فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال سوم شماره 2 (زمستان 1395)

نشریه پرستاری کودکان
سال سوم شماره 2 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/10/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد خوران، فاطمه الحانی*، ابراهیم حاجی زاده صفحات 1-8
    مقدمه
    می توان گفت در بالین ضروری ترین مساله و مهمترین اصل برای پرستاران توان انجام مهارت ها بویژه بررسی وضعیت سلامت است که باعث اقدام سریع و تصمیم گیری دقیق و حل مشکلات پیش آمده، می شود. بنابراین توانمند شدن پرستاران در بررسی وضعیت سلامت ضروری به نظر می رسد. هدف از این پژوهش بررسی میزان مهارت پرستاران در معاینه فیزیکی کودکان به روش خود ارزیابی بود.
    روش
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در4 بیمارستان منتخب استان مازندران (1394) بر روی 107 پرستار به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف اجرا گردید. ابزارگردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات جمعیت شناختی (12سوال) و پرسشنامه خود ارزیابی پرستاران در مهارت های معاینه فیزیکی کودکان (30 سوال ) بود. ضریب نسبی روایی محتوا (0.78 CVR=) و شاخص روایی محتوا (0.83=(CVI و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 0/9 تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS نسخه22 و آزمون های آماری تی مستقل انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد از30 مهارت اصلی معاینه فیزیکی انتخاب شده دو مورد (ارزیابی تقلای تنفسی و بررسی حداکثر درجه حرارت) به طور مکرر یا منظم در هر شیفت کاری توسط بیش از نیمی از مشارکت کنندگان اجرا می شدند. بیش از 20 درصد پرستاران هفت مهارت را بخشی از وظیفه خود نمی دانستند، اما می دانستند که چگونه این تکنیک را انجام دهند و بیش از 40 درصد شرکت کنندگان نمی دانستند که چگونه دو مهارت (سمع صدای ریه و سمع صدای قلب) را انجام دهند. بین سن پرستاران با فراوانی استفاده از مهارت های بررسی وضعیت سلامت کودکان( P=0/780 )، همچنین وضعیت استخدام با فراوانی استفاده از این مهارت ها ارتباط معنی داری(P=0/762) وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد برخی از مهارت ها به عنوان بخشی از کار معمول پرستاری به حساب نیامده و بسیاری از این مهارت ها به ندرت انجام می شوند. عدم انجام بسیاری از این مهارت ها یک پارادوکس آموزشی را نشان می دهد، از یک طرف دغدغه های زیادی برای آموزش تعداد زیادی از مهارت ها وجود دارد و از سوی دیگر پرستاران یک مجموعه نسبتا کوچکی از مهارت ها را اجرا می کنند. لذا بررسی نیاز واقعی پرستاران برای عملی شدن انجام این مهارت ها لازم به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: خودارزیابی، پرستاران، معاینه فیزیکی
  • محبوبه خیری حسن، آناهیتا خدابخشی کولایی*، داوود تقوایی صفحات 10-15
    مقدمه
    کودکان کار یکی از مهم ترین آسیب های اجتماعی است. این درحالی است که این پدیده با سوءاستفاده جنسی کودکان همبستگی دارد. این دو پدیده نتایج اجتناب پذیری بر روی سلامت روان دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر پرخاشگری و اضطراب در کودکان کار خیابانی با و بدون سوءاستفاده جنسی می باشد.
    روش
    این پژوهش از نوع علی - مقایسه ای است. 60 کودک کار خیابانی با سوءاستفاده جنسی و 60 کودک کار خیابانی بدون سوءاستفاده جنسی به روش نمونه گیری دسترس در شهر تهران در سال 1394 انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل فهرست خشم نیلسون (ChIA، 2000) و مقیاس اضطراب اسپنس کودکان (SCAS، 1998) می باشد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیری (MANOVA) مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد تفاوت معناداری بین اضطراب (0.001=p، 427/14 =F) و پرخاشگری (0.0001 =p، 248/16 =F) در بین کودکان کار خیابانی با و بدون سوءاستفاده جنسی وجود دارد( 0/001>p).
    نتیجه گیری
    این نتایج تاکید دارند سوءاستفاده جنسی در کودکان باید بعنوان یکی از فاکتوهایی که موجب افزایش اضطراب و پرخاشگری و همچنین فاکتوری که میزان اضطراب و پرخاشگری در میان کودکان کار را تشدید میکند مدنظر قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: پرخاشگری، اضطراب، کودکان کار، سوءاستفاده جنسی
  • رویا امینی، الهام معیری، مسعود خداویسی *، علیرضا سلطانیان، فیروزه ویسی صفحات 17-23
    مقدمه
    عملکرد صحیح شیردهی بخصوص در ساعات اولیه تولد عامل مهمی جهت شیردهی موفق در مادران نخست زا می باشد. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش بر مبنای الگوی اعتقاد بهداشتی بر عملکرد شیردهی زنان نخست زا بود.
    روش
    این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 92 مادر نخست زای مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی امام رضا(ع) کرمانشاه در سال 1394 با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. مادران دو گروه مداخله و کنترل با بارداری 32 هفته، قبل از آموزش پرسشنامه طراحی شده بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی( سازه های حساسیت، شدت، منافع، موانع درک شده،راهنمای عمل و خودکارآمدی)را تکمیل نمودند. برای گروه مداخله چهار جلسه آموزشی ( 4 ساعت) طراحی شد. سپس هردو گروه بلافاصله پس از آموزش و یکساعت پس از زایمان مجددا پرسشنامه را تکمیل نموده و عملکرد شیردهی آنان نیز یکساعت پس از زایمان توسط محقق مشاهده و ثبت گردید.
    یافته ها
    دو گروه مداخله و کنترل از نظر مشخصات دموگرافیک و سازه های مدل اعتقاد بهداشتی در بدو مطالعه همگن بودند. آزمون آماری تی مستقل اختلاف معنی داری را از نظر میانگین نمره سازه حساسیت درک شده( 0/001 p< )، شدت درک شده( 0/001 p< )، منافع درک شده (0/001 p< )، موانع درک شده( 0/001 p< )، راهنما برای عمل (0/001 p< )، خودکارآمدی( 0/001 p< ) پس از زایمان نشان داد. همچنین عملکرد شیردهی دو گروه پس از زایمان با یکدیگر تفاوت داشت(0/001 P<). استفاده از آزمون آنالیز واریانس با داده های تکراری تفاوت معنی داری را در گروه مداخله در تمامی سازه ها با (0/001p< ) در سه مرحله، قبل و پس از آموزش و یکساعت پس از زایمان نشان داد.
    نتیجه گیری
    آموزش بر مینای الگوی اعتقاد بهداشتی سبب ارتقا نمره سازه های حساسیت، شدت، منافع، موانع درک شده،راهنمای عمل و خودکارآمدی شده و در بهبود عملکرد شیردهی موثر بوده است.
    کلیدواژگان: آموزش، عملکرد شیردهی، زنان باردار
  • الهه رئیسی وستگانی، محمد علی حسینی*، مسعود فلاحی خشکناب، عنایت الله بخشی صفحات 25-32
    مقدمه
    افسردگی بعنوان یکی از عوارض جدی سرطان تاثیرات متعدد و سویی در زمینه های مختلف زندگی فردی و اجتماعی، سلامت روانی و جسمانی، درمان و پیشرفت بیماری فرد برجای می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مداخله پرستاری مبتنی بر بکارگیری شوخی بر افسردگی نوجوانان مبتلا به لوسمی انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه مداخله کارآزمایی بالینی است که در آن 62 کودک و نوجوان 12 تا 18 ساله مبتلا به لوسمی که معیارهای ورود به مطالعه را دارا بودند به روش هدفمند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد تخصیص داده شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های جمعیت شناختی و افسردگی کودکان و نوجوانان (CADS) استفاده گردید. در گروه مداخله از مداخله پرستاری مبتنی بر بکارگیری شوخی بصورت 3 جلسه 30 دقیقه ای در هفته، به مدت 8 هفته استفاده گردید و در گروه شاهد تنها مداخلات روتین بیمارستان انجام شد. قبل و بعد از اتمام مداخله هر دو گروه پرسشنامه های مربوطه را پر کردند.
    یافته ها
    مابین متغیرهای جمعیت شناختی در دو گروه اختلاف آماری معنی داری پیدا نشد (05/0p). میانگین نمره افسردگی در گروه مداخله در پیش آزمون 16/36 بود که بعد از مداخله در پس آزمون به 19/18 رسید. آزمون آماری تی زوجی اختلاف معنادار آماری مابین تفاضل نمرات قبل و بعد نشان داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بکار بردن مداخلات پرستاری مبتنی بر شوخی می تواند تا حد زیادی از افسردگی کودکان و نوجوانان مبتلا به لوسمی بکاهد و بعنوان یک روش مراقبتی موثر در مراقبت از این بیماران توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: شوخی، پرستاری، افسردگی، لوسمی، نوجوانان
  • یاور جمالی قراخانلو، فریبا ستارپور ایرانقی*، سکینه نجفی صفحات 34-40
    مقدمه
    با توجه به تاثیر سیستم مغزی رفتاری بر شیوه های مقابله با استرس، هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی سیستم مغزی –رفتاری با شیوه های مقابله با استرس و نقش آن در سلامت روانی دانش آموزان بوده است.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی (پیمایشی) می باشد. بدین منظور 300 نفر دانش آموز دختر رشته ریاضی- فیزیک ( ناحیه 4) شهر تبریز در دامنه سنی 16 تا 18 سال به روش نمونه گیری خوشه ای– تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات عبارت بودند از: پرسشنامه BAS/BIS کاور و وایت ، پرسشنامه سبک های مقابله ای لازاروس و فالکمن و پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ و هیلیر. برای آزمون فرضیه های تحقیق از ضریب همبستگی پیرسون و برای بررسی نقش سیستم مغزی- رفتاری و شیوه های مقابله با استرس در سلامت روان، از تحلیل رگرسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نمره کلی سلامت روانی و مولفه هایش با سبک مقابله مساله مدار و سیستم مغزی فعالسازی رابطه معکوس و با سبک مقابله هیجان مدار و سیستم مغزی بازداری رفتاری رابطه مثبت معنی داری دارد. همچنین سبک مقابله مساله مدار با سیستم مغزی فعالسازی رابطه مثبت و با سیستم مغزی بازداری رفتاری رابطه معکوس معنی داری دارد. سبک مقابله هیجان مدار با سیستم مغزی فعالسازی رابطه معکوس و با سیستم مغزی بازداری رفتاری رابطه مثبت معنی داری دارد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج نشان داد که سلامت روانی دانش آموزان در زمینه های جسمانی، روانی و اجتماعی تحت تاثیر حساسیت متفاوت سیستم مغزی رفتاری و راهبردهای مقابله ای افراد در برابر استرس ها ی روزانه قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: سیستم مغزی- رفتاری، شیوه های مقابله با استرس، سلامت روان، دانش آموزان
  • فرح نادری*، مارال عسکری، پروین احتشام زاده، پرویز عسکری، علیرضا حیدری صفحات 42-49
    مقدمه
    این مطالعه به بررسی اثر بخشی درمان ترکیبی طرحواره درمانی و درمان دلبستگی با مادران دارای طرحواره های ناسازگار اولیه و سبک دلبستگی ناایمن ، و مشکلات رفتاری کودکان پرداخت.
    روش
    این پژوهش از نوع مطالعه تک آزمودنی طرح های تجربی ABA و نمونه گیری هدفمند بود. از بین مراجعه کنندگان به دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی وابسته به مرکز بهزیستی توانبخشی 6 مادر که فرزند آنها مشکلات رفتاری داشتند و این مادران نیز طرحواره های ناسازگار و سبک دلبستگی ناایمن دارا بودند با ترتیب تصادفی و به صورت پله ای وارد مطالعه شدند. اندازه گیری با استفاده از پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یونگ ، مقیاس تجارب مربوط به روابط نزدیک و پرسشنامه اختلالات رفتاری راتر انجام شد.
    هر یک از مادران 20 جلسه درمان ترکیبی طرحواره درمانی و درمان دلبستگی را دریافت کردند.
    یافته ها
    میزان کاهش نشانه های مشکلات رفتاری کودکان نسبت به خط پایه از 81/2 درصد تا 57/27 درصد بود. به طور کل نمرات شدت علائم مشکلات رفتاری کودکان که توسط آزمودنی ها گزارش شد در مرحله مداخله و پیگیری نسبت به خط پایه کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مداخله انجام شده با مادران در کاهش مشکلات رفتاری کودکان موثر بود ولی میزان کاهش علائم در آزمودنی های مختلف متفاوت بود.
    کلیدواژگان: مشکلات رفتاری، دلبستگی، طرحواره
  • کیانا بابایی، فاطمه الحانی*، مصطفی خالقی پور صفحات 51-56
    مقدمه
    تانسیلکتومی جراحی دردناک شایعی در کودکان می باشد که نیازمند تسکین درد مناسب و کافی به منظور تسهیل در روند بهبودی است. یکی از نقش های اصلی پرستاران استفاده از روش های درمانی غیر داروی درد است. لذا پژوهش مذکور با هدف بررسی تاثیر صدای مادر بر درد پس از عمل جراحی تانسیلکتومی کودکان انجام شد.
    روش
    این مطالعه کارآزمایی بالینی به روش نیمه تجربی بر روی 60 کودک 4 تا 8 سال تحت عمل جراحی تانسیلکتومی انجام گردید. نمونه ها از نظر روز عمل(فرد و زوج) به صورت تصادفی ساده و سپس به روش تخصیص تصادفی به دو گروه 30 نفری کنترل و مداخله اختصاص یافتندابزار گردآوری در این پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس بررسی رفتاری درد در کودکان (FLACC) و ابزار خودگزارشی سنجش درد Oucher بود. در این پژوهش صدای مادر ضبط و در دو مرحله برای کودک از طریق هدفن پخش شد. مرحله اول از زمان جدایی کودک از مادر تا شروع عمل جراحی به صورت صحبت کردن معمولی با کودک 15 دقیقه و مرحله دوم از زمان پایان عمل جراحی تا ورود کودک به اتاق ریکاوری به صورت خواندن متن آرام بخش 5 دقیقه بود. نمره درد رفتاری در ریکاوری و نمره خودگزارشی درد 6 ساعت پس از اتمام عمل ثبت گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین میزان نمره درد بعد از عمل جراحی تانسیلکتومی در دو گروه مداخله و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد(0.005p<).
    نتیجه گیری
    این پژوهش نشان دهنده تاثیر صدای مادر بر کاهش درد بعد از عمل جراحی تانسیلکتومی کودکان است. بنابراین پیشنهاد می شود برای کاهش درد کودکان در عمل های سرپایی مثل تانسیلکتومی از صدای مادر استفاده شود.
    کلیدواژگان: صدای مادر، درد، عمل جراحی تاسیلکتومی، کودکان
  • محمد یعقوبی، فاطمه الحانی*، محمد غلامی فشارکی، ایرج محمد زاده صفحات 58-65
    مقدمه
    آسم بعنوان یک بیماری مزمن باعث کاهش سطح کیفیت زندگی کودکان می شود. هدف نهایی درعلوم سلامت افزایش سطح کیفیت زندگی بیماران می باشد. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر اجرای برنامه خود مراقبتی بر کیفیت زندگی کودکان سن مدرسه با بیماری آسم انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی می باشد. تعداد نمونه ها 60 نفر(گروه آزمون و گروه کنترل) محاسبه شد. نمونه ها از درمانگاه بیمارستان کودکان شهرستان بابل انتخاب شدند. برنامه طراحی شده خودمراقبتی طی 7 گام که شامل بررسی و شناخت ، تعیین سطح تغییر رفتار بر اساس مدل تغییر رفتار ، تنظیم جدول مرحله بندی تغییر رفتار، هدف گذاری و برنامه ریزی، تهیه نیازمندی های لازمه اجرای برنامه، اجرای برنامه به صورت گروهی و ازشیابی نهایی خود مراقبتی در گروه آزمون به کار گرفته شد و پس از یک ماه کیفیت زندگی کودکان در هر دو گروه سنجیده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره خود مراقبتی قبل از مداخله در گروه مداخله 107/23و انحراف معیار 14/48 و بعد از مداخله 127/3 و انحراف معیار 11/94 می باشد قبل از مداخله اختلاف معنی داری بین میانگین خودمراقبتی و کیفیت زندگی گروه آزمون و شاهد وجود نداشت(0/05P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که اجرای برنامه های خودمراقبتی در بهبود کیفیت زندگی کودکان آسمی در سن مدرسه موثر است .
    کلیدواژگان: آسم، کیفیت زندگی، کودکان سن مدرسه و خود مراقبتی
|
  • Mohammad Khoran, Fatemeh Alhani *, Ebrahim Hajizadeh Pages 1-8
    Introduction
    Can be said , The most essential and most important principle is at work to be done nursing skills, especially in the health status Which fast action and accurate decisions and the problems will be. So the empowerment of nurses in these skills seem necessary. The purpose of this study is to evaluate the skill of nurses in pediatric physical examination was by self assessment method.
    Method
    This cross-sectional descriptive study in four hospitals of the province (1394) on 107 nurses purposive sampling was conducted based on the characteristics of the study sample.Data were collected included demographic characteristics questionnaire (12 questions) and self-assessment questionnaire and pediatric physical examination skills of nurses (30 items). The validity of the content's aspect ratio (CVR= 0.78) and content validity index (CVI =0.83 ) and Cronbach's alpha coefficient 0.9 determined. All analyses were performed by SPSS v.22 software and Student t tests.
    Findings: According to the findings of the and pediatric physical examination, two of the 30 basic skills (assessment of respiratory effort and maximum temperature) frequently or regularly every shift by more than half of the participants were implemented. More than 20% of nurses did not know the seven skills as part of their job but do Dastnd how these techniques and more than 40 percent of the participants did not know how the two skills (auscultation of the lungs and heart) to do so. Between the ages of nurses with an abundance the skills of pediatric health assessments (p =0.780), also employment status significant relationship with an abundance use of these skills (p =0.762) did not exist.
    Conclusions
    Research now showing some skills as part of the routine work of nursing have not been considered many of these skills are rarely performed. Failure to perform many of the skills training shows a paradox. From one side a lot concern for education, there are a large number of skills. The nurses a relatively small set of skills to run. Therefore, evaluating the real need for practical nurses perform the skills required to appear.
    Keywords: Self, Assessment, Nurses, Physical Examination
  • M. Khariri, Hassan, A. Khodabakhshi Koolaee *, D. Taghvaee Pages 10-15
    Introduction
    Children labor are one of the major social problems. However, this phenomenon is associated with sexual child abuse. They have the inevitable consequence on mental health. Therefore, the aim of current study is to investigate the between aggression and anxiety among child labor with and without sexual child abuse.
    Method
    This study is a descriptive comparative research. The 60 children with sexual child abuse and 60 children without sexual child abuse were selected in a convenience sampling method in Tehran in 2016. The measuring instruments are Children's Inventory of Anger (ChIA, 2000) and the Spence Children's Anxiety Scale (SCAS, 1998). Data was analyzed utilizing multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Findings: The results indicated that there is the significant difference between the anxiety (F=14.427, p=0.0001) and aggression (F=16.248, p=0.0001) among child labor with and without sexual child abuse (p
    Conclusion
    These findings emphasize that sexual child abuse should be considered one of the several risk factors to increase anxiety and aggression and also it intensify the level of anxiety and aggression among children labor.
    Keywords: Aggression, Anxiety, Child Labor, Sexual Child Abuse
  • Roya Amini, Elham Moayeri, Masuod Khodaveisi *, Alireza Soltanian, Firozeh Veisi Pages 17-23
    Introduction
    The proper function of breastfeeding, particularly in the first hours of birth is an important factor for successful breast-feeding in nulliparous women. The aim of this study was to determine the effect of education based on health belief model on the breastfeeding of the nulliparous women.
    Methods
    In this RCT study, 92 primiparous mothers in the hospital of Imam Reza of Kermanshah selected based on available sampling in 2015.Mothers with 32 weeks of pregnancy, completed questionnaire based on HBM before education. They also completed questionnaire after a four-hour training session and also one hour after delivery. The performance of breastfeeding of mothers was observed and recorded by the researcher.
    Results
    The two groups were similar in demographic characteristics and structure of HBM model at the beginning of the study. Independent t-test showed a significant differences in mean scores of Perceived susceptibility (p
    Conclusion
    Education Based on Health Belief Model on breastfeeding promoted the health belief model structures (percieved susceptibility, severity, benefits, barriers, cues to action and self efficacy and improved lactation performance.
    Keywords: education, breastfeeding, pregnant women
  • Elahe Raesi Vastegni, Mohammad Ali Hoseini *, Masood Fallahi Khoshknab, Enayatollah Bakhshi Pages 25-32
    Introduction
    Depression as a serious complication of cancer has various effects in different contexts like on the individual and social life, mental and physical health, treatment and disease progression. This study aimes to determine the effect of nursing intervention based on humor on depression in adolescents with leukemia.
    Method
    This research is an experimental study where 62 children and youth aged 12 to 18 years old with leukemia that have inclusion criteria were that purposive sampling and were randomly assigned into two intervention and control groups. To gather the data, demographic and depression in children and adolescents (CADS) questionnaires were used. In the experimental group, nursing interventions based on the use of humor as three 30-minute sessions per week, for 8 weeks were used and control group only received the routine care interventions. Before and after intervention, both groups filled out questionnaires. After collecting the data entered and analyzed using SPSS version 21.
    Findings: Statistically significant difference was not found in demographic variables between the two groups (P>0.05). Pre-test mean depression score in the control group was (34.10±0.16) and the experimental group was (36.16±6.89), which statistically significant difference wasn’t found between the two groups in pretest scores (P>0.05). After adjusting pre-test scores, a significant effect of depression between subjects in grades obtained (P
    Conclusion
    Results of this study showed that use of nursing interventions based on the humor can greatly reduce depression in children and adolescents with leukemia and as a method of health care in the care of these patients was recommended.
    Keywords: humor, nursing, depression, leukemia, adolescent
  • Yavar Jamali Gharakhanlou, Fariba Sattarpour Iranaghi *, Sakineh Najafi Pages 34-40
    Introduction
    Considering the influence of Brain/Behavioral systems on Coping Skills with stress, the present study aimed at investigating the relationship of the Brain/Behavioral systems with Coping Skills with stress and its role in the mental health of students.
    Methods
    This study is descriptive (survey). For this purpose, 300 girl students of Mathematics- Physics Field (zone 4) Tabriz in Ranging in age from 16 to 18 years to the Cluster sampling - were selected. Data collection tools included Carver & White’s BAS / BIS questionnaire, Falkmn & Lazarus’s Coping Skills Inventory and Goldberg & Hillier’s General Health Questionnaire. To test the research hypotheses, Pearson correlation and to investigate the role of Brain/Behavioral systems and Coping Skills in mental health, the regression analysis were used.
    Results
    Total score of mental health and its components with Problem solving coping style and activation brain system Negative relationship and Emotional coping style and Behavior Inhibition brain System is a significant positive relationship. As well as Problem solving coping style with activation brain system positive relationship and a significant Negative correlation with behavioral inhibition brain system. Emotional coping style with activation brain system Negative correlation and a significant positive correlation with behavioral inhibition brain system.
    Conclusion
    The results showed that student's mental health in the physical, psychological and social impact of different sensitivity of Brain- Behavioral systems and Individuals coping strategies to daily stress is placed.
    Keywords: Brain, Behavioral systems, Coping Skills with stress, mental health, students
  • F. Nadri *, M. Askari, Parvin Ehteshamzadeh, Parviz Askary, Alireza Heidari Pages 42-49
    Introduction
    The present study analyzed the effectiveness of combination therapy of schema therapy and attachment- based therapy for the early maladaptive schema and insecurely attached style mothers and children's behavioral problems.
    Method
    the study was single subject of ABA experimental designs and purposive sampling. 6 mothers whose their children had behavioral problems were selected among the clients who referred to the psychological counseling services related to the rehabilitation welfare center. These mothers were posses maladaptive schemas and insecurely attached style. They were selected randomly and in step. The measurement was done by using Young early maladaptive schema questionnaire, Experiences in Close Relationships Scale and Ratter behavioral disorders questionnaire. Each mother received combination therapy of schema therapy and attachment-based therapy for 20 sessions.
    Results
    reducing the children's signs of behavioral problems compared to the baseline was from 2.81percent to 27.57 percent. Generally, children's behavioral problems severity scores reported by the subjects were decreased in compare to the baseline in intervention and follow-up levels.
    Conclusion
    the intervention with mothers was effective in decreasing children's behavioral problems, however; the rate of decreasing the signs was different in various subjects.
    Keywords: Behavioral Problems, Attachment, Schema
  • Kiana Babaei, Fatemeh Alhani *, Mostafa Khaleghipour Pages 51-56
    Introduction
    Tonsillectomy is a painful but common surgical procedure in children whichrequires adequate pain relief to facilitate the recovery process. One of the main roles of nurses is to use non pharmacological treatment of pain. Therefore, the present study aimed at determining the effects of mother’s voice on pediatrics’ pain in tonsillectomy surgery.
    Method
    This quasi-experimental study was performed on 60 patients aged between 4 to 8 years undergoing tonsillectomy. Samples were randomly allocated to two groups of control and intervention. measuring tools included a demographic questionnaire, FLACC pain scale, Oucher self-report pain scale. In this study mother’s voice was recorded and then played for the child through a headphone. The first phase was a 15 minutes normal talking from separating the child and mother till the start of the surgery and the second phase was reading a relaxing passage for 5 minutes after the end of surgery till the entrance of child to the recovery room. Flacc score in recovery was recorded so was the Oucher self-report pain score, 6 hours after surgery
    Result
    Findings revealed that postoperative pain score between the two groups there was a significant difference )p
    Conclusion
    The result indicated that use of mother’s voice cause pain decrease in children under tonsillectomy. Therefore, it is recommended to reduce pain in children in outpatient procedures such as tonsillectomy mother's voice to be used.
    Keywords: Mother's voice, Pain, Tonsillectomy, Pediatric
  • Mohammad Yaghobi, Fatemeh Alhani *, Mohammad Gholami Fesharaki, Iraj Mohamadzadeh Pages 58-65
    Introduction
    Asthma is a chronic disease reduce the level of quality of life for children. The ultimate goal of Health science is increasing the quality of life. Therefore, this study aimed to investigate the effect of self-care program on quality of life of school-age children with asthma.
    Methods
    This study is a quasi-experimental study. The sample were calculated 60 (test group and control group). Samples were selected from Children's Hospital of Babol city. Self care program designed in 7 steps include: Assessment and Recognition, determine the level of behavior change based on a behavior change model, setting staging table for behavior changing, Scoping and planning, Preparation necessary requirements to run the program, run the program as a group and final self care evaluation in test group And after a month quality of life of the children in both groups was measured.
    Results
    The mean score of self-care before the intervention and after the intervention are 107.23 and 127.3, standard deviation (SD) before the intervention and after the intervention are 14.48 and 11.94. Before the intervention, no significant difference was observed in self-care and quality of life of the experimental group s and control group(p>0/05), but this difference was statistically significant after the intervention(p
    Conclusion
    The results of this study showed that self-care programs are effective to improve the quality of life of school-age children with asthma.
    Keywords: Asthma, Quality of life, Children, Self care program