فهرست مطالب
مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 25 (مهر و آبان 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/10/24
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 15-38هدف از انجام این تحقیق بررسی و تحلیل شکاف بین کیفیت مورد انتظار و کیفیت ادراک شده از خدمات ارائه شده در لیگ برتر فوتبال ایران بر مبنای مدل سروکوال، توسط مشتریان بود. روش انجام این تحقیق از نوع آمیخته (کمی و کیفی) بود. جامعه آماری این تحقیق عبارت بود از تماشاچیان، کادر فنی، بازیکنان و مدیران باشگاه های فعال در لیگ برتر فوتبال ایران در فصل 91-90. نمونه آماری نیز در مرحله مصاحبه به صورت هدفمند (36 نفر) و در مرحله پرسشنامه با روش طبقه ای (470 نفر) از تمامی ورزشگاه های لیگ برتر انتخاب شد که در نهایت 442 پرسشنامه برگشت داده شد. پس از انجام مصاحبه های کیفی به دوصورت غیرساختارمند و گروه متمرکز و همچنین مطالعه اسناد و مدارک و ادبیات تحقیق، 85 نیاز به عنوان نیازهای مشتریان لیگ برتر شناسائی شد که پس از تلخیص و دسته بندی به صورت یک پرسشنامه 42 آیتمی در 5 بعد منابع انسانی، استادیوم ها، برنامه ریزی و مدیریت، اطلاع رسانی و خدمات اضافی طبق روش سروکوال به صورت دووجه کیفیت مورد انتظار و کیفیت ادراک شده تهیه شد. نتایج آمار توصیفی و استنباطی (آزمونهای کولموگروف- اسمیرنوف، علامت و تحلیل واریانس فریدمن) نشان از وجود شکاف منفی و معنادار در تمامی نیازها و مولفه های شناسائی شده داشت، علاوه بر این انتظارات و ادراکات مشتریان نیز رتبه بندی شدند. نتایج این تحقیق با اکثر تحقیقات انجام شده در حوزه فوتبال ایران همخوانی داشت.
کلیدواژگان: کیفیت خدمات، فن کیفیت خدمات (SERVQUAL)، لیگ برتر فوتبال ایران -
صفحات 39-52هدف پژوهش حاضر بررسی رفتارهای مربیگری ترجیحی بازیکنان والیبال شاغل در تیم های حاضر در لیگ های مختلف والیبال ایران بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه بازیکنان والیبال شاغل در تیم های رده های سنی ایران بود که طبق آمار فدراسیون والیبال تقریبا 1200 نفر بودند. نمونه آماری طبق جدول کرجسی و مورگان با درنظر گرفتن 10 درصد ریزش، شامل 320 بازیکن والیبال از 26 تیم (13 تیم مردان و 13 تیم زنان) حاضر در لیگ برتر و دسته یک بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه اطلاعات فردی محقق ساخته و پرسشنامه رفتار مربیگری (نسخه رفتارهای ترجیحی مربیگری) مارتین و بارنز (1999) بود. نتایج پژوهش نشان داد اکثر ورزشکاران ترجیح می دهند مربیانشان در زمان تمرین و مسابقه در قبال عملکردهای آنها رفتارهای مربیگری تشویقی، آموزشی و خودکنترلی از خود بروز دهند و از رفتارهای تنبیهی و عدم تقویت خودداری نمایند. ضمنا بین اولویت های رفتارهای مربیگری زنان و مردان در خرده مقیاس های تقویت، آموزش فنی اقتضائی اشتباه، حفظ کنترل و عدم تقویت تفاوت وجود داشت. زنان رفتارهای تقویت، آموزش فنی اقتضائی اشتباه و حفظ کنترلو مردان رفتارهای عدم تقویت و آموزش فنی تنبیهی را ترجیح می دادند. به نظر می رسد موفقیت در مربیگری سطوح حرفه ای ورزش، با تطبیق الگوهای رفتاری مربیان، متناسب با انتظارات ورزشکاران و با تاکید بر رویکرد تقویتی و آموزشی، محقق می گردد.
کلیدواژگان: رفتارهای مربیگری، لیگ برتر، والیبال -
صفحات 53-64هدف پژوهش حاضر، بررسی ظرفیت های بازاریابی ورزشی به منظور توسعه و ترویج رشته های ورزشی در ایران با تاکید بر هنرهای رزمی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را مدیران ارشد رشته های ورزشی از فدراسیون های کاراته، تکواندو و ووشو، معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و رسانه های جمعی مرتبط با ورزش کشور تشکیل می دهند که در حدود 77 نفر بودند که به روش نمونه گیری انتخابی برگزیده شدند. پژوهش، از نوع تحلیلی همبستگی بود که برای جمع آوری داده های آن از پرسش نامه محقق ساخته، پس از روایی و پایایی سنجی استفاده شد (79/0═α). برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، از آزمون همبستگی پیرسون و همچنین رگرسیون چند متغیره استفاده شد. بر اساس نتایج پژوهش، ارتباط مثبت و معنی داری بین توسعه رشته ورزشی و عوامل سوق دهنده، عوامل جلب کننده، گردشگری ورزشی، حامیان مالی، تبلیغات و رسانه های جمعی و همچنین ارتباط منفی و معنی داری بین توسعه رشته و عوامل یازدارنده وجود دارد. نتایج پژوهش همچنین ضمن شناسایی پتانسیل های بازاریابی ورزشی هنرهای رزمی کشور، سهم هر یک از عوامل بازاریابی ورزشی را در توسعه و ترویج رشته های ورزشی کشور مشخص کرد.
کلیدواژگان: ظرفیت های بازاریابی ورزشی، توسعه و ترویج رشته های ورزشی، هنرهای رزمی -
صفحات 65-78با توجه به نقش مهم معلم تربیت بدنی در تحقق اهداف تعلیم و تربیت و اهمیت ارزیابی به عنوان جزءلا ینفکتعلیموتربیت، این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی معیارهای ارزیابی عملکرد معلمان تربیت بدنی انجام گرفته است. روش پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است. جامعه پژوهش، شامل کلیه خبرگان امر ورزش مدارس می باشد که از روش های غیر تصادفی و به شکل هدفمند، تعداد 34 نفر جهت شناسایی معیارها و تعداد 25 نفر جهت اولویت بندی، به روش تحلیل سلسله مراتبی بر اساس میزان تجربه کاری و مدرک تحصیلی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل دو پرسش نامه محقق ساخته بود که روایی آن ها توسط گروهی از اساتید و متخصصین و اعتبار آن در پرسش نامه اول توسط آلفای کرونباخ (78/0 =α) تایید و در پرسش نامه دوم، عدم وجود ناسازگاری در پاسخ ها دلیل بر اعتبار آن بود (1/0CR<). تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (ضریب کندال) و داده هایحاصل از پرسش نامهمقایساتزوجی(AHP)با استفاده از نرم افزار Expert Choiceانجامگرفت. نتایج حاصل از اجماع نظر خبرگان، شناسایی 9 معیار با 40 گزینه بود (702/0w=) که معیار کسب امتیاز ویژه، دارای 6 گزینه (خدمت در روستا، سنوات خدمت در مناطق محروم، مدت خدمت در جبهه و داشتن امتیاز جانبازان، آزادگان و خانواده محترم شهدا) به دلیل پایین بودن امتیاز، حذف و در نهایت تعداد 8 معیار مقام ها و امتیازات، عملکرد علمی پژوهشی، عملکرد سازمانی، عملکرد آموزشی ورزشی، سابقه ورزشی، سابقه علمی آموزشی، منابع در دسترس و میزان جذب سرمایه به طریق اسپانسر با 34 گزینه در مرحله اولویت بندی مجدد به نظر سنجی خبرگان گذاشته شد که پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، معیار عملکرد آموزشی ورزشی با اهمیت ترین و معیار میزان جذب سرمایه به طریق اسپانسر (سازمان های خارج از مدرسه و انجمن اولیا و مربیان) در اولویت آخر قرار گرفت. یکی از نیازهای اولیه ارزیابی، تدوین معیار می باشد؛ لذا پیشنهاد می شود بازنگری در سیستم ارزیابی معلمان تربیت بدنی و تدوین معیارهای جدید متناسب با وضع موجود و ارزش دهی به معیارها بر اساس میزان اهمیت آن ها در ارزیابی می تواند درهرچهبهتراجراشدنسیستمارزشیابیمعلمانتربیت بدنیکمککندوضعف هاوقوت هارامشخص سازد.
کلیدواژگان: اولویت بندی معیارها، ارزیابی عملکرد، معلم تربیت بدنی، تحلیل سلسله مراتب -
صفحات 79-100هدف از پژوهش حاضر شناسایی و مقایسه ابعاد برنامه ریزی استراتژیک ورزش قهرمانی بانوان کشورهای منتخب و ارائه راهکارهای پیشنهادی است. پژوهش حاضر از نوع کیفی است و در تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده و روش گردآوری داده ها نیز مطالعات کتابخانه ای است. پس از مطالعه اسناد و منابع برنامه استراتژیک ورزش قهرمانی چند کشور منتخب، به مقایسه کیفی برنامه در این کشورها پرداخته شد. جامعه آماری این تحقیق را سازمان های ورزشی کشورهای دارای برنامه استراتژیک در حیطه ورزش قهرمانی تشکیل می دهند (7N=). نمونه آماری به صورت انتخابی هدفمند انتخاب شد (کشورهایی که حدودی و به طور خاص برای ورزش قهرمانی بانوان برنامه ارائه داده اند) که شامل: استرالیا، انجمن تفریحات و ورزش بانوان استرالیا، کارگروه بین المللی زنان و ورزش فنلاند، آفریقای جنوبی، بریتانیا، کانادا و ایران است. جمع آوری اطلاعات از طریق جستجو در وب سایت ها، مقالات علمی، تحقیقات داخلی و خارجی، کتب مرتبط، اسناد، شواهد و مدارک موجود است. نتایج و یافته های نهایی تحقیق نشان می دهند در ایران به طور عام در مورد ورزش قهرمانی و به طور خاص درباره ورزش قهرمانی بانوان برنامه استراتژیک ارائه شده، ولی در کشورهای منتخب برنامه جداگانه ای برای ورزش بانوان تدوین نشده است. نتایج پژوهش حاضر با تشریح گام ها و اقدامات مورد نیاز می تواند نقشی مهم در توسعه ورزش قهرمانی به شکل عام و ورزش قهرمانی بانوان به طور خاص ایفا نماید.
کلیدواژگان: رویکرد استراتژیک، ورزش قهرمانی، بانوان، مطالعه تطبیقی -
صفحات 101-122شرایط اجتماعی و اقتصادی سازمان های عصر حاضر، لزوم انعطاف و توجه ویژه به ساختارهای سازمانی را بیش از پیش نمایان ساخته است؛ همچنین اهتمام مستمر نسبت به توسعه ی سازمان بر اساس ویژگی های سازمانی سالم از ملزومات هر سازمان است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی کارکردهای سیستم مدیریت سایبرنتیکدر تثبیت شاخصه های سلامت سازمانی در سازمان های ورزشی تدوین شده است. روش تحقیق همبستگی بوده وبه شکل میدانی صورت گرفته است. جامعه ی آماری پژوهش همه ی کارشناسان 15 فدراسیون ورزشی و آکادمی ملی المپیک است که بر اساس نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعیین شد و در نهایت 89 پرسش نامه دریافت گردید (149 N=). برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه ی مدیریت سایبرنتیک قربانی زاده (1389) (92/0α =) و پرسش نامه ی استاندارد سلامت سازمانیOHI (مدل لایدن و کلینگل،92/0α=) استفاده شد. برای آزمون فرضیه های تحقیق از آزمون کلموگروف - اسمیرنوف، آزمون همبستگی پیرسون، t مستقل و رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. بر اساس یافته های این پژوهش، بین مدیریت سایبرنتیک با سلامت سازمانی ارتباط مثبت و معناداری وجود داشت، همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که 6/73% از واریانس سلامت سازمانی مربوط به مدیریت سایبرنتیک بوده و جریان صحیح اطلاعات بیشترین اهمیت را در پیش بینی تغییرات سلامت سازمانیداراست. با توجه به نتایج به دست آمده می توان لزوم توسعه ی سلامت و بسط شاخصه های سیستم مدیریت سایبرنتیک را با اهمیت دانست؛ همچنین لزوم توجه ویژه به اخلاقیات، توسعه و آموزش فناوری های نوین، ایجاد جریان اطلاعات و رهبری راهگشا در جهت ارتقای بهره وری مضاعف سازمان های ورزشی امری مهم دررسیدن به اهداف و راهبردهای سازمان است.
کلیدواژگان: مدیریت سایبرنتیک، آموزش مستمر، شناسایی عملکرد، سلامت سازمانی -
صفحات 123-144هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین ارتباط بین تعهد سازمانی و سازمان یادگیرنده در ادارات کل ورزش و جوانان غرب ایران بود. حجم نمونه آماری 130 نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، پرسش نامه های ابعاد سازمان یادگیرنده مارسیک و واتکینز و تعهد سازمانی آلن و می یر بودند. پایایی این دو پرسش نامه به ترتیب 966/0 و 883/0 برآورد و روایی آن ها توسط 5 نفر از اساتید متخصص مدیریت ورزشی تایید شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود که به صورت میدانی اجرا شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کلموگروف اسمیرونف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده گردید.
یافته ها نشان داد بین سازمان یادگیرنده و تعهد سازمانی، همبستگی بالا و معناداری وجود دارد (499/0r=) و (001/0P=). از بین ابعاد تعهد سازمانی، تنها ارتباط سازمان یادگیرنده با تعهد مستمر معنادار نبود (156/0r=) و (084/0P=). بر اساس آنالیز واریانس و تحلیل رگرسیون، بالاترین ضریب اصلاح شده در مدل چهارم بین یادگیری تیمی و تعهد سازمانی (383/0=β) و کمترین ضریب اثر در مدل پنجم بین گفتگو و تبادل نظر و تعهد سازمانی (247/0- =β) به دست آمد. با توجه به ضریب تعیین محاسبه شده، مدل هفتم (هفت بعد سازمان یادگیرنده) با 1/28 درصد و مدل اول (گفتگو و تبادل نظر) با 4/10 درصد، به تربیب بیشترین و کمترین میزان از واریانس تعهد سازمانی را تبیین کردند. در نهایت با توجه به نتایج می توان پیشنهاداتی را به مسئولین محترم وزارت و مدیران اداره های کل ورزش و جوانان در راستای افزایش تعهد کارمندان ارائه نمود.
کلیدواژگان: تعهد سازمانی، سازمان یادگیرنده، کارکنان، اداره کل ورزش و جوانان -
صفحات 145-158امروزه، با در نظر گرفتن کارآفرینی به عنوان یکسری ذهنیات، باید پذیرفت که جدا از زمینه کسب و کار و اقتصاد، هر کسی می تواند به روش کارآفرینانه فکر و عمل کند؛ بنابراین سیاست های «ارتقای کارآفرینی» نباید تنها مختص به آموزش عالی باشند، بلکه باید در مدارس ابتدایی و متوسطه نیز به آن ها پرداخته شود. در این پژوهش به روش توصیفی و با بررسی نمونه ایمتشکل از 406 دانش آموزورزشکار دبیرستان ها و هنرستان های آموزش و پرورش شهر تهران، سطح نگرش کارآفرینانه آنان شناسایی شد و تاثیر برخی متغیرهای جمعیت شناختی بر آن ها بررسی شد. ابزار اصلی این پژوهشترجمهپرسشنامه ATE (نگرش نسبت به راه اندازی کسب و کار کارآفرینانه آتاید) است که صاحب نظران روایی آن را تایید کرده اند و پایایی آن با انجام آزمون پایلوت و محاسبه آلفای کرونباخ (6/0 =α) برای آزمون اصلی و اجزای آن تایید شده است. نتایج نشان داد نگرش کارآفرینانه ورزشکاران در همه ابعاد و اجزای مورد بررسی، بهتر از سطح متوسط است. همچنین مشخص شد جنسیت، خوداشتغال بودن پدر، شاغل بودن مادر و هنرستانی یا دبیرستانی بودن تاثیر معنا داری بر سطح نگرش کارآفرینانه ورزشکاران ندارد.
کلیدواژگان: نگرش کارآفرینانه، ورزشکار، متغیرهای جمعیت شناختی -
صفحات 159-172هدف این تحقیق بررسی رابطه مدیریت دانش و درگیری شغلی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان آذربایجان غربی است. روش تحقیق توصیفی-همبستگی است. با توجه به کوچک بودن جامعه آماری، تمام کارکنان آن اداره به عنوان نمونه انتخاب شدند (65 نفر) که از این تعداد 53 پرسشنامه برگشت داده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مدیریت دانش و درگیری شغلی بود. داده ها با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد بین مدیریت دانش و درگیری شغلی کارکنان رابطه مثبت و معنا دار وجود دارد. همچنین بین مولفه های مدیریت دانش (خلق دانش، تسهیم دانش، کاربرد دانش و ذخیره دانش) و درگیری شغلی کارکنان نیز رابطه مثبت و معنا دار وجود دارد. با توجه به نتایج این تحقیق، مدیران سازمان ها باید به مدیریت دانش توجه جدی کنند و شرایط و زیر ساخت های مورد نیاز و ضروری را فراهم نمایند. همچنین زمینه افزایش درگیری شغلی کارکنان را فراهم کنند تا عملکرد کارکنان و سازمان بهبود یابد.
کلیدواژگان: خلق دانش، تسهیم دانش، کاربرد دانش، ذخیره دانش، درگیری شغلی -
صفحات 173-184هدف از انجام این تحقیق، بررسی میزان هوش هیجانی و تعهد داوطلبان زن و مرد مسابقات آسیایی تیروکمان و تعیین رابطه ی ابعاد آنها با یکدیگر بود. در این راستا همه ی داوطلبان دختر و پسر حاضر در هفدهمین دوره ی مسابقات آسیایی تیروکمان تهران(1390) به عنوان جامعه ی آماری پژوهش در نظر گرفته شد و نمونه ی آماری برابر با جامعه ی آماری(80n=) تعیین گردید. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه ی استاندارد هوش هیجانی برادبری وگریوز(2004) و تعهد سازمانی مودای(1979) استفاده شد. روایی محتوایی ابزار تحقیق با نظر خواهی از 11 تن از اساتید صاحب نظر در این زمینه انجام شد و جهت تعیین پایایی پرسش نامه ها با انجام یک مطالعه ی مقدماتی، ضریب پایایی در حد قابل قبولی (هوش هیجانی 76/0= α) و (تعهد سازمانی 75/0= α) به دست آمد.
میانگین رتبه های عوامل مرتبط با هوش هیجانی بر اساس اولویت به ترتیب عبارت بودند از 1. خودآگاهی؛ 2. آگاهی اجتماعی؛ 3. مدیریت رابطه و 4. خودمدیریتی. همچنین رتبه های عوامل مرتبط با تعهد سازمانی به این ترتیب به دست آمد: 1. تعهد عاطفی؛ 2. تعهد مداوم؛ 3. تعهد هنجاری. در نهایت، یافته ها نشان داد که بین همه ی ابعاد هوش هیجانی با تعهد سازمانی ارتباط معنادار و مثبتی وجود دارد. لذا با توجه به نتایج ضروری است که سازمان های ورزشی به طور عام و مدیران تربیت بدنی دانشگاه ها به طور خاص، وقت بیشتری را برای شناخت عوامل روان شناختی(هوش هیجانی) و تعهدات داوطلبان صرف کنند تا فرآیند جذب و نگهداری داوطلبان برای آنها تسهیل شود.
کلیدواژگان: داوطلب، رویداد ورزشی، هوش هیجانی، تعهد سازمانی -
صفحات 185-206هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثرات توانمندسازی بر مدیریت دانش در کارکنان فدراسیون های ورزشی بود. روش تحقیق از نوع زمینه یابی و در آن به صورت میدانی از پرسش نامه ی توانمندسازی کامکاری و کریم نژاد (1390) و مدیریت دانش کامکاری و شکرزاده (1389) استفاده شد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را تمامی کارکنان فدراسیون های ورزشی که در 52 فدراسیون ورزشی مشغول به فعالیت هستند، تشکیل می دادند. به منظور تجزیه و تحلیل آماری از آزمون رگرسیون چندمتغیری، با از نرم افزار آماری 19 SPSSاستفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که ارتباط مثبت معنا داری بین توانمندسازی با مدیریت دانش مشاهده می شود. به این ترتیب که با افزایش توانمندسازی، مدیریت دانش نیز افزایش و با کاهش آن، مدیریت دانش نیز کاهش می یابد.
کلیدواژگان: توانمندسازی، مدیریت دانش، کارکنان فدراسیون های ورزشی -
صفحات 207-222هدف از این مطالعه پیش بینی نتایج کشورهای آسیایی در بازی های المپیک بر مبنای عملکرد آن ها در بازی های آسیایی است. برای بررسی عملکرد از سه متغیر رتبه، تعداد مدال طلا و مجموع مدال ها استفاده شد. جامعه آماری تمام کشورهای آسیایی شرکت کننده در بازی های المپیک وبازی هایآسیایی بود (43N=). تمام جامعه آماری به عنوان نمونه آماری انتخاب و نتایج این کشورها در بازی های المپیک و آسیایی تجزیه و تحلیل قرار شد. برای گردآوری داده ها از منابع معتبر استفاده شد و برای اطمینان از صحت اطلاعات، داده ها از طریق چند منبع بررسی شدند. روش اجرایی تحقیق به این صورت بود که هر دوره از بازی های آسیایی به صورت متناظر به عنوان پیش بین بازی های المپیک بعدی (بازی های المپیکی که دو سال بعد برگزار می شود) در نظر گرفته شد. همچنین، به منظور بررسی و مقایسه توصیفی داده ها از روش های آمار توصیفی و برای تجزیه و تحلیل استنباطی داده های تحقیق از روش های آماری آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS و در سطح معنا داری 05/0≥P استفاده شد. یافته ها نشان داد بین رتبه کشورهای آسیایی در بازی های المپیک و آسیایی، تعداد مدال طلا در بازی های المپیک و آسیایی و مجموع مدال ها در بازی های المپیک و آسیایی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. همچنین، تعداد مدال های طلا و مجموع مدال های کسب شده در بازی های آسیایی می تواند پیش بین معنا داری برای تعداد مدال های طلا و مجموع مدال های کسب شده در بازی های آسیایی باشد. کشورهای آسیایی باید سرمایه گذاری بیشتری روی بازی های آسیایی داشته باشند تا بتوانند امید بیشتری برای کسب موفقیت در بازی های المپیک داشته باشند.
کلیدواژگان: بازی های آسیایی، بازی های المپیک، رویدادهای چندرشته ای
-
Pages 15-38The purpose of this study was to investigate the gap between expected quality and perceived quality of delivered services by customers of I. R. Iran football premier league based on SERVQUAL model، The method of research was descriptive and mixed method (Qualitative and quantitative)، the statistical population was the spectators technical staff، players and managers of active football clubs in premier league of Iran through 90-91 half-season، the sample for interview selected by purposeful sampling (36 persons) and for survey the sample was selected by classified sampling (470 persons)، which 442 questionnaire returned truly. After conducting deep non- structured and focus group interviews and also review of related documents and publications، 85 items were found as the basic needs of customers. Then these needs were summarized to 42 items and classified in 5 dimensions as: Human resources، Stadiums، Informatics، Planning and Management and Extra services and as one questionnaire based on perceived and expected quality forwarded between samples. The result of presumption statistics (K-S، Sign Test and Freedman test) showed the significant and negative gap in all items and dimensions of customer needs، furthermore the ranking of expectations and perceptions of costumers have been determined. The result of this study was in line by other studies that have been conducted in football fieldKeywords: Services, I.R.Iran Football Premier league, Quality, Service Quality, SERVQUAL
-
Pages 39-52The purpose of the present study was studying of preferences Coaching Behaviors Iranian Volleyball Players. Research method was descriptive-Correlation method. According to Iranian federation volleyball، statistical population was 1200 peoples of volleyball players of serious grads teams. 320 athletes (160 men and 160 women) from 26 team participated as statistical sample in this study according to Cerjesy and Morgan''s table. Data collecting instrument was Coaching Behavior questionnaire built by Martin، S. B.، & Barnes، K. (1999) and researcher-built demographic questionnaire. The results indicated that players preferred to observed higher frequency of Reinforcement، Mistake–Contingent technical instruction، General technical instruction، keeping control، behaviors styles. On the other hand، they don’t like Punishment and Punitive technical instruction، ignoring mistakes، Non – Reinforcement behaviors style. The results show، also، Women players was deferent with men players in some of subscales coaching behaviors. Women players preferred to observed higher frequency of Reinforcement، Mistake–Contingent technical instruction، keeping control، behaviors styles more than men players. On the other hand، the men players preferred to observed higher frequency of Non – Reinforcement behaviors and punitive technical instruction style. It seems that successful in professional sports levels will happen with adapting coach behaviors patterns with athlete''s expectations and focus on Reinforcement and instruction approach.Keywords: Coaching Behaviors, Volleyball, Primary League
-
Pages 53-64Aim of this study was Investigation of sport marketing capacity its in order to development sports fields in Iran with emphasis on material arts. The statistical study were sports managers association of Karate، Teakwondo and Wusho، Cultural heritage and tourism managers and mass media related with sport that were about 77 people. Research sample included 40 that were selected sampling choice. Research methods for collecting the data that made the questionnaire، the validity and reliability of the polls was used (α═0/79). For analysis of research data was used of peyrson correlation test and multiple regression analysis. There is a positive and meaningful relation between sports fields’ development and push factors، pull factors، sponsor، group media، and also negative and meaningful relation between sports fields’ development and constraints. The results also identify potential martial arts in sports marketing، sports marketing share for each of the factors in the development and promotion of sports fields in the country to define.Keywords: sport marketing capacity, development sports fields, martial arts
-
Pages 65-78This paper presents Identification and prioritization criteria for performance evaluation of physical education teachers، because they play a vital role in the training and education. Study is Descriptive-analytic. Research society of professionals involved in school sport and the based on Analytic Hierarchy Process (AHP)، were analyzed Expert opinions of experts. In the study، In order to implement the method of evaluation principles and methods of prioritization criteria specified final decision making and after drawing the hierarchy tree، the priority criteria are identified. The required data to help paired comparisons questionnaire and using the Expert Choice software، computational procedures have been performed. The results of the consensus of the experts identified nine criteria، with 40 options، a sixth option due to the low removal rate and the number eight position criteria and rates، academic performance - research، organizational performance، performance training - sports، sports history، scientific background - education، resources available، how to raise funds through sponsorship (organizations outside the school and PTA) were the surveys with 34 options to re-prioritize the experts. After analyzing the information criteria educational performance - sporting the most important criteria the rate of funding through sponsorship (organizations outside the school and PTA) was the last priority. One of the basic needs is to develop criteria evaluation. Thus we suggest that review in the teachers’ evaluation system and develop new criteria appropriate to the situation and giving value to the importance of the evaluation criteria can show our system weaknesses and strengthens and we evaluate teacher''s performance efficiently.Keywords: Prioritization criteria, Performance evaluation, Physical education teacher, Analytic Hierarchy Process
-
Pages 79-100The aim of this study was to identify and compare the strategic planning dimensions of women championships in selected countries and to provide suggested strategies. The study was qualitative and the content analysis technique was used to analyze the data. As the review of literature was used to collect data، the related documents and sources of championship strategic plans of some selected organization of countries were studied and their planning was qualitatively compared (N=7). The statistical population consisted of all countries with championship strategic plans and the statistical sample was purposefully selected as Australia، Australian Women Sport and Recreation Association، International Board of Women and Sport Finland، South Africa، Britain، Canada and Iran (the countries with specific plans for women championships). The statistical tool used was searching the websites، scientific articles، national and international researches، related books، documents and evidences. The results showed that Iran provided plans for championships generally and for women championships specifically while the countries under study did not have such plans. It can be concluded that with the necessary measures، the results of this study can play an important role in developing championships generally and women championships specifically.Keywords: Strategic Orientation, Championship, Women, Comparative Study
-
Pages 101-122The social and economic conditions of organization concentrate the flexibility of organizational structure. Furthermore، the development of organization requires organizational health. The purpose of present study was to examine the role of cybernetic management in organizational health in sport organizations. It was applied-correlative study. Population composed of experts employed in fifteen federations and national Olympic committee. The method of sampling was stratified random sampling. There were 89 questionnaires returned and usable. Cybernetic Management Questionnaire was used which developed by Qorbanzadeh (2010). Organizational Health Inventory (OHI) was used to evaluate health of organization which developed by Lynden and Klingele. The reliability was desirable (Cronbach α of Cybernetic Management Questionnaire=0. 92، Cronbach α of Organizational Health Inventory=0. 92). Normality of data distribution and significance of hypotheses were measured by Kolmogorov-Smirnov test، Pearson Correlation، independent t-test، and multivariate regression. Results showed that cybernetic management was related significantly and positively to organizational health. Cybernetic management explained a high variance in organizational health. Especially، technology had the strongest statistically significant effect on organizational health. It was concluded that it is significant to develop cybernetic management and organizational health. Morality، technology، information and leadership are considered prominent to develop productivity in organization.Keywords: cybernetic management, continious training, identifing performance, Organizational health
-
Pages 123-144The aim of this research was to determine the relationship between organizational commitment and learning organization among employees of sport and youth head offices of west of Iran. The sample was determined using Morgan’s Table (n=130) people that were selected using stratified sampling. We used two questionnaires including learning organization of''Watkins and Marsick'' and organizational commitment of ''Allen and Meyer''. The face and content validity of questionnaires were confirmed with 5 experts and professors in the sports management field، and Cronbach''s alpha reliability test of learning organization and organizational commitment were 0. 96 and 0. 88، respectively. This was a cross sectional study design. Kolmogorov Smirnoff، Pearson correlation coefficients، and stepwise multiple regression were used to analyze data. The findings showed; there are high and significant correlation between learning organization and organizational commitment (r=0/499) and (P=0/001). Among organizational commitment dimensions، only the relationship between learning organization and continuous commitment was not significant (r=0/156)، (P=0/084). Based on ANOVA and regression analysis the highest of standardized coefficient in the fourth model، between» team learning «and» organizational commitment» (β=0/383) and the lowest effect coefficient of in the fifth model، between»dialogue» and»organizational commitment«variables (β=-0/247)، was obtained. With regard to calculated coefficient of determination، seventh model (seven dimensions of learning organization) with 28/1 percent and the first model (dialogue) with 10/4 percent، respectively explained the highest and lowest rate of organizational commitment«variance. Finally with regard to results we can present some suggestions to the administration of ministry and management of Youth and Sports departments to strengthen employees'' commitment.Keywords: organizational commitment, learning Organization, Staff, Sport, Youth Department
-
Pages 145-158Considering entrepreneurship as a state of mind، we have to admit that nowadays، apart from business and economy، any person can think and act in an entrepreneurial manner. So not only the “entrepreneurship enhancing” policies should not be confined to higher education levels، but also they have to be included in elementary and high school programs. In this study، the level of entrepreneurial attitude and the effect of some demographic variables on it were investigated among a group of 406 people of high school’s athletes’ students in Tehran. The mail tool used in this study was the translated Athyde’s (ATE) questionnaire (attitude towards entrepreneurial business initialization) which was tested for reliability by a pilot study and computation of Cronbach’s Alpha coefficient (α =0. 6) for the main study and all its components. The results showed that the level of entrepreneurial attitude vas above average among students، in all of the investigated aspects and components. They also showed that variables such as gender، having a self-employed father، employment status of mother، and the type of school (regular/technical) have no significant impact on the level of entrepreneurial attitude in students.Keywords: Entrepreneurial attitude, Athletic, Demographic variables
