فهرست مطالب
مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال یکم شماره 1 (بهار 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/02/15
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-7زمینه و هدفمواجهه با انواع آلاینده های شیمیایی ازجمله تولوئن و اتیل بنزن علاوه بر محیط های کاری در محل سکونت افراد و زندگی شهری نیز رخ می دهد. کابین خودرو یکی از محیط هایی است که امروزه به عنوان یکی از منابع مواجهه سرنشینان خودرو با این ترکیبات مطرح شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر تزئینات داخلی و استعمال خوشبوکننده های درون خودرو بر غلظت تولوئن و اتیل بنزن بود.روش بررسینمونه ها با استفاده از جاذب کربن فعال و پمپ نمونه برداری دبی پایین از 44 خودروی تندر 90 مستقر در یک پارکینگ مسقف جمع آوری شد و با دستگاه گاز کروماتوگرافی با آشکارساز جرمی تعیین مقدار گردید.یافته هادر خودروهای موردبررسی غلظت تولوئن با میانگین (μg/m3 42/02) بیشتر از غلظت اتیل بنزن با میانگین (μg/m 3 17/44) بود. میانگین غلظت تولوئن و اتیل بنزن در خودروهای بدون تزئین به ترتیب μg/m 3 13/84 و μg/m 3 11/24 و در خودروهای دارای روکش صندلی به ترتیب μg/m 3 49/09 و μg/m 3 35/14 بود.نتیجه گیریطول عمر خودرو تاثیر معناداری بر غلظت آلاینده ها نداشته است. بااین حال غلظت های بالاتری از این آلاینده ها در خودروهای صفرکیلومتر وجود دارد. استفاده از خوشبوکننده ها و تزئینات داخل خودرو، تاثیر معناداری بر غلظت این آلاینده ها نداشت.
کلیدواژگان: تولوئن، اتیل بنزن، خوشبوکننده ها، تزئینات خودرو -
صفحات 8-15زمینه وهدفمواجهه با دماهای بالا در میان کارگران شاغل در محیط های گرم شایع بوده و می تواند باعث ایجاد اثرات نامطلوب متعددی شود. این مطالعه باهدف بررسی ارتباط تنش گرمایی و پاسخ های فیزیولوژیکی ناشی از آن به منظور تعیین شاخص بهینه اندازه گیری مستقیم واتنش فیزیولوژیکی در کارگران شاغل در محیط های کاری گرم انجام شد.روش بررسیدر این مطالعه مقطعی 40 نفر از کارگران شاغل در فرآیند ذوب فلزات و ریخته گری مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی تنش گرمایی بر مبنای شاخص دمای تر گویسان WBGT و اندازه گیری واتنش فیزیولوژیکی وارده بر بدن بر مبنای دمای زیرزبانی، دمای تمپان، دمای ادرار، ضربان قلب و بازیابی ضربان قلب انجام شد. تحلیل داده ها نیز با استفاده از نرم افزار SPSS 16 صورت گرفت.یافته هامیزان تنش گرمایی شاغلین موردبررسی بر مبنای شاخص WBGT، در 80 درصد موارد از حد مجاز توصیه شده کشوری و بین المللی بالاتر تعیین شد. نتایج نشان داد بین واتنش های گرمایی شامل دمای تمپان، دمای زیرزبانی، دمای ادرار، تعداد ضربان قلب و میزان بازیابی ضربان قلب و تنش حرارتی محیط، همبستگی وجود دارد. این میزان برای دمای تمپان با تنش حرارتی Pvalue <0/01، R2=0/78 در بالاترین مقدار قرار دارد.نتیجه گیریاز بین شاخص های واتنش موردبررسی، دمای تمپان ارتباط قوی تری را با شاخص WBGT نشان داد. بر این اساس به علت سهولت اندازه گیری، ماهیت غیرتهاجمی، قابل قبول بودن توسط کارگران، اندازه گیری سریع و عدم تداخل در فرآیند کاری، دمای تمپان می تواند به عنوان یک شاخص کاربردی تر نسبت به دیگر شاخص ها برای اندازه گیری واتنش فیزیولوژیکی در محیط های کاری گرم مورداستفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: تنش گرمایی، واتنش گرمایی، محیط های کاری گرم، دمای تمپان -
صفحات 16-25زمینه و هدفامروزه زندگی بدون آتش برای انسان ها امکان پذیر نیست. بااین وجود آتش می تواند در مدت زمان کوتاه تمام سرمایه و هستی را تخریب کند. یکی از انواع مهم آتش سوزی ها، آتش سوزی های عمدی است. این نوع آتش سوزی ها طی سال های اخیر به یکی از معضلات شرکت های بیمه، آتش نشانی، صنایع، دولت ها و به طورکلی کسب وکار مبدل شده است. هدف این مطالعه ارائه چهارچوبی برای ارزیابی ریسک آتش سوزی های عمدی است.روش بررسیدر مطالعه حاضر برای طراحی چهارچوب مناسب برای ارزیابی آتش سوزی های عمدی، از دو مدل تجزیه تحلیل و مدیریت ریسک برای حفاظت از دارایی های بحرانی و تجزیه تحلیل آسیب پذیری امنیتی استفاده شد. چهارچوب در یک شرکت خودروسازی آزمون و تصدیق گردید.یافته هاچهارچوب طراحی شده شامل پنج مرحله اصلی تهیه فهرست دارایی ها و تفکیک آن ها بر اساس اهمیتشان، ارزیابی احتمال حمله، ارزیابی احتمال آسیب پذیری، ارزیابی ریسک و طراحی، اجرا و بررسی اثربخشی اقدامات اصلاحی/ پیشگیرانه بود. با پیاده سازی الگو در یک شرکت خودروسازی 30 سناریوی مختلف برای وقوع آتش سوزی های عمدی شناسایی و ریسک سناریوهای تعریف شده به صورت کمی برآورد شد. اصلی ترین انگیزه های تهدید شناسایی شده تلافی اقدامات تنبیهی و بیشترین تهدیدکنندگان گروه های خودی بودند.نتیجه گیریمقایسه مشخصات الگوی پیشنهادی با هفت الگوی مرتبط نشان دهنده جامعیت الگوی پیشنهادی بود. تدوین و گسترش استانداردهای ایمنی و امنیتی و ایجاد بانک های اطلاعات امنیتی صنایع کشور در یک مرکز جمع آوری و پردازش اطلاعات جهت کاهش خطرات امنیتی سازمان ازجمله ریسک آتش سوزی های عمدی از مهم ترین پیشنهاد های ارائه شده بود.
کلیدواژگان: ایمنی، مدیریت ریسک، آتش سوزی عمدی -
صفحات 26-35زمینه و هدفدر مواردی که صندلی ها از ابعاد استانداردی برخوردار نیستند و یا کاربران به واسطه سبک های غلط نشستن دچار فشار و درد در ناحیه کمر هستند، با استفاده از وسایل کمکی ستون فقرات می توان از آسیب های وارده به خصوص در ناحیه کمر پیشگیری کرد. هدف از این مطالعه، ارزیابی ارگونومیکی یکی از انواع این وسایل حمایتی با نام اسپاین فیت می باشد.روش بررسیدر این مطالعه مقطعی- توصیفی در مرحله اول چهار پرسشنامه اختصاصی جهت بررسی ابعاد پشتی، قابلیت تنظیم و جنس آن، تطابق با صندلی مورد استفاده و ادعاهای شرکت سازنده، طراحی و توسط پنج ارگونومیست تکمیل شد. در مرحله دوم سه گروه از افراد جامعه شامل کارمندان اداری، کارمندان اداری مبتلا به کمردرد و رانندگان اتوبوس بعد از استفاده از پشتی، یک پرسشنامه اختصاصی را تکمیل نمودند.یافته هانتایج مرحله اول نشان داد که قابلیت تنظیم، جنس و اندازه های پشتی در وضعیت خوبی هستند. میزان تطابق با صندلی های اداری و صندلی رانندگان، غالبا «از وضعیت متوسط برخوردار بود. در زمینه مشخصه های مورد اشاره توسط شرکت سازنده، ارزیابی کنندگان در اکثر موارد نمره مثبتی ارائه دادند. نتایج مرحله دوم نشان داد هر سه گروه بطور کلی راحتی، سهولت استفاده و وضعیت کلی اسپاین فیت را بین متوسط تا خوب ارزیابی کرده اند. از لحاظ تطابق با صندلی کارمندان، در برخی موارد نمرات ضعیف گزارش شد. درمورد تطابق با صندلی های اتوبوس، در مدل های مختلف تفاوت هایی مشاهده شد.نتیجه گیریاسپاین فیت به خاطر ایجاد حمایت مناسب برای نواحی لگن، ستون مهره ها، بخش فوقانی تنه و همچنین به خاطر ویژگی های فیزیکی که منجر به کاهش تعریق می شوند، قادر است در ارتقاء سطح راحتی افراد نقش مهمی داشته باشد.کلیدواژگان: اسپاین فیت، ارزیابی ارگونومیکی، ستون فقرات
-
صفحات 36-42زمینه و هدفمواجهه شاغلین در صنایع شیمیایی با برخی از ترکیبات سرطان زا طی مدت زمان طولانی ممکن است باعث اثرات جبران ناپذیری بر سلامتی آنان گردد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی مواجهه شاغلین با بنزن و اپی کلروهیدرین منتشره در هوای تنفسی شاغلین مجتمع های یکی از صنایع شیمیایی وابسته به نفت کشور است.روش بررسیاین مطالعه توصیفی- تحلیلی در زمستان 91 در مجتمع های یکی از صنایع شیمیایی وابسته به نفت جنوب کشور انجام پذیرفت. درمجموع 173 نفر در این مطالعه موردبررسی قرار گرفتند. اندازه گیری بنزن با توجه به روش شماره NIOSH 1501 و اندازه گیری اپی کلروهیدرین با استفاده از روش شماره NIOSH 1010 انجام پذیرفت. نمونه های جمع آوری شده پس از آماده سازی، به روش گاز کروماتوگرافی - طیف بین جرمی تجزیه شد..یافته هااز بین 346 جمع آوری شده بنزن در کلیه نمونه ها (100%) و اپی کلروهیدرین در 156 عدد از نمونه ها (45%) شناسایی شد. نتایج حاصل از آزمون آماری تفاوت معناداری را در میانگین مواجهه افراد با بنزن و اپی کلروهیدرین در کارگاه های مختلف نشان داد (Pvalue<0.05). مواجهه با بنزن در شغل ماشینر با ppm 1/68 بیشترین و در شغل مامور گشت با ppm 0/018 کمترین مقدار را نشان داد. نتایج آزمون آماری تفاوت معناداری در میانگین مواجهه افراد با بنزن در مشاغل مختلف نشان نداد (Pvalue>0.05).نتیجه گیریبه نظر می رسد که ماهیت کاری شاغلین در صنایع شیمیایی بر مواجهه آنان با ترکیبات آلی فرار در محل کار تاثیر داشته و با توجه به نزدیک بودن غلظت ترکیبات موردبررسی به ویژه بنزن به سطح اقدام و مواجهه افراد با غلظت های کمتر از حد مجاز در مدت طولانی، کاهش مواجهه افراد از طریق اقدامات کنترلی مناسب امری ضروری است.
کلیدواژگان: بنزن، اپی کلروهیدرین، صنایع شیمیایی، ترکیبات سرطان زا، مواجهه شغلی -
صفحات 47-56زمینه و هدفروشنایی مطلوب یکی از مهم ترین عوامل بهینه سازی شرایط فیزیکی اماکن مختلف به ویژه محیط های کاری و عمومی نظیر بیمارستان ها است. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی شدت روشنایی عمومی، موضعی و محوطه ای بیمارستان های شهر همدان صورت گرفت.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی-تحلیلی که در سال 1385 انجام شد، روشنایی مصنوعی عمومی، موضعی و محوطه ای در هفت بیمارستان شهر همدان موردبررسی قرار گرفت. شدت روشنایی بیمارستان ها در ساعات اولیه شب، مطابق روش پیشنهادی IESNA توسط دستگاه لوکس متر مدل Lutron-Lx102 اندازه گیری شد. پارامترهای موثر در کیفیت روشنایی نظیر رنگ دهی چراغ ها، تناسب فنی طراحی و یکدستی روشنایی بررسی گردید. نتایج مطالعه توسط نرم افزار SPSS 13 تجزیه وتحلیل شد.یافته هانتایج نشان داد متوسط شدت روشنایی عمومی داخل بناها Lx (46/97) ± 90/44 بود که از میزان توصیه شده کشوری کمتر بود. بیشترین و کمترین شدت روشنایی عمومی داخلی در بخش های مختلف بیمارستان به ترتیب در ایستگاه پرستاری و آزمایشگاه ها بود. متوسط شدت روشنایی محوطه ای Lx (53/2) ± 47/92 و متوسط شدت روشنایی موضعی Lx (60/2) ± 131/5 بود که از میزان توصیه شده کمتر بودند. بیشترین شدت روشنایی موضعی در آزمایشگاه ها و کمترین آن در اتاق بستری، معاینه و تزریقات بود. 90/6% سامانه های روشنایی عمومی داخلی، 83/3% سامانه های روشنایی محوطه ای و 100% سامانه های روشنایی موضعی بیمارستان ها طراحی قابل قبولی نداشتند.نتیجه گیریبراساس نتایج این مطالعه متوسط شدت روشنایی مصنوعی عمومی، موضعی و محوطه ای در بیمارستان های شهر همدان کمتر از حد توصیه شده است و برای تامین روشنایی مطلوب در بیمارستان ها بر لزوم اجرای اقدامات اصلاحی نظیر طراحی مجدد و اصلاح سامانه های روشنایی تاکید می شود.
کلیدواژگان: روشنایی مطلوب، روشنایی داخلی، روشنایی محوطه ای، بیمارستان -
صفحات 57-65زمینه و هدفآزمایشگاه های مراکز آموزشی نظیر دانشگاه ها به دلیل دارا بودن انواع گوناگونی از مواد و تجهیزات دارای ریسک بالایی به لحاظ حریق می باشند. هدف مطالعه حاضر ارائه طرح بهبود ایمنی حریق در آزمایشگاه های یک واحد آموزش دانشگاهی مبتنی بر طراحی سامانه کشف، اعلام و اطفاء حریق خودکار بوده است.روش بررسیدر مطالعه توصیفی- تحلیلی کاربردی حاضر ارزیابی ریسک حریق با استفاده از روش ارزیابی ریسک ارتش ایالات متحده آمریکا (MIL-STD-882) صورت گرفت. برای کلیه آزمایشگاه ها سامانه کشف و اعلام حریق طراحی گردید و سپس یک سامانه اطفاء حریق ثابت خودکار طراحی گردید.یافته هابر اساس نتایج این مطالعه آزمایشگاه های شیمی آب و فاضلاب (81/25) و عوامل فیزیکی (62/5) به ترتیب بیشترین و کمترین درصد ریسک حریق را دارا بودند. بر طبق محاسبات و با در نظر گرفتن عوامل فنی، سامانه کشف مبتنی بر کاشف های دودی فتوالکتریک و حرارتی نرخ افزایشی و سامانه خاموش کننده بر مبنای CO2 در این مکان ها طراحی گردید.نتیجه گیریبا توجه به بالا بودن ریسک حریق در آزمایشگاه ها و ویژگی های خاص این واحدها بهترین راهکار کنترلی حفاظت در برابر حریق طراحی و به کارگیری سامانه کشف، اعلام و اطفا، حریق خودکار بود که مناسب ترین روش اطفاء حریق برای چنین مکان هایی سامانه مبتنی بر ماده خاموش کننده دی اکسید کربن (CO2) است.
کلیدواژگان: ریسک حریق، کشف حریق، اطفاء حریق، آزمایشگاه آموزشی -
صفحات 66-72زمینه و هدفمطالعات پیشین نشان داده اند که درگیری و مشارکت کارکنان در امور اثرگذار بر شرایط کاری آن ها، کلید موفقیت اجرای مداخلات ارگونومیکی در محیط های کاری می باشد. این مطالعه باهدف افزایش مشارکت فعال سرپرستان در خط تولیدی، شناسایی و ارزیابی ریسک های ارگونومیک و ارائه اقدامات اصلاحی (کایزن) توسط خود آن ها در شرکت خودروسازی پارس خودرو انجام شد.روش بررسیکتابچه ای در ارتباط با نحوه ارزیابی بلند کردن بار و پوسچرهای بدن بر اساس روش ارزیابی فنلاندی برای سرپرستان خط تولید تهیه گردید و آموزش های لازم در این زمینه ارائه شد. سپس از آنان خواسته شد تا نتایج ارزیابی ها و پیشنهادات خود را در فرم های مخصوص در طی یک سال وارد کنند. ارزیابی ها و پیشنهادات ارائه شده، توسط کارشناسان ارگونومی مورد بررسی قرار گرفت.یافته هاطبق ارزیابی های انجام شده توسط سرپرستان، تعداد 26 مورد از ایستگاه های کاری، ریسک های ارگونومی در حد بالا، 51 مورد از ایستگاه ها از ریسک ارگونومی با سطح متوسط و 45 مورد از ایستگاه ها از سطح ریسک پایینی برخوردار بودند. به علاوه، تعداد کایزن های موردنیاز ارائه شده توسط سرپرستان با افزایش 2/3 برابری، از 18 مورد در سال اول به 42 مورد در سال دوم یعنی یک سال پس از اجرای برنامه آموزش ارگونومی و شناسایی و ارزیابی ریسک فاکتورهای ارگونومی، توسط سرپرستان، رسید.نتیجه گیریتوانمندسازی و آموزش سرپرستان باعث افزایش سطح مشارکت پرسنل نیز گردید. با آشنایی کامل سرپرستان به ریسک های ارگونومی در ایستگاه های کاری خود، این افراد می توانند راهکارهای کاربردی در جهت کاهش سطح ریسک های ارگونومی ارائه دهند.
کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی، عضلانی، ارزیابی ریسک ارگونومی، پوسچر
-
Pages 1-7Background and ObjectivesExposure to different chemical compounds such as toluene and ethyl benzene occurs in workplaces، residency، and urban areas. Currently، vehicle cabin environment is one of the new exposure sources of passengers to these compounds. This study aimed to evaluate the effects of in-cabin decoration and deodorizer use on interior concentrations of toluene and ethyl benzene in Logan cars.MethodsSamples were collected using activated carbon absorption and low- flow sampling pumps in a roofed parking of 44 “Logan 90” cars and analyzed with gas chromatography along with mass detector.ResultsThe mean concentration of toluene (42. 02 μg/m3) was higher than ethyl benzene (17. 44 μg/m3) in vehicles. The mean concentrations of toluene and ethyl benzene in cars without decoration were 13. 84 and 11. 24 μg/m3، respectively and in cars with seat cover were 49. 09 and 14. 35 μg/m3، respectively.ConclusionThe results showed that vehicle age had no significant effect on the concentration of these substances; however، non-used vehicles had significantly higher concentrations of these substances. Decoration and deodorizer use had no significant effect on the concentration of toluene and ethyl benzene in cars.Keywords: Toluene, Ethyl benzene, Deodorizers, Vehicle decoration
-
Pages 8-15Background and ObjectivesExposure to high temperatures is common among workers in warm environments leading to some undesirable effects. The aim of this study was to examine physiological responses to heat stress to determine the optimal index for direct measurement of physiological strain in workers of hot environments.MethodsIn this study, 40 workers of melting and casting process were evaluated. Thermal stress was evaluated based on the WBGT index and physiological strain by measuring oral and tympanic temperature, urine temperature, heart rate, and recovery heart rate. Data was analyzed using SPSS v.16 software.ResultsHeat stress exceeded the national and international recommended limits based on the WBGT index in 80% of cases of workstations. The correlations between heat strains including tympanic temperature, oral temperature, urine temperature, heart rate and heart rate recovery to heat stress index were significant, while tympanic temperature had a stronger association according to simple linear regression (P<0.01, R2=0.78).ConclusionTympanic temperature had a stronger correlation with the WBGT index among the investigated indices. Accordingly, tympanic temperature could be a useful indicator compared to other parameters for measuring physiological strain in warm workplaces due to the ease of measurement, noninvasive nature, acceptance by workers, and fast and non- interference in the measurement process.Keywords: Heat stress, Heat strain, Hot workplaces, Tympanic temperature
-
Pages 16-25Background and ObjectivesIt is not possible to live without using fire. However, fire could destruct human properties in a short time. One of the most important types of fire is intentional fire. This type of fire has become a great problem for insurance companies, fire departments, industries, government and business in the recent years. This study aimed to provide a framework for risk assessment of intentional fires.MethodsIn the present study, risk assessment and management model for protecting critical properties and security vulnerability assessment model were used to develop a comprehensive framework for risk assessment of intentional fires. The framework was examined in an automotive industry.ResultsThe designed framework contained five steps as; 1) asset inventory and prioritizing them according to their importance, 2) invasion assessment, 3) vulnerability assessment, 4) risk assessment and design and 5) implementation and evaluating the effectiveness of corrective/preventive actions. Thirty different scenarios for intentional fires were identified by implementing the designed framework in an automotive company, and then the associated risk of each scenario was quantitatively determined.ConclusionCompared to seven models, the proposed framework represents its comprehension. Development of safety and security standards and a central security information bank to reduce security risks, including the risk of intentional fires is recommended.Keywords: Safety, Risk Management, Arson
-
Pages 26-35Background and ObjectivesIn case of inappropriateness of the dimensions of chairs or when users feel pain and pressure in their lumbar region due to poor posture, damage to the spine can be prevented using some additional supports. The aim of this study was ergonomic evaluation of one of these supportive products named “Spine Fit”.MethodsIn this descriptive and cross-sectional study, in the first stage, five ergonomists evaluated the product regarding its dimension, adjustability, material, conformity, and manufacturer claims. Then, three groups of workers including office workers, office workers with low back pain, and bus drivers filled out a self-administered questionnaire after using Spine Fit.ResultsFor the first stage, an acceptable adjustability and dimension was found. Conformity for different kinds of office and bus seats was mostly fair. Findings from the second stage revealed that the subjects in three groups were satisfied regarding seats comfort and ease of use. Concerning the conformity of Spine Fit, it was in good level among office workers, while different levels of conformity were observed by drivers of different models of bus.ConclusionSpine Fit supports back region based on its supportive role in pelvis, lumbar vertebrae column and thoracic spine. Moreover, Spine Fit features that reduce sweating can improve individuals’ convenience.Keywords: Spine Fit, Ergonomic evaluation, Back support
-
Pages 36-42Background and ObjectivesExposure of workers to carcinogenic compounds in chemical industries during a long period might cause irreversible health effects. This study evaluated workers exposure to benzene and epichlorohydrin in breathing air in one of the oil-dependent chemical industries of Iran.MethodsThis descriptive-analytic study was performed in one of the oil-dependent chemical industries of south of Iran, winter, 2012. A total of 173 workers were examined in this study. NIOSH 1501 and 1010 methods were used to assess personal exposure to benzene and epichlorohydrin, correspondingly. Collected samples were analyzed with gas chromatography-mass spectrophotometry method.ResultsAmong 346 collected samples, benzene was identified in all cases (100%) and epichlorohydrin in 156 samples (45%). A significant difference was found in the mean of exposure to benzene and epichlorohydrin in various workshops (Pvalue <0.05). Occupational exposure to benzene in machiner with 1.68 ppm and patrol officers with 0.018 ppm were the highest and lowest values, respectively. There was no significant difference in the mean exposure to benzene in various occupations (Pvalue > 0.05).ConclusionIt seems that work nature of employees in chemical industry affects their exposure to volatile organic compounds in workplace. According to the results, due to the proximity of compounds concentration to the action level, especially benzene and also the workers exposure to less than the maximum limit in the long-term, reducing exposure through appropriate control measures are necessary.Keywords: Benzene, Epichlorohydrin, Chemical Compounds, Carcinogens, Exposure
-
Pages 47-56Background and ObjectivesComfort lighting is one of the most important topics, which provides optimum physical conditions in general environment and workplaces such as hospitals. This study aimed to evaluate general, local and area artificial illumination of Hamadan city hospitals.MethodsIn this descriptive-analytical study, general, local and area artificial illumination in seven Hamadan hospitals in 2006 were evaluated. Lighting intensities (illuminance) were measured according to recommended IESNA method using the lux meter model (Lutron-Lx102) in the early hours of night. Lighting quality parameters such as color rendering, technical suitability of design and lighting uniformity were evaluated. Data was analyzed using SPSS 13.ResultsThe average of interior illuminance was 90.44 ± 46.97 lx, which was lower than the national recommended limits. Maximum and minimum intensity values of interior illuminance were in nursing station and laboratory, respectively. The average of area illuminance was 47.92 ± 53.2 lx and local illuminance was 131.5 ± 60.2 lx, which were lower than the recommended limits. Maximum intensity of local illuminance was in laboratories and the minimum levels were in admitted rooms, checkup and injection units. In total, 90.6% of general interior lighting systems, 83.3% of area lighting systems and 100% of local lighting systems had unaccepted design.ConclusionThe average of general, local and area illuminance in Hamadan hospitals were not within the acceptable limits for comfort lighting. To obtain comfort lighting in studied hospitals, reforming and modifying lightening systems is necessary.Keywords: Comfort lighting, Interior Lighting, Area lighting, Hospital
-
Pages 57-65Background and ObjectivesEducational and research laboratories in universities have a high risk of fire, because they have a variety of materials and equipment. The aim of this study was to provide a technical plan for safety improvement in educational and research laboratories of a university based on the design of automatic detection, alarm, and extinguishing systems.MethodsIn this study, fire risk assessment was performed based on the standard of Military Risk Assessment method (MIL-STD-882). For all laboratories, detection and fire alarm systems and optimal fixed fire extinguishing systems were designed.ResultsMaximum and minimum risks of fire were in chemical water and wastewater (81.2%) and physical agents (62.5%) laboratories, respectively. For studied laboratories, we designed fire detection systems based on heat and smoke detectors. Also in these places, fire-extinguishing systems based on CO2 were designed.ConclusionDue to high risk of fire in studied laboratories, the best control method for fire prevention and protection based on special features of these laboratories is using automatic detection, warning and fire extinguishing systems using CO2.Keywords: Fire detection, Fire extinguishing, Research laboratories
-
Pages 66-72Background and ObjectivesAccording to previous researches, worker's participation in issues affecting their working condition is the key to success in ergonomics interventions in working environments. Therefore, the present study was performed to increase active particapitation of supervisors in production line and also to identify and assess ergonomics risks and presenting modification actions (Kaizen) by themselves in Pars Khodro automobile manufacturing company.MethodsA manual regarding lifting objects and body postures, according to the Finish evaluation method, was provided for supervisors in production line and related trainings were presented to them. Then, they were asked to insert the results of their assessments and suggestions in special forms during one year. The presented assessments and suggestions were examined by ergonomics experts.ResultsAccording to the assessments conducted by supervisors, 26 work stations had high ergonomics risks, 51 had ergonomics risks with an average level, and 45 had low ergonomics risks. Moreover, the number of required Kaizens presented by supervisors was increased from 18 cases in the first year to 42 cases in the second year, after implementation of ergonomics training and identifying and assessing ergonomic risks by supervisors.ConclusionEmpowering and training supervisors increased worker's participation. In case of adequate training, supervisors can present practical solutions to reduce ergonomics risks in their workstations.Keywords: Muskuloskeletal disorders, Ergonomics risk assessment, Posture