به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « امنیت فردی » در نشریات گروه « فقه و حقوق »

تکرار جستجوی کلیدواژه «امنیت فردی» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • الناز اسماعیلی مند*
    تاثیر نیروی پلیس برافزایش یا کاهش ترس از جرم در جامعه، موضوع مهمی است که مطالعات زیادی را به دنبال داشته است. درواقع این مهم یک پدیده جامعه شناختی است که ارتباطات پیچیده ای بافرهنگ و نظام اجتماعی دارد. حضور پلیس در جامعه، به عنوان نماینده اجرای قوانین، تاثیرات گسترده ای بر ترس از جرم و امنیت فردی و اجتماعی دارد. نیروهای پلیس با ایجاد حضور فیزیکی و نظارت بر عملکرد شهروندان، افراد را از ارتکاب جرم بازداشته و ترس از پیش آمده ای ناخواسته را در جامعه افزایش می دهند. این مهم، در مناطقی که از نرخ جرم بالایی برخوردار است، می تواند اطمینان شهروندان را افزایش داده و آنان را از شرایط ناامن فراری دهد. از سوی دیگر، برخی رفتارها و اقدامات نادرست پلیس می تواند ترس از جرم را تشدید کند و به اعتماد عمومی جامعه لطمه وارد نماید. این امر می تواند افراد را در استفاده از حقوق و آزادی های خود به دلیل مداخله ناخواسته پلیس با محدودیت مواجهه کند. درنهایت، تاثیرات پلیس بر ترس از جرم یک عامل پویا، پیچیده و چندوجهی است که نیاز به بررسی گسترده در دسته های مختلف جامعه دارد. درک عمیق از این تاثیرات می تواند به تدوین سیاست ها و راهکارهای بهبود امنیت و پیشگیری و کاهش جرم در جوامع کمک کند. این مطالعه نشان داد که با انجام تحقیقات به شیوه ی توصیفی- تحلیلی، موجب درک ژرف و گسترده این گونه مسائل می گردد و از طریق این شیوه، می توان به بهبود و تعمیق در سیاست ها و راهکارهای پیشگیری از جرم دست یافت.
    کلید واژگان: پلیس, ترس, امنیت فردی, ارتکاب جرم, مجازات, پیشگیری}
    ELNAZ ESMAILIMAND *
    Today, one of the prominent and important issues in the researches in the field of criminology in different countries of the world is the fear of crime, which according to some people is as important as the crime itself, but the phenomenon of fear of crime is a very complex issue that Its amount and factors may be different in each city or region. Fear of crime is not only a feeling, but a reality that is tied to people's lives and has destructive effects on politics, economy, social life and criminal policy of countries.Fear of crime plays a very important role in the field of crime prevention, so that the United Nations has considered fear of crime as one of the main elements of prevention. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of the police on the fear of crime and ways to prevent it. The components that are in the prevention of crime and fear of crime and are related to the police have been analyzed and a solution has been mentioned for each.
    Keywords: Crime, Police, judiciary, Crime Prevention}
  • نسرین رهنما، خسرو مومنی*، حمید مسجدسرایی

    اهمیت و جایگاه امنیت در زندگی انسان از یک طرف و ارتباط احکام فقهی با تامین امنیت از طرف دیگر، بررسی این موضوع را ضرورتی دوچندان می بخشد؛ ولی باید توجه داشت امنیت در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی قابل بررسی است. از طرفی نیز هر کدام از این ابعاد در مقایسه با همدیگر در نگاه اول تعارض هایی را به همراه دارند که نیازمند بررسی و رفع تعارض هستند.باید دید که اولا: امنیت فردی در چه ابعادی قابل بررسی است؟ مبانی قرآنی و روایی این موضوع کدام اند؟ و دیدگاه فقیهان مذاهب اسلامی در این باره چیست؟ ثانیا: تعارض های احتمالی در این باره کدام اند و به چه صورت می توان آنها را برطرف نمود؟ از این رو نوشتار حاضر با رویکرد توصیفی - تحلیلی ابتدا مبانی قرآنی و روایی مرتبط با موضوع را بررسی می کند و سپس قواعد و احکام فقهی موجود در فقه مذاهب اسلامی را بیان می نماید؛ درنهایت به این نتیجه رسیده است که تمام احکام فقهی در راستای شرح وظایف و تعیین حدودی برای افراد جامعه وضع شده اند تا از قصور هر کسی در برابر وظایف خود و دست اندازی به حقوق دیگران جلوگیری نماید که این به معنای همان امنیت و احترام به حدود و حقوق دیگران است و تعارض های احتمالی در این زمینه نیز با درنظرگرفتن احکام اولیه و ثانویه یا با رعایت حق تقدم و اولویت موضوعات و احکام قابلیت حل شدن دارند.

    کلید واژگان: امنیت فردی, امنیت و فقه, ابعاد امنیت فردی}
  • هانیه هژبرالساداتی*، رضا بیرانوند، مریم صولتی خواه

    آزادی و امنیت شخصی دو مولفه بسیار مهم و حیاتی هستند که نقش به سزایی از منظر فردی و اجتماعی در حیات انسان ها و محیط پیرامون آنها ایفا می کند. حق آزادی و امنیت شخصی بعنوان دو مبحث بسیار مهم در حوزه مسئولیت مدنی مطرح شده است. در این مقاله با روش توصیفی تحلیلی اهتمام شده است تا مفاهیم، قلمرو و نظریه های مربوط به مسئولیت مدنی و در ادامه نیز آزادی وامنیت شخصی مرتبط با آن مطرح گردد .هدف از این مقاله بررسی مقایسه مختصری از این قدیمی ترین و بنیادی ترین حق های بشری در ایران و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر است. پس از بررسی در انتها این نتیجه به دست می آید که وظیفه سنتی دولتها در حفظ امنیت فردی انسانها با توجه به تحولات دنیای نوین در دو بعد مهم تحول یافته است: دراین راستا تعهد دولت از جنبه ماهیت و گستره تعهد متحول گشته است، بدین معنا که از یک سو این تعهد جنبه ایجابی یافته و از سوی دیگر این تعهد دولت هاجنبه ای فراملی یافته است.

    کلید واژگان: حق آزادی, امنیت فردی, کنوانسیون اروپایی, فقه, حقوق بشر}
  • سید جواد ورعی*
    از دیدگاه متکلمان و فقی هان حفظ و حراست از دین، جان، مال، نسب و عقل از اهداف و مقاصد شریعت است. این مسئله نشان گر آن است که امنیت به معنای وسیع آن مورد توجه قانون گذار حکیم بوده؛ بدین معنا که امنیت جانی، مالی، عرضی و عقیدتی فرد و جامعه، فلسفه اصلی احکام شریعت در زمینه های مختلف فردی و اجتماعی است. این مقاله عهده دار تبیین این مسئله، با مروری بر مجموعه احکام و قوانین شرعی در سراسر فقه است. شناخت حکمت مورد نظر قانون گذار در جعل و تشریع هر یک از احکام شریعت از آن رو اهمیت دارد که فرد و جامعه را در راستای تحقق و اجرای احکام و منطبق بر مقاصد شریعت یاری می کند. فرد و جامعه ای که بداند تکلیفی که انجام می دهد دست یابی به کدام مقصد و مقصود را دنبال می کند، با فرد و جامعه ای که از هدف تشریع جاهل یا غافل است، تفاوت اساسی دارد. در این مقاله پاره ای از احکام و قوانینی که با هدف تامین امنیت در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی تشریع شده، با استناد به منابع اصیل استنباط و با روش تحلیلی شناسایی شده اند.
    کلید واژگان: امنیت فردی, امنیت اجتماعی, مقاصد, شریعت, قوانین}
    Javad Varaei*
    From the viewpoint of theologians and foqaha (faqihs), safeguarding and protecting religion, life, property, parentage and mind are the purposes of the Sharia. This indicates that security in its comprehensive sense has been attended by the wise legislator; that is, the life, financial, reputational and ideological safety and security of each individual and the society is the main philosophy of the Sharia law in various individual and social fields. The current study aims at explaining this issue through reviewing a set of religious laws throughout fiqh. Recognizing the legislator’s wisdom in legislating each of the decrees of the Sharia is important since it helps the individual and society in fulfillment and enforcement of the laws that conform to the purposes of the Sharia. Any person and society who understands the purposes of the tasks being done is different from the person and society that is ignorant of the purpose of the legislation. In this paper, some of the laws that are designed with the purpose of providing security in various personal and social dimensions are deduced based on the original sources and identified by the analytical method.
    Keywords: Individual Security, Social security, purposes, Sharia, Laws}
  • روح الله رهامی*
    امنیت فردی با تاکید بر «در امان بودن جسم و جان فرد از آسیب ها و خشونت های شخصی» به عنوان یکی از ابعاد هفت گانه امنیت انسانی در گزارش سال 1994 توسعه انسانی برنامه توسعه سازمان ملل متحد، ریشه درحق حیات، کرامت ذاتی انسان ها و دو حق بشری حق بر امنیت و حق بر تامین تمامی انسان ها و اعضای جامعه بشری دارد. اهمیت این حقوق انسانی موجب آن شده است که بهعنوان یکی از مهم ترین حقوق بشر، جایگاه ویژه ای در اسناد مهم بین المللی حقوق بشری و همچنین قوانین اساسی کشورها به خود اختصاص داده اند. دولت ها که از ابتدا به عنوان نهادی جهت حفظ و حراست از انسان ها پدید آمده بودند، در گستره این اسناد الزام آور ملی و بین المللی، تعهدات گسترده ای برای تامین امنیت فردی انسان ها عهده دار شده اند. در پرتو این متون بین المللی می توان سخن از تحول بنیادین وظیفه دولت ها در خصوص امنیت فردی انسان ها راند زیرا دولت ها که در تلقی سنتی، در خصوص امنیت فردی شهروندان خویش تعهداتی بر عهده داشته اند، در این تلقی نوین با تحول مفاهیم و تعهدات بین المللی و همچنین با ظهور گفتمان حقوق بین المللی بشر و الگوی امنیت انسانی، تعهدی انسانی و فر املی به حفظ امنیت تمامی انسان ها یافته اند. درنتیجه، به لحاظ ارتباط حیاتی امنیت فردی برای انسان ها، دولت ها مکلف و ملزم به حفظ آن برای تمامی افراد اعم از تابعان خویش و دیگر افراد انسانی به لحاظ جایگاه انسانی و کرامت ذاتی انسانی آن ها هستند.
    کلید واژگان: امنیت فردی, دولت, امنیت انسانی, حق بر امنیت, حق بر تامین}
    Roohollah Rahami*
    Individual security with insist on safety of human body and soul against individual damages and violence, as one of the seventh aspects of human security, in the Human Development Report in 1994 of United Nations Development Program, is come from “right to life”, “human dignity”, “right of security” and “right of to be secured” for public. Importance of these public rights as most important human rights, has occupied special seat in important international human right documents and also in countries constitutional law. The states which appear to protect their people, under these national and international binding documents, were largely responsible to provide the individual security. Regarding to these binding international documents, we can talk about fundamental changes of states duty in the case of individual security. cause, the states that was in charge of protecting their citizens, according traditional perception, in this new one, are responsible to keep safety of human beings, by promoting concepts and international commitments and also by appearance of international human rights speech and human security paradigm. So, because of vital important of individual security for peoples, states are bounded to keep these rules to all (citizens or others) to respect their personality and dignity.
    Keywords: Individual Security, State, Human Security, Right to Security, Right to be Secure}
  • عبدالرضا علیزاده، محمدهادی کاویانی
    امنیت فردی وضعیت مطلوبی است که انسان در آن ضمن اطمینان از عدم تعرض به حقوق فردی خود، زمینه ای را فراهم می بیند تا با بهبود آن ها، بهره مندی از امنیت فردی را به نفع خود افزایش دهد. بعضی از اسناد بین المللی از این حق به صراحت نام برده و برای آن مصادیقی هم ذکر کرده اند. ضروری است با تحلیل مصادیق آن و بررسی سخن متفکرین این حوزه، به فهم جامعی از آن رسید، تا با شناسائی آن به عنوان یک حق فردی بتوان به دنبال آن در قانون اساسی بود. با بررسی اصول قانون اساسی دانسته می شود که این قانون بدون ذکر عبارت «امنیت فردی»، به نحو گسترده ای به مصادیق و متعلقات آن پرداخته و ضمن شناسائی موارد تهدید، برای آن ضمانت اجرای مناسب در نظر گرفته است. از این رو، می توان محتوای اصلی این حق را که عبارت است از مصونیت و تامین حقوق فردی، به وضوح در قانون اساسی مشاهده کرد.
    کلید واژگان: قانون اساسی, امنیت, حق امنیت, تهدید و ناامنی, امنیت فردی}
    Aborreza Alizadeh, Mohammad Hadi Kaviani
    Personal security is a favorable state in which human being is secured that all his freedoms and rights are not violated, which will be increased and extended. Since in some of international documents, this right is explicitly mentioned and in Iranian constitutional law it is not expressly mentioned, it is necessary to study and analyze theories and examples for achieving the definition, which is a fundamental right in our constitutional law. Through research in the section of Rights of Nation in Iranian constitutional law, it has been discovered that although this highest legal document has not directly referred to personal security, it has discussed widely its issues and examples, and guaranteed its proper implementation. In the constitutional law some limited items are found that implicitly violate this right.
  • محمد هادی کاویانی
    امنیت موهبتی الهی است که فرد در آن می تواند با استفاده از وضعیت امن، زندگی عادی و آرام خود را داشته باشد. حق بر داشتن این وضعیت امن را حق امنیت می گویند. مهم ترین بهره ای که فرد در این وضعیت می برد، با لحاظ ملازمه بین تامین حق امنیت و استیفای حقوق فردی، توانایی او بر اجرا و استیفای حقوق خودش است. در حقیقت، امنیت یعنی ایجاد فراخنا و وضعیتی خاص برای تحقق حق های فردی و مصونیت از تهدیدهای احتمالی است که مشخصا از سوی حکومت و ماموران حکومتی ممکن است بر افراد تحمیل شود، می باشد.
    راهبرد حکومتی امام علی]ع[برای تامین این حق، عبارت است از ایمنی بخشی به مردم و القای این حس به مردم که هیچ تهدیدی از سوی حکومت و ماموران او متوجه افراد نمی شود. امام این کار را با صدور فرمان های قاطع به ماموران و هشدار، توبیخ و مجازات آنها در صورت عدم رعایت حال مردم انجام می دهد.
    کلید واژگان: امنیت, حق امنیت فردی, نهج البلاغه, _ امنیت فردی}
    Mohammad Hadi Kaviani
    The security is a divine grace with which a person can live commonly and peacefully, by enjoying a secure situation. The right for enjoying this situation is called, the right of security. Considering the implication between supporting the of security and taking the individual right, the most important benefit which a person gets in this situation, is his ability to perfome and to take his own right. In deed, creating security means creating an opportunity and a special situation for protecting individual rights against threats imposed upon people, particularly by the government and it is officials.The governmental strategy of Imam Ali for providing this right is to provide for people and inspire a perception (to them) in terms of which no threats face people by the government and it is officials. Imam does this by issuing conclusive orders to officials, and by warning, reproaching and punishing them, if they have not observed people.
    Keywords: Imam Ali., Security, Right to security, Personal security}
  • جواد صالحی

    امنیت جزء لاینفک کرامت و ارزش والای انسانی و اساس و پایه حیات جامعه بشری است. امنیت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد امنیت، از چالشهای جدی فراروی دولتها می‌باشد؛ به نحوی که برای تامین آن به چاره‌اندیشی واداشته شده‌اند. دولتها، صرف‌نظر از گستره وسیع ابزارهای تامین امنیت اجتماعی، سعی کرده‌اند تا با تصویب قوانین، به تضمین آن بپردازند. دولت جمهوری اسلامی ایران نیز از این رویه پیروی کرده است. از این رو، مقنن تامین امنیت اجتماعی را در قوانین کیفری با مباحث؛ امنیت فردی، قضایی و حیثیت افراد دنبال کرده است تا حقوق کیفری، که دربرگیرنده حمایتها و ضمانت اجرا‌های کیفری است، هسته اصلی تنشها در سیاست جنایی امنیت محور باشد.

    کلید واژگان: امنیت اجتماعی, امنیت فردی, امنیت قضایی, امنیت حیثیت افراد, قوانین کیفری}
    Javad Salehi

    Security is an important element to well protect of the rights and dignity of the humankind.Social security as a part of security brings many new challenges for the States. Therefore the States have great concerns about providing the proper social security by ratifying and ensuring the proper rules and regulations. In this essay we will analysis different aspects of the social security in realm of criminal law.

    Keywords: Social security, Individual Security, Judicial Security, Criminal law, Reputation}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال