فهرست مطالب

Kerman University of Medical Sciences - Volume:11 Issue: 3, 2004

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:11 Issue: 3, 2004

  • 86 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژوهشی
  • محمد جواد زاهدی، صدیف درویش مقدم صفحات 131-135
    بیماری هموفیلی از جمله بیماری های مادرزادی است که به واسطه کمبود فاکتورهای انعقادی، ابتلا به عفونت های ویروسی نظیر هپاتیت، ایدز و سایر عوارض، بیمار را در معرض انواع مشکلات جسمانی قرار می دهد. این پژوهش به منظور بررسی بیماران هموفیلی تحت پوشش مرکز درمانی بیماری های خاص ثامن الحجج شهر کرمان از لحاظ آلودگی به ویروس هپاتیت B و C انجام شده است. تعداد 97 بیمار مبتلا به هموفیلی به صورت مقطعی در تابستان 81 مورد بررسی قرار گرفتند و اطلاعات دموگرافیک نظیر سن، جنس، مدت بیماری، سابقه دریافت خون و سابقه تزریق داروها جمع آوری شد. با انجام آزمون های سرولوژیک، ویروس هپاتیت B و C شناسایی و تشخیص هپاتیت برای بیماران گذاشته شد. جهت تعیین عوامل خطر، Odds Ratio محاسبه گردید. از بیماران مورد مطالعه 84 نفر مرد و 13 نفر زن بودند و میانگین سن (انحراف معیار ±) آنها 21.8 (11.6±) سال بود. از بین بیماران 43 نفر (3/44%) مبتلا به هپاتیت C بودند و ابتلا به هپاتیت B فقط در یک نفر مشاهده شد. همچنین افراد مبتلا به هپاتیت C میانگین سنی بالاتری نسبت به افراد غیر مبتلا داشتند (P<0.01). بین تزریق خون و ابتلا به هپاتیت C نیز ارتباط آماری معنی دار وجود داشت (P<0.001). به طوری که انتقال خون، خطر ابتلا به هپاتیت C را 2.3 برابر بیشتر می کرد. ریسک بالای آلودگی بیماران هموفیلی به هپاتیت C درمطالعات مختلف به اثبات رسیده است و نقش انتقال خون را در این زمینه بیشتر می نماید. به دلیل وجود عوارض ناشی از هپاتیت B و C در بیماران مبتلا به هموفیلی بررسی بیماران از لحاظ ابتلا به این بیماری ها ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: هموفیلی، هپاتیت B، هپاتیت C
  • نیلوفر بزاززادگان، نوشین میرحسینی، حسن ضیاءالدینی، علیرضا اسدی، کیمیا کهریزی، ساناز ارژنگی، اکرم آستانی، مرضیه محسنی، یاسر ریاض الحسینی، مهدیه نجات، خدیجه جلالوند، ریچارد اسمیت، کارلا نیشیمیورا، حسین نجم آبادی صفحات 136-140
    ناشنوایی مادرزادی که علل ژنتیکی و محیطی بسیاری دارد، یک از هر هزار نوزاد تازه متولد شده را تحت تاثیر قرار می دهد. جهش در ژن (Gap Junction Beta-2) GJB2 که رمز کننده کانکسین 26 پروتئین تشکیل دهنده اتصال باز است به عنوان اساس ناشنوایی غیر سندرومی جسمی مغلوب شناخته شده است. هدف ما در این مطالعه تعیین وفور نسبی شایع ترین جهش ((35 delG ژن GJB2 در جمعیت ناشنوای غیر سندرومی جسمی مغلوب استان کرمان بود. در این مطالعه 130 کروموزوم (از 65 فرد بیمار) مورد بررسی قرار گرفت که جهش 35 delG در 3 (2.3%) کروموزوم (یک بیمار هموزیگوت و دیگری هتروزیگوت بود) تشخیص داده شد. این درصد تفاوت زیادی را در مقایسه با فراوانی آن در کل ایران نشان می دهد.
    کلیدواژگان: GJB2، 35 delG، کرمان، ناشنوایی غیر سندرومی جسمی مغلوب
  • علیرضا محمودیان، فرزانه زمان سلطانی، حسن علوی، علیرضا فاضل صفحات 141-149
    مطالعات انجام شده نشان داده اند که اپی تلیوم اپیدیدیم و ترشحات آن در بلوغ اسپرم نقش حیاتی دارند. در این ترشحات مقدار فراوانی گلیکوکانجوگیت وجود دارد که دارای قند انتهایی اسید سیالیک می باشند. این قند انتهایی با دخالت در میان کنش های سلولی و پوشاندن گیرنده های سطحی در حفاظت و بلوغ اسپرم ها نقش مهمی دارد. لذا با توجه به نقش و اهمیت اسید سیالیک الگوی گسترش این قند انتهایی در قسمت های مختلف اپیدیدیم موش با استفاده از روش لکتین هیستوشیمی بررسی گردید. بافت اپیدیدیم از 15 موش بالغ مذکر از نژاد Balb/c تهیه گردید. و پس ازفیکساسیون و طی مراحل معمول آزمایشگاهی از بلوک های پارافینی، برش های 5 میکرومتری تهیه شد. لام ها با استفاده از روش لکتین هیستوشیمی تحت تاثیر لکتین (Wheat Germ Agglutinin) WGA که برای شناسایی اسید سیالیک اختصاصی است، قرار گرفتند. سپس با استفاده از میکروسکوپ نوری واکنش به این لکتین مورد بررسی قرار گرفت. میزان واکنش ها در سلول های اپی تلیال و اسپرم ها در نواحی مختلف اپیدیدیم از نظر آماری تفاوت معنی دار داشت. به این ترتیب که در اسپرم ها و استرئوسیلیاها و سطح لومینال در ناحیه سر واکنش ها کمتر بود و در ناحیه دم حداکثر واکنش ها ملاحظه گردید. واکنش سلول های اپی تلیوم نیز در سر بسیار کمتر از نواحی جسم و دم بود. اسید سیالیک در ساختمان بسیاری ازگلیکو پروتئین هایی که در اپیدیدیم ترشح می شوند شناسایی شده و در بلوغ نهایی اسپرم ها مورد نیاز می باشد. به نظر می رسد که این بلوغ با توجه به افزایش واکنش ها در طول انتقال اپیدیدیمی بیشتر در نواحی جسم و دم اپیدیدیم صورت می پذیرد. افزایش محتوی اسیدسیالیک اسپرم ها در حین عبور از اپیدیدیم، احتمالا در نتیجه ترشح گلیکوکانجوگیت های حاوی این ترکیب توسط سلول های اصلی و فلاسک اپیدیدیم صورت می گیرد
    کلیدواژگان: اپیدیدیم، اسیدسیالیک، لکتین، هیستوشیمی، موش
  • علی سالاری صفحات 150-154
    این مطالعه با هدف مقایسه میزان عوارض عصبی در جراحی با برش قدامی و خلفی در شکستگی های نیمه فوقانی رادیوس بزرگسالان انجام شده است. به این منظور 310 بیمار با شکستگی هر دو استخوان ساعد در نیمه فوقانی که از سال 1376 لغایت 1381 در بخش ارتوپدی بیمارستان شهید دکتر باهنر کرمان جراحی شدند، مورد بررسی گرفتند که از این تعداد 121 مورد زن و 189 مورد مرد بوده و از نظر سن حداقل سن بیماران 12 سال و حداکثر 68 سال با متوسط 43.2 سال بود. برش قدامی در 153 مورد (49.4 درصد) و برش خلفی در 157 مورد (50.6 درصد) صورت گرفت. محل شکستگی در 170 بیمار (54.8 درصد) در یک چهارم فوقانی ساعد و در 140 مورد (45.2 درصد) در یک چهارم میانی بود. از این تعداد 283 بیمار (91.3 درصد) بدون عارضه عصبی بودند ولی در 27 بیمار (8.7 درصد) عارضه عصبی پس از عمل جراحی بوجود آمد که در 24 مورد (88.8 درصد)عصب رادیال صدمه دیده و در 3 مورد (11 درصد) عصب مدیان مورد تعرض قرار گرفته بود. در 9 بیمار 33.3) درصد) عارضه عصبی در ماه اول و در 12 مورد (44.4 درصد) در ماه دوم بر گشت کرده و 3 مورد (11.1 درصد) در ماه سوم بهبود یافتند. در سه مورد (11.1 درصد) پس از شش ماه هیچ گونه برگشتی از نظر عوارض عصبی وجود نداشت. عارضه عصبی رادیال در برش خلفی بیشتر از برش قدامی مشاهده شد و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). بر اساس نتایج این مطالعه انجام روش جراحی با برش قدامی در شکستگی نیمه فوقانی رادیوس توصیه می شود.
    کلیدواژگان: رادیوس، صدمه عصب رادیال، شکستگی رادیوس، شکستگی دوبل ساعد، صدمه عصب مدیان
  • پیام خزائلی، ملیحه کرامتی صفحات 155-162
    امروزه آلفا هیدروکسی اسیدها به طور گسترده ای در کنترل و درمان ناراحتی های پوست به کار می روند. اسید آزلائیک یا Heptane-1،7-Dicarboxylic Acid، ماده ای طبیعی است که می تواند به صورت آندوژن از دی کربوکسیلیک اسیدهای زنجیره بلند، متابولیسم اسید اولئیک و امگا اکسیداسیون مونوکربوکسیلیک اسیدها بوجود آید. این ماده اثرات باکتریواستاتیک و باکتریوسیدال بر علیه انواع گونه های هوازی و بی هوازی میکروارگانیسم های عامل آکنه نشان داده است. خواص مفید اسید آزلائیک باعث شده این ترکیب به صورت فرمولاسیون های مختلف دارویی عرضه شود. روش های آنالیز معرفی شده برای اندازه گیری اسید آزلائیک شامل روش هایی از قبیل HPLCو GC بوده که در مواردی چون اندازه گیری میزان این ترکیب در پلاسما کاربرد دارند. البته با توجه به عدم وجود گروه کروموفور در ساختمان این ترکیب، در این روش های آنالیز نیز مراحل آماده سازی قبل از ستون بایستی صورت گیرد. اما در انجام فرمولاسیون های دارویی شاید استفاده از چنین روش های پر هزینه و وقت گیر مورد لزوم نبوده و روش هایی ساده تر و البته دقیق بتوانند مفید واقع شوند. در این تحقیق، تیتراسیون در محیط غیر مائی به عنوان روشی مناسب جهت آنالیز اسید آزلائیک معرفی و پارامترهای تایید متد آن بررسی شده است. در این روش پس از حل کردن آزلائیک اسید در دی متیل فرمامید، تیتراسیون توسط متوکسید سدیم در حضور تیمول بلو انجام می شود. در تیتراسیون های مکرر انجام شده در تمامی غلظت ها، ضرایب انحراف معیار و درصد خطا کمتر از 5% و مقادیر LOD و LOQ این روش برای تعیین مقدار آزلائیک اسید به ترتیب 0.111 و 0.372 محاسبه شد. نتایج تایید متد روش تیتراسیون پیشنهادی نشان داد که این روش در تعیین مقدار اسید آزلائیک در فرآورده های دارویی می تواند با اطمینان به کار رود.
    کلیدواژگان: اسید آزلائیک، تیتراسیون در محیط غیر مائی، تایید روش
  • بهزاد سرور عظیم زاده، شهین نارویی صفحات 163-169
    روش های معمول استنت گذاری نیازمند دیلاتاسیون قبلی است که احتمال صدمه به جدار رگ و هزینه عمل را افزایش می دهد. در این مطالعه، ایمنی و کارآیی استنت گذاری مستقیم با استنت هایAVE (S7) (ساخت کارخانه مدترونیک آمریکا) در 100 بیمار بررسی شده است. آنژیوگرافی کرونر قبل و بعد از استنت گذاری انجام و در صورت نیاز مجددا تکرار شد. وضعیت بالینی بیماران تا 9 ماه بعد از استنت گذاری مورد بررسی قرار گرفت. در 100 بیمار (76 مرد و 24 زن) با میانگین سنی 12±51 سال که از فروردین 1380 تا شهریور 1381 در بیمارستان شفا دانشگاه علوم پزشکی کرمان تحت آنژیوگرافی کرونر قرار گرفتند، 102 استنت AVE (S7) برای 102 تنگی گذاشته شد. 84 بیمار (84%) آنژین پایدار و 16 بیمار (16%) آنژین ناپایدار داشتند. در همه موارد استنت گذاری مستقیم با موفقیت انجام شد. موردی از صدمه دیدن یا از بین رفتن استنت دیده نشد. همه استنت ها در محل هدف کار گذاشته شد و در همه موارد استنت گذاری موفق و تنگی باقیمانده کمتر از %30 بود. پس از 9 ماه هیچ یک از بیماران فوت نکردند ولی 8 بیمار (8%) پس از 3 ماه و 4 بیمار (4%) پس از 6 ماه نیاز به عمل جراحی پیدا کردند. پس از 6 ماه، در بررسی بالینی 90 بیمار (90%) و پس از 9 ماه، 82 بیمار (82%) بدون علامت و آنژین صدری بودند و در 80% بیماران در طی 9 ماه بعد، هیچ گونه حادثه ایسکمیک قلبی گزارش نشد. این مطالعه نشان می دهد که استنت گذاری مستقیم با استنت های AVE(S7) از ایمنی و کارایی کافی برخوردار است و نتایج بالینی و آنژیوگرافیک 9 ماه بعد قابل قبول و مناسب است.
    کلیدواژگان: (S7) AVE، انفارکتوس میوکارد، استنت، انسداد مجدد، استنت گذاری مستقیم
  • منیژه مختاری دیزجی، نگاه نیک انجام صفحات 170-177
    خواص الاستیک شریان های اصلی، اطلاعات جامعی از پیشرفت بیماری های شریانی ارائه خواهد داد. در این مطالعه، تغییرات قطر، تغییرات سطح مقطع، مدول الاستیک فشار - کرنش و سفتی شریان کاروتید مشترک در زنان و مردان سالم و مبتلا به آترواسکلروز بر اساس تغییر فشار انتهایی مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات قطر و سطح مقطع شریان کاروتید در دو فاز سیستول و دیاستول، توسط سیستم اولتراسونوگرافی B-mode و بر اساس ردیابی حدود شریان، اندازه گیری شد. تغییرات فشار انتهایی شریان کاروتید، به طور غیر مستقیم از شریان بازویی حاصل شد. با توجه به کرنش و تغییرات فشار انتهایی شریان، مدول الاستیک فشار - کرنش و سختی محاسبه گردید. نتایج حاصل از بررسی پارامترهای مکانیکی شریان کاروتید مشترک بر اساس تغییر فشار انتهایی نشان می دهد که اختلاف معنی داری میان گروه های سالم و مبتلا به آترواسکلروز وجود دارد (P<0.05). نتایج حاصل از بررسی گروه زنان با مردان سالم و مبتلا به آترواسکلروز در همان محدوده سنی مقایسه گردید و نشان داد که پارامترهای قطر، سطح مقطع و مدول الاستیک فشار - کرنش و سفتی تابع جنس نیستند و با شروع بیماری آترواسکلروز پارامترهای الاستیک هر دو گروه از یک روند افزایشی تبعیت می کنند. مطالعه نشان می دهد که با به کارگیری فشار انتهایی می توان شریان های مبتلا به آترواسکلروز را در هر دو گروه زن و مرد، بویژه در شرایط تنگی شدید شناسایی کرد.
    کلیدواژگان: امواج فراصوتی، مدول الاستیک شریان کاروتید، سفتی، فشار انتهایی، آترواسکروز، جنس
  • پیام خزائلی، مهدی انصاری، سیمین سریزدی، بهاره امین صفحات 178-187
    با توجه به مزایای کاربرد توام اریترومایسین و ترتینوئین، هدف از این تحقیق ارائه یک فرمولاسیون ژل موضعی شامل این دو دارو بوده است. برای آنالیز و تعیین مقدار اریترومایسین و ترتینوئین روش اسپکتروفتومتری UV، به دلیل سادگی و دقت بالای این روش استفاده شد. روش انتخابی باید به ترتیبی عمل نماید که امکان تعیین مقدار اریترومایسین و ترتینوئین در حضور یکدیگر وجود داشته باشد و هر یک در اندازه گیری دیگری هیچ تداخلی ایجاد نکند. به این منظور بعد از بررسی های مختلف، متد کمپلکسومتری با ارتونیتروبنزالدئید برای اریترومایسین انتخاب و نیز برای اندازه گیری و تعیین مقدار ترتینوئین از محیط آب اتانول ایزوپروپیل الکل اسیدی استفاده شد. به منظور فرمولاسیون ژل دارویی، از عوامل ژلیفیان، پلاستی سایزر، حلال وکمک حلال های مختلف استفاده شد. این مواد شامل کاربوپل، CMC، HPC، HPMC، پروپیلن گلیکول، اتانول، ایزوپروپیل الکل و آب بودند. بعد از انتخاب عوامل مناسب فرمولاسیون، دیاگرام های سه تایی به منظور تعیین درصد دقیق اجزای متغیر به کار گرفته شد. پس از انتخاب فرمولاسیون های مناسب از لحاظ شکل ظاهری، آزمایشات پایداری فیزیکی بر روی فرمولاسیون ها صورت گرفته و سپس آزادسازی داروها از پایه ژل به روش سل دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که می توان اریترومایسین و ترتینوئین را به صورت ژل موضعی در ترکیب با هم و با آزادسازی مناسب تهیه و به بازار دارویی عرضه نمود.
    کلیدواژگان: آکنه، اریترومایسین، ترتینوئین، ترکیب درمانی، تعیین مقدار
|
  • Zahedi Mj, Darvish Moghadam S Pages 131-135
    Hemophilia is the most common congenital coagulative disorder, which exposes the patients who many problems because of lack of coagulative factors, higher risk of viral infections and other complications. This study was designed t detect the prevalence of Hepatitis B and C infection in Hemophiliac patients referring to Kerman Samenalhojaj center. For this purpose, 97 Hemophiliac patients were studied during the summer 2002 and their demographic data such as age, sex, duration of disease, history of blood transfusion and drug history were colleted. By means of serologic tests HBV and HCV were diagnosed. In order to determine risk factors, odds ratio was calculated. From total subjects 84 were male and 13 were female and their mean age was 21.8±11.6 years (Mean±SD). Among subjects 43 person (44.3%) had HCV infection and only 1 person had HBV infection. Patients with HCV infection, had greater mean age comparing to the non-infected patients. There was statistical significant relationship between blood transfusion and HCV infection. That is, blood transfusion had increased the risk of HCV infection 2.3 times. The high risk of HCV infection in Hemophiliac patients has been demonstrated in several investigations and shows the role of blood transfusion in HCV infection. Lack of HBV infection in Hemophiliac patients suggests that blood transfusion is not the main way of HBV infection. However these patients are at a high risk of HBV infection. Because of many complications of HBV and HCV infection, detection of these infections in Hemophiliac patients is highly necessary.
  • Bazaz Zadegan N., Mir Hosseini N., Ziaaddini H., Asadi Ar, Kahrizi K., Arzhangi S., Astani A., Mohseni M., Riaz Alhosseini Y., Nejat M., Jalalvand Kh, Smith Rjh, Nishimura C., Najmabadi H Pages 136-140
    Congenital hearing loss with many genetic and environmental causes affects 1 in 1000 newborns. Mutations in the GJB2 (Gap junction beta-2) gene encoding the gap junction protein connexin 26 have been established as the main cause of autosomal recessive non-syndromic hearing loss. The aim of this study was to study the frequency of one mutation (35delG) of GJB2 gene in Kerman non-syndromic deaf population. For this purpose, 130 chromosomes from 65 patients were studied and 35delG mutation was diagnosed in 3 (2.3%) chromosomes (1 patient was homozygote and the other one was heterozygote). This rate of frequency is significantly higher comparing to that in the whole population of Iran.
  • Mahmoodian Ar, Zaman Soltani F., Alavi H., Fazel Ar Pages 141-149
    Previous studies have shown that epididymial and its secretions are critical for sperm maturation. These secretions contain many glycoconjugates with sialic acid terminal sugar. This terminal sugar by intervening in cellular interactions and masking surface receptors, has an important role in sperm maturation and protection. Moreover lectins have been employed as useful probes to detect the presence of glycoconjugates with specific sugar residues such as sialic acid. Considering the importance of sialic acid, distribution of this terminal sugar in different parts of mouse epididymis was studied by means of lectin histochemistry. For this purpose, epididymial tissue species were obtained from 15 adult male BALB/c mice. After fixation and routine laboratory process, 5 µm sections prepared from paraffin blocks. Slides were exposed to lectins with lectin-histochemistry. For this purpose, wheat germ agglutinin (WGA), specific for sialic acid, was employed. Then they assessed with light microscope. The rate of reactions in epithelial cells and spermatozoa were significantly different parts of epididyms. In this manner that, in spermatozoa, stereo cilia and luminal surface the least reactions were seen in caput, while the most reactions were seen in cauda. Epithelial cells, too, showed less reaction in caput comparing to corpus and tail of epididyms. Sialic acid has been identified in many glycoproteins secreted by epididyms and is necessary for sperm maturation. It seems that this maturation happens mostly in body and tail of epididyms during epididymial transit. Increase in sialic acid content of spermatozoa during epididymial transit is probably due to the secretion of glycoconjugates containing this component by epididymial principal and flask cells.
  • Salari A Pages 150-154
    This clinical study was carried out to compare the rate of nerve complications after posterior and anterior approaches in forearm both bone fractures in adults. For this purpose, 310 patients with forearm both bone fractures operated during 1997-2002 in Kerman Shahid Bahonar hospital were studied. From these patients, 121 cases were female and 189 cases were male and they were aged from 12 to 67 years old with the average of 43.2 years. In 170 patients (54.8%) fractures were in the proximal 4th and in 140 patients in the middle 4th. In 283 cases nerves were intact, while 27 cases (18.7%) had nerve palsy of whom 24 cases had radial nerve palsy and 3 cases had median nerve palsy. Among patients with nerve injury, 5 cases had been operated with anterior approach and 20 cases with posterior approach. In 9 cases regeneration of the damaged nerves occurred in the first month, in 12 cases in the 2nd month and in 3 cases in the 3rd month and three cases had no evidence of regeneration at the end of 6th month. Based on the results, radial nerve palsy is more frequent in the posterior approach comparing to the anterior approach and this difference is statistically significant. Therefore the anterior approach for decreasing nerve damage is recommended.
  • Khazaeli P., Keramati M Pages 155-162
    Alpha-hydroxylic acids are widely used in the treatment and control of skin disorders. Azelaic acid is a naturally occurring alpha-hydroxy acid that can be formed endogenously from long-chain dicardoxylic acids, metabolism of oleic acid or omega oxidation of mono carboxylic acids. It shows bacteriostatic and bactericidal activities against aerobic and anaerobic microorganisms present on acne-bearing skins. The beneficial effects of Azelaic acid have been lead to different pharmaceutical formulations such as creams, gels, etc. HPLC and GC techniques are mostly used for the determination of Azelaic acid in plasma. These techniques are very accurate but, they are expensive and time consuming due to the lack of chromophore and consequently the necessity of pre-column sample preparation. For the determination of Azelaic acid in pharmaceutical dosage forms, a simple method with suitable accuracy and precision is needed. In this research, non-aqueous titration was used for the determination of Azelaic acid. For this purpose, Azelaic acid was titrated by sodium methoxide in the presence of thymol blue. The results of method validation by considering various parameters showed the accuracy of the suggested method in the determination of Azelaic acid in pharmaceutical formulations.
  • Sarvar Azim Zadeh B., Narooi Sh Pages 163-169
    Conventional methods of stenting require predilatation, which potentially increase vessel wall injury and cost of the procedure. In this study, the safety and efficacy of direct AVE-S7 (Medtronic-USA) stent placement were evaluated in 100 patients. Quantitative coronary angiography was performed at the baseline and post-stent. Clinical follow-up was done up to 9 months. In 100 patients (76 male/24 female; Mean age 51±12 years), with stable angina (N=84; 84%) and unstable angina (N=16, 16%), 102 AVE-S7 stents (Diameter 3.2±0.2 mm) were implanted for 102 stenoses. Direct stenting was successful in all stenoses. No stent was lost or damaged and all stents were implanted at the target site. Angiographic success (<30% residual stenosis) was achieved in all lesions. In the 9-month follow up, none of the patients died. Target lesion revascularization became necessary in 8 (8%) patients after 3 months and in 4 (4%) other patients after 6 months. After 6 months, 78 patients (78%) and after 9 months 82 patients (82%) were free of anginal symptoms and after 9 months 80% of the patients were free of the ischemic events. This study demonstrates the safety and efficacy of direct placement of the AVE-S7 stent as well as its favorable clinical and angiographic results up to the 9 months after the procedure.
  • Mokhtari Dizaji M., Nik Anjam N Pages 170-177
    Evaluation of elastic properties of major arteries is subject of great interest with respect to the development of vascular diseases. In this study changes in diameter and cross-sectional area, stress-strain elastic modulus and stiffness of the common carotid arteries in healthy and atherosclerotic women and men were evaluated by using indirect end pressure changes. Variations in diameter and cross-sectional area of carotid artery in systolic and diastolic phases were measured by B-mode ultrasonography and using edge tracking algorithm. Indirect end pressure measurement was performed immediately after the measurement of the pulsatile vessel diameter. Pressure-strain elastic modulus and stiffness were estimated based on the strain and end pressure changed. The results of the evaluation of mechanical parameters of common carotid artery based on end pressure changes showed significant difference between healthy and atherosclerotic women (P<0.05). Comparison of women and men with the same age range in 2 groups of normal and atherosclerotic showed that mechanical properties and diameter changes are not sex-dependent and in the process of atherosclerosis disease elastic parameters show increase in both sex. By evaluating end pressure change of common carotid artery, atherosclerosis disease (Especially in severe stenosis) in both sex can be detected.
  • Khazaeli P., Ansari M., Saryazdi S., Amin B Pages 178-187
    Acne vulgaris is a chronic and prevalent usually self-limited disorder. Topical medication is the main route for acne therapy. In this disorder the most widely used topical preparations are antibiotics such as Erythromycin and keratolytic agents such as Tretinoin. Excellent results with minimal side effects may be achieved by a fixed combination of Tretinoin and Erythromycin. This combination therapy increases efficacy and a faster response in the treatment of acne may be achieved. The purpose of this work was to assess a suitable formulation of Erythromycin and Tretinoin in a topical gel base. UV spectrophotometer analysis was chosen for Erythromycin and Tretinoin assay. This method was adapted to assay Erythromycin and Tretinoin in their combination. The proposed method for Erythromycin was the formation of a complex with O-nitrobenzaldehyde, in glacial acetic acid and in the presence of hydrochloric acid, which manifested maximum absorbance at 486 nm. For the measurement of Tretinoin, the absorption peak at 355 nm in acidic ethanol-water-isopropyl alcohol (IPA) mixture was suitable. In order to formulate the Erythromycin and Tretinoin in a gel base, gelling agents, plasticizers, solvents, cosolvents such as carbopol, HPC, HPMC, ethanol, propylene glycol (PG), isopropyl alcohol (IPA) and water have been used. By using tertiary diagrams, the most proportionate percentage of gel constituents have been determined. The formulations have been controlled for rheological, organoleptic properties and physical and chemical stability under several conditions (4, 25, 40°C). The release of drugs from the gels was studied using Franz diffusion cell and the best formulations were chosen. Drug release rates followed Higuchi’s law. The results indicated that Erythromycin and Tretinoin could be formulated in a gel base with a suitable release profile and presented to pharmaceutical market.