به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "مهران" در نشریات گروه "علوم اجتماعی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «مهران» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی مهران در مقالات مجلات علمی
  • راهکار های جلوگیری و حفاظت از بروز بیماری سالک در یگان های انتظامی شهرستان های مهران و دهلران
    امیررضا اکبری، رضا علیزاده
    مقدمه

    بیماری سالک در 88 کشورجهان آندمیک است ،350میلیون نفردرجهان در معرض خطر این بیماری قراردارند. این مطالعه با هدف توصیف وتحلیل رفتارهای پیشگیری کننده از بیماری سالک در مناطق آندمیک برای یگان های انتظامی شهرستان های مهران و دهلران طراحی، اجرا و ارزیابی شده است

    مواد و روش ها

    این پژوهش از مقالاتی که بر نوع کاربردی می باشند تهیه شده است ،تشخیص بیمار سالک از روی آن امکان پذیر نیست به همین خاطر به تفسیر انواع بیماری سالک که پشه خاکی عامل آن می باشد گفته شده است ،علاوه برآن خصوصات انواع لیشمانیوز ها مثل لیشمانیوز جلدی ،لیشمانیوز احشایی عواملی مثل جوندگان وحشی ،جدا سازی ناقلین و.. پرداخته ایم، ایضا راه های پیشگیری از ابتلا شدن به این بیماری مثل بهسازی مراکز و محیط ،استفاده ازپشه بند ، استفاده از قلم دفع کننده حشرات و موارد دیگراشاره کرد علاوه برآن ایجاد گروه های تحقیقاتی تخصصی ،همکاری با مراکز بهداشت از اقدامات شناسایی و آموزشی آن است

    نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت آموزش های پیشگیری در زمینه این بیماری افزایش آگاهی و تغیرنگرش در بین مراکزانتظامی در شهرستان های مهران ودهلران ضرروی است ، در بحث سیرتکاملی پشه خاکی دما یکی از عوامل اثرگذار می باشد که باید به آن توجه ویژه کنیم ،فصل اوجگیری این بیماری پاییز و فصل بهار کمترین میزان ابتلا افراد به این بیماری را دارا است.

    کلید واژگان: سالک, رفتارهای پیشگیری, یگان های انتظامی, مهران, دهلران
  • مریم رضایی، ماندانا مسعودی راد

    مبادلات تجاری، یکی از شاخص‌های اصلی در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه و نیز امرار معاش مردم مرز‌نشین میباشد و از این طریق مردم ساکن در نواحی مرزی کشورهای همسایه می‌توانند در کنار هم، از فرصت‌ها و منابع مشترک استفاده نمایند. در واقع انجام مبادلات از طریق بازارچه‌های مرزی، ضمن تامین سطح قابل توجهی از نیاز مردم مرز‌‌نشین، به قانونمند کردن ترددها و تهاترها، تثبیت و پایدار نمودن امنیت در مناطق مرزی، فروکش کردن مبادله قاچاق کالا، تقویت معیشت مرزنشینان و توسعه اقتصادی این مناطق کمک خواهد کرد. بازارچه مرزی مهران، یکی از فعال‌ترین و پررونق‌ترین بازارچه‌های کشور می‌باشد که در سال 1382 در نقطه صفر مرزی با اهداف متفاوتی؛ از جمله سودآوری اقتصادی، در این منطقه شکل گرفت که امروزه دارای مزیت‌های مهمی؛ همچون اشتغال‌زایی، ارز‌آوری، گسترش همکاری با کشور عراق و ایجاد امنیت در منطقه می‌باشد. تحقیق حاضر به منظور بررسی و ارزیابی اثرات اقتصادی و امنیتی این بازارچه بر منطقه مرزی مهران انجام شد. نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق توصیفی- تحلیلی می‌باشد و برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه‌ای و نیز مشاهده مستقیم بهره گرفته شده است. نتایج تحقیق بیانگر این است که بازارچه مرزی مهران، منافع اقتصادی بسیاری برای منطقه در پی داشته و در زمینه کاهش فقر و ایجاد اشتغال و خارج کردن استان ایلام از انزوای جغرافیایی تا حد بسیار زیادی موثر بوده است که همه این عوامل توسعه و امنیت منطقه را سبب شده است.

    کلید واژگان: بازارچه مرزی, توسعه اقتصادی, توسعه منطقه ای, امنیت پایدار, مهران, ایلام
  • سجاد زمانی

    مسیله اعتیادیکی ازمهمترین مسایل امروزی استکه همه نهادها ازجمله خانواده واجتماع راتحت شعاع خودقرارداده است وارتباط تنگاتنگ ای مسیله باشیوه های درست تربیت فرزندان درخانواده غیرقابل انکاراست باتوجه به این موضوع پژوهش حاضرباهدف بررسی رابطه کمرویی و اعتیاد در بین دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد مهران انجام شد.ابتدا بر اساس مطالعات کتابخانه ای پیشینه نظری پژوهش تدوین شد و سپس بر اساس اهداف پژوهشگر به آزمون فرضیات پرداخته شد.روش تحقیق در این پژوهش پیمایش از نوع توصیفی می باشد و جامعه ی آماری 100 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور واحد مهران می باشد، تکنیک جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته می باشد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 16 SPSSکمک گرفته شد و برای آزمون فرضیات از آزمونt دو گروه مستقل استفاده شد و مشخص شد که بین کمرویی در دانشجویان دختر و پسر و همچنین بین گرایش به اعتیاد در دانشجویان دختر و پسر پیام نور تفاوت معنی داری وجود دارد. روش تحقیق در این پژوهش پیمایش از نوع توصیفی می باشد و جامعه ی آماری 100 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور واحد مهران می باشد، تکنیک جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته می باشد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار 16 SPSSکمک گرفته شد و برای آزمون فرضیات از آزمونt دو گروه مستقل استفاده شد و مشخص شد که بین کمرویی در دانشجویان دختر و پسر و همچنین بین گرایش به اعتیاد در دانشجویان دختر و پسر پیام نور تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلید واژگان: کمرویی, اعتیاد, دانشجویان, دانشگاه پیام نور, مهران
  • مریم عسکری

    با افزایش جمعیت شهری و توسعه شهرها، لحاظ کردن معیار و رویکرد پدافند غیرعامل در برنامه ریزی ها بسیار بااهمیت و قابل توجه می باشد. حقیقت این این است که شهرهای ما در مقابل جنگ، مانند سایر پدیده های طبیعی و اجتماعی بسیار آسیب پذیرند که ویرانی شهر مرزی مهران در طول جنگ تحمیلی دلیلی بر این مدعاست که این شهر صدرصد تخریب گردید. البته نمی توان انتظار داشت یک شهر در طول جنگ اصلا آسیب نبیند اما می توان شدت و میزان آسیب پذیری آنرا کاهش داد. بکار گیری پدافند غیرعامل در طرح های شهری استان ایلام به ویژه شهرستان مهران به علت مرزی بودن و ناامن بودن آن ضروری می باشد..امروزه مردم برای ادامه زندگی احتیاج به محیط آرام و قابل سکونت در درون شهرها دارند و بایستی از ایمنی، امنیت و آسایش کافی برخوردار باشند. لذا با برنامه ریزی و ایجاد راهکارهای مناسب و در نظر گرفتن شاخص های پدافند غیرعامل شهری می توان گامی اساسی در پایدارسازی شهرها و توسعه آنها برداشت.

    کلید واژگان: پدافند غیرعامل, تهدید, شهر مرزی, مهران
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال