فهرست مطالب

مجله اپیدمیولوژی ایران
سال دهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدحسین فلاح مهر آبادی، علیرضا باهنر*، فرشاد زین العابدینی طهرانی، مهدی وصفی مرندی، اوستا صدر زاده، سیدعلی غفوری، محسن مشکوه، فریبرز مسرور صفحات 1-9
    مقدمه
    آنفلوانزا بیماری ویروسی حاد واگیر و مشترک بین انسان و حیوان بوده، عامل آن ویروسی از خانواده ی ارتو میکسوویریده می باشد. این بیماری در ماکیان، بوقلمون ها و بسیاری دیگر از پرندگان توسط تحت تیپ های ویروس آنفلوانزای تیپ A ایجاد می شود. در این پژوهش، وضع طیور بومی روستایی کشور از نظر سرمی در مورد تحت تیپ H9N2 آنفلوانزا بررسی شده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی، از مرداد تا مهرماه 1392 در روستاهای کشور و با نمونه برداری تصادفی بر اساس کد 11 رقمی GIS از طیور بومی انجام گرفت. در هر روستا حداقل از 28 پرنده از گونه های موجود خون گیری و ابتدا آزمایش غربالگری الایزا و سپس HI انجام شد. در مجموع از 397 روستا و 11546 قطعه پرنده (10145 قطعه مرغ و خروس، 1413 قطعه اردک، 397 قطعه بوقلمون، 10 قطعه کبوتر و 175 قطعه سایر گونه ها) نمونه گیری شد.
    نتایج
    از 397 روستای نمونه گیری شده 349 روستا (88 درصد) الایزا مثبت و 341 (86 درصد) روستا در آزمون HI مثبت بودند. از بین متغیرهای مورد بررسی، نوع آب و هوای منطقه به عنوان یک عامل مخاطره آمیز بود. در روستاهایی که در نزدیکی آن ها رودخانه، تالاب و دریاچه (تا شعاع 3 کیلومتری) وجود داشت، میزان شیوع به طور معنی داری کم تر از سایر روستاها بود.
    نتیجه گیری
    شیوع سرمی بالای آنفلوانزای H9N2 در طیور بومی روستایی در این طرح نشان دهنده ی بومی شدن این بیماری در آن ها می باشد. با توجه به این که سیاست معدوم سازی در مورد آنفلوانزای H9N2 در ایران وجود ندارد، استفاده از واکسن های موثر می تواند باعث کاهش آلودگی طیور بومی روستایی شود.
    کلیدواژگان: آنفلوانزا، H9N2، طیور بومی روستایی، ایران و HI
  • سید محمد عرب، رضا ابراهیم زاده پزشکی*، علی مروتی شریف آبادی صفحات 10-22
    مقدمه و اهداف
    هولمز و همکاران، تنش طلاق را در بالای جدول تنش های جهان قرار داده اند. این تنش جهانی در ایران روز به روز در حال افزایش است؛ به طوری که پدیده ی طلاق درایران، مقام چهارم را به خود اختصاص داده است. هدف این پژوهش ارایه ی مدل جامع و نظام مند از عوامل موثر بر طلاق در کشور می باشد.
    روش کار
    روش پژوهش در این مطالعه، کیفی و نوعی از متامطالعه به نام متاترکیب است که برای گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه ی پژوهش را تمامی مقاله های مرتبط با موضوع پژوهش شامل می شود. در راستای انجام پژوهش پس از طراحی سوالات پژوهش، جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژه های مرتبط-طلاق، ناسازگاری زوج ها، جدایی- از پایگاه های داده Science Direct، IEEE،Emerald، ISC، IRANDOC، SID، Civilica، Scopus و هم چنین پایگاه تخصصی Googlescholar بین سال های 1365 تا اوایل سال 1392 صورت گرفته است.
    نتایج
    با بررسی 61 مقاله از 8472 مقاله ی اولیه پژوهشگران 15 بعد و 64 مولفه را به عنوان عوامل موثر بر طلاق که در پژوهش های مختلف داخلی و خارجی در سال های 1365 تا اوایل سال 92 به آن اشاره شد؛ شناسایی کرده اند. بر اساس این عوامل مدل یکپارچه نهایی ارایه و اعتبارسنجی شده است.
    نتیجه گیری
    این مقاله با شناسایی تمامی عوامل موثر بر طلاق که بر اساس منابع موجود در سال های 92-1365 به دست آمده است؛ می تواند به عنوان مبنایی برای برنامه ریزی از سوی مدیران دولتی و هم چنین آموزش جامعه در مشاوره های قبل ازدواج قرار گیرد.
    کلیدواژگان: طلاق، عوامل موثر بر طلاق، روش نظام مند، متامطالعه، متاترکیب
  • محمود خدادوست، پروین یاوری*، سید سعید هاشمی نظری، مسعود بابایی، علیرضا ابدی، فاطمه سروی صفحات 23-31
    مقدمه و اهداف
    آگاهی از میزان بروز سرطان برای برنامه های پیش گیری و کنترل سرطان ضروری است. روش صید- بازصید برای کاهش سوگرایی و افزایش دقت برآورد بروز سرطان توصیه شده است. هدف از این مطالعه، برآورد میزان بروز سرطان معده با روش صید- بازصید با استفاده از داده های ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت در استان اردبیل بوده است.
    روش کار
    تمامی موارد جدید سرطان معده گزارش شده از سه منبع پاتولوژی، مستندات بیمارستانی و گواهی مرگ به مرکز ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت استان اردبیل در سال های 1385 و 1387 به مطالعه وارد گردید. موارد مشترک بین منابع براساس تشابه نام، نام خانوادگی و نام پدر شناسایی شدند و در نهایت برآورد بروز توسط روش لگ خطی و با استفاده از نرم افزار آماری Stata 12 محاسبه شد.
    نتایج
    در مجموع 857 مورد جدید سرطان معده از سه منبع گزارش شدند. میزان بروز گزارش شده پس از حذف موارد تکراری برای سال های 1385و 1387 به ترتیب برابر با 35/3 و 32/5 درصدهزار نفر بود و میزان بروز برآورد شده برای این سال ها به وسیله روش لگ خطی به ترتیب 96/2 و 90/4 در صدهزار نفر برآورد شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که هیچ یک از منابع پاتولوژی، مستندات بیمارستانی و ثبت مرگ به تنهایی و یا در مجموع پوشش کاملی از موارد بروز سرطان معده را نداشته اند و با استفاده از روش صید- بازصید می تواند میزان بروز دقیق تری را برآورد نمود.
    کلیدواژگان: صید، بازصید، برآورد بروز، لگ خطی، سرطان معده، ثبت سرطان
  • طاهره رضاقلی، پروین یاوری*، فرید ابوالحسنی، کورش اعتماد، اردشیر خسروی، سید سعید هاشمی نظری، علی محمودلو صفحات 32-40
    مقدمه و هدف
    سرطان پستان، دومین سرطان شایع در زنان ایرانی می باشد، که اوج فراوانی سنی آن یک دهه پایین تر از آمار جهانی است. هدف از این مطالعه توصیفی- مقطعی برآورد بار سرطان پستان در زنان ایرانی در سطح کشوری می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه، از نرم افزارCANMOD برای محاسبه DALYکه مجموع YLL و YLD است استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز شامل جمعیت زنان، موارد مرگ ومیر، موارد بروز و میانگین زمانی مراحل سرطان پستان بود که از نظام ثبت مرگ، اداره ثبت سرطان و نظرات کارشناسان به دست آمد.
    نتایج
    در این مطالعه کل بار سرطان پستان در زنان ایرانی در سال 1388، 75811 سال بود.YLL برابر با 54938 سال به دست آمد در حالی که سهم YLD برابر با 20873 سال برآورد شد. میزان DALY در هر صد هزار جمعیت زنان، 220/91 سال می باشد. اوج سنی بار سرطان پستان در گروه سنی 59-45 سال دیده شد. نسبت بروز به مرگ در این مطالعه 3/2 بود.
    نتیجه گیری
    میزان بروز، میزان مرگ ومیر و هم چنین بار سرطان پستان در زنان ایرانی در سال 1388 در مقایسه با مطالعه سال 1382 افزایش یافته است. یافته های این مطالعه ممکن است به مدیران بخش سلامت از طریق آگاه سازی در خصوص مولفه های اثر گذارروی بار بیماری، انجام اقدامات پیش گیرانه و تفکر در خصوص غربالگری و تشخیص به موقع سرطان پستان کمک کند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، بار بیماری ها، سال های از دست رفته عمر
  • ابوذر رئیسوندی، علی اکبر حقدوست، محمدرضا بانشی، سعیده گروسی، سیروس فروهری، فرزانه ذوالعلی* صفحات 41-53
    مقدمه و هدف
    تبادل دانش و اطلاعات در قالب ارتباطات اجتماعی از مسایل مهم در اپیدمیولوژی اجتماعی است. با توجه به اهمیت شبکه های انتقال اطلاعات جوانان و نوجوانان آسیب پذیر، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی شبکه های انتقال اطلاعات درسی و عوامل موثر بر آن در نوجوانان ساکن خانه های کودک و نوجوان شهر کرمان با روش تحلیل شبکه های اجتماعی انجام شد.
    روش کار
    نمونه پژوهش توصیفی- مقطعی حاضر را تمامی نوجوانان 18-12 ساله ساکن خانه های کودک و نوجوان شهر کرمان تشکیل می داد. پس از تعیین تراکم شبکه ها و استخراج شاخص های مرکزیت، با استفاده از روش سرشماری تریادها ساختار موضعی شبکه ها مورد بررسی قرار گرفت. سپس با بهره گیری از آنالیزهای mixed model اثرهای متغیرهای مستقل بر شاخص indegree بررسی شد.
    نتایج
    میانگین کلی تراکم ارتباطات 0/34 و در خانه های دخترانه و پسرانه به ترتیب 0/42 و 0/27 بود، که البته تفاوت آماری معنی داری نداشتند (P=0.2). با افزایش سن (P<0.001) و معدل آخرین سال تحصیلی (P=0.002)، شاخص ارتباط های ورودی افزایش می یافت و میانگین این شاخص در افرادی که مطالعه غیر درسی داشتند؛ به طور معنی داری بالاتر از سایرین بود (P=0.04).
    نتیجه گیری
    سن، معدل و مطالعه غیر درسی عوامل موثر بر تعداد ارتباط های ورودی افراد بودند. در مجموع، تراکم ارتباط ها و در نتیجه انسجام ساختاری در شبکه ها نسبتا کم بوده و می توان گفت که سرعت انتقال اطلاعات در بین این افراد و به ویژه در بین پسران پایین است، بنابراین لزوم برنامه ریزی های مناسب برای تقویت فرایند تبادل دانش در بین این نوجوانان احساس می گردد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی اجتماعی، نوجوانان، انتقال اطلاعات، تحلیل شبکه های اجتماعی
  • مینو محمدخانی، حمید شریفی*، حسین رشیدی، امیر رضا نبی پور، محمد جهانشاهی صفحات 54-61
    مقدمه و اهداف
    بروسلوز یکی از مهم ترین بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان می باشد، که هم در انسان و هم در دام دارای اهمیت می باشد. از آن جایی که دامداران و کارکنان دامپزشکی یکی از گروه های در معرض خطر مهم محسوب می شوند؛ برآورد میزان شیوع سرمی بیماری در دام داران و کارکنان دامپزشکی شهرستان ضروری به نظر می رسد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی مقطعی در 187 نفر ازکارکنان گاوداری های صنعتی، نیمه صنعتی و شبکه ی دامپزشکی شهرستان کرمان در سال 1391 انجام گردید. نمونه های سرمی خون افراد تهیه و آزمایش های رزبنگال، رایت و 2-مرکاپتواتانول روی نمونه ها انجام شد. مشخصات دموگرافیک و شغلی افراد توسط پرسشنامه ثبت گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون رگرسیون پوآسون توسط نرم افزار Stata نسخه 11/1 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    شیوع سرمی مثبت بروسلوز 3/2 درصد به دست آمد. در این مطالعه سابقه بیماری در خانواده، کار در شبکه دامپزشکی و گاوداری های نیمه صنعتی در مقایسه با گاوداری های صنعتی به عنوان عامل خطر بیماری تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    هر چند که شیوع بروسلوز در مقایسه با مطالعه های موجود در این گروه ها کم تر برآورد گردید، اما این می تواند در این گروه قابل توجه باشد. از این رو لازم است اقدام های پیش گیری کننده در این افراد افزایش یابد.
    کلیدواژگان: سرواپیدمیولوژی، بروسلوز، گاوداری صنعتی و نیمه صنعتی، شبکه دامپزشکی
  • محمود رضا گوهری*، فرید زائری، زینب مقدمی فرد، ناهید خلدی صفحات 62-68
    مقدمه و اهداف
    اختلال رشد یکی از مشکلات شایع و مهم بهداشتی دوران کودکی است. هدف از این مطالعه برآورد کاربرد مدل انتقال طولی در تعیین عوامل موثر بر اختلال وزن کودکان زیر 2 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشت شرق تهران است.
    روش کار
    در این مطالعه 363 کودک زیر 2 سال مراجعه کننده به مراکز بهداشت شرق تهران به روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای انتخاب گردیدند. متغیرهای پژوهش تا 24 ماهگی به تعداد 18 مرتبه ثبت شدند. ازمدل انتقال مرتبه اول جهت بررسی اثر عوامل خطر ساز روی متغیر اختلال رشد استفاده شد.
    نتایج
    در مطالعه، 6/9 درصد از کودکان با وزن کمتر از 2500 گرم به دنیا آمده بودند. 231 کودک (63/6 %) تا دو سالگی اختلال وزن نداشتند و 23 کودک (6/3 %) سه بار یا بیشتر کاهش وزن داشتند. قطع شیر مادر، اسهال، سرماخوردگی و دندان درآوردن کودک به طور معنی داری سبب افزایش احتمال اختلال وزن کودک می شوند (0/001>P). برای تعیین همبستگی بین اختلال وزن در هر بار اندازه گیری با مقدار وزن در دوره قبل، از معیار لگاریتم نسبت بخت دو زمان متوالی استفاده شد که در این داده ها معنی دار شد (0/039=P).
    نتیجه گیری
    ابتلا به اختلال وزن بر روی داشتن این اختلال در دوره بعدی تاثیر دارد و اثر کاهش وزن در یک دوره حداقل تا ماه بعدی بر کودک باقی می ماند بنابراین تا حد ممکن از بروز بیماری و به ویژه اسهال کودک جلوگیری نمود.
    کلیدواژگان: اختلال وزن، کودک، مدل انتقال، داده های طولی
  • محمد غلامی فشارکی، انوشیروان کاظم نژاد*، فرید زایری، محسن روضاتی، حامد اکبری صفحات 69-77
    مقدمه و اهداف
    مطالعه های گذشته نتایج ضد و نقیضی را در مورد رابطه نوبت کاری با کلسترول خون گزارش نموده اند. از این رو در این مقاله به بررسی این رابطه پرداخته شد.
    روش کار
    داده های استفاده شده در این مطالعه کوهورت تاریخی با استفاده از مشاهده های سالیانه مرکز بهداشت حرفه ای شرکت فولاد مبارکه اصفهان در طی سال های 90-1375 و از بین تمامی کارکنان شاغل در این شرکت که با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند؛ انجام پذیرفت. در این مطالعه اثر متغیر نوبت کاری بر کلسترول خون افراد مورد بررسی با تعدیل اثر متغیرهای BMI، سن، سابقه، تاهل، وضعیت سیگار و مقدار تحصیلات مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    این مطالعه از 574 نفر مرد با میانگین±انحراف معیار سنی 7/51±41/89 و سابقه کار 7/16±16/75 سال تشکیل شده بود. در این مطالعه، با تعدیل متغیرهای مخدوشگر رابطه آماری معنی داری میان نوبت کاری و کلسترول خون مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که مطالعه ما نشان دهنده عدم وجود رابطه میان نوبت کاری و کلسترول خون بود، می توان با اطمینان بیشتر به نبود چنین رابطه ای اذعان نمود.
    کلیدواژگان: کلسترول، تحلیل چندسطحی، روش بیزی، نوبت کاری
  • کامران یزدانی، سحرناز نجات، آفرین رحیمی موقر، لیلا قالیچی، ملاحت خلیلی* صفحات 78-88
    مقدمه و اهداف
    در عصر حاضر به دلیل رشد روزافزون دانش و افزایش رقابت در آن، ارزیابی محصولات علمی با استفاده از روش های علم سنجی، تبدیل به موضوعی بسیار مهم و ضروری شده است. علم سنجی به تعبیری ساده، دانش اندازه گیری علم است. شاخص های علم سنجی سه دسته هستند: معیارهای بهره وری که بهره وری پژوهشگر یا گروه پژوهشی را اندازگیری می کند، معیارهای تاثیر که کیفیت (یا عملکرد) مجلات، پژوهشگران یا گروه پژوهشی را می سنجد و معیارهای ترکیبی که هدف این دسته از شاخص ها خلاصه کردن هر دو معیار بهره وری و تاثیر در یک عدد است. مطالعه های علم سنجی با ارزیابی اولویت ها، چشم اندازها و ظرفیت ها، به سیاست گذاران و مدیران دانشگاه ها و روسای مراکز پژوهشی در تخصیص بودجه، توازن بودجه با هزینه، انتصابات، ارتقای پژوهشگران و موسسات کمک نموده و منجر به شناخت بهتر نقاط قوت و ضعف مجموعه های تحت پوشش شان می شود. ضمن این که این دانش نوین می تواند کمک به ارزیابی و رتبه بندی اصولی دانشگاه ها ومراکز پژوهشی نماید. از این رو این مقاله، مروری بر مفاهیم علم سنجی و کاربردهای آن دارد و به بررسی شاخص های علم سنجی می پردازد.
    کلیدواژگان: علم سنجی، شاخص های علم سنجی، کاربردهای علم سنجی
  • سحرناز نجات* صفحات 89-96
    مقدمه و اهداف
    سلامت به عنوان معمول ترین پی آمد در پژوهش های سلامت مد نظر می باشد. ابزار زیادی برای ارزیابی عینی و ذهنی سلامت وجود دارد. یکی از شاخص های سنجش سلامت، «سلامت خودابراز» می باشد که تنها با یک سوال به ارزیابی سلامت می پردازد؛ بنابراین استفاده از آن آسان و مقرون به صرفه است. در این مطالعه مروری، به چالش ها و سوگیری هایی که این شاخص در تفسیر نتایج ایجاد می نماید؛ توجه شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مروری با واژگان کلیدی سلامت خودابراز در عنوان، بانک اطلاعاتی مدلاین و ایران مدکس در دسامبر 2013 میلادی جستجو گردید.
    1106 عنوان و چکیده به دست آمده مرور گردید که از این میان 106 مقاله در مرور ابتدایی مرتبط تشخیص داده شدند. همین طور منابع برخی از این مقالات در صورت مرتبط بودن (16 مقاله) نیز بررسی گردید.
    نتایج
    اگر چه سوالات 5 یا 7 گزینه ای، مقایسه ای و غیر مقایسه ای برای خودارزیابی سلامت وجود دارد، شواهد بیانگر از هم پوشانی یافته های این سوالات می باشند؛ به طوری که برتری هیچ یک بر دیگری نشان داده نشده است. از طرفی روایی این شاخص در گروه های اقتصادی- اجتماعی و نژادی مختلف متفاوت گزارش شده است؛ به طوری که می تواند باعث بیش یا کم برآورد نمودن تفاوت در گروه های مورد مطالعه گردد.
    نتیجه گیری
    سوال سلامت خودابراز هم چنان در پژوهش ها و ارزیابی های سلامت و درمان پراستفاده و مفید باقی مانده است. نکته ی مهم این که لازم است در تفسیر و مقایسه ی نتایج این پژوهش ها به تفاوت در سطح تحصیلات، وضع اقتصادی و فرهنگی گروه های شرکت کننده توجه شود.
    کلیدواژگان: سلامت خودابراز، سلامت ذهنی، اندازه گیری سلامت
|
  • Mh Fallah Mehrabadi, Ar Bahonar *, F. Zaynolabedini Tehrani, M. Vasfi Marandi, A. Sadrzadeh, Sa Ghafouri, M. Meshkat, F. Masror Pages 1-9
    Background And Objectives
    Influenza is an acute، contagious، and zoonotic viral disease. It is caused by a virus of the Orthomyxoviridae family. This very infectious is caused by different subtypes of type A influenza virus in the poultry، turkey، and many other birds. In this study، the serum status of rural domestic poultry was investigated for influenza subtype H9N2.
    Methods
    This cross sectional study was done from August to October in 2013 in Iranian villages through sampling domestic poultry. The sampling was accidental and was done based on the GIS 11-digit code. In each village، blood samples were taken from at least 28 birds from different species. Then، ELISA was used for screening followed by the HI test. A total of 397 villages and 11546 birds (10145 chickens، 1413 ducks، 397 turkeys، 10 pigeons، and 175 other species) were sampled.
    Results
    Three hindered and forty nine (88%) out of 397 villages were positive on ELISA. In addition، 341 villages (86%) were positive and 56 (14%) were negative on the HI test for antibody titers. Also، among the considered variables، weather was a risk factor and the prevalence was significantly lower in villages near the rivers، lagoons and lakes (up to a radius of 3 Km).
    Conclusion
    The high seroprevalence of influenza H9N2 in rural domestic poultry indicates that the disease is becoming endemic. As there is no eradication policy for influenza H9N2 in Iran، using effective vaccines can reduce the infection with influenza virus in domestic and rural poultry.
    Keywords: Influenza, H9N2, Iran, Bakyard domestic poultry, HI
  • Sm Arab, R. Ebrahimzadeh Pezeshki *, A. Morovati Sharifabadi Pages 10-22
    Background And Objectives
    I In the classification proposed by Holmes and colleague, the stress of divorce has been identified as the greatest one among all types of stresses in the world. This global stress is on the rise in Iran so that Iran is the fourth country in this regard. The purpose of this study was to present a comprehensive and systematic model of the factors affecting divorce in the country.
    Methods
    The method used in this study was qualitative and a type of meta-study known as meta-synthesis. The study population consisted of all relevant papers with research topics. In order to perform the research, after designing research questions, a systematic search was carried out based on relevant key words (divorce, spousal conflict, separation) from the databases Science Direct, IEEE, Emerald, ISC, IRANDOC, SID, Civilica, Scopus and also Google Scholar between 1365 to early 1392.
    Results
    By reviewing 61 articles out of 8477 primary ones, both foreign and domestic, researchers identified 15 dimensions and 64 components as the factors affecting divorce. Based on these factors, the final integrated model was presented and validated.
    Conclusion
    The results of this study can be used as a basis for planning pre-marriage counseling programs by identifying factors affecting divorce on the basis of all available resources in the years 1365 to 1392.
    Keywords: Divorce, Effect factors on divorce, Systematic method Meta, Study, Meta, Synthesis
  • M. Khodadost, P. Yavari *, Ss Hashemi Nazari, M. Babaei, A. Abadi, F. Sarvi Pages 23-31
    Background And Objectives
    Awareness of the cancer incidence is essential for cancer prevention and control programs. Capture-recapture methods have been recommended for reducing bias and increasing the accuracy of cancer incidence estimation. This study aimed to estimate the incidence of gastric cancer by the capture-recapture method based on Ardabil population-based cancer registry data.
    Methods
    All new cases of gastric cancer reported by three sources, i.e. pathology reports, death certificates, and medical records, reported to Ardabil population-based cancer registry between 2006 and 2008 were enrolled in the study. The duplicate cases based on the similarity of the first name, surname, and father's name were identified among sources. The estimated incidence was calculated by the log-linear method using the Stata 12 software.
    Results
    A total 857 new cases of gastric cancer were reported from three sources. After removing duplicates, the reported incidence rate was 35.3 and 32.5 per 100,000 population for the years 2006 and 2008, respectively. The estimated incidence rate calculated by the log-linear method for these years was 96.2 and 90.4 per 100,000 population, respectively.
    Conclusion
    The results showed that none of the sources of pathology reports, death certificates, and medical records, individually or collectively, fully covered the incidence of gastric cancer. We can obtain more accurate estimates of the incidence rate using the capture-recapture method.
    Keywords: Capture, recapture, Incidence estimation, Log, linear, Gastric cancer, Cancer registration
  • T. Rezagholi, P. Yavari *, F. Abolhasani, K. Etemad, A. Khosravi, Ss Hashemi Nazari, A. Mahmoudlou Pages 32-40
    Background And Objectives
    Breast cancer is the second most common cancer among Iranian women. The peak age of breast cancer in Iran is one decade lower than the global estimates. The aim of this cross-sectional study was to estimate the burden of breast cancer in Iranian women in the country level.
    Methods
    In this study, the CANMOD software was used for the calculation of DALYs as the sum of YLL and YLD. The required data was the population of the Iranian women, mortality due to breast cancer, incidence cases of breast cancer, and mean time of the stages of breast cancer that was obtained from the Mortality Registry System, Cancer Registry System, and expert panel views.
    Results
    In this study, the total burden of breast cancer in Iranian women was 75811 years in 2009. Moreover, the years of life lost (YLL) was 54938 years while years lived with disability (YLD) was estimated 20873 years. The rate of DALYs per 100000 female population was 220.9 years. The peak age of breast cancer burden was in the age group 45-59 years. The incidence to mortality ratio was 3/2.
    Conclusion
    The incidence rate, mortality rate, and the burden of breast cancer in Iranian women increased in 2009 when compared to a previous study in 2003. The findings of this study may provide Iranian health managers with some information on the determinants of the burden of breast cancer in order to design preventive measures as well as screening programs for early detection of breast cancer.
    Keywords: breast cancer, Burden, DALY
  • A. Raeisvandi, Aa Haghdoost, Mr Baneshi, S. Garousi, S. Farvahari, F. Zolala * Pages 41-53
    Background And Objectives
    Knowledge transition is an important issue in social epidemiology. Taking into account the importance of knowledge translation network among vulnerable young people in closed environments, this study was conducted to recognize and survey knowledge transition in school lessons. The study aimed at teenagers residing in orphanages in the city of Kerman, using social network analysis.
    Methods
    The study samples of this cross-sectional study were all teenagers aged 12-18 years old residing in orphanages. Data was collected via a checklist. In order to study the structural cohesion of social networks and the position of teenagers, density and centrality indices were calculated. Local structure of networks was studied using the triad census method. Finally, the effects of independent variables on indegree index were investigated using a mixed model.
    Results
    The mean density in knowledge transition was 0.34 (0.42 and 0.27 in girls and boys, respectively. (P=0.2)). Completely null and completely mutual triads were 17.1% and 11.2% in girls and 33.7% and 0.09% in boys, respectively. Indegree increased with an increase in age (P<0.001), the average of the scores in school exams (P=0.002), and studying non school materials (P=0.04).
    Conclusion
    Age, average score of school exams, and studying non school materials were important factors in indegree. In general, density of social network was rather low. The rate of knowledge transition was small. Therefore, activities are required to enhance knowledge sharing and transition.
    Keywords: Social Epidemiology, Teenagers, Knowledge Transition, Orphanages, Social Network Analysis
  • M. Mohammadkhani, H. Sharifi *, H. Rashidi, Ar Nabipour, M. Jahanshahi Pages 54-61
    Background And Objectives
    Brucellosis is a zoonosis disease that is important in humans and animals. Since the disease is important in ranchers and veterinarians, we conducted this study to estimate the seroprevalence of the infection in these groups in Kerman.
    Methods
    In this descriptive and analytical cross-sectional study, 187 industrial and semi-industrial dairy personnel and veterinary network staff of Kerman in 2012 were recruited. Rose Bengal, Wright and 2-Mercaptoethanol were done on serum samples. Demographic and occupational characteristics of the participants were recorded. Data was analyzed using descriptive statistics and Poisson regression via the Stata software.
    Results
    The prevalence of brucellosis was 3.2%. In this study, the history of brucellosis in the family, working in the veterinary network, and working in semi-industrial versus industrial dairy farms were the risk factors of the disease.
    Conclusion
    Although the prevalence of the infection was lower than other studies, it was still considerable in these groups; therefore, it is necessary to improve preventive measures in these groups.
    Keywords: Seroepidemiology, Brucellosis, Semi, industrial, industrial dairy, Veterinary office
  • Mr Gohari *, F. Zayeri, Z. Moghadami Fard, N. Kholdi Pages 62-68
    Background And Objectives
    Failure to gain weight (FTG) is one of the predominant health issues in children. The aim of this study is application of longitudinal transition model in determining the prognostic factors for failure to gain weight in children under two years.
    Methods
    In this study, 363 children under 2 years that were visited at the health centers in the east of Tehran were studied. Samples were selected using the two stage clustering method. The study variables were measured repeatedly in 18 consecutive times. Since the data was longitudinal and are dependent, first order transition model was used to determine the risk factors of failure to gain weight. All analyses conducted in R.
    Results
    The mean (±sd) birth weight was 3057gr(± 838) and 6.9% of the children weighed less than 2500gr at birth. Moreover, 231 children (63.6 %) had no FTW until 2 years of age while 23 (6.3 %) had three or more episodes of FTW. Diarrhea (P<0.001), weaning (P<0.001), catching cold (<0.001), and teething (P<.001) were significant risk factors of failure to gain weight. To measure the association between weight loss and the weight in the previous visit, the logarithm of odds ratios was used that was significant (P=0.039).
    Conclusion
    The association between two consecutive measurements showed that any failure in weight would affect weight gain in the next period of time and the effect of weight deficiency remains for at least one month.
    Keywords: Failure to gain weight, Child, Transition moel, Longitudinal data
  • M. Gholami Fesharaki, A. Kazemnejad *, F. Zayeri, M. Rowzati, H. Akbari Pages 69-77
    Background And Objectives
    Previous studies have reported contradictory results regarding the association of Shift Work (SW) and Blood Cholesterol (BC). In this paper, we studied the relationship between SW and BC.
    Methods
    The data of this historical cohort study was extracted from annual observations of the workers of Esfahan’s Mobarakeh Steel Company selected through cluster random sampling between 1996 and 2011. In this research, we assessed the effect of SW on BC with controlling BMI, age, work experience, marital status, smoking, and educational status.
    Results
    Five hundered and seventy four male workers participated in this study with a mean (SD) age of 41.89 (7.51) and mean (SD) work experience of 16.75 (7.16) years. In this study, after controlling confounding factors, we found no significant relationship between SW and BC.
    Conclusion
    Because our study showed no relationship between SW and BC, we can state that this relationship does not exist with more certainty.
    Keywords: Cholesterol, Multilevel Analysis, Bayesian Method, Shift Work
  • K. Yazdani, S. Nejat, A. Rahimi, Movaghar, L. Ghalichee, M. Khalili * Pages 78-88
    Background And Objectives
    In the current age, due to the increasing growth of knowledge and competition therein, evaluation of scientific products by means of scientometric methods has become a very important and necessary subject. Scientometrics, in simple words, is the science of measuring the knowledge. Scientometric indices are divided into three categories: productivity metrics that measure the productivity of the researchers or research groups, impact metrics that assess the quality (or performance) of journals, researchers, or research groups, and hybrid metrics that are used to summarize both productivity and effect metrics in one index. Scientometric studies help policy makers and managers of universities and heads of research centers in allocating budget, creating a balance between the budget and costs, making appointments, and promoting the researchers and institutes, and results in better recognition of weaknesses and strengths of their affiliated groups by evaluation of priorities, perspectives, and capacities. Meanwhile, this new knowledge can help with systematic evaluation and ranking of universities and research centers. This paper provides a review on scientometric concepts and its applications and discussed scientometric indices.
    Keywords: Scientometrics, Scientometrics indicators, Applications of scientometric
  • Saharnaz Nedjat* Pages 89-96
    Background And Objectives
    Health is the most common outcome in health research. In addition to the physician’s examinations as the gold standard, there are many questionnaires to assess objective and subjective health. One of the health indicators is the Self-Rated Health (SRH) which can evaluate health through one question. The use of this indicator is very easy and efficient; therefore, it has become very common in health research. In this review, the biases and controversies in the interpretation of the SRH have been elaborated.
    Methods
    In this narrative review, Medline and Iran-Med databanks were searched using self-rated or self reported health in the title in December 2013. The titles and abstracts of 1106 article were assessed and 106 articles were recognized as relevant articles. Some of the references of these articles were assessed and 16 articles were added to the list of relevant articles.
    Results
    There are different types of the SRH questions; five or seven item questions, and comparative or non-comparative ones. However, the findings of these types of questions are similar and none is preferred over the others in the literature. On the other hand, the validity of this indicator is not similar in different socio-economic and ethnic groups. Thus, the estimated health difference between these groups is rated with bias.
    Conclusion
    T his question still works in the research and clinical setting evaluations. The main point is paying attention to the socio-economic and cultural status of the study groups in SRH interpretation.
    Keywords: Self, rated health, Subjective health, Health measurement