فهرست مطالب

نشریه پرستاری کودکان
سال یکم شماره 3 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/28
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ملیحه کدیور، نعیمه سیدفاطمی، طاهره مخلص آبادی فراهانی* صفحات 1-7
    مقدمه
    خانواده ها و والدین دارای نوزاد بستری در بخش های ویژه نوزادان، نیازمند حمایت عاطفی تیم مراقبتی و کسب اطلاعات پیرامون وضعیت و شرایط فرزندشان می باشند که از طرق مختلف این امکان میسر می شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان دسترسی و استفاده والدین از اینترنت و فضای مجازی بدین منظور می باشد.
    روش
    در مطالعه ای مقطعی و با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، 100 نفر از مادران نوزادان بستری در بخش های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان های کرج و تهران در بازه زمانی سه ماه در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها توسط پرسشنامه پژوهشگر ساخته پس از روایی و ارزیابی اولیه، جمع آوری شد. علاوه بر فرم مشخصات شامل متغیرهای دموگرافیک، پرسشنامه در رابطه با دسترسی به رایانه و نحوه استفاده از اینترنت بررسی شد. علاوه بر متغیرهای دموگرافیک، ارتباط سطح تحصیلات و میزان استفاده و دریافت اطلاعات از اینترنت مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد میانگین سنی مادران این مطالعه حدود 5/5± 29/40 سال بود. 38/8 % والدین تحصیلات زیر دیپلم، 49/5 % دیپلم و 11/7% تحصیلات بالای دیپلم را داشتند و 87/7% آنها خانه دار و 12/6 %آنها شاغل بودند که 37/9% از این مادران از اینترنت استفاده می کردند. 82% مادران علاقمندی خود را به استفاده از سایتی پیرامون دریافت اطلاعات در مورد وضعیت نوزاد خود نشان دادند و ارتباط معناداری بین میزان تحصیلات مادران با استفاده از اینترنت وجود داشت(P<0.001).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج بدست آمده از این مطالعه، میزان دسترسی مادران به اینترنت به میزان متوسط (37/9 %) بود، اما اکثر مادران جهت کسب اطلاعات از اینترنت استفاده می کردند و میزان علاقه به کسب اطلاعات پیرامون نوزادشان از اینترنت زیاد بود. این بررسی می تواند در جمعیت گسترده تری صورت گیرد و در زمینه گام های بعدی جهت ایجاد سایتی به منظور آموزش مفید و کارآمد مورد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه نوزادان، دریافت اطلاعات، دسترسی به اینترنت، فضای مجازی
  • اشرف سادات حکیم*، سیما سروش، فرشید کمپانی صفحات 8-14
    مقدمه
    شب ادراری یکی از شایعترین مشکلات دوران کودکی است. شب ادراری زمانی تشخیص داده می شود که دفع غیر ارادی ادرار حداقل دو بار در هفته برای 3 ماه متوالی و سن تقویمی حداقل 5 سال باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر شب ادراری کودکان از دیدگاه والدین انجام شد.
    روش
    این پژوهش مطالعه ای از نوع توصیفی- تحلیلی است. نمونه های پژوهش شامل 200 والد (100 والد با فرزند پسر و 100 والد با فرزند دختر) کودک 12-6 سال مراجعه کننده به کلینیک تخصصی یکی از بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشند که به صورت نمونه گیری در دسترس، انتخاب شده بودند.
    یافته ها
    بر اساس معیار DSM-IV از 200 کودک تحت مطالعه 64 کودک(32 درصد) شب ادراری داشتند. تفاوت آماری معنی داری بین جنس(p=0/002)، سابقه خانوادگی مثبت(p=0/004)، خواب عمیق(p=0/005)، مصرف مایعات زیاد(p=0/00) و شب ادراری کودکان مشاهده گردید. همچنین اختلاف آماری معنی داری بین شب ادراری با سطح تحصیلات والدین، درآمد، تعداد اعضای خانواده، رتبه تولد، سابقه آسیب و بستری، تولد فرزند جدید، نقل مکان، مشکلات در مدرسه، خانه، خرخر شبانه و تنفس دهانی، عفونت ادراری و یبوست مشاهده نشد(p>0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر اکثریت کودکان مبتلا دارای عوامل مثبت از جمله سابقه خانوادگی، مصرف مایعات زیاد و خواب عمیق بودند. پس ضروری است تا با اجرای آموزشهای گروهی برای خانواده ها، آنان را جهت فائق آمدن بر مشکلات کودکانشان توانمند نمود.
    کلیدواژگان: شب ادراری، کودکان، والدین
  • آناهیتا خدابخشی کولایی*، مریم درخشنده صفحات 15-25
    مقدمه
    فرزند معلول مشکلات روانی بسیاری را در اعضای خانواده به ویژه مادر ایجاد می کند. با توجه به اهمیت بهداشت روانی مادر در خانواده و جامعه، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی امید درمانی گروهی بر معناجویی و تاب آوری در مادران دارای فرزند معلول جسمی-حرکتی انجام شد.
    روش
    در یک تحقیق شبه آزمایشی با پیش و پس آزمون، 24 مادر دارای کودک معلول جسمی –حرکتی 6 تا 8 ساله از کلینیک توانبخشی آریا، مراکز آموزشی امید و بهشت و سازمان بهزیستی شهرستان ساوه در سال 1392 به طور تخصیص تصادفی براساس سن، میزان تحصیلات و معلولیت فرزندان انتخاب و به دو گروه همتا تقسیم شدند. داده ها با دو مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون و پرسشنامه معناجویی فرانکل جمع آوری شدند..
    یافته ها
    داده های تحلیل کوواریانس نشان می دهد که تفاوت معناداری در نمرات پیش آزمون و پس آزمون در متغیر تاب آوری در دو گروه آزمایش و کنترل وجود دارد (p<0/002). در حالی که، نتایج کوواریانس آشکار ساخت که نمرات پیش و پس آزمون در متغیر معناجویی در دو گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری را نشان نداد(p>0/635).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد امید درمانی می تواند تاب آوری و امید در زندگی در مادران دارای کودکان معلول جسمی-حرکتی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: امید درمانی، مادران، جسمی، حرکتی، معنای زندگی، تاب آوری
  • بلقیس شیبانی، سرور پرویزی، حمید حقانی، لیلی بریم نژاد* صفحات 26-33
    مقدمه
    خودکارآمدی اعتقاد شخص بر توانایی اش برای رسیدن به نتایج مورد انتظار است. اندازه گیری خودکار آمدی می تواند پیش بینی کننده قصد و نیت فرد برای تغییر رفتار باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نمره خودکارآمدی عمومی و خودکارآمدی وابسته به بیماری نوجوانان مبتلا به تالاسمی ماژور و ارتباط آن با برخی مشخصات فردی نوجوانان، در بندرعباس انجام شده است.
    روش
    این مطالعه توصیفی و از نوع مقطعی بود که در سال 1393 در شهر بندرعباس انجام شد. نمونه مورد مطالعه را 70 نفر از نوجوانان دختر و پسر مبتلا به تالاسمی ماژور با رده سنی 12 تا 18 سال تشکیل می دادند. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه جمعیت شناختی، پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی عمومی(GSE-10) و مقیاس خودکارآمدی سیکل سل(SCSES) استفاده شد.
    یافته ها
    با استفاده از آزمون ANOVA هیچ ارتباطی بین سن و تعداد تزریق در ماه با نمره خودکارآمدی عمومی و نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری یافت نشد. آزمون تی مستقل ارتباط معنا داری را بین نمره خودکارآمدی عمومی نوجوانان با جنس نشان داد(p=0/01) اما بین نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری و جنس این ارتباط معنا دار نبود(p=0/08). همچنین آزمون ANOVA ارتباط معنا داری را بین نمره خودکارآمدی وابسته به بیماری و میزان تحصیلات نشان داد(p=0/01) اما بین نمره خودکارآمدی عمومی و سطح تحصیلات ارتباطی دیده نشد(p=0/148).
    نتیجه گیری
    از آنجایی که میانگین نمره خودکارآمدی نوجوانان مبتلا به تالاسمی ماژور پائین می باشد، لزوم توجه بیشتر به تقویت خودکارآمدی با استفاده از تجارب متخصصین و مشاوران در این زمینه بخصوص برای پسران ضروری است. انجام مطالعات مداخله ای و بررسی میزان اثرگذاری آن بر روی خودکارآمدی نوجوانان پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی، خودکارآمدی عمومی، تالاسمی ماژور
  • کبری کنعانی*، سمیرا هادی، منیژه سلیمانی، آزاده آرمان پناه صفحات 34-47
    مقدمه
    حضور کودک دارای عقب ماندگی ذهنی در خانواده، سبب پدیدآیی مشکلات روان شناختی مختلف در والدین می گردد. از جمله متغیرهای متاثر از حضور کودک ناتوان در خانواده امید، کیفیت زندگی و بهزیستی روان شناختی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر امید درمانی بر بهبود کیفیت زندگی، امید و بهزیستی روان شناختی والدین مادران کودکان عقب مانده ذهنی صورت گرفته است.
    روش
    مطالعه ی حاضر، مطالعه ای است نیمه آزمایشی که با طرح پیش آزمون – پس آزمون، با گروه شاهد، انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام مادران کودکان عقب مانده ذهنی شهر اصفهان بود. جهت انجام این پژوهش 60 مادر دارای فرزند عقب مانده ذهنی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه های مداخله در 8 جلسه 90 دقیقه ای امید درمانی شرکت کردند اما گروه شاهد در زمان اجرای آزمایش مداخله ای را دریافت نکردند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه های امید، بهزیستی روان شناختی، و رضایت از زندگی بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل نشان داد که آموزش امید درمانی منجر به تفاوت معنادار میانگین نمرات گروه های مداخله در هر سه متغیر کیفیت زندگی، امید و بهزیستی روان شناختی شده است(p<0/01).
    نتیجه گیری
    درمان مبتنی بر امید به علت تمرکز بر مشکل اصلی و توجه صرف بر مفهوم امید توانسته به بهبود امید، بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی مادران کودکان عقب مانده ذهنی منجر شود. بنابراین بهره گیری از این رویکرد درمانی در حل معضلات روان شناختی خانواده ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: عقب مانده ذهنی، کیفیت زندگی، بهزیستی روان شناختی، امیددرمانی
  • جهانگیر کرمی، خدامراد مومنی، فرشته محمدی*، افسانه شهبازی راد صفحات 48-56
    مقدمه
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی قصه درمانی برکاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی در کودکان دبستانی شهر کرمانشاه در سال 1392 انجام شده است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود که نمونه این پژوهش شامل 22 دختر دبستانی پایه اول دبستان می باشد که با استفاده از روش نمونه گیریی در دسترس شناسایی شدند، و به صورت تصادفی ساده در دو گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند، هر دو گروه در پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از پرسشنامه علائم مرضی کودکان که دارای دو فرم ویژه والدین و معلمان است، مورد ارزیابی قرار گرفتند و نتایج با استفاده از تحلیل کواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که قصه درمانی در کاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی کودکان در گروه مداخله موثر بود(p<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله، درمانگران و کسانی که با کودک کار می کنند می توانند از قصه درمانی به عنوان یک تکنیک درمانی اثربخش در درمان اختلالات اضطرابی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: قصه درمانی، اضطراب جدایی، کودکان
  • کبری کرمی، لیلا عباسی، فتانه مریدی، فاطمه فلاح، زهرا بیات، سیده نگار پوروخشوری* صفحات 57-64
    مقدمه
    سرعت رشد بلوغ در سال اول زندگی سریع تر است. ارزیابی تکاملی کودک یک ساله می تواند نمایانگر وضعیت بعدی و نشان دهنده بسیاری از کاستی هایی باشد که با مداخله قابل درمان است؛ لذا بررسی وضعیت تکاملی این کودکان به منظور درمان و دادن آگاهی لازم به والدین در موارد مرتبط ضروری است. مطالعه حاضر باهدف ارزیابی شاخص های تکاملی در کودکان یک ساله شهر خرم آباد انجام شد.
    روش
    در مطالعه ای توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی، 764 کودک مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر خرم آباد به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات در مردادماه سال 1390 از 17 مراکز بهداشتی درمانی انجام شد. شرایط ورود به مطالعه فقدان بیماری جسمی مادرزادی در کودک، نارس نبودن، داشتن پرونده خانوار بهداشتی در مرکز بهداشت و داشتن ثبت مراجعات منظم بود. قد و وزن کودکان با ترازو و متر مورد پایش قرار گرفت، ارزیابی شاخص های تکاملی با استفاده از ابزار استاندارد، پرسشنامه دوقسمتی ASQ انجام شد.
    یافته ها
    387 نفر (66/50 درصد) از مشارکت کنندگان پسر و 376 نفر (49/34 درصد) دختر بودند. در کل نحوه تکامل:82/8% طبیعی، 7/9% کل حیطه های تکامل غیرطبیعی داشتند و 16/3% حداقل در یک حیطه غیرطبیعی بودند. آنالیز داده ها نشان داد بین عوارض خاص دوره نوزادی، وزن تولد، رتبه تولد (سوم و بالاتر بودن)، سن بالای مادر، عوارض بارداری (اپی لپسی)، مصرف سیگار و الکل در مادر و سابقه عقب ماندگی ذهنی در خانواده و وضعیت اقتصادی خانواده و بروز اختلال تکاملی رابطه معنی دار آماری وجود دارد (p<0/05)؛ اما بین جنسیت نوزاد، نوع زایمان، نوع تغذیه، تحصیلات پدر و مادر، شغل مادر، سابقه نازایی و سابقه سقط با بروز اختلال تکاملی در مراحل مختلف رابطه معنی دار آماری وجود ندارد (p>0/05).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه 16/3 درصد از کودکان با اختلال تکاملی در حیطه های مختلف برقراری ارتباط، حرکات درشت و حرکات ظریف تشخیص داده شدند. این مسئله نشان می دهد تکامل کودکان به طور خاص در مراکز بهداشتی و درمانی مورد پایش قرار نمی گیرد و آنچه بررسی می شود بررسی وزن و قد و دور سر کودک است بسیاری از این اختلالات که با بررسی های صحیح می توانند در کودکی تشخیص و درمان شوند تشخیص داده نشده و گاها اثرات غیر قابل برگشتی در بزرگ سالی از خود به جای می گذارند.
    کلیدواژگان: شاخص های تکاملی، رشد شیرخوار، شیرخوار، پرسشنامه ASQ
|
  • Maliheh Kadivar, Naimeh Seyedfatemi, Tahereh Mokhlesabadi Farahani * Pages 1-7
    Introduction
    Families and parents with infants who hospitalized in the neonatal intensive care unit (NICU) needs emotional support team and information about their baby''s condition which can be achieved in different ways. The purpose of this study was to determine the availability and use of the internet among these parents.
    Methods
    By simple sampling method، 100 mothers that their infants were admitted to the NICU’s of hospitals in Tehran and Karaj during of three months in 1392، have been considered. Data were collected via the researcher maid questionnaire after initial evaluation of reliability and viability. In addition to the demographic variables، the information regarding to access to the computer and usage of internet also considered. The relationship between the levels of maternal education and the use of internet to get information was evaluated.
    Results
    The average of maternal age was 29. 40 ± 5. 5. 38. 8% of these maternal education was under diploma، % 49. 5 had diploma and 11. 7% had university degrees. 87. 7% were housewives and 12. 6% were employed that 37. 9% of these mothers had used the internet. 82% of mothers showed their interest to use the site to get information about the status of their infants with significant relation between maternal educations and using the internet (P<0. 001).
    Conclusion
    According to this preliminary study، average the internet access of mothers was 37. 9%. But، most of these mothers had used the internet to get information، and they were interested to obtain information about their infants from the internet. This survey could be assessed more population and to create a site for further useful training.
    Keywords: NICU, get information, internet access, cyberspace (virtual space)
  • Ashrafalsadat Hakim *, Sima Soroush, Farshid Kompan Pages 8-14
    Introduction
    Enuresis is one of the most common childhood problems. When the diagnosis of enuresis is that involuntary passage of urine is at least twice a week for 3 consecutive months and chronological age is at least 5 years. The purpose of this study was to determine parents'' opinions about affecting factors on children enuresis.
    Methods
    This is a descriptive - analytical study. The study samples included 200 parents (100 parents with son and 100 parents with daughter) 6-12 year children referred to special clinic of one of teaching hospital affiliated with Ahvaz Jundishapur University of Medical Science are that were selected by available sampling.
    Results
    Based on the criteria of DSM-IV from 200 children studied، 64 children (32%) have nocturnal enuresis. Statistically significant difference were observed between genders (p=0. 002)، family history (p=0. 004)، deep sleep (p=0. 005)، high fluid intake (p=0. 00)، also enuresis Statistically significant difference between enuresis with parents'' education level، income، number of family members، ranking birth، history of injury and hospitalization، birth of a new baby، relocation، problems at school and home and Snoring and mouth breathing، urinary tract infections and constipation were not observed (p>0. 05).
    Conclusion
    According to results of this study the majority of children with enuresis had positive factors such as family history، high fluid intake and deep sleep. So it is necessary to implement group education for families، they can be Enable to overcome the problems of children.
    Keywords: enuresis, children, parents
  • Anahita Khodabakhshi Koolaee *, Maryam Derakhshandeh Pages 15-25
    Introduction
    disabled children cause many psychological problems in family members especially on mother. Because the importance of mental health of mothers in family and society; this study investigated the effectiveness of hope-oriented group therapy on life meaning and resilience in mothers with physical-motor disabled children.
    Method
    This research is a quasi-experimental study with pre and post-tests. The 24 mothers with physical-motor children were selected from Aria Rehabilitation Clinic، Omid and Behesht training center and Welfare Organization of Save city Markazi province. The participants were allocated to two matched groups based on their pre-test scores. They were assigned randomly to the control and experimental groups. Statistical analysis was conducted by using the independent t-test and analysis of variance. The research instrument were the Connor- Davidson Resiliency scale (CD-RISC) and Frankl’s life meaning Questionnaire.
    Results
    The results of the co-variety (ANCOVA) showed that there is a significantly difference between training help-oriented group therapy and resilience (p≤0. 0002). while، hope therapy has not significantly influence on life meaning in control and experimental groups. (p≥0/635)
    Conclusion
    The results indicate that hope therapy improve the positive psychology factors such as; resilience and hope in mothers with disability children.
    Keywords: hope therapy, physical, motor disabled children, life meaning, resiliency
  • Belgheis Sheibany, Soroor Parvizy, Hamid Haghani, Leili Borimnejad * Pages 26-33
    Introduction
    Self-efficacy is the belief in his ability to achieve expected results. Self-efficacy can be predicted by measuring a person''s intention to change behavior. This study aimed to determine the score of general self- efficacy and disease-related self-efficacy in adolescent with major thalassemia and its association with some personal characteristics of adolescents، in Bandar Abbas.
    Methods
    This cross-sectional descriptive study. The sample included 70 boys and girls aged 12 to 18 years with major thalassemia. To gather data on the demographic questionnaire، the General Self-Efficacy Scale (GSE-10) and sickle cell Self-Efficacy Scale (SCSES) was used. Data collected by SPSS software version 21 was analyzed.
    Results
    According to the results، the mean and standard deviation related to general self-efficacy and Disease-related self-efficacy from 40 to 10 and from 45 to 9 was respectively، 5. 16 ± 29. 34 and 6. 13 ± 29. 87. Using ANOVA test found no association between age and number of injections per month with score of general self- efficacy and disease-related self-efficacy. The independent t-test showed Significant relationship between self-efficacy in adolescents with sex (P = 0. 01). But the relationship between sex and score of disease-related self-efficacy، was not significant (P = 0. 08). ANOVA test showed، no significant relation between score of disease-related self-efficacy with educational level (P = 0. 01). But there was no correlation between the general efficacy and education level (P = 0. 148).
    Conclusions
    Since mean score of self-efficacy in adolescent with major thalassemia is low، Emphasizes on enhancing self-efficacy with Using the experience of experts and consultants in this context it is essential، especially for boys. Interventions studies on the self-efficacy of adolescents and evaluate its effectiveness recommended.