-
Pages 159-172The aim of this study was to investigate the relationship between knowledge management and job involvement of staff of W. Azarbaijan province headquarters of Sport and Youth. The method of study was descriptive–correlation. In respect of small statistical population، whole staffs of that headquarters were selected as samples (65)، and from this number 53 questionnaires have returned. For collecting data we used two questionnaires: 1) knowledge management (KM) questionnaire، and 2) Job involvement (JI) questionnaire. Data analyzing was done by Pearson correlation coefficient test. The results showed a positive and significant relation between knowledge management and job involvement of staff. Also there were positive and significant relation between parameters of KM (knowledge creating، knowledge sharing، knowledge application، and knowledge saving) and JI of staff. According to results of this study، organizations managers should give serious attention to KM and circumstances، and provide vital and required infrastructures. They also، have to provide the capability of increasing the staff job involvement، to improve the performance of staff and organization.Keywords: Knowledge Creating, Knowledge Sharing, Knowledge Application, Knowledge Saving, Job Involvement
-
Pages 173-184The purpose of this study was identification of emotional intelligence and organizational commitment of men and women volunteers and determining the relationship between their dimensions in 17th Asian archery completions 2011 which took place in Tehran. So all the volunteers of this event were considered as the statistical population، and the sample size was determined as the population (80 volunteers). The instruments used in this study were standard questionnaire of emotional intelligence (Bradbery & Griverz، 2004) and organizational commitment (Muday، 1979). The validity of the instruments was determined by 11 experts in this area. The Questionnaires'' reliability determined with Alpha Chronbach''s statistical test (emotional intelligence، α=0. 76) and (organizational commitment، α=0. 75). According to the results، emotional intelligence score was found 105. 31 for women and 106. 31 for men. The means of emotional intelligence dimensions were respectively: 1. Self-awareness 2. Organizational awareness 3. Inspirational leadership 4. Self-control. Also the means of organizational commitment dimensions were respectively: 1. Affective commitment 2. Continues commitment 3. Normative commitment. Finally there was positive relationship between all of the dimensions of emotional intelligence and organizational commitment. So according to the results، it''s important for the sport organizations generally and for the sport management of universities to understand the psychological factors of volunteers like emotional intelligence and organizational commitment so they can attract and attain volunteers more easily.Keywords: volunteer, event, Emotional intelligence, organizational commitment
-
Pages 185-206In current study، we paid to the effects empowering on knowledge management in sport federation''s staff. The main question of research is how amount of Empowerment on knowledge management is effective among sport federation employees? The method of research is measurement of background. The research statistic societies are all employees of sport federation on 152 federations and are about 1500 persons. By the aid of multivariable regression statistic model، research finding show، there is meaningful positive relation among “Empowerment” to”knowledge management”. in this case by increasing “competency”، knowledge management increases and by decrease، we have decrease on knowledge management.Keywords: Empowerment, knowledge management, sport federation employees
-
Pages 207-222The purpose of this study is to predict of Asian countries results in Olympic Games based on their performance at the Asian Games. For evaluating the performance of countries at Asian games are considered three variables including ranking، number of gold medals and total number of medals. The population was all Asian countries participating in Olympic and Asian Games (N=43). All the population selected as sample and their results were analyzed. For collecting data، reliable Sources were used and for ensuring data accuracy، data were examined through several sources. Any period of Asian Games was considered a prediction of next Olympic Games (the Olympic Games will be held two years later). Also، In order to evaluate and compare the descriptive data، Researchers used descriptive statistics and for analyzing inferential data used Kolmogorov-Smirnov، Pearson correlation coefficient and regression tests in SPSS software and significant level p≤0/05. Results showed that there is a significant and positive relationship between ranking of Asian countries in Olympic Games and their ranking in Asian Games، the number of gold medals won in Olympic and Asian games and total number of medals won in Olympics and Asian games. Also، number of gold medals and total number of medals won in Asian Games can predict the number of gold medals and total number of medals won in the Olympic Games. Asian countries must invest more in Asian Games to improve their performance in Olympic Games.Keywords: Olympic Games, Olympics, Multi, sport event