به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "گارفینکل" در نشریات گروه "علوم اجتماعی"

تکرار جستجوی کلیدواژه «گارفینکل» در نشریات گروه «علوم انسانی»
جستجوی گارفینکل در مقالات مجلات علمی
  • فاطمه صدرنبوی *، منیره مهدی زاده، حسین محمدیان دلویی

    مطالعه حاضر به تحلیل مناسک تاسوعا و عاشورا در روستای دلویی پرداخته است. هدف از این پژوهش درک معانی کنش های کنشگران در مناسک مذهبی بوده و هم چنین سعی برآن بوده تا واقعیت های پنهان ورای نمودهای ظاهری کنشگران کشف شود. همچنین با رویکردی اتنومتدلوژی و در سطحی خرد به تحلیل پدیده محرم پرداخته شده است. تکنیک جمع آوری اطلاعات مطالعات کتابخانه ای، مصاحبه های عمیق و مشاهده همراه با مشارکت بوده. نمونه گیری هدفمند انجام شده و بمنظور پایایی و روایی برای هر یک از مقوله ها و تعابیری که مفهوم سازی شده اند شواهدی از مصاحبه ها، عکس، فیلم و... نمایش داده شده است. یافته ها پس از بررسی کنش های کنشگران در چارچوب صحنه نمایش در دو بخش روی صحنه و پشت صحنه نشان می دهد بسیاری از افراد در مناسک محرم بیشتر به بعد اجتماعی و عرفی آن توجه دارند تا بعد مذهبی مناسک. هرچند در ظاهر، همه کنشگران انگیزه های خود را مذهبی می دانند. نگاهی به تاریخچه شکل گیری مناسک محرم و به ویژه عاشورا مبین این امر است که حمایت یا عدم حمایت حکومت ها از این مناسک موجب اوج و یا افول آنها در جامعه ما شده است. این مناسک متاثر از نظام اجتماعی در سطح کلان است و در بعد فردی نیز بر عواطف و احساسات تاکید می شود و جنبه های شناختی اهمیت کمتری دارد. درنهایت؛ در بعد اقتصادی بیشتر بر وقف و نذر تاکید می شود. هر چند واقفین و نذرکنندگان انگیزه خود را مذهبی بیان می کنند ولی در پاره ای از موارد از طریق آزمایش های نقض کننده می توان به ورای کنش های ظاهری کنشگران پی برد.

    کلید واژگان: تاسوعا و عاشورا, مناسک مذهبی, مردم نگاری, گافمن, گارفینکل
  • فاطمه سادات علمدار*، محمدرضا جوادی یگانه، جبار رحمانی، علیرضا محسنی تبریزی

    انسان ها در زندگی روزمره‎شان در موقعیت‎های تعاملی متعدد و متنوعی قرار می‎گیرند و در هرکدام از این موقعیت‎ها با پشتسر گذاشتن فرایندهایی تصمیم می‎گیرند که چه واکنشی نشان دهند.انتخاب‎کنشی یک کنش‎گر نوعی،در یک موقعیت تعاملی،به سه عامل اصلی یعنی ویژگی‎های شخصیتی کنش‎گر،موقعیت‎اجتماعی او و پیشینه فرهنگی‎اش، بستگی دارد.این مقاله درصدد است تا در چارچوب رویکرد روش شناسی مردم و با استفاده از ابزار مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته و مطالعات اسنادی، نشان دهد که چگونه زنان و مردان طبقه متوسط ساکن شهر تهران که بین 30 تا 40 سال سن دارند، در زندگی روزمره و در جریان تعاملات‎شان با دیگران، تصمیم می‏گیرند که نسبت به یک وضعیت نامطلوب خاص «بی‎تفاوت» باشند و نسبت به وضعیت دیگر بی تفاوت نباشند.یافته ها نشان داد که منطق انتخاب بی‎تفاوتی در میان مصاحبهشوندگان،حول سه مسئله اصلی یعنی مسئله تشخیص(حق/باطل)؛ مسئله مصلحت(بقا/ویرانی) و مسئله نتیجه(اثربخشی/بیهودگی) صورت بندی می‎شود.کشف فهم مشترک افراد از هرکدام از این مسایل، مدخلی برای کشف حوزه‎های تقابل نمادین فرهنگی موثر بر انتخاب بی‎تفاوتی در جامعه مورد مطالعه است.

    کلید واژگان: بی‎تفاوتی‎اجتماعی, روش شناسی مردم, گارفینکل, زندگی روزمره, منطق فرهنگی
    Fatemeh Sadat Alamdar *, Mohammadreza Javadi Yegane, Jabar Rahmani, Alireza Mohsenitabrizi

    How do people choose to be apathetic while confronting unfavorable situations? Agents make decision about their reaction in the wide range of interactive situations which they experience in their daily lives on the basis of three fundamental factors: personality traits, social position and cultural context. This paper aims at investigating the influence of cultural context on cultural logic as a platform to explain the reasons behind choosing apathy while people confronting unfavorable situations. The study applies Garfinkel and Sikorel's ethno-methodological theories to outline this target.This data has been collected through, semi-structured interviews and reviewing research studies. referring to the results, agents create social apathy as a social phenomena regarding cultural values and norms which gradually had been formed during their unique background. In the same way, interviewees willingness to act apathetically against unfavorable situations is being made in a united network of cultural context which is shaped by three main elements: “Distinguish”, “Expediency” and “effectiveness”.

    Keywords: Social apathy, Ethno-methodology, Garfinkel, every day life, cultural logic
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال