به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « جهاد » در نشریات گروه « علوم انسانی »

  • علی اصغر یاریاب *، جبار شجاعی

    ایثار و شهادت، به عنوان یک فرهنگ متعالی در زمره عالی ترین مفاهیم الهی و نتیجه والاترین ارزش هایی است که یک انسان متعهد می تواند به آن مقام دست یابد. این مفهوم اثرگذار و حرکت آفرین قادر است تا فضای یک جامعه را به صورت گسترده تحت تاثیر قرار دهد و موجبات پویایی جامعه را در مسیر پیشرفت و تعالی فراهم نماید. فرهنگ پربار ایثار و شهادت در گستره جهان بینی توحیدی از چنان جلوه های ممتازی برخوردار است که فرآیند این تاثیر در حوزه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی به خوبی قابل مشاهده است. شهادت از جمله شاخصه ها و حقایق قرآنی است که در زبان قرآن و اهل بیت (ع) و مقام معظم رهبری به عنوان گزینش مرگ سرخ متکی بر شناخت و آگاهی و آزادی و اختیار در مبارزه علیه موانع تکامل و خطوط انحرافی و طاغوتی به شمار می آید که در این گزینش، مجاهد با منطق و شعور و بیداری و بینایی و حضور خود انتخاب می کند و حیات طیبه یک ملت و تاریخ را رقم می زند. امروزه در جبهه جنگ نرم با این فرهنگ می توان در مقابل تهاجمات دشمنان ایستادگی کرد. یافته ها و دستاوردهای تاریخی از صدر اسلام تاکنون، موید این واقعیت است که فرهنگ شهادت طلبی همواره به عنوان کارآمدترین و موثرترین عنصر در پیشبرد اهداف و ارزش ها مطرح بوده است.

    کلید واژگان: ایثار, شهادت, جهاد, ارزش های الهی, مقام معظم رهبری}
  • امیر داداشی *، مصطفی سلیمانی اصل

    جهاد یکی از مفاهیم کلیدی در اسلام است که در طول تاریخ تفاسیر مختلفی از آن ارائه شده است. در دوران معاصر، گروه های تکفیری تفسیری افراطی و خشونتآمیز از جهاد ارائه کردهاند که منجر به توجیه جنایت و ترور علیه مسلمانان و غیرمسلمانان شده است. هدف این مقاله نقد و بررسی دیدگاه جریان تکفیری به مفهوم جهاد از منظر قرآن است. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است. بررسی آیات قرآن نشان میدهد که باید به چند نکته مهم توجه داشت: 1. تغییرات در  مفهوم جهاد با پیشرفت زمان: شرایط عصر پیامبر و شیوه های جنگ در آن زمان با دوران معاصر به طور قابل توجهی متفاوت است. 2. هدف جهاد در قرآن: هدف جهاد در قرآن، ترویج اسلام به زور و اجبار نیست، بلکه دفاع از دین، جان و  مال مسلمانان در برابر تجاوز و ستم است. پیامبر اسلام هیچگاه جنگی را برای گسترش اسلام آغاز نکردند و تمامی جنگ های ایشان جنبه دفاعی داشتند. 3. برداشت نادرست از آیات: جریان های تکفیری در تفسیر برخی آیات قرآن،  به ویژه آیات مربوط به جهاد و انتحار، دچار اشتباه و سوء برداشت هستند. 4. نادیده گرفتن آیات صلح و رحمت: قرآن  کریم سرشار از آیات صلح و رحمت است که بر همزیستی مسالمت آمیز و احترام به حقوق انسان ها تاکید دارند.

    کلید واژگان: قرآن کریم, جهاد, جریان تکفیری, خشونت, ترور}
  • عبدالله مرادی*

    گسترش افراط گرایی سلفی در جهان اسلام و همزمان تشدید خشونت های هژمونیک در نظام بین الملل به بهانه مبارزه با تروریسم، از جمله مهمترین تحولات امنیتی چند دهه اخیر بوده است. بر همین اساس هدف اصلی این پژوهش؛ تبیین مهمترین ترتیبات امنیتی موثر بر شکل گیری و جهت یابی «افراط گرایی سلفی» و متقابلا تاثیراتی که افراط گرایی سلفی بر ترتیبات امنیتی منطقه ای و بین الملل گذاشته، می باشد. به همین جهت پرسش اصلی این پژوهش آن است که: «مهمترین ترتیبات امنیتی موثر بر گسترش افراط گرایی سلفی در طول مقطع پسا جنگ سرد کدامند و افراط گرایی چگونه بر ترتیبات امنیتی منطقه ای و بین الملل تاثیر گذاشته است؟» به عنوان روش پژوهش؛ از طریق تحلیل محتوای کیفی سخنان چهره های مشهور افراطی (برای مطالعه ادراک بین الاذهانی)، هویت یابی این جریان تبیین و با بهره گیری از چارچوب نظری سازه انگاری مهمترین تاثیرات سلفی گری بر ترتیبات امنیتی بررسی می گردد. فرضیه اصلی پژوهش نیز این چنین ارائه می شود که؛ «ترتیبات امنیتی نظام بین الملل هژمونیک پساجنگ سرد و افراط گرایی سلفی در یک رابطه سازا و قوام بخشی متقابل با یکدیگر قرار داشته اند. به گونه ای که؛ ترتیبات امنیتی نظام بین الملل هژمونیک با تاکید بر پویش های منطقه ای ناشی از تجاوز آمریکا به غرب آسیا، باعث هویت یابی، تشدید و جهت دهی به افراط گرایی سلفی شده است و متقابلا نضج افراط گرایی از طریق؛ قوام بخشی به فرهنگ کانتی در میان اعضای غربی نظام، گسترش فرهنگ هابزی علیه اسلام، آشوب و نفی نظم دولت-ملت در سطح منطقه ای، ویژگی هژمونیک نظام بین الملل موجود را قوام بخشیده است.»

    کلید واژگان: سلفی-افراطی, جهاد, تکفیر, نظام بین الملل, هژمونی, دولت, آشوب منطقه ای}
    Abdolah Moradi *

    The spread of Salafist extremism in the Muslim world and the simultaneous escalation of hegemonic violence in the international system on the pretext of combating terrorism have been one of the most important security events of the past decades. Accordingly, the main objective of this study is to explain the most important security arrangements affecting the formation and direction of "Salafi extremism" and, secondly, the effects that Salafist extremism has placed on regional and international security arrangements. Therefore, the main question of this study is: "What are the most important security arrangements for the spread of Salafist extremism during the post-Cold War period, and how extremism has affected regional and international security arrangements?" As a Research Methodology, by identifying the content of this phenomenon through analyzing the qualitative content of the speeches of the famous extremists (for the study of interpersonal perception), using the constructive theoretical framework, the most important effects of Salafism on security arrangements are examined. The main hypothesis of the study is also that "the security arrangements of the post-cold war era and the Salafist extremism have been interacting in a relationship of institutionalization and co-ordination. In such a way, the security arrangements of the international system, with an emphasis on the regional dynamics resulting from it in West Asia, have led to identification, exacerbation and orientation of Salafist extremism, and the reciprocal extension of extremism through the consolidation of Kantian culture among members The Western system, the development of Hobbesian culture against Islam, the chaos and negation of the state-national order at the regional level, have consolidated the hegemonic features of the existing international system.

    Keywords: Salafi Extremism, Jihad, Takfir, International System, Hegemony, Government, Regional Chaos}
  • ابوالفضل ربیع زاده*
    سازمان ها به منظور هدایت، کنترل و نظارت بر عملکرد خود به منظور دستیابی به اهداف نیازمند به کارگیری علوم مدیریت هستند اما با توجه به تغییرات فرهنگی، فیزیولوژیکی، تکنولوژی و... در دنیای کنونی علوم کلاسیک دیگر جوابگوی تکاپوی پیچیدگی های دنیای کنونی نمی باشد. بنابراین می طلبد تا سقف را بشکافیم و طرحی نو دراندازیم. دین مبین اسلام منشا گرفته از خالق عامل و بشر بهترین شیوه در اداره امور زندگی است اما مسئله این است که در مسائل مدیریتی نوین چه حرفی برای گفتن دارد. در این تحقیق سعی گردید بامطالعه مکاتب غربی مدیریت و همچنین بررسی دستورات دین اسلام در خصوص مملکت داری، تجارت و مسائل عمومی مدیریت، الگوی جدیدی از مدیریت که با نام مدیریت جهادی توسط مقام معظم رهبری معرفی گردید را شناسایی و تعریف کنیم. ماحصل این پژوهش این است که در دین اسلام از ابعاد مختلف به این موضوع پرداخته و توضیح داده شده است در پایان الگوی کلی و شاخصه ها الزامات این موضوع به دست آمده و معرفی گردیده است.
    کلید واژگان: سازمان, نهاد, مدیریت, جهاد, مدیریت جهادی}
  • اکرم جعفری *، افسانه رضایی للری

    شهادت اوج تعالی انسان است.آن گاه که انسان تمام هستی خود را یک جا نثار معبود می کند و قطره وجودش به دریای بیکران هستی مطلق می پیوندد و در فرهنگ اسلام به خصوص تشیع ارزشمندترین و گرانبهاترین حرکت، شهادت است. همچنین مقام و جایگاه شهید در دین اسلام و آیات قرآن کریم امری روشن و تاکید شده است. عنوان این مقاله در مورد اوصاف شهید از دیدگاه آیات و روایات است و روش این مقاله توصیفی است و مطالب آن با روش کتابخانه ای جمع آوری شده است. در این مقاله به بحث درباره حقیقت شهادت، جایگاه و فضیلت شهید در آیات و روایات، اقسام شهید و اولین شهید در اسلام پرداخته شده است. در پایان اوصاف شهید را با توجه به آیات و روایات بیان کرده است.

    کلید واژگان: شهید, شهادت, جهاد, کشته شدن, اسلام}
  • مرتضی حسن پور
    در زمینه سازی ظهور، «ایثار» و «جهاد» نقش اساسی دارند. این دو عنصر در فرهنگ انتظار و روایات مهدویت مورد تاکید قرار گرفته اند. ایثار و جهاد در مکتب شهید سلیمانی نیز برگرفته از فرهنگ ناب شیعی است؛ که در پرتو حکومت ولایت فقیه، نایب عام امام عصرf و اعتقاد به آن، در این زمینه اقداماتی بسیار مهم را انجام داد. با کنکاش در روایات مهدوی، ایثار و جهاد زمینه ساز ظهور، شاخص هایی دارند. ایثار مال، از خودگذشتگی و بذل جان، مقدم داشتن خواسته های ولی، مطیع محض ولایت بودن، مقاومت و هجرت؛ از جمله شاخصه های فرهنگ انتظار است که در مکتب شهید سلیمانی نیز دیده می شود. نوشتار حاضر با روش توصیفی _ تحلیلی، در صدد بررسی شاخصه های ایثار و جهاد زمینه ساز ظهور در فرهنگ انتظار و مکتب شهید سلیمانی است.
    کلید واژگان: انتظار, زمینه سازی, مکتب شهید سلیمانی, جهاد, ایثار, ظهور}
    Murtiḍā Ḥasan-Pour
    Martyrdom and Jihad play a fundamental role in paving the way for the appearance of Imam Mahdi. These two elements are emphasized in the culture of the Awaiting and traditions of Mahdism in Hadith-sources. Martyrdom and Jihad in the school of Martyr Soleimani is also derived from pure Shiite culture; that in the light of the rule of Wilāyat al-Faqīh as the general vicegerent of Imam Mahdi and his belief in it, he took very important measures in this field. By delving into the Mahdavi Hadiths, martyrdom and Jihad, which are the foundation of the Appearance, have indicators. Sacrifice of wealth, self-sacrifice and sacrifice of life, prioritizing the wishes of the guardian, being purely obedient to the guardianship, resistance and emigration; It is one of the characteristics of the culture of expectation, which can also be seen in the school of martyr Soleimani.The present article, through a descriptive-analytical method, aims to investigate the characteristics of sacrifice and jihad that are the basis for the emergence in the culture of expectation and the school of Martyr Soleimani.
    Keywords: the Awaiting, paving the way, school of Martyr Soleimani, Jihad, self-sacrifice, the appearance}
  • موسی شعبان پور پیچا*، حسین صنعت پور امیری

    جهاد امر مقدسی است که در دین اسلام مورد تاکید فراوان قرارگرفته است. در سایه ی جهاد درراه خداوند، امور دین و دنیای مسلمانان اصلاح و سعادت دنیا و آخرت نصیب آنان می شود. چنان چه مسلمانان به جهاد قیام نکنند، کفر، ظلم و فساد جامعه را فرامی گیرد و ستمگران و مستبدان بر زندگی آنان و نیز جامعه بشری مسلط می شوند. این مقاله، به بررسی رابطه دین و دفاع و جهاد از منظر منابع دینی و به ویژه صحیفه سجادیه می پردازد. این تحقیق از نوع «کاربردی» و روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی و جامعه آماری آن، منابع اسلامی در خصوص رابطه دین و جهاد است. نمونه آماری تحقیق، از میان کتب دینی، قرآن مجید، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه انتخاب شده اند. نتایج پژوهش نشان داد رابطه جهاد، دفاع و دین از منظر صحیفه سجادیه با تمرکز بر دعای مرزداران عبارتند از: جهاد و دفاع برای خدای تعالی، نه دنیا؛ جهاد و دفاع برای گسترش سفره عبودیت و بندگی؛ اعتلای دین و نیرومندی حزب الله. دستورات قرآن کریم برای جهاد و دفاع، فرهنگی و برای احیای حیات توحیدی جوامع است. جهاد ابتدایی هم به جهاد دفاعی بر می گردد. در اسلام ارزش دفاع، به وجود ارزش های الهی و انسانی است و هرگز اسلام از جنگ و دفاع، غرضی دنیایی ندارد. لذا حکمت جهاد در اسلام، فرهنگی بوده و هدف از دفاع و جهاد، برداشتن موانع تبلیغ و دفاع از انسان ها و مبارزه با طواغیتی است که مانع ترویج دین و معارفند.

    کلید واژگان: جهاد, دفاع, صحیفه سجادیه, دین}
    Mosa Shabanpoorpicha *, Hossein Sanat Pouramiri

    Jihad is a sacred thing that is emphasized in Islam. In the shadow of Jihad, the affairs of the religion and the world will be reformed. As long as Muslims do not rise to Jihad, corruption will take over the society. This article examines the relationship between religion and defense and jihad from the point of view of religious sources, especially the Sajjadiyyah. This research is of the "applied" type and the research method is of descriptive analytical type and its statistical community is Islamic sources regarding the relationship between religion and Jihad. The statistical sample of the research was selected from among religious books. The results of the research showed that the relationship between Jihad, defense and religion from the perspective of the Sajjadiyya scriptures, focusing on the prayers of frontiersmen, are: Jihad and defense for God Almighty, not the world; Jihad and defense to expand the table of slavery and servitude; The promotion of religion. The instructions of the Holy Quran are for Jihad and defense, cultural and for reviving monotheistic life of societies. The primary jihad also goes back to the defensive jihad. the value of defense is due to the existence of divine and human values, and Islam never has a worldly purpose for war and defense. Therefore, the wisdom of Jihad is cultural, and the purpose of defense and Jihad is to remove the obstacles to the propagation and defense of people and to fight against sectarianism that hinders the promotion of religion.

    Keywords: Jihad, Defense, Safiha Sajjadiyeh, Religion}
  • نسبت سنجی قاعده فقهی «لا ضرر» با نظریه مقاومت اسلامی
    حسین آجورلو*، علی قاسمی

    مسئله مقاومت اسلامی نه تنها به مثابه یک حکم شرعی بلکه در قامت یک نظریه علمی در دانش فقه سیاسی با برخی چالش های فقهی روبرو است. از جمله این چالش ها ارتباط این نظریه با قاعده فقهی لا ضرر است. یک رهیافت نادرست حکایت از تعارض این قاعده با نظریه مقاومت اسلامی به دلیل آسیب ها و ضررهای ناشی از ایستادگی در برابر دشمن دارد؛ اما تامل در ابعاد قاعده لا ضرر و نظریه مقاومت اسلامی و نسبت سنجی میان آن دو این تعارض را نفی می نماید. همچنین کلیه احکامی همچون جهاد و مقاومت در برابر دشمنان که ذاتا مبتنی بر نوعی تغریر و ضرر هستند، به صورت تخصصی و موضوعی از ذیل ادله قاعده لا ضرر خارج هستند؛ چرا که اساسا استناد به این قاعده در محل نزاع موجب تعطیلی اصل حکم حیات بخش و پر ثمر جهاد فی سبیل الله و مقاومت در برابر طواغیت و مستکبرین خواهد شد.

    کلید واژگان: قاعده لاضرر, ضرار, مقاومت اسلامی, جهاد, استکبار جهانی}
    The quantification of the jurisprudential rule of "prohibition of detriment " with the theory of Islamic resistance
    Hossain Ajorloo *, Ali Qasemi

    The issue of Islamic Resistance faces some jurisprudential challenges not only as a Sharia judgment, but also as a scientific theory, in the knowledge of political jurisprudence. Among these challenges is the relationship of this theory to the harmless jurisprudential rule. An incorrect approach tells the contradiction of this rule with the theory of Islamic resistance due to the damage and damage caused by standing against the enemy; but reflection on the dimensions of the harmless rule and the theory of Islamic resistance and the ratio between the two denies this contradiction. Also all rulings such as jihad and resistance against enemies which are inherently based on a kind of punishment and harm are excluded from the evidence of the law of harm in a specialized and thematic way because basically citing this rule in the place of conflict will cause the principle of life giving and fruitful judgment of jihad in the cause of Allah and resistance to tyranny and arrogance.

    Keywords: Rule Of Prohibition Of Detriment, Harm, Islamic Resistance, Jihad, Global Arrogance}
  • احمد دهدار*

    به زعم برخی صاحب نظران، عصر کنونی به نام «مدیریت و رهبری» نام گذاری شده و موفقیت نهادها و سازمان ها تاحدود زیادی به کارایی و اثربخشی مدیریت وابسته است. الگوهای مدیریت که متصل به آموزه های وحیانی و اسلامی باشند، از اثربخشی زیادی برخوردار خواهند بود. همان طوری که پیامبر اکرم (ص) الگوی حسنه برای مومنان محسوب می شود در ابعاد نظامی هم یک الگوی مطلوب می باشد لیکن تاکنون ابعاد مختلف آن شناسایی و تبیین نشده است. مسئله تحقیق، این بود که تاکنون تحلیل اندیشه های قرآنی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از مدیریت نظامی پیامبر اسلام (ص) انجام نشده است. بنابراین این تحقیق به دنبال تحلیل قرآنی مبانی مدیریت نظامی پیامبر اسلام (ص) از منظر حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی) می باشد. ابزار گردآوری داده ها، اسنادی و مطالعات کتابخانه ای بوده و روش پژوهش نیز توصیفی- تحلیلی است. در راستای پرسش های تحقیق، منابع علمی در خصوص موضوع، بیانات معظم له در سایت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) موردبررسی قرارگرفته است. یافته ها نشان داد مبانی مدیریت نظامی پیامبر از منظر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) دارای مبانی و اصولی (شامل: انگیزه الهی جهاد؛ ترغیب به جهاد و برشمردن فضیلت جهاد؛ رعایت عدالت و مساوات؛ حضور میدانی در جنگ ها و صحنه های نبرد؛ صبوری؛ پایداری و مقاومت؛ ساده زیستی و معاشرت؛ نظم، انضباط و نظارت؛ ذکر و عبادت) است. درنتیجه مدیریت نظامی پیامبر اسلام (ص) قابل بهره گیری در ابعاد مختلف مدیریتی در جهان به ویژه در جوامع اسلامی است. در صورت تبیین و شناسایی الگوی مدیریت نظامی وحیانی و الهی، سازمان های نیروهای مسلح می توانند نقش و ماموریت های خود را به صورت مطلوب برای تحقق تمدن نوین اسلامی ایفا نمایند.

    کلید واژگان: مدیریت, مدیریت نظامی, مبانی, جهاد}
    Ahmad Dehdar *

    According to some experts, the current era is named as "management and leadership" and the success of institutions and organizations largely depends on the efficiency and effectiveness of management. Management models that are connected to Islamic teachings will be very effective. Just as the Holy Prophet (PBUH) is considered a good example for the believers, he is also a good example in military aspects, but so far its various aspects have not been identified and explained. The problem of the research was that until now, the analysis of the Quranic thoughts of the Supreme Leader (Madazla-ul-Ali) of the military management of the Prophet of Islam (PBUH) has not been done. Therefore, this research seeks to analyze the Qur'anic principles of the military management of the Prophet of Islam (PBUH) from the perspective of Imam Khamenei.The data collection tools are documents and library studies, and the research method is descriptive-analytical. In line with the research questions, scientific sources on the topic, His Holiness' statements on the website of the Supreme Leader (Madazleh al-Ali) have been examined.The findings showed that the principles of the Prophet's military management from the perspective of Ayatollah Ali Khamenei (Madazallah Al-Ali) have foundations and principles (including: the divine motivation of jihad; encouragement to jihad and enumeration of the virtues of jihad; observance of justice and equality; presence in the field in wars and battle scenes; patience; persistence and resistance; simple living and socializing; order, discipline and supervision; remembrance and worship). As a result, the military

    Keywords: Management, Military Management, Basics, Jihad}
  • یوسف جعفرزاده*، نصرالله امین کلیبر

    یکی از باورهای اساسی در دین اسلام،اعتقاد به مشیت و تقدیر الهی است.بر اساس این باور ،خداوند دارای قدرت مطلق است و همه امور عالم به دست اوست و هیچ امری در این عالم حتی افتادن برگی از درخت جز به اذن وی رخ نمی دهد و قدر و اندازه همه امور در لوح ازلی مقدر شده و بر همین اساس در دنیا اتفاق می افتند. با این وصف، برای یک فرد مومن این پرسش اساسی مطرح می شود که در این صورت سعی و کوشش انسان چه جایگاهی پیدا می کند؟ و اگر همه چیز طبق تقدیر الهی در این عالم رخ می دهد پس ثواب و عقاب چه معنایی می تواند داشته باشد و معنای مسیولیت انسان چیست؟ نوع پاسخ به این پرسش اساسی تعیین کننده سبک زندگی دینی انسان در این عالم است. در تاریخ فرهنگ اسلامی پاسخ های متفاوتی به این پرسش داده شده است.در مقاله حاضر ابتدا با تکیه بر روایت ابن عربی، اعتقاد به تقدیر الهی مورد تبیین قرار گرفته و سپس با نگاهی کلی به برخی پاسخ ها به سوالات فوق ، بر مبنای آیات قرآنی ارتباط میان تقدیر الهی ، جهاد ، توکل ، صبر و رضا بررسی شده است و این نتیجه حاصل شده است که بر اساس اعتقاد به تقدیر الهی، نتیجه امور از ازل رقم خورده و چون ما از تقدیر الهی آگاهی نداریم لذا باید جهاد کنیم اما باید توکل کرده و نتیجه را به خداوند واگذار کنیم و در مسیر حرکت خود صبر کنیم و هر نتیجه ای که اعم از شکست و پیروزی حاصل شود رضا به تقدیر الهی داشته باشیم.مقاله حاضر به روش تحلیلی به بررسی این موضوع خواهد پرداخت

    کلید واژگان: تقدیر الهی, جهاد, توکل, صبر, رضا}
    Yusof Jafarzadeh*, Nasrala Amin Kalibar

    One of the basic beliefs in Islam is the belief in divine providence and destiny. According to this belief, God has absolute power and all the affairs of the world are in his hands, and nothing in this world, even a leaf falling from a tree, happens without his permission. The value and size of all things are determined in the eternal tablet and according to this, they happen in the world. With this description, for a believer, this basic question arises, what is the position of human effort in this case? And if everything happens according to divine destiny in this world, then what is the meaning of reward and eagle and what is the meaning of human responsibility? The type of answer to this basic question determines the religious lifestyle of man in this world. In the history of Islamic culture, different answers have been given to this question. In this article, the belief in divine predestination has been explained first by relying on the narration of Ibn Arabi, and then with a general look at some of the answers to the above questions, based on the Quranic verses. The relationship between divine predestination, jihad, trust, patience and satisfaction has been investigated, and the conclusion has been reached that based on the belief in divine predestination, the outcome of affairs has been determined since eternity, and since we are not aware of divine predestination, we must strive, but we must trust. and leave the result to God and be patient in our journey and be satisfied with God's destiny whatever result is achieved, whether defeat or victory. This article will analyze this issue in an analytical way.

    Keywords: Divine Destiny, jihad, satisfaction}
  • سید کاظم سید باقری*

    برخی از مخالفان اسلام و مستشرقین، آیات جهاد، قتال با مشرکین و برخورد با آنان را مورد استناد خود قرار می دهند و بر این باورند که این آیات، جایی برای آزادی، انتخاب مخالفین و غیر مسلمین در نظام اسلامی باقی نمی گذارد و چیزی به نام آزادی، بی معنی است. این مقاله به نسبت سنجی جهاد و آزادی از منظر قرآن کریم می پردازد و این شبهه را که جهاد، جلوی آزادی و انتخاب فکر، عقیده و رفتار سیاسی-اجتماعی شهروندان را می گیرد، بررسی می کند، در فرضیه بر این امر تاکید شده است که با توجه به ادبیات و منطق قرآن کریم و مبانی هستی شناختی و انسان شناختی آن و لحاظ اهداف جهاد، حکم به آن برای دفاع از ستمدیدگان، برداشتن موانع و بسترسازی برای انتخاب آگاهانه شهروندان و مقابله با آغازگران جنگ و رهاسازی مردم از یوغ طاغوتها بوده است، آزادی ارزشی بنیادین است که با وجود آن، شهروندان می توانند با در نظر داشتن معیارها و موازین شرعی، بدون تحمیل و فشار قدرت حاکم، آزادانه، رفتار سیاسی-اجتماعی انجام دهند و به حقوق سیاسی خود دست یابند، روح حاکم بر آیات و حکم جهاد نیز در راستای آزادی مردمانی بوده است که زیر سیطره مستبدین و مستکبرین قرار داشته اند، جهاد به معنای تحمیل عقیده نبوده است تا آزادی از میان رود، بلکه برای مسلمین چاره ای جز دفاع و رویارویی با دشمن نمانده بود، حقیقت جهاد، دفاع در برابر هجوم دشمن بوده است. در کنار بهره از روش توصیفی-تحلیلی در بررسی داده ها این مهم با روش تفسیر اجتهادی انجام شده است.

    کلید واژگان: قرآن کریم, آزادی, جهاد, دفاع, طاغوت}
    Seyed Kazem Seyed Bagheri *

    Some opponents of Islam and Orientalists cite the verses of jihad, fighting the polytheists and dealing with them, believing that these verses leave no room for freedom, the choice of dissidents and non-Muslims in the Islamic system, and Something called freedom is meaningless. This article deals with the comparison of jihad and freedom from the perspective of the Holy Quran and examines the suspicion that jihad prevents freedom and the choice of thought, belief and socio-political behavior of citizens. It has been emphasized that according to the normative view of the Holy Quran and its ontological and anthropological foundations, the ruling of jihad has been to defend the oppressed, remove obstacles and lay the groundwork for the conscious choice of citizens and free people from the yoke of Taghut. Nevertheless, citizens can freely engage in socio-political behavior and achieve their political rights, without imposing and pressuring the ruling power, in accordance with the rules and norms of Sharia, and the spirit of the verses and the ruling of jihad is in line with this. Freedom has been for the people who have been under the yoke of tyrants and arrogants, so jihad and confrontation with the enemy did not mean imposing belief until freedom is lost, but for Muslims there was no choice but to defend and confront, jihad, in fact Defense against the invasion and attack of the enemy, to which the truth of the initial jihad goes back. This was done by the method of ijtihad interpretation.

    Keywords: Holy Quran, Freedom, Jihad, Defense, Taghut}
  • سلمان نیکبخت *، عبدالله امیدی فرد

    شرایط و ویژگی های جهاد مطلوب، یکی از مباحث مهم جهاد است که از طریق منابع تفسیری و روایی موردبررسی مفسران و فقها قرار می گیرد. مقاله حاضر می کوشد با روش توصیفی- تحلیلی، جهاد را با تکیه بر شرایط و ویژگی های مطلوب آن موردبررسی و تحلیل قرار دهد. بدین ترتیب در ابتدا به مباحث نظری و تعریف جهاد در لغت و اصطلاح از منابع کتابخانه ای می پردازد سپس خلاصه ای از اقسام جهاد و شروط وجوب جهاد ذکر می‎شود و در انتها مفهوم جهاد مطلوب از دیدگاه آیات قرآن و فقه واکاوی می‎شود. از دستاوردهای این پژوهش این است که با توجه به آیه 15 سوره مبارکه انفال، فرار از جنگ در هنگام رویارویی با دشمن حرام است مگر در دو حالت، 1) برای فریب دادن آن ها 2) برای متحد شدن با گروهی دیگر. همچنین بر اساس ظاهر آیه 94 سوره نساء، اسلام آوردن با زبان، چنانچه ظاهری هم باشد، مال و جان را حفظ می کند. در مورد اسیران جنگی میان شیعه و اهل سنت اختلافاتی وجود دارد که با توجه به آیه 4 سوره محمدj می توان این گونه نتیجه گرفت: الف) هنگامی که هنوز جنگ پابرجاست، اسیرانی که در این موقع گرفته می شوند، امام مخیر است به زدن گردنشان، یا قطع دست و... . هنگامی که جنگ رو به اتمام است، امام در مورد اسیرانی که در این موقع به اسیری گرفته می شوند، مخیر است میان آزاد کردن، فدیه گرفتن و یا بردگی آن ها.

    کلید واژگان: قرآن, فقه, مفسران اسلامی, جهاد, جهاد مطلوب}
  • حبیب الله فلاح نژاد، محمدحسین توانایی سره دینی*، غلامرضا حسنی، زهرا فنایی

    ﴿سبیل﴾ ؛ که «تصویر راه» را در مقابل دیدگان ما مجسم می کند، در قرآن کریم، عمدتا با پسوند؛﴿سبیل الله﴾ به کار رفته و اغلب با جهاد﴿فی سبیل الله﴾ هم نشین شده است، این تحقیق، در پی بازشناسی آیات موضوعی؛ جهاد و شهادت﴿فی سبیل الله﴾ است تا دلایل ارج گذاری مجاهدتهای رزمندگان اسلام را واکاوی نماید و از ره آورد آن، به تماشای منزلت رفیع مجاهدان و شهیدان راه خدا بپردازد. واژه سبیل که حدود 173 بار در قرآن کریم به کار رفته، از واژه های پرکاربرد قرآن مجید است، بنا بر اهمیت کاربرد این واژه در عصر حاضر، ما در پی شناخت سیاق معنایی﴿سبیل الله﴾ از منظر زیبایی شناسی خواهیم بود و به عنوان یک «فعالیت بین رشته ای قرآن و هنر» در عرصه پژوهش های قرآنی، نتایج آن را گزارش خواهیم کرد. قرآن کریم؛ ﴿سبیل﴾ را تصویر یک راه هموار و گاه ناهموار، در اندیشه آدمی ترسیم می کند، فردی که به هر دلیلی اراده می کند تا مسیری را طی کند، نیازمند راه است، هر چند این راه ممکن است تاریک و پرپیچ و خم باشد، اما به هر تقدیر، گام نهادن در این راه، برای هر رهروی اجتناب ناپذیر است و رهگذر، به آن نیاز حیاتی دارد، تا برای نیل به مقصد خود، گرفتار بیراهه نشود. چنین راهی البته برای مجاهدان راه خدا بسیار پرمشقت و ناهموار است، همانگونه که مسیر هر مطلوب و معشوقی نیز می تواند این گونه باشد.

    کلید واژگان: سبیل الله, راه, جهاد, شهادت, تجسم, زیبایی شناسی}
    Habibollah fallahnezhad, Mohammadhossein tavanaiee sareh, Gholamreza Hasani, Zahra fanaei

    Identifying and analyzing the visual effects of the word Mustache of Allah in the Holy Quran Mustache, which embodies the image if the way in front of our eyes, is mostly used in the Holy Quran with the suffix Mustache of Allah and is often combined with jihad in the Mustache of Allah. This research seeks to recognize the verses of jihad analyze the reasons for honoring the efforts of Islamic warriors and to look at the lofty status of Mujahideen and martyrs in the Path of God. The word Moustache which is used about 173 times in the Holy Quran is one of the most used words in the importance of the use of this word in the present era, we will seek to understand the meaning of the Moustache, from an aesthetic point of view, and interdisciplinary activity. "Quran and art" in the field of Quranic research we will report its results, The Holy Quran paints a smooth and sometimes rough road in human thought. A person who for any reason decides to follow a path needs a path even though this path may be dark and winding, but in any case the appreciation of stepping on this path is in evitable for every path and the passerby has a vital in order to reach his very laborious and rough for the Mujahideen of Gods way just as the path of any desired and loved one can be like this.

    Keywords: way, jihad, witness, visualization, Aesthetics}
  • عصمت سوادی*، هرمز اسدی کوه باد، کیامرث منصوری

    درطول تاریخ اندیشه، مفهوم جنگ و جهاد از منظرگاه های مختلف موردنظرورزی قرارگرفته است. دراین میان فلسفه ی سیاسی را می توان یکی از مهم ترین و فراگیرترین این منظرها درباره ی جهاد اسلامی دانست. آرای فارابی به عنوان موسس فلسفه ی سیاسی اسلامی درباب جهاد را می توان دراین راستا ارزیابی کرد. فارابی در زمانه و زمینه ای می زیسته است که مفهوم جنگ -مفهومی که بیشترین قرابت را با مفهوم جهاد دارد - و لازمه های اندیشه ای و عمل گرایانه آن ملموس بوده است. ازاین رو می توان گفت فارابی جنگو جهاد را به خوبی حس کرده و اهمیت آن را در تکمیل گونه ای فلسفه سیاسی به درستی درک کرده بود. نظریه جنگ فارابی ازجمله نظریه هایی است که روایی و ناروایی جنگ ها را معطوف به غایت، مورد داوری قرار می دهد؛ و ابزار فعل در رتبه های بعدی اهمیت قرار می گیرد. غایت جنگ، شکل گرفته بر اساس هستی شناسی، معرفت شناسی و اخلاق شناسی انسان فارابی است. به عبارتی انسانی واجد چنین شیون فلسفی برای رسیدن به غایت و سعادت حقیقی خود گاهی دست به ابزار جنگ و جهاد می برد، تا بتواند با اصلاح نفوس و ارواح سعادت این جهانی و آن جهانی ملت را تضمین کند. درنهایت جهاد نزد فارابی همچون ابزاری است که درصورت حمل آن توسط رییس اول مدینه تبدیل به عصای موسی جهت شکافتن سختی ها و ناعدالتی ها و حفظ خیرات و فضایل برای تحقق سعادت حقیقی اهالی و مدینه می شود.

    کلید واژگان: جهاد, فارابی, فلسفه, مدینه فاضله}
    Esmat Savadi *, Hormoz Asadikoobad, Kiamars Mansoori

    Throughout the history of thought, the concept of war has been considered from different perspectives. Meanwhile, political philosophy can be considered as one of the most important and comprehensive perspectives on war. Farabi's opinions as the founder of Islamic political philosophy regarding war can be evaluated in this regard. Farabi lived in a time and context where the concept of war and its ideological and practical requirements were tangible. Therefore, it can be said that Farabi felt the war well and understood its importance in completing a kind of political philosophy. Farabi's theory of war is one of the theories that judge the validity and unfairness of wars to the end; And the means of the verb are placed in the next ranks of importance. The purpose of war is based on Farabi's ontology, epistemology and human ethics. In other words, a person with such philosophical aspirations sometimes uses the tools of war to achieve his true goal and happiness, so that he can guarantee the happiness of this world and the nation by reforming souls. Finally, according to Farabi, war is like a tool that, if carried by the first ruler of Madinah, becomes the staff of Moses to split hardships and injustices and preserve virtues and virtues to realize the true happiness of the people of Madinah.

    Keywords: Jihad, Farabi, philosophy, Utopia}
  • فاطمه دست رنج*، ابراهیم ابراهیمی، ماهرخ غلامی

    خوانش های ناصواب از برخی آیات و روایات، سبب نسبت خشونت به دین صلح و دوستی «اسلام» شده است. ازجمله عوامل بسترساز چنین پندارهایی روایت «امرت‏ ان‏ اقاتل‏ الناس...» است که در احکام فقهی جهاد به آن استناد می شود. ازآنجاکه تاریخ گذاری احادیث، زمان تقریبی پیدایش احادیث و نیز سیر تحولات تاریخی آن را مشخص می سازد، مقاله حاضر درصدد است با روش تحلیلی و تاریخ گذاری ترکیبی إسناد-متن، روایت مذکور را بررسی نماید. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که این روایت در منابع اهل سنت، با طرق نقل بسیار و تحریرهای گوناگون آمده و حلقه مشترک این روایات، ابوهریره، مالک بن انس، نعمان بن سالم و اوس بن ابی اوس هستند. روایاتی که حلقه مشترک آن «ابوهریره» است، بیانگر قدیمی ترین کاربرد فقهی این روایت است که تحریرهای مختلفی دارد و ناظر به جنگ های رده است. شبکه إسناد روایاتی که علاوه بر قید لا اله الا الله، دربردارنده گزاره های دیگری نیز هستند، دارای طرق نقل منفرد است و حلقه مشترک این روایات «قتیبه بن سعید» نزدیک ترین راوی به صاحبان جوامع حدیثی است. شبکه إسناد در این دسته از روایات، ساختاری عنکبوتی دارد که حاکی از ضعف این روایت است. روایت «امرت ان اقاتل...» در منابع شیعی دارای نقل منفرد است.

    کلید واژگان: تاریخ گذاری, روایت, إسناد-متن, جهاد, امرت‏ ان‏ اقاتل}
    Fatemeh Dastranj *, Ebrahim Ebrahimi, Mahrokh Gholami
    Introduction

    Throughout the history of Islam, incorrect and biased readings of some Qurʾānic ayahs and Aḥādīth have always caused doubts and objections to the sanctity of this religion. Considering that among the decrees covered by the Qurʾān and Aḥādīth is Jihad and the issues surrounding it, and the Ḥadīth “umirtu an uqātila al-nās" (I have been commanded to fight people) is one of the challenging Aḥādīth in this field cited in the jurisprudential rulings of Jihad, with incorrect readings of this Ḥadīth and reference to it, some intend to present Islam as a violent religion. Therefore, an analysis of this Ḥadīth using new research methods and approaches can provide a methodical reading of it.

    Materials and Methods

    Since the dating of Aḥādīth determines the approximate time of their emergence as well as the course of their historical development, the present article seeks to analyze the aforementioned Ḥadīth using an analytical and combined dating method. To do so, first, the course of historical development of the Ḥadīth at issue will be determined using external and internal dating and then external data and contexts will be employed to externally date the Ḥadīth. Afterwards, given the various writings of such Aḥādīth in Ḥadīth and fiqh sources of Sunnah and Shia, the important points in its internal dating will be investigated. The next step is finding a "common circle" which in the review of the documents of the Ḥadīth will help to determine its date. The final result will arise from the integration and comparison of these reviews that will be presented in the form of isnād-text combined analysis. It is necessary to mention that one of the problems in the external dating of Aḥādīth is studying the cause of entry or the circumstances of the issuing of the Ḥadīth. Accordingly, in external dating of the Aḥādīth expressing the circumstances of issuing of the Ḥadīth “I have been commanded to fight against the people until they testify that there is none worthy of worship except Allah. If they do that, their lives and their properties are protected from me, except for the rights of Islam.” it is particularly important to find the historical course of the sources under discussion as well as the historical references mentioned in the Ḥadīth. In the dating of the text of the Ḥadīth, the first step is finding and studying commonalities and differences between different writings of the Ḥadīth in order to achieve the possible and probable developments in the text that can show the overall picture of the changes made in the Ḥadīth. In fact, the structures added to the text or reduced from it, help to attain the original structure of the narrative which other writings of the Ḥadīth have most probably originated from it.

    Results and Finings:

    The dating of the Ḥadīth "umirtu an uqātila al-nās" (I have been commanded to fight people…) showed that this Ḥadīth includes the highest variety of tradition in Sunni narrative sources, particularly in their primary sources, and the texts of these Aḥādīth differ from each other in terms of phrasings and wordings to the extent that one can say these differences are not merely structural. The common circles of these Aḥādīth among the Sunni sources are Abu Hurayra, Malik ibn Anas, Nu'man ibn Salim, and Aws ibn Abi Awas. The oldest source of this Ḥadīth is a fiqh reference among Sunnis and the history of its fiqhi application goes back to the conversation between Umar and Abu Bakr during Ridda Wars, in which citing from the Prophet (S) in the aforesaid Ḥadīth, the decree of fighting those refusing to give Zakat has been drawn while in the cause of the entry of this Ḥadīth which has happened at the time of Wafd Thaqeef, we see an opposing viewpoint. In fact, it can be understood from these Aḥādīth that the Prophet (S) aimed at preventing and specifying the limit of fight and the Aḥādīth concern this limit rather than the cause of fight, that is, La Ilaha Illallah is the redline of fight. Therefore, if the fighting side says La Ilaha Illallah, fighting against them becomes unjustifiable. The network of isnād of the Aḥādīth that in addition to La Ilaha Illallah includes other propositions has ways of singular tradition and the common ring of these Aḥādīth is Qutaiba ibn Said, the closest transmitter to the collectors of Ḥadīth.

    Conclusion

    The network of isnāds in this group of Aḥādīth, has a spider-like web, which indicates the weakness of the Ḥadīth in question. The Ḥadīth “umirtu an uqātila al-nās" (I have been commanded to fight people) has a singular tradition and it has not been included in the primary sources of Shia although Sheikh Sadugh and Sheikh Tousi, living in the fourth and fifth (AH) centuries, have narrated this Ḥadīth with Sheikh Sadough citing a reference for his mention. Also, naming its source, Barghi has mentioned this Ḥadīth in his Al Mahasen. Because of ways of singular tradition as well as being narrated with no name of the transmitter in other sources, however, drawing the network of isnād and finding the common ring in Shia sources for this Ḥadīth is impossible.

    Keywords: Dating, Ḥadīth, Isnād-man, Jihad, “umirtu an uqātila al-nās}
  • مجتبی زارعی*، سیدابراهیم سرپرست سادات
    هدف تحقیق حاضر، بازشناسی چند و چون مجاهدت شهید قاسم سلیمانی و چگونگی فهم و تبیین آن و ارایه یک تبیین علمی از مجاهدت های ایشان بوده است. در این راستا، سوال اصلی پژوهش این است که چگونه می توان برخی از وجوه ممتاز و متمایز مجاهدت های قاسم سلیمانی را فهم و آشکار کرد؟ روش پژوهش بر مبنای مطالعه ای اسنادی، و با حرکت از جزء به کل، در گام نخست به بازشناسی برخی از وجوه ممتاز و متمایز مجاهدت های شهید سلیمانی، در مواردی چون «دیدار بینی»، «تسلط بر نفس خود»، «تسلط بر بدن خود»، «عبور از بت واره های ذهنی»، «کرامت انسان»، «جهاد شرعی- قانونی»، «گذار از جغرافیا و مرز»، «شرح صدر و سینه فراخ»، «حرکت استعلایی بین ایران و جهان» و «ولایت»، پرداخته و در گام دوم با تبیین آنها در یک زمینه و سپهر معرفتی نشان داده شد که مجاهدت های قاسم سلیمانی«حکمت بنیان» و «حکمت زا» بوده است. ایشان با باور به مبدا و غایت هستی، حکمت «خداگونگی» یا «تولد ثانی» خود را از مجاهدت برای خدا، به دست آورد و در معیت با حضرت حق، برای او نمایاننده «مقصد» و «مقصود» شد. مجاهدت های خالصانه سلیمانی، منطق فهم حکمت بنیانی خود آن مجاهدت ها و حکمت زایی آن برای ایشان شده است.
    کلید واژگان: شهید قاسم سلیمانی, مجاهدت, ولایت, حکمت, شهادت, جهاد}
    Mojtaba Zarei *, Seyyed Ebrahim Sarparast Sadat
    The purpose of the present research is to recognize how Shahid Qāsem Soleimāni struggled for religion and to present a scientific explanation of his attempts. In this regard, the main research question is how we can understand and reveal some of the noble and distinctive aspects of his struggle for religion. The research method is based on documentary and inductive study. In the first step, it deals with the recognition of some of the noble and distinctive aspects of his attempts such as “visiting”, “self-control, “body-control”, “letting go of mental idles”, “human dignity”, “religious-legal Jihād”, “passing geography and territory”, “patience and tolerance”, “transcendental movement between Iran and the world”, and “Wilāyat”. In the second step, by explaining the above points in an epistemological field and sphere, it was revealed that his struggle for religion has been “wisdom-oriented” and “wisdom-making”. By his belief in the origin and end of the universe, he achieved his wisdom of “Godlikeness” and “second birth” through struggle for God and manifested “destination” and “intention” for Him through companionship of the Almighty.His sincere efforts have become the logic of understanding the fundamental wisdom behind those struggles and wisdom-making for him.
    Keywords: Shahid Qāsem Soleimāni, Mojāhedat (Struggle for Religion), Wilāyat, Wisdom, martyrdom, Jihād}
  • مبینا بتول حمودی، مرضیه سادات سجادی *

    نظام حقوقی اسلام به گونه ای طراحی شده است که دربردارنده تمام حقوق انسانی افراد اعم از زن و مرد است. در این نظام، زنان دارای حقوق اقتصادی، سیاسی، خانوادگی، عبادی و معنوی خاص به خود هستند. کرامت زن در کنار کرامت مرد، حرمت زن در کنار حرمت مرد و کمال او در کنار کنال مرد لحاظ شده است. زیرا از دیدگاه اسلام، تفاوتی در حقیقت و ماهیت زن و مرد نیست. در آیات قرآنی نیز هرگاه از کمالات و ارزش های والای انسانی سخن به میان می آید. این پژوهش درصدد آن است که حقوق سیاسی و اجتماعی زن را بررسی نماید و به این پرسش اساسی که حقوق سیاسی واجتماعی زن در اسلام چیست پاسخ دهد. ابزار کار استفاده از متن قرآن مجید، سنت معصومین(ع)و کتب فقهی و حقوقی است. نتایج پژوهش بیانگر این مساله است که زنان به لحاظ سیاسی دارای آزادی بیان، حق بیعت، مشارکت سیاسی و حق جهاد در شرایط خاص و به لحاظ اجتماعی دارای حق ازدواج، حق انتخاب همسر، حق وکالت در طلاق، حق شهادت هستند.

    کلید واژگان: زن, حقوق سیاسی, اسلام, بیعت, جهاد, آزادی بیان, امر به معروف, حقوق اجتماعی}
  • سیده فاطمه طباطبائی*، عبدالرضا محمدحسین زاده، سحر اکبرپور فرسنگی

    تحریف واقعیت ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی یکی از ابزار های دشمن برای القاء ناکارآمدی و شکست نظام در اهداف است. در این راستا آیت الله خامنه ای در جایگاه فقاهت و رهبری به عنوان احیاء کننده مفهوم جهاد تبیین، بر روشنگری واقعیت ها جهت بی اثر نمودن این ابزار، تاکید ویژه داشته اند. بنابراین عنایت به پشتوانه شرعی جهاد تبیین در بسط و اجرای آن ضروری می نماید (مساله)؛ پژوهش حاضر با روش توصیفی_تحلیلی با رویکرد استقرایی و تحلیل بیانات مقام معظم رهبری با استفاده از منابع کتابخانه ای به تخریج و تبیین ماهیت و مبانی فقهی جهاد تبیین پرداخته است (روش)؛ نتایج حاکی بر آن است که جهاد تبیین از منظر آیت الله خامنه ای برتلاش روشنگرانه در برابر خصم، در راه اعتلاء و برپایی دین اسلام اطلاق می شود. به جهت اهمیت ویژه آن در عصر کنونی واجب عینی است که نسبت به افراد و موارد، مختلف خواهد بود. این فریضه، قطعی و فوری و در حد توان به صورت تدافعی و تهاجمی به انجام می رسد. مبانی فقهی وجوب جهاد تبیین مبتنی بر آیات، روایات و قواعد فقهی نظیر قاعده وجوب ارشاد جاهل، وجوب حفظ نظام، مصلحت نظام، وجوب تعاون بر نیکویی و دعوت است (یافته ها).

    کلید واژگان: جهاد, تبیین, آیات, روایات, قواعد فقهی, آیت الله خامنه ای}
    Seyedeh Fatemeh Tabatabaee *, Abdolreza Mohammad Hosseinzadeh, Sahar Akbarpour Farsangi

    Distorting the facts and achievements of the Islamic Revolution is one of the enemy's tools to induce inefficiency and defeat the system in its goals. In this regard, Ayatollah Khamenei, in the position of jurisprudence and leadership, as a revivalist of the concept of explanation jihad, has placed special emphasis on clarifying the facts in order to neutralize this tool. Therefore, considering the Shariah support of explanation Jihad, it is necessary to explain it in its expansion and implementation (issue); The current research with a descriptive-analytical method with an inductive approach and the analysis of the Supreme Leader's statements by using library sources has been used to illustrate the nature and jurisprudential foundations of explanation jihad (method); The results indicate that from Ayatollah Khamenei's point of view, the explanation Jihad refers to an enlightened effort against the enemy, in the way of elevating the Islam. Due to its special importance in the current era, it is an objective obligation that will be different for people and cases. This duty is definite and immediate and is done defensively and offensively to the extent of one's ability. The jurisprudential foundations of the obligation of jihad are based on verses, traditions and jurisprudential rules, such as the rule of the obligation to guide the ignorant, the obligation to preserve the system, the expediency of the system, the obligation to cooperate for goodness, and invitation(findings).

    Keywords: Jihad, explanation, verses, hadiths, jurisprudential rule, Ayatollah Khamenei}
  • سید حسن موسوی، ابراهیم یاقوتی*، سید علی پورمنوچهری

    نقض مکرر تمامیت سرزمینی کشور ها طی یکصد سال گذشته و همچنین سربرآوردن گروه های تجزیه طلب متعدد در دارای قومیت ها و مذاهب، موجب گردیده بررسی مبانی و منابع شریعت اسلامی در حفاظت از تمامیت سرزمینی، بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. در این رابطه، اولین مرجع استنباط احکام، کتاب خداست. گرچه قرآن کریم در مورد مقابله با جدایی طلبان به طور مستقیم حکمی بیان نفرموده است؛ اما با ذکر آیاتی از جمله آیه 103 از سوره آل عمران و بسیاری دیگر از آیات قرآن همچون آیه 103 از سوره النساء، آیه 43 سوره الانفال و بیشتر آیات سوره الحجرات، انسان ها و جوامع انسانی را به همگرایی، وحدت و اخوات و دوری از تفرقه فراخوانده است. این دلالت غیرمستقیم آیات قرآن کریم که ضمن محترم شمردن آزادی و برابری انسان ها ایشان را مکلف به حفظ اتحاد و وحدت در سایه تعالیم الهی می نماید، با روایات و سنن متعددی از معصومان قرین گردیده است. این تحقیق می کوشد با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی نگاه آیات الهی قرآن کریم به موضوع حفاظت و حراست از تمامیت سرزمینی کشور را ارزیابی نماید.

    کلید واژگان: فقه حاکمیت, تمامیت سرزمینی, تجزیه طلبی, مرزبانی, جهاد}
    Seyed Hasan Mousavi, Ebrahim Yaghuti*, Seyed Ali Pourmanochehri

    Repeated violations of the territorial integrity of countries over the past hundred years, as well as the emergence of numerous separatist groups in different ethnicities and religions, have caused the study of the foundations and sources of Islamic Sharia to protect territorial integrity to be more attention than in the past. In this regard, the first reference for inferring rulings is Allah's book. Although the Holy Qur'an has not directly stated a ruling on confronting the separatists; but by mentioning verses such as verse 103 of Surah Ālī-ʿImrān and many other verses of the Qur'an such as verse 103 of Surah Nisā, verse 43 of Surah Anfāl and most of the verses of Surah Ḥujurāt, it called people and human societies to convergence, unity and brotherhood and to be away from division. This indirect implication of the verses of the Holy Qur'an, which, while respecting the freedom and equality of human beings, obligates them to maintain unity under the shadow of divine teachings, has been associated with numerous narratives and hadiths of the infallible Imams (as). This research tries to evaluate the view of the divine verses of the Holy Qur’an on the issue of protection of the country's territorial integrity using the descriptive-analytical method.

    Keywords: Jurisprudence of Sovereignty, Territorial Integrity, Separatism, Border Guarding, Jihād}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال