فهرست مطالب
Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:23 Issue: 98, 2015
- تاریخ انتشار: 1394/04/28
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-16زمینه و هدفتاکنون در مطالعات مختلفی به بررسی پتانسیل استئوژنیک سلولهای بنیادی مزانشیمی و اهمیت سیگنالهای بتا آدرنرژیک در تشکیل و بازجذب استخوان پرداخته شده است. با این وجود اطلاعات کمی درباره نقش سیگنال های بتا آدرنرژیک در تمایز استئوبلاستی سلول های بنیادی مزانشیمی که از اهمیت بالایی در فیزیولوژی و فارماکولوژی استخوان برخوردار است، وجود دارد. در این تحقیق، میزان بیان کمی ژن های RUNX2و استئوکلسین در طول تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاست با استفاده از محیط تمایزی استئوبلاستی و داروی ایزوپرترنول (آگونیست بتا آدرنرژیک) مورد ارزیابی قرار گرفت.روش بررسیدر این مطالعه تجربی، سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان انسان تحت تیمار با محیط تمایزی استئوبلاستی و داروی ایزوپرترنول قرار گرفتند. استخراج RNA در روزهای 4 و 21 تمایز استئوبلاستی و از سلول های بنیادی مزانشیمی تمایز نیافته صورت گرفت.بیان کمی ژن های RUNX2 و استئوکلسین با روش quantitative Real Time-PCR سنجیده شد.یافته هابیان ژن های RUNX2 و استئوکلسین در روزهای4 و 21 تمایز استئوبلاستی تحت تیمار با داروی ایزوپرترنول کاهش یافت که در روز 21 تمایز این اختلاف از نظر آماری معنی دار بودP<0.05)).نتیجه گیریداروی ایزوپرترنول به طور منفی بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاست تاثیر دارد (به خصوص بر مراحل انتهایی تمایز استئوبلاستی). این یافته ها نشان می دهد که سلول های بنیادی مزانشیمی انسانی نیز مورد هدف تنظیم سیستم بتا آدرنرژیک قرار دارند و می تواند گزینه درمانی مناسبی در بیماری های استخوانی باشد.کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، محیط تمایز استئوبلاستی، بتا آدرنرژیک، ایزوپرترنول، RUNX2، استئوکلسین
-
صفحات 17-28زمینه و هدفاگرچه امروزه خون بندناف یکی از معمول ترین منابع سلول های بنیادی خونساز برای مصارف بالینی به شمار می آید اما میزان کم سلول های بنیادی خونساز موجود در آن، مهمترین فاکتور محدود کننده استفاده از این منبع سلولی در پیوند می باشد. پیوند توام سلول های بنیادی خونساز حاصل از بافت جفت با سلول های خون بندناف همان نمونه می تواند راهکار مناسبی برای افزایش این سلول ها باشد. در این مطالعه سعی شد آشیانه های جفتی با استفاده از داربست های نانو ساختار شبیه سازی و سلول های بنیادی خونساز مشتق ازجفت در آنها تکثیر شوند.روش بررسیسلول های استرومایی مختلف به همراه سلول های بنیادی خونساز حاصل از بافت جفت بر روی داربست های نانو ساختار پلی لاکتیک اسیدپوشیده شده با کلاژن کشت داده شدند. سپس میزان تکثیر سلول ها در این آشیانه ها ارزیابی شد.نتایجتکثیر سلول ها در آشیانه تولید شده، با افزایش 6/3 برابری آنها همراه بود اما پتانسیل کلون زایی سلول های تکثیر شده نسبت به قبل از تکثیر کاهش معناداری پیدا کرد (0001/0>=value P). درصد سلول های بنیادی خونساز نیز پس از تکثیر افزایش یافت اما این افزایش معنادار نبود (05/0کلیدواژگان: جفت، سلول های بنیادی خونساز، آشیانه سلول های بنیادی خونساز، داربست های نانو ساختار
-
صفحات 29-40زمینه و هدفامروزه مشخص شده است آپلین و امنتین به عنوان هورمون ترشح شده از بافت چربی،می توانند در تنظیم سوخت و ساز متابولیکی موثر باشند.هدف از تحقیق،بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات مقاومتی بر سطوح آپلین،امنتین-1 و مقاومت به انسولین در زنان مسن چاق مبتلا به دیابت نوع 2 بود.روش بررسیدر این مطالعه،30 زن مسن انتخاب و بر اساس درصد چربی و BMI به دو گروه کنترل (15 نفر، میانگین سنی 88/5 ±30/53 و 2/2 ±7/28 =BMI) و گروه آزمایش (15 نفر، میانگین سنی 12/7 ±26/51 و 6/3 ±11/29 =BMI) تقسیم شدند.برنامه تمرینی شامل تمرینات قدرتی با شدت 50-55 درصد 1RM (یک تکرار بیشینه) که 3 جلسه در هفته و به مدت 12 هفته اجرا گردید. نمونه های خونی قبل از تمرینات و 24 ساعت پس از آخرین جلسه جمع آوری شد. ارزیابی داده ها با آزمون یو مان ویتنی و مقایسه پیش آزمون و پس آزمون هرگروه با آزمون ویلکاکسون در سطح معنی داری 05/0 P≤ انجام شد.یافته هاتغییرات معناداری در سطوح پلاسمایی گلوکز مشاهده شد(001/0p=) اما تفاوت معناداری بین امنتین، آپلین و مقاومت به انسولین درگروه آزمایش و کنترل مشاهده نشد.نتیجه گیریدر نهایت می توان گفت که برنامه تمرینی تحقیق حاضر توانسته است که متابولیسم گلوکز را در بدن تغیییر دهد اما این برنامه های تمرینی عامل بالقوه ای در تحریک امنتین و آپلین نبوده است و شاید مدت زمان برنامه تمرینی جهت تغییر در میزان تولید این دو هورمون کافی نبوده است.
کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، امنتین، آپلین، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2 -
صفحات 41-52زمینه و هدفتغییرات قابل توجه در عملکرد سیستم عصبی مرکزی در دوره مختصری از قطع جریان خون مغز مشاهده می شود. بیماران مبتلا به سکته مغزی تغییرات شناختی، عاطفی و الکتروفیزیولوژیک در طی فاز بهبودی نشان می دهند. اسطوخودوس متعلق به خانواده Labiatae است و دارای مصرف زیاد در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی است و همچنین به عنوان اهداف درمانی در طب گیاهی به کار می رود. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره اتانولی اسطوخدوس بر میزان ادم مغزی در مدل سکته ی مغزی رت است.روش بررسیعصاره اسطوخدوس (با دوزهای mg/kg100 و 200) به مدت 20 روز متوالی به موش های صحرایی به صورت داخل صفاقی تزریق شد. 2 ساعت بعد از آخرین دوز، جراحی بستن شریان مغزی انجام شد و 24 ساعت بعد از القای ایسکمی میزان ادم مغزی اندازه گیری شد و ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و بافت مغز در گروه های دست نخورده اندازه گیری شد.یافته هااین تحقیق نشان می دهد که تیمار موش های صحرایی با عصاره اتانولی اسطوخدوس باعث یک کاهش معنی دار در میزان آب مغزی در مقایسه با گروه ایسکمی گردیده است. عصاره اسطوخدوس باعث افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم و بافت مغز در گروه های دست نخورده در مقایسه با گروه کنترل شد.نتیجه گیرینتایج این مطالعه نشان می دهد که عصاره اسطوخدوس فعالیت نوروپروتکتیو در برابر ایسکمی مغزی داشته که مکانیسم آن ممکن است در ارتباط با افزایش فعالیت سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی خارجی و مهار استرس اکسیداتیو در مغز موش های صحرایی باشد.
کلیدواژگان: ادم مغزی، سکته مغزی، موش صحرایی -
شناسایی گونه های کاندیدا در بیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی و ارتباط آن با علایم بالینی متفاوتصفحات 53-67زمینه و هدفعفونت های کاندیدایی از مهمترین و شایع ترین عوامل ولوواژینیت در زنان است. با توجه به تفاوت های اشکال بالینی کاندیدیازیس و احتمال ارتباط گونه های مختلف کاندیدا، این مطالعه به منظور شناسایی دقیق گونه های کاندیدای جدا شده از بیماران با استفاده از روش های کشت و آنالیز مولکولی طراحی گردید.روش بررسیدر این مطالعه توصیفی تحلیلی 350 بیمار مشکوک به ولوواژینیت با علائم بالینی متفاوت مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه های واژینال تهیه و پس از مشاهده مستقیم در پتاس 10% و کشت اختصاصی در محیط های SDA، کروم آگار و کورن میل آگار، تست جرم تیوب و همچنین آزمون PCR-RFLP بر روی قطعه ITS1-5S-ITS2 گونه های کاندیدا شناسایی شد.یافته هااز 350 نمونه کشت داده شده تعداد 165 مورد (14/47%) از نظر کاندیدا، شامل 5/71% کاندیدیازیس عود کننده و 5/28% فرم حاد، مثبت بود. شش گونه کاندیدا در نمونه ها شناسایی شد که عبارتند از: کاندیدا آلبیکنس 6/60%، کاندیدا دابلینینسیس 6/3%، کاندیدا گلابراتا 23%، کاندیدا کروزئی 9/10%، کاندیدا پاراپسیلوزیس 6/0% و کاندیدا تروپیکالیس 2/1%. در 100 بیمار مبتلا به کاندیدا آلبیکنس، 44% شکل شدید و 56% شکل خفیف تا متوسط بیماری و در گروه غیر کاندیدا آلبیکنس 5/61% شکل شدید و 5/38% شکل خفیف تا متوسط و دارای اختلاف معنی دار با گروه قبلی بود (P=0.028). رابطه معنی داری بین برخی عوامل مستعد کننده (دیابت و مصرف آنتی بیوتیک) و ابتلا به عفونت وجود داشت (P<0/0001).نتیجه گیریاین مطالعه شیوع بالایی از عفونت کاندیدایی در زنان مبتلا به ولوواژینیت در جنوبشرق ایران را نشان داد. گونه های مختلف کاندیدا شناسایی شد که کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا گلابراتا به عنوان شایع ترین عوامل بودند. با توجه به افزایش شیوع گونه های غیر آلبیکنس بهتر است با استفاده از روش های اختصاصی بالاخص روش های مولکولی، تشخیص دقیق و شناسایی گونه های مسوول بیماری عملی گردد.
کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، کاندیدیازیس غیرآلبیکنس، ولوواژینیت، PCR، RFLP -
صفحات 68-76زمینه و هدفدر بیماران هیپوتیروئید نیاز به جایگزینی هورمونهای تیروئیدی وجود دارد. در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است که دوزهای مهارگر لووتیروکسین باعث کاهش تراکم استخوان میشود ولی نتایج ضد و نقیض در مورد تاثیر لووتیروکسین با دوز جایگزینی (غیر مهارگر) وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر لووتیروکسین با دوز جایگزینی روی تراکم استخوان در زنان قبل از یائسگی با هیپوتیروئیدی اولیه میباشد.روش بررسیدر این مطالعه تحلیلی مورد- شاهدی 55 زن 30 تا 50 ساله با هیپوتیروییدی اولیه که حداقل به مدت دو سال تحت درمان با لووتیروکسین بوده اند و در پیگیری های انجام شده، TSH در محدوده 1/0 تا 5/4 داشتهاند تحت دانسیتومتری با روش DXA در نواحی مهره و هیپ قرار گرفتند و با 55 نفر گروه شاهد مقایسه شدند. یافته ها: اختلاف میانگین دانسیتومتری استخوان و Z-score ناحیه توتال فمور، ناحیه گردن فمور و ناحیه ستون فقرات کمری بین گروه مورد و شاهد معنیدار بودند. همبستگی آماری معنیداری بین مدت مصرف دارو و تراکم استخوان در نواحی فمور (گردن و توتال) و ستون مهره کمری و بین دوزمصرفی دارو و تراکم استخوان در نواحی فمور (گردن و توتال) و ستون مهره کمری وجود نداشت. همبستگی آماری بین متوسط TSH و تراکم استخوان در نواحی توتال فمور وستون مهره کمری وجود نداشت، ولی در ناحیه گردن فمور معنیدار بود، اما درحد استئوپروز واستئوپنی نبود. نتیجه گیری: مطالعه فوق نشان داد مصرف لووتیروکسین حتی با دوز جایگزینی (TSH در محدوده نرمال) میتواند موجب تغییرات تراکم استخوان گردد که البته از لحاظ بالینی معنیدار نمیباشد.
کلیدواژگان: دوز جایگزین لووتیروکسین، هیپوتیروئیدی اولیه، تراکم استخوان، پیش از یائسگی، استئوپروز -
صفحات 77-88زمینه و هدفسکته مغزی یکی از ناتوان کنندهترین ضایعات نورولوژیکی در بزرگسالان است هدف این مقاله بررسی اثر مشاهده و تقلید فعالیتهای فانکشنال بر بهبود توزیع تقارن وزن و شاخصهای تعادل داینامیک در اندامهای تحتانی بیماران همی پارزی بر اساس تئوری نورونهای آئینهای بود.روش بررسیاین کارآزمائی بالینی درمورد 36 مرد و زن داوطلب مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک که برای اولین بار دچار سکته شده بودند و در محدوده سنی60 تا 45 سال قرار داشتند انجام شد. نمونه ها بر اساس ترتیب مراجعه به صورت تصادفی در3 گروه 12 تائی مشاهده کننده فیلم فانکشنال، مشاهده کننده فیلم غیرفانکشنال (سمبل)، و کنترل تقسیم شدند. درمانهای فیزیوتراپی صورت گرفته برای هر 3 گروه یکسان بود.یافته هادرصد توزیع وزن، اختلاف معناداری در 3 گروه نشان نداد. مقادیر قبل و بعد کلیه شاخصهای تعادل داینامیک در هر 3 گروه معنیدار بود. درصد تغییرات شاخصهای تعادل (سطح 6) در گروه مشاهده کننده فیلم فانکشنال نسبت به دو گروه دیگر معنیدار بود.نتیجه گیریمشاهده و تقلید حرکت همراه با انجام فعالیتهای عملکردی، تاثیر مثبتی در بهبود شاخصهای تعادل داینامیک پس از سکته مغزی دارد.
کلیدواژگان: مشاهده حرکت، توزیع وزن، تعادل داینامیک، سکته مغزی، نورون آئینهای -
صفحات 89-102زمینه و هدفکلبسیلا پنومونیه یکی از موارد مهم عفونتهای اکتسابی از جامعه و بیمارستان است. این باکتری یکی از شایعترین پاتوژنهای بیمارستانی است که میزان مرگ و میر ناشی از آن بالا میباشد. افزایش ظهور مقاومت چند داروئی در بین ایزوله های بیمارستانی کلبسیلا پنومونیه، گزینه های درمانی برای درمان عفونتهای ایجاد شده بوسیله این باکتری را محدود کرده است لدا، هدف از این مطالعه شناسایی متالوبتالاکتامازها، بتالاکتامازهای با طیف وسیع، پورینهای غشاء خارجی در ایزوله های کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های طالقانی و مفید شهر تهران میباشد.روش بررسیاین مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی میباشد که از اسفندماه سال 1391 تا اسفندماه سال 1392 بر روی 100 ایزوله کلبسیلا پنومونیه انجام گرفت. تستهای حساسیت آنتیبیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن و براث میکرودایلوشن بر اساس دستورالعمل CLSI انجام شد. متالوبتالاکتامازها و بتالاکتامازهای با طیف وسیع با استفاده از روش دیسک ترکیبی شناسایی شدند. ژنهای blaAIM، blaSPM، blaDIM، blaIMP، blaVIM، blaTEM، blaSHVو blaCTX-M با روش PCRو Sequencing مورد بررسی قرار گرفتند و پورینهای غشای خارجی OmpK35 و OmpK36 با تکنیکهای –PAGE SDS، PCRو Sequencing تشخیص داده شدند.یافته هااز 100 سویه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان طالقانی و کودکان مفید، 48 مورد (48 درصد) بتا لاکتاماز وسیع الطیف و 3 (3 درصد) متالوبتالاکتاماز تولید میکردند. ژنهای blaTEM، blaSHV وblaCTX-M بهترتیب در 24(50 درصد)، 30 (5/62 درصد) و 28 (33/58 درصد) از ایزوله های کلبسیلا پنومونیه تولیدکننده بتا لاکتاماز وسیع الطیف شناسایی شد ولی بقیه ژنها در ایزوله ها دیده نشد. با استفاده از تکنیک SDS-PAGE، OmpK35در30 (5/62 درصد) ایزوله و OmpK36 در35 (91/72 درصد) ایزوله از 48 سویه تولیدکننده بتا لاکتاماز وسیع الطیف شناسایی شد. در این مطالعه، ایزوله های کلبسیلا پنومونیه به فسفومایسین وتایجی سیکلین حساسیت بیشتری را داشتند.نتیجه گیریدر این مطالعه، شیوع بتالاکتاماز با طیف وسیع در سویه های کلبسیلا پنومونیه نگران کننده است و نیاز به اقدامات کنترل عفونت از جمله مدیریت مصرف آنتیبیوتیکها و شناسایی سریع ایزوله های مقاوم دارد.
کلیدواژگان: بتالاکتاماز وسیع الطیف، پورین?ها، کلبسیلا پنومونیه، متالوبتالاکتاماز -
صفحات 103-111زمینه و هدفتهوع و استفراغ بعد از عمل PONV)) یک احساس ناخوشایند و شیوع آن بهدنبال عمل کله سیستکتومی لاپاروسکوپیک بسیار زیاد است. این مطالعه بر آن است که اثر دو داروی دگزامتازون و پروپوفول را در پیشگیری از PONV مقایسه نماید.روش بررسی60 بیمار با ASA 1-2 که تحت کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک قرار گرفته بودند و درتمامی بیماران روش بیهوشی، عمومی و مشابه بود انتخاب گردیدند. بیماران بهطور تصادفی وارد یکی از سه گروه مورد مطالعه (با 20 نفر در هر گروه) شدند: گروه 1 پروپوفول با دوز 5/0 میلیگرم در کیلوگرم (وریدی)، گروه 2 دگزامتازون با دوز 8 میلیگرم (وریدی) و گروه 3 نرمال سالین 9/0 درصد به عنوان پلاسبو بلافاصله بعد از عمل دریافت کردند. یک و 24 ساعت بعد از جراحی، بیماران با سطح هوشیاری 0 تا 2، از نظر وجود حالت تهوع و استفراغ مورد پرسش قرار گرفتند.یافته هادر طی 1 تا 24 ساعت پس از جراحی، (PONV) در گروه دگزامتازون بهطور معنیدار کمتر از دو گروه دیگر بود. PONV در گروه پروپوفول کمتر از گروه پلاسبو بوده است.نتیجه گیرییک دوز منفرد دگزامتازون پس از جراحی، در جلوگیری از بروز تهوع و استفراغ پس از کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک موثر میباشد. دگزامتازون در جلوگیری از (PONV) موثرتر از پروپوفول می باشد.
کلیدواژگان: کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، تهوع و استفراغ بعد از عمل، دگزامتازون، پروپوفول -
صفحات 112-121زمینه و هدفنظر به کنترل دیس لیپیدمی در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی و تاکید بر روش های درمان غیردارویی، مطالعه حاضر بهمنظور بررسی تاثیر جوانه گندم بر پروفایل لیپید دانشجویان هیپرلیپید و نرمولیپید صورت پذیرفت.روش بررسیدر این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 108 دانشجوی داوطلب (74 نرمولیپید به 34 نفر هیپرلیپید) بهصورت تصادفی ساده انتخاب و بهمدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی روزانه 30 گرم جوانه گندم را مصرف نمودند. تعیین افراد هیپرلیپیدمیک و نرمولیپیدمیک بر اساس دستورالعمل NCEPATP3 بوده و سنجشهای انتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و مواد معدنی قبل و بعد از مداخله با آزمون Tزوج شده به کمک نرم افزار SPSS ویرایش 19 آنالیزگردیدند.
یافته ها: میانگین سنی افراد 15/2±32/21 سال و مصرف جوانه گندم باعث کاهش معنیدار کلسترول تام، تری گلیسرید وVLDL (001/0P=). بهترتیب بهمیزان 5/10 و 19 و20 درصد و افزایش معنیدار HDL-C/ TC (004/0P=) در هر دو گروه و کاهش معنیدار میانگین فشار خون سیستولیک (046/0P=) در افراد هیپرلیپیدمیک گردید. در ضمن کلسترول تام در افراد نرمولیپید کاهش معنیداری را نشان داد (003/0P=). سایر پارامترها در هر دو گروه تغییرات معنیدار نشان ندادند.نتیجه گیریبا توجه به کاهش معنیدار تریگلیسرید در افراد هیپرلیپیدیمیک و کلسترول تام در هر دو گروه استفاده از این ماده غذایی به عنوان یک روش درمانی غیر دارویی جهت پیشگیری از بروز دیس لیپیدمی و اختلالات قلبی عروقی توصیه میگردد.
کلیدواژگان: جوانه گندم، پروفایل لیپید، هیپرلیپیدمی NCEPATP3 -
صفحات 122-131زمینه و هدفچاقی و اضافه وزن مشکل عمده سلامتی در جهان است. افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن در کودکان و نوجوانان به دلیل تاثیر بر روی ترکیب چربی های خون و بیماری های قلبی عروقی بسیار حائز اهمیت است. هدف این مطالعه بررسی وضعیت چربی های خون و ارتباط آن با نمایه توده بدنی در نوجوانان شهر قزوین بود.روش بررسیدر این مطالعه مقطعی - توصیفی تعداد 318 نفر سنین 10 تا 18 سال در منطقه مینو در شهر قزوین بهصورت تصادفی خوشهای وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیکی، تن سنجی و بیوشیمایی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای آماری، تیتست و آنالیز واریانس تجزیه تحلیل شد.یافته هانتایج نشان داد که 7/15 درصد از نوجوانان دارای اضافه وزن و 8/4 درصد چاق هستند. شیوع هیپرکلسترولمی، هیپرتری گلیسریدمی و بالا بودن کلسترول LDL به ترتیب 6/19 درصد، 3/11 درصد و 9/12 درصد و در 23 درصد افراد سطح کلسترول HDL کمتر از مقدار توصیه شده بود. بین سطح تری گلیسرید خون با نمایه توده بدن رابطه معنیداری وجود داشت (02/0P=).نتیجه گیرینوجوانان دارای اضافه وزن و چاق غلظت بالاتری از تری گلیسرید خون نسبت به نوجوانان با وزن مطلوب داشتند.. بنابر این به نظر میرسد در نوجوانان، کنترل وزن یک راه مونر در کاهش اختلال چربی خون باشد.
کلیدواژگان: نمایه توده بدن، ترکیب چربی خون، چاقی، اضافه وزن، اختلال چربی خون -
صفحات 132-144زمینه و هدفهدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر رویکرد امید بر بهبود مولفه های عزتنفس و سلامت روانشناختی افراد مبتلا به افسردگی بود.روش بررسیروش این پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. نمونه شامل 40 نفر از دانش آموزان دختر دبیرستانی شهرستان خرم آباد بود. ابتدا به صورت تصادفی از 730 نفر از افراد آزمون افسردگی بک به عمل آمد؛ سپس تعداد 40 نفر از جامعه فوق که طبق معیار نقطه برش بالینی در سطح غیرنرمالی قرار داشتند (یک انحراف استاندارد بالاتر از میانگین)، انتخاب شدند و مورد مصاحبه بالینی ساختار یافته قرار گرفتند. از این تعداد، 20 نفر برای گروه آزمایش و 20 نفر برای گروه گواه بهصورت تصادفی ساده انتخاب شدند. امید درمانی طی 8 جلسه نود دقیقهای، هر هفته یک جلسه اجرا شد. پس از اتمام جلسات پس آزمون روی دو گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید.یافته هابراساس نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس، بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت.نتیجه گیریامید درمانی به شیوه گروهی باعث افزایش سلامت روانشناختی و عزت نفس میشود. بنابراین شایسته است به منظور ارتقای کیفیت زندگی افراد افسرده، ارایه خدمات آموزشی و برنامه های ارتقاء دهنده امید با روشهای مناسبی مانند یادگیری بر اساس حل مساله با مشارکت فعال افراد در فرآیند بحث با برنامه ریزی مدون انجام پذیرد.
کلیدواژگان: امیددرمانی، سلامت روانشناختی، عزت نفس
-
Pages 1-16Background And ObjectiveThe importance of β-adrenergic signals in bone formation and resorption has been well investigated. However, little is known about the role of β -adrenergic signals in osteoblastic differentiation of mesenchymal stem cells (MSCs), which is critically important in bone physiology and pharmacology. In this study, RUNX2 and Osteocalcin gene expression were quantified in MSCs differentiated by osteoblastic differentiation medium (ODM) and Isoproterenol (ISO).Materials And MethodsIn this experimental study, human mesenchymal stem cells were treated by osteoblastic differentiation medium and ISO. RNA extraction was carried out from both osteoblastic differentiation medium at 4 and 21 days of differentiation and from undifferentiated MSCs. RUNX2 and osteocalcin gene expression were quantified by quantitative Real Time-PCR.ResultsIsoproterenol decreased the expression of RUNX2 and osteocalcin genes at 4 and 21 days of osteoblastic differentiation. Statistically significant difference was found at 21 days of differentiation (P<0.05).ConclusionIsoproterenol negatively affects MSC osteogenesis. These findings suggest that human mesenchymal stem cell is also a target for β-adrenergic and may provide valuable treatment option in bone diseases. References 1- Serre CM, Farlay D, Delmas PD, Chenu C. Evidence for a dense and intimate innervation of the bone tissue, including glutamate-containing fibers.Keywords: Mesenchymal stem cells, Osteoblastic differentiation Medium, Beta adrenergic, Isoproterenol, RUNX2, Osteocalcin
-
Pages 17-28Background And ObjectiveNowadays, although umbilical cord blood is a commonly used source of hematopoietic stem cell, its low frequency of these cells is the main factor limiting its clinical application. The transplantation of hematopoietic stem cells derived from placenta tissue along with umbilical cord blood cells of the same sample may be an appropriate approach to solve this problem. In this study, we tried to mimic the niche of placenta by nano fiber scaffold in order to expand the hematopoietic stem cells derived from placenta tissue.Materials And MethodsDifferent stromal cells along with hematopoietic stem cells derived from placenta tissue were seeded on nano fiber scaffold produced from PLLA coated with collagen. Then, the rate of proliferation in these niches was studied.ResultsThe expansion in the mimicked niche associated with 3.6 fold increase in the number of cells but the capacity of forming colonies decreased significantly (P<0.0001). Also, the percentage of hematopoietic stem cells increased. Nevertheless, the differences were not statistically significant (P>0.05).ConclusionDue to a decreased capacity in forming colonies of hematopoietic stem cells derived from placenta, the expansion of stem cells from a part of placenta is not an appropriate solution and other approaches such as isolation of hematopoietic stem cells from the whole placenta tissue should be considered.Keywords: Placenta, Hematopoietic stem cells, Stem cells niche, Nano fiber scaffold
-
Pages 29-40Background And ObjectiveNowadays, it has been recognized that Apelin and Omentin as the hormones secreted by adipose tissue, can be effective in regulating metabolism. The purpose of the present study was to determine the impact of 12 weeks of resistance training exercises on the Apelin, Omentin-1 levels and insulin resistance in overweight elderly women suffering from type 2 diabetes.Materials And Methods30 elderly obese women were selected then assigned into two groups of control (n=15) and case (n=15) based on their body fat percentage and BMI. The mean age and BMI of the participants in the case and control groups were 53.30 ± 5.88, 28.7±2/2 and 51.26± 7.12, 29.11 ± 3.6 respectively. The intervention program included resistance exercises with 50-55% 1 RM conducted increasingly, 3 times a week for 12 weeks. Blood samples were taken before the training and 24 hours after the last training session. U Mann-Whitney Test was used to analyze the data and Wilcoxon test was used at the significance level of p≤ 0/05 to compare pretest and posttest results in the groups,ResultsThe results showed that there was a significant difference in glucose level (p<0.00001), but no significant difference was found between Apelin and Omentin-1 levels and insulin resistance.ConclusionIt is concluded that although our training exercise program changed the glucose metabolism, it cannot be considered as a potential means of evoking the level of Apelin and Omentin-1. This may be due to inadequate time and intensity of the training exercises.Keywords: Resistance exercise training_Omentin protein human_Apelin protein_Human_Glucose_Type 2 diabetes
-
Pages 41-52Background And ObjectiveClinically significant changes in central nervous system (CNS) function are observed following brief periods of CNS blood flow interruption. Stroke patients exhibit cognitive, emotional, and electrophysiological changes during the recovery phase. Lavender belongs to the Labiatae family and is used for a variety of cosmetic and therapeutic purposes in herbal medicine. This study investigates the effect of ethanolic extract of lavender on cerebral edema in a rat stroke model.Materials And MethodsLavender extract was injected intraperitoneally (100 mg/kg and 200 mg/kg) for 20 consecutive days. 2 hours after the last dose cerebral artery ligation surgery was performed. 24 hours after the induction of ischemia, cerebral edema was assessed. Also, antioxidant capacities of plasma and brain tissue were assessed in the intact groups.ResultsThis study shows that treatment of rats with ethanolic extract of lavender caused a significant decrease in brain water content compared with ischemia group. Lavender extracts increased antioxidant capacity in serum and brain tissue in the intacts compared with the control group.ConclusionThe results indicated that lavender extract has neuroprotective activity against cerebral ischemia and the mechanism may be related to augmentation in endogenous antioxidant defense and inhibiting oxidative stress in the rat brain.Keywords: Brain edema, Brain stroke, Rat
-
Pages 53-67Background And ObjectiveCandidiasis is one of the most important and common agents of vulvovaginitis in women. Various clinical manifestations of candidiasis in patients may be associated with different species of Candida. The present study was designed to accurately determine Candida species isolates from patients using culture methods and molecular analysis.Materials And MethodsIn this cross-sectional analytical study, 350 patients with suspected vulvovaginal diseases who manifested various clinical symptoms were entered. Vaginal specimens from the patients were collected. Direct microscopy, primary and specific cultures using SDA, CRA and CMA media, germ tube test, as well as DNA based techniques targeting ITS1-5S-ITS2 fragment, were used for diagnosis and identification of Candida species.Results165 out of 350 patients (47.14%) were positive with Candida species including 71.5% recurrent candidiasis and 28.5% acute candidiasis. Characterization of the isolates in the specific sub-cultures and by PCR-RFLP resulted in identification of six different species consisted of Candida albicans (60.6%), C. dubliniensis (3.6%), C. glabrata (23%), C. krusei (10.9%), C. parapsilosis (0.6%) and C. tropicalis (1.2%). In the group consisting of 100 patients with C. albicans, 44% and 56% presented severe and mild to moderate clinical vulvovaginitis, respectively. In patients with non albicans candidiasis, 61.5% showed severe and 38.5% showed mild to moderate vulvovaginitis, significantly different from those of the former group (P =0.028). The results indicated significant involvement of some risk factors (i.e. diabetes and antibiotic consumption) in clinically different vaginal infections (P<0.0001)ConclusionThe study showed a high prevalence of candida infection in patients with vulvovaginitis in Southeast of Iran, involving several species, mostly C. albicans and C. glabrata. Considering the increasing prevalence of non-albicans species among these patients, precise determination of causative Candida species with more reliable methods such as molecular techniques are recommended.Keywords: Candida albicans, Non, albicans candidiasis, Vulvovaginitis, PCR, RFLP
-
Pages 68-76Background And ObjectivePatients with hypothyroidism require thyroid hormone replacement. Many studies have shown that bone density reduction is caused by suppressive doses of levothyroxine, but there are contradictory results regarding the effect of levothyroxine replacement dose (non suppressive). The purpose of this study was to investigate the effect of replacement doses of levothyroxine on bone mineral density in premenopausal females with primary hypothyroidism.Materials And MethodsIn this analytic case - control study, 55 females aged 30 to 50 years with primary hypothyroidism who received levothyroxine for at least two years, with TSH of 0.1 to 4.5 over their follow ups underwent densitometry using DXA method in spine and hip and then were compared with 55 subjects in the control group.ResultsThe mean differences in bone mineral density and Z-score of total femur zone, neck of femur and lumbar spine zone were significant in control and case groups. There were no significant correlations between the duration and dose and bone density in femur zone (neck and total) and lumbar spine. Likewise, there was no significant correlation between TSH and bone density in total femur zone and lumbar spine; however, the difference was significant in femur neck zone, but not at the level of osteoporosis and osteopenia.ConclusionThis study indicates that taking levothyroxine even with replacement dose (TSH within the normal range) can result in prominent changes in bone density, although it is not clinically significant.Keywords: Levothyroxine Replacement Dose, Primary Hypothyroidism, Bone Density, Premenopaus, Osteoporosis
-
Pages 77-88Background And ObjectiveCerebrovascular accident (CVA) is a severe debilitating neurological condition in adults. This study sought to assess the effect of observation and mimicking functional activities on weight distribution and dynamic balance index improvement in lower limbs of hemiparetic patients based on mirror neuron theory.Materials And MethodsThis clinical trial was performed on 36 males and females aged 45-60 years who suffered ischemic CVA for the first time. Subjects were randomly divided into 3 groups as follows: viewers of functional film, viewers of non-functional (symbol) film and the control group (not watching any film). The physiotherapy treatments in all groups were similar.ResultsWeight percentage distribution was not significant. The values prior to and after dynamic balance index were statistically significant in all 3 groups. Significant differences were found between group 1 and the other 2 groups in terms of balance index percentage change (level 6).ConclusionObservation and imitation of action along with rehabilitation exercises and functional activities had a positive effect on the improvement of balance Index in post-stroke patients.Keywords: Action observation, Weight distribution, Dynamic balance, Stroke, Mirror neuron
-
Pages 89-102Background And ObjectiveKlebsiella pneumoniae is one of the most important causative agents both in form of hospital acquired and community-acquired infections. This bacterium is one of the most prevalent pathogens that is isolated from hospitals and is associated with high mortality rates. The uprising trend of multi drug resistance among Klebsiella pneumoniae has limited the treatment options. The objective of this study was to detect Metallo-beta-Lactamases, Extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) and outer membrane porins among Klebsiella pneumoniae strains isolated from hospitalized patients in Taleghani and Mofid hospitals.Materials And MethodsThis cross-sectional study was performed on 100 Klebsiella pneumoniae isolates from 2012 to 2013. Antibiotic susceptibility tests were performed via Kirby-Bauer disc diffusion and Broth Microdilution methods according to CLSI guidelines. Metallo-beta-Lactamases, Extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) producing strains were detected by phenotypic confirmatory test and Combination Disk Diffusion Test (CDDT), respectively. The blaAIM, blaSPM, blaDIM, blaIMP, blaVIM، blaTEM، blaSHV and blaCTX-M genes were detected using PCR and sequencing method. The outer membrane porins including OmpK35 and OmpK36 were analysed throughSDS-PAGE, PCR and sequencing methods.ResultsOut of 100 K. pneumoniae isolates, 48 (48%) and 3 (3%) were ESBL and MBL positive, respectively. The presence of blaTEM-1, blaSHV and blaCTX-M-15 was detected in 24 (50%), 30 (62. 5%) and 28 (58. 33%) isolates respectively, while other genes were not detected. Outer Membrane Porins, OmpK35, was detected among 30 (62. 5%) of 48 ESBL-producing isolates while OmpK36 was found in 35 (72. 91%) of 48 ESBL-producing isolates. In this study, Fosfomycin and Tigecycline were more effective than other antibiotics.ConclusionThe high prevalence of ESBL-producing K. pneumoniae detected in this study is of great concern which requires infection control measures including antibacterial management and rapid detection of beta-lactamases-producing isolates.Keywords: Extended, spectrum beta, lactamases (ESBLs), Porins, Klebsiella pneumoniae, Metallo, beta, Lactamases
-
Pages 103-111Background And ObjectivePost operative nausea and vomiting (PONV) are unpleasant feelings which frequently occur after laparoscopic cholecystectomy. The aim of this study was to compare the effectiveness of dexamethasone and propofol in prevention of PONV in patients undergoing laparoscopic cholecystectomy.Materials And Methods60 patients with ASA status 1-2, who had undergone laparoscopic cholecystectomy with similar general anesthesia were selected and were randomly assigned to one of the three groups (20 patients in each group). Group I received 0.5 mg/kg propofol (i.v), group II received 8 mg dexamethasone (i.v) and group III received normal salin 9.0% (i.v) as placebo, following the completion of surgery, 1 and 24 hours after the surgery patients with 0-2 level of consciousness were questioned about the presence of nausea and vomiting.ResultsOver 1 to 24 hours after the surgery, PONV in the dexamethasone group was significantly less than the other groups. Also the incidence of PONV in the Propofol group was lower compared to Placebo group.ConclusionA single dose of dexamethasone after surgery is effective in prevention of PONV in laparoscopic cholecystectomy. Also the incidence of PONV can be effectively reduced with Propofol.Keywords: Laparoscopic cholecystectomy, Post operative nausea, vomiting, Dexamethasone, Propofol
-
Pages 112-121diseases and emphasis on using nondrug treatments, this study was performed to assess the effect of wheat germ on lipid profile reduction among hyperlipidemia and normolipidomia students.Materials And Methods108 volunteer students in the age range of 21.33±2.15 years old (74 normolipidemics, 34 hyperlipidemics) were entered to the study. In addition to their typical diet, these students were asked to take a 30- gram wheat germ in their daily diet for 4 weeks. Hyperlipidemia and normolipidomia participants were determined based on National Cholesterol Education Program Adult Treatment Panel 3 (NCEPATP3) guidelines. Anthropometric and metabolic measurements, calorie and mineral intakes, before and after the intervention were taken and analyzed using paired t-test (SPSS version 19).ResultsIn the wheat germ group, total cholesterol, triglycerides and VLDL (p=0.001) significantly reduced to 10.5, 19 and 20%, respectively. Also parameters of HDL-C/TC (p=0.004) and systolic blood pressure (p=0.046) significantly increased (in both groups) and decreased (in hyper lipidemic group), respectively. In addition, total cholesterol level decreased significantly (p=0.003) in normolipidemic students. There was no statistically significant change in other parameters.ConclusionDue to significant decrease in triglycerides in hyperlipidemic group and total cholesterol levels in both groups, consumption of wheat germ, as a nondrug treatment, for prevention of cardiovascular diseases and dyslipidemia is suggested.Keywords: Wheat germ, Profile lipid, Hyperlipidemia, NCEPATP3
-
Pages 122-131Background And ObjectiveOverweight and obesity are the major health problems in the world. Increasing prevalence of overweight and obesity in children and adolescents is very important due to the effect on blood lipids composition and cardiovascular diseases. The purpose of this study was to investigate the blood lipids status and its association with body mass index among adolescents in Qazvin city, Iran.Materials And MethodsIn this descriptive cross-sectional study, 318 individuals aged 10 to 18 years in Minoodar City of Qazvin were selected using cluster randomized design. Demographic, anthropometric and biochemical data were collected. Data were analyzed using t-test and ANOVA.ResultsThe results showed that 9.7% of the participant adolescents were underweight, 15.7% were overweight and 4.8% were obese. The prevalence of hypercholesterolemia, hypertriglyceridemia and elevated LDL cholesterol were 19.6%, 11.3% and 12.9%, respectively, and HDL cholesterol levels were lower than the recommended amount in 23% of the subjects. There was a significant correlation between the level of blood triglyceride and body mass index (P = 0.02).ConclusionThe overweight and obese adolescents had higher concentrations of blood triglycerides compared to the adolescents with optimal weight. Therefore, it seems that weight control is an effective way to reduce blood lipid metabolism disorders in adolescents.Keywords: Body mass index, Profile lipids, Obesity, Overweight, Dyslipidemia
-
Pages 132-144Background And ObjectiveThe aim of present study was to investigation the effectiveness of hope therapy base on groups to increase the components of Self-esteem and Psychological health in depressed people.Materials And MethodThe method of this study was semi-experimental with pretest -posttest design with control group. The sample consisted of 40 female high school students in Khorramabad city. Initially the Beck Depression Inventory was used randomly for 730 students. Then 40 subjects from population who were in abnormal level, according to criteria of clinical cut of point, (one standard deviation above the mean) were selected and structured clinical interview was administrated. Of these, 20 subjects were selected randomly for experimental group and 20 of them to the control group. The Hope Therapy administrated 8 sessions that each session lasted 90 minutes; every week, one session. After completing sessions, post-test was administrated on experimental and control groups.ResultsBased on the results of the analysis of covariance, there was a significant difference between the mean score in the posttest of experimental group and control group. (p<0.001).ConclusionHope therapy base on group therapy lead to increase the self- esteem and psychological health. So, it is appropriate to improve the life quality of depressed people, providing of educational services and hope promoting programs be accomplished with appropriate methods, such as learning base on problem solving with active engagement of peoples in discussions with a processed program.Keywords: Hope therapy, Psychological health, self, esteem