعیین شده از طریق فرمول کوکران، تعداد 90 عدد پرسش نامه میان مدیران مراکز تحقیقاتی دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران توزیع شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری و با رویکرد حداقل مربعات جزئی (PLS) از طریق نرم افزار Smartpls.2 استفاده شد.
    یافته ها
    از میان 90 پرسش نامه توزیع شده 67 عدد قابل بررسی بود. مدل ایجاد شده برای عوامل موثر با برازش 0/49 از برازش مناسبی برخوردار بود. بارهای عاملی بدست آمده برای متغیرهای مشاهده شده بالاتر از 0/4 بوده و سازه ها از روایی و پایایی مناسبی برخودار بودند.
    نتیجه گیری
    عوامل محتوایی، عوامل زمینه ای ارتباطی معنادار و مثبت و عوامل ساختاری دارای ارتباطی معنادار و منفی با رفتار کارآفرینانه بود.
    کلیدواژگان: رفتار کارآفرینانه، مدل سه شاخگی، مراکز تحقیقاتی
  • مصطفی لنگری زاده*، رزی محمود صفحات 210-219
    زمینه و هدف
    احتمال ابتلا به سرطان سینه با افزایش فشردگی بافت سینه بیشتر می شود. فشردگی بافت به وجود سلولهای غدد شیری در بافت نرم سینه وابسته است. بنابراین، کشف غدد سرطانی در سینه های فشرده مستلزم توجه بیشتر از سوی پزشکان است. هدف اصلی این مقاله ارائه روش کمی برای تعیین و دسته بندی فشردگی بافت سینه در تصاویر ماموگرام دیجیتال با استفاده از منطق فازی می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع مقطعی و توسعه ای است که منجر به پیشنهاد و توسعه ی یک نظام جدید می گردد. جامعه پژوهش مشتمل بر کلیه بیمارانی بود که به مرکز ملی سرطان مالزی برای انجام ماموگرافی بین سال های 2010 تا 2011 مراجعه نموده اند. حجم نمونه، مشتمل بر 220 تصویر ماموگرام بود که به صورت تصادفی از بین تصاویر موجود در بانک اطلاعات مرکز ملی سرطان مالزی انتخاب گردید. برای تعیین میزان انطباق پاسخ های این نظام با تشخیص پزشک، از آزمون کاپا در محیط نرم افزار SPSS استفاده شد.
    یافته ها
    براساس نتایج بدست آمده، در 92/8درصد موارد فشردگی بافت سینه بدرستی تشخیص داده شد و همبستگی شدیدی بین نتایج حاصل از سیستم و نظر رادیولوژیست ها وجود داشت(K=0.87، p=0.0001).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از سیستم پیشنهادی نسبت به موارد مشابه از کارایی بیشتری برخوردار بود؛ در نتیجه می توان استنباط نمود که از منطق فازی در این زمینه می توان بهره مند گردید. به علاوه، استفاده از اینگونه نظام ها کمک موثری برای پزشکان خواهد بود.
    کلیدواژگان: منطق فازی، فشردگی سینه، طبقه بندی، ماموگرام، عوامل خطر
  • فاطمه مودب، عاطفه قنبری*، ارسلان سالاری، احسان کاظم نژاد، میترا صدقی ثابت، عزت پاریاد صفحات 220-234
    زمینه و هدف
    جنس عاملی غیرقابل تعدیل در انجام رفتارهای خودمراقبتی است. با وجود این عقیده که زنان در خودمراقبتی بهتر از مردان هستند، شواهد بسیار اندکی برای به چالش کشیدن این دیدگاه وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت خودمراقبتی در مردان و زنان مبتلا به نارسایی قلبی می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی بر روی 239 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی صورت گرفت. برای جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه شاخص خودمراقبتی نارسایی قلبی (SCHFI)، سنجش افسردگی اختصاصی بیماران قلبی (CDS)، سنجش وضعیت عملکرد شناختی (MMSE) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری V.19 SPSS و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی(کای اسکوئر، من ویتنی، کروسکال والیس، تی تست و رگرسیون لوجستیک) استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره ی خودمراقبتی در زنان 9/88 ± 39/71 و در مردان 12/05± 44/60 از 100 بود. در مدل رگرسیونی، جنسیت در همه حیطه های خودمراقبتی به عنوان پیش بینی کننده ی مهم خودمراقبتی مطرح نشد، فقط در حیطه ی اعتماد به خود معنی دار شد که نشان داد زنان نسبت به مردان از لحاظ وضعیت اعتماد به خود در زمینه ی خودمراقبتی از شانس کمتری برخوردار بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در تمامی ابعاد، زنان وضعیت خودمراقبتی بدتری داشتند، پیشنهاد می شود که در شناسایی این نوع بیماران در معرض خطر خود مراقبتی ضعیف و طراحی برنامه های درمانی و مراقبتی آنان، با توجه به آسیب پذیری و اثرات روحی-روانی بیشتر بیماری بر زنان، به جنس به عنوان یک عامل پیش بینی کننده توجه شود.
    کلیدواژگان: جنسیت، خودمراقبتی، نارسایی قلبی
  • مینا عزیززاده، شهرام توفیقی، احمد فیاض بخش* صفحات 234-248
    زمینه و هدف
    با توجه به این که پرستاران، کاربران نهایی نظام اطلاعات بیمارستان هستند، بنابراین بررسی دیدگاه آنها در این خصوص می تواند در شناسایی نقاط قوت و ضعف، و در ارتقا و بهبود عملکرد بیمارستان مفید باشد. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه پرستاران در خصوص تاثیر نظام اطلاعات بیمارستان بر روی فرآیندهای پرستاری در بیمارستان فارابی انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی بود که در آن تاثیر نظام رایانه ای اطلاعات بیمارستان بر تغییر دقت، صحت و سرعت فرآیندهای پرستاری، و همچنین بر رضایت و نگرش پرستاران مطالعه شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه ای بود که روایی آن از طریق بررسی متون علمی و مشورت با افراد متخصص و پایایی آن از راه محاسبه ی ضریب آلفای کرونباخ تایید شد.
    یافته ها
    در مجموع، 61 درصد پرستاران از عملکرد سیستم اطلاعات بیمارستان تاحدی راضی و 5/30 درصد کاملا راضی بودند. همچنین از نظر اکثریت پاسخ دهندگان، سیستم اطلاعات بیمارستان بر فرآیندهای پرستاری مورد استفاده در بیمارستان فارابی تاثیر مثبت داشت.
    نتیجه گیری
    به عقیده ی پرستاران، نظام اطلاعات بیمارستان در بیمارستان فارابی باعث بهبود سرعت، دقت و صحت فرآیندها می شود. با وجود این، به مشکلاتی از جمله کم بودن سرعت نرم افزار و نقص آن در بعضی فرآیندهای پرستاری از جمله عدم تمهیدات لازم برای گزارش نویسی نیز اشاره گردید. بنابراین، لازم است در جهت تکمیل و پیشرفت هر چه بیشتر این نظام و رفع نواقص موجود تلاش نمود.
    کلیدواژگان: نظام اطلاعات بیمارستان، فرآیندهای پرستاری، بیمارستان فارابی
  • زهرا کاشانی خطیب، علی دهقانی فرد، سعید کاویانی، مهرداد نوروزی نیا، مومنه محمدی، فاطمه محمد علی، الهام روشندل، سحر محمدی فاتح، شعبان علیزاده* صفحات 249-257
    زمینه و هدف
    شناخت مکانیسم مولکولی دخیل در افزایش سطح هموگلوبین جنینی (HbF) در استفاده از داروهای القاکننده می تواند به القای موثر آن کمک وافری نماید. هدف از انجام این تحقیق، تعیین اثر دو داروی تالیدوماید و سدیم بوتیرات به عنوان داروهای القاکننده ی بیان HbF، جهت شناخت مکانیسم مولکولی مرتبط با اثر دارویی در سلول های + 133 CD خون بند ناف حامل جهش هتروزیگوت β -تالاسمی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی، سلول های + 133 CD پس از جداسازی، در محیط کشت تمایز اریتروئیدی قرار گرفتند. پس از تیمار دارویی در روز 6 از تمایز اریتروئیدی، بررسی بیان ژن های مارکرهای رده ی اریتروئیدی یعنی 71 CD و a 235 CD انجام گرفت. برای این منظور پس از استخراج RNA از پیش سازهای اریتروئیدی در روزهای 6 و 12 تمایز اریتروئیدی و سنتز cDNA، بیان کمی این دو ژن با استفاده از تکنیک Real-time PCR انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تالیدوماید سبب افزایش قابل توجهی در تکثیر پیش سازهای اریتروئیدی در مقایسه با سدیم بوتیرات و گروه کنترل، می گردد. همچنین تالیدوماید سبب افزایش و کاهش قابل توجهی به ترتیب در بیان ژن های 71 CD و a 235 CD در مقایسه با سدیم بوتیرات و گروه کنترل، گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به پتانسیل بالای تالیدوماید در القای بیان HbF، به نظر می رسد مکانیسم های مولکولی دخیل در تکثیر پیش سازهای اولیه اریتروئیدی نقش موثری در القای بیان HbF داشته باشند.
    کلیدواژگان: تالیدوماید، سدیم بوتیرات، پیش ساز اریتروئیدی، 71CD، a235 CD
  • الهه میگون پوری*، محمدرضا میگون پوری، احتشام سیدعلی روته صفحات 258-268
    زمینه و هدف
    امروزه کارآفرینان حوزه های مختلف سلامت، نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ایجاد رفاه اجتماعی دارند. با توجه به اینکه زمینه های دانش پیشین افراد بر سطح هوشیاری کارآفرینانه و تشخیص فرصتهای کارآفرینی تاثیرگذار است و نیز در این حوزه ی مهم، تحقیقات کمی وجود دارد، این مقاله با هدف تعیین تاثیر جنبه های مختلف دانش پیشین بر هوشیاری کارآفرینانه و تشخیص فرصت های کارآفرینی انجام گرفته است.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع کاربردی و رویکرد آن توصیفی- پیمایشی است. ابزار تحقیق پرسش نامه می باشد که روایی آن با اجماع نظر خبرگان و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. در این تحقیق، عامل دانش پیشین با متغیرهای هشت گانه بعنوان متغیرهای مستقل، و هوشیاری کارآفرینانه و تشخیص فرصتهای کارآفرینی بعنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شدند که در میان مدیران کارآفرین 46 کسب و کار حوزه سلامت در شرق تهران بررسی شد و از طریق «آزمون همبستگی» Spearman مورد تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشانگر آن است که ابعاد مختلف دانش پیشین با ارتقای سطح هوشیاری کارآفرینانه و تشخیص فرصتهای کارآفرینی رابطه ی معنی داری دارند و تنها رابطه مندی مولفه های مهارت استفاده از فناوری با هر دو متغیر وابسته و نیز سطح تحصیلات مرتبط با هوشمندی کارآفرینانه مورد تایید قرار نگرفت.
    نتیجه گیری
    با تقویت و زمینه سازی مناسب آموزشی و دانش افراد می توان موجب ارتقای سطح هوشیارانه کارآفرینانه تشخیص فرصت های کارآفرینی شد. هنجاریابی و بومی سازی ابزارهای اندازه گیری هوشیاری کارآفرینانه در این راه می تواند کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: هوشیاری کارآفرینانه، تشخیص فرصت کارآفرینی، دانش پیشین
|
  • Hasan Abolghasem Gorji, Heshmatollah Asadi *, Masoud Roudbari, Ahmad Barati Marnani, Mojtaba Hasoumi, Mohammad Mohseni Pages 176-187
    Background And Aim
    Readiness to face changes and transformation in health fields is one of the main factors in health organizations’ success. The main purpose of the present study was to determine the relation between culture and readiness to accept transformation in single-specialty hospitals.
    Materials And Methods
    Readiness to face changes and transformation in health fields is one of the main factors in health organizations’ success. The main purpose of the present study was to determine the relation between culture and readiness to accept transformation in single-specialty hospitals.
    Results
    Studied hospitals had low power distance، high uncertainty avoidance، feminist، collectivist and short-term orientation. There was a significant relation between readiness to accept transformation with factors such as: Power distance (P<0/05، r=-0/236)، uncertainty avoidance (P<0/05، r=0/143) and being feminist (P<0/05، r=-0/239). There was no significant relation between readiness to accept transformation with factors such as collectivist and short-term orientation (P>0/05).
    Conclusion
    Low power distance، high uncertainty avoidance and being feminist are effective factors in accepting transformation among studied hospitals’ staffs. These staffs are culturally prepared to accept evolution plans.
    Keywords: Organizational Culture, Organizational Transformation, Hospital
  • Mahnoosh Parsaeimehr, Ali Misaghi *, Afshin Akhondzade, Ashkan Jebelli Javan, Mehdi Taheri, Nabi Shariatifar Pages 188-197
    Background And Aim
    Probiotics are useful bacteria which, after being consumed, leave useful effects on human health. The present study was conducted to examine the antimicrobial effect of Lactobacillus paracasei on pathogenic bacteria, especially on Staphylococcus aureus in the field of food microbiology.
    Materials And Methods
    In this study, the effect of Lactobacillus paracasei isolated from yoghurt (1×108 cfu/ml) on the growth of Staphylococcus aureus (1×105 cfu/ml) was assessed at two different temperatures of 25 °C and 35°C in TSB. Then, samples from cocultures and control were pour plated in Baird Parker agar and MRS agar to compute the number of S. aureus and Lactobacillus paracasei at 0, 24, 48, 72 hours after incubation. Then, enterotoxin production was evaluated by ELIZA rida screen kit. The data were investigated by ANOVA and K-square (chi-square) tests.
    Results
    It was found that compared to controls, Lactobacillus paracasei inhibited the growth of Staphylococcus aureus and reduced the number of S. aureus cells about 3 logs in 25°C and 2 logs in 35°C. The production of A, C, and E enterotoxins was inhibited by S. aureus at a temperature of 25°C according to ELIZA rida screen test. The figure was 35°C for enterotoxins E and A.
    Conclusion
    Probiotics can be used as a new approach for the biocontrol of S. aureus without using antibiotics.
    Keywords: Lactobacillus Paracasei, Enterotoxin, Staphylococcus Aureus
  • Mahdi Khayatan *, Mohammad Hasan Mobaraki Pages 198-209
    Background And Aim
    Entrepreneurial roles can be performed by managers at different levels. In fact, entrepreneurship can be interpreted as a tendency adopted by managers towards their environment in which they should have the ability to discover new opportunities for their innovative activities. This study aims to identify factors affecting entrepreneurial behavior of research centers managers at Tehran University of Medical Sciences (TUMS).
    Materials And Methods
    Considering the sample size determined through Cochran’s formula, 90 questionnaires were distributed among TUMS research centers managers. The data were analyzed based on structural equation modeling applying partial least squares approach through Smartpls.2 software.
    Results
    Of the 90 questionnaires distributed, 67 were acceptable for study. The model created for effective factors enjoyed an acceptable goodness of fit index (GOF=0.49). Factors loading for the observed variables were above 0.4 and the constructs had an acceptable level of reliability and validity.
    Conclusion
    The results show that contextual and behavioral factors have a positive effect on entrepreneurial behavior and that structural factors have a negative effect on it.
    Keywords: Entrepreneurial Behavior, Three Branch Model, Research Centers
  • Mostafa Langarizadeh *, Rozi Mahmud Pages 210-219
    Background And Aim
    The risk of breast cancer increases directly in line with breast density. Therefore, it is important to pay more attention to denser breasts in order to detect abnormalities. The aim of this paper was to design and suggest a quantitative method to categorize breast density in digital mammogram images using fuzzy logic.
    Materials And Methods
    This was a crosectional study which resulted in developing a new system. The research population was including patients who undergo mammography in National Cancer Society of Malaysia during 2010 to 2011. Sample included 220 mammogram images which was selected randomly. Data analysis was done using SPSS with Kappa statistics.
    Results
    Accuracy level of 92.8% was obtained based on evaluation of the system and there was a strong correlation between the system output and radiologists’ estimation (K=0.87, p=0.0001).
    Conclusion
    Results obtained from the suggested system had higher performance than similar systems. Therefore, it could be concluded that the fuzzy logic may be used in this area. In addition, such systems could be helpful for physicians.
    Keywords: Fuzzy Logic, Breast Density, Classification, Mammogram, Risk Factor
  • Fatemeh Moadab, Atefeh Ghanbari *, Arsalan Salari, Ehsan Kazemnejad, Mitra Sadaghi Sabet, Ezzat Pariad Pages 220-234
    Background And Aim
    Gender in performing self-care behaviors is a non- modifiable factor. Despite the belief that women are better than men in self-care, there is little evidence to challenge this view. The purpose of this study was to determine the status of self-care behaviors in men and women with heart failure.
    Materials And Methods
    In this analytical cross-sectional study, 239 patients with heart failure were assessed. Data were collected by Self-Care Heart Failure Index, Cardiac Depression scale, and Mini Mental status Examination questionnaires. Data were analyzed using SPSS version 19, descriptive and inferential statistics (Chi-Square, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis, t-test and Logistic regression).
    Results
    Mean score of self-care behaviors in men and women was 44/60±12/05 and 39/71 ± 9/88 from 100 total score, respectively. In the regression model, gender was not a significant predictor of self-care in any dimensions but, there was a significant relationship between sex and self-care confidence (OR=0/52, CI=0/27-1/03), which indicated that women as compared to men have less chance of self-care behaviors due to their status of self-confidence.
    Conclusion
    In attention to the point that women had worse self-care behaviors in all dimensions, it is suggested more attention be paid in identifying patients at risk of poor self-care behaviors while planning care and treatment for them, since they are more vulnerable and have more emotional effects of disease and gender should be regarded as a predictive factor.
    Keywords: Gender, Self, Care Behaviors, Heart Failure
  • Mina Azizzadeh, Shahram Tofighi, Ahmad Fayaz Bakhsh * Pages 234-248
    Background And Aim
    Nurses are major end-users of hospital information systems (HIS). Therefore their views about strengths and weaknesses of the system are important, and, if addressed, could improve the software system and, in turn, the hospital performance. The purpose of this study was to assess the nurse's perspective about the impact of HIS in Farabi Hospital on nursing process in terms of precision, accuracy and speed.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study. Validity of the adopted questionnaire was approved by a panel of experts in the field. Its reliability was confirmed by Cronbakh-α coefficient test.
    Results
    Sixty one percent of responding nurses were somehow satisfied with the implemented HIS, while a remaining 30.5 percent had a complete satisfaction. Also, nurses comments on HIS showed, in general, it enhanced the effectiveness of their related processes.
    Conclusion
    According to the nurses, HIS has improved the speed, precision and accuracy of the processes. However, at the same time references was made to some shortcomings in the system, such as; low-speed and lack of envision for some important processes, such as appropriate forms for documentation.
    Keywords: Hospital Information System, The Nursing Process
  • Zahra Kashani Khatib, Ali Dehghanifard, Saeid Kaviani, Mehrdad Noruzinia, Momeneh Mohammadi, Fatemeh Mohammad Ali, Elham Roshandel, Sahar Mohammadi Fateh, Shaban Alizadeh * Pages 249-257
    Background And Aim
    Understanding the molecular mechanisms involved in the increased levels of HbF inducing drugs should be advised for effective induction. The aim of this study was to investigate the molecular effects of the drugs thalidomide and sodium butyrate considered as HbF inducer agents.
    Materials And Methods
    In this experimental study, CD133+ cord blood stem cells carrying mutations of heterozygous β-thalassemia were isolated and differentiated into erythroid lineage. In order to evaluate the expression of the erythroid markers, CD71 and CD235a, was analysed. For this purpose, the RNA extracted from erythroid precursors at days 6 and 12 of erythroid differentiation and cDNA synthesized, and then the expression of these genes was performed by quantitative Real-time PCR technique.
    Results
    The results of this study showed the significant effect of thalidomide on erythroid proliferation as compared to sodium butyrate and control group (P<0.05). Also, thalidomide significantly increased CD71expression and decreased CD235a expression as compared to sodium butyrate and control groups (P<0.05).
    Conclusion
    Thalidomide may play its role on HbF induction by increasing the proliferation of early erythroid precursors.
    Keywords: Background, Aim: Understanding the molecular mechanisms involved in the increased levels of HbF inducing drugs should be advised for effective induction. The aim of this study was to investigate the molecular effects of the drugs thalidomide, sodium
  • Elahe Meigounpoory *, Mohammadreza Meigounpoory, Ehtesham Seidali Roote Pages 258-268
    Background And Aim
    Nowadays, entrepreneurs in different fields of health, have an important role in economic development. Prior knowledge has an effect on entrepreneurial alertness and opportunity recognition and with considering the lack of research in this important field, the aim of this study is to evaluate the effect of various aspects of prior knowledge on entrepreneurial alertness & and opportunity recognition.
    Materials And Methods
    To implement this descriptive-survey study, a questionnaire based on Likert scale sent to 63 active health field managers in east of Tehran, where 52 people responded to the questions. In this study the effect of eight variables of prior knowledge were investigated on entrepreneurial alertness and opportunity recognition. Data were analyzed using SPSS 15 and Spearman correlation test.
    Results
    Results showed that majori ty of perior knowledge aspects have meaningful relationship to entrepreneurial alertness and opportunity recognition. However, relationship between component of technology skills with both variables was not confirmed. Also, relationship between education level and entrepreneurial alertness, there was no.
    Conclusion
    Reinforcing of prior knowledge component led to increased entrepreneurship.
    Keywords: Entrepreneurial Alertness, Entrepreneurship Opportunity Recognition, Prior Knowledge