فهرست مطالب

پژوهش پرستاری ایران - پیاپی 32 (بهار 1393)

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 32 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی حسینی*، آزاده خداشناس، زهرا کاشانی نیا صفحه 1
    مقدمه
    چاقی ناشی از تغییرات توده بدنی به علت عدم تحرک کافی و رژیم غذایی نامناسب یکی از مشکلات فزاینده نسل امروز به خصوص در دوره نوجوانی می باشد، به طوری که این چالش در روند تبدیل به یک بحران جهانی است. از اقدامات موثر جهت کنترل چاقی، اجرای ورزش و رژیم غذایی می باشد. هدف از اجرای این پژوهش تعیین تاثیر ورزش و رژیم غذایی بر شاخص توده بدنی دختران نوجوان چاق کلاس 1 مدارس شهر کرج می باشد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه شبه تجربی دو گروهی است. روش نمونه گیری در این پژوهش به روش نمونه گیری چند مرحله ای بوده و نمونه ها به طور تصادفی انتخاب نشده اند بلکه به صورت هدفمند براساس معیارهای ورود، پس از در نظر گرفتن سوابق بیماری و پرونده های بهداشتی، 60 نفر از نوجوانان چاق (چاقی کلاس 1) پرجمعیت ترین مدارس راهنمایی و دبیرستان منطقه 3 شهر کرج انتخاب شده و سپس به طور تصادفی (با قرعه کشی) در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده شدند. گروه مداخله به مدت 8 هفته رژیم غذایی پیشنهادی پژوهشگر و ورزش ایروبیک را به صورت یک روز در میان به مدت یک ساعت انجام دادند، و گروه شاهد اقدامات معمول را انجام داده اند. قد، وزن و شاخص توده بدنی دو گروه، قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.17 و آزمون های تی زوجی و مستقل در سطح معناداری 05/0>p مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 33/15 سال بود. بررسی متغیرهای مورد مطالعه پس از هشت هفته رژیم درمانی و ورزش، نشانگر کاهش قابل ملاحظه شاخص توده بدنی در گروه مداخله بود این در حالیست که شاخص توده بدنی در گروه کنترل افزایش پیدا کرده بود. میانگین شاخص توده بدنی در گروه مداخله از نظر آماری کاهش معناداری نسبت به گروه کنترل داشت (001/0>p)، اگرچه در مورد سایر متغیرها تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    اجرای ورزش ایروبیک و رژیم غذایی کم کالری به طور منظم، سبب کاهش شاخص توده بدنی دختران نوجوان چاق شده است. پیدا کردن موثرترین مداخله نیازمند مطالعات بیشتر است
    کلیدواژگان: ورزش، رژیم غذایی، شاخص توده بدنی
  • پرخیده حسنی*، لیدا نیک فرید صفحه 8
    مقدمه
    براساس مدل مراقبت انسانی، مراقبت باید یک ارزش پرستاری بوده و خود را در عوامل مراقبتی بین پرستار و بیمار نمایان سازد. تنها در صورت حضور تمامی این عوامل مراقبتی ده گانه است که مراقبت معتبر انجام شده و مددجو به سطح بالای التیام و هماهنگی می رسد. آشناسازی دانشجویان با مفهوم مراقبت از وظایف مربیان است و لازمه آن دانستن دیدگاه آن ها در قبال این مفهوم است. هدف از این مقاله بررسی دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه درباره میزان اهمیت رفتارهای مراقبتی پرستاری براساس مدل مراقبتی است.
    روش
    این یک مطالعه توصیفی است. ابزار پژوهش که مقیاس Care Q می باشد به تمام دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه داده شد. تعداد 117 نفر در زمان انجام مطالعه حضور داشتند که 50 رفتار مراقبتی نوشته شده روی کارت های مجزا را از نظر اهمیت در هفته مجموعه با تعداد نامساوی قرار دادند. این ابزار با استناد به عوامل مراقبتی مدل مراقبتی Watson رفتارهای مراقبتی را در شش زیرگروه قرار می دهد.
    یافته ها
    زیرگروه های با اهمیت از نظر دانشجویان پرستاری به ترتیب در دسترس بودن، توضیح و تسهیل، پایش و پیگیری، انتظار و پیش بینی نیازهای بیمار، آسایش دهی و ارتباط اعتمادآمیز بود. با اهمیت ترین رفتار «داروها و کارهای درمانی بیمار را به موقع و سر وقت انجام می دهد» و کم اهمیت ترین رفتار «از بیمار می پرسد که با چه عنوانی او را صدا بزند» بود.
    نتیجه گیری
    اهمیت بیشتر به رفتارهای مراقبتی درمانی در دانشجویان پرستاری به دلیل تجربه کم تماس با بیمار در آن ها قابل توجیه است اما براساس مدل مراقبت انسانی فرآیند تحصیل در رشته پرستاری باید به گونه ای باشد که آن ها بتوانند برای انجام مراقبت کل گرا و معتبر با در نظر گرفتن تمام عوامل مراقبتی ده گانه مطرح شده در مدل آمادگی لازم را کسب کنند. یک برنامه آموزشی مناسب پرستاری با دیدگاه کل نگر باید بتواند با اتکا به شیوه های نوین تدریس ضمن اهمیت مراقبت کل نگر، زمینه را برای تسهیل بروز رفتارهای مراقبتی انسانی بین پرستار و بیمار فراهم کند.
    کلیدواژگان: رفتارهای مراقبتی، دانشجویان پرستاری، مدل مراقبتی Watson
  • طاهره حسینی قمی *، حسین سلیمی بجستانی، نرگس ذاکری صفحه 17
    مقدمه
    نیاز انسان به دین قدمتی به عمر تاریخ دارد؛ زیرا بشر همواره به حامی مقتدر نیاز داشته است. یکی از نکاتی که رابطه بین نگرش های مذهبی و سلامت روانی را تبیین می کند، احساس امیدواری است. مطالعات نشان می دهند که مذهب می تواند در ایجاد احساس امید، آرامش هیجانی، کاهش اضطراب و کمک به حل مشکل موثر باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط جهت گیری مذهبی و امیدواری با اضطراب سلامت در پرستاران شاغل در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران انجام گرفت.
    روش
    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی از نوع مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان پرستار که در مهرماه 1390 در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران شاغل بوده اند. با روش نمونه گیری در دسترس یگ گروه70 نفری از پرستاران انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه های امیدواری اسنایدر و جهت گیری مذهبی بهرامی احسان و اضطراب سلامت سالکوسکیس بوده است. داده ها با استفاده از آزمون آماری همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل آماری نشان می دهد که بین جهت گیری مذهبی و امیدواری رابطه معناداری وجود دارد (01/0p<). اما بین جهت گیری مذهبی و اضطراب سلامت رابطه وجود ندارد (05/0p>). همچنین بین امیدواری و اضطراب سلامت رابطه معکوس وجود دارد (05/0p>).
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان می دهد که با تقویت ابعاد مذهبی و تاکید بر حفظ سلامت روانی در پرستاران می توان امیدواری را در آنان تقویت کرد. اگر آنان درک مثبتی از مولفه های شناختی و گرایش های مذهبی داشته باشند تعهدات بالایی نسبت به انجام وظایف خود خواهند داشت.
    کلیدواژگان: جهت گیری مذهبی، امیدواری، اضطراب سلامت، پرستاران
  • سید ابراهیم حسینی *، نسرین اسدی، فاطمه زارعی صفحه 25
    مقدمه
    زایمان یکی از دردناک ترین تجارب زنان است و کاهش آن از اهداف مهم مراقبت های پرستاری می باشد. از سوی دیگر، ماساژ با تحریک تارهای عصبی قطور و تحریک موضعی آندورفین ها مانع انتقال درد می گردد، لذا هدف این مطالعه تعیین تاثیر ماساژ درمانی بر کاهش میزان درد زایمان در مرحله فعال زایمان در زنان نخست زا بود.
    روش
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی یک سوکور است که برروی 30 نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان حافظ شیراز انجام شد. آزمودنی ها داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمون و کنترل قرار گرفتند. در گروه آزمون ماساژ از دیلاتاسیون 4-3 تا 10-8 سانتی متری به صورت 10 دقیقه ماساژ و 10 دقیقه استراحت انجام گرفت و گروه کنترل در این مدت تحت هیچ گونه مداخله ای قرار نگرفت. به منظور سنجش درد از مقیاس ارزیابی تغییرات رفتاری در برابر درد (PBI) و مقیاس بصری درد (VAS) استفاده شد و نتایج با استفاده از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی توکی ارزیابی آماری گردید.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که نمره شدت بصری احساس درد در گروه آزمون نسبت به گروه کنترل در دیلاتاسیون های 4-3 سانتی متر (01/0>p)، 7-5 سانتی متری (001/0>p) و 10-8 سانتی متری (05/0>p) کاهش معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    تجزیه و تحلیل آماری نتایج بیانگر کاهش احساس درد در گروه آزمون در مقایسه با گروه کنترل بود که احتمالا ماساژ از طریق تعدیل مسیرهای انتقال درد باعث کاهش شدت درد می گردد.
    کلیدواژگان: ماساژ درمانی، درد زایمان، زایمان
  • کمال صالحی، یوسف محمودی فر صفحه 33
    مقدمه
    افسردگی و اضطراب شایع ترین عارضه روان شناختی بیماران تحت همودیالیز می باشد. به نظر می رسد حمایت اجتماعی جزء فاکتورهای موثر بر این دو متغیر باشد اما میزان این ارتباط در جمعیت دیالیزی ایران هنوز به طور کامل بررسی نشده است لذا هدف از این مطالعه بررسی حمایت اجتماعی و ارتباط آن با اضطراب و افسردگی در بیماران تحت همودیالیز بیمارستان امام خمینی شهرستان مهاباد می باشد.
    روش
    مطالعه حاضر، یک مطالعه همبستگی- توصیفی می باشد که به روش مقطعی انجام گردید. کلیه بیماران دیالیزی (60 بیمار) مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی تحت درمان با همودیالیز بیمارستان امام خمینی مهاباد در سال 1388 به روش سرشماری، با در نظر داشتن معیارهای حذف و پذیرش وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه بیمارستانی اضطراب و افسردگی (روایی، پایایی و هماهنگی درونی آن در سال 88 توسط کاویانی و همکاران بررسی و تایید شده است) و پرسشنامه حمایت اجتماعی (روایی و پایایی آن توسط زمان زاده و همکاران تایید شده است) بودند. بعد از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS v.14 تجزیه و تحلیل گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون کای دو و ضریب همبستگی استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که 62% بیماران دارای نمره افسردگی و 46% دارای نمره اضطراب در محدوده غیرنرمال (بیشتر از 11) بودند. بیشترین حمایت اجتماعی مطلوب در زمینه حمایت عاطفی (64%) و بیشترین حمایت اجتماعی نامطلوب در زمینه حمایت ابزاری (72%) بود. آزمون کای اسکوئر ارتباط معناداری بین حمایت اجتماعی و میزان افسردگی نشان داد (05/0p<). ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط را معکوس و به میزان (42%-=r) نشان داد. همچنین بین اضطراب و حمایت اجتماعی هم ارتباط معنادار و معکوسی وجود داشت (48%-=r، 05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که شیوع اضطراب و افسردگی در بیماران تحت همودیالیز بالا بوده و با حمایت اجتماعی دارای ارتباط معناداری می باشد به نظر می رسد در نظر گرفتن حمایت های اجتماعی شامل حمایت های عاطفی، ابزاری و اطلاعاتی در مراقبت های پرستاری می تواند منجر به بهبود وضعیت سلامت روانی در بیماران همودیالیزی گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، حمایت اجتماعی، همودیالیز
  • مرضیه نجارمحی آبادی *، هما صادقی اول شهر، لیلا امینی، حمید حقانی صفحه 40
    مقدمه
    پیشرفت فن آوری در جوامع، زندگی را به سمت بی تحرکی و افزایش بیماری های غیرواگیر سوق داده است. این مطالعه با هدف بررسی سطح فعالیت های ورزشی و باورهای مرتبط با آن در دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی دولتی شهر رفسنجان انجام گردید.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش مقطعی از نوع توصیفی- تحلیلی بوده که از طریق نمونه گیری چندمرحله ای در 7 مدرسه راهنمایی دولتی شهرستان رفسنجان و برروی 636 دانش آموز دختر انجام شده است. داده ها از طریق پرسشنامه سه قسمتی جمع آوری شدند (اطلاعات جمعیت شناختی، تعیین سطح فعالیت های ورزشی طی 7 روز گذشته و سنجش باورها نسبت به فعالیت های ورزشی). جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS v.16 با روش های آمار توصیفی (جداول توزیع فراوانی، میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (ANOVA، t-test) استفاده شد.
    یافته ها
    این پژوهش نشان داد، 8/52% دانش آموزان مورد مطالعه، فعالیت ورزشی مناسب نداشته و فقط 2/4% آن ها فعالیت ورزشی مناسب داشتند. این پژوهش ارتباط آماری معناداری بین سطح فعالیت ورزشی و سطح تحصیلات مادر و پدر دانش آموزان نشان داد (به ترتیب 019/0=p و 044/0=p) اما ارتباط بین سطح فعالیت های ورزشی در دانش آموزان با سن، شاخص توده بدنی، وضعیت اقتصادی خانواده و وضعیت اشتغال مادر و پدر معنادار نبود (05/0p>). همچنین نتایج این پژوهش نشان داد اکثر دانش آموزان به ترتیب با نقش تشویقی معلم ورزش (1/71%)، والدین (61%) و ورزشکاران (7/59%) کاملا موافق بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت فعالیت های ورزشی در دختران نوجوان، سیاست گذاران سلامت باید اقدامات مناسبی را از طریق آموزش و مشاوره جهت تشویق این گروه آسیب پذیر و والدین آن ها به انجام فعالیت ورزشی مناسب و داشتن سبک زندگی سالم انجام دهند، تا موجب ارتقا سلامتی جامعه گردند.
    کلیدواژگان: tعالیت ورزشی، دختران نوجوان، مشوقین انجام ورزش
  • محمدرضا قوی*، حیدرعلی عابدی، رضا منانی صفحه 48
    مقدمه
    برای تجویز ایمن داروها و پیشگیری از خطاهای دارویی، توانایی محاسبات دارویی یکی از مهارت های اساسی است که پرستاران باید داشته باشند. این مطالعه با هدف افزایش مهارت محاسبات دارویی پرستاران شاغل در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (س) نجف آباد انجام شده است.
    روش
    یک روش نیمه تجربی بوده که در آن جهت جمع آوری داده ها از روش پرسشنامه استفاده شد. جمعیت مورد مطالعه پرستاران شاغل در بیمارستان فاطمه زهرا (س) نجف آباد هستند. روش نمونه گیری، آسان (در دسترس) بود که ابتدا با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، پیش آزمون از 43 نفر نمونه های مورد پژوهش به عمل آمده سپس مداخله به شکل کارگاه آموزشی برگزار گردید و سه هفته بعد، پس آزمون انجام شد. پایایی ابزار با استفاده از روش همسانی درونی و به صورت دو نیمه کردن و محاسبه ضریب پایایی اسپیرمن- براون برابر 93/0 تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار آماری SPSS v.18 و آزمون های آماری تی مستقل، علامت، ویلکاکسون، من ویتنی، مک نمار و ضریب همبستگی پیرسون انجام گردید.
    یافته ها
    از میان 43 نفر شرکت کننده در مطالعه21 نفر (8/48%) قبل از آموزش در سطح متوسط و ضعیف بوده و بعد از آموزش همه پرستاران (43 نفر، 100%) در سطح خوب قرار گرفتند و به حداقل 83% سوالات پاسخ درست دادند. قبل از اجرای دوره آموزشی محاسبات دارویی میانگین نمره کل پرستاران زن 52/14 و میانگین نمره کل پرستاران مرد 93/18 و میانگین نمره کل پرستاران 95/15 بود. در ابتدای دوره اختلاف معناداری بین نمرات پرستاران مرد و زن وجود داشت (05/0>p) به طوری که پرستاران مرد نمره کل محاسبات دارویی بیشتری داشتند. پس از اجرای دوره آموزشی میانگین نمرات پرستاران زن به 03/23 و پرستاران مرد به 29/23 و میانگین نمره کل پرستاران به 12/23 افزایش یافت و اختلاف معناداری بین نمرات پرستاران در کل نمونه و همچنین در هر دو جنس مرد و زن، از آزمون محاسبات دارویی قبل و بعد از اجرای دوره مشاهده شد (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق موید افزایش مهارت پرستاران در محاسبات دارویی می باشد. با توجه به نتایج پژوهش، نیاز آموزشی پرستاران در امر محاسبات دارویی، واضح بوده و می توان با برنامه ریزی های مداوم و مستمر آموزشی، مهارت فوق را که از حساسیت ویژه ای در جلوگیری از خطاهای دارویی دارد، افزایش داد.
    کلیدواژگان: محاسبات دارویی، پرستاران، توانمندسازی
  • فوزیه راستی*، سودابه جولایی، شهرزاد غیاثوندیان، حمید حقانی صفحه 59
    مقدمه
    بیماران مبتلا به سرطان به مراقبت های جامع پرستاری نیاز دارند. آگاهی از درک رفتارهای مراقبتی پرستاران توسط بیماران به تسهیل برنامه ریزی مراقبت پرستاری براساس اولویت های رفتارهای مراقبتی شناسایی شده توسط بیماران کمک می کند. هدف از این مطالعه تعیین رفتارهای مراقبتی پرستاران از دیدگاه بیماران مبتلا به سرطان می باشد.
    روش
    این مطالعه توصیفی- مقطعی بوده که برروی 200 بیمار بستری در بخش های انکولوژی بیمارستان های منتخب علوم پزشکی تهران در سال 92-91 انجام شده است که به روش سرشماری وارد مطالعه شده و پرسشنامه را تکمیل کردند. ابزار جمع آوری داده ها CBI بوده که روایی و پایایی آن در ایران در سال 2007 توسط رفیعی و همکاران تعیین شد و آلفای کرونباخ برابر 92% بوده است. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی انجام شده و نرم افزار SPSS v.16 مورد استفاده قرار گرفته است.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 88/45 سال بوده و زنان بیشترین تعداد بیماران را تشکیل می دادند. براساس یافته ها بیماران بیشترین امتیاز را به ترتیب به رفتارهای مراقبتی پرستاران در ابعاد دانش و مهارت حرفه ای (5/5)، توجه به تجارب دیگری (13/5)، اطمینان از حضور انسانی (11/5)، احترام قایل شدن برای دیگری (94/4)، ارتباط و گرایش مثبت (93/4) قایل شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که از دید بیماران بعد «دانش و مهارت حرفه ای» در رفتارهای مراقبتی پرستاران بیشتر و بعد «ارتباط و گرایش مثبت» کمتر دیده شده است، به نظر می رسد که پرستاران ضمن حفظ دانش و مهارت خود و استمرار در ارایه آن، بیشتر به جنبه های ارتباطی و عاطفی مراقبت توجه کنند. از سوی دیگر با توجه به ضرورت توجه به جنبه های عاطفی مراقبت و نیاز بیماران مبتلا به سرطان به این بعد، بایستی توجه مدیران پرستاری را به این مساله در محیط های کاری بخش های انکولوژی معطوف کرد که عدم حضور پرسنل کافی ممکن است به طور ناخواسته سبب عدم توجه پرستاران به جنبه های عاطفی مراقبت شود.
    کلیدواژگان: رفتارهای مراقبتی، سرطان، بیمار، پرستار
|
  • Mr Ma Hosseini *, Mrs A. Khodashenas, Mrs Z. Kashaninia Page 1
    Introduction
    Obesity-induced changes in body mass due to lack of movement and poor diet is one of the important factors in adolescent children. It is becoming a big problem in new generation around world. Exercise and diet are more effective factors on obesity control. The aim of this study was to determine the effect of exercise and diet on body mass index in obese teen girls in schools of Karaj city، Iran.
    Method
    In this quasi-experimental study، 70 cases of adolescent students in 3th area of Karaj with class 1 obesity (BMI between 31 and 35)، were randomly assigned in control and intervention groups. Height، weight and BMI were measured in both groups before and after intervention. Interventions were include exercise and diet therapy about 1 hour، for 8 weeks. Paired and independent t tests used to data analysis based on SPSS software 17«Th.
    Results
    The average age of participants were 15. 33 years. There was a significant reduction in Intervention group after 8 weeks، while the control group has a little increase in BMI. The average mean of BMI in intervention group had a significant decrease compared to the control group (P<0. 001).
    Conclusion
    The results of this study show that regularly aerobic exercise and diet can reduce body mass index in school age girls. By the way finding the best intervention need more studies.
    Keywords: Obesity, BMI, exercise, diet, adolescence girls
  • Mrs P. Hasani *, Mrs L. Nikfarid Page 8
    Introduction
    Based on human caring model, care should be a nursing value and should be evidence in ten carative factors between nurse and patient. Only in presence of these ten carative factors authentic care is done and client reaches to a higher level of equity and cure. It’s a teacher responsibility to make students familiar about the concept of care and it’s a requisite to know what it means in their perspective before. The aim of this article is assessing nursing student's perception of importance of caring nursing behaviors based on caring model.
    Methods
    This is a descriptive study. The study tool Care-Q was given to all nursing students of Azad Islamic university branch of Saveh. 117 student were present at the time of study and they ordinate 50 caring behaviors written on distinct carts based on their importance in seven set not equal in their numbers. This tool based on human caring model of Watson categorized caring behaviours in six subgroups.
    Results
    Most important subgroups in perceptions of these students were accessibility, explanation and facilitation, monitoring and control, expectation and expecting patient's needs, comfort and trusting communication. The most important behavior was" to give medications and therapeutic acts timely" and the least importance behavior were" to ask patient what does want to be called by".
    Conclusion
    It is explainable that no experienced nursing students give highest importance to therapeutic caring behaviors but based on human caring model in the process of education in nursing, they should catch insights to a holistic and authentic care considering all ten carative factors of Watson's caring model. An appropriate nursing curriculum with a holistic perspective should facilitate the context for human caring behaviors between nurse and patient and with applying new learning methods.
    Keywords: Caring behaviors, nursing students, Watson's caring model
  • Mrs T. Hosseini Ghomi*, Mr H. Salimi Bajestani, Mrs N. Zakeri Page 17
    Introduction
    Human need for religion is as old as history. Because human have always been need strong supporter. One of the points that explain the relationship between religious attitudes and mental health, Sense of hope. Studies show that religion can be effective in creating a sense of hope, emotional relax, reduce of stress and help the problems solving. The aim of present research was to investigate relationships between religious orientation and hope with health anxiety among of women nurses of Imam Khomeini hospital.
    Method
    This is a descriptive in the context of the cross-sectional study. The statistical population of the study was, all of women who nurses in the hospital in Sep 2010 in Imam Khomeini hospital of Tehran have employed. By using sampling method, a people of the 70 from nurses selected. Tools used in this study were questionnaires of Snyder hopes questionnaire and health anxiety Salkovskis scale and religious orientation of Bahrami Ehsan scale. Dates were analyzed with using of Pearson correlation analysis.
    Results
    The result of statistical analysis shows that there is significant relationship between religious orientation and hope (P<0.01). But there is no relationship between religious orientation and health anxiety (P>0.05). Also there is an inverse relationship between hope and health anxiety (P>0.05).
    Conclusion
    The results of this study show with the strengthening of the religious dimensions and the emphasis on mental health keeping in nurses can be strengthened their hope. If they have a positive understanding of the cognitive components and religious attitudes, Will have high commitments to do their duties.
    Keywords: Religious orientation, hope, health anxiety, nurses
  • Mr Se Hosseini, Mrs N. Asadi, Mrs F. Zareei Page 25
    Introduction
    Parturition is one of the most painful experiences of women and the reduction it's are important goals of nursing care, the aim of this study was to evaluate the effect of massage on pain levels in women at parturition were nulliparous.
    Method
    The subjects of this research were 30 women, selected voluntarily and they have been put in two experimental and control group. The experimental group of active dilatation 4-3 cm to dilatation 10-8 cm under received massage therapy as a 10-minute massage and 10 minutes were resting, while the control group were not under any a kind of intervention. Perscent Behavioral Intensity (PBI) Scale and Visual Analogue Scale (VAS) scale was used to measure pain. The data were statistically by ANOVA using SPSS-18.
    Results
    Results showed that pain scores in experimental group in dilatations of 4-3 cm, 5-7 and 8-10 cm are significantly reduced compared with control group.
    Conclusion
    Statistical analysis showed that massage therapy reduces pain Labor compared with the control group. Massage may reduce pain through modulation of pain transmission pathway.
    Keywords: Massage therapy, labor pain, parturition
  • Mr K. Salehi, Mr Y. Mahmodifar Page 33
    Introduction
    Depression and anxiety are psychological problems in hemodialysis patients. It seems that social support can improve depression and anxiety in these patients. But the rate of this relationship has not been studied completely in dialysis population in Iran yet. Therefore, this study aimed at determining the relationship between social support and depression, and anxiety in hemodialysis patients of Mahabad Imam Khomeini's hospital.
    Method
    This study was a descriptive- correlation study. All the 60 patients of Imam Khomeini's hospital in 2009 with chronic renal failure which were under hemodialysis treatment entered this study using available sampling considering elimination and acceptance standards. Data collecting instruments were the demographic questionnaire, the hospital anxiety and depression scale (HADS) (validity and reliability confirm by kaviani et al) and social support (validity and reliability confirm by zamanzadeh et al) questionnaire. After collecting questionnaires, data were analyzed using SPSS v.14. For data analyzing the researcher used descriptive statistics, Chi- square test, and correlation coefficient.
    Results
    Findings indicated that 62% of patients had symptoms of depression and 46% had symptoms of anxiety within the abnormal limits (more than 11). The highest suitable social support in emotional field was (%64) and the highest undesirable social support in instrumental field was (%72). Chi-square test showed a significant relationship between social support and the rate of depression (P<0.05). Spearman rank correlation showed a negative relationship (r=-%42). There was also a meaningful and negative relationship between depression and social support (r=-%48, P<0.05).
    Conclusion
    Findings confirmed that the prevalence of depression and anxiety is high in hemodialysis patients and there is a significant relationship between social support and depression. It seems that regarded social support includes support in instrumental, emotional and information in nursing care can improve mental health in hemodialysis patients.
    Keywords: Depression, anxiety, social support, Hemodialysis
  • Mrs M. Najarmohyabadi*, Mrs H. Sadeghi Avval Shahr, Mrs L. Amini, Mr H. Haghani Page 40
    Introduction
    Improvement in technology has resulted in sedentary lifestyle with increasing risk of non communicable diseases. Identifying physical activity level and its associated beliefs in adolescent girls can facilitate the planning of programs for improving health promotion.
    Method
    This study is a cross-sectional descriptive analytical research that was conducted through multistep randomized sampling in 636 student from 7 public middle school of Rafsanjan city. Data were collected via a 3 part questionnaire (demographic, level of physical activity over the last 7 days and beliefs regarding exercise). Data analysis was performed using SPSS software (version 16) and including descriptive statistics (mean, standard deviation, …) and deductive statistics (t-test, ANONA).
    Results
    About 52% of students had inadequate physical activity. Only 4.2% had adequate physical activity. This study found that there was a significant relationship between physical activity level and the level of parents´ education (P=0.019 and P=0.044). There were no significant relationship between physical activity and age, BMI, economic status of family and employment status of parents (P>0.05). In addition results showed that majority of students were strongly agree with the encourage role of teacher of physical educations (71.1%) parent (61%) and athletes (59.7%).
    Conclusion
    Given the importance of physical activity in adolescent girls, health policy makers should make appropriate measures through education and counseling to encouraging this vulnerable group and their parents to do appropriate physical activity and having active life style to promote community health.
    Keywords: Physical activity, female adolescents, encouraging
  • Mr Mr Ghavi *, Mr Ha Abedi, Mr R. Mannani Page 48
    Introduction
    To safely prescribe medication in clinic, drug calculation ability is one of the basic skills that nurses must have. The major cause of medication errors is wrong dose calculation prescribed by nurses. This study aims to enhance the drug calculation ability of nurses of Hazrate Fatemeh Zahra hospital of Najaf Abad.
    Method
    It was a quasi-experimental approach in which questionnaire was used to collect data. The population was nurses working in Hazrate Fatemeh Zahra hospital of Najaf Abad. Sampling method was convenience sampling. First, by using a researcher made questionnaire, pre-test was conducted from 43 people of the population. Then, intervention was done through workshops and after three weeks, the post-test was done. Reliability determined by using internal consistency and by split-half reliability and calculating Spearman-Brown reliability coefficient was 0.93. Data analysed with SPSS statistical software version 18 and statistical tests such as independent t-test, sign, Wilcoxon, Mann-Whitney, McNemar and Pearson's correlation coefficient was performed.
    Results
    Out of the 43 nurses participating in the study, 21 nurses (48.8%) were at the intermediate level before training and after training all the nurses (n=43, 100%) were at the advanced level and answered at least 83% of the questions correctly. Before performing drug calculations course, the mean score of female nurses was 14.52 and the mean score of male nurses was 18.93 and the total mean score of nurses was 15.93. In the beginning, there was a significant difference between the scores of male and female nurses (P<0.05) and male nurses had higher total drug calculation score. After taking the course, the mean scores of female nurses increased to 23.03 and male nurses to 23.29 and the total mean score of nurses to 23.12, and a significant difference between the scores of the nurses in the sample and in both males and females in the drug calculation test before and after the course was observed (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study indicate an increase in drug calculation abilities of nurses based on their score improvement in drug calculation in written test which was performed before and after intervention. According to the findings, the need for nurses in drug calculations was clear and by planned and ongoing training, these skills that are sensitive in preventing medication errors can be increased. Considering the importance of the issue and the reduced mastery of drug calculations that has been observed, it is suggested that these programs continue in different working periods of nurses so that they would be effective.
    Keywords: Drug calculation, nurses, empowerment
  • Mrs F. Rasti *, Mrs Joolaee S., Mrs Sh Ghiyasvandian, Mr H. Haghan Page 59
    Introduction
    Cancer patients need a comprehensive nursing care. Knowing nurse caring behaviors as perceived by patients helps to facilitate quality nursing care based on priorities identified by patients. Purpose of this study is identifying nurses caring behaviors as was perceived by cancer patients.
    Method
    This is a cross- sectional study conducted on 200 patients who had been admitted to hospital’s medical oncology setting, in Tehran between 2012-2013. These patients were selected by proportional allocation sampling. Data was collected via Caring Behaviors Inventory (CBI). All of the samples completed the inventory. Reliability and validity were assessed in 2007 by Rafii et all. Cronbach's alpha was %92. Data analysis was done by SPSS v.16.
    Results
    According to the findings order of scoring subscale was: Professional knowledge & skill (5.5), Attentiveness to other's experience (5.13), Assurance of human presence (5.11) Respectful to the others (4.94), Positive connectedness (4.93).
    Conclusion
    Since from the patients point of view the nurse's Professional knowledge & skill is seen more and Positive connectedness is seen less, it seems that nurses as well as maintaining their knowledge and skill should attempt to consider emotional and relational aspect of their caring behaviors for patients. This important aspect of caring, should be mentioned by nursing managers in during educational planning and nurses evaluation as well as staff distribution, Particularly in oncology wards. The lack of adequate personnel may not only cause unwanted neglect of the emotional aspect of nursing care, but also decreasing the quality of nursing care in all aspects.
    Keywords: Caring behavior, cancer, patient, nurse