فهرست مطالب

دندانپزشکی کودکان ایران - پیاپی 17 (پاییز و زمستان 1392)

مجله دندانپزشکی کودکان ایران
پیاپی 17 (پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عباس مکارم، معصومه ابراهیمی، ناصر مهدوی شهری، شهداد حسینی صفحات 7-12
    زمینه و هدف
    در سالهای اخیر مطالعات متعددی در رابطه با درماتوگلیفیک با برخی موضوعات در دندانپزشکی صورت گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه بین دندانهای مزیودنس و نوع خطوط پوستی در افراد واجد دندانهای مزیودنس می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، 17 فرد دارای دندان مزیودنس و 45 نمونه فاقد دندان مزیودنس از افراد مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی مشهد، انتخاب شدند. در انجام این تحقیق از روش ثبت خطوط پوستی با مرکب استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل از نرم افزار SPSS استفاده گردید و سپس با استفاده از آزمون T به آنالیز اطلاعات پرداختیم. در این مطالعه از سطح معنی داری 5% استفاده شد.
    یافته ها
    T-Test نشان داد که فراوانی اثرانگشت loop در دو گروه تحت مطالعه اختلاف معنی داری با یکدیگر دارد (P=0.01). همچنین اختلاف معنی داری در رابطه با فراوانی اثرات انگشت arch وwhorl در دو گروه تحت مطالعه مشاهده نشد. مقایسه بررسی های خط شماری کل انگشتان در افرادتحت مطالعه نشان داد که اختلاف قابل توجهی بین خط شماری کل انگشتان بین دو گروه وجود دارد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر کاهش الگوی loop را در کودکان دارای دندانهای مزیودنس در مقایسه باسایر کودکان نشان داد.همچنین تفاوت در الگوهای درمانوگلیفیک در دو جنس در کودکان دارای دندانهای مزیودنس در مقایسه باسایر کودکان مشاهده شد.
    کلیدواژگان: درماتوگلیفیک، مزیودنس، شیوع
  • فاطمه سادات سجادی، مصطفی شکوهی، شهلا کاکویی، فرید شیخی صفحات 13-20
    زمینه و هدف
    استفاده از تکنولوژی اطلاعات در آموزش پزشکی و دندانپزشکی به سرعت در حال گسترش است. این پیشرفت سریع تکنولوژی های اطلاعات چالشی را برای آموزش دندانپزشکی ایجاد کرده، بطوریکه اساتید و دانشجویان دندانپزشکی نیاز به یادگیری مهارتها و علوم جدیدی برای اجرای تکنولوژی های مختلف دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان مهارت وآگاهی از تکنولوژی اطلاعات دربین اساتید، دستیاران تخصصی و دانشجویان دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی کرمان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی پرسشنامه ای در اختیار 343 نفر از اساتید، دستیاران تخصصی و دانشجویان عمومی در دانشکده ی دندانپزشکی کرمان قرار گرفت.پس از تکمیل پرسشنامه، داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS شد و با کمک تست ANOVA وآزمون مجذور کای (χ2) آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد 2/39 % از اساتید،2/26 % از دستیاران تخصصی و 7/8 % از دانشجویان در دوره هایی از آموزش IT شرکت نموده اند.اساتید به طور معنی دار بیش از دو گروه دیگر در کاربرد windows مهارت کافی دارند (p< 0/05).تنها 2/11 % از دانشجویان با نرم افزار word اصلا آشنایی نداشتند. میزان آشنایی با وب سایت های معتبر علمی در گروه اساتید نسبت به دو گروه دستیاران و دانشجویان وهمچنین دستیاران نسبت به گروه دانشجویان از نظر آماری به طور معنی داری بالاتر بود. (p< 0/05). اساتید (7/64 %) و دستیاران (5/59%) به طور معنی دار بیش از دانشجویان (5/41%) تا حدودی با کتابخانه ملی دیجیتال پزشکی آشنا بودند. (p< 0/05).
    نتیجه گیری
    میزان آگاهی و مهارت اساتید، دستیاران و دانشجویان دندانپزشکی کرمان در زمینه تکنولوژی اطلاعات بیشتر از مطالعات مشابه بود
    کلیدواژگان: مهارت، آگاهی، دندانپزشکی، تکنولوژی اطلاعات
  • ملوک ترابی، رضیه شجاعی پور، سانعلی کریمی افشار، منتهی شجاعت، مهرناز کریمی افشار، شهرام مشرفیان صفحات 21-28
    زمینه و هدف
    آموزش بهداشت در پیشگیری از پوسیدگی های دندانی اهمیت ویژه ای دارد و والدین نقش مهمی در بهداشت و سلامت دهان کودکان خود دارند. اطلاعات آنهامی تواند رفتارهای سالم بهداشتی را درفرزندانشان تثبیت نماید. این مطالعه به منظور ارزیابی آگاهی و عملکرد والدین در زمینه سلامت و بهداشت دهان و دندان کودکان 7 ساله شهر کرمان در سال 1387 انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی روی 400 نفر از والدین کودکان 7 ساله شهر کرمان که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شده بودند انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه پژوهشگر ساخت بود که روایی و پایایی آن تائید شده بود.این پرسشنامه شامل سه بخش بود: بخش اول اطلاعات دموگرافیک (سن، میزان تحصیلات، شغل)، بخش دوم شامل 23 سوال سنجش آگاهی و بخش سوم شامل 9 سوال سنجش عملکرد. داده ها وارد کامپیوتر شده و توسط نرم افزار آماریSPSS با استفاده از آزمون های آماری t و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0=α مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند..
    یافته ها
    در این تحقیق 55% افراد پاسخ دهنده را مادران و 45% را پدران تشکیل می دادند. میانگین سن پدران 23/6±56/38 و میانگین سن مادران 79/5±31/33 بود. میانگین نمره آگاهی والدین 68/43 از 46 و میانگین نمره عملکرد آنها 26/3±32/9 از 18 بود. بین میانگین نمره آگاهی پدران و مادران تفاوت آماری معنی دار مشاهده نشد. همچنین بین میزان آگاهی و میزان تحصیلات پدران، بین عملکرد و تحصیلات پدران، بین میزان آگاهی و تحصیلات مادر، و بین عملکرد و تحصیلات مادران ارتباط آماری معنی داری مشاهده شد (05/0p<). بین میزان آگاهی و عملکرد والدین در مورد سلامت و بهداشت دهان و دندان کودکان ارتباط معنی دار مشاهده شد
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که در مجموع میزان آگاهی والدین در رابطه با سلامت و بهداشت دهان و دندانکودکان 7 ساله مناسب بوده اما عملکرد آنان در این زمینه ضعیف است.
    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، والدین، بهداشت دهان و دندان، کودکان
  • محسن دالبند، محمد احمدپناه، صحرا نورمحمدی خیاوی، سعادت ترابیان صفحات 29-38
    زمینه و هدف
    براکسیسم در کودکان نگرانی در حال افزایشی است که با کیفیت زندگی کودکان در ارتباط می باشد. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت زندگی در کودکان 9-8 ساله دارای براکسیسم دبستان های شهر همدان در سال 92-1391 است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مورد-شاهدی، دانش آموزان 9-8 ساله به صورت حضوری و با استفاده از سوند، آینه و نور طبیعی مورد معاینه قرار گرفته و با پرسشگری از خود کودک (نمایش نحوه سایش دندان ها به هم)، اطرافیان، معلم و همکلاسی ها، تعداد 65 دانش آموز مبتلا به براکسیسم را انتخاب نمودیم. سپس پرسشنامه استاندارد در اختیار والدین دانش آموز گروه براکسیسم و گروه شاهد قرار گرفت. اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه ها به وسیله نرم افزار آماریSPSS v.16.0 و آزمون آماری t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی، براکسیسم با سن دانش آموزان، شغل پدر، تحصیلات پدر و مادر، محل سکونت، وضعیت اقتصادی، زندگی با دو والد، طلاق (جدا شدن) پدر و مادر، تعداد اعضای خانواده، سابقه خانوادگی براکسیسم، سابقه سایر عادات دهانی، دعوا در خانواده، وضعیت تحصیلی کودک، بیماریمزمن پدر و مادر و اعتیاد پدر ارتباط معنی داری داشت (05/0>P) اما با جنس، فرزند چندم بودن (رتبه فرزندان خانواده)، شغل واعتیاد مادر ارتباط معنی داری نداشت (05/0P).
    نتیجه گیری
    عادات پارافانکشنال بر روی ساختمان دندانی- فکی اثر می گذارد و اگر دیر تشخیص داده شود و درمان به تاخیر بیفتد مشکلات بعدی را در پی خواهد داشت، شناسایی کودکان مبتلا به براکسیسم به منظور پیشگیری و آموزش والدین و کودکان جهت کاهش شیوع براکسیسم، علل و عوارض ناشی از آن در جامعه ضروری است.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، کودکان 9، 8 ساله، براکسیسم
  • مهدی میرزایی علویجه، فرزاد جلیلیان، محمدحسین باقیانی مقدم، ناصر حاتم زاده، فاضل زینت مطلق، نرگس دهاقین صفحات 43-50
    زمینه و هدف
    سلامت دهان و دندان یکی از مهم ترین عوامل موثر در سلامت عمومی هر جامعه ای می باشد. در خدمات دندانپزشکی تاکید بر ارائه خدمات پیشگیری اولیه و در مراحل بعدی تاکید بر پیشگیری ثانویه، ثالثیه، ارتقاء و توسعه سلامت تک تک افراد می باشد. علیرغم پیشرفت های زیاد در مبارزه با بیماری ها در سطح جهان بیماری های دندان به خصوص پوسیدگی هنوز هم شایع ترین بیماری در سطح جهان از جمله در کشور ما هستند. هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر یزددر خصوص بهداشت دهان و دندان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی از نوع مقطعی بود و در میان 354 نفر از دانش آموزان دختر و پسر دبستانی شهر یزد که به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار مورد استفاده پرسشنامه چهار بخش شامل؛ اطلاعات جمعیت شناختی، آگاهی (محدوه امتیاز 22-0)، نگرش (محدوه امتیاز 30-5) و عملکرد (محدوه امتیاز 8-0) بود. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS-18 و با کمک آزمون های توصیفی و تحلیلی نظیرT-test مستقل، ANOVA و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معناداری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی 50/2±59/15، که 4/66% دارای آگاهی خوب و 6/33% آگاهی متوسط بودند. میانگین نمره نگرش68/3±04/25، که 4/90% دارای نگرش خوب، 3/9%داری نگرش متوسط و 3/0% دارای نگرش ضعیف و میانگین نمره عملکرد دانش آموزان 33/1±45/4، که 6/18% عملکرد خوب، 5/65% عملکرد متوسط و 6/5% دارای عملکرد ضعیف بودند. پسرها از نگرش بهتری نسبت به دخترها برخوردار بودند (026/0=p).
    نتیجه گیری
    آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی دانش آموزان مقطع دبستانی شهر یزد در خصوص بهداشت دهان و دندان در سطح متوسطی قرار داشت و لزوم آموزش مورد تاکید قرار می گیرد. از آنجایی که دانش آموزان مهم ترین منبع کسب اطلاع خود را مربی بهداشت و معلمین ذکر کردند به نظر می رسد با آموزش از این طریق بتوان به نتایج رضایت بخشی دست یافت.
    کلیدواژگان: آگاهی، نگرش، عملکرد، بهداشت دهان و دندان، دانش آموز
  • مسعود فلاحی نژاد قاجاری، بهشته ملک افضلی، سیدمهدی اینانلو صفحات 51-58
    زمینه و هدف
    مطالعات اپیدمیولوژیک نقش مهمی در برنامه ریزی برای بهبود بهداشت دهان و دندان ایفا می نمایند. تحقیق حاضر با هدف تعیین شاخص بهداشت دهان و دندان (OHI-S) در دانش آموزان راهنمایی شهری و روستایی شهرستان شهریار در سال 1386 انجام شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق توصیفی-تحلیلی، 400 دانش آموز مدارس راهنمایی (12، 13، 14 ساله) شهری و روستایی شهرستان شهریار پس از کسب مجوزاز سازمان های مربوطه به صورت تصادفی و به تعداد مساوی از دو جنس و مدارس شهری و روستایی انتخاب و بررسی شدند. معاینات با سوند و آینه دندانپزشکی و نور چراغ مطالعه انجام و شاخص های دبری و جرم و به همراه شاخص ساده شده بهداشت دهان و دندان (OHI-S) طبق معیارهای WHO در 6 سکستانت دهان برآورد و ثبت گردید. داده های دموگرافیک ثبت و شاخص بهداشت دهان و دندان با آزمون های Mann-whitney U، Kruskal wallis و مقایسه های دوبه دوی Dunett تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص OHI-S در مناطق شهری برابر 57/0±96/1 و در مناطق روستایی برابر 56/0±33/2 بود که در نمونه های روستایی به صورت معنی داری بیشتر بود (0001/0p<). بیشتر نمونه ها (5/52%) روزانه یک بار مسواک می زدند، 3/71% از نخ دندان استفاده نکرده و 8/28% به طور مرتب یا نامرتب از آن استفاده می کردند. 3/52% به دندانپزشک مراجعه نکرده و 8/33% در موارد اورژانس مراجعه می کردند. فقط 14% مرتب هر سال به دندانپزشک مراجعه می کردند. 22 نفر (5/5%)؛ بهداشت خوب، 359 نفر (8/89%) بهداشت متوسط و 19 نفر (8/4%) بهداشت بد داشتند. تفاوت های معنی داری برحسب جنس، نوع مدرسه، سن در وضعیت بهداشت دهان و دندان دیده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق وضعیت بهداشت دهان و دندان دانش آموزان مورد بررسی در حد متوسطی باشد. با این حال، کاستی هایی در امر پیشگیری در میان دانش آموزان وجود داشته و تلاش برای افزایش سطح آگاهی جامعه در امر پیشگیری و بهداشت ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: بهداشت دهان و دندان، شاخص دبری، شاخص جرم، دندانپزشکی پیشگیری
  • احمد جعفری، محبوبه زنگویی، سعیده اصلانی، احمدرضا شمشیری، حسین حصاری صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    یکی از روش های پیشگیری از پوسیدگی، وارنیش فلورایدتراپی است. با توجه به محدودیت های دسترسی همه اقشار جامعه به دندانپزشکان و نیز هزینه های بالا، واگذاری امور ساده پیشگیرانه به نیروهای حد واسط راهکار مناسبی به نظر می آید. نحوه وارنیش فلورایدتراپی به مادران داوطلب پس از دو روش آموزشی در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    روش بررسی
    یک مطالعه مداخله ای و آموزشی طراحی شد. جمعیت مورد مطالعه، مادران داوطلبی بود که تحصیلات دانشگاهی در حد کارشناسی داشته، و دارای کودک در سن مدرسه بودند. پانزده نفر در این بررسی شرکت نمودند و تحت آموزش با دو روش آموزشی مختلف قرار گرفتند. گروه اول (6 نفر) با فیلم و گروه دوم (9 نفر) با فیلم به همراه جلسه پرسش و پاسخ آموزش دیدند. سپس هر مادر بر روی کودک خود، وارنیش فلورایدتراپی را انجام داد. عملکرد افراد هر گروه تحت ارزیابی قرار گرفت. در پایان با مقایسه میانگین نمره به دست آمده توسط افراد هر گروه کارایی دو روش آموزشی با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    هفت نفر از نه نفر مادران در گروه دوم تمامی موارد را بخوبی انجام دادند. میانگین نمره عملکرد درگروه اول 74 و در گروه دوم 97 از حداکثر نمره 100 بود(p value< 0.001).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مادران دارای سطح تحصیلات دانشگاهی که با روش استفاده از فیلم و جلسه بحث آموزش دیده اند، می توانند به منظور بکارگیری افراد غیر دندانپزشک برای وارنیش فلورایدتراپی، مد نظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: وارنیش فلوراید تراپی، مادران، دانش آموز، سلامت دهان کودکان، روش آموزشی
  • حسین افشار، مهسا منصوری * صفحات 67-72
    مقدمه

    تکامل دندانهای انسان یک پروسه ی پیچیده می باشد. هر گونه انحراف از حالت نرمال باعث ایجاد اختلالات تکاملی می شود. فیوژن نوعی آنومالی دندانی می باشد که طی آن دو دندان با هم، دندانی واحد را تشکیل می دهند و گاهی نیاز به درمانهای دندان پزشکی دارد.
    معرفی مورد: دختر 5/3 ساله ای با شکایت از پوسیدگی دندانی به بخش کودکان دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه و با تشخیص فیوژن بین دندان سانترال شیری با یک دندان اضافه، درمانهای پالپ و ترمیمی آن انجام شد.

    کلیدواژگان: فیوژن، ژمیناسیون، دندان اضافه، دندانهای شیری
  • مهسا مظفری، سهیلا احترامی، حسین افشار، قاسم انصاری، مهرسا پاریاب، سارا توسلی، احمد جعفری، علیرضا رحیمی فرد، شیوا رضوی، نرگس عشایری، مجتبی وحید گلپایگانی صفحات 73-74
    «سیلانت» به ماده ای گفته می شود که درون حفرات و شیارهای دندانهای سالم مستعد پوسیدگی قرارگرفته با دندان اتصال میکرومکانیکال برقرار میکند واز دسترسی باکتری های پوسیدگی زا به منبع غذایی شان جلوگیری می نماید. پوسیدگی های حفره و شیار نزدیک به 80٪ تا90٪ تمام پوسیدگی های دندانهای دایمی خلفی و44٪ دندانهای شیری را شامل می شوند. سیلانتها ریسک پوسیدگی را در حفرات و شیارهای مستعد به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند. نشان داده شده که قراردادن سیلانتهای رزینی مناسب در کودکان ونوجوانان پس از یکسال 86٪ و پس از 4 سال 58٪ باعث کاهش بروز پوسیدگی می شود.
|
  • Dr Abbas Makarem, Dr Masoumeh Ebrahimi, Dr N. Mahdavishahri, Dr Shahdad Hoseini Pages 7-12
    Background And Aim
    There are several studies in relation to dermatoglyphics with some fields in dentistry. The objective of this study is evaluation of relation between dermatoglyphics and mesiodens in cases with mesiodens.
    Materials and Methods
    In this descriptive cross sectional study, 17 cases with mesiodens and 45caseswithoutmesiodens were selected from those referred to Mashhad Dental School. Ink method was used in this study. Data analyzed with SPSS, and T-test with significance of 0.05 was used for statistical analyses.
    Results
    T-test showed significant difference between both groups in frequency of loop pattern type of the finger tips (P=0.01). There is no significant difference between both study group in frequency of types of arch and whorl patterns of the finger tips. Also there is significant difference between mean total numbers of ridge count in the study groups.
    Conclusion
    Present study showed low frequency of loop pattern type of the finger tips in children with mesiodens. Also difference in dermatoglyphics pattern between two sexes in children with mesiodens has been seen.
    Keywords: Mesiodens, Dermatoglyphics, Prevalence
  • Dr Fatemeh Sadat Sajadi, Dr Mostafa Shokouhi, Dr Shahla Kakoei, Dr Farid Sheikhi Pages 13-20
    Background And Aim
    Use of Information Technology in medical and dental education is rapidly expanding. This rapid progress of Information Technology has created a challenge for dental education, so professors and dental students need to learn new science and skills for application of various Information Technologies. The aim of this study was to investigate the skill and knowledge of Information Technology among professors, postgraduate and undergraduate students in Kerman dental schools.
    Materials and Methods
    In this cross sectional - descriptive study a questionnaire was given to 343 person of professors, post graduate and under graduate dental students in Kerman dental school. After complement the questionnaires, data was entered to spss statistical software and analysis with ANOWA and χ2 test.
    Results
    The result of this study showed that 39.2 % of professors, 26.2 % of post graduate and 7.8 % of dental students have passed course of IT. Professors significantly more than other groups have enough skills in application of Windows (p< 0/05). only 11.2 % of dental students have no knowledge about Word Microsoft. Familiarity with scientific web site in professors was statistical significant more than other groups and also in post graduate was more than dental students (p< 0/05). Professors (64.7%) and residents (59.5%) was significantly higher than students (41.5%) were somewhat familiar with Digital Library of Medicine.
    Conclusion
    The skill and knowledge of Information Technology among professors, postgraduate and undergraduate students in Kerman dental schools was more than other same studies.
    Keywords: Skill, Knowledge, Dentistry, Information Technology
  • Dr M. Torabi, Dr R. Shojaee Poor, Dr Sa Karimi Afshar, Dr M. Shojaat, Dr M. Karimi Afshar, Dr Sh Moshrefian Pages 21-28
    Background And Aim
    Oral health education has important role in prevention of dental caries. Parents have important role in their children oral health. The aim of this study was to determine the parental knowledge and practice of oral hygiene status in 7 years old children.
    Materials and Methods
    This cross-sectional descriptive study was conducted on 400 subjects selected through a multistage cluster stratified random sampling. Data were collected using a questionnaire consist of 3 parts: demographic information (age, educational level, and occupational status), 23 questions about knowledge and 9 questions about practice. Data were analyzed using SPSS soft ware, and Pearson and t-test. P value was considered less than 0.05.
    Results
    55% and 45% of respondents were mothers and fathers, respectively. The mean age of fathers was 38.56±6.23 and the mean age of mothers was 33.31±5.79.The mean score of knowledge and practice were 43.68±13.20 from 46 and 9.32±3.26 from 18 respectively. There is no significant difference regarding knowledge score between mothers and fathers. There are significant differences between knowledge and fathers’ educational level, practice and fathers’ educational level, knowledge and mothers’ educational level, and practice and mothers’ educational level (p
    Keywords: Knowledge, practice, parents, oral hygiene, children
  • Dr M. Dalband, Dr M. Ahmad Panah, Dr S. Noor Mohammadi Khayavi, Dr S. Torabian Pages 29-38
    Background And Aim
    Bruxism is a growing concern in children that has led to negative impact on quality of life. The aim of this study was to determine the quality of life in children 8-9 years old with bruxism in Hamadan city, 2012.
    Materials And Methods
    In this case- control study 130 students 8-9 year old using a probe, mirror and natural light were examined as well as the questioning of the child (showing how to bruxism), acquaintances, teachers and classmates, 65 students who had bruxism chosen. The questionnaire was given to parents of bruxism and control groups. Data obtained from the questionnaire was analysis with the statistical software SPSS v.16.0 and t-test.
    Results
    In the present study, the bruxism with students age, father's occupation, father's education, mother's education, place of residence, socioeconomic status, living with two parents, divorced (separated) parents, family size, family history bruxism, history and other oral habits, argument in the family, children's education, father's chronic disease, mother's chronic disease and father's addiction was significantly associated (P<0.05), but bruxism with the sex, the family birth rate and mothers addiction was not significantly associated (P>0.05). Quality of life of students with bruxism was significantly lower than quality of life of healthy children. (not having bruxism) (P<0.05).
    Conclusion
    Oral parafunctional habits impact on tooth and jaw, if diagnosed lately and delayed treatment would be led to serious problems, early diagnosis for prevention of disease and education of parents and children to reduce the incidence and complications of bruxism is necessary.
    Keywords: Quality of life, children 8, 9 years old, bruxism
  • M. Mirzaeialavijeh, F. Jalilian, M. Baghiani Moghadam, N. Hatamzadeh, F. Zinatmotlagh, N. Dahaghin Pages 43-50
    Background And Aim
    Oral health is the most important factor in public health in any society. Dental services emphasize primary preventive dental care services and in the next stages emphasize the secondary and tertiary prevention, health promotion and development of individual’s health. Despite great progress in fight against disease in the world, tooth decay is still the most common disease in the world, such as our country. The aim of this study was determination of knowledge, attitude and practice of fourth and fifth grade students of elementary schools about oral health in Yazd.
    Materials and Methods
    This study was a cross-sectional research and conducted among 354 male and female students in fourth and fifth grade at elementary school in Yazd who were selected through randomize sampling method. Data were collected via questionnaires consist of demographic, knowledge (score range 0-22), attitude (score range 5-30) and practice (score range 0-8) questions. Data were analyzed by using SPSS-18 with descriptive and analytical tests such as independent T. test, ANOVA and Pearson correlation coefficient at α=0.05.
    Results
    The results showed that, average knowledge score 15.59±2.5, 66.4% had good and 33.6% had medium knowledge. Average attitude score was 25.04±3.68. 90.4% had good, 9.3% had medium, and 0.3% had poor attitude. Average practice score was 4.45±1.33. 18.6% had good, 65.5% medium and 5.6% had poor practice. Boy's attitudes were more than girls (p=0.026).
    Conclusion
    knowledge, attitudes and practice about oral health among students were at the medium level and education is emphasized. Because students reported teachers and health educator were most important sources of information, it seems we can achieve satisfying results by education through those channels.
    Keywords: Knowledge, Attitude, Practice, Oral Health, Student
  • Dr M. Fallahnejad, Dr B. Malekafzali, Dr M. Inanloo Pages 51-58
    Background And Aim
    Epidemiologic studies play an important role in planning strategies to improve public oral health. The aim of current study was to determine Simplified Oral Health Index (OHI-S) in middle school students of urban and rural areas of Shahriar city during year 1386.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytic study, 400 middle school students of urban and rural areas of Shahriar city with age range of 12-14 years old were randomly selected after license acquisition from related committees. M/F and urban/rural ratios were 1 among selected students. Dental examination was performed on each student using mirror and dental explorer under light of reading lamp. Indices of debris, caries and OHI-S were recorded in each sextant of oral cavity based on WHO criteria. Demographic data and recorded indices were statistically analyzed using Mann-Whitney and Dunett paired comparison tests.
    Results
    Measured OHI-S was 1.96 ± 0.57 in urban areas which was significantly lower than its rural counterpart 2.33 ± 0.56 (P<0.0001). Most of students (52.5%) have brushed their teeth once a day. 71.3% of students have not used tooth floss and 28.8% have used it regularly or irregularly. 52.3% of subjects have not met a dentist and 33.8% have had an emergency dental appointment. Regular dental appointments were encountered in only 14% of students. Distribution of oral hygiene level was 22 students (5.5%) with good hygiene and 359 (89.8%) and 19 (4.8%) students with moderate and poor oral hygiene, respectively. There was no significant correlation between sex, type of school and age with oral health status.
    Conclusion
    According to results of current study, oral health status of involved students is moderate. Despite this, some deficiencies were encountered in preventive strategies applied to students. So, further efforts to increase public knowledge about oral health and preventive measures is recommended.
    Keywords: Oral health, Debris index, Caries index, Preventive dentistry
  • Dr A. Jafari, Dr M. Zangooei, S. Aslani, A. Shamshiri, H. Hesari Pages 59-66
    Background And Aim
    Considering the high rate of the dental caries in Iran, prevention, especially in children is necessary. One of the preventive methods is varnish fluoride therapy (VFT). Along with the limited access to dentists and highly priced dental services, providing simple preventive services by volunteer mothers seems to be a suitable solution. The aim of this study was to evaluate the success rate of training varnish fluoride therapy to volunteer mothers comparing two different educational methods were used.
    Materials And Methods
    This was an interventional educational study. The target population was educated volunteer mothers having a child at school age. Fifteen mothers were trained in two different methods. The first group was trained by multimedia and the second by multimedia plus a discussion session. Then every mother did VFT on her child. The practice of mothers of each group was evaluated. Finally, the average score of each group was compared to evaluate of two educational methods.
    Results
    The average practice score in the first group was 74, and in the second group was 97. (Pvalue<0.001)
    Conclusion
    The result of this study showed that the second educational method (multimedia and discussion session) was more effective than the first educational method (multimedia).
    Keywords: Varnish fluoride therapy, School based oral health program, Preventive dentistry, Mothers, Educational methods
  • Dr H. Afshar, Dr M. Mansouri Pages 67-72
    Introduction

    Tooth development is a complicated process. Any deviation from the normal state causes developmental disorders. Fusion is a dental anomaly in which two teeth together; make up a fused one and this anomaly sometimes needs dental treatment. Case report: A 3.5-year-old girl with chief complaint of dental caries was referred to Pediatric dentistry department of Tehran University of medical sciences. Endodontic and restorative treatments with diagnosis of fusion between primary central incisor and a supernumerary tooth were done.

    Keywords: fusion, gemination, supernumerary tooth, primary teeth