    Keywords: self, efficacy, General self, efficacy, major thalassemia
  • Kobra Kanani *, Samira Hadi, Manijeh Soleimani, Azadeh Arman Panah Pages 34-47
    Introduction
    the presence of mentally retarded child in the family causes various psychological problems in the parents. Among the variables affected by the presence of disabled child in the family are hope، life quality and psychological well-being. Therefore the present study was conducted to investigate the effect of hope therapy on the improvement of life quality، hope and psychological well-being in mothers of mentally retarded children.
    Method
    it was semi-experimental، with pretest، posttest، and control group format because of available sampling. The statistical population included all the mothers of mentally retarded children in Isfahan. In order to do the study 60 mothers of mentally retarded children were selected through available sampling. Therefore the criterion to enter the study was having a mentally retarded child and readiness to take part in the research and the criterion to exit was having a child with a disorder or other inabilities. The experimental groups participated in 8 ninety-minute sessions of hope therapy; however، the control group didn''t receive any intervention while administering the test. The applied instruments were the questionnaires of hope، psychological well-being and life satisfaction.
    Findings
    the results showed that teaching hope therapy has led to significant difference in the mean of experimental group scores in all three variables of life quality، hope and psychological well-being (p<0. 01).
    Conclusion
    hope-based therapy could improve the hope، psychological well-being and life quality in the parents of mentally retarded children due to focusing on the major problem and attending solely on the concept of hope. Therefore، through utilizing this therapeutic approach is recommended to solve the families'' psychological dilemmas.
    Keywords: mentally retarded, life quality, psychological well, being, hope therapy
  • Jahangir Karami, Khodamorad Momeni, Fereshteh Mohammadi *, Afsaneh Shahbazirad Pages 48-56
    Introduction
    The study aimed to determine the effectiveness of narrative therapy for reducing symptoms of separation anxiety disorder in primary school children was conducted in 2013 in Kermanshah.
    Methods
    The study was a semi-experimental design with pre-posttest design with control group. 22 girls of primary school were selected based on the available sampling and assigned to the experimental and control groups، randomly. Both the pre-test and post-test using the Child Symptom Inventory، which has two forms، especially parents and teachers، were evaluated، and The data were analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The results showed that narrative therapy in reducing the symptoms of separation anxiety disorder in children in the experimental group was effective (P <0/001).
    Conclusion
    According to the results، therapists and others who work with children can to use therapy techniques to treat anxiety disorders.
    Keywords: Narrative Therapy, Separation Anxiety, Children
  • Kobra Karami, Leyla Abbasi, Fataneh Moridi, Fatemeh Falah, Zahra Bayat, Negar Pourvakhshoori * Pages 57-64
    Introduction
    The growth rate in the first year of life is faster. Child developmental assessment in first year of Childs may reflect maturity problems and indicates that many of deficiencies that can be treated with the intervention; so investigation on evolutionary status of these children in order to awareness of parents to treatment is essential. This study was to aimed، assess the developmental characteristics of one year old children in Khorramabad.
    Methods
    This study is descriptive cross-sectional study in health centers of Khorramabad and on 764 children referred to health centers. The Inclusion criteria were absence of congenital physical illness، not immatureness، having medical records in the health center and having regular visits. To monitor of child’s height and weight scales and meters were used، for assess developmental parameters standard tools and ASQ questionnaires were used.
    Results
    387 (66/50%) were male and 376 (34/49%) were female. development of 82/8% were Natural، 7/9% of the total area of abnormal development and were 16/3% had at least one abnormal area. Data analysis showed that there is a statistically significant relationship between abnormal development and neonatal complications، birth weight، birth order (third and higher)، maternal age، pregnancy complications (epilepsy)، Maternal smoking and alcohol، family history of mental retardation and the economic status and family (p <0. 05). But there is no statistically significant relationship between the sexes، type of delivery، nutrition، parent education، mother''s occupation، infertility and abortion and abnormal development in different stages of the developmental disorder، (p> 0. 05).
    Conclusions
    In this study، 16/3% of children with developmental disorders in the areas of communication، gross motor، fine motor were diagnosed. That shows particular developmental assessments of children are not doing at health centers and just weight، height and head checked; it can lead to irreversible effects in adulthood.
    Keywords: Developmental factors, Infant development, Infant, ASQ Questionnaire