فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 29، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرنگیس قاسمی*، مینا مومن زاده، محمود نجفیان، حسین کارگر جهرمی صفحات 1-7
    مقدمه
    خاصیت حیات بخش گیاهان دارویی از دیر باز مورد توجه بوده است و بلوط (Quercus castanifolia) از جمله گیاهانی است که علاوه بر ارزش غذایی، در طب گیاهی کاربرد زیاد دارد. با توجه به عوارض جانبی بعضی از گیاهان دارویی، در این تحقیق اثر عصاره آبی- الکلی جفت بلوط بر عملکرد کبد در موش های صحرایی بررسی گردید.
    روش کار
    50 سر موش صحرایی نژاد ویستار با وزن تقریبی g 15 200 تهیه و در شرایط استاندارد نگهداری شد. پس از تعیین دوز کشنده و تهیه عصاره آبی- الکلی جفت، دوزهای mg/kg/w.bt (30، 60 و 120) عصاره انتخاب و روزانه به موشهای تیمار بصورت درون صفاقی تزریق شد. موشها در 5 شامل گروه کنترل (بدون تیمار)، شاهد (دریافت کننده حلال جفت) و 3 گروه تیمار تقسیم شدند. پس از21 روز، از موشها خونگیری و سرم آن آنالیز بیوشیمایی شد. داده های حاصل با نرم افزار (17) SPPS و آزمون ANOVA تحلیل و گروه ها با آزمون دانکن مقایسه شدند.
    یافته ها
    بنا به نتایج حاصل، سطح سرمی هر سه آنزیم کبدی (آلانین امینوترانسفراز، آسپارتات امینوترانسفراز و الکالین فسفاتاز) در گروه های تیمار در مقایسه با گروه کنترل و شاهد افزایش معنی داری (p <0.01) نشان داد. در تیمار با دوز حداکثر، پروتئین و کلسترول نیز (LDH) کاهش معنی دار نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره آبی - الکلی جفت بلوط باعث اختلال در عملکرد کبد شده و به نظر می رسد این اثر وابسته به دوز باشد، لذا پیشنهاد می شود که هنگام مصرف میوه بلوط، جفت آن جدا گردد.
    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، جفت بلوط، عصاره آبی، الکلی
  • حسن علی عابدی، اصغر نیک سرشت*، فهیمه تشکریان صفحات 9-14
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالای سندرم پیش قاعدگی در جامعه و پیامدهای منفی اقتصادی، اجتماعی و تحصیلی آن یافتن راهی آسان و ارزان جهت درمان یا کاهش علایم آن ضروری می باشد. مطالعات مختلف نشان داده اند که ورزش می تواند در درمان این سندرم موثر باشد. از آنجایی که تاکنون تاثیر و مقایسه دو نوع تمرین ورزشی مقاومتی و استقامتی بر این سندرم مطالعه نشده است، هدف این مطالعه مقایسه تاثیر ورزش مقاومتی و استقامتی روی علایم جسمانی و روانی- رفتاری سندرم پیش قاعدگی بود.
    روش کار
    این مطالعه کار آزمایی بالینی (قبل و بعد) روی 30 نفر مبتلا به این سندرم انجام شد که به صورت تصادفی در سه گروه تمرین مقاومتی استقامتی و کنترل قرار گرفتند. شدت علایم جسمانی و روانی-رفتاری سندرم قبل و بعد8 هفته از اجرای پروتکل به کمک پرسشنامه بررسی شد. داده ها به کمک آمار توصیفی و استنباطی و آزمون کوواریانس و تست پشتیبان LSD در سطح 0/05 به کمک نرم افزار SPSS 18 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    آزمودنی ها قبل از شروع پروتکل از نظر سن، وزن، قد و از نظر علائم جسمانی و روانی- رفتاری تفاوتی نداشتند. هشت هفته تمرین مقاومتی و یا استقامتی در مقایسه با گروه کنترل، علائم جسمانی و روانی- رفتاری سندرم پیش قاعدگی را بطور معنی داری کاهش دادند.
    نتیجه گیری
    ورزش توانست علایم سندرم پیش قاعدگی را کاهش دهد و از این نظر تفاوتی بین ورزش مقاومتی و استقامتی وجود نداشت.
    کلیدواژگان: سندرم پیش قاعدگی، پرسشنامه، تمرین مقاومتی، تمرین استقامتی
  • علیرضا مولازاده، عباس شاهی، محمدسعید غلامی، سهراب نجفی پور، فرزانه مباشری، سمیه جعفری*، جلال الدین اشرف منصوری صفحات 15-22
    زمینه و هدف
    عفونت مجاری ادراری یکی از رایج ترین عفونت های انسانی است که از لحاظ آماری در 50-30 درصد افراد مشاهده می شود. تجویز نا مناسب آنتی بیوتیک ها در جهت درمان این عفونت ها موجب افزایش مقاومت پاتوژن ها نسبت به دارو می گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی باکتری های خانواده انتروباکتریاسیه در عفونت مجاری ادراری و تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در بیماران بزرگسال مراجعه کننده به آزمایشگاه تشخیص طبی بیمارستان ولی عصر شهرستان فسا در طی سال های 1391 و 1392 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 1108 مورد کشت ادرار مثبت بیماران سرپایی بزرگسال مراجعه کننده به آزمایشگاه بیمارستان مذکور صورت گرفته است. نمونه های ادرار بر روی محیط های بلاد آگار و مک کانکی آگار کشت داده شدند. باکتری های رشد یافته بر روی پلیت ها با روش های بیوشیمیایی مرسوم شناسایی شدند. آزمون های حساسیت سنجی نسبت به آنتی بیوتیک ها به روش انتشار- دیسک و مطابق با استاندارد CLSI انجام شد.
    نتایج
    در 12/92 درصد از نمونه ها، عامل عفونت ادراری باکتری های خانواده انتروباکتریاسیه بودند. باکتریای ایزوله شده مقاومت بالایی را نسبت به آنتی بیوتیک های کوتریموکسازول (54/7 درصد)، سفالوتین (55/6 درصد)، سفیکسیم (45 درصد) و نالیدیکسیک اسید (43/6درصد) نشان دادند. بیشترین میزان حساسیت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین (74 درصد)، جنتامایسین (56 درصد)، نیتروفورانتوئین (64/9 درصد) و سفتریاکسون (58/2 درصد) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه ما نشان داد که باسیل های گرم منفی، خصوصا باکتری اشریشیا کولی، رایج ترین باکتری های عامل عفونت مجاری ادراری می باشند و اکثریت سویه ها مقاومت بالایی را نسبت به آنتی بیوتیک های رایج در درمان بروز دادند.
    کلیدواژگان: عفونت مجاری ادراری، باکتری گرم منفی، آنتی بیوتیک ها، مقاومت
  • فرزانه نظری، حبیب الله جوهری*، وحید حمایت خواه جهرمی، الهه سامانی جهرمی، حسین کارگر صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    جینسینگ جزء گیاهان داروی است و سیکلوفسفامید دارویی با خاصیت ضد سرطان است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر عصاره آبی الکلی جینسینگ بر رفع مسمومیت ناشی از سیکلوفسفامید در بافت تخمدان موش صحرایی بالغ می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی روی 56 سر موش صحرائی ماده بالغ انجام شد. موش ها به طور تصادفی به 7 گروه 8 تایی که شامل: کنترل، شاهد، تجربی 1، 2، 3، 4 و 5 تقسیم شدند. کنترل که هیچ داروی دریافت نکردند،گروه شاهد حلال دارودریافت کردند و گروه های تجربی1و2و3 روزانه mg/kg/bw5داروی سیکلوفسفامیدو به ترتیب g/kg/bw 50/5 و 1 و 2عصاره جینسینگ دریافت کردند.گروه تجربی 4 روزانه mg/kg/bw5 داروی سیکلوفسفامید و گروه تجربی5 روزانه g/kg/bw2 عصاره جینسینگ دریافت کردند. در پایان از بافت تخمدان مقاطع بافتی تهیه گردید و مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    در گروه تجربی1 فولیکول های آترزی زیاد بوده اما در گروه تجربی 2 تعداد فولیکول آترزی و تخریب بافتی نسبت به گروه تجربی1 کمتر مشاهده شد. گروه تجربی3 تعداد فولیکول آترزی نسبت به گروه تجربی1 و 2 کاهش یافته ولی در گروه تجربی4 فولیکول به شدت آترزی شد و در گروه تجربی5 تعداد فولیکول ها گراف، اولیه و ثانویه نسبت به کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    استفاده از سیکلوفسفامید باعث افزایش فولیکول های آترزی و کاربرد عصاره آبی الکلی جینسینگ مانع از اثرات منفی سیکلوفسفامید و در نتیجه کاهش تعداد فولیکول آترزی می گردد.
    کلیدواژگان: جینسینگ، سیکلوفسفامید، موش صحرایی، تخمدان
  • محسن ثالثی، الهام شکور، سمیه پوران فر، مریم کوشکی جهرمی، جمشید روزبه* صفحات 31-38
    مقدمه
    با توجه به برخی مشکلات متعاقب پیوندکلیه از جمله مشکلات جسمانی و روانی، استفاد از روش های غیردارویی مانند تمرین ورزشی برای کاهش این اختلالات حائز اهمیت است. از این رو هدف این مطالعه، بررسی یک دوره فعالیت ورزشی منتخب به عنوان یک روش غیردارویی بر فشارخون، استرس، اضطراب و افسردگی بیماران پیوند کلیه بود.
    روش اجرا: 50 بیمار پیوندکلیه (21مرد و 29 زن)، به صورت داوطلبانه به عنوان آزمودنی جهت شرکت در تحقیق انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین(30نفر) و کنترل(20 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین به مدت 10 هفته، 3 روز در هفته و هرجلسه 60-90 دقیقه در یک برنامه فزاینده ورزشی شرکت کردند. آزمودنی های گروه کنترل در این مدت در هیچ فعالیت ورزشی منظم شرکت نداشتند. اطلاعات روانشناختی از طریق پرسشنامه DASS21جمع آوری گردید و اندازه گیری فشارخون قبل و بعد از 10 هفته انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از روش آزمون t و بهره گیری از روش نمره افزوده استفاده شد.
    یافته ها
    فعالیت ورزشی موجب کاهش معنی دار استرس، اضطراب، افسردگی (P<0.001) و فشارخون سیستولی (P=0.007) آزمودنی های گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    10 هفته فعالیت ورزشی منتخب با شدت پایین می تواند اقدام موثری در بهبود استرس، اضطراب و افسردگی و کنترل فشارخون بیماران پیوند کلیه باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی منتخب، استرس، اضطراب، افسردگی، فشارخون، پیوند کلیه
  • مجید نوذری، محمدرضا سمایی، محمدرضا شیردره* صفحات 39-48
    زمینه و هدف
    ایدز به عنوان یک بیماری ویروسی نوپدید و هپاتیت ویروسی به عنوان یکی از پنج عامل عفونی مرگ زودرس انسان تحمیل کننده هزینه های فراوانی بر افراد هستند. مطالعات مختلف انجام فعالیت های آرایشگری در آرایشگاه ها را (درصورت رعایت نکردن اصول کنترل عفونت) در انتقال ویروس ایدز، ویروس هپاتیت B و ویروس هپاتیتC موثر دانسته اند. بنابراین، در مطالعه حاضر هدف آنست که میزان آگاهی، نگرش و عملکرد آرایشگاه های مردانه شهر شیراز درخصوص رعایت اصول کنترل عفونت بررسی گردد.
    روش بررسی
    در مطالعه مقطعی- موردی حاضر با روش نمونه گیری خوشه ایتعداد 200 آرایشگر انتخاب شد و در خصوص اصول کنترل عفونت مورد مصاحبه قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS 18 و2007 Excel مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 82 درصد آرایشگران دارای مدرک ابتدایی و بالاتر و فقط 8 درصد آنها بی سواد بودند. 4، 71 و 25 درصد آرایشگران به ترتیب آگاهی خوب، متوسط و ضعیف داشتند.96 درصد آرایشگران نگرش مثبت و 4 درصد نگرش منفی داشتند. 51/5 و 48/5 درصد آرایشگران به ترتیب عملکرد خوب و متوسط داشتند. همچنین، آگاهی آرایشگران در مورد علایم بیماری ایدز 1/5، 14، 10/5و 74 درصد به ترتیب عالی، خوب، متوسط و ضعیف بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان می دهد که آرایشگران مرد شهر شیراز نیاز به کلاسهای آموزشی و برنامه های بهداشتی وکنترل بیشتر نیاز دارند تا سطح آگاهی و نگرش و عملکرد آنها به سطح مطلوبی ارتقاء پیدا کند.
    کلیدواژگان: آرایشگاه مردانه، کنترل عفونت، ایدز، هپاتیت B، شیراز
  • خانم مرضیه جلالی*، اقای محسن شمسی صفحات 49-57
    زمینه وهدف
    عفونتهای دستگاه ادراری از رایج ترین مشکلات طبی درزنان می با شد وبه علت تغییراتی که درحاملگی در بدن ایجاد میشود، زنان باردار معمولا برای ابتلا به عفونتهای ادراری مستعدتر هستند و به علت عوارض بالقوه ای که برمادر و جنین دارد بسیار با اهمیت است. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش براساس الگوی رفتار برنامه ریزی شده بر ارتقا رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری در زنان باردار انجام شده است.
    مواد وروش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی بوده که در آن 110 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کرج شر کت داشتند، که به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. ابزار گرد آوری اطلاعات، آزمایش کشت کامل ادرار و پرسشنامه طراحی شده بر اساس الگوی رفتار برنامه ریزی شده بودکه قبل از مطالعه روایی و پایایی آن بدست آمد. پس از برگزاری آزمون اولیه، نتایج با آزمونهای یومن ویتنی و همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. سپس محتوای آموزشی بر این اساس طراحی و تدوین واجرا شد.3 ماه پس از مداخله، آزمون ثانویه با همان پرسش نامه اولیه انجام و داده ها با نرم افزار 18 spssتجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بعد از مداخله آموزشی میانگین نمره سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده (نگرش، نرمهای انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده و قصد رفتاری) در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل بطور معنی داری افزایش یافت. (0/05> p). همچنین بعد از آموزش میزان بروز عفونت ادراری در گروه مداخله 3% و در گروه کنترل 11% بود و این کاهش از لحاظ آماری معنی داری بود(0/05> p).
    نتیجه گیری
    برنامه آموزش بهداشت طراحی شده بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده در ارتقا رفتارهای پیشگیری کننده از عفونت ادراری ثر بوده است. ضمن اینکه در اجرای این برنامه ها کنترل،پایش وپیگیری آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، زنان باردار، عفونت ادراری
  • الهه سامانی جهرمی، سمانه ذوالقدری جهرمی*، حسین کارگر صفحات 59-65
    مقدمه و هدف
    کبد بزرگترین غده بدن است، که دارای ترشحات مختلفی می باشد. آنزیم آلکالین فسفاتاز از جمله این ترشحات می باشد. هدف از انجام این پژوهش بررسی هیستوپاتولوژیکی تاثیرآنزیم آلکالین فسفاتاز بربافت کبد موش نر بالغ (ویستار) بر پایه مهارآنزیمی توسط آنزیمL- هموآرژنین می باشد.
    مواد وروش ها
    این مطالعه تجربی روی 35 سر موش صحرائی نر بالغ نژاد ویستار انجام شد. موش ها به طور تصادفی به 5 گروه هفت تائی کنترل، شاهد، تجربی 1 و 2 و 3 تقسیم شدند. به گروه کنترل آب و غذا داده شد و هیچ ماده آزمایشی خاصی خورانده یاتزریق نشد.گروه شاهدصرفا حلال تزریق شد. گروه تجربی1: مقدارmg/ml 2/0 آنزیم آلکالین فسفاتاز به هر موش تزریق گردید. گروه تجربی 2: مقدار mg/ml2 مهار کننده L- هموآرژنین به هر موش تزریق گردید. گروه تجربی3: ابتدا مقدار mg/ml 2L - هموآرژنین و بعد از 2 ساعت mg/ml 2/0 آنزیم آلکالین فسفاتاز تزریق گردید. همه تزریق ها برای مدت 5 روز انجام شد. در پایان دوره برای سنجش آنزیم ALP (به عنوان شاخص آسیب کبدی) از بافت کبد برش های بافتی آماده گردید و داده های آماری توسط آزمون ANOVA در سطح معنا داری P<0.05 توسط نرم افزار SPSS نسخه 15 تعیین گردید.
    نتایج
    با توجه به پژوهش حاضر مشخص شد که آلکالین فسفاتاز باعث تخریب بافتی کبد می شود و L- هموآرژنین به عنوان مهارکننده فعالیت آلکالین فسفاتاز تا حدودی باعث جلوگیری از تخریب سلول های کبد می گردد.
    کلیدواژگان: آلکالین فسفاتاز، کبد، مهار آنزیم
|
  • Farangis Ghassemi *, Mina Momenzade, Mahmod Najafian, Hossin Kargar Jahromy Pages 1-7
    Introduction
    Benefits of medical plants have been of interest for a long time and oak (Quercus castanifolia)، addition to the nutritional value، has many uses in herbal medicine. Due to side effects of some herb، in this survey، the effect of hydroalcoholic extract of Oak fruit on liver as the most important organ in rats was investigated.
    Methods
    50 Wistar rats weighing 200 ±15g were preserved in standard condition. After determination LD50 and preparation of hydroalcoholic extract of Oak fruit husks، three dose of extract (30، 60 and 120mg /kg/w. bt) for this research were selected. Rats divided to control group (no treatment)، sham (injected Oka solvent) and three treatment groups injected respectively 30، 60 and 120mg /kg/w. bt of extract. After 21 days، blood sampling of all rats and their serum were analyzed. Using statistical software، SPSS 17، data were analyzed by ANOVA and Duncan test at the significant level of P<0. 01.
    Results
    According to obtained results، serumic levels of three liver enzymes (ALT، AST and ALP) and malondialdehyde in treatment groups showed significant increase compared to the control and sham groups (p <0. 01). Also protein and chlestrol (LDH) decreased in treatment group with maximum dose.
    Conclusion
    Obtain results showed that although the hydroalcoholic extract of Oak fruit husks due to provides destructive effect on liver function and probably is dose- dependent. Therefore، it is recommended that the consumption of oak fruit، its husks is removed.
    Keywords: Hepatic enzyme, Oak fruit Husks, hydroalcoholic extract
  • Ha Abedi, A. Nikseresht *, F. Tashakoreyan Pages 9-14
    Introduction
    Given the high prevalence and negative economic, social and educational consequences of premenstrual syndrome (PMS), it is essential to find an easy and inexpensive way to treat or reduce the symptoms of it. Several studies have shown that exercise can be effective in the treatment of PMS. Because so far no study has compared the effects of resistance and endurance exercise training on somatic and affective symptoms of PMS, the main objective of this study was to compare the effects of eight weeks resistance or endurance exercise training on PMS.
    Materials And Methods
    A clinical trial (before and after) was performed on 30 patients with this syndrome were randomly divided into three groups: resistance, endurance exercise and control. Somatic and affective symptoms of PMS were evaluated before and after protocols by PMS questionnaire. Duration of the protocol was eight weeks. Descriptive statistics and analysis of covariance (ANCOVA) followed by the LSD post hoc test (p≤0.05) were used for data analyses.
    Results
    Before starting the protocol, age, height, social and affective symptoms were not different between participants. Compared with the control group, eight weeks of resistance training or endurance training, could significantly reduce social and affective symptoms of PMS.
    Conclusion
    Exercise training could improve PMS symptoms and there were no significant difference between resistance and endurance training.
    Keywords: Premenstrual syndrome, Questionnaire, Resistance training, Endurance training
  • Alireza Molazade, Abbas Shahi, Mohammad Saeed Gholami, Sohrab Najafipour, Farzane Mobasheri, Somaieh Jafari *, Jalal Addin Ashraf Mansuri Pages 15-22
    Background And Objective
    Urinary tract infections are common infections in humans which according to current statistics have been observed in 30-50% 0f them. The indiscriminate use of antibiotics increases the resistance to treatment. The aim of the present study is detection of urinary tract infection causes (Enterobacteriaceae) and their antibiotic susceptibility patterns in outpatients in Fasa Vali- Asr hospital laboratory during 2012 & 2013.
    Materials and Methods
    This descriptive study was performed on 1108 positive urine culture of adults & outpatients in laboratory of Vali-Asr hospitals in Fasa in 2012 and 2013. The urine samples were cultured in Blood agar and MaCconkey agar. The bacterial identification procedures with conventional biochemical tests were performed. Antibiotic susceptibility testing was carried by disk diffusion method according to CLSI.
    Results
    In 92.12% of samples, UTI was caused by Enterobacteriaceae. The bacterial isolates show highest resistance rate to Cotrimoxazole (57.4%), Cefalotin (55.6%), Cefixime (45%) and Nalidixic acid (43.6%) and highest susceptibility rate to Ciprofloxacin (74%), Gentamicin (65%), Nitrofurantoin (64.9%) and Ceftriaxone (58.2%).
    Conclusion
    Our study showed that gram- negative bacilli, especially E.coli are dominant bacterial pathogens that cause urinary tract infections in Fasa. Most isolated species showed a high resistance to common antibiotics.
    Keywords: UTI, Gram negative bacteria, antibiotics, resistance
  • F. Nazari, H. Johari *, V. Hemayatkhah Jahromi, A. Samanei Jahromi, H. Kargar Pages 23-30
    Introduction
    Ginseng is an herbal drug. Cyclophosphamide is a drug with anti-cancer virtue. The aim of this research is to find out the effect of hydro-alcoholic extract of ginseng on cyclophosphamide detoxification in ovary tissue of female adult rats.
    Materials and Methods
    This experimental study was conducted on 56 adult female rats. The rats were randomly divided into7 groups of 8 octet, including, control group that received no drug, sham group received solvent drug, experimental groups1, 2 and 3 received 5 mg /kg/bw Cyclophosphamide daily and 0.5, 1 and 2 g/kg/bw ginseng extract, respectively. The experimental group 4 received 5g/kg/bw cyclophosphamide and experimental group 5 received daily 2g/kg/bw ginseng extract. At the end of duration, the slides was prepared from ovarian tissue and then examined.
    Results
    There were no certain changes in control and sham groups. Many atresia follicles were observed in the experimental group 1. In the experimental group 2, the less number of the atresia follicles and tissue damage was observed than group 1. In the experimental group 3, compared to the experimental groups 1, 2, the number of atresia follicles decrease; and in the experimental group 4, the follicles got atresia intensively and in the experimental group 5, the number of atresia follicles increased, compared to control group.
    Conclusions
    The use of cyclophosphamide resulted in increasing the atresia follicles; and application of alcohol-aqueous extract of ginseng prevents the negative effects of cyclophosphamide and thus reduces the number of the atresia follicles.
    Keywords: ginseng, cyclophosphamide, rat, ovary
  • M. Salesi, A. Shakoor, S. Pooranfar, M. Koushkie Jahromi, J. Roozbeh * Pages 31-38
    Introduction
    Using non-medical methods such as exercise can be effective for reducing the number of physical and mental disorders that occur after kidney transplantation. The present study aimed to investigate the effectiveness of a period of regular physical activity of choice as a non-medical method for reducing blood pressure, stress, anxiety and depression in patients with kidney transplants.
    Materials and Methods
    Fifty kidney transplant patients (21 males and 29 females) volunteered as the study subjects and were randomly divided into two groups -an exercise group (n=30) and a control group (n=20). The exercise group partook in a progressive exercise program for ten weeks with three sessions of 60-90 minutes each week while the control group did not partake in any regular physical activityPsychological data of participants as well as their blood pressure before and after the 10-week period were collected using the DASS21 questionnaire. Data were analyzed using descriptive statistics and the t-test with the gain score method.
    Results
    Exercise significantly reduced stress, anxiety and depression (P<0.001) as well as systolic blood pressure (P=0.007) in the exercise group compared to the control group.
    Conclusion
    1Partaking in ten weeks of a light-intensity exercise of choice can improve stress, anxiety and depression and control blood pressure in patients with kidney transplants.
    Keywords: exercise, Stress, Anxiety, Depression, Kidney Transplant
  • M. Nozari, Mr Samaei, Mr, Shirdarreh* Pages 39-48
    Background And Objectives
    AIDS as a new viral disease and viral hepatitis as one of the 5 infectious causes of early human death impose large expenses on individuals. Various studies have considered barbers’ activities (in case of not observing the infection control principles) to be effective in transmission of HIV, HBV, and HCV. Thus, the present study aimed to investigate the male barbers’ knowledge, attitude, and performance regarding the infection control principles in Shiraz.
    Methods
    In the present cross-sectional study, 200 barbers were selected by cluster sampling and interviewed regarding the infection control principles. The obtained data were analyzed using the SPSS 18 and Excel 2007 statistical software.
    Results
    The results showed that 82% of the barbers had primary school or above degrees and only 8% were illiterate. 4%, 71%, and 25% of the barbers had good, average, and weak knowledge, respectively. 96% of the barbers had positive attitude and 4% had negative attitude. 51.5% and 48.5% of the barbers had good and average performances, respectively. Also, the knowledge barbers about AIDS symptoms, 1.5%, 14%, 10.5%, and 74% were excellent, good, average, and weak, respectively.
    Conclusion
    The study results showed that Shiraz male barbers need educational classes, health programs, and more control so that their knowledge, attitude, and performance can be improved to a desirable level.
    Keywords: Male barbershop, Infection control, AIDS, HBV, Shiraz
  • Ms Marzieh Jalali *, Mr Mohsen Shamsi Pages 49-57
    Back ground and
    Aim
    Urinary infection is one of the most frequent difficulties in women and because of the changes takes place in the body conditions, therefore pregnant women are more susceptible to it and according to the potential effects on mothers and the fetus, it is considered very important. The aim of this research is to determination the effect of health education based on theory of planned behavior on behavioral promotion of urinary infection prevention in pregnant women.
    Material And Methods
    This is a quasi-experimental study that was carried out on 110 women in health centers in Karaj city. Sample divided in randomly into case and control groups. The tool for data collection was a questionnaire designed according to theory of planned behavior, which its validity and reliability was obtained before the study began. After the analysis of the pretest, the results were analyzed with Mann –whitney u, Spearman Correlation. Then educational contents in this regard were designed, prepared and executed. 3 month after intervention, the seconed test with the initial questionnaire was conducted and data were analyzed with the use of SPSS 18 soft ware.
    Results
    The findings of educational intervention indicated that mean scores of TPB model constructs (attitude، subjective norms، perceived behavior control، intention) were significantly increased in the intervention group compared to the control group after intervention. (p<0/05). Also، UTI prevention rate significantly among between intervention and control group after intervention. (intervention 11%، control 3% in the intervention group) (p<0. 05).
    Conclusion
    Health education program designed according to Theory of planned behavior for advancement in prevention behaviors from urinary infection has been effective. Therefore this model can be used as a frame work for designing and execution of educational intervention for prevention of urinary infection. Besides such as programs, follow up education for controlling and monitoring are highly recommended.
    Keywords: Health Education, Theory of Planned Behavior, Pregnant Women, Ureanary Tract Infection
  • E. Samani Jahromi, S. Zolghadri Jahromi *, H. Kargar Jahromi Pages 59-65
    Introduction
    The liver is the largest gland in the body; which have different secretions. Alkaline phosphatase enzyme is one of them. This study aims to find histopathological effects of alkaline phosphatase enzyme in the liver tissue of male rat (wistar).
    Materials And Methods
    In this experimental study, 35 adult male rats were studied. They were randomly divided into 5 groups with seven rats in each group, including: control, sham and testing 1, 2 and 3 respectively. Control group were nourished by food and water; and no more experimental material was injected or fed. Sham group were injected just solvent. Group 1: 0.2 mg / ml alkaline phosphatase enzyme was injected into rats. In Group 2: 2 mg / ml L -homo arginine inhibitors were injected. Group 3: First 2 mg / ml L-homo arginine was injected, then after 2 hours, 0.2 mg/ ml alkaline phosphatase injection was done. All injections continued for 5 days. At the end of duration, a sample was prepared for evaluating ALP. Data was collected by using SPSS software and by one-way variance analytical tests (ANOVA) in significance P<0.05.
    Results
    Results of the study showed that alkaline phosphatase damages the liver tissue and L Homoarginine, which inhibits alkaline phosphatase activity, partly prevents liver cell damage.
    Keywords: alkaline phosphatase, liver, enzyme inhibition, L, homo arginin