فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، پاییز 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نرگس زمانی *، مهران فرهادی، لیلا شکوهی امیرآبادی، مجتبی حبیبی صفحات 1-8
    مقدمه
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس یکی از شایعترین بیماری های نورولوژیک در انسان و ناتوان کننده ترین بیماری سنین جوانی است که شدت آن با سلامت روان رابطه عکس دارد. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک بر سلامت روان و افسردگی زنان مولتیپل اسکلروزیس انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی شامل دو گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر، مشتمل بر کلیه زنان بیمار مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به کلینیک های کاردرمانی و فیزیوتراپی استان همدان بودند. نمونه پژوهش شامل 36 آزمودنی (بعد از ریزش به 30 نفر در 2 گروه 15 نفره تقلیل یافت) بود که از تصادفی سازی درمان یا گمرش تصادفی انجام گرفته است، ولی انتخاب افراد برای ورود به مطالعه به صورت غیر تصادفی آسان انجام شد. گروه های آزمودنی با استفاده از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس لاویبوند مورد ارزیابی قرار گرفتند. با توجه به این که پیش فرض های لازم برای انجام تحلیل کوارریانس چند متغیره و تحلیل واریانس چند متغیره برآورده نشد از تحلیل واریانس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین نمرات افسردگی گروه آزمایشی رفتاردرمانی دیالکتیک نسبت به گروه کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (001/0P=).
    نتیجه گیری
    در حوزه درمان و کار با بیماران مزمن و افرادی که در حالت بحران به سر می برند رفتار درمانی دیالکتیکی با توجه به ماهیت و کارایی آن، بسیار مفید به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، افسردگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • فرحناز تاجیک، مسعود فردوسی، فرزانه رجالیان* صفحات 9-16
    مقدمه
    تعیین بی عدالتی در سلامت و تعیین شکاف سطح سلامت در گروه های مختلف اجتماعی اقتصادی به ویژه در بیماران مبتلا به بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی، همواره از نگرانی های عموم سیاستمداران و محققین علوم اجتماعی بوده است. لذا در این مطالعه به بررسی وضعیت نابرابری اقتصادی اجتماعی در بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی در بیماران مبتلا به ایسکمیک قلبی با رویکرد شاخص تجمعی پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی بوده که در سال 1393 انجام گرفته است. جامعه مطالعه کلیه بیماران ایسکیمیک قلبی بیمارستان امام خمینی فلاورجان بود که از بین آنها 302 خانوار به عنوان نمونه به روش طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 و روش تحلیل عاملی، فاکتور آنالیز و رگرسیون و همچنین نرم افزار Stata software version 12/SE و شاخص تمرکز (concentration index) انجام گرفت.
    یافته ها
    دریافت خدمات تشخیصی در این گروه از جامعه(بیماران دچار دردهای ایسکمیک قلبی) دارای نابرابری معنی دار بوده است (P=0.000) و شاخص نابرابری (ci) برابر 11/0- بوده است. تجزیه آن نشانگر تاثیر بسزای وضعیت اقتصادی (62%) و پس از آن شغل (45/23) و بیمه تکمیلی (11/11) بر بهره مندی از خدمات تشخیصی می باشد. اگر چه دیگر متغیر ها دارای نابرابری معنی داری با تحلیل شاخص تجمعی نبوده اند، اما از نظر آماری مشاهده شد که با افزایش سطح درآمد، میانگین هزینه پرداختی جهت دریافت خدمات سرپایی بیشتر بوده است (P=0.001).
    نتیجه گیری
    نابرابری در بهره مندی از خدمات بهداشتی-درمانی بازتاب تفاوت های اجتماعی اقتصادی از جمله پنجک اقتصادی، مشمولیت بیمه و سبک زندگی است. در نتیجه انتظار می رود با انجام اقداماتی در زمینه بهبود وضعیت معیشتی مردم، بهبود سبک زندگی جامعه، افزایش پوشش بیمه درمان، یکپارچگی سازمان های بیمه گر و گسترش برنامه پزشک خانواده، عدالت در بهره مندی از خدمات افزایش یابد.
    کلیدواژگان: نابرابری اقتصادی، مراجعه سرپایی، بستری، شاخص تجمعی، بیماران ایسکمیک قلبی
  • ذوالفقار آبیار، الهام رحیمی، سعید احمدی نصرآباد سفلی، علیرضا ماردپور، نرگس زمانی* صفحات 17-23
    مقدمه
    اختلالات روانی نه تنها سبب ناکارآمدی بیماران روانی می شوند، بلکه خانواده های آن ها را نیز به شدت تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آن ها را مختل می سازند. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سلامت روان مادران فرزندان مبتلا به اختلالات روانی بود.
    مواد و روش ها
    بدین منظور از بین خانواده های فرزندان مبتلا به اختلالات روانی همدان، 34 خانواده به شیوه نمونه در دسترس، انتخاب شدند و با روش تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل مورد آزمون قرار گرفتند. مداخلات آموزش تنظیم هیجان، به مدت 12 جلسه بر روی گروه آزمایش انجام گرفت و گروه کنترل مداخله ای دریافت ننمودند. برای آنالیز آماری داده ها از روش های آماری توصیفی و کوواریانس استفاده شده و 0/05 ≥ P به عنوان سطح معناداری اختلاف در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین گروه آزمایش و کنترل پس از انجام مداخله تفاوت معنی داری در میزان سلامت روان وجود دارد (0/001 = P). همچنین نتایج پژوهش نشان داد که این تغییرات در مرحله پیگیری حفظ شده است.
    نتیجه گیری
    در حوزه درمان و زمینه کار با افرادی که درد ناشی از بیماری های روانی دارند، آموزش تنظیم هیجان با توجه به ماهیت آن، کارا و نوید بخش به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، سلامت روان، اختلالات رشدی، اختلالات هیجانی، اختلالات رفتاری مخرب، اختلالات روانی
  • بهنام رسولی، حسن گودرزی، فاطمه رحمتی نجارکلایی *، رحیم مومیوند صفحات 25-31
    مقدمه
    بهبود خود تنظیمی یکی از مهم ترین اهداف آموزش پزشکی در عصر فناوری است. هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی با راهبردهای خودتنظیمی دانشجویان می باشد.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق در این مطالعه توصیفی-همبستگی بود. برای انجام پژوهش 160 نفر از دانشجویان که در سال تحصیلی 94-1393در دانشکده پرستاری مشغول به تحصیل بودند به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم «ب» (با روش کودر ریچاردسون و پایایی 67/0) ، پرسشنامه راهبردهای خودتنظیمی (78/0) وپرسشنامه محقق ساخته سواد اطلاعاتی (با آلفای کرونباخ پایایی 81/0) استفاده شد. در نهایت داده های به دست آمده با استفاده ازنرم افزار SPSS 21 آزمون همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفت .
    یافته ها
    یافته های ما نشان داد بین سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی با راهبرد های خود تنظیمی رابطه معنادار آماری وجود دارد. همچنین بین خرده مولفه های ارزشیابی، استنباط، تحلیل، استدلال قیاسی ،استدلال قیاسی و راهبردهای خود تنظیمی رابطه معنادار وجود دارد (P<0/05).
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه معنی دار بین سواد اطلاعاتی و تفکر انتقادی با راهبرد های خود تنظیمی می توان نتیجه گرفت که ارتقای راهبرد های خود تنظیمی به فرایند تفکر انتقادی و سواد اطلاعاتی وابسته است. به ویژه اینکه راهبرد های خود تنظیمی و تفکر انتقادی در دانشجویان رشته های پزشکی اهمیتی مضاعف دارد.
    کلیدواژگان: راهبرد های خود تنظیمی، تفکر انتقادی، سواد اطلاعاتی
  • الهام رحیمی، ذوالفقار آبیار *، آرزو همام ذاکری لنگرودی، نرگس زمانی صفحات 33-41
    مقدمه
    بیماری های مزمن اثرات گسترده ای بر عملکرد فردی، اجتماعی، سبک ها و راهبردهای مقابله ای ایشان می گذارد لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسه سلامت عمومی، سلامت روان و راهبردهای مقابله ای در بیماران دیابتی نوع 1 ، 2 و بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی سه گروه 24 نفره از بیماران دیابتی نوع 1 ، 2 و بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به مرکز دیابت و ام اس مورد بررسی قرار گرفتند. داده های مطالعه با استفاده از چک لیست داده های دموگرافیک، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-28)، چک لیست نشانه های اختلالات روانی دروگاتیس (SCL-90-R) و پرسشنامه راهبردهای مقابله ای بلینگزوموس جمع آوری و با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیری مانوا و آزمون تعقیبی تورکی مورد تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد، بین سه گروه تفاوت معنی داری در سلامت عمومی، سلامت روان و راهبردهای مقابله ای وجود داشت (0/001 = P). همچنین مقایسه زوجی گروه ها نشان داد که بین بیماران دیابتی نوع 1 ، 2 و بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس تفاوت معنی داری درمتغیرهای سلامت عمومی، سلامت روان و راهبردهای مقابله ای وجود دارد.
    نتیجه گیری
    در مراقبت پزشکی، بهبودی در بیماری های مزمن غیرممکن بوده ولی مرگ نیز قریب الوقوع نیست، لذا کنترل بیماری های مزمن از اهمیت ویژه ای برخوردار است، و یکی از اهداف مراقبت درمانی، مطلوب نمودن کیفیت زندگی است که نتایج این پژوهش تا حدی مسئولیت برنامه ریزان بهداشتی درمانی را در رابطه با تدوین خدمات نیاز را روشن می سازد.
    کلیدواژگان: دیابت، نوع 1 و 2، مولتیپل اسکلروزیس، سلامت عمومی، سلامت روان، راهبردهای مقابله ای
  • طاهره محمدزاده *، حمیدرضا رحیمی، محسن دهقانی، عشرت کیا، محمد باقر سهرابی، احسان نزاکتی صفحات 43-48
    مقدمه
    آلودگی با بلاستوسیستیس هومینیس در افراد با سنین مختلف طی سال های اخیر به کرات گزارش شده است. عدم تشخیص صحیح آزمایشگاهی و نیز عدم آگاهی کافی پزشکان از امکان بیماری زا بودن این تک یاخته روده ای باعث شده این عفونت و علائم گوارشی آن در فرد مبتلا مدت ها باقی بماند. در این مطالعه اثر درمانی مترونیدازول در کودکان حاضر در مهدهای کودک شاهرود که با بلاستوسیستیس هومینیس آلوده و دارای علائم گوارشی بودند مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    بیست کودک زیر 7 سال مبتلا به بلاستوسیستیس هومینیس دارای علائم گوارشی شامل دل درد، اسهال، بی اشتهایی، نفخ و تهوع-استفراغ درمان دارویی شدند. تمام این کودکان به مدت 7 روز mg/kg 40-30 مترونیدازول را در سه دوز خوراکی دریافت کردند و روند بهبودی در آنها ارزیابی شد. میزان پارازیتمی در این کودکان (قبل و بعد از درمان) و همچنین در 7 کودک آلوده به بلاستوسیستیس هومینیس و فاقد علائم گوارشی نیز بررسی گردید.
    یافته ها
    پس از تجویز مترونیدازول علائم دل درد و اسهال در تمام کودکان درمان شده((100%)20/20) و سایر علائم شامل بی اشتهایی، نفخ و تهوع- استفراغ تقریبا در نیمی از آنها بهبود یافت. بعلاوه پس از درمان در آزمایش مدفوع 18 نفر از این کودکان بلاستوسیستیس مشاهده نگردید، ولی در 2 کودک دیگر تعدادی انگل یافت شد. آنالیز میزان پارازیتمی در نمونه های کودکان دارای علائم بالینی و فاقد علائم بالینی ارتباط معنی داری را بین وجود علائم بالینی و پارازیتمی بالاتر نشان داد (0.001=P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه مترونیدازول می تواند عفونت ناشی از بلاستوسیستیس هومینیس و علائم بالینی ناشی از آن را در کودکان زیر هفت سال به میزان قابل توجهی کاهش دهد. لذا توصیه می شود پزشکان و پرسنل آزمایشگاه ها به افزایش کیفیت تشخیص آزمایشگاهی و کلینیکی این تک یاخته توجه بیشتری داشته باشند. کاربرد روش های درمانی نیز در صورت مشاهده علائم بالینی مدت دار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درمان، عفونت های علامت دار، بلاستوسیستیس هومینیس، کودکان
  • زهرا معتقد، عصمت داودی منفرد *، سامان مهذب ترابی، ابراهیم نعمتی، علیرضا موسوی، راضیه اشراقی، سعید رضایی، حامد ابراهیمی صفحات 49-55
    مقدمه
    کیفیت خدمات ارائه شده همواره به عنوان یکی از اصلی ترین شاخص های ارزشیابی در هر سازمانی جهت پیشرفت و موفقیت می باشد. هدف این مطالعه ارزیابی کیفیت ارائه خدمات در مراکز بهداشتی درمانی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی تحلیلی است که میزان رضایت مندی را در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی منتخب شهر تهران به صورت تصادفی از طریق پرسشنامه سروکوال مورد مطالعه قرارداد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss نسخه 17 و آزمون های آماری فیشر و کای اسکور مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    تعداد 100 نفر مراجعه کننده مورد مطالعه قرار گرفتند. در همه ابعاد سنجش شده در پرسشنامه سروکوال بین انتظارات و واقعیات موجود تفاوت معناداری دیده شد بجز دسترسی به پزشک در تمام وقت اداری. بیشترین تفاوتها بین انتظارات و واقعیات در حیطه همدلی بود (P=0.001).
    نتیجه گیری
    بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب کیفیت خدمات درمانی در مرکز بهداشتی درمانی منتخب شهر تهران تفاوت معنادار وجود دارد. همچنین درمان تنها در دارو خلاصه نمی شود و انتظار بیماران از گروه درمان گر علاوه بر دارو درمانی، جلب رضایت و اعتماد بیمار، همدلی و احترام، ابراز علاقه و نیز احساس مسئولیت در برابر وی نیز است.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، مراکز بهداشتی، پرسشنامه سروکوال، انتظارات و ادراکات
  • سیمین ریاحی *، محمد ملکی، فاطمه ریاحی، حسین موسوی صفحات 57-66
    مقدمه
    آسم بیماری التهابی مزمن و برگشت پذیر راه هوایی است. تغییر سبک زندگی با افزایش شیوع چاقی و کاهش فعالیت بدنی یکی از علل اصلی افزایش شیوع آن می باشد. بیماران مبتلا به آسم دارای آمادگی جسمانی کمتری از همتایان سالم شان هستند. ورزش منظم آمادگی جسمانی افراد مبتلا را افزایش داده و علایم بیماری را کاهش می دهد. از این رو مقاله حاضر با بهره گیری از شواهد علمی، اثرات مفید فعالیت ورزشی را در بیماران مبتلا به آسم بررسی می کند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه جهت جستجوی مقالات با کلمات کلیدی آسم، ورزش، فعالیت بدنی و آسم، فعالیت هوازی و عملکرد تنفسی از پایگاه های اطلاعاتیGoogle Scholar و PubMed و نیز مقالات فارسی استفاده گردید.
    نتایج
    انجام انواع مختلف فعالیت ورزشی در بیماران مبتلا به آسم مفید است، ولی ورزش های ریتمیک مانند پیاده روی و دوچرخه سواری با شدت متوسط اثرات حفاظتی بیشتری در برابر آسم ایجاد می کنند. در کل ورزش با افزایش آمادگی جسمانی و تقویت عضلات تنفسی کیفیت زندگی افراد مبتلا به آسم را بهبود می بخشد.
    نتیجه گیری
    ورزش منظم با شدت متوسط آمادگی جسمانی، عملکرد ریوی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آسم را ارتقاء می دهد.
    کلیدواژگان: آسم، فعالیت ورزشی، بازتوانی
|
  • Narges Zamani*, Mehran Farhadi, Leila Shokohi Amirabadi, Mojtaba Habibi Pages 1-8
    Introduction
    Multiple Sclerosis is one of the most common neurological diseases in human and most disability disease in young age people that severity of it has inverse association with mental health. This study examined the effectiveness of dialectical behavior therapy on mental health and depression of women with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    Current study is quasi-experimental and include two groups; experimental and control groups. Statistical population of current study, included all women patients with multiple sclerosis that admitted to occupational therapy and physiotherapy clinics in Hamadan province. Research sample were consisted of 36 subjects, was reduced to two groups, each one have 15 individuals, that have been done by randomized treatment or, random selection, but the selection of subjects for inclusion in the study, were selected based on simple non-randomized. Experimental groups were evaluated by Lavybvand scales for depression, anxiety and stress. According to that, presuppositions necessary for multivariate covariance analysis and multivariate variance analysis were not met, then we used uni-variate variance of analysis for obtained data.
    Results
    Our results have shown that there were significant differences between depression scores of experimental group with dialectical behavior therapy and control group (P=0/001).
    Conclusion
    In the field of therapy and work with chronically ills and those who are living in crisis mode, dialectical behavior therapy due to the nature and efficacy of it, seems to be very useful.
    Keywords: dialectical behavior therapy, depression, multiple sclerosis
  • Farahnaz Tajik, Masoud Ferdosi, Farzaneh Rajalian* Pages 9-16
    Introduction
    Determination of health inequities and gaps in health status between different socioeconomic groups, particularly in patients with chronic diseases such as heart disease, has always been of public concern for politicians and social sciences researchers. This study was aimed to evaluate the status of socioeconomic inequality in health care utilization in patients with ischemic heart disease with cumulative index approach.
    Materials And Methods
    The present cross-sectional study was conducted in 2014 year. The study population was all patients with ischemic heart disease in Falavarjan Imam Khomeini Hospital, among which 302 households were selected using stratified random sampling. Data analysis was performed using SPSS via factor analysis by regression methods and using STATA software via concentration index method.
    Results
    Services reception in this groups (patients with ischemic heart pains) was associated with significant inequality (P= 0.000) and Inequality Index (ci) was equal to -0.11. Their analysis was indicate on the significant impact of the economic situation (62%); the job situation (23.45%) and supplemental insurance situation (11.11%) on the utilization from diagnostic services. Although, there was no significant inequality between other variables using the concentration index analysis, statistically it was observed that the average cost of paying for outpatient services was higher with an increase in the income level (P= 0.001).
    Conclusion
    Inequalities in health service utilization reflect socio-economic differences, including the economic quintile, insurance eligibility and lifestyle. Thus, equality in utilization of services is expected to be promoted by taking steps to improve livelihood conditions, the society's lifestyle, increase health insurance coverage, integrate insurance companies and extend the family physician program.
    Keywords: Socioeconomic Factors, Outpatient, Hospitalization, Concentration Index, Heart Disease, Patients
  • Zolfaghar Abyar, Elham Rahimi, Saeid Ahmadi Nasrabad Sofla, Alireza Maredpour, Narges Zamani* Pages 17-23
    Introduction
    Mental health not only causes to inefficiency of psychiatric patients; but also highly affects on their families and disrupt their performance. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of teaching emotion regulation on the mental health of mothers by children with mental disorders.
    Materials And Methods
    Among families of children with mental disorders in Hamadan city, 34 families were selected and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group received 12 sessions of emotion regulation interventions, but control group did not received any intervention. Data analyzed via descriptive and co-variance methods and P ≤ 0.05 considered as significant difference.
    Results
    The results showed that after the intervention; there was a significant difference between experimental and control groups about mental health (P = 0.001). Also; our results showed that these changes preserved during follow-up duration.
    Conclusions
    In the field of treatment and dealing with people suffering from mental illness, emotion regulation training due to its nature seems to be effective.
    Keywords: Emotion Regulation, mental health, developmental disorders, emotional disorders, disruptive behavior disorders, mental disorders
  • Behnam Rasooli, Hassan Goudarzi, Fatemeh Rahmati*, Rahim Momivand Pages 25-31
    Introduction
    Improving self-regulation strategies is one of the most important purposes in medical education in the century of information. This study aims to investigate relationship between critical thinking and information literacy with self-regulation strategies of Nursing School at Razi Medical Science University in the academic year of 2014-2015.
    Materials And Methods
    This study designed in correlational-descriptive method. In order to doing this study, 160 students of the Nursing School at Razi Medical Science University which were studing in the 2014-2015 academic year were selected. In access sampling method was used to select the participants. In order to collect data California critical thinking “B” Questionnaire (Kuder–Richardson Reliability 0.67), Information Literacy Questionnaire (Cronbach's alpha, 0.81) and Academic self-regulation questionnaire (Cronbach's alpha 0.78) was used. Data were analyzed by SPSS Ver.19 and Persons correlation test.
    Results
    There was a significant relationship between critical thinking and information literacy with self-regulation Strategies (P
    Conclusion
    According to significant relationship between critical thinking and information literacy with relf-regulation Strategies, it can be concluded that promotion of self-regulation relates to enhance the critical thinking and information literacy. In particular, self-regulation strategies and critical thinking are critically important in medical students.
    Keywords: Self-Regulation Strategies, Critical Thinking, information literacy
  • Elham Rahimi, Zolfaghar Abyar*, Arezo Homam Zakeri Langroudi, Narges Zamani Pages 33-41
    Introduction
    Chronic diseases have widespread effects on individual, social and coping strategies in subjects. The aim of this study was to compare public health, mental health and coping strategies among patients with type 1 and 2 diabetes, and patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    Three groups of 24 patients, with diabetes type 1, 2 and patients with multiple sclerosis referred to the Diabetes Center and the Multiple Sclerosis Society of Hamedan city were studied. Demographic data using the checklist, the General Health Questionnaire (GHQ-28), Derogates mental disorder symptoms checklist (SCL-90-R) and Blyngzomus Coping Strategies were collected. Data were analyzed using multivariate analysis of variance and Tukey's post hoc test.
    Results
    The results showed significant differences between the three groups in public health, mental health and coping strategies (P≤0.001). Also; the comparison between groups have shown that patients with diabetes type 1, 2 and patients with multiple sclerosis have significant difference in public health, mental health and coping strategies scores.
    Conclusion
    Complete improvement of chronic diseases is always impossible. So one of the main goals is to control chronic diseases. Our results partly clear the responsibility for health planners in Hamadan to prepare these services.
    Keywords: diabetes, type 1, 2, multiple sclerosis, public health, mental health, coping strategies
  • Tahereh Mohammadzadeh*, Hamid Reza Rahimi, Mohsen Dehghani, Eshrat Beigom Kia, Mohammad Bagher Sohrabi, Ehsan Nezakati Pages 43-48
    Introduction
    Infectivity with Blastocystis-hominis is frequently reported in people of different ages in recent years. Lack of accurate laboratory diagnosis and lack of enough medical knowledge about the possible pathogenesis of this enteric protozoan parasite cause prolonged infections and persistence of related gastrointestinal symptoms in infected people. In the present study the therapeutic effect of metronidazole has evaluated on infected symptomatic children in Shahrood kindergartens.
    Materials And Methods
    Twenty children with B.hominis infection under 7 years of age with gastrointestinal symptoms including abdominal pain, diarrhea, anorexia, bloating, nausea-vomiting were evaluated. These children were received 30-40 mg/kg P.O. metronidazole daily (in three doses) for 7 days and their recovery progress was evaluated. The parasitemia was assessed before and post treatment in treated and also in 7 B.hominis infected but symptomless children.
    Results
    Abdominal pain and diarrhea were recovered in all treated children (20/20 (100%)) after administration of metronidazole, whereas other symptoms including anorexia, flatulence, and nausea-vomiting were still observed in almost half of them. After treatment, B.hominis was not observed in the stool of 18 patients, while it was still found in two other children. Analysis of parasitemia has shown significant correlation between the number of symptomatic children and higher level of parasitemia (P =0.001).
    Conclusion
    The results of the present study showed that metronidazole can reduce B.homonis infection and related clinical symptoms in children less than 7 years of age. Therefore, it is recommended that physician and laboratory personnel pay more attention to the improvement of the quality of laboratory and clinical diagnosis of these protozoa. Application of therapeutic measures is also recommended in symptomatic and persistent cases.
    Keywords: Treatment, symptomatic infections, Blastocystis hominis, children
  • Zahra Motaghed, Esmat Davoudi Monfared*, Saman Mohazab Turabi, Ibrahim Nemati, Alireza Mousavi, Raziye Eshraghi, Saeid Rezaie, Hamed Ebrahimi Pages 49-55
    Introduction
    Quality of services is considered as one of the main indexes of progress and success in any organization. The aim of this study was to evaluate the quality of services in some health centers in Tehran city.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study that assessed the rate of satisfaction among patients referred to randomly selected health centers in Tehran through a questionnaire of SERVQUAL. The method of data gathering was through interviews with patients. Data were analyzed using spss software version 17 and Chi-square and Fisher's exact test.
    Results
    100 patients were studied in total. There was a significant differences in all dimensions measured in the SERVQUAL questionnaire between expectations and reality other than access to a physician in the office all the time. The biggest difference between expectations and reality within the empathy. (P=0.001)
    Conclusion
    There are significant differences between current situation and the ideal of health services in health centers in Tehran city. Also expect from service providers is not only medication but also kindness, empathy and compassion, confidence, respect, interest and the sense of responsibility are so effective to the satisfaction of clients.
    Keywords: quality of service, health centers, SERVQUAL questionnaire, expectations, perceptions
  • Simin Riahi*, Mohammad Maleki, Fatimah Riyahi, Hossein Mousavi Pages 57-66
    Introduction
    Asthma is a chronic inflammatory and reversible airway disease. Modification of lifestyle by increasing obesity prevalence and decreasing physical activity is one of the main cause of its rising prevalence. Patients with asthma have lower fitness than their healthy counterparts. Regular exercise improves fitness in Asthmatic patients and reduces the symptoms of the disease. Hence, this article by utilizing the scientific evidence, reviewed the beneficial effects of exercise in patients with asthma diseases.
    Materials And Methods
    In this systematic-review study, PubMed and Google Scholar databases and also Persian language articles were searched by using asthma, exercise, aerobic activity and respiratory function key words.
    Results
    Different types of exercise are useful in asthmatic patients, but rhythmic exercise, such as walking and cycling with moderate intensity, induce more additional protective effects against asthma. Regular exercise by improving physical fitness and strengthening breathing muscles promotes quality of life in people with asthma.
    Conclusions
    Regular moderate exercise promotes physical fitness, lung function and so quality of life in asthmatic patents.
    Keywords: Asthma, Exercise, Rehabilitation