جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "رفتاری" در نشریات گروه "علوم قرآن و حدیث"
تکرار جستجوی کلیدواژه «رفتاری» در نشریات گروه «علوم انسانی»-
پژوهش حاضر با هدف تحلیل سازوکار خودمهارگری در سازگاری زوجین بر اساس منابع اسلامی انجام شد. با توجه به اینکه مفهوم تقوا، دارای بیشترین قرابت با متغیر خودمهارگری بود؛ مولفههای خودمهارگری در منابع اسلامی با محوریت مفهوم تقوا که قبلا در پژوهشهای صورت گرفته استخراج شده بودند، در سه حیطه شناختی، عاطفی و رفتاری محور کار قرار گرفتند. در این تحقیق، حیطه شناختی خودمهارگری شامل مولفههای «ایمان به جهان آخرت»، «خودنظارتگری» و «عبرت از تجربههای گذشته» بوده و حیطه عاطفی شامل مولفههای «ترس از نافرمانی خدا»، «امید به پاداش اخروی» و «توجه به خدا و نظارت او بر اعمال فرد حضور»، «محبت به خدا» و «کرامت نفس» بوده است و حیطهی رفتاری خودمهارگری نیز شامل مولفههای «مهارت کنترل رفتارهای کلامی در خانواده»، «پرهیز از ارضاء ناصحیح نیازهای جنسی» و «پرهیز از نگاه حرام» میباشد. روش گردآوری اطلاعات در این پژوهش، بهصورت کتابخانهای میباشد که با بررسی منابع اسنادی و نوشتاری و با جمعآوری مطالب مورد نیاز از میان آیات و روایات، به تجزیه و تحلیل دادهها به شیوه توصیفی تحلیلی پرداخته است که بر اساس آن، هر کدام از مولفههای نامبرده شده بعد از بررسی ارتباط آنها با مفهوم تقوا، به بررسی رابطه و تاثیر آنها در سازگاری زوجین در سطح خانواده پرداخته شده است.
کلید واژگان: سازوکار, خودمهارگری, شناختی, عاطفی, رفتاری, منابع اسلامی -
روایات فضل القرآن در جوامع روایی فریقین بخش مشخصی را با همین عنوان یا عناوین مشابه به خود اختصاص داده است. این دسته از روایات، نقش قابل توجهی در تعریف جایگاه و شان قرآن در هدایت انسان دارد و همچنین آداب معاشرت با کتاب الهی و بهره وری از آن را آموزش می دهد. اگر به این دسته از روایت به عنوان یک منبع آموزشی نگاه شود که تبیین نقش و جایگاه قرآن، تشویق به هدایت یافتن از آن و همچنین تبیین آداب تعامل با این کتاب شریف در زندگی را بر عهده دارد، در این صورت این مجموعه از روایات می تواند نقش یک کتاب درسی و آموزشی را ایفا کند. بر اساس نظریه بلوم، یادگیری به سه حیطه تقسیم می شود؛ شناختی، عاطفی و رفتاری. در این پژوهش با مروری بر روایات فضل القرآن- در منابع شیعی- بر اساس این نظریه، مشخص می شود که این احادیث برای هر سه حیطه یادگیری مطالب قابل توجهی دارند و مهمتر این که در بخش رفتاری روایات بسیار بیشتری گنجانده شده است. این امر نشان گر اهمیت آموزشی روایات مذکور در این حیطه خطیر و تاثیر فوق العاده آن در هدایت انسان از طریق یادگیری رفتاری قرآن کریم است.کلید واژگان: روایات فضل القرآن, تعلیم و تربیت, حیطه های یادگیری بلوم, شناختی, عاطفی, رفتاریThe narrations of Fazl al-Qur'an in the narrative litratures have been assigned a specific section with the same title. These traditions have a significant role in defining the status and position of the Qur'an in guiding human beings as well as teaching them how to associate with the Qur'an. If one considers this type of narrative as an educational resource whose task is to explain the role and position of the Qur'an, to encourage its guidance, as well as to explain the practices of interacting with the Qur'an in life, then this set of narratives can play the role of a textbook and tutorial. According to Bloom's theory, learning is divided into three domains: cognitive, emotional, and behavioral. A review of the above narratives based on Bloom's theory reveals that these narratives are significant for all three areas of learning and, more importantly, that many more narratives are included in the behavioral section. This illustrates the educational importance of this subject in the behavioral domain and its tremendous impact on guiding human beings through the behavioral learning of the Holy Quran.Keywords: Quran, Ahl al-Bayt, Fazl Al-Quran, education, training, Bloom's Taxonomy, Cognitive, emotional, behavioral
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.