فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران
سال چهل و پنجم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/29
  • تعداد عناوین: 18
|
  • سید صفدر حسینی، مطهره بخشایش صفحات 207-215
    هدف مقاله حاضر بررسی هزینه های مبادله دریافت تسهیلات از صندوق های غیر دولتی توسعه سرمایه گذاری است که کمتر از یک دهه از آغاز فعالیت آن ها می گذرد. هزینه های مبادله عاملی مهم و محدودکننده برای وام گیرندگان کوچک و خرده پا در استفاده از وام های رسمی به شمار می رود. داده های مورد نیاز از شرکت مادرتخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری و تکمیل پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده در سال 1390 به دست آمد. در این مطالعه، ضمن برآورد و محاسبه هزینه مبادله دریافت تسهیلات، با استفاده از الگوی اقتصادسنجی آثار عوامل موثر بر هزینه مبادله وام گیری بررسی شد. یافته های تحقیق نشان دهنده کنترل هزینه های مبادلاتی در جریان دریافت تسهیلات از صندوق های توسعه سرمایه گذاری و کاهش این هزینه ها در صندوق های بزرگ تر و دارای جریان مالی گسترده تر است. بر این اساس، میزان هزینه مبادله صندوق اصفهان 1/07 درصد و در دو صندوق کوچک تر در استان های گلستان و قم به ترتیب 1/27 و 3/29 درصد محاسبه شد. نتایج الگوهای اقتصادسنجی نیز نشان دهنده اهمیت شرایط وام نظیر سود، حجم وام درخواستی و سپرده وام گیرنده همچنین ویژگی های وام گیرنده شامل سطح تجربه و سواد، آموزش، سابقه تخلف و مدت زمان صرف شده در کاهش هزینه مبادله دریافت تسهیلات است. از آنجا که بیشتر عوامل موثر شناسایی شده مربوط به ویژگی ها و شرایط وام گیرنده بوده است، می توان با تمرکز بر وام گیرنده از طریق ارتقای توانمندی ها و سطح توسعه یافتگی وی هزینه های مبادله دریافت تسهیلات در سایر موسسات اعتباری را کاهش داد. توسعه و گسترش روش های وام گیری گروهی که در سازوکار وام دهی صندوق های توسعه سرمایه گذاری مرسوم است می تواند راهکاری موثر در این زمینه به شمار رود.
    کلیدواژگان: تامین مالی، تسهیلات، صندوق توسعه سرمایه گذاری، هزینه مبادله
  • هاجر رمضانی امیری، محمد بخشوده صفحات 217-225
    بزرگ ترین گروه برنامه غذایی هر انسان به طور معمول گروه غلات است. برنج دومین عضو بزرگ گروه غلات است که برخلاف غلات دیگر به صورت دانه سفید کامل و پخته مصرف می شود، بنابراین ذائقه پسندی آن ممکن است از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت باشد. به طور کلی، معیار سلیقه مصرف کنندگان برنج بیشتر در کیفیت ظاهری دانه، اندازه و شکل، چگونگی پخت، عطر، طعم و مزه آن است. در این راستا، تحقیق حاضر با هدف سنجش اثر تغییر کیفیت برنج بر رفاه مصرف کنندگان انجام شده است. برای این منظور ضمن اطلاع رسانی به مصرف کنندگان در مورد ویژگی های کیفی انواع برنج، رفاه مصرف کنندگان محاسبه شده است. داده ها با تکمیل پرسشنامه از 350 خانوار شهر شیراز به روش طبقه بندی تصادفی در سال 1389-1390جمع آوری شد. نتایج نشان داد متوسط رفاه ماهانه هر خانوار شمال شهر 5834 تومان، مرکز شهر 4776 تومان و جنوب شهر 2338 تومان افزایش دارد و با دریافت اطلاعات به طور متوسط از مخارج برنج مصرف کنندگان شمال شهر 34 درصد، مرکز شهر30 درصد و جنوب شهر 18 درصد کاهش می یابد؛ بنابراین اطلاع رسانی در مورد ویژگی های کیفی برنج رفاه مصرف کنندگان برنج شهر شیراز را افزایش می دهد؛ با وجود این اطلاع رسانی به تنهایی نمی تواند در کاهش مخارج برنج اقشار ضعیف جامعه نقش معنی داری داشته باشد. علت این امر مخارج بالای زندگی، زیادبودن بعد خانوار و قدرت خرید کم طبقات پایین جامعه است.
    کلیدواژگان: آثار رفاهی، اطلاع رسانی، کیفیت برنج، مصرف کنندگان
  • مریم باقری، مهرداد نیک نامی صفحات 227-234
    هدف از انجام این پژوهش بررسی توانمندی فردی و حرفه ای کشاورزان درباره میزان به کارگیری عملیات مدیریت خشکسالی شهرستان تفرش است. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی، از نظر امکان کنترل متغیرها از نوع تحقیقات غیر آزمایشی، از نظر روش شناسی تحقیق از نوع پس رویدادی و از لحاظ پردازش داده ها از نوع علی ارتباطی است. جامعه آماری تحقیق شامل همه کشاورزان شهرستان تفرش به تعداد 9061 نفر بود که بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه حدود 300 نفر برآورد شد. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که با مصاحبه تکمیل شد. پایایی مقیاس به کاررفته در این تحقیق با مقدار میانگین کلی آلفای کرونباخ 0/848 و روایی پرسشنامه نیز با توجه به نظر استادان راهنما و مشاور تایید شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که بین میزان به کارگیری عملیات مدیریت خشکسالی با متغیرهای مهارت و سطوح دانش فنی کشاورزان در مورد روش های مدیریت خشکسالی در سطح یک درصد رابطه مستقیم و معنادار و با متغیرهای سن و سابقه فعالیت های کشاورزی در سطح یک درصد رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. در نهایت، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که سه متغیر سابقه فعالیت های کشاورزی، سن کشاورزان و سطح توانمندی حرفه ای کشاورزان به ترتیب بیشترین تاثیر را بر متغیر وابسته تحقیق یعنی میزان به کارگیری عملیات مدیریت خشکسالی دارند و در مجموع این سه متغیر توانستند 0/45 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کنند.
    کلیدواژگان: توانمندی فردی و حرفه ای کشاورزان شهرستان تفرش، خشکسالی، عملیات مدیریت خشکسالی
  • علی اصغر میرک زاده، نعمت الله شیری*، سعید هدایتی نیا صفحات 235-246

    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر ابعاد مختلف سرمایه اجتماعی بر نیت کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی و توسعه مدلی در جهت تقویت آن انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام دانشجویان سال چهارم کارشناسی رشته های کشاورزی دانشگاه یاسوج بود (N=196) که با استفاده از جدول نمونه گیری پاتن (2002) 130 نفر از آن ها به روش نمونه گیری ساده تصادفی مطالعه شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای شامل چهار متغیر نهفته سرمایه اجتماعی شناختی، سرمایه اجتماعی ساختاری، سرمایه اجتماعی رابطه ای و نیت کارآفرینانه بود. به منظور بررسی روایی (اعتبار)، پایایی (اعتماد) و برازش متغیرهای نهفته و آزمون فرضیات پژوهش از روش مدل سازی معادلات ساختاری با به کارگیری نرم افزار LISREL8.54 استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی (CFA) روایی، پایایی و برازش متغیرهای نهفته پژوهش را تایید کرد. نتایج مدل معادلات ساختاری (SEM) نشان داد که سرمایه اجتماعی شناختی و رابطه ای دانشجویان پیش بینی کننده تغییرات نیت کارآفرینانه آن ها بودند؛ اما سرمایه اجتماعی ساختاری دانشجویان پیش بینی کننده تغییرات نیت کارآفرینانه آن ها نبود. در نهایت، با بحث و نتیجه گیری درباره نتایج پژوهش، چند پیشنهاد کاربردی در جهت تقویت نیت کارآفرینانه دانشجویان کشاورزی برای کمک به مدیران، برنامه ریزان و پژوهشگران نظام آموزش عالی کشاورزی ارائه شده است.

    کلیدواژگان: دانشجویان کشاورزی، سرمایه اجتماعی، کارآفرینی، نیت کارآفرینی
  • سمانه عابدی، سعید یزدانی، ایراج صالح، حبیب الله سلامی، محمدرضا جهانسوز صفحات 247-255
    با توجه به جایگاه کشاورزی حفاظتی به عنوان عامل افزایش امنیت غذایی و کشاورزی پایدار، درک مولفه های تعیین کننده در تصمیم گیری کشاورزان برای افزایش مقیاس پذیرش کشاورزی حفاظتی حائز اهمیت است؛ بدین منظور، در مطالعه حاضر عوامل و موانع اثر گذار بر پذیرش تکنولوژی کشاورزی حفاظتی در میان کشاورزان گندم کار استان فارس در چارچوب تحلیل لاجستیک در سال زراعی 1391-1392 بررسی شده است. نتایج حاصل از برآورد الگوی لوجیت بیانگر آن است که تعداد قطعات، تجربه کشت گندم، سطح زیر کشت، شرکت در کلاس ترویجی، عملکرد و کمبود آب به طور معنی داری تصمیم کشاورزان برای پذیرش کشاورزی حفاظتی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ علاوه بر آن نتایج بررسی اثر نهایی متغیرها نشان داد کمبود آب در منطقه (31 درصد) و رفع محدودیت دانش فنی کشاورزان (28 درصد) به عنوان متغیرهای کلیدی به طور متوسط به افزایش 30 درصد احتمال پذیرش تکنولوژی بی خاک ورزی منجر می شود. بنابراین با توجه به یافته های تحقیق، تاکید بر لزوم افزایش سطح کیفی و کمی در برگزاری جلسات و کلاس های آموزشی به عنوان اساسی ترین راه برای تشویق کشاورزان به پذیرش تکنولوژی بی خاک ورزی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استان فارس، پذیرش تکنولوژی، تحلیل لاجستیک، عوامل موثر، کشاورزی حفاظتی
  • یوسف حجازی، سید رضا اسحاقی صفحات 257-267
    توسعه پایدار روستایی صرفا در پرتو استفاده مناسب از منابع زیست محیطی با زیربنای نظری و فکری و حفظ و بهبود آن ها برای نسل های بعدی امکان پذیر است. رفتار روستاییان در برخورد با این منابع پایه نقش تعیین کننده ای در حفاظت از آن ها دارد. این پژوهش با هدف تبیین رفتار زیست محیطی روستاییان بر اساس مدل رفتار برنامه ریزی شده در استان های غرب کشور به اجرا درآمده است و تلاش می کند مدل رفتاری روستاییان را با کمک تئوری «رفتار برنامه ریزی شده» تبیین کند. این تحقیق توصیفی به شیوه پیمایش و با ابزار پرسشنامه صورت گرفته است. حجم جامعه 642029 خانوار روستایی بود که بر اساس فرمول کوکران 310 خانوار برای نمونه انتخاب شدند و اطلاعات لازم از آن ها گرد آوری شد. روایی پرسشنامه را استادان گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تهران تایید کردند و پایایی آن از طریق انجام مطالعه راهنما و آزمون آلفای کرونباخ به تایید رسید. یافته ها نشان داد که دو متغیر کنترل رفتار ادراک شده و هنجارهای ذهنی بیشترین تاثیر را در شکل دهی نگرش زیست محیطی داشته اند. متغیرهای هنجارهای ذهنی و نگرش زیست محیطی به ترتیب بیشترین اثرگذاری را بر نیت روستاییان برای انجام رفتارهای زیست محیطی داشتند. در نهایت، متغیرهای کنترل رفتار ادراک شده، هنجارهای ذهنی و نگرش زیست محیطی و نیت زیست محیطی به ترتیب بیشترین اثرگذاری را در انجام رفتارهای زیست محیطی از سوی روستاییان نشان دادند.
    کلیدواژگان: رفتار، محیط زیست، مدل رفتار برنامه ریزی شده، نگرش زیست محیطی
  • پوریا عطایی، نسیم ایزدی صفحات 269-279
    در مناطق روستایی، جایی که آب کمتر دادوستد می شود و اغلب به شکل یک نهاده ضروری مزرعه استفاده می شود، تشکل های آب بران می تواند گزیداری برای مدیریت منابع آبی باشد. هدف این پژوهش بررسی سازه های تاثیرگذار بر تمایل کشاورزان به تشکیل تشکل های آب بران بوده است. جامعه این مطالعه شامل همه کشاورزان تحت پوشش شبکه آبرسانی بند فیض آباد بوده است (192 نفر) که 127 نفر از این افراد با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی برای انجام این مطالعه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی صوری آن با استفاده از پانل صاحب نظران تایید شد. برای بررسی پایایی آن نیز آزمون راهنما اجرا شد و آلفای کرونباخ آن بین 0/73-0/92 به دست آمد. یافته ها نشان داد که شش متغیر نگرش در مورد تشکل آب بران، هنجار ذهنی، رضایت از عملکرد شرکت بهره برداری، پیشینه اختلاف بر سر مسائل آب، مشارکت اجتماعی و آگاهی و اطلاعات در مورد تشکل های آب بران در مجموع قادرند 53/3 درصد از تغییرات در متغیر وابسته را پیش بینی کنند.
    کلیدواژگان: تشکل آب بران، تشکل های کشاورزی، مدیریت مشارکتی آبیاری، مدیریت منابع آب
  • سیده مرضیه رازقی، روح الله رضایی صفحات 281-292
    تحقیق توصیفی- پیمایشی حاضر با هدف بررسی مشکلات به کارگیری تلفن همراه در ارائه خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی انجام گرفته است. جامعه آماری تحقیق شامل 218 نفر از کارشناسان شرکت های خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی در استان زنجان بود که بر اساس جدول کرجسی- مورگان 102 نفر از آنان با روش نمونه گیری طبقه ای برای تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد و روایی آن با نظر اعضای هیئت علمی دانشگاه های تهران و زنجان به تایید رسید. برای تعیین پایایی ابزار تحقیق پیش آزمون صورت گرفت و مقدار آلفای کرونباخ محاسبه شده برای مقیاس های اصلی پرسشنامه بیشتر از 0/75 به دست آمد. به منظور تجزیه وتحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSSWin18 استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی نشان داد که در حدود 61/08 درصد از کل واریانس مشکلات به کارگیری تلفن همراه در ارائه خدمات مشاوره ای، فنی و مهندسی کشاورزی در استان زنجان را پنج عامل مالی- شبکه ای، روان شناختی، ناسازگاری فناوری با خدمات مشاوره ای، آموزشی- حرفه ای و فردی- زیرساختی تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: استان زنجان، تلفن همراه، خدمات مشاوره ای، کشاورزی
  • احمد باسامی، محمد چیذری، عنایت عباسی صفحات 293-303
    پژوهش توصیفی– پیمایشی حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر فرسودگی شغلی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان انجام شده است. جامعه آماری آن شامل کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان بود (N=449) که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان 220 نفر به عنوان نمونه تعیین شدند. نمونه گیری با روش طبقه ای با انتساب متناسب صورت گرفت. ابزار تحقیق پرسشنامه ای بود که روایی آن بر اساس نظر چند تن از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های کردستان و زنجان و استادان دانشگاه تربیت مدرس تایید شد. برای تعیین میزان پایایی بخش های مختلف از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (0/81 تا 0/91). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند. استفاده از مقیاس مازلاک نشان داد که کارشناسان تحلیل عاطفی، مسخ شخصیت و موفقیت فردی را در سطح متوسط تجربه کرده اند. یافته ها نشان داد از میان متغیرهای مستقل تحقیق سن، سابقه کار در سازمان، رضایت شغلی، گرانباری کیفی نقش، ابهام نقش، استقلال شغلی و کم باری نقش با فرسودگی شغلی رابطه معنی دار داشتند. نتایج رگرسیون نشان داد متغیرهای رضایت شغلی، ابهام نقش، سابقه کار، گرانباری کیفی نقش و کم باری نقش در فرسودگی شغلی موثر بوده اند. این متغیرها در مجموع حدود 23 درصد از تغییرات متغیر فرسودگی شغلی را تبیین کرده اند.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، سازمان، فرسودگی شغلی، کارشناس، کشاورزی
  • محمدرضا محبوبی، نرگس حسن آبادی صفحات 305-313
    این تحقیق با هدف شناخت عوامل بازدارنده کسب وکار پرورش ماهیان گرم آبی در استان گلستان انجام شده است. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل 147 نفر از آبزی پروران پرورش دهنده ماهیان گرمابی بودند که به شیوه تمام شماری همه آنان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بوده است که برای تعیین روایی آن از نظر متخصصان شیلات و ترویج کشاورزی استفاده شد. برای به دست آوردن پایایی ابزار تحقیق 30 پرسشنامه در خارج از منطقه جغرافیایی تحقیق تکمیل شد و در نتیجه مقدار ضریب آلفای کرونباخ 0/76 به دست آمد. به منظور تحلیل داده ها از تحلیل عاملی استفاده شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد موانع زیرساختی، حمایتی، بهداشتی، محیطی، سیاست گذاری، حقوقی- اقتصادی، اقتصادی، بهداشتی- محیطی، اقتصادی- سیاست گذاری و آموزشی بازدارنده های پرورش ماهیان گرم آبی در استان گلستان بوده است. اعطای وام کم بهره به مقدار کافی و در زمان مناسب به تولیدکنندگان، افزایش برگزاری دوره های آموزشی ترویجی با موضوعات مختلف مرتبط با پرورش ماهیان گرم آبی و حل مشکلات حقوقی مربوط به مالکیت و تامین آب تولیدکنندگان از پیشنهادهای این مطالعه بوده است.
    کلیدواژگان: آبزی پروری، استان گلستان، موانع اقتصادی، موانع زیرساختی
  • زهرا کرانی، فیض الله منوری فرد*، لاله صالحی صفحات 315-322

    پدیده بیکاری در بین جوانان روستایی و دانش آموختگان کشاورزی در سال های اخیر افزایش یافته و موجب بروز چالش های گوناگونی در زمینه های اجتماعی و اقتصادی شده است. در این میان، برخورداری افراد جامعه از روحیه کارآفرینی فرایند حل مشکلات را آسان می سازد؛ بنابراین هدف کلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر ایجاد روحیه کارآفرینی در بین کشاورزان است. جامعه آماری پژوهش را کشاورزان سرپرست خانوار تحت پوشش مراکز ترویج و خدمات جهاد کشاورزی شهرستان کرمانشاه تشکیل دادند (163397=N). برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک استفاده شد. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 185 نفر تعیین شد. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی محتوایی ابزار اندازه گیری با استفاده از پانل متخصصان و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. یافته ها نشان داد بین ایجاد روحیه کارآفرینی و عوامل اقتصادی، سازمانی، محیطی، شخصیتی، سن، تعداد فرزندان و میزان تحصیلات رابطه معناداری وجود دارد. ضریب تعیین (R2) حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که چهار عامل شخصیتی، سن، اقتصادی و محیطی در مجموع 54/8 درصد از واریانس متغیر وابسته روحیه کارآفرینی را تبیین کردند.

    کلیدواژگان: روحیه کارآفرینی، عوامل اقتصادی، عوامل سازمانی، عوامل شخصیتی، عوامل محیطی
  • محمدرضا اکبری، امیر علم بیگی، سید سعادت موسوی صفحات 323-331
    اشتغال در توسعه اقتصادی و اجتماعی نقش موثری دارد و فرایند انتخاب شغل یکی از مباحث مهم در این زمینه است. انتخاب شغل از مهم ترین تصمیم هایی است که فرد در طول زندگی می گیرد. به طور کلی، دانشجویان برای انتخاب شغل با دو گزینه روبه رو هستند: مشاغل استخدامی و کارآفرینی. شناخت عوامل تاثیرگذار بر این انتخاب در بین دانشجویان به درک فرایند انتخاب شغل و در نتیجه شناخت بهتر پدیده اشتغال منجر می شود؛ از این رو هدف کلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر انتخاب شغل در بین دانشجویان کشاورزی است. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نوع تحقیقات همبستگی به شمار می آید. ابتدا، مدل های انتخاب شغل ارائه شده است و سپس به بررسی عوامل موثر بر انتخاب شغل در بین دانشجویان پرداخته شد. جامعه مورد مطالعه شامل دانشجویان دانشکده اقتصاد و توسعه دانشگاه تهران به تعداد 314 نفر است که با روش نمونه گیری در دسترس و به وسیله فرمول کوکران حجم نمونه 107 نفر تعیین شد. پایایی پرسشنامه مورد استفاده با ضریب آلفای کرونباخ و روایی آن به شیوه صوری مورد تایید بود. در پایان، به وسیله رگرسیون لجستیک مشخص شد که نگرش به کارآفرینی، سن و تجربه کارآفرینی متغیرهایی هستند که می توانند دو سطح انتخاب شغل را از یکدیگر تفکیک کنند.
    کلیدواژگان: انتخاب شغل، رگرسیون لجستیک، کارآفرینی، مسیر شغلی
  • مرضیه موسوی، عبدالعظیم آجیلی، سعید محمدزاده صفحات 333-341
    این پژوهش با هدف شناسایی رابطه رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شده است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. رضایت شغلی از طریق پرسشنامه شاخص توصیف شغل (JDI) و تعهد سازمانی از طریق پرسشنامه آلن و می یر بررسی و سنجیده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان با تحصیلات دیپلم و بالاتر به تعداد 210 نفر بوده است. حجم نمونه آماری مورد مطالعه با استفاده از جدول مورگان 134 نفر تعیین و به شیوه کاملا تصادفی انتخاب شد. برای تعیین سطح رضایت شغلی و تعهد سازمانی بین کارکنان روش فاصله انحراف از میانگین (ISDM) به کار گرفته شد. نتایج پژوهش نشان داد که سطح رضایت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان متوسط است. از میان ابعاد رضایت شغلی رضایت از همکار بالاترین میانگین (33/13) و رضایت از پرداخت کمترین میانگین(5/57) را داشتند. از بین ویژگی های فردی تنها سابقه کار با اطمینان 99 درصد با تعهد سازمانی و رضایت شغلی رابطه آماری مثبت و معنی داری را نشان داد. بین رضایت شغلی و تعهد سازمانی با اطمینان 99 درصد رابطه آماری مثبت و معناداری وجود داشت.
    کلیدواژگان: اثربخشی، تعهد سازمانی، رضایت شغلی، کارایی، کارکنان
  • هدی منافیان، ژیلا دانشور عامری صفحات 343-350
    روستای ابیانه با تنوعی از جاذبه های طبیعی، تاریخی– فرهنگی، معماری و مذهبی یکی از روستاهای گردشگری شناخته شده در سطح ایران و البته در جهان است. بررسی کیفیت خدمات ارائه شده به گردشگران مطابق با پتانسیل های موجود این روستا در سطوح مختلف ضروری به نظر می رسد؛ چرا که گردشگری روستایی فعالیتی منبع پایه است و به جاذبه ها و نیز خدمات قابل ارائه در روستا وابسته است. هدف از تحقیق حاضر تحلیل برخی کمبودهای خدماتی موجود است که در افزایش رضایت گردشگران و رونق و توسعه پایدار گردشگری نقش مهمی را ایفا می کند. به منظور دست یافتن به این هدف، پس از تایید پایایی و روایی، گردشگران 110 پرسشنامه را تکمیل کردند. در ادامه، پنج عامل استخراج شده به روش تحلیل عاملی یک واریانس تجمعی 69/95 درصدی را بیان کردند. اولین عاملی که 20/32 درصد از واریانس کل را بیان کرد «ضعف در معرفی جاذبه های طبیعی روستا» بود که مهم ترین عامل شناخته شد و دیگر عوامل به ترتیب «ضعف خدمات رفاهی، ضعف خدمات اقامتی، ضعف در معرفی آداب و سنن محلی روستای ابیانه و ضعف امنیت» بودند.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، جاذبه های طبیعی، رضایت گردشگران
  • هانیه داودی، حسین شعبانعلی فمی، خلیل کلانتری صفحات 351-361
    هدف از انجام این تحقیق شناسایی راهکارهای بهبود کارکرد پارک های علم و فناوری در توسعه فناوری های کشاورزی است. پژوهش از لحاظ پارادایم، کمی و از لحاظ جهت گیری و هدف، کاربردی است. جامعه آماری تحقیق اعضای هیئت علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (200نفر) و کارشناسان شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران (170 نفر) بودند که با استفاده از فرمول کوکران 90 نفر از اعضای هیئت علمی و 60 نفر کارشناس و با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق دو پرسشنامه کارشناسان و اعضای هیئت علمی بود که روایی آن را گروهی از استادان دانشگاه تهران در ابعاد روایی ظاهری و محتوایی تایید کردند. پایایی ابزار تحقیق با ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که میزان پایایی برای پرسشنامه اعضای هیئت علمی 0/83 و برای کارشناسان 0/92 بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار Spss در دو بخش توصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شد. نتایج به دست آمده نشان داد که پنج راهکار اساسی به منظور توسعه فناوری های کشاورزی در پارک شامل بهبود سازوکارهای اداری پارک و توسعه حمایت ها از شرکت ها و افراد نوآور، تدوین سیاست ها و راهبردهای بلندمدت به منظور توسعه فناوری های کشاورزی، توسعه بازارهای محصولات کشاورزی، توسعه موسسات دانش بنیان و منطقه ای شدن فعالیت پارک ها است.
    کلیدواژگان: پارک های علم و فناوری، توسعه فناوری، راهکار فناوری های کشاورزی
  • مهتاب پورآتشی، حمید موحد محمدی، احمد رضوانفر، سیدمحمود حسینی صفحات 363-372
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر باورهای هوشی و انگیزه پیشرفت بر رویکردهای یادگیری و عملکرد تحصیلی دانشجویان رشته کشاورزی است. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی است و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق را دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره کارشناسی دانشکده های کشاورزی دانشگاه های تهران، بوعلی سینای همدان، ایلام، شهید باهنر کرمان و شیراز تشکیل دادند که تعدادشان 6958 نفر بود. برای تعیین حجم نمونه تعداد 30 پرسشنامه پیش آزمون شد و بر اساس فرمول کوکران، تعداد نمونه مناسب 273 نفر به دست آمد. ابزار تحقیق از لحاظ روایی صوری بر اساس نظر تعدادی از استادان صاحب نظر در این زمینه تایید شد. برای تعیین پایایی پرسشنامه نیز از روش آزمون مقدماتی استفاده شد که آلفای کرونباخ محاسبه شده مبین اعتبار مناسب آن برای گردآوری داده ها بود. یافته های تحقیق نشان داد که انگیزه پیشرفت و همچنین رویکردهای یادگیری دانشجویان دختر و پسر با یکدیگر تفاوت آماری معنی داری دارد. این در حالی است که بین باورهای هوشی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بر اساس نتایج به دست آمده انگیزه پیشرفت درونی و باور هوشی افزایشی اثر منفی بر رویکرد یادگیری سطحی و اثر مثبت بر رویکرد یادگیری عمیق داشتند. در مقابل، انگیزه پیشرفت بیرونی و باور هوشی ذاتی اثر مثبت بر رویکرد یادگیری سطحی و اثر منفی بر رویکرد یادگیری عمیق داشتند؛ افزون بر این، انگیزه پیشرفت درونی، باور هوشی افزایشی و رویکرد یادگیری عمیق بر عملکرد تحصیلی دانشجویان دارای اثر مثبت بودند.
    کلیدواژگان: انگیزه پیشرفت، باور هوشی، دانشجو، رویکرد یادگیری، عملکرد تحصیلی
  • فرحناز رستمی، وحید علی آبادی، عبدالحمید پاپ زن صفحات 373-382
    امروزه، محققان به رابطه بین پایداری و تنوع زراعی تاکید می کنند؛ زیرا افزایش تنوع، پیچیدگی ذاتی اکوسیستم های زراعی را افزایش می دهد و از این طریق فرایندهای آن را تقویت می کند. بسیاری از محققان یکی از عوامل مهم افزایش پایداری در اکوسیستم های زراعی را استفاده از کشت های مخلوط در نظام های بهره برداری می دانند. پایداری در نظام های بهره برداری به ویژه نظام بهره برداری زراعی- خانوادگی که عمده نظام های بهره برداری در ایران را شامل می شود نیاز به مدلی دارد که بر اساس آن امکان پایداری در این نظام فراهم شود. «نظریه بنیانی» یا «نظریه برخاسته از داده ها» به ما کمک می کند تا این مدل را از ساختار درونی ارزش ها، نگرش ها و تجربه های بهره برداران نظام بهره برداری زراعی- خانوادگی مبتنی بر کشت مخلوط و شرایط و موقعیت خاص این جامعه درک کنیم. اطلاعات مورد نیاز در این خصوص با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند با نمونه ای 19 نفره متشکل از باتجربه ترین کشاورزان مخلوط کار منطقه مورد مطالعه به دست آمد. با تحلیل محتوای متن مصاحبه ها، 416 گزاره مفهومی نمایای پایداری در نظام بهره برداری مبتنی بر کشت مخلوط استخراج شد. فهرست کامل گزاره ها با عنایت به قرابت مفهومی و طی سلسله مراتب کدگذاری در نظریه بنیانی در قالب پنج طبقه موضوعی که هریک از نگاهی پایداری در این نظام بهره برداری را تحلیل می کنند، به شرح زیر گروه بندی شد: عوامل علی، عوامل مداخله گر، عوامل زمینه ای، عوامل راهبردی و پیامدهای استفاده از سیستم کشت مخلوط.
    کلیدواژگان: بخش فیروزان، پایداری، کشت مخلوط، نظام بهره برداری زراعی، خانوادگی، نظریه بنیانی
  • محمد قهرمان زاده، قادر دشتی، سمیرا افراسیابی، جواد حسین زاد، باب الله حیاتی صفحات 383-393
    در بین روش های متعدد مدیریت ریسک کشاورزی، بیمه محصولات کشاورزی یکی از مهم ترین ساز و کارهای ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری در این بخش و کاهش آثار آسیب های طبیعی به شمار می رود. یکی از انواع بیمه مدرن، بیمه شاخص آب و هوایی است که بر اساس پارامترهای آب و هوایی منطقه مانند میزان بارندگی و دما طراحی می شود. در این پژوهش، ضمن بررسی فاکتورهای موثر بر تمایل مشارکت گندمکاران در این طرح پیشنهادی بیمه، عوامل موثر بر میزان حق بیمه تمایل به پرداخت کشاورزان برای این نوع محصول بیمه ای جدید در شهرستان اهر شناسایی شده است. بدین منظور از الگوی لاجیت و توبیت با استفاده از اطلاعات 289 نفر از گندمکاران شهرستان اهر از طریق تکمیل پرسشنامه بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از برآورد مدل لاجیت نشان داد به ترتیب اهمیت متغیرهای رضایت از عملکرد بیمه محصولات کشاورزی، آشنایی با بیمه شاخص آب و هوایی و سطح تحصیلات دبیرستان به بالا تاثیر مستقیم و معنی دار و متغیرهای حق بیمه پیشنهادی و تعداد سابقه بروز خسارت در سه سال گذشته تاثیر معکوس و معنی داری بر احتمال مشارکت گندمکاران در بیمه شاخص آب و هوایی دارند؛ همچنین متوسط حق بیمه تمایل به پرداخت گندمکاران اهر به ازای هر هکتار گندم 91470 ریال محاسبه شد که در مقایسه با حق بیمه فعلی بیمه عملکرد گندم، که 145000 ریال است، مقدار معقولی است. نتایج حاصل از برآورد مدل توبیت نشان دهنده این است که سن کشاورز، باسواد بودن، سطح آشنایی وی با بیمه شاخص آب و هوایی اثر مثبت و معنی داری بر میزان حق ریسک (حق بیمه) تمایل به پرداخت گندمکاران دارند.
    کلیدواژگان: بیمه شاخص آب و هوایی، حق ریسک، گندم دیم، مدل توبیت، مدل لاجیت
|
  • Seyed Safdar Hoseini, Motahareh Bakhshayesh Pages 207-215
    The purpose of this study is to assess the transaction cost of borrowing from non-governmental investment development Funds which are established in less than a decade. Transaction costs are considered as significant and limiting factors for micro-borrowers in using formal loans. The required data are provided by the Investment Developing Support’s Parent Company using the stratified random sampling method questionnaire during 1390. In the current study the effective factors of borrowing transaction cost in addition to the estimation of transaction costs of facilities are examined by econometric methods. The results show that transaction costs are controlled during the borrowing of Investment Development Funds and reduced in larger Funds with broader financial flows. Accordingly the rate of transaction cost in Esfahan Fund is calculated as 1.07% and in two smaller funds in Golestn and Qom are 1.27 and 3.29 respectively. The outcomes of econometric patterns indicate the importance of loan terms such as interest, loan amount, and deposit in addition to the borrower’ characteristics such as experience, education, training, criminal history and time used for reduction of transaction costs of facilities. Since the most of identified effective factors are related to the borrower’ characteristics and conditions, transaction costs for facilities can be decreased by focusing on the borrower through enhance his abilities and level of development. Developing the methods of group borrowing, common mechanism in lending investment development funds, can be considered as an effective solution in this regard.
    Keywords: Transaction Cost, Funds of Investment Developing, Loans, Financial
  • Hajar Ramezani Amiri, Mohammad Bakhshoodeh Pages 217-225
    Generally the biggest group of people diet every grain of rice cereal group is the second largest member in some regions. However, unlike other grains such as rice, white beans and cooked completely consumed, Fastidious taste may vary from one region to another. The overall index of consumer tastes more rice grains in appearance, size and shape, manner of cooking, the aroma, the taste of it Measuring the effects of rice quality change on consumer welfare is the main objective of this study. Data were randomly collected by completing questinnare from 350 households in Shiraz from 1389 to1390. The results showed that average monthly household welfare in 5834currency north of downtown and south of the city in 2338currency increased by 4776 currency. Thus, information on average costs 34 percent of rice consumers in the north, center and south of the city, 18 percent to 30 percent decrease. Thus, information about the qualitative characteristics of paddy rice consumer welfare is increased Shiraz. But information alone does not reduce the cost of rice in poor strata of the society is significant. This is due to the high cost of living, many of the low purchasing power of households and lower classes of society.
    Keywords: welfare effect, consumers, information, quality of rice
  • Maryam Bagheri, Mehrdad Niknamy Pages 227-234
    The aim of this research is to examine individual and professional farmers capabilities concerning the extent of using the activities which would control the drought in Tafresh County. This research is of non- experimental type in terms of goal, function and possibility of controlling variables and from methodological point of view it is of the Descriptive and correlational type and from data processing point of view this research is correlation type. statistics society in the current research consists of the all farmers, who are around 9061 in number, in Tafresh County. According to Cochran’s Formula 300 farmers were estimated to be the research was the questionaires which were completed through personal interviews. The measure of durability used in the research together with general average amount were Cronbach Alpha 0.848 and the legitimacy of the questionaires were approved by guiding professors and advisors Islamic Azad University Garmsar Branch and Tehran University. The result of connectivity test proved that there were significant among the rate of applying operations in order to control drought with skill variables, levels of technical knowledge of farmers concerning the control of drought and age and experience of agricultural activities. and at the end the result of Regression multitude analysis showed that first the record of agricultural activities, second age of farmers and third the level of professional farmers and third the level of professional farmers capabilities were three major variables that had the greatest impact on the rate of applying operation so as to control drought
    Keywords: drought, drought management operations, farmers capabilities
  • Ali Asghar Mirak Zadeh, Nematollah Shiri, Saeid Hedaiatinia Pages 235-246

    The present study was conducted to investigate and formulate the effects of social capital dimensions on entrepreneurial intentions. The population of this study consisted of all fourth year agricultural students of Yasouj University (N=196), that by using Patten (2002) sampling table, 130 student were selected as the sample using the random simple sampling method. The main instrument of study was questionnaire that included four latent variables: the cognitive social capital, structural social capital, relational social capital and entrepreneurial intentions. In order to investigate the validity, reliability and fitting of latent variables and test of hypothesis, structural equation modeling with LISREL8.54 software was used. Results of Confirmatory factor analysis (CFA) confirmed the validity, reliability and fitness of latent variables. Results of structural equation modeling (SEM) showed that relational and cognitive social capital dimensions can predict entrepreneurial intention. But, structural social capital was not recognized as predictor of entrepreneurial intention. Finally, for helping managers, planners and researchers in higher agricultural education system, a number of practicable suggestions were proposed to reinforce entrepreneurial intentions of agricultural students.

    Keywords: Entrepreneurship, Entrepreneurial Intentions, Social Capital, Agricultural Students
  • Samaneh Abedi, Saeed Yazdani, Iraj Saleh, Habibollah Salami, Mohammad Reza Jahansuz Pages 247-255
    Due to the conservational agriculture as a factor of increasing food security and sustainable agriculture, understanding the determinant factors in the farmer's decision making to enhance adoption scale of conservational agriculture, is quite important. Therefore, the current study attempted to investigate the effective factors and barriers to agricultural technology adaption among the wheat farmers in the Fars province have been examined in the context of logistic analysis for the crop year 2013-2012. An estimation of the logit Regression models revealed that number of plot, participation in extension classes, experience in wheat cultivation, crop acreage, yield and water scarcity, are significant effective factors on farmers’ decision in adoption of conservation measures. In addition the results of marginal effect of variables showed that, water scarcity in the region (31 percent) and resolving technical constraints of farmers (28 percent) as key variables, cause to the average 30 percent increase in acceptance probability of no-till technology. Therefore, according to research findings, the necessity to increase the quality and quantity of meetings and training classes holding as the most basic way to encourage the farmers to adopt no-tillage technology is suggested.
    Keywords: Keywords: Effective Factors, Conservation agriculture, Logistic analysis, Technology adoption, Fars Province
  • Yousef Hejazi, Seyed Reza Eshaghi Pages 257-267
    Rural sustainable development will be obtained through sound exploitation of environmental resources with an appropriate theoretical emphasis with protection and improvement of them for next generations. Rural people behavior has important role in quality of these resources. This study was designed to develop a model of rural people environmental behavior. This study implemented in the West provinces of the Iran tried to explain the rural people environmental behavioral based on theory of planned behavior (TPB). The main instrument of this descriptive research was questionnaire. Statistical population of this study was consisted of 642,029 households. Appling Cochran formula a sample consisted of 310 households were surveyed. Face validity of questionnaire was approved by faculty members of University of Tehran agricultural extension and education department, and reliability of which was approved by computing Cronbach's Alpha. Results showed that perceived behavioral control and social norms have the most influence in shaping environmental attitudes. Social norms and environmental attitudes respectively had the highest impact on intention of rural people for their environmental behavior. Furthermore, perceived behavioral control, social norms and environmental attitudes and environmental intention respectively had the highest effect on the rural people environmental behavioral.
    Keywords: Behavior, Environmental, Conservation, Theory of Planned Behavior, Environmental Attitude
  • Pouria Ataei, Nasim Izadi Pages 269-279
    In rural areas, where water tends to be traded less and is mostly used as an essential farm input, water users association can be as an alternative for water resource management. The purpose of this study was to investigate influence factors on the farmers’ tend to constitute water users associations. Research population was all farmers covered of Feyzabad Irrigation network supply (192 farmers). Samples of 127 farmers were selected through random sampling. Data were collected using a questionnaire. Face validity of the questionnaire was obtained through a panel of experts and reliability was obtained through pilot testing. The Cronbach's alpha ranged from 0.73 to 0.93. Findings revealed that attitude to water users associations, subjective norm, satisfaction of exploitation company performance, history of water conflicts, social participation, awareness and information about water users association could explain 53.3 percent of changes in dependent variable.
    Keywords: Water users association, participatory irrigation management, agricultural associations, water resource management
  • Seyedeh Marzieh Razeghi, Roohollah Rezaei Pages 281-292
    The main purpose of this descriptive-survey study was to investigate the problems of applying cell phone in delivering agricultural consultancy, technical and engineering services. The statistical population of the study consisted of 218 experts working in Agricultural Consulting, Technical and Engineering Service Ventures in Zanjan province. According to the Kjercie and Morgan table, a sample size of 102 was selected using the stratified random sampling technique (n=102). A questionnaire was used to collect the data. The validity of the questionnaire was confirmed by a panel of faculty members in the universities of Tehran and Zanjan. A pilot study was conducted to establish the reliability of the instrument. The Cronbach ’s Alpha coefficient for the main scales of the questionnaire was higher than 0.75. The data were analyzed by using the SPSSwin18 software. The results of the factor analysis showed that five factors, namely, financial- networking, psychological, incompatibility of technology with consultancy services, educational-professional and personal- infrastructural explain 61.08 percent of variances of problems of applying cell phone in delivering agricultural consultancy, technical and engineering services in Zanjan province.
    Keywords: Cell phone, Consultancy services, Agriculture, Zanjan province
  • Ahmad Basami, Mohammad Chizari, Enayat Abbasi Pages 293-303
    The purpose of this descriptive – correlation research was to investigate factors influencing job burnout among Jihad-e Keshavarzi organization specialists in Kurdistan province. The statistical population of the study consisted of all Jihad-e Keshavarzi organization specialists (N=449). Using the Krejcie and Morgan’s (1970) table and proportional stratified random sampling technique, 220 specialists selected as research sample. Questionnaire was the main tool for data gathering. The validity of the questionnaire was verified through the judgment of a panel of academic staffs in agricultural extension and education department in Tarbiat Modares University and some specialist of Jihad-e Keshavarzi organization in Kurdistan and Zanjan Provinces. To assess the reliability of the questionnaire, Cronbach’s alpha coefficients calculated for the main scales of the questionnaire (0.81 to 0.91). The data were analyzed using SPSS win software. Using the Maslach’s (2001) scale revealed that experts experienced moderate degrees of emotional exhaustion, depersonalization and personal accomplishment. The findings revealed that among independent variables, age, work experience, job satisfaction, work over load, role ambiguity, Job control and work under load had significant relationship with job burnout. Regression results revealed the effective variables in job burnout including job satisfaction, role ambiguity, work experience, work over load and work under load. These variables could explain about 23 percent of job burnout variances.
    Keywords: Job burnout, job satisfaction, Specialist, Organization, Agriculture
  • Mohammad Mahboobi, Narges Hasan Abadi Pages 305-313
    This study aimed to identify barriers of hydrothermal fish business in Golestan province. Study was a descriptive survey. ‌‌T‌he statistical population of the study consisted of all 147 aquaculture hydrothermal fish growers and all of them were selected using census method. Information was gathered through a questionnaire which its face validity was confirmed by experts of agricultural extension and fisheries. The reliability analysis was conducted with completing 30 questionnaires outside the geographic research region and Cronbach’s alpha coefficient of the questionnaire was 0.76. Factor analysis was used to analyze the data. Factor analysis results showed that barriers infrastructure, supportive, health, environmental, policy, legal-economic, financial, health-environmental, economic-policy and educational were preventive in hydrothermal fish business in Golestan province. This study has recommended low interest and enough loans to manufacturers and at the right time, training courses on various topics related to hydrothermal fish business and to solve the legal problems related to ownership and water supply manufacturers.
    Keywords: Aquaculture, Economic barriers, Infrastructure barriers, Golestan province
  • Zahra Karani, Feyzallah Monavvarifard, Laleh Salehi Pages 315-322

    Unemployment among rural youth and agriculture graduates has increased in recent years and has caused a variety of challenges in social and economic fields and having the entrepreneurial spirit could facilitate the solving problem process. Therefore, the purpose of this study is to identify factors affecting the development the farmer's entrepreneurial spirit. Statistical population of this research was consisted of farmers under the cover of the center of extension and services of agricultural Jihad of Kermanshah city (N=163397). To collect data, the random systematic sampling method was used. Sample number was calculated 185 person by Using Cochran's formula. The main tool for collecting data was questionnaire made by researcher. Content validity of measurement tools, by experts, and its reliability, by calculating Cronbach's alpha coefficient was confirmed. Results showed that, there is a significant positive relationship between the development of entrepreneurial spirit and the economical, institutional, environmental factors, also personality, age, number of children and education level. Coefficient of determination (R2) showed that four variables (personality, age, economic and environmental) entered the stepwise regression equation and they explained the total of 54/8% of the creation of the entrepreneurial spirit variable variance.

    Keywords: entrepreneurial spirit, personality factors, environmental factors, economical factors, institutional factors
  • Mohammadreza Akbari, Amir Alam Beigi, Seyed Saadat Mousavi Pages 323-331
    Employment has effective roles in Socio-economic development and process job career is considered as one of important issue. Also, job career is most important decisions that human decides over the life. Overall, students are facing with two options for job career. First option is employed and second option is entrepreneurship. Factors cognition that influencing on job career lead to better understanding of job career and employment. Hence, investigation of influencing factors in job career is the main purpose in this study and is a Correlation Research. At first, models of job career are described and then were investigated influencing factors on job career among the students. The study population were Faculty of Economics and Development, College of Agriculture Natural Resources, Tehran University’s students. Statistical population was 314 people. The method in sampling was convenience method and sample size was selected 107 people by Cochran formula. Questionnaire for data gathering that its validity confirmed by face validity and its reliability was satisfied by Cronbach’s Alpha. Finally, Logistic Regression results showed that attitudes to entrepreneurship, age, entrepreneurial experience are variables which can distinguish two-level job career (entrepreneurial attitude or Not) from each other.
    Keywords: Job Career, Employed, Entrepreneurship, Logistic Regression
  • Marzieh Mousavi, Abdolazim Ajili, Saeid Mohammadzadeh Pages 333-341
    The main purpose of this study was to examine the relationship between job satisfaction and organizational commitment among employees at Khuzestan Ramin University of Agriculture and Natural Resources. This study is applied and Research method was survey research. population of the study has been staff of Khuzestan Ramin University of Agriculture and Natural Resources)N= 210). The sample was identified in regards to the table of Morgan (n=134) and selected randomly. The level of job satisfaction and of organizational commitment were measured using the Job Description Index (JDI) and Meyer and Allen scales. For determine the level of job satisfaction and organizational commitment among employees was usd (ISDM) method. Results revealed that the total degree of job satisfaction and organizational commitment was average. Whereas the degree of job satisfaction among employees was the highest average(33/13) in regards to colleague relationship, it was the lowest average(5/57) level in regards to salary. The findings showed, Among the individual characteristics Only Work Experience was a positive and significant correlation (p=0/01) between employees’ job satisfaction and organizational commitment. The findings also showed that there was a positive and significant correlation (p=0/01) between employees’ job satisfaction and their organizational commitment.
    Keywords: job satisfaction, organizational commitment, Staff, efficiency, effectiveness
  • Hoda Manafian, Zhila Daneshvar Ameri Pages 343-350
    Abyaneh village with a variety of natural, historical - cultural, architectural and religious attractions is one of well-known tourist villages not only in Iran but also in all of the world. It seems to be crucial to investigate the quality of services to tourists according to potential of this village in different levels, due to rural tourism has a lot to do with resources, services and various kinds of attractions. The main aim of this paper is analyzing some deficiencies in tourist services that play a striking role in tourist's satisfaction and sustainable development of rural tourism. To achive this goal, after determining validity and reliability, 110 questionnaires were completed by tourists. Then 5 factors derived from factor analysis, detected a cumulative variance of 69.95%. The first factor indicating 20.32% of total variance, "deficiency of introducing of natural attractions", was called the most crucial one and the other ones were "deficiency of welfare services", "deficiency of accommodation services", "deficiency of introducing of cultural and traditional attractions" and the last, deficiency of security, respectively.
    Keywords: Factor analysis, natural attractions, tourist's satisfaction
  • Hanieh Davoodi, Hossein Shabanali Ghomi, Khalil Kalantari Pages 351-361
    An Investigation of science and technology parks in technology development in different countries show a positive impact on development is technology. Factors influencing on the development of technology parks can be considerable help in the creation of parks may be appropriate.The study purpose is identified strategies for improving agricultural technology development in science and technology parks. In terms of research paradigms, quantitative and in terms of direction and purpose, is applied Research. The statistical population is Agriculture and Natural Resources faculty members of Tehran University (200) and experts in Tehran University Science and Technology Park of (170). Using the Cochran formula, 90 faculty members and 60 experts estimated as sample size, and were selected using random sampling. Research instrument was two questionnaires, validity by a panel of Tehran university member’s were established. Reliability was established by Cronbach coefficient, the reliability of the faculty members questionnaire is 0.83 and for experts questionnaire is 0.92. Data by Spss software was both descriptive and inferential analysis. The results showed that the five key strategies to develop agricultural technologies in the Park is Administrative mechanisms to improve the park and support the development of innovative companies and individuals,Long-term policies and strategies to develop agricultural technologies, Development of agricultural markets, Foundation of knowledge and regional development agencies operating in the parks.
    Keywords: science, technology parks, technology development, agricultural technologies, strategies
  • Mahtab Pour Atashi, Hamid Movahed Mohammadi, Ahmad Rezvanfar, Seyed Mahmoud Hosseini Pages 363-372
    The purpose of this research is to investigate the effects of intelligence beliefs and achievement motivation on learning strategies and academic performance of agricultural students. This research was descriptive - correlation with data collected using questionnaire. The statistical population included students in Colleges of agriculture at Universities of Tehran, BouAli Sina, Ilam, Shahid Bahonar Kerman, and Shiraz (N=6958). A sample of 273 students was randomly selected by using proportional random sampling method. Reliability and face validity of instrument were determined through opinions of faculty members and application of Cronbach's Alpha. The findings revealed that there were significant differences between achievement motivation and also, learning strategies of male and female students. But there was not any difference between intelligence beliefs of male and female students. According to the results, intrinsic achievement motivation and incremental intelligence belief had negative effects on surface learning and positive effects on deep learning. In contrast, extrinsic achievement motivation and entity intelligence belief had positive effects on surface learning and negative effects on deep learning. Furthermore, intrinsic achievement motivation, incremental intelligence belief and deep learning had positive effect on academic performance of agricultural students.
    Keywords: achievement motivation, intelligence beliefs, learning strategies, academic performance, student
  • Farahnaz Rostami, Vahid Aliabadi, Abdolhamid Papzan Pages 373-382
    Today, researchers emphasize the relationship between sustainability and crop diversity, it because that increased diversity, can extend inherent complexity of ecosystems and thereby strengthen its processes. Many researchers believe that; Intercropping system is one of the important factors for in increasing sustainability in the agro systems. Sustainability in farm systems especially in family farm systems which the majority farm system in Iran, need the model to provide the Sustainability in this system. "Grounded Theory" or "theories emerge from the data" can help us to recognize the Sustainability Intercropping system model from the internal structure of values, attitudes and farms experiences. Information in this study collected by using semi-structured interviews with a sample of 19 members of the most experienced farmers in Sustainability Intercropping system. Content analysis of interviews showed; 416 phrases as a sustainability in intercropping system. List of these phrases regard to concept affinity and hierarchy coding in Grounded Theory grouped as follows: Causal factors, confounding factors, Context factors, strategic factors and consequences of intercropping systems.
    Keywords: Family Farming System, Intercropping systems, Grounded Theory, Sustainability, Firouzan Sector
  • Mohammad Ghahremanzadeh, Ghader Dashti, Samira Afrasiabi, Javad Hosseinzadeh, Babollah Hayati Pages 383-393
    Agricultural insurance is one of the most important mechanisms to providing security for investment in agricultural and natural damage reduction. One of the modern types of insurance is weather index- based insurance that developed based on climatic parameters such as rainfall and temperature. The purpose of this study is to identifying the factors affecting wheat farmer's participation on proposed weather index-based insurance and their willing to pay the risk premium for wheat in Ahar County. The required data was collected for 289 farmers in Ahar County in 1390. Results of estimated logit model showed that the satisfactory from performance of agricultural products insurance, familiarity with weather index insurance, high school education have direct and significant effects on probability of adoption the weather index insurance, and the proposed amount of premium and the number of occurred damage in recent 3 years have reverse and significant effects on its. In this context, the level of wheat cultivators knowing about weather index insurance has the most effect on probability of adoption of weather index insurance. Based on the estimated parameters of logit model, the average premium that the Ahar wheat cultivators willing to pay was calculated and it is 91470 Rials per hectare and in comparison with the current insurance premium of wheat yield insurance, which is about 145000 Rials is reasonable. Results of the estimation of tobit model indicates that the farmer's age, education and being familiar with the weather index insurance have positive and significant effects on the willing to pay the risk premium.
    Keywords: Weather index insurance, Logit model, Tobit model, Risk premium, Rained Wheat