فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 26 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هانیه توکلی*، مهدی مومنی صفحات 2-18
    مقدمه و هدف پژوهش

    رشد شهری در قرن بیستم سهم جمعیت شهرنشین را به شدت افزایش داد وشهر نشینی را به شیوه غالب زندگی تبدیل کردامروزه با گسترش و پیچیدگی نظام شهری و شهرنشینی، دولت مردان و مسیولین دیگر به تنهایی قادر به کنترل و هدایت جوامع شهری و پاسخ به نیازهای روزافزون توسعه شهری نیستند. در این حالت فرایندی از همیاری دولت، بخش عمومی، جامعه مدنی و بخش خصوصی شکل می گیرد که حکمروایی شهری نامیده می شود. یکی از آثار حکمروانی خوب شهری را می توان در مفهوم قابل اندازه گیری شاخص های مربوط به کیفیت زندگی بررسی کرد. بنابراین هدف مقاله حاضردر ابتدا مختصات و ابعاد حکمروایی خوب شهری و کیفیت زندگی شهری بررسی وتبیین شد وسپس با استفاده از مدل «فرآیند سلسه مراتبی»  AHPدر مناطق یک، هفت و بیست و دو تهران این شاخص ها مورد ارزیابی قرار گرفت

    روش پژوهش

     روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر مطالعات اسنادی-کتابخانه ای وبراساس، بررسی های میدانی صورت گرفته است. سپس داده ها و اطلاعات اولیه طبقه بندی و به تبع آن مدل مفهومی AHP تهیه شد

    یافته ها

     درمدلAHP مبتنی بر شاخص های استاندارد حکمروایی خوب شهری در سه منطقه مورد نظر این شاخص ها به 4 خوشه که هر کدام هم با 4 زیر معیار در نرم افزار Expert choice تولید شد

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهدبا استفاده از مقایسات زوجی وتحلیل حساسیت وزن شاخص شفافیت153/0، وشاخص مشارکت080/0، شاخص پاسخگویی439/0 شاخص حاکمیت قانون 328/0 است. همچنین مقدار شاخص ناسازگاری نیز کمتر از 10/0 بوده و در سطح پذیرفته شده است. که وضعیت شاخص های حکمروایی به ترتیب اولویت مناطق 1، 22و7 تهران است.

    کلیدواژگان: حکمروایی خوب شهری، کیفیت زندگی، فرآیند سلسله مراتبی(AHP)، مناطق تهران
  • حسین ذبیحی، بهار عبدالله*، بهسا عبدالله صفحات 19-30
    مقدمه و هدف پژوهش

     امروزه با توجه به ضرورت توسعه پایدار و اهمیت روزافزون آن در مسایل شهری، در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان توسعه فضاهای شهری بر مبنای رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی انجام می گیرد.این رویکردنقش مهمی را در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ایجاد جوامعی پویا و سرزنده ایفا می کند. مجتمع های ایستگاهی از جمله اجزای این نوع توسعه می باشند که با تمرکز و جانمایی بهینه کاربریهای مختلف در ایستگاه ها و محدوده پیرامون آن ها سهم به سزایی در کاهش جابجایی های متعدد مسافران و تامین خدمات موردنیاز آنها دارند.در پژوهش حاضر نمونه مطالعاتی ایستگاه متروی دروازه دولت می باشد که یک ایستگاه تقاطعی در بخش مرکزی شهر تهران است و سهم به سزایی در جابجایی مسافران دارد. از این رو هدف از ارایه این پژوهش، ارزیابی و تعیین نقش مجتمع ایستگاهی دروازه دولت با رویکرد توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی به منظور تمرکز فعالیتها و تامین نیازهای جمعیتی می باشد.

    روش پژوهش

     روش پژوهش حاضر، توصیفی - تحلیلی است و از جمله تحقیقات کاربردی می باشد. در این راستا در تبیین ادبیات و مبانی نظری از مطالعات کتابخانه ای و به منظور مطالعه ی نمونه موردی از روش میدانی استفاده شده است. همچنین به منظور تحلیل و ارزیابی از تکنیک فرایند تحلیل شبکه ای (ANP) و نرم افزار Super Decisions استفاده شده است. در واقع این تکنیک با ارایه رویکرد تصمیم گیری چند معیاره، ضمن اولویت بندی زیرمعیارهای موثر در هدف پژوهش، به تعیین نقش مجتمع ایستگاهی دروازه دولت می پردازد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که احداث مجتمع ایستگاهی دروازه دولت گرچه سبب ارتقاء کیفیت عرصه های عمومی و کاهش آلودگی های زیست محیطی می شود اما بیشترین نقش را در ارتقاء حمل و نقل عمومی ایفا می کند. در پایان نیز با توجه به نتایج ارزیابی، راهکارها و پیشنهاداتی به تفکیک گزینه های مورد بررسی ارایه می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی (TOD)، مترو دروازه دولت، فرایند تحلیل شبکه ای (ANP)
  • صدیقه کیانی سلمی* صفحات 31-42
    مقدمه و هدف پژوهش

     فضاهای سبز و پارک های طبیعی شهری با رویکرد ارزش غیرمستقیم، کارکردهای ویژه ای دارند. پوشش گیاهی همراه با جاذبه های دیگر نظیر آبنماها در پارک های شهری علاوه بر تلطیف هوا و تعدیل فشارهای روانی، زمینه بسیار مناسبی برای تبادل افکار و ارتباط خانواده ها نیز فراهم می کند. برآورد ارزش این اماکن تفریحی دارای اهمیت فراوانی است، به طوری که مردم و مسیولان را از ارزش واقعی محیط زیست شهری بیشتر آگاه ساخته و آنها را در حفظ و برنامه ریزی در گسترش اماکن مصمم می سازد و امتناع از آن در درازمدت پیامدهای ناگواری خواهد داشت. ارزش گذاری اقتصادی، روشی برای برآورد ارزش پولی اینگونه دارایی ها جهت لحاظ نمودن ارزش بالقوه منابع اکوسیستمی در برنامه ریزی های توسعه ای، مدیریت بهره برداری و حفاظت و نگهداری از بوم نظام ها به عنوان میراث های طبیعی است. هدف پژوهش حاضر برآورد ارزش تفریحی محیط زیست اصفهان (پارک کوهستانی صفه به عنوان یک نمونه موردی) با استفاده از روش ارزشگذاری مشروط بوده، افزون برآن عوامل موثر بر تمایل به پرداخت بازدیدکنندگان از این پارک را تعیین کرده است نیز تعیین شده است.

    روش پژوهش

     این پژوهش از نوع کاربردی و به روش توصیفی - تحلیلی می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار spss  ، نرم افزار اقتصادی shazam 90 و نرم افزار ریاضی Mathematica استفاده شده است. جهت پاسخگویی به فرضیات پژوهش نیز از روش های رگرسیونی و مدل های الگوی لاجیت استفاده شده است. برای برآورد تعداد نمونه از فرمول کوکران و روش نمونه گیری تصادفی استفاده  و کار تحلیل با 300 پرسشنامه پیگیری شد.

    یافته ها

     نتایج حاصل از تحلیل Logit بیانگر آن است متغیرهای در آمد فرد، سن، تحصیلات، کیفیت پارک و علاقمندی به محیط زیست تاثیر معنی دار مثبت در برآورد تمایل افراد به پرداخت داشته اند و متوسط تمایل به پرداخت هر خانوار در ماه 219/1959 تومان بوده که با توجه به تعداد سه میلیون بازدیدکننده و متوسط بعد خانوار 8/3 نفر مبلغ کل ارزش تفریحی سالانه پارک کوهستانی صفه 842/751/546/1 تومان برآورد گردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل بیش از 75 درصد پاسخگویان متمایل به پرداخت مبالغی از 1000 تا 2000 تومان به عنوان مبلغ ورودی بوده اند. ضریببرآوردشدهپیشنهاد،کهمهمترینضریبدرروش CVMمی باشد با علامت منفی معنادار شده و این بدان مفهوم است که در یک بازار فرضی با افزایش میزان مبلغ پیشنهادی برای رقم ورودی میزان تمایل به پرداخت کاهش می یابد که البته دور از ذهن نبوده و متناسب با انتظار است. با توجه به اثر نهایی این متغیر با افزایش در قیمت پیشنهادی، احتمال پذیرش مبلغ جهت پرداخت بابت استفاده تفرجی 48% کاهش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: ارزشگذاری مشروط، پارک کوهستانی صفه، میزان تمایل به پرداخت، مدل Logit
  • مریم ناصر، اصغر محمدی* صفحات 43-56
    مقدمه و هدف پژوهش

     پارک ها یکی از عوامل شکل دهنده شهرها به شمار می آیند و به دلیل فضای سبز قابل ملاحضه خود، علاوه بر داشتن تاثیرات زیست محیطی به سبب ایجاد چشم اندازهای زیبا و سرسبز در زیبایی شهرها سهم بسیار زیادی دارند.این پژوهش با هدف ارزیابی میزان رضایتمندی شهروندان اهر از وضعیت پارکهای شهری انجام شده است.

    روش پژوهش

     در پژوهش حاضر ترکیبی از روش های اسنادی، تحلیلی و پیمایشی (پرسشنامه) استفاده شده است که بصورت میدانی و توزیع پرسشنامه در بین ساکنین شهر اهرصورت گرفته و با استفاده از نرم افزار SPSS به تجزیه و تحلیل نهایی آنها اقدام شده است. جامعه آماری این پژوهش براساس فرمول کوکران321 نفر است.

    یافته ها

     یافته های تحقیق بیانگر آن است که بالای 60 درصد پاسخ دهندگان وضعیت پارکها را ضعیف ارزیابی نموده اند. نتایج آزمون های آماری نشان داد که میزان رضایت ساکنان شهر اهر از وضعیت پارکها پایین تر از متوسط (5 >2.38>1 با میانگین3) ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج آزمون T تک نمونه ای نشان دادکه مقدار T بدست آمده در سطح 99 درصد اطمینان بطور قابل توجهی معنادار می باشد چرا که میانگین نمرات نظرات افراد پایین تر از میانگین حد متوسط (3) می باشد.

    کلیدواژگان: رضایتمندی، پارک، کیفیت پارکها، شهروند، شهر اهر
  • سحر شتابان*، سید موسی پور موسوی، علی اکبر رضایی صفحات 57-70
    مقدمه و هدف پژوهش

     این پژوهش در نظر دارد مولفه های تاثیر گذار بر ارتقای هوش فرهنگی مدیران شهری در تعامل فرهنگی با شهروندان را تبیین و رهنمود هایی را جهت بهبود و ارتقای ابعاد رفتاری مدیران با شهروندان را ارایه نماید.

    روش پژوهش

    نوع پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه انجام توصیفی، تحلیلی است و اطلاعات به دو شیوه اسنادی (کتابخانه ای) و پیمایشی (میدانی) جمع آوری گردیده است.

    یافته ها

     در بررسی روابط بین ابعاد چهارگانه هوش فرهنگی, نتایج حاکی از رابطه معنی دار بین بعد استراتژی هوش فرهنگی با بعد رفتار و انگیزش هوش فرهنگی است. همچنین مشخص شد تاثیرگذاری هوش فرهنگی بر عملکرد وظیفه ای برخاسته از ابعاد دانش و رفتار هوش فرهنگی است.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد عوامل شناختی و فرا شناختی تاثیر زیادی در ارتقای هوش فرهنگی مدیران شهری دارد.

    کلیدواژگان: هوش فرهنگی، مدیریت شهری، شهرداری تهران، فرهنگ، هوش
  • پروانه سلاطین*، سمانه محمدی صفحات 71-80
    مقدمه و هدف پژوهش

     امروزه انرژی و کاربرد آن در زندگی بشر از جایگاه ویژه ای برخوردار است. انرژی لازمه و پیش نیاز پیشرفت اجتماعی و توسعه اقتصادی است و نیاز حیاتی انسان به آب، غذا و سرپناه را تامین می کند. در دهه های اخیر تقاضا برای انرژی به عنوان نهاده ای مهم و استراتژیک در تولید کالا و خدمات و نیز به عنوان کالایی ضروری برای مصرف کنندگان، به شدت افزایش یافته است. در این راستا هدف اصلی این مقاله بررسی ارتباط تیوریک و میزان تاثیرگذاری شهرنشینی بر میزان مصرف انرژی در گروه کشورهای منتخب صادرکننده نفت می باشد.

    روش پژوهش

     تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی، تطبیقی، علی و از نظر شیوه نگرش پرداختن به مساله استنباطی است.

    یافته ها

     نتایج حاصل از برآورد مدل به روش اثرات ثابت و گشتاور تعمیم یافته درگروه کشورهای منتخب در دوره زمانی 2012-2000 نشان می دهد شهرنشینی تاثیر مثبت و معناداری بر میزان مصرف انرژی درگروه کشورهای منتخب دارد.

    نتیجه گیری

    دلیل اصلی افزایش مصرف انرژی به دنبال بروز پدیده شهرنشینی، تغییر الگوی مصرفی مردم، افزایش تقاضای کالاها و خدمات و درنتیجه افزایش مقیاس تولید و همچنین افزایش مصرف انرژی در بخش حمل ونقل می باشد.

    کلیدواژگان: شهرنشینی، مصرف انرژی، اثرات ثابت، گشتاور تعمیم یافته
  • وحید رحمانی* صفحات 81-92
    مقدمه و هدف پژوهش

     مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش دریافتی های غیر مستمر در رضایت شغلی کارکنان شهرداری تبریز انجام شده است. این تحقیق از لحاظ معیار اجرایی، تحقیق کاربردی است. محقق با شناخت تاثیر دریافتی های غیرمستمر در رضایت شغلی در صدد هموار کردن سیاست گذاری مسیولان در جهت بهبود سطح رضایت شغلی کارکنان می باشد.

    روش پژوهش

     در پژوهش حاضر در پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع تحقیق و جامعه آماری مورد مطالعه از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به شکل چند مرحله ای استفاده شده است. در این تحقیق ترکیبی از روش اسنادی پیمایشی بکار رفته و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات لازم جمع آوری شده است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان شاغل در شهرداری شهر تبریز تشکیل می دهند که طبق فرمول کوکران 130 نفر مورد پرسش قرار گرفتند. داده های جمع آوری شده بعد از استخراج و کد گذاری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

     نتایج بررسی 6 فرضیه این تحقیق نشان می دهد که بین تمامی مولفه های رضایت از دریافتی های غیرمستمر با رضایت شغلی رابطه وجود دارد و این رابطه مثبت می باشد یعنی با افزایش رضایت از دریافتی های غیرمستمر سطح رضایت شغلی کارکنان نیز افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

    با توجه به مقادیر ضریب همبستگی محاسبه شده برای ارتباط بین متغیرها، همبستگی بین رضایت از خدمات بیمه ای، رضایت از تسهیلات مالی و رضایت از خدمات تفریحی - رفاهی با رضایت شغلی معنی دار گزارش شده است.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، دریافتی غیر مستمر، کار کنان، شهر داری تبریز
|
  • Hanie Tavakoli *, Mehdi Moemeni Pages 2-18
    Introduction and objective

    Urban growth in twentieth century has increased the urban population dramatically and made urbanization the default way of living. Nowadays, with urban expansion and its complexity, governors and authorities cannot handle and guide the urban societies and meet the increasing demands of urban development by themselves. In this situation, a process of coordination forms among government, public sector, civil society and private sector which is called urban governance. One of the impacts of good urban governance can be investigated in the measurable concept of life quality indexes. Therefore, this study firstly aimed to analyze and determine the coordinates and dimensions of good urban governance and then by utilizing analytic hierarchy process (AHP) model, these indexes were evaluated in Districts 1, 7 and 22 of Tehran City.
    Study

    method

    Study method was descriptive-analytic and based on the document-library studies and field researches. Then primary data were classified and accordingly AHP conceptual method was prepared.

    Findings

    In AHP model based on the standard good urban governance indexes, these indexes were divided into 4 clusters in which each of them were provided with 4 sub criteria in Expert Choice software.

    Conclusion

    By utilizing pairwise comparisons and sensitivity analysis, the study results show the weights of indexes accordingly: transparency index 0.153, participation index 0.080, accountability index 0.439 and rule of law index 0.328. Also, the inconsistency index weighs at 0.10 and acceptable level. Districts 1, 22 and 7 are respectively arranged according to governance index from highest to lowest.

    Keywords: good urban governance, life quality, Analytic Hierarchy Process, Tehran districts
  • Hossein Zabihi, Bahar Abdolah *, Behsa Abdolah Pages 19-30
    Introduction

    Nowadays, due to the necessity of sustainable development and its growing importance in urban issues, the development of urban spaces is based on Transit-oriented development approach in many developed countries. This approach plays an important role in improving the quality of life of citizens and creating vitality communities. Station complexes are the components of TOD approach that reduce the multiple movement of passengers and meet the needed services by focusing and locating of different land uses in the stations and the area around them.In this research, the case study is the Darvazeh-Dolat metro station which is a junction station in central area of Tehran, and has an important role in transport passengers. Hence, the aim of this study is to evaluate and determine the role of the Darvazeh-Dolat Station complex with Transit-oriented development Approach in order to focus into the activities and meet the population needs.

    Method

    The present research is an applied research based on the content and with a descriptive-analytic method. Data collection is conducted by using library and field studies. Thus, library studies were used explaining literature and field methods were applied for case study.Moreover, analysis and evaluation have been performed by using the Analytic Network Process (ANP) technique  and  Super Decisions software. This technique, by offering Multi-Criteria Decision Making (MCDM) approach, determine the role of Darvazeh-Dolat complex station.

    Conclusion

    The findings of this study show that construction of the Dravazeh-Dolat station complex plays the most important role in promoting public transport. Finally, according to the findings, some strategies and suggestions are proposed.

    Keywords: Station Complex, Transit-oriented development (TOD), Darvazeh-Dolat metro station, Analytic Network Process (ANP) technique
  • Sedighe Kiani Salmi * Pages 31-42
    Introduction and aim of the research

     By considering indirect value approach, urban green spaces and natural parks have special functions. Vegetation and other attractions like waterfronts in urban parks, not only make the weather fair and adjust the spiritual stresses, but also provide a very suitable context for thought interchange and family communications. It is very important to estimate the value of these recreational places in a way that people and authorities become more aware of actual value of urban environment and make them determined in maintaining and planning for expansion of the places which its refusal in the long time has unpleasant consequences. Economical valuation is a method for estimating financial value of these properties for considering potential value of ecosystem resources in expansion planning, utilization management and conservation and maintenance of ecosystems as natural inheritances. The Present study is conducted to estimate the recreational value of Isfahan environment (Sofe Mountaineer Park as a case study) by using contingent valuation method. In addition, the effective factors on park visitors’ willingness to pay are specified.

    Method

    The present research is functional with the descriptive-analytic method. SPSS software, Shazam90 economic software and Mathematica mathematical software have been used for the information analysis. Regression methods and Logit pattern models is used to answer to research hypothesis. Cochran formula and random sampling method have been used for the sample size estimation. And the research followed by 300 questionnaires.

    Findings

    Results of Logit analysis presents that variables of income, age, education, park quality, environment partiality have a positive significant effect on estimation of people willingness to pay; and average payment willingness of family per month was 1959/219 Tomans that by considering 3 million visitors and average number of 3.8 people for every family, total amount of annual recreational value of Sofe Mountaineer Park was estimated to be 1.546.751.842 Tomans.

    Conclusions

    According to the results, more than 75% of responders had a willingness to pay 1000-2000 tomans as the entrance fee The estimated coefficient of suggestion, which is the most important coefficient in CVM method, is significant with negative sign and it means that in a hypothetical market, willingness rate to pay decreases if suggested amount of entrance fee increases which is not impossible and is agreeable with expectation.  By considering the final effect of the variable by increasing the suggested fee, the possibility of acceptance of fee payment will decrease by 48% for pastime purpose.

  • Maryam Naser, Asghar Mohammadi * Pages 43-56
    Introduction and Objective

     One of factors that shape urban parks are and because of its considerable green space, in addition to creating beautiful landscapes and lush environmental effects due to the large share of their beautiful city. This study aimed to evaluate the satisfaction of citizens of the state of urban parks is done Ahar.

    Method

    The present research combines documentary methods of, analytical and survey (questionnaire) is used as the field distribution of the questionnaire was conducted between the residents of Ahar. And uses SPSS software to analyze the action is final. The population for this study is based on 321 Cochran formulas.

    Results

    The results indicate that over 60% of respondents state ‌ parks have been poor. Statistical results showed that residents' satisfaction with the state parks Ahar below average (5> 2.38> 1, with mean 3) were evaluated.

    Conclusion

    The single-sample T-test results showed that the value of T is significant at the 99% level considerably Comments below the average of the scores of moderate (3) is.

    Keywords: Satisfaction, parks, quality of parks, green space management, Ahar
  • Sahar Shetaban *, Seyed Mousa Poormousavi, Aliakbar Rezaei Pages 57-70
    Introduction and Objective

    This study intends to promote cultural intelligence components of municipal managers in cultural interaction with citizens to explain and guidelines to improve behavioral dimensions provide managers with citizens.

    Method

    This study is an applied research and the methods of carrying out a descriptive, analytical and data using documentary (library) and survey-were collected.

    Findings

    Examination of the relationships between the four dimensions of cultural intelligence, the results indicates a significant relationship between the cultural intelligence strategy with later behavioral and motivational cultural intelligence. It was also found to influence the cultural intelligence on task performance arising from the dimensions of cultural intelligence is knowledge and behavior.

    Conclusion

    The results show that cognitive and metacognitive factors have a great impact in promoting cultural intelligence urban managers.

    Keywords: cultural intelligence, Urban Management, Tehran Municipality, Culture, intelligence
  • Parvaneh Salatin *, Samaneh Mohammadi Pages 71-80
    Introduction and objective

    Today, energy and its applications have a special place in human’s life. Energy is the prerequisite of social and economic growth and meets the need for drinking water, food and shelter. In recent decades the energy demand has risen as an important strategic input for production and services and as a significant commodity for users in itself. So, the main objective of the present paper is investigation of the theoretical relationship and the effectiveness of urbanism on energy consumption in selected oil-exporting countries.

    Method

    This is an applied, comparative and causative research in terms of methodology and an inferential one in terms of writing method.

    Findings

    The results from fixed effects methodology and Generalized Method of Moments in selected countries during 2000-2012 show that urbanism has a positive and significant effect on energy consumption in selected countries.

    Conclusion

    The main reasons behind higher energy consumption in urbanism have been consumption pattern changes, higher commodity and services demand, and therefore, higher production and transportation, needing more energy.

    Keywords: urbanism, Energy consumption, Fixed Effects, Generalized Method of Moments
  • Vahid Rahmani * Pages 81-92
    Introduction and Objective

    This study aimed to investigate the role of non-continuous received municipal employees' job satisfaction was done. The study of administrative criteria, applied research. Researcher with infrequent recognition of the effect of job satisfaction seeks to pave the official policy is to improve the level of job satisfaction.

    Method

    In this study, the study Due to the nature of research and study population in the form of multi-stage stratified random sampling method is used. The survey used a combination of documents and necessary information is collected using a questionnaire. The populations of the research staff in the municipality of C that make up the sample of 130 people were questioned. After extracting the data collected and coded using SPSS statistical software is analyzed.

    Results

    The results of this study show that 6 hypothesis between all of the receipts infrequent satisfaction with job satisfaction are related. And this is the positive relationship with job satisfaction among infrequent satisfaction of receipts also increased

    conclusion

    Taking into account the correlation coefficient calculated for the association between variables the correlation between insurance service satisfaction, satisfaction with finances and satisfaction with health services - welfare and job satisfaction reported is significant.

    Keywords: Job Satisfaction, received non-regular employees, municipal Tabriz