به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « ایوان ایلیچ » در نشریات گروه « علوم اجتماعی »

تکرار جستجوی کلیدواژه «ایوان ایلیچ» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • علیرضا اسکندری نژاد

    مطالعه حاضر که بر اساس روش تحلیل اسنادی صورت گرفته است، ساختار و الگوی آموزشی مدرسه کودکان کار صبح رویش واقع در منطقه 12 شهر تهران را بر اساس نظریه مدرسه زدایی از جامعه که ایوان ایلیچ مطرح کرده است، تحلیل میکند. بر اساس تحلیل انجام شده، این مدرسه در برخی از جنبه ها نظیر تاکید بر آموزش غیررسمی، تاکید بر منعطف بودن محیط مدرسه و تاکید بر سنجش کیفی به جای سنجش کمی به نظریه ایلیچ نزدیک میشود اما در برخی دیگر از جنبه ها همچنان درگیر برنامه های رایج و صلب آموزش رسمی است.

    کلید واژگان: کودکان کار, مدرسه زدایی, ایوان ایلیچ, آموزش و پرورش}
  • سیدضیاء هاشمی، محسن غلامی
    در این مقاله با اتکا به رویکردهای نظری جامعه شناسی آموزش و پرورش، به ویژه نظریه انتقادی ایوان ایلیچ به بررسی نظری و تحلیلی عملکرد و سازوکارهای آموزش و پرورش رسمی در ایران پرداخته شده است. در این زمینه، ابتدا به مشکلات اجتماعی و آموزشی موجود اشاره شده است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم از سازوکارهای آموزش و پرورش نشات گرفته اند. سپس، ضمن بررسی ارتباط مشکلات و معضلات موجود با سازوکارهای آموزشی، همراه با تحلیل نظری، مشخصه هایی از عملکردهای آموزشی نشان داده شده است که از عوامل اصلی بروز بی کارکردی ها و کژکارکردی های نظام آموزش هستند، در پایان رهنمودها و پیشنهادهایی برای بهبود و اصلاح آموزش و پرورش ایران ارائه شده است.
    این مقاله بر آن است که نظام مدرک دهی و استخدامی کنونی، وجود روحیه انقیاد و انفعال نسبت به نظام سازمانی و نبود خلاقیت و نقادی را بررسی کند. در درون این نظام عناصری از قبیل بسته های آموزشی، انعطاف ناپذیری، حضور اجباری در کلاس ها و سایر فعالیت ها، آموزش طولانی و... منجر به بروز مشکلات متعدد آموزشی و اجتماعی شده اند که برای رفع آن ها باید نظام مدرک دهی، فرآیندهای استخدامی و الگوهای آموزش و پرورش با هم بازنگری شوند تا بتوان به نظام آموزشی کارآمدتری دست یافت.
    کلید واژگان: آموزش و پرورش ایران, سازوکارهای آموزش و پرورش, مشکلات آموزشی, ایوان ایلیچ, تحلیل انتقادی, نظام مدرسه}
    Seyed Zia Hashemi, Mohsen Gholami
    This article seeks to analyze the mechanisms of Iran’s education system, using the critical theories, especially that of Ivan Ilich. First, we discuss the social issues which can be traced to education system’s mechanisms, directly or either indirectly. Then these issues are analyzed through the lens of critical theories, during which the relationship between some traits of the mechanisms of Iran’s education system, its malfunctions and dysfunctions of the system are unraveled. Based on this analysis we propose some solutions to amend the education system. Overwhelming emphasis that the state recruitment system puts on certificates makes people obey the rules of education system blindly in order to gain formal qualifications and certificates. Some traits of education system such as categorizing based on age and certificate, centralized curricular materials, hegemony of specialists, mandatory schooling, long years of education and schooling, and so on, sprang up numerous educational and social problems. The proposed solution is that education system and the state recruitment system must change radically in order to regain efficiency.
    Keywords: Education, Education System Mechanisms, Social Issues, Critical Theory, Ivan Illich}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